|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie na zawołanie i Dieta Turbo PART II
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
waga początkowa-65,5 kg jest-65 kg cel-60kg ![]() ![]() Małymi kroczkami do przodu Edytowane przez kasienkam21 Czas edycji: 2011-03-15 o 20:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2672 |
Raczkowanie
|
Są i plusy naszego wzrostu, także wiesz!
![]() A powiedz mi, czy w tej Turbo, wyeliminowałaś całkowicie sól? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2673 |
Raczkowanie
|
W zasadzie tak, soliłam tylko jajecznicę ale to troszkę dosłownie. Do pozostałych potraw sól nie była mi potrzebna.
![]() |
#2674 |
Raczkowanie
|
Ja na przykład jedząc sałatki warzywne (pomidor, ogórek, brokuła, sałata) bez soli, miałam wrażenie, że jem trawę. Ale chyba się zmobilizuje i przestanę solić, na dukanie w końcu tez tylko jajka soliłam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2675 | |
Raczkowanie
|
Tak ale w taka paskudna pogodę to nie chce się nawet iść tylko od razu busem
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2676 |
Raczkowanie
|
Już cieplutko się robi także idealnie!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2677 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wiesz ja bylam na TURBO kilka dobrych miesiecy. Pierwsze 13kg poszlo w mgnieniu oka a ostatnie 5kg w zolwim tempie. To nie dla tego, ze kiedy ma sie duzo do zrzucenia waga szybko spada. To dla tego, tak jak wspomniala Kasienkam21, ze organizm przyzwyczajony do diety i do utrzymywania wagi przechodzi na tryb 'oszczedny' to system obronny organizmu w razie glodu (i w pewnym sensie tak jest, dostarczamy w koncu organizmowi mniej kalorii niz dotychczas) ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2678 |
Raczkowanie
|
Moja koleżanka też soliła i nic złego się nie stało. Ja po prostu przyzwyczaiłam się do nie solenia warzyw, za to jajecznicy w życiu nie zjadłabym nie posolonej
![]()
![]() |
#2679 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tez mialam rozstepy, ale to po ciazy, na brzuchu, pomogl mi preparat 'Collagen' troche drogi (chyba w Polsce 200zl za 100ml, ale taka buteleczka starcza na pol roku), ale w polaczeniu z balsamem ujedrniajacym i cwiczeniami (Tamilee Webb) skora wrocila niemal do wygladu z przed ciazy a i rozstepy moze nie zniknely (bez interwencii medycznej to nie mozliwe) ale nabraly koloru normalnej skory i teraz mozna je dostrzec jedynie dokladnie sie przygladajac, bo w dotyku tez sie splycily. Tak ze polecam, w moim przypadku perspektywa kupienia wymarzonego kostiumu dwuczesciowego w te wakacje jest coraz bardziej realna ![]() ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- W sumie to nawet w omowieniu diety nie ma przeciwskazan do stosowania soli, oczywiscie w rozsadnych ilosciach, wiec jak kto lubi. Mi nie zaszkodzilo w kazdym badz razie. A jajecznicy takze nie bylabym w stanie zjesc nieposolonej ![]()
![]() |
![]() |
#2680 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2681 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2682 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
waga początkowa-65,5 kg jest-65 kg cel-60kg ![]() ![]() Małymi kroczkami do przodu Edytowane przez kasienkam21 Czas edycji: 2011-03-16 o 11:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2683 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wlasnie rozstepy sie dostaje jak sie tyje (lub rosnie zbyt intensywnie), tyle ze kiedy skora jest naciagnieta wtedy nie widac ich tak, dopiero kiedy sie chudnia i skora dostaje wiecej 'luzu' sie uwidaczniaja.
![]() |
![]() |
#2684 |
Raczkowanie
|
No ja te nieszczęsne rozstępy mam tylko i wyłącznie przez rośnięcie, ale wszerz. Mam je boczkach, na wewnętrznej stronie ud, na piersiach, na brzuchu takie dwie szramki tylko, no i na rękach... Ogólnie to jest tego sporo. Ale wyglądają o niebo lepiej teraz, po odchudzaniu, bo są koloru skóry, a nie czerwone jak dawniej. No tak, dzisiaj juz mój 8 dzień, póki co idzie całkiem dobrze. Chciałam zrezygnować całkowicie z soli, ale po prostu się nie da. Warzywa bez soli nie przechodzą mi przez gardło. Jem sporo orzechów i tak sie zastanawiam, czy to właśnie przez nie może mnie boleć brzuch w dolnych partiach?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2685 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Podczytuję was od jakiegoś czasu i w końcu postanowiłam napisać! Od 3 marca po raz drugi zaczęłam swoją przygodę z Dukanem. Mój pierwszy raz miał miejsce ok. rok temu, straciłam wówczas ok. 9 kg. Niestety poległam na III fazie i kg wróciły. Z nadwiązką ![]() No i tak sobie dukam i dukam... i nic! straciłam ledwie 1 kg w ciągu tych 2 tygodni... załamka ![]() ![]() ![]() Dziewczyny, naprawdę warto? Myślicie, że mogę tak bez niczego przejść z Dukana na Turbo? i ostatnie pytanie: Dużo wydajecie na tą dietę? Bo ja kupując serki, jogurciki, wieśniaczki, kurczaczki.. wydaję majątek, a jestem studentką więc wiecie jak to wygląda... ![]() Pozdrawiam cieplutko i wieeeeelu spadków wam życzę ! ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2686 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Po pierwsze Witamy na forum ![]() ![]() ![]()
waga początkowa-65,5 kg jest-65 kg cel-60kg ![]() ![]() Małymi kroczkami do przodu Edytowane przez kasienkam21 Czas edycji: 2011-03-16 o 20:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2687 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2688 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki! Ja właśnie wróciłam z jazdy na rowerze
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2689 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
potrzebuję motywacji ![]() Z dukana rezygnuję, faktycznie nie ma to chyba sensu w moim przypadku, tylko szkoda że ostatnio zrobiłam sobie takie 'dukanowskie' zapasy (na które btw. nie mogę już patrzeć ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2690 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
waga początkowa-65,5 kg jest-65 kg cel-60kg ![]() ![]() Małymi kroczkami do przodu Edytowane przez kasienkam21 Czas edycji: 2011-03-17 o 15:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2691 |
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o dukana, to racja, drugim razem nie działa już tak dobrze... Mój dukan ograniczał się tylko do I fazy. Ominęłam trzy kolejne i ani kilogram nie powrócił. Sama próbowałam i nic. U mnie juz 9 dzień, moje samopoczucie w trakcie tej diety jest świetne, jednak wydaje mi się, że wyniki kiepskie. Ale może dzięki niej zacznę się zdrowo odżywiać. Ale się nie poddam, zrobię kolejną turę!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2692 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() miałam nadzieję, że schudnę tak jak przed rokiem a tu d***a blada. Jestem wściekła i zawiedziona, bo wpakowałam w te żarło ciężko zarobioną kasę i nic ![]() ![]() ChceTrocheZrzucić, napisz proszę Twoje wyniki ![]()
![]() |
![]() |
#2693 |
Raczkowanie
|
Ale powiedz mi czego konkretnie wyniki chcesz? To może od początku, do 18kwietnia 2010roku ważyłam 72kg, po czym postanowiłam zastosować dukana i już 26 czerwca ważyłam 57kg, i utrzymywałam wagę do dzisiaj, no momentami były spadki, ale w święta nadrobiłam. Postanowiłam dobić do 50kg, to moje ciche marzenie, bo w sumie niska jestem no i wiadomo, najbardziej przeszkadza mi mój brzuch. No dziś jest 9dzień turbo, i wydaje mi się, że nic... Do niedawna ważyłam się codziennie, ale postanowiłam że zważę się po 10dniu i zobaczymy co z tego będzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2694 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kurcze, zazdroszczę utrzymania wagi po dukanie! Dotrzymałaś całej III fazy? bo ja w sumie może tydzień... i później obżarstwo jak przed dietą ![]() ![]() Mam nadzieję, że jednak po Turbo będą jakieś efekty , trzymam kciuki ![]()
![]() |
![]() |
#2695 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja po pierwszej turze, która ledwo przeżyłam też poczułam euforię, że z miejsca ruszyłam z druga. Wystarczy się nie ważyć zbyt często bo waga pomiędzy poczatkiem a końcem tury potrafi się wahać...Wtedy można oszaleć Ps: Gratuluję tych 20km ja nie dałabym rady... ---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:57 ---------- Poprzedni post napisano o 00:48 ---------- Kurcze obiecałam sobie jeść chleb raz dziennie, a do tego regularnie spożywać posiłki, a tu co? Dooopa blada ![]()
Wzrost: 1,7m Waga poczatkowa: 78kg Cel: 60kg OSIAGNIĘTY!!! (24.02.11) OBECNIE: 58kg Edytowane przez D0tty Czas edycji: 2011-03-17 o 22:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2696 |
Raczkowanie
|
Właśnie ważne jest, żeby nie ważyć się codziennie bo to może tylko powodować utratę motywacji, gdy zobaczymy na wadzę o 0,5 kg więcej zamiast mniej. Najlepiej zważyć się na początku i na końcu diety. Mnie też wiele razy korciło, żeby spojrzeć czy nie ubyło mi tych kg po jednym! dniu ale jakoś się powstrzymywałam
![]() ![]() ![]() A co do tych 20 km Dotty-to pewnie dałabyś radę ![]() ![]()
waga początkowa-65,5 kg jest-65 kg cel-60kg ![]() ![]() Małymi kroczkami do przodu Edytowane przez kasienkam21 Czas edycji: 2011-03-18 o 11:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2697 |
Raczkowanie
|
któraś z was wspominała wcześniej o jakimś chlebie otrębowym. Ja na dukanie robiłam sobie na śniadanie 'bułeczkę' otrębową (3łyżki otrębów, jajko, 1 łyżka jogurtu naturalnego lub serka homo naturalnego i troche soli -> do kubka wymieszkać i na ok 3 minuty do mikrofalówki (900W) )
myslicie ze to można zaliczyć jako ten otrębowy chlebek? ![]()
![]() |
#2698 |
Zadomowienie
|
Ja dzis jestem zadowolona.Z wagą ponad 70 kg, dziś zobaczyłam 6 przed a dokladnie 69,3 Jestem happy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2699 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2700 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 10 minut biegu w miejscu, potem brzuszki i rózne takie tam...przy muzyce A Ty z jakiej wagi schodzisz???ile masz cm wzrostu??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:23.