![]() |
#2671 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-)
Ech, pokłóciłam się z mężem właśnie (o jakąś głupotę), a on poszedł do pracy i teraz dopiero koło 22-giej pogadamy...
Smutno mi.
#2672 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2673 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tez sie z moim kłóce... ![]() a teraz chodzi i marudzi zeby mu budyniu zrobić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2674 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też poproszę budyń z soczkiem malinowym ![]() ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Mam pytanie Czy w ciąży można pić cole ?? Bo mąż i syn mi nie pozwalają. A za mną łazi i łazi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2675 |
Zakorzenienie
|
Dzięki, dziewczyny.
Hormony to jedno. Drugie, że ja w ogóle jestem nerwowa i impulsywna. No i do tego jeszcze dochodzi jego zmęczenie, bo bardzo dużo pracuje... Napisałam do niego SMSa, mam nadzieję, że jak wróci z pracy, to nie będziemy już o tym pamiętać... MILA, troszkę Ci nie zaszkodzi, tak samo jak kawa i czarna herbata w ograniczonych ilościach. Nie wypijaj całej litrowej butelki ![]() ![]()
RAZEM OD 5.03.2000. ![]() Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 ![]() Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-05-04 o 17:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#2676 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Troche mozna wypic ale nie nalezy przesadzac bo cola zawiera kofeine? czy teine? czy cos tego typu i nie nalezy jej pic duzo i czesto tak samo jak kawy i czarnej herbaty... Ja akurat kupilam sobie cole na majowy weekend i po troszku popijalam bo tez za mna chodzila ![]() Ja pije i jem wszystko....ale oczywiscie w ograniczonych ilosciach....nie przesadzam z tym ze wolno czy nie wolno! W malych ilosciach i zadko nie zaszkodzi....jedynie czego nie pije to alkoholu wogole....ogolnie nie pilam wczesniej ale czasem drink czy winko sie wypilo.....i nie pije kawy bo kawy nie pilam nigdy a reszte rzeczy i jem i pije jesli mam ochote...teraz za mna chodzi metka tatarska bo dawno nie jadlam a uwielbiam i sobie kupie ![]() Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-05-04 o 17:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2677 |
Zakorzenienie
|
Powiem Wam tak. Ja kawy praktycznie nie piję (od czasu jak jestem w ciąży piłam raz i to z dużą ilością mleka). Czarną herbatę 1-2 kubki dziennie, ale staram się, żeby była słaba. Colę też w ten weekend wypiłam pierwszy raz od kiedy jestem w ciąży, pół małej szklaneczki
![]()
#2678 |
Zakorzenienie
|
tylkobob
![]() ![]() a to czarnej herbaty nie mozna? Bo generalnie to jak nie czarna to tylko zielona mozna kupic, ja zielonej niecierpie, bo mi rybą jedzie.. dziennie za to wypijam z 6-7 szklanek czarnej (earl grey extra strong milton z biedronki badz lipton taste of london) i szklanke smakowej. Jednak nic nie przebije soku jablkowego Riviva z biedronki ![]() ![]() ![]()
#2679 |
Zakorzenienie
|
kretencja. oby bylo miedzy wami dobrze, zeby maz Cie po powrocie przytulil jak wroci
![]() Ja sie ide wykapac, bo od lezenia w lozku dzis caly dzien lekko smierdze ![]() ALe przynajmniej plecy mnie nie bola juz, trochemnie cmi czasami i posladki dretwieja ale ogolnie jestem jak nowonarodzona. Choc przy niektorcyh ruchac nawet na lozku jak sie przesuwam etc, to sie boje ze mnie zaboli az sie wykrzywiam ![]() anecka mi tez jedzie ryba czasmai zielona. czarna powinno sie ograniczac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2680 |
Zakorzenienie
|
Szczerze mowiac nie moge wypic za duzo owocowych bo ja generalnie pije bez cukru a smakowe bez cukru mi nie smakuja, wiec tylko 1 dziennie szklanka..
Kiedys kupilam w hernaciarni 10 deko zurawinowej, takiej z zurawiną do jedzenia i czyms tam innym chyba aronią.. PRZEPYSZNA, no ale sorry 14zl za 10 dag a wystarczylo mi to na tydzien ![]()
#2681 |
Zakorzenienie
|
Zielona herbata pita w rozsądnych ilościach (2 szklanki dziennie) nie zaszkodzi dziecku, jednak jej nadmiar może być niebezpieczny. Przypuszcza się np., że zawarte w niej substancje aktywne hamują wzrost komórek, a zatem mogą źle wpływać na rozwój płodu.
Natomiast czarna herbata silnie pobudza system nerwowy i ma właściwości zapierające, może więc nasilić zaparcia często trapiące kobiety w ciąży. Co zamiast? Polecamy np. herbatę rooibos (z afrykańskiego czerwonokrzewu), która łagodzi depresje i bezsenność – częste dolegliwości ciężarnych pań. Zawiera ponadto cenne w tym okresie żelazo, fl uor oraz potas. Warto też sięgnąć po napary z rumianku lub mięty, które poprawiają trawienie i zmniejszają zgagę. Ta herbata Rooibos bardzo wielu ludziom bardzo smakuje....mi srednio smakowala Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-05-04 o 18:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#2682 |
Zakorzenienie
|
Kliwia, na pewno będzie między nami dobrze, bo my juz tak mamy, że się mocno kłócimy i czule godzimy
![]() Co do herbaty, to zieloną też piję w rozsądnych ilościach (1-2 kubki dziennie).Oprócz tego chętnie piję owocową (najlepiej jak jest pomarańczowa), a wieczorem - najczęściej melisę. Właśnie jem sobie kolację, z rzodkiewkami, są ostre (mąż takie lubi, ja wolę łagodniejsze), coś czuję, że będę miała zgagę (już trochę mam od jakiejś godziny, nawet nie wiem od czego...)
#2683 |
Zakorzenienie
|
Mi czerwona tez srednio smakuje. musze rozjerzec sie za owocowymi, ja w sumie to pije max 1 slaba czarna herbate z cytryna wiec na pewno nie zaszkodzi.
A rumianek mi nei smakuje tez ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2684 |
Zakorzenienie
|
Ble, nie znoszę rumianku
![]() Najbardziej chyba lubię herbatę zieloną, smakuje mi tez melisa, a moja Mama twierdzi, że smakuje jak trawa ![]() ![]()
#2685 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
He he a myślisz co właśnie popijam??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2686 |
Zakorzenienie
|
mi jak trawa smakowala pokrzywa
![]() ale tak to jest ![]() polowalam na zielona ekspresowa z cytryna ale jest tylko z malina, moze wyprobuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2687 |
Zakorzenienie
|
A ja zielonych nie lubię aromatyzowanych, tylko czystą zieloną, najchętniej sypaną (fusiatą
![]()
#2688 |
Wtajemniczenie
|
Roiboska lubię , tak samo herbate z biedronki 7 ziół.
Miętka ujdzie ale nie zielona czy rumianek. Po prostu nie mogę. |
![]() ![]() |
![]() |
#2689 |
Zakorzenienie
|
hehehheehe
![]() klub pijaczek rivivy Jeny kiedys kupilam z ciekawosci rooibosa.. ![]() Za to lubie pic bratka, pokrzywe i rumianek, ale lekarz mi zabronil w sumie nie pamietam czemu ![]() ![]() Rumianek mi smakuje w wersji miód + cytryna.. PYCHA. Kolega mi tak kiedys zrobil i odtad tak pijam ![]() aaaa... mam ta 7 ziol z biedronki, wypilam jedna i tez.. masakra ohyda i lezy cala paczka.
#2690 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja kocham cole i musze przyznać sie ze puszeczke wypiłam ![]() Cytat:
ja owocowych nie cierpie ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2691 |
Wtajemniczenie
|
a ja wlasnie popijam zurawinke z malina
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2692 |
Zakorzenienie
|
monte w nagrode jem
![]() leze pachne i jem monte ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2693 |
Wtajemniczenie
|
wiecie co?? pijcie Pepsi czy Colę teraz
![]() ![]() Ja piję ROOIBOS ![]() ![]() http://www.allegro.pl/listing/search...string=rooibos Kretensja-trzymam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Pięknie dziękuję za odpowiedzi w sprawie legitymacji ubezpieczeniowej ![]() z grupą krwi to zawsze wkładałam wynik do tej nieszczęsnej legitymacji ![]() ![]() czy któraś z Was wybiera się na wczsy?? My planujemy za 3 tygodnie leciec do Grecji na tydzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2694 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Co do coli ... moim pierwszym objawem ciąży, jak jeszcze nie wiedziałam że jestem, był odruch wymiotny po kazdym łyku coli. Ale się rozgadałyście ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- PS. Z szefem nie gadałam, rano go nie było, a teraz mnie nie było :P tzn. znajomy poszedł za mnie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2695 |
Zakorzenienie
|
jastinada, odpis moga zrobic jak najbardziej, jak maja w kompie dane. U mnie bylo tak ze przez miesiac albo dluzej dane byly
![]() Klade sie spac, bo jutro druga zmiana.. praca do 22, ble :/
#2696 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Teść obiecał dzieciątku od tż że zabierze je nad morze, ale nie zdązył, więc teściowa wzięła sobie za punt honoru zabrać dziecko nad morze. Myślała i myślała i wymyśliła że co ona będzie tam robić jak będzie lało, więc potrzebny jest samochód, a jak samochód to i kierowca, bo ona prawka nie ma, tak więc stanęło na tym że jedziemy całą rodziną. Zapowiedziałam tż że nie jade nigdzie z jego mamusią (już wtedy prowadziła ze mną wojnę). Wyobrażacie sobie wakacje z teściową fundowane przez nią ?? Nie dość że czułabym się skrępowana to jeszcze musiałabym robić to na co ona ma ochotę, bo to w końcu za jej pieniędze. W ![]() ![]() Teściowa ostro planowała wypad, a ja zaszłam w ciążę ![]() I już nie wspomniała o tym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2697 |
Raczkowanie
|
Witajcie, co nowego? Z tydzien mnie nie bylo ,ale już na szczęście moge zlapac oddech...ufff
Wiec tydzien mialam ciezki bo wyobrazcie sobie przemieszkalam ten czas z synkiem w szpitalu. Maly mi tak zachorowal na rotawirusa,ze 4 dni pod krolowką leżal biedaczek. Dzieki bogu moglam być przy nim i objęlo nas ubezpiezczenie z Irlandii. Zmienialismy sie z mężem bo w czwartek otwieralam wystawę. Wszystko pięknie sie udalo ,ale co nerwow nas to kosztowalo... ![]() Za kilka dni zaczynam II trymestr ![]() Dziewczyny kiedy Wam przeszly mdlości??
#2698 |
Zakorzenienie
|
Jastinada my jedziemy na 10 dni nad nasze polskie morze a dokladnie do Rewala 12 lipca, pokoj zarezerwowany i oplacony mialam juz na poczatku marca kiedy to jeszcze w ciazy nie bylam
![]() Myslalam nad Chorwacja bo mnie strasznie kusi a mielismy jechac 2 lata temu, mielismy juz wszystko zaplanowane ale na ostatni moment okazalo sie ze jestem w ciazy i balam sie jechac tak daleko do obcego kraju i innego klimatu, bez znajomosci jezyka w 8/9 tyg ciazy, zreszta lekarz mi tez odradzil.....wiec pojechalismy na 4 dni nad nasze morze...rok temu nie pojechalismy nigdzie bo nie chcielismy jechac z 6 miesiecznym dzieckiem....uznalismy ze jest za maly... W tym roku tez mielismy jechac na Chorwacje z Dawidem ale jakos zdecydowalismy sie nad nasze morze i dobrze bo znowu jestem w ciazy i znowu bym sie bala jechac ![]() ![]() Czytalam ostatnio ze najlepszy czas ciazy na wczasy jest pomiedzy 18 a 22 tygodniem ciazy bo wtedy kobieta sie bardzo dobrze czuje i jest bardzo male ryzyko poronienia czy przedwczesnego porodu akurat w tym okresie ciazy....mnie akurat obejmie 20/21 tydzien ciazy ![]() Jesli lekarz sie zgodzi to jedźcie jesli sie nie boisz ale ja bym sie bala w tak wczesnej ciazy leciec tak daleko i do zupelnie innego klimatu ale to tylko ja ![]() natka80 ja do tej pory wymiotowalam 3 razy, mdlosci mam wsumie codziennie rano, raz mocno raz lekko ale sa znosne i przechodza jak cos zjem i kilka minut poleze i ciesze sie bardzo ze tak laskawa jest ta ciaza dla mnie teraz bo dosc przezylam w pierwszej ciazy i modlilam sie zeby nie bylo powtorki.... Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-05-04 o 21:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#2699 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
hi hi a pamiętam jak mnie mordowało po łyku kawy... i tez jeszcze nie wiedziałam ![]() Cytat:
![]() a kiedy przyjdą bo sie martwie ze ani mdłości ani ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2700 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja wlasnie zwymiotowalam wczoraj pierwszy raz w ciazy - po zielonej herbacie. ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
![]() wczoraj wymiotowalam, natomiast dzis mialam biegunke. ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Co do picia - ja pilam na poczatku Mirinde bo mialam wielka ochote, pilam tez Pepsi - dwa litry wystarczalo mi na tydzien. Pije rano kawę. Z herbat - owocowe i zwykle i jakie mam w domu ![]() Hmm wychodzi na to,ze pije wszystko na co mam ochote oprocz alkoholu. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:48.