Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-19, 15:52   #2671
mlmFM
Rozeznanie

GG do mlmFM Send a message via Skype™ to mlmFM
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
carmena dobrze ze wszystko ok ale lekarz daremny

siala ja uwielbiam sól ale fakt ze zatrzymuje wode w organiźmie

Spotkałam sasiadow - malzenstwo i ona mowi do mnie jestes w ciazy ? cos maz mowił jak widział cię wczesniej ze po buzi widac no coment to ze cała przytyłam widac gołym okiem, ale oni po buzi diagnozę stawiają chyba chcieli byc mili z ta buzia troche nie wyszło
u mnie mama tez mówi ze to ze jestem w ciazy widac najbardziej po buzi - bo brzuch mi jeszcze nie wystaje [a lekką nadwagę miałam zawsze]

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Wlasnie mnie tz ciagnie na zakupy tak mi sie nie chce nic mi sie dzis zreszta nie chce. W sumie to nie, melona bym zjadla soczystego tak!
heh eh te zachcianki ciążowe... ja ostatnio mam ochotę na banany ...
wczoraj wróciłam do domu to na raz zjadłam ich 5... jeden po drugim

i wróciłam od gin - mam leżeć, tylko w pon na badania i we wtorek na patologię ciąży - na razie konsultacja, ale gin rozważa zostawienie mnie w szpitalu lub/i założenie szwa... a w środę do zd woli chcę jechać i po świętach ślub - 10.04.2010... w końcu tam mama-pielęgniarka etc
wszystkiemu jest winna szyjka macicy - 1.84cm
mlmFM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 16:02   #2672
papeteria
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III

Cytat:
Napisane przez mlmFM Pokaż wiadomość
u mnie mama tez mówi ze to ze jestem w ciazy widac najbardziej po buzi - bo brzuch mi jeszcze nie wystaje [a lekką nadwagę miałam zawsze]

i wróciłam od gin - mam leżeć, tylko w pon na badania i we wtorek na patologię ciąży - na razie konsultacja, ale gin rozważa zostawienie mnie w szpitalu lub/i założenie szwa... a w środę do zd woli chcę jechać i po świętach ślub - 10.04.2010... w końcu tam mama-pielęgniarka etc
ja przytyłam 7 kig wiec cała jestem większa ale buzia też mi się zaokrąliła fakt.
Nie wiedziałam, że masz problemy, nie wiem czy nie pisałaś czy jakimś cudem to pominełam , szyjka ci się skraca ? miałaś jakieś objawy?
masz ślub jak zuziunia 10.04? ja ide wtedy do kuzynki na ślub

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-03-19 o 16:03
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 16:16   #2673
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Hej dziewczynki! Jestem dziś wyjątkowo wcześnie. Już 2 razy pranie puszczałam, no i byłam na tych zakupach w Inglocie. Kupiłam 2 cienie, korektor, pędzelek i lakier do paznokci. Jestem zadowolona. Wiecie jak słońce świeci to od razu tak mi lekko i radośnie. Ubrałam dziś lżejszy płaszczyk, który juz jest tak ledowo, ledwo. Ale koleżanka z pracy pozyczyła mi super kurtke i nie muszę nic kupować. Przymierze jeszcze mój trencz i grzybka, oby były dobre!

Cytat:
marta leczysz kanałowo to powinien ci chyba nerwa usunąć prawda? a taki ząb nie powinien boleć
moje miasty Tychy odnosnie bielizny nie wiem czy jest taki sklep u nas
Idę się wysmarować glinka a potem porządeczki ...
No wiec byłam u dentysty. Nerw jest raczej usunięty, bo jak mi tam grzebał to jakoś nie bolało bardzo. Założył mi kolejne lekarstwo i jutro znowu mam wizyte. Dobrze, że zapłaciłam tylko 90 złotych i teraz juz nic nie płacę. Dentysta ma chyba do mnie słabość, szczególnie teraz kiedy jestem w ciąży
W Tychach kochana nie ma chyba takiego sklepu, ale jest w Katowicach na ulicy Korfantego 2, stronka do nich www.bieliznaija.pl

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Dobra ZESTAW Z MISIAMI skończony

wieszaczek - 33,5 x 10,5 cm
trzy zawieszki, każda o średnicy 11,5 cm

Załącznik 2961501Załącznik 2961502Załącznik 2961503Załącznik 2961504
Ale cudowne!!!!!

Aha dziewczynki ja wiem, że już któraś podawała tego linka ale teraz go nie znajdę. Chodzi mi o dobre jakościowo legginsy ciążowe do kupienia na allegro.
Stary 2010-03-19, 16:20   #2674
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki! Jestem dziś wyjątkowo wcześnie. Już 2 razy pranie puszczałam, no i byłam na tych zakupach w Inglocie. Kupiłam 2 cienie, korektor, pędzelek i lakier do paznokci. Jestem zadowolona. Wiecie jak słońce świeci to od razu tak mi lekko i radośnie. Ubrałam dziś lżejszy płaszczyk, który juz jest tak ledowo, ledwo. Ale koleżanka z pracy pozyczyła mi super kurtke i nie muszę nic kupować. Przymierze jeszcze mój trencz i grzybka, oby były dobre!

No wiec byłam u dentysty. Nerw jest raczej usunięty, bo jak mi tam grzebał to jakoś nie bolało bardzo. Założył mi kolejne lekarstwo i jutro znowu mam wizyte. Dobrze, że zapłaciłam tylko 90 złotych i teraz juz nic nie płacę. Dentysta ma chyba do mnie słabość, szczególnie teraz kiedy jestem w ciąży
W Tychach kochana nie ma chyba takiego sklepu, ale jest w Katowicach na ulicy Korfantego 2, stronka do nich www.bieliznaija.pl

Ale cudowne!!!!!

Aha dziewczynki ja wiem, że już któraś podawała tego linka ale teraz go nie znajdę. Chodzi mi o dobre jakościowo legginsy ciążowe do kupienia na allegro.
chwal mi się juz tu kosmetykami a pędzelek jaki numer? były jakies promocje ?
wiem gdzie jest korfantego
Stary 2010-03-19, 16:27   #2675
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Nowy nabytek

Co do odchudzania, moge byc specjalistka...schudlam 30kg, a teraz przytylam do 22 tyg 4kg...wiec wszystko jest mozliwe
to juz mam nawet pomysl bedziesz nam pisala tygodniowy przykladowy jadlospis
wikimi kazdy ma czasem gorsze dni a z tymi nerwawi to cos wiem bo tez mialam takie dni ze chodzilam jak wsciekly pies wiec spokojnie powinno minac

Cytat:
Napisane przez Carmena_ Pokaż wiadomość
hej
ja już po wizycie...nie miałam usg bo tam u niego trzeba się zapisywać :/ mogłabym się zapisać gdyby nie to, że on stwierdził że skoro miałam lekarza który jest moim prowadzącym bo wystawił mi karte ciąży to nie mogę zmienić lekarza wiem, że mogę w każdej chwili, ale ten był uparty i d.upa poza tym nie chciał mi wypisać L4 mimo że mu tłumaczyłam, że pracuję fizycznie i muszę dźwigac czasami te 10kg z towarem i muszę się ciągle schylac a mam bóle pleców, poza tym po pracy lądowałam prosto w łóżku bo zmęczenie mimo wszystko dawało mi w kosc :/ poszłam do internisty, żeby mi na razie wypisał. Nie wiem co mam teraz zrobic bo nie chcę chodzic do tamtego wcześniejszego ginekologa, a wszędzie zapisy z 2tygodniowym wyprzedzeniem jak nie więcej
Co do badań to słyszałam tylko tętno dziecka i przytyłam od ostatniej wizyty tylko 1,5 kilo
wspolczuje podejscia lekarza dziewczyny jak tak czytam wasze istorie i "przygody" z ginkami to wydaje mi sie ze mi sie jakis aniol trafil nie dosc ze codze na kase chorych to usg mam prawie zawsze zwolnienie na zawolanie jeszcze sama sie pyta czy na stale chce czy tylko zeby odpoczac (choc na poczatku musialam isc na l4) mam z nia kontakt telefoniczny i ogolnie naprawde jest fajna

Cytat:
Spotkałam sasiadow - malzenstwo i ona mowi do mnie jestes w ciazy ? cos maz mowił jak widział cię wczesniej ze po buzi widac no coment to ze cała przytyłam widac gołym okiem, ale oni po buzi diagnozę stawiają chyba chcieli byc mili z ta buzia troche nie wyszło
bo podobno kobieta w ciazy buzia sie zaokragla wiec moze po tym poznali

Cytat:
W niedziele przychodzi do mnie rodzinka na urodziny(wprawdzie mam dopiero we wtorek, ale przychodzą w niedziele ).Na kawe i ciastko, ale wiadomo, że coś jeszcze trzeba zrobić myślalam o sałatce z szynką i serem poza tym o paróweczkach koktailowych z żółtym serem w cieście francuskim ...nie wiem co jeszcze...jakie przekąski...
rzućcie jakimiś pomysłami
ja proponuje jajka z parowka tzn gotujesz jajka na twardo przekrajasz na pol wyciagasz zoltka mieszasz je z parowkami ktore bardzo rozdrabniasz widelcem cyba ze masz np blendera mieszasz z majonezem i moze byc np z szczypiorek do tego i spowrotem nadziewasz jajka tak zeby teroche ten farsz wystawal sa pyszne i nikt nigdy nie wiem z czym tak naprawde one sa albo ja lubie parowki nacinane wkladany do srodka ser zawijane w plasterek boczku gotowanego wedzonego zaciskam wykalaczka by sie nie rozwinelo i podpiekam w piekarniku az sie boczek zarumieni

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Śiwezo robiona 25 tydzień
sliczny i ladnie wkoncu wystaje

Cytat:

a to sie skraca szyjka macicy czy co sie dzieje??

a ja wcinam chinszczyzne mialam ocote i sobie zamowilam
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 16:30   #2676
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Dziewczyny dzięki za rady odnośnie prezentu na komunię. Szkoda, że Aga uszu nie ma przekłutych, zegarek kupi jej moja mama (bo zawsze to kupuje wnukom), a medalik złoty z łańcuszkiem druga babka Coś wymyślę, rok wcześniej miał komunię jej brat i zrobił sobie listę prezentów Ja kupiłam jemu płyty z wszystkimi odcinkami "Pancernych" w takim fajnym metalowym pudełku Może ona też zrobi listę

dzięki za kciuki za poprawkę
Chyba już dziś za długo nie popiszę, bo w koncu muszę zacząc się uczyć Dlaczego ja zawsze za 5 dwunasta wszystko robię??? :/

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

No a w ogóle to mam mega zgagę, moja mama zrobiła na obiad jajka w sosie chrzanowym...Migdałów już pake zjadłam
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 16:39   #2677
anoxa
Zakorzenienie

anuszka ja tez mam dzisiaj zgage ale mi rennie pomaga a odnosnie prezentu to moze jej podpowiedz z ta lista? w sumie wazne zeby dziecko sie cieszylo z prezentu tj np chce i poda to cociaz mu sie to przyda a lancuszek czy kolczyki beda lezaly i lezaly wyjda z moge i nie zalozy a tak chociaz radocha bedzie
Stary 2010-03-19, 16:43   #2678
żabka19
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Czyli by pozbyć się tej zalegającej wody to wszystko co naturalnie moczopędne wystarczy?
Nie wiem czy to ma znaczenie.. może to nawet głupie.. ale ja bardzo rzadko sikam Od dziecka mam tendencję do przetrzymywania siku. Nieraz i 12 godzin wytrzymywałam. Może to też mieć jakieś z tym powiązanie?
No bo skoro nie sikam to ta woda sobie we mnie siedzi? Kurde ale głupia już jestem xD
Tak wydaje mi sie ,ze pozbedziesz sie nadmiaru wody po przez ograniczenie soli i dodanie do diety owocow i warzyw moczopednych. W moim przypadku to pomoglo. I nie pozbylam sie calkowicie soli z diety ,tylko sole o wiele mniej ,ale tez bez przesady. A co do sikania.. to nie powstrzymuj bo przez to tak Ci sie ta woda zatrzymuje i do tego mozesz wywolac infekcje.

karolinka Gratulacje! Naprawde super roznica! A teraz tez jestes pod opieka dietetyka czy sama pilnujesz sie co jesz?

żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 16:43   #2679
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
chwal mi się juz tu kosmetykami a pędzelek jaki numer? były jakies promocje ?
wiem gdzie jest korfantego
Wiesz co u nas jest tylko stoisko Inglota i wydaje i się, że maja marny wybór i nie trafiłam tam jeszcze na żadną promocję. Pędzelek skośny do nakładania różu nr 3P, lakier nr 863, taki delikatny, matowy róż, cienie mam w palecie więc nie znam numerów. Taki pudrowy róż, cielisty i korektor pod oczy.
Stary 2010-03-19, 16:48   #2680
papeteria
Zakorzenienie

anoxa zaciekawiłaś mnie tymi jajkami jak dotąd faszerowałam pastą z pieczarek, szczypiorka i żółtek z majonezem a te parówki mmmm pychotka musze spróbować
nigdy nie jadłam chińszczyzny
no moja buzia od niedawna jest właśnie okrągła ale po całości szczególnie widać
marta fajne zakupki
Stary 2010-03-19, 16:59   #2681
mlmFM
Rozeznanie

Cytat:
ja przytyłam 7 kig wiec cała jestem większa ale buzia też mi się zaokrąliła fakt.
Nie wiedziałam, że masz problemy, nie wiem czy nie pisałaś czy jakimś cudem to pominełam , szyjka ci się skraca ? miałaś jakieś objawy?
masz ślub jak zuziunia 10.04? ja ide wtedy do kuzynki na ślub
nie pisałam bo wcześniej ich nie zauważono... nie zdiagnozowano
nie miałam żadnych objawów... no może poza lekkimi bólami niżej niż w podbrzuszu... ale nic nadzwyczajnego i bólami w krzyżu jak 'troszkę wiecej' pochodziłam
co do ślubu na to wygląda... heh coś szczęśliwa data... już słyszę o 5tej osobie która bierze ślub tego dnia

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
wspolczuje podejscia lekarza dziewczyny jak tak czytam wasze istorie i "przygody" z ginkami to wydaje mi sie ze mi sie jakis aniol trafil nie dosc ze codze na kase chorych to usg mam prawie zawsze zwolnienie na zawolanie jeszcze sama sie pyta czy na stale chce czy tylko zeby odpoczac (choc na poczatku musialam isc na l4) mam z nia kontakt telefoniczny i ogolnie naprawde jest fajna

bo podobno kobieta w ciazy buzia sie zaokragla wiec moze po tym poznali

ja proponuje jajka z parowka tzn gotujesz jajka na twardo przekrajasz na pol wyciagasz zoltka mieszasz je z parowkami ktore bardzo rozdrabniasz widelcem cyba ze masz np blendera mieszasz z majonezem i moze byc np z szczypiorek do tego i spowrotem nadziewasz jajka tak zeby teroche ten farsz wystawal sa pyszne i nikt nigdy nie wiem z czym tak naprawde one sa albo ja lubie parowki nacinane wkladany do srodka ser zawijane w plasterek boczku gotowanego wedzonego zaciskam wykalaczka by sie nie rozwinelo i podpiekam w piekarniku az sie boczek zarumieni

a to sie skraca szyjka macicy czy co sie dzieje??

a ja wcinam chinszczyzne mialam ocote i sobie zamowilam
masz fajnego gin.. moja kuzynka tez miała takiego - doraźnie będąc w zd woli też tam chodzę i to ona pierwsza zwróciła uwagę na skracającą się szyjkę... teraz 7.04 jestem u niej umówiona bo w związku ze ślubem będę w zd woli - i ma przedłużyć mi zwolnienie - w końcu mam leżeć

tymi przepisami na parówki smaka narobiłaś... też lubię nacinane parówki z serem, który roztapiając się otula parówkę - mniam mniam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-19, 17:11   #2682
anoxa
Zakorzenienie

mlm mam nadzieje ze nie ma duzego zagrozenia i wszystko bedzie dobrze a teraz leż kochana!
Stary 2010-03-19, 17:17   #2683
mlmFM
Rozeznanie

Cytat:
mlm mam nadzieje ze nie ma duzego zagrozenia i wszystko bedzie dobrze a teraz leż kochana!
nie wiem.. dowiem się we wtorek... mam nadzieję
w każdym bądź razie ginka była lekko przerażona i nawet gotować mi zabroniła... tylko leżeć... spacery tylko do WC i pod letni [nie za ciepły] prysznic... w każdym bądź razie nie mogę kierować strumienia wody na podbrzusze i okolice krzyża.
Stary 2010-03-19, 17:24   #2684
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
nie pisałam bo wcześniej ich nie zauważono... nie zdiagnozowano
nie miałam żadnych objawów... no może poza lekkimi bólami niżej niż w podbrzuszu... ale nic nadzwyczajnego i bólami w krzyżu jak 'troszkę wiecej' pochodziłam
co do ślubu na to wygląda... heh coś szczęśliwa data... już słyszę o 5tej osobie która bierze ślub tego dnia
To gratulacje kochana , wiesz my tego dnia mamy jeszcze zaproszenie do znajomych, ale nie damy rady być na dwóch ślubach.
Co do szyjki to faktycznie też bym się nie zorientowała po takich objawach, Dobrze, że to wykryto i oczywiście
Stary 2010-03-19, 17:41   #2685
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
Tak wydaje mi sie ,ze pozbedziesz sie nadmiaru wody po przez ograniczenie soli i dodanie do diety owocow i warzyw moczopednych. W moim przypadku to pomoglo. I nie pozbylam sie calkowicie soli z diety ,tylko sole o wiele mniej ,ale tez bez przesady. A co do sikania.. to nie powstrzymuj bo przez to tak Ci sie ta woda zatrzymuje i do tego mozesz wywolac infekcje.

karolinka Gratulacje! Naprawde super roznica! A teraz tez jestes pod opieka dietetyka czy sama pilnujesz sie co jesz?
Sama pilnuje, nuczylam sie juz troszke, nie chce mi sie jezdzic do Szczecina na prywatne konsultacje- bo ciezarne nie sa refundowane....
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 17:41   #2686
anoxa
Zakorzenienie

dziewczyny a od 30tc chyba juz sa czesciej wizyty nie? bo teraz powinny byc co 4tyg a pozniej cos mi sie zdaje ze czesciej
Stary 2010-03-19, 17:43   #2687
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny a od 30tc chyba juz sa czesciej wizyty nie? bo teraz powinny byc co 4tyg a pozniej cos mi sie zdaje ze czesciej
tak ale od kiedy to dokladnie nie wiem , ale gin mi mowil ze pozniej bedzie co 2 tygodnie wlaśnie
Stary 2010-03-19, 17:45   #2688
anoxa
Zakorzenienie

wiecie co strasznie sie ciesze ze jest taka moda teraz ze mozna nosic tuniki i legginsy bo jest to super wygodne
Stary 2010-03-19, 17:46   #2689
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Co 2 tyg, ale to gin decyduje co i jak
Ja wlasnie jem kawalek serniczka i kawe zbozowa

Ale mi brzuszek wywalilo tak jakos...mala chyba rosnie

Stary 2010-03-19, 17:47   #2690
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Zamówiłam sobie takie spodnie z allegro http://allegro.pl/show_item.php?item=945865424 Wiem, że szału nie ma, ale kosztowały tylko 27 zł z przesyłką. A brakuje mi jeansów. Nie mam tak za bardzo kasy na spodnie za 140 złotych.
Stary 2010-03-19, 17:50   #2691
papeteria
Zakorzenienie

anoxa musze sie w koncu przelamac z tymi leginsami (do jakich butow je nosisz?
karolcia no rosnie na pewno
marta a nie za krótkie beda ? ja kupiłam ostatnio za 9,9o z h&m i sa super a drugie za 17,90 sztruksy troche sprane i za duze ale moze na koncowke beda akurat.Tez nie mam zamiaru wydawac majatku na spodnie bo to tylko kilka miesiecy a potem na nic

Czas edycji: 2010-03-19 o 17:52
Stary 2010-03-19, 17:50   #2692
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Zamówiłam sobie takie spodnie z allegro http://allegro.pl/show_item.php?item=945865424 Wiem, że szału nie ma, ale kosztowały tylko 27 zł z przesyłką. A brakuje mi jeansów. Nie mam tak za bardzo kasy na spodnie za 140 złotych.
Fajne
Choć ja wole tuniki i leginsy

Stary 2010-03-19, 17:52   #2693
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Śiwezo robiona 25 tydzień
to juz spory brzuszek

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 17:53   #2694
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
anoxa musze sie w koncu przelamac z tymi leginsami (do jakich nutow je nosisz?
karolcia no rosnie na pewno
marta a nie za krótkie beda ?
Takie na cyk

Cytat:
Fajne
Choć ja wole tuniki i leginsy
Ja też Ale jeansy na nasza pogodę to tez podstawa.
Przymierzyłam mój trencz i grzybka i są dobre. Mam nadzieje, że w najbliższym czasie nie wywali mi jakos bardzo brzucha, bo nie będę miała cieniutkiego płaszcza do pracy.
Stary 2010-03-19, 17:54   #2695
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Sandra, przykro mi
Trzymaj się i odezwij się jak będziesz mogła... bo tu pousychamy z niepewności...

Stary 2010-03-19, 17:54   #2696
mlmFM
Rozeznanie

Cytat:
To gratulacje kochana , wiesz my tego dnia mamy jeszcze zaproszenie do znajomych, ale nie damy rady być na dwóch ślubach.
Co do szyjki to faktycznie też bym się nie zorientowała po takich objawach, Dobrze, że to wykryto i oczywiście
a po jakich można rozpoznać że tam się coś skraca
chodzi mi o to żebym wiedziała na co zwracać uwagę w przyszłości...

mam wrażenie ze gdyby nie wizyta w zd woli to wcale by to nie było wykryte... go 2 tyg temu gin stwierdziła tylko że faktycznie potwierdza diagnoze od lekarza w zd woli.. ale nie wygląda to na duże skrócenie etc... mówiła takim troszkę lekceważącym tonem... ale powiedziała że to trzeba zbadać (dała skierowanie etc) i kazała pojawić się za 2 tyg [normalnie są co 4-5tyg - 1x w mies]...

nie wiem czemu mam wrazenie ze sie gin przejela - ps mloda kobieta - moze okolo 30 -
pierwsza wizyta u niej trwała 5 minut [bez badan tylko wywiad, ale dała skierowanie na krew, mocz i zwolnienie po prośbach - bo na pracę w stresujących warunkach i dojazdami 120km nie chciała dać]
kolejna miałam w zd woli - tak sie udało - tam pani mnie przebadała zdiagnozowala lekko skracającą sie szyjke etc...
dzień później miałam wizytę w wawie... wizyta trwała juz dosc długo - przebadała mnie, wypisała skierowania i potwierdziła tą szyjkę i kazała przyjść za 2 tyg...
dzis kolejna wizyta - na fotelu badała mnie 2razy (kazała się ubrać, wyszła gdzieś na chwilę z moimi wynikami i jak wrociła i kazała jeszcze raz wejsc na fotel i dała skierowanie na konsultacje)... nawet stwierdziła cos takiego zebym nie jezdziła bo za wszelka cene ona chce utrzymac ta ciaze i ze sama widze jak zaangażowała się w to emocjonalnie
Stary 2010-03-19, 17:57   #2697
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Takie na cyk

Ja też Ale jeansy na nasza pogodę to tez podstawa.
Przymierzyłam mój trencz i grzybka i są dobre. Mam nadzieje, że w najbliższym czasie nie wywali mi jakos bardzo brzucha, bo nie będę miała cieniutkiego płaszcza do pracy.
Ja nie mam zadnych ciazowych jensow, dresy i leginsy A ja tez mieszcze sie w skore, kurtke kamizelke

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-19, 17:57   #2698
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Ale cudowne!!!!!
Marta, Dziękuję

Stary 2010-03-19, 17:59   #2699
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
a po jakich można rozpoznać że tam się coś skraca
chodzi mi o to żebym wiedziała na co zwracać uwagę w przyszłości...

mam wrażenie ze gdyby nie wizyta w zd woli to wcale by to nie było wykryte... go 2 tyg temu gin stwierdziła tylko że faktycznie potwierdza diagnoze od lekarza w zd woli.. ale nie wygląda to na duże skrócenie etc... mówiła takim troszkę lekceważącym tonem... ale powiedziała że to trzeba zbadać (dała skierowanie etc) i kazała pojawić się za 2 tyg [normalnie są co 4-5tyg - 1x w mies]...

nie wiem czemu mam wrazenie ze sie gin przejela - ps mloda kobieta - moze okolo 30 -
pierwsza wizyta u niej trwała 5 minut [bez badan tylko wywiad, ale dała skierowanie na krew, mocz i zwolnienie po prośbach - bo na pracę w stresujących warunkach i dojazdami 120km nie chciała dać]
kolejna miałam w zd woli - tak sie udało - tam pani mnie przebadała zdiagnozowala lekko skracającą sie szyjke etc...
dzień później miałam wizytę w wawie... wizyta trwała juz dosc długo - przebadała mnie, wypisała skierowania i potwierdziła tą szyjkę i kazała przyjść za 2 tyg...
dzis kolejna wizyta - na fotelu badała mnie 2razy (kazała się ubrać, wyszła gdzieś na chwilę z moimi wynikami i jak wrociła i kazała jeszcze raz wejsc na fotel i dała skierowanie na konsultacje)... nawet stwierdziła cos takiego zebym nie jezdziła bo za wszelka cene ona chce utrzymac ta ciaze i ze sama widze jak zaangażowała się w to emocjonalnie
no właśnie nie wiem po czym idzie poznać, ale takie objawy jak opisałaś to pewnie większość ma .Ja przy zmywaniu naczyń narzekam na krzyż i czasem brzuch boli jak chodze i uważam to za normalne a różnie może być jak pokazuje twój przypadek także dobrze że to zauważyli

Czas edycji: 2010-03-19 o 18:00
Stary 2010-03-19, 18:02   #2700
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Ja nie mam zadnych ciazowych jensow, dresy i leginsy A ja tez mieszcze sie w skore, kurtke kamizelke
Tylko, że ja jeszcze pracuje i u mnie w pracy legginsy a tym bardziej dresy odpadają A jakie masz legginsy? Bo szukam jakis dobrych na codzień i do szkoły rodzenia.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości