![]() |
#2671 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
coś pod tytułem 'odbija mi się wczorajszą pizzą'
i. kromka ziarnistego z wieśniakiem i pomidorem ii. jak wyżej i jabłko podsmazone bez skórki z miodem iii. barszcz ukrainski myslalam ze zejde iv.troche twarogu, troche truskawek, miód gorzka herbata v. paczka sucharków 200g, herbata tragedia...
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
![]() ![]() |
![]() |
#2672 |
Raczkowanie
|
gorąco proszę o ocenę
![]() R: śniadanie: owsianka z 3 łyżek płatków owsianych, 2 łyżek otrębów, 1 jabłka, 150g. serka homogenizowanego naturalnego. kawa z mlekiem 2% II śniadanie: marchewka, 12 rzodkiewek. obiad: pierś kurczaka, sałatka z sałaty lodowej i pomidora polana sosem vinegre 0% trening, bieżna ok. 50 min. podwieczorek (po treningu): 2 wafle ryżowe, panga gotowana na parze, jabłko. kolacja: sałatka z sałaty lodowej, 1 pomidor, pół łyżki słonecznika, pół łyżki oliwy, 1 ugotowane jajko. serdecznie proszę o ocenę, bardzo mi zależy ![]()
![]() |
#2673 |
Rozeznanie
|
Utrzymanie
i jak??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2674 |
Raczkowanie
|
R
śniadanie: 5 łyżek płatków owsianych, dwa jajka, łyżka otrębów, jabłko, orzechy i cynamon (zrobiłam kilka placuszków), zielona herbata 2. sniadanie: serek wiejski 200g. kromka chleba pełnoziarnistego obiad: pół woreczka kaszy gryczanej, kotlet z jajek (2 jajka na twardo, otręby, przyprawy, jajko surowe), sałata z oliwą (siłownia) kolacja: kluski twarogowe (biały ser 250g. jajko) troche dużo jajek mi dzisiaj wyszło (aż 6), bo nie kupiłam sobie mięsa na obiad, a tuńczyka wczoraj opędzlowałam.
„Jeśli się nie obudzisz, nigdy nie będziesz wiedzieć, o czym śniłeś.” (Yogananda) Edytowane przez sansimila Czas edycji: 2010-06-03 o 09:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#2675 |
Przyczajenie
|
Bardzo mi się podoba ten wątek. Sama staram się właśnie utrzymać wagę, po tym jak straciłam 22 kg dzięki indywidualnej diecie ułożonej przez dietetyka. Mam jeszcze pytanie. Jestem chora i od poniedziałku nie wychodzę z domu mimo więc nie mam najwięcej ruchu, czy mimo to mogę jeść to co zawsze i nie przytyje ?;>
proszę o odpowiedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2676 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() Mój pierwszy post w tym wątku więc proszę o wyrozumiałość ![]() U: Ś: duża bułka sojowa z ziarnami 1. z masłem, serem żółtym, pomidorem, ogórkiem i szczypiorkiem 2. z masłem, szynką i warzywami jw kawa z mlekiem 3,2% Ś2:2 kawałki ciasta drożdżowego O: talerz rosołu z kaczki z dużą ilością makaronu i warzywami D: 2 kawałki ciasta jw i 1 1/2 paska czekolady mlecznej P:pomarańcza i kawałek arbuza K: wiejski 200g z arbuzem, ogórkiem i sałatą Wiem, że kolacja taka redukcyjna ale nie byłam głodna i zjadłam tylko po to żeby coś zjeść, a że miałam ochotę na wieśniaka więc... I jak? Może być? Edytowane przez Owocowa85 Czas edycji: 2010-06-03 o 11:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#2677 |
Raczkowanie
|
na R
I 2 jajka, 5 łyżek płatków owsianych, pomidor, szklanka mleka II jajko, jedna czerwona papryka, jogurt naturalny 180g, 4 łyżeczki płatków owsianych III pół woreczka kaszy gryczanej, sałatka z 1 pomidora, połowy puszki tuńczyka i łyżka jogurtu naturalnego IV 125g chudego twarogu, jabłko V 125g chudego twarogu, pomidor mam nadzieję, że uda mi się dziś jeszcze kupić tego tuńczyka i twaróg.. i może dostanę jakieś orzechy i dorzucę garść do IV posiłku |
![]() ![]() |
![]() |
#2678 |
Zadomowienie
|
Utrzymanie
ocenka jakaś? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2679 |
Rozeznanie
|
WCZORAJSZE URODZINOWE U
![]() 1. Bułka ze słonecznikiem, homo,szynka, jajko, ogórek serek wiejski z pomidorem i oliwkami ( standardowy zestaw sniadaniowy ![]() kawa z mlekiem 2. Granola czeko + jogurt 3. spagetti : szklanka makronu pełnoziarnistego spagetti + mielona wołowina ok 100 g , warzwa różne w sosie pomidorowym iiii dużo oliwek po pudding czekoladowy z Toy story ![]() Lu go czeko (już mi sie zaczynają nudzić teraz przerzuce sie na inne smaki) 4. 21- 3.00 (imprezowo) kilka frytek, sałatka jakas z majonezem, paluszki (ok 10) kawałek tortu z bitą smietaną iii drinki kamikadze (nie wiem ile) ![]() ![]()
#2680 |
Raczkowanie
|
Siemankoo..
![]() Moje Uuu.. Śniadanie: Bułka "Benjaminka" z masłem, polędwicą z indyka, polędwicą sopocką, pomidor, ogórek, szczypior, rzodkiewka, szkl. soku z czerwonych pomarańczy, jabłko.. Obiad: Pierś z kurczaka: połowa w gyrosie na parze, druga połowa gotowana, 4 młode ziemniaczki, sałatka [ogórek, pomidor, szczypior, cebulka, 2 rzodkiewki, 100g. jogurtu naturalnego] Deser: Lody truskawkowo-czekoladowo-śmietankowe, ćwiartka jabłka.. Podwieczorek: 200g. budyniu czekoladowego, 2 jabłka, 2 szkl. soku.. Kolacja: Nie wiem czy coś zjem.. ![]() ![]() Proszę o ocenkę.. ![]() Ps: Wiem, że nie ma nnkt ale zupełnie nie wiem gdzie go można znaleźć.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2681 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do jadłospisu, to byłoby wszystko ładnie gdyby było 2 śniadanie i kolacja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2682 |
Zakorzenienie
|
Jutrzejsza R (1600kcal):
I placki owsiane (50g płatków, trochę otr. pszennych, jajko, cynamon, aromat waniliowy) z serkiem homo naturalnym i dżemem porzeczkowym, herbatka II kromka razowca z serkiem homo do tego sałatka z 100g serka wiejskiego, 2plastrów polędwicy, pomidora, ogórka ; jabłko III 50g ryżu brązowego z 150g twarogu półtłustego polane jogurtem owoce leśne ![]() IV omlet z 2jaj z polędwicą (tak mi posmakował ![]() ćwiczenia V 2 kromki razowca z tuńczykiem, ogórek kiszony ; herbatka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2683 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() aha i: Źródła NNKT: oliwa z oliwek, tłuste ryby, avocado, orzechy włoskie, pistacjowe, nerkowca, laskowe, arachidowe, migdały, sezam, słonecznik, siemię lniane, mak, pestki dyni. ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- no to U/P: Śn.: 3 pralinki I Love Milka <3, kromka chleba żytniego z serem żółtym i ketchupem, szklanka mleka + pół szklanki płatków Nesquik Duo, gruszka; zielona herbata II śn. nie ma, bo I było przed 12 ![]() Obiad: micha rosołu z furą makaronu i warzywamiiiii - taki domowy rosołek, skrzydełko z rosołku ![]() garść fistaszków (swoją drogą, to jest źródło nnkt?), kawa z mlekiem Podwieczorek: 4 wafle ryżowe wieloziarniste z Nutellą 15g (takie małe opakowanie było, a szkoda, bo ledwo co mi starczyło ![]() ![]() Kolacja: 2 kromki chleba żytniego; 1 z masłem, pomidorem, rzodkiewką i porą, 2 z masłem i polędwicą (ze 2-3 plastry) po może fistaszkiiii. przez cały dzień woda niegazowana. Jakaś ocena?
![]() ![]() |
![]() |
#2684 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#2685 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2686 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2687 |
Raczkowanie
|
Do Znikając:
Proszę napisz mi droga jakie są te płatki Nesquik Duo? Te jasne są w jakiejś polewie? dobre są? Mocno słodkie czy nie aż tak bardzo? Opłaca się je kupić, czy zwykłe Nesquiki lepsze??? Bardzo proszę odpowiedz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2688 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
takie dojadanie... ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- moim zdaniem chocapiki duo sa o wiele lepsze niz te, klasyczny nesquik tez jest lepszy.
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2689 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() czy ja wiem czy dojadanie, w podwieczorku jedynie rozłożyłam to w czasie;D aaa i tam jeszcze były 3 pralinki i cytryny, wiedziałam, że o czymś zapomniałam;D ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2690 |
Raczkowanie
|
Moje U:
sn: 2 kromki (100g) żytniego, z benecolem, twarogiem (1/2kostki) półtłustego, kiełki, papryka, kawa z mlekiem 2sn: pół szklanki kefiru z masą maaasą truskawek zmiksowane +2 łyżki otrębów (u rodziców)O: schab z sosem cebulowym, ziemniaki, sałatka z ogórków z sosem ziołowym P ![]() K: bułka 60g z ziarnami, almette chrzanowy, polędwica sopocka, 2 pomidory Po: pewnie ... JAJO ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2691 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2692 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=znikajac;19765652]Zjedz kolację!!! Chociażby coś lekkiego
![]() ![]() ![]() aha i: Źródła NNKT: oliwa z oliwek, tłuste ryby, avocado, orzechy włoskie, pistacjowe, nerkowca, laskowe, arachidowe, migdały, sezam, słonecznik, siemię lniane, mak, pestki dyni. Rzeczywiście nie chce zepsuć metabolizmu więc na kolację jem serek wiejski z pomidorem, rzodkiewką, szczypiorem i 2 wasy + kubek mleka 2% [posłuchałam i będę piła co najmniej 2%] no i spróbuję włączyć nnkt ![]() Dziękuję bardzo za rady! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2693 | |
Wtajemniczenie
|
benecol ma nnkt i jajo ^^
---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
Eh, eh... a potem męki w toalecie
|
![]() ![]() |
![]() |
#2694 |
Raczkowanie
|
R!
śniadanie: bułka ze słonecznikiem - pół z szynką, pomidorem i sałatą, keczup - pół z serkiem homo i kiwi obiad: -goracy kubek pomidorowa - paczka warzyw na patelnie kolacja: - activia brzoskwiniowa jutro musi być lepiej, dziś wiem że strasznie. Ale wracam do Was! bo dawnooo mnie tu nie było przez brak czasu ![]()
#2695 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() praliny jadłam w międzyczasie, tylko jedną, czy tam dwie wrzuciłam do jogurtu - tak jak się wrzuca kostki czekolady ![]()
Edytowane przez znikajac Czas edycji: 2010-06-03 o 19:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2696 |
Raczkowanie
|
dziękuję za ocenę
![]() leżę już w łóżku (długi dzień za mną) i nie chce mi się iść do lodówki po ten vinegret, więc jeśli chcesz to napiszę jutro jego pełną nazwę? ![]() ![]() odnośnie śniadania to tak, było pyszne i od lat tak jem ![]() ![]() II śniadanie dość często mam czystko warzywne i dobrze mi z tym ![]() co do wafli to jem je po treningu i tylko wtedy ![]() jeszcze raz dziękuję za ocenę ![]()
![]() |
#2697 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pralinki są za ładne, żeby je tak wrzucać w coś, one same w sobie cieszą oko! ;D
|
![]() ![]() |
![]() |
#2698 |
Zadomowienie
|
utrzymanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2699 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fakt, ale w jogurcie mi smakowała i tak ![]() Cytat:
Dziwnie jesz. Mogłabyś mniej więcej pisać o której jesz? Byłoby łatwiej to oceniać. Nie ma 5 posiłków, z czego wychodzi, że 4 posiłek to obiadokolacja. Czy obiad? Nie wiem jak w tym się połapać, więc nie wiem jak to oceniać. Zauważyłam też, że często w Twoim jadlospisie widać alkohol. Lubisz?
![]() ![]() |
![]() |
#2700 |
Zadomowienie
|
Znikajac...
jem mniej więcej od godz. 7- 19..potem jakoś mi "nie wchodzi"... dziś wyjątkowo jadłam od 10.... alkohol?czy lubię?chyba lubię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.