Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. IV - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-31, 20:29   #2671
aniolusiek_
Zakorzenienie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. IV

na Effuniakach chyba była dostawa bo nawet z wyprzedażowych modeli pojawiły się popularne rozmiary

aniolusiek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 20:34   #2672
losek78
Zakorzenienie

ja wlasnie kupilam panache confetti z obwodem 75 a mój obwód to 77 i nie wiem czy nie zrobilam źle ?
Stary 2010-08-31, 20:41   #2673
aniolusiek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez losek78 Pokaż wiadomość
ja wlasnie kupilam panache confetti z obwodem 75 a mój obwód to 77 i nie wiem czy nie zrobilam źle ?
panache są dosyć rozciągliwe więc będzie ciężko

Stary 2010-08-31, 20:43   #2674
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość
Dlaczego się nie wciśniesz? Ja mam pod biustem 71, a chodzę w obwodach 65 Musisz sobie popróbować
w sensie,ze 70. przymierzalam wiele stanikow o tym obwodzie i byly za ciasne,nawet na najwiekszym zapieciu. wiec nie wiem co jest grane. poza tym, te kalkulatory przeciez niektore nie obliczaja dobrze.
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 20:51   #2675
sabbatha
Zakorzenienie

moja kolezanka ma mniejszy ode mnie obwod, ja mam 78 cm i nosze 70 a ona ma z 73 pewnie cm i nosi 75 bo w innych sie zle czuje Ale ona bazarowe mierzy to one w ogole sa jakies niewymiarowe ;]

sabbatha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 20:52   #2676
aniolusiek_
Zakorzenienie

[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;21776370]w sensie,ze 70. przymierzalam wiele stanikow o tym obwodzie i byly za ciasne,nawet na najwiekszym zapieciu. wiec nie wiem co jest grane. poza tym, te kalkulatory przeciez niektore nie obliczaja dobrze.[/QUOTE]
ja mam ciasno 72cm i noszę ścisłe 70 np. z la senzy lub bardzo ścisłe 75 - Effuniaki, ale np. nawet najściślejsze modele Masquerade muszę mieć 65 bo inaczej latają po plecach; luźno mam 77cm

Stary 2010-08-31, 20:56   #2677
losek78
Zakorzenienie

z tego panache to mierzylam w sklepie 70f i cisnęło mnie a fiszbina wbijała sie w żebra mimo ze miska była akurat wiec nie wiem czy sie sprawdza to zanizanie obwodów u wszystkich ?wzielam 75 E
poza tym to mialam kiedys cur y cate 70f i masakra tak sciskal dlatego wole jak jest w sam raz bo moje ciało nie lubi sciskania , robią sie otarcia i stnik do wywalenia albo sprzedazy

a co myslicie o stanikach F&F ?
Stary 2010-08-31, 21:30   #2678
sabbatha
Zakorzenienie

powiem ci tak, jezlie masz w nich rozmiar to sa ok, ja mam za male ale jestem zadowolona (wyjscia nie mialam) ladnie wygladaja po wielokrotnym praniu w pralce, dobrze sie je nosi, nie mam zastrzezen

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

a, nosilam 70DD, wiem ze sa do F ale ciezko trafic. Jakosciowo za te 35-40 zl sa bardzo ok.

sabbatha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 00:31   #2679
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fallen_apple Pokaż wiadomość
Jeżeli ramiączka się nie wrzynają i nie czujesz dyskomfortu to dobrze. Pomyślałam, że może są za bardzo skrócone i ciężar opiera się na nich. Z tym obwodem i dwoma palcami nie brałabym tego tak dosłownie. Na moim przykładzie powiem Ci, że obwód też można naciągnąć na kilka cm, ale przez cały dzień jest stabilny. Spróbuj na jeden dzień przepiąć na drugą haftkę i zobacz co się będzie działo. Czy będzie podjeżdżał. Z tym obwodem to tak od początku jest?
Wiesz co, ciezko mi powiedziec czy jest tak od poczatku, ale wydaje mi sie, ze nie. Wiadomo, cos tam moglam naciagnac, ale czy tyle... to raczej nie. Sprobuje przepiac na dalsza haftke, ale kurcze po to sa te 3, zeby moc z czasem przepinac, a ja juz na poczatku bede musiala? Jestem rozczarowana
Sprobuje jeszcze z tymi ramiaczkami, tylko w zasadzie nie mam pojecia jak mam kombinowac z ich 'ustawieniem'
tak czy siak dziekuje za odpowiedzi
Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 08:03   #2680
anntab
Zakorzenienie

Dziewczyny, czy Wy też miałyście problemy z wymianą effuniaków?
Mam wrażenie, że jestem olewana w tym sklepie... Kiedy pisałam do nich maila z zapytaniem, jaki rozmiar powinnam wybrać, bardzo szybko odpowiedzieli. A jak już zamówiłam, zapłaciłam i miałam pytania i wątpliwości, to nie nie odpisują na moje maile... Odesłałam niepasujące staniki z formularzem wymiany, co prawda nie wpisałam tam numeru nowego zamówienia, bo w momencie wysyłki jeszcze go nie złożyłam, ale napisałam do nich później 2 maile, które zostały bez odpowiedzi. Złożyłam nowe zamówienie 24.08 (przy rozmiarach, które wybrałam, była informacja, że realizacja 24 h), w którym zaznaczyłam, że ma to być na wymianę odesłanych, podałam numer poprzedniego zamówienia - cisza. Wczoraj znowu napisłam do nich maila... Nie mam pojęcia, czy moja paczka do nich doszła... Nie wiem, czy mam opłacić powtórną wysyłkę, bo wymieniam jeden biustonosz z wyprzedaży, a jeden w normalnej cenie... Mam wrażenie, że po prostu ignorują mnie...

Miała któraś z Was taką sytuację?
anntab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 10:25   #2681
aniolusiek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anntab Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy Wy też miałyście problemy z wymianą effuniaków?
Mam wrażenie, że jestem olewana w tym sklepie... Kiedy pisałam do nich maila z zapytaniem, jaki rozmiar powinnam wybrać, bardzo szybko odpowiedzieli. A jak już zamówiłam, zapłaciłam i miałam pytania i wątpliwości, to nie nie odpisują na moje maile... Odesłałam niepasujące staniki z formularzem wymiany, co prawda nie wpisałam tam numeru nowego zamówienia, bo w momencie wysyłki jeszcze go nie złożyłam, ale napisałam do nich później 2 maile, które zostały bez odpowiedzi. Złożyłam nowe zamówienie 24.08 (przy rozmiarach, które wybrałam, była informacja, że realizacja 24 h), w którym zaznaczyłam, że ma to być na wymianę odesłanych, podałam numer poprzedniego zamówienia - cisza. Wczoraj znowu napisłam do nich maila... Nie mam pojęcia, czy moja paczka do nich doszła... Nie wiem, czy mam opłacić powtórną wysyłkę, bo wymieniam jeden biustonosz z wyprzedaży, a jeden w normalnej cenie... Mam wrażenie, że po prostu ignorują mnie...

Miała któraś z Was taką sytuację?
za wysyłkę będziesz musiała dopłacić; ja zamówienie złożyłam w zeszłym tygodniu, opłaciłam w poniedziałek i dzisiaj ma być u mnie kurier ale za pierwszym razem jak złożyłam i zwracałam potem jeden biustonosz to 3 tygodnie czekałam na zwrot kasy i byłam strasznie zła, za drugim razem napisałam że wyjeżdżam i czy mogliby szybciej mi oddać pieniądze to dostałam zwrot za 5 dni

Stary 2010-09-01, 10:27   #2682
anntab
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniolusiek_ Pokaż wiadomość
za wysyłkę będziesz musiała dopłacić; ja zamówienie złożyłam w zeszłym tygodniu, opłaciłam w poniedziałek i dzisiaj ma być u mnie kurier ale za pierwszym razem jak złożyłam i zwracałam potem jeden biustonosz to 3 tygodnie czekałam na zwrot kasy i byłam strasznie zła, za drugim razem napisałam że wyjeżdżam i czy mogliby szybciej mi oddać pieniądze to dostałam zwrot za 5 dni
No właśnie, ale dlaczego musze dopłacić za wysyłkę, skoro w zamowieniu mam jeden biustonosz, który powinni mi wymienić za darmo?.. Miło by było z ich strony, gdyby takie sytuacje rozpatrywali na korzyść klienta... Ale na razie oni mojej sprawy w żaden sposób nie rozpatrzyli...
Stary 2010-09-01, 11:23   #2683
aniolusiek_
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie, ale dlaczego musze dopłacić za wysyłkę, skoro w zamowieniu mam jeden biustonosz, który powinni mi wymienić za darmo?.. Miło by było z ich strony, gdyby takie sytuacje rozpatrywali na korzyść klienta... Ale na razie oni mojej sprawy w żaden sposób nie rozpatrzyli...
tak mi się wydaje ale pewna nie jestem
szkoda że nie ma podanego numeru telefonu

Stary 2010-09-01, 11:25   #2684
anntab
Zakorzenienie

Cytat:
tak mi się wydaje ale pewna nie jestem
szkoda że nie ma podanego numeru telefonu
No właśnie... Bez sensu to jest dla mnie... Niby nie zastosowałam sie do dokładnych poleceń na stronie na temat wymiany, ale napisałam już tyle wiadomości, opisałam nowe zamówienie... Nie wydaje mi się, żeby to było przyczyną takiego opóźnienia... Ostatni raz cos u nich kupiłam... Takie traktowanie klienta jest po prostu niepowazne!
Stary 2010-09-01, 11:36   #2685
aniolusiek_
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie... Bez sensu to jest dla mnie... Niby nie zastosowałam sie do dokładnych poleceń na stronie na temat wymiany, ale napisałam już tyle wiadomości, opisałam nowe zamówienie... Nie wydaje mi się, żeby to było przyczyną takiego opóźnienia... Ostatni raz cos u nich kupiłam... Takie traktowanie klienta jest po prostu niepowazne!
na lobby dziewczyny też piszą że od ponad tygodnia jest problem z kontaktem ze sklepem, szkoda że Effuniaki naprawdę są super bo obsługa jest raczej średnia

Stary 2010-09-01, 12:48   #2686
fallen_apple
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olcia Pokaż wiadomość
Wiesz co, ciezko mi powiedziec czy jest tak od poczatku, ale wydaje mi sie, ze nie. Wiadomo, cos tam moglam naciagnac, ale czy tyle... to raczej nie. Sprobuje przepiac na dalsza haftke, ale kurcze po to sa te 3, zeby moc z czasem przepinac, a ja juz na poczatku bede musiala? Jestem rozczarowana
Sprobuje jeszcze z tymi ramiaczkami, tylko w zasadzie nie mam pojecia jak mam kombinowac z ich 'ustawieniem'
tak czy siak dziekuje za odpowiedzi
Wiesz co jak ramiączka są w porządku, bo pisałaś, że się nie wrzynają to ja bym je jednak zostawiła tak jak są. Co prawda możesz na próbę minimalnie poluzować i zobaczyć co się będzie działo. A mierzyłaś ten model z mniejszym obwodem? Wiesz, że staniki mają różną ściśliwość i może akurat w tym przypadku powinnaś spróbować mniejszego.

Anntab
ja nigdy nie zamawiałam effuniaka, ale czytałam już kilka opinii dziewczyn, że mają problem z wymianą i zwrotem. Tak samo jak u Ciebie nie odp. na maile i długo trwa cała procedura. Szkoda, bo sama chciałam spróbować jakiegoś effuniaka czy by się nadawał na moje stożki, a tak boję się ryzykować.
Stary 2010-09-01, 12:52   #2687
anntab
Zakorzenienie

Cytat:

Anntab
ja nigdy nie zamawiałam effuniaka, ale czytałam już kilka opinii dziewczyn, że mają problem z wymianą i zwrotem. Tak samo jak u Ciebie nie odp. na maile i długo trwa cała procedura. Szkoda, bo sama chciałam spróbować jakiegoś effuniaka czy by się nadawał na moje stożki, a tak boję się ryzykować.
No ja właśnie nie spotkałam się z opinią na temat kłopotów z wymianą... Byłam przekonana, że działają dosyć dobrze, bo parę razy przymierzałam się do zakupy, pisałam do nich pytania na temat rozmiaru, i zazwyczaj odpisywali tego samego dnia albo na następny dzień... Ale wiadomo - musieli jakoś zachęcić do zakupu, a teraz, jak już mają moja kasę, to się nie spieszą... Ale to jest chora polityka, bo nigdy już nic u nich nie kupię i na pewno kilka osób jeszcze zniechęcę...
Stary 2010-09-01, 13:22   #2688
sjoanna
Zakorzenienie

Bardzo mnie zmarwiłyście dziewczyny informacjami o problemach z Effuniakami. Podczytuje was już jakis czas a teraz miałam się was zapytac co sądzicie o kostiumach kąpielowych z effuniaków.
Ja chciałabym zamówic sobie czarny.
Nie wiem ile tak naprawdę trwa wysyłka - czy rzeczywiscie przysyłaja na następny dzień?
I czy ich kalkulator jest dobry - tzn wyznacza dobrze rozmiar.
Jestem uświadomiona już od paru lat ale u nich rozmiarówka jest inna. I tak w brytyjczykach mam 70FF lub G a u nich wyszło mi 75F.
Będę wdzięczna za pomoc

“Your dresses should be tight enough to show you're a woman
and loose enough to show you're
a LADY.”

Edith Head
sjoanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 16:47   #2689
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co jak ramiączka są w porządku, bo pisałaś, że się nie wrzynają to ja bym je jednak zostawiła tak jak są. Co prawda możesz na próbę minimalnie poluzować i zobaczyć co się będzie działo. A mierzyłaś ten model z mniejszym obwodem? Wiesz, że staniki mają różną ściśliwość i może akurat w tym przypadku powinnaś spróbować mniejszego.
Nie, tego modelu z mniejszym obwodem nie mierzylam. Zdalam sie w 100% na pania brafitterke...
No nic, najwyzej przejade sie tam jeszcze i przymierze np. 60F (dobrze? jesli teraz kupilam 65E) i w razie czego ten wystawie na allegro.
Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 16:54   #2690
aniolusiek_
Zakorzenienie

przyszły moje Effuniaki i jestem całkowicie załamana
zamówiłam:
-Lawendowy 75B -żeby sprawdzić czy rozmiar mniej zrobi coś więcej z moim biustem, ale mam buły więc odpada
- White 75C- nie robi prawie nic a na pewno nie aż tyle jak an stanik za 96zł, może zostawię bo po praniu powinno być lepiej, nad nim się zastanawiam
- Kropek 70D- w poprzednim zamówieniu, zamawiałam 75C i zapinałam się od razu na środkową haftkę i do tego nie aż taki ciasny był więc teraz wzięłam mniejszy obwód z przeliczoną miską i co ?! Zapięłam się ledwo co z przedłużką, do misek w żaden sposób nie można piersi włożyć no tragedia jakich mało

chyba sobie zrobię przerwę z tym sklepem bo z zamówionych 7 staników mam 1 i ewentualnie zastanawiam się nad 2

Stary 2010-09-01, 21:34   #2691
waaampirek
Organizatorka

Mam pytanie do dziewczyn, które mają staniki firmy Wonderbra, jak wygląda rozmiarówka w porównaniu do Freya? Jeżeli z Freya noszę 30FF to taki sam brać z Wonderbra?
Stary 2010-09-01, 21:52   #2692
fallen_apple
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olcia Pokaż wiadomość
Nie, tego modelu z mniejszym obwodem nie mierzylam. Zdalam sie w 100% na pania brafitterke...
No nic, najwyzej przejade sie tam jeszcze i przymierze np. 60F (dobrze? jesli teraz kupilam 65E) i w razie czego ten wystawie na allegro.
Powinnaś spróbować 60FF (zobacz na tabelkę tutaj). Pomierz sobie na spokojnie. Zobacz czy obwód jest dobry -stabilny (za ciasny będzie powodował dyskomfort i może też naciągać fiszbiny i miski przez co całość będzie źle wyglądać), czy fiszbiny dobrze okalają biust i nie nachodzą na niego, czy miski dobrze leżą, wyreguluj ramiączka. I nie spiesz się z zakupem. Lepiej w domu później na spokojnie sobie przemyśleć niż sprzedawać niedopasowany stanik.
Stary 2010-09-01, 22:35   #2693
aniolusiek_
Zakorzenienie

oto rysunek jak nie powinno się nosić biustonosza
http://cgi.ebay.co.uk/senza-hot-pink...rwear_Design_2

Stary 2010-09-01, 22:40   #2694
Astro
Zadomowienie

Cytat:
oto rysunek jak nie powinno się nosić biustonosza
http://cgi.ebay.co.uk/senza-hot-pink...rwear_Design_2
O boszzz, babka mając takie piersi tak się okalecza.
Stary 2010-09-02, 10:01   #2695
dottoressa
Zakorzenienie

powiedzcie mi, czy używany (podobno w bardzo dobrym stanie) Masquerade Madison w kolorze z załącznika wart jest 63 zł?

ROZLICZENIA: klik
dottoressa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 12:13   #2696
aniolusiek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dottoressa Pokaż wiadomość
powiedzcie mi, czy używany (podobno w bardzo dobrym stanie) Masquerade Madison w kolorze z załącznika wart jest 63 zł?
moim zdaniem warto, jak rozmiar jest dobrze dopasowany to na biuście ładnie wygląda

Stary 2010-09-02, 12:22   #2697
dottoressa
Zakorzenienie

no i kupiłam
http://allegro.pl/show_item.php?item=1213589703
metka jest wyraźna, litery nie są sprane, dlatego myślę, że niewiele używany był ten biustonosz i chyba miseczki od wewnątrz też są w dobrym stanie, co o tym myślicie?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-02, 12:51   #2698
aniolusiek_
Zakorzenienie

Cytat:
no i kupiłam
http://allegro.pl/show_item.php?item=1213589703
metka jest wyraźna, litery nie są sprane, dlatego myślę, że niewiele używany był ten biustonosz i chyba miseczki od wewnątrz też są w dobrym stanie, co o tym myślicie?
na zdjęciach wygląda ok, miałaś szczęście z taką okazją

Stary 2010-09-02, 12:53   #2699
dottoressa
Zakorzenienie

Cytat:
na zdjęciach wygląda ok, miałaś szczęście z taką okazją
to moja pierwsza maskarada, już się doczekać nie mogę aż przyleci
dzięki za podpowiedź Anuś

Stary 2010-09-02, 13:02   #2700
aniolusiek_
Zakorzenienie

Cytat:
to moja pierwsza maskarada, już się doczekać nie mogę aż przyleci
dzięki za podpowiedź Anuś
ja próbowałam z 32DD latało mi po plecach i miska lekko za mała więc raczej z 30E będę próbować a ich aukcji to jak na lekarstwo

czy Effuniaki kurczyły Wam się po praniu, bo kurczę w normalnej pozycji ten Lawendowy 75B jest na styk ale za to ładnie biust kształtuje ale jak się skurczy to buły będą a White 75C mógłby być mniejszy więc jakbym go zostawiła to tylko licząc na skurczenie się w praniu; no i teraz nie wiem co począć bo mój Cielisty jak dobrze pamiętam to po praniu się raczej nie skurczył, choć pewna już tego nie jestem
proszę o rady

Edytowane przez aniolusiek_
Czas edycji: 2010-09-02 o 13:07
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości