|
|
#2671 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. IV
na Effuniakach chyba była dostawa bo nawet z wyprzedażowych modeli pojawiły się popularne rozmiary
|
#2673 |
|
Zakorzenienie
|
panache są dosyć rozciągliwe więc będzie ciężko
|
#2674 |
|
Konto usunięte
|
w sensie,ze 70. przymierzalam wiele stanikow o tym obwodzie i byly za ciasne,nawet na najwiekszym zapieciu. wiec nie wiem co jest grane. poza tym, te kalkulatory przeciez niektore nie obliczaja dobrze.
|
|
|
|
#2675 |
|
Zakorzenienie
|
moja kolezanka ma mniejszy ode mnie obwod, ja mam 78 cm i nosze 70 a ona ma z 73 pewnie cm i nosi 75 bo w innych sie zle czuje
Ale ona bazarowe mierzy to one w ogole sa jakies niewymiarowe ;]
|
|
|
|
#2676 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;21776370]w sensie,ze 70. przymierzalam wiele stanikow o tym obwodzie i byly za ciasne,nawet na najwiekszym zapieciu. wiec nie wiem co jest grane. poza tym, te kalkulatory przeciez niektore nie obliczaja dobrze.[/QUOTE]
ja mam ciasno 72cm i noszę ścisłe 70 np. z la senzy lub bardzo ścisłe 75 - Effuniaki, ale np. nawet najściślejsze modele Masquerade muszę mieć 65 bo inaczej latają po plecach; luźno mam 77cm
|
#2677 |
|
Zakorzenienie
|
z tego panache to mierzylam w sklepie 70f i cisnęło mnie a fiszbina wbijała sie w żebra mimo ze miska była akurat wiec nie wiem czy sie sprawdza to zanizanie obwodów u wszystkich ?wzielam 75 E
poza tym to mialam kiedys cur y cate 70f i masakra tak sciskal dlatego wole jak jest w sam raz bo moje ciało nie lubi sciskania , robią sie otarcia i stnik do wywalenia albo sprzedazy a co myslicie o stanikach F&F ?
|
#2678 |
|
Zakorzenienie
|
powiem ci tak, jezlie masz w nich rozmiar to sa ok, ja mam za male ale jestem zadowolona (wyjscia nie mialam) ladnie wygladaja po wielokrotnym praniu w pralce, dobrze sie je nosi, nie mam zastrzezen
![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- a, nosilam 70DD, wiem ze sa do F ale ciezko trafic. Jakosciowo za te 35-40 zl sa bardzo ok. |
|
|
|
#2679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sprobuje jeszcze z tymi ramiaczkami, tylko w zasadzie nie mam pojecia jak mam kombinowac z ich 'ustawieniem' ![]() tak czy siak dziekuje za odpowiedzi |
|
|
|
|
#2680 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy Wy też miałyście problemy z wymianą effuniaków?
Mam wrażenie, że jestem olewana w tym sklepie... Kiedy pisałam do nich maila z zapytaniem, jaki rozmiar powinnam wybrać, bardzo szybko odpowiedzieli. A jak już zamówiłam, zapłaciłam i miałam pytania i wątpliwości, to nie nie odpisują na moje maile... Odesłałam niepasujące staniki z formularzem wymiany, co prawda nie wpisałam tam numeru nowego zamówienia, bo w momencie wysyłki jeszcze go nie złożyłam, ale napisałam do nich później 2 maile, które zostały bez odpowiedzi. Złożyłam nowe zamówienie 24.08 (przy rozmiarach, które wybrałam, była informacja, że realizacja 24 h), w którym zaznaczyłam, że ma to być na wymianę odesłanych, podałam numer poprzedniego zamówienia - cisza. Wczoraj znowu napisłam do nich maila... Nie mam pojęcia, czy moja paczka do nich doszła... Nie wiem, czy mam opłacić powtórną wysyłkę, bo wymieniam jeden biustonosz z wyprzedaży, a jeden w normalnej cenie... Mam wrażenie, że po prostu ignorują mnie... Miała któraś z Was taką sytuację? |
|
|
|
#2681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale za pierwszym razem jak złożyłam i zwracałam potem jeden biustonosz to 3 tygodnie czekałam na zwrot kasy i byłam strasznie zła, za drugim razem napisałam że wyjeżdżam i czy mogliby szybciej mi oddać pieniądze to dostałam zwrot za 5 dni
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szkoda że nie ma podanego numeru telefonu
|
|
#2684 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie... Bez sensu to jest dla mnie... Niby nie zastosowałam sie do dokładnych poleceń na stronie na temat wymiany, ale napisałam już tyle wiadomości, opisałam nowe zamówienie... Nie wydaje mi się, żeby to było przyczyną takiego opóźnienia... Ostatni raz cos u nich kupiłam... Takie traktowanie klienta jest po prostu niepowazne!
|
|
|
|
#2685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anntab ja nigdy nie zamawiałam effuniaka, ale czytałam już kilka opinii dziewczyn, że mają problem z wymianą i zwrotem. Tak samo jak u Ciebie nie odp. na maile i długo trwa cała procedura. Szkoda, bo sama chciałam spróbować jakiegoś effuniaka czy by się nadawał na moje stożki, a tak boję się ryzykować.
|
|
#2687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2688 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo mnie zmarwiłyście dziewczyny informacjami o problemach z Effuniakami. Podczytuje was już jakis czas a teraz miałam się was zapytac co sądzicie o kostiumach kąpielowych z effuniaków.
Ja chciałabym zamówic sobie czarny. Nie wiem ile tak naprawdę trwa wysyłka - czy rzeczywiscie przysyłaja na następny dzień? I czy ich kalkulator jest dobry - tzn wyznacza dobrze rozmiar. Jestem uświadomiona już od paru lat ale u nich rozmiarówka jest inna. I tak w brytyjczykach mam 70FF lub G a u nich wyszło mi 75F. Będę wdzięczna za pomoc
|
#2689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No nic, najwyzej przejade sie tam jeszcze i przymierze np. 60F (dobrze? jesli teraz kupilam 65E) i w razie czego ten wystawie na allegro. |
|
|
|
|
#2690 |
|
Zakorzenienie
|
przyszły moje Effuniaki i jestem całkowicie załamana
![]() zamówiłam: -Lawendowy 75B -żeby sprawdzić czy rozmiar mniej zrobi coś więcej z moim biustem, ale mam buły więc odpada - White 75C- nie robi prawie nic a na pewno nie aż tyle jak an stanik za 96zł, może zostawię bo po praniu powinno być lepiej, nad nim się zastanawiam - Kropek 70D- w poprzednim zamówieniu, zamawiałam 75C i zapinałam się od razu na środkową haftkę i do tego nie aż taki ciasny był więc teraz wzięłam mniejszy obwód z przeliczoną miską i co ?! Zapięłam się ledwo co z przedłużką, do misek w żaden sposób nie można piersi włożyć no tragedia jakich mało chyba sobie zrobię przerwę z tym sklepem bo z zamówionych 7 staników mam 1 i ewentualnie zastanawiam się nad 2
|
#2691 |
|
Organizatorka
|
Mam pytanie do dziewczyn, które mają staniki firmy Wonderbra, jak wygląda rozmiarówka w porównaniu do Freya? Jeżeli z Freya noszę 30FF to taki sam brać z Wonderbra?
|
#2692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomierz sobie na spokojnie. Zobacz czy obwód jest dobry -stabilny (za ciasny będzie powodował dyskomfort i może też naciągać fiszbiny i miski przez co całość będzie źle wyglądać), czy fiszbiny dobrze okalają biust i nie nachodzą na niego, czy miski dobrze leżą, wyreguluj ramiączka. I nie spiesz się z zakupem. Lepiej w domu później na spokojnie sobie przemyśleć niż sprzedawać niedopasowany stanik.
|
|
#2693 |
|
Zakorzenienie
|
oto rysunek jak nie powinno się nosić biustonosza
http://cgi.ebay.co.uk/senza-hot-pink...rwear_Design_2
|
#2694 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2695 |
|
Zakorzenienie
|
powiedzcie mi, czy używany (podobno w bardzo dobrym stanie) Masquerade Madison w kolorze z załącznika wart jest 63 zł?
|
#2696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2697 |
|
Zakorzenienie
|
no i kupiłam
![]() http://allegro.pl/show_item.php?item=1213589703 metka jest wyraźna, litery nie są sprane, dlatego myślę, że niewiele używany był ten biustonosz i chyba miseczki od wewnątrz też są w dobrym stanie, co o tym myślicie?
|
|
#2698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2699 |
|
Zakorzenienie
|
to moja pierwsza maskarada, już się doczekać nie mogę aż przyleci
![]() dzięki za podpowiedź Anuś
|
#2700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czy Effuniaki kurczyły Wam się po praniu, bo kurczę w normalnej pozycji ten Lawendowy 75B jest na styk ale za to ładnie biust kształtuje ale jak się skurczy to buły będą a White 75C mógłby być mniejszy więc jakbym go zostawiła to tylko licząc na skurczenie się w praniu; no i teraz nie wiem co począć bo mój Cielisty jak dobrze pamiętam to po praniu się raczej nie skurczył, choć pewna już tego nie jestemproszę o rady
Edytowane przez aniolusiek_ Czas edycji: 2010-09-02 o 13:07 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:46.

Ja mam pod biustem 71, a chodzę w obwodach 65
Musisz sobie popróbować 
Ale ona bazarowe mierzy to one w ogole sa jakies niewymiarowe ;]
Zapraszam
Na moim przykładzie powiem Ci, że obwód też można naciągnąć na kilka cm, ale przez cały dzień jest stabilny. 

- wątek informacyjny