|
|
#2641 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. IV
Cytat:
Z all to jest taka sprawa, że zawsze się boję, że ktoś źle zmierzy głębokość miseczki albo pyta mnie jak to w ogóle się mierzy. Napisałam do sklepu, gdzie mają rozmiar 30D z prośbą o podanie wymiarów. Jak mi odp. to dam znać. ![]() Cytat:
Niektóre sklepy internetowe oferują darmową wysyłkę i możliwość zwrotu więc może tak spróbuj? Zawsze to co innego pomierzyć na spokojnie w domu i móc odesłać gdyby coś nie pasowało. A masz w swoim mieście La Senzę?
|
|
#2642 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2643 |
|
Raczkowanie
|
Dobrze, dobrze. To może i ja powinnam zamówić standardowy rozmiar? No nic, pożyjemy, zobaczymy.Mam sentyment do tej Frei i nawet dziś przeglądałam katalog i chyba w jej miejsce kupię Monet w wersji "plunge balcony", jak tę wersję nazwali . a Ty z Jeannie wyrosłaś czy jeszcze użytkujesz? .Co do Antośki, ja mam wersję turkusową w standardowym rozmiarze. Teraz mierzyłam najnowszą, pistacjową i moim zdaniem jest taka sama. Ja uważam, że trzyma rozmiarówkę ten model
|
|
|
|
#2644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem coraz bardziej rozczarowana tym brafittingiem, bo dzis rano jak wrocilam z pracy i przebieralam sie, to zauwazylam ze miseczki mi odstaja, a zapiecie z tylu nie jest na tej samej wysokosci co obwod z przodu...180zl |
|
|
|
|
#2645 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ale mam nadzieję, że 70E nie będzie za mały.
"Płoń blisko mnie, zmysły przypalaj, poparz mnie sobą, nasącz lawą żaru, przeniknij płomieniem wyzwalającym energię z rozgrzanego ciała, przygrzej mocniej jeszcze, pustkę wypalaj, wypełniaj wszystko istotą siebie..." |
|
|
|
|
#2646 |
|
Raczkowanie
|
pomożecie w doborze rozmiaru?
pod biustem ciasno 69 cm, w biuście luźno 85 cm. dotychczas nosiłam 75C/70D, w kalkulatorze wyszło 60F. jeśli miałabym sobie kupić biustonosz, wolałabym go przymierzyć, więc orientujecie się gdzie dostanę taki w Gdańsku?
|
#2647 | ||
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() nie wiem czy w koncu Ci to napisalam wyzej, ale na dwoje babka wrozyla, bowiem ja w polskiej rozmiarowce celowalabym w 70F, a Ty masz ogolem ciut wiecej ode mnie cm w wymiarach - ale wiesz, nigdy nic nie wiadomo, stanikologia nie jest nauka scisla, najpewniej dowiesz sie, jak Ci co lezy, kiedy przymierzysz
|
|
|
#2648 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2649 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Natomiast niektóre 32 były dosyć ścisłe. I przyznam się, że patrzyłam tylko na swoje okolice czyli początek tabelki. ![]() Bardzo podjeżdża Ci ten obwód? Może za mocno skróciłaś ramiączka? Nie wbijają Ci się bardzo w ciało i nie zostawiają śladów? Cytat:
|
|
#2650 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2651 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny pomóżcie!
![]() szukam dla siebie dobrego biustonosza, pod biustem w chwili obecnej mam 77cm, biust 99cm a problem polega na tym, że...jestem w ciąży, biust i tak urósł już dwa rozmiary, nie chciałabym, żeby mi się rozjechał po, dlatego nie proszę tylko o ew. wymiary dla mnie, ale i markę, która ma w swoim asortymencie biustonosze dla ciężarówek ( żeby nie były koronkowe, najlepiej bawełniane, bez wzorków) ![]() pozdrawiamy z maleństwem |
|
|
|
#2652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Patrzyłam, że większość ma podpis "do karmienia", ale po przeczytaniu całego można się dowiedzieć, że podobno świetnie się sprawdza podczas ciąży. Jeszcze widziałam Panache i tu. Tylko pisałaś, że nie chcesz we wzorki, a one prawie wszystkie w kolorowe wzorki, ale bawełniane. A z kalkulatora to wyszedł Ci rozmiar na tą chwilę 32(70)FF, ale trzeba sprawdzić nabiustnie ten rozmiar.
|
|
#2653 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kiedys Ewa Michalak miała takie biustonosze o jaki by mi chodziło, ale to było tak dawno...teraz już takich niestety u niej nie ma, a szkoda, bo chwaliłam je sobie. Panache odpada, przed zajściem w ciąże nosiłam 32(70) DD, z tej firmy akurat mi tak dziwnie odstawał, nie wiem czy akurat takie modele, mierzyłam trzy i przy każdym było to samo, z Freya sobie wtedy wybrałam i spisują się, choć nie mogę powiedzieć, że do dziś ![]() Niestety tak jak wspomniałam wcześniej, teraz szukam czegoś bez koronek, najpiej gładkiego (niestety dość tkliwy biust w ciąży i koronka to pomimo ładnego wyglądu jest dość...bolący temat), a Frey nie ma nic w swojej ofercie co by zwróciło moją uwagę. |
|
|
|
|
#2654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tym Hotmilku było kilka gładkich, albo takich, gdzie koronka naszyta jest już na bawełnę lub minimalnie przy miseczkach. Więc nie powinna drażnić. A tak sobie pomyślalam, że te staniki ciążowe Panache są bezfiszbinowe, zresztą jak i w Hotmilku, to może jakoś inaczej by się układały na biuście czyt. lepiej. Musiałabyś sprawdzić.
|
|
#2655 |
|
Zakorzenienie
|
Ma ktos moze starplesa Effuniaka w rozmiarze 65B ? Interesują mnie wymiary dokladne, szczególnie fiszbiny
![]() ![]()
|
|
#2656 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
fallen w zasadzie masz rację, to było dwa lata temu a ja się tak uprzedziłam do panache że nie wzięłam pod uwagę, że teraz może się inaczej układać
|
|
|
|
|
#2657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W końcu biust się zmienia i to nie tylko podczas ciąży. Jak już się zdecydujesz na coś i zakupisz to napisz jak się nosi.
|
|
#2658 |
|
Przyczajenie
|
Upatrzyłam sobie Panache model Zara. Ten taki cielisty kolor, zależy mi, żeby kupic coś pod jasne bluzki. Czytałam, że on podobno małomiseczkowy jest? To brac 65FF, czy większy?
Zmierzyłam się jeszcze raz i chyba te wymiary sa bardziej wiarygodne (70cm ściśle, 75cm luźno, 94,5cm w biuście, 96cm w zwisie).
|
|
#2659 |
|
Konto usunięte
|
dziewczyny, ja nie wiem jak z tym moim biustem. pod biustem mam 78, a w 82. jaki rozmiar powinnam nosic? a 75?
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coz, przymierzyc nie zaszkodzi, wybiore sie kiedys i spytam czemu maja tak ograniczone rozmiary.Przy ramiaczkach sama nie kombinowalam nic a nic, sa tak jak 'ustawila' (lub tez nie ) pani w sklepie... Generalnie wszystko mi sie troche odciska, chociaz nic nie boli i nie czuje zadnego dyskomfortu.Moge naciagnac swobodnie obwod kilka cm, a ponoc ma byc na tyle ciasne, by zmiescily sie tylko dwa palce...
|
|
|
|
|
#2661 |
|
Zakorzenienie
|
ha kupiłam dzisiaj Dalia Ivette 70F w kolorze czarnym, jak ja kocham bardotki. Odkryłam zagłębie stanikowe w mieście ;d
|
|
|
|
#2662 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2663 |
|
Rozeznanie
|
cyz moglby się ktos jeszcze wypowiedziec na temat mojego dobierania biustonosza?
skopiuję: moje wymiary: 74/87-(mierzę się często, czasami mam 75 pod, a czasami 85-87,5 w.. to chyba zalezy od cyklu i pory dnia, nie wiem, ale to jest wynik najczestszy) hmm, mi w klakulatorze wychodzi wlasnie 65e(d).. i nie wiem o co chodzi, noszę 75 b/c(75b/c mam po jednym, ale w obwodzie wypadaja mniejsze) lub 70 c/d (70d - jeden, c byl za mały) - dobrane w triumphie z pomocą pani i nie są za duze, chociaz wiem obwod 65 bylby idealny.. przymierzalam w esotiqu 65 - c,d- leza dziwnie, opiniają mi piers strasznie, robią mi sie duze bułki, czasem wychodzą sutki.. przymierzalam e, rowniez lezal jakby na siłę. co jest? i w jeden 65 się nie dopięłam i to taki wyjątek, bo ogolnie leza dobrze. dodatkowo, chciałabym zapytać - jkak dzialaja kremy ujędrniajace do biustu.. jaki polecacie w cenie rozsądnej i jak ich uzywac? Czy cos jesszcze? czy moze jest ktos o podopbnych wymiarach, powie mi, jaki w koncy mam naprawdę rozmiar, bo to staje się męczące. Chcę zamowic jakis stanik na próbę 65d/e i nie wiem, ktory bedzie odpowiedniejszy.
|
|
#2664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak bierzesz mniejszy obwód, to musisz zwiększyć miskę i powinnaś wziąć do przymierzalni 65 E (z rozmiarówki brytyjskiej 30DD) ![]() Piszesz, że Pani w Triumphie dobrała Ci stanik z obwodem 75. To dla Ciebie za dużo, bo sama masz pod biustem 75, a stanik przecież się rozciąga i już nie będzie dobrze trzymał biustu Celuj w ten rozmiar, co pokazuje Ci kalkulator. To on powinien być rozmiarem wyjściowym do Twoich przymiarek
|
|
#2665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na moim przykładzie powiem Ci, że obwód też można naciągnąć na kilka cm, ale przez cały dzień jest stabilny. Spróbuj na jeden dzień przepiąć na drugą haftkę i zobacz co się będzie działo. Czy będzie podjeżdżał. Z tym obwodem to tak od początku jest?
|
|
#2666 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś dostałam paczkę z moim pierwszym "poprawnym" stanikiem i niestety w ogóle mi nie pasuje
Obwód jest ok, miseczka natomiast za mała (tak mi się wydaje), więc wygląda koszmarnie.. Obecny rozmiar to 30D, więc jaki powinnam wybrać teraz? 30DD? |
|
|
|
#2667 |
|
Konto usunięte
|
[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;21745295]dziewczyny, ja nie wiem jak z tym moim biustem. pod biustem mam 78, a w 82. jaki rozmiar powinnam nosic? a 75?[/QUOTE]
a co ze mna ? pomozcie prosze
|
|
|
|
#2668 |
|
Rozeznanie
|
wg kalkulatora : 70a (32a)
|
#2669 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2670 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;21774058]no ja wiem,ale ja sie nie wcisne w 70 A.[/QUOTE]
Dlaczego się nie wciśniesz? Ja mam pod biustem 71, a chodzę w obwodach 65 Musisz sobie popróbować
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:18.

Z all to jest taka sprawa, że zawsze się boję, że ktoś źle zmierzy głębokość miseczki albo pyta mnie jak to w ogóle się mierzy.
Napisałam do sklepu, gdzie mają rozmiar 30D z prośbą o podanie wymiarów. Jak mi odp. to dam znać.
Niektóre sklepy internetowe oferują darmową wysyłkę i możliwość zwrotu więc może tak spróbuj? Zawsze to co innego pomierzyć na spokojnie w domu i móc odesłać gdyby coś nie pasowało. A masz w swoim mieście La Senzę?

. a Ty z Jeannie wyrosłaś czy jeszcze użytkujesz? 

A z kalkulatora to wyszedł Ci rozmiar na tą chwilę 32(70)FF, ale trzeba sprawdzić nabiustnie ten rozmiar. 
Zapraszam
Obwód jest ok, miseczka natomiast za mała (tak mi się wydaje), więc wygląda koszmarnie..
Ja mam pod biustem 71, a chodzę w obwodach 65
Musisz sobie popróbować