|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 |
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Kasienka,nie ma rejonizacji,ale lepiej rodzić tam, gdzie się ma lekarza,lub zmienić lekarza .Ja, jak teraz leżałam na patologii na Lubartowskiej,było raz lekarka dyżurna wkurzała się,bo odesłali rodzącą do nich z Jaczewskiego,a nie powinni.Nie wiem czy to się zdarza często. Co innego w ciąży zagrożonej,dużo było na patologii dziewczyn odesłanych z krwawieniami czy skurczami ze szpitali Jaczewskiego i Staszica z powodu braku miejsc,choć prowadzących lekarzy mieli stamtąd i chodziły prywatnie.Nie wiem jak jest na Kraśnickiej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2672 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2673 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ostatnio na morfologie szłam po małym śniadanku. Lekarz mówił, ze tylko do glukozy to na czczo, a inaczej to mozna sobie cos zjeść. Klarissa nigdy bym nie odgadła jaką część Hermenegildy przedstawia pierwsze zdjecie wiec wierzę na słowo ![]() Dziewczyny często piszecie, ze zdjecie z usg jest śliczne, ze dzidziuś sliczny. Powiedzcie czy wy tak piszecie z rozpedu czy faktycznie wam sie podobają te maleństwa? Nie chce zebyście źle zrozumiały, bo dla mnie to też jest niesamowite, ze można małą główkę, buźke obejrzeć w 3d, świetne uczucie, ale nawet jak zobaczyłam główke mojego maleństwa to nie powiedziałam, ze jest śliczna, no bo co tu dużo mówić, nie jest, taki mały stworek, po 30tc to może juz powiem, ze śliczny...
![]() |
#2674 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2675 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Dzięki dziewczynki ![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() No, może imię jej damy jakieś inne ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-05-07 o 11:42 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2676 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2677 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
A 3kg w 22tc to norma. Na pewno nie jest to za dużo. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pierwsze zdjęcie rozbrajające - tak dziecku w krocze zaglądać ![]() Buźka na drugim fajniutka, tylko myślałam, że w tym tygodniu dzidzia wygląda już bardziej ...ludzko ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Miłego dnia kochane życzę. Ja zabieram się znów za pisanie pracy mgr... ![]() Cytat:
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-05-07 o 10:39 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2678 |
Raczkowanie
|
hejcia dziewczyny
ale sie najadlam,zrobilam sobie salateczke do pracy na sniadanko ![]() co do szpitali i rodzenia-rodzi sie tam gdzie sie chce a nie gdzie twoj lekarz. a dzis bylam u pobrania krwi i mocz i tydzien musze czekac , jestem ciekawa jak wyjdzie teraz.nie moge sie juz doczekac wizyty u p.G-17/05.ah to czekanie.... a wczoraj to mialam tak napiety brzuch ze szok-male sie rozpycha? moj tz jak przyjechal po paru dniach z pracy to uznal ze brzusio rosnie. musze wam fotke wkleic ![]() pozdroweczka |
![]() ![]() |
![]() |
#2679 |
Rozeznanie
|
hej dziewuszki
![]() ![]() ![]()
#2680 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tylko czasami to straszenie jest niepotrzebne. Tzn. Moze sie zdarzyc kobieta, ktora przeczyta, ze przez witaminy urodzi wieksze dziecko, wiec bedzie je chciala odstawic ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja jestem w 21 tc i mam 6kg na plusie. Wcale nie mysle, ze to duzo. ![]() Raczej z TZ, bo jemu na tym bardzo zalezy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2681 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Pojechałam więc do szpitala w swojej okolicy, który swiecił pustkami... Przyznam że miano wielki problem co tam ze mną zrobić... w ostateczności po wielu konsultacjach stwierdzili że przyjmną mnie. Ale z niechęcia.... Drogi przykład... na początku tej ciąży zaczełam plamić, zadzwoniłam więc do swojej ginki co mam zrobić. Kazała zgłosić się na drógi dzień do szpitala w którym ona pracuje... Pojechałam więc, a tam przyjoł mnie jakiś młody doktorek i z morda do mnie startuje...czemu akurat do Rzeszowa pojechałam skoro mam szpital w swojej okolicy... Mąż był ze mna i powiedziała mu że akurat ten szpital wybraliśmy na poród.... Na to doktorek..." a jakbyście sobie wybrali szpital w Gdańsku to tam byście teraz pojechali, nawet gdyby żona w aucie rodziła? I to z taką ironia powiedział.... Później tz chciał być koniecznie przy badaniu, doktorek Go wyprosił i jeszcze przy mnie obgadywał męża. Suma sumaru ..możesz jechać wszędzie, ale nie wszędzie jesteś mile widziana..... ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A mi się dziś śniło mnuuuuuustwo bocianów.... chyba tysiące ich było.... Latały nad piękną łaką, siedziały w gniazdach.......A ja biegałam po łące i patrzyłam na te bociany.... ![]() A później śnił mi sie mój synek w brzuszku.... ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2682 |
Zakorzenienie
|
enis84 - ja brałam folik przez 4 miesiące ciąży. Potem lekarz kazał odstawić.
#2683 | |||
Zakorzenienie
|
Weronisia super dzidziolek
![]() Cytat:
Na 26% będzie to chłopczyk. Na 74% będzie to dziewczynka. A JUZ WIEM ZE BEDZIE SYN HAHAHAHAHAHAA Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() wiec tak pojawilam sie z glukoza (50g) cytryna i gazeta, jako ze chyba wszedzie glukoze robi sie bez kolejki to starowinki i reszta oczekujacych chrzakala i wogole byla niezadowolona ale powiedzialm do pielegniarki ze na glukoze to powiedziala ze zaraz po mnie przyjdzie.. chrzakanie na korytarzu sie nasililo ![]() zawolali mnie oddalam swoja cytryne i glukoze jednej pani ktora z tym wyszla, a mi w tym czasie pobrali raz krew (na czczo, odrazu tez do morfologi) poczym kazano mi isc do jakiegos tam pokoju wypic glukoze i zglosic sie za godzine. Poszlam pelna przerazenia ze na bank sie pożygam (bo sie nacyztalam ze to ochydne i wogole) wchodze tam a pani do mnie no to smacznego ![]() ![]() ![]() badanie calkiem znosne chyba gorsze pobieranie niz to picie wiec odrazu mowie ... DA SIE PRZEZYC a nawet bym rzekla ze calkiem dobre ![]() ![]() ![]() Klarissa gratuluje cory ![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- aha na 18 mam wizyte u nowego lekarza tego u ktorego bede rodzic w klinice.. trzymajcie kciuki: ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2684 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() To tak idzie "do parki" ![]() Cytat:
![]() Powiem wam, że mimo iż było mi to obojętne jaka płeć to jednak spodziewałam się chłopca. A tu taka niespodzianka ![]()
![]() |
#2685 | ||
Raczkowanie
|
super zdjecia
![]() Cytat:
![]() ![]() trzymajcie kciukaski na dziewuszke bo bardzo bym chciala ![]() Cytat:
![]() ![]() na plusie juz 5 kg ![]() a dzieciaczek kopie w najlepsze zwłaszcza rano ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2686 |
Zakorzenienie
|
martucha dzieki za relację
![]()
#2687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Żeby się nie odwodnić wiadomo, że trzeba dużo pić. Ale tu nie chodzi tylko o płyn, ale też o mikroelementy. U nas w aptece można kupić taki proszek w saszetce, który dosypuje się do wody i trzeba to pić małymi łykami. To jest elektrolit. W Polsce coś takiego też można kupić. Nazywa się Gastrolit i Orsalit. Okropne w smaku, ale trzeba się przemóc i pić bardzo małymi łyczkami. Do jedzenia: banany, gotowana marchewka, gotowany ryż (najlepiej żeby się rozgotowałam na papkę), tarte jabłko, sucharki, flipsy, paluszki. Do picia: woda mineralna nie gazowana, odgazowana cola w temperaturze pokojowej, lekka czarna nie słodzona herbata. Takie jedzenie pomaga odzyskać siły, a zarazem wchłania te bakterie lub wirusy i pomaga je wydalić. Astorianko jeśli nie czujesz się nadzwyczajnie osłabiona tą chorobą i dużo pijesz, to nie ma sensu iść do lekarza, bo i tak nic ciekawego ci nie powie ani nie zapisze. Taka grypa powinna przejśc po 3 dniach. Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-05-07 o 12:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale podobno to juz norma, rzadko kto jest bez cytryny.. glukoza to glukoza a smak cytryna naprawde poprawia... no ale i tak placilam za badanie mocz -10, morfo 10 i glukoza za oba pobrania 14
![]() ![]() |
![]() |
#2689 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2690 |
Raczkowanie
|
Weronisiu dzięki
![]() Dziś jest o wiele lepiej niż wczoraj wieczorem. Może nie będzie nawrotu? Od jedzenia typowego nadal mnie odpycha ale właśnie gotuję sobie kompot z jabłek... i nie mogę się doczekać ![]() Na zewnątrz jest tak zimno...kurczę, naprawdę połaziłabym sobie po mieście, muszę załatwić kilka spraw - no i miałam zobaczyć czy już jest wózek jedo fyn, sklep miał sprowadzić kilka. A jak patrzę na zewnątrz to po prostu mi się nie chce. Może jaką książkę łyknę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2691 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet rosołek nie jest zalecany, bo za tłusty, chyba że będzie zrobiony bez kurczaka, na samej kostce rosołowej i warzywach, a zamiast makaronu będzie ryż. Pamiętam jak mi lekarz mówił, że po takiej grypie najlepiej jeszcze tydzień prowadzić taką lekkostrawną dietkę, żeby dać odpocząć żołądkowi i jelitom. Ja raz miałam tak ostro, że tydzień jechałam na bananach i flipsach. Masakra... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2692 | ||||||
Zadomowienie
|
Witam w piątkowe przedpołudnie ;-) czas na L-4 mija szybciej niż w pracy, nie wiem jak to możliwe
![]() Kurcze wcięło mi część cytatów ![]() Wszystkim mamom gratuluję udanych wizyt ![]() Agata81 i Butterfly83- ja mam ten sam termin co Wy ![]() Cytat:
Cytat:
U Nas są tylko 2 szpitale, w którym można rodzić (i jedna prywatna porodówka, w której można rodzić na NFZ ale ma nieciekawe opinie). Ja chcę rodzić w Wojewódzkim, ale tam jest mała porodówka i zazwyczaj nie ma miejsc. Najczęściej jak trafiasz tak z ulicy to nie ma miejsc i Cię odsyłają. Dlatego też ze względu na szpital wybrałam lekarza prowadzącego (oczywiście takiego z dobrymi opiniami i polecanego przez znajomych) pracującego w tym szpitalu. Dzięki temu mam pewność, że mnie nie odeślą. Wiem od koleżanki, że wystarczy okazać kartę ciąży i wykonać telefon do lekarza i miejsce musi się znaleźć. Bardzo mi zależy akurat na tym szpitalu, bo tego drugiego się poprostu "boję". Są tam nastawieni na porody naturalne i robią wszystko żeby kobieta urodziła naturalnie. Niestety czasami czekają za długo. Wymęczą kobietę do granic możliwości, cesarka jest ostatecznością nawet przy skomplikowanym porodzie. Ja się nastawiam na poród naturalny, ale chcę mieć pewność, że jeśli coś będzie szło nie tak to zrobią cesarkę, bez błagania na kolankach. (co spotkało moich znajomych w szpitalu Miejskim, gdzie kolega prosił na kolanach lekarzy o cesarkę, bo żona jego nie dawała rady, poród trwał już ok 20 godzin, popękały jej naczynka na całej twarzy i traciła przytomność na fotelu). [QUOTE=waniliaania2009;191 02023] Cytat:
![]() A w którym miejscu na mazurach mieszasz, bo u mnie słonko i 18 stopni ![]() Cytat:
![]() Ja planuje kupić: 3 komplety na 56 (kaftanik + śpiszki) i 7 kompletów na 62. Do tego kilka koszulek cienkich (ok. 2x 56, 3x 62) i ok. 4 pajacyków na 62. A i jeszcze kilka body. To na początek i zobaczę jak maleństwo będzie rosło. Kupujecie body na krótki rękaw? Zastanawam się czy jesienią założymy na krótki rękaw. CZy brać tylko na długi rękaw.? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jeśli chodzi o wyniki morfologi ( nie pamiętam kto pytał) to ja mam też odrobinę poniżej normy. Hematokryt 34,7, hemoglobina 11. Od 4 tygodni biorę 2x dziennie Sorbifer (100 mg). Mimo,że wynik się trochę poprawił to mam go brać nadal. Lekarz twierdzi, że dziecko najbardziej będzie pobierało żelazo z 3 trymestrze, dlatego tak ważne jest, żeby teraz mieć go troszkę na zapas. bo jeśli już teraz jest poniżej normy, to za kilka tygodni, może stanowić prawdziwy problem.
![]() |
#2693 |
Zakorzenienie
|
ja po wizycie u ginka dzis jestem
wyniki mam dobre generalnie wszystko ok witamin dalej nie brac tylko folik , mowilam o ruchac ze kiepsko czuje albo wcale, stwierdzil ze powinnam juz czuc ale zobaczymy co na usg polowkowym, poki co nie kazal sie martwic echhh malo przybralam bo w mc 0,5 kg ![]() ![]() mam nadzieje tylko ze waga mi nie skoczy pozniej bardzo bo jak zerknelam w stara karte to pod koniec w 3 mc co mc przybywalo mi 5 kg ![]()
#2694 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wynik: 50% chłopak, 50% dziwczyna. No to się wyjaśniło ![]() Cytat:
Ja biorę tylko Feminatal 400, a tu są tylko podstawowe witaminy z gr B, wit C. i wit. E, niacyna, biotyna, kwas pantotenowyi, folik i jedna osobna kapsułka DHA Cytat:
![]()
Pozdrawiam, Ewcia Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r. ![]() Edytowane przez Szczęśliwa Czas edycji: 2010-05-07 o 14:30 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2695 |
Zakorzenienie
|
![]()
Dziewczyny ja jestem w 20 tc 4 dc i też nie czuję kopniaków. Ruchy owszem - bardzo wyraźnie, ale kopniaki nie
![]()
#2696 |
Wtajemniczenie
|
A ja folik dalej biore (21 tydz) lekarka mi kazala dalej brac, a witamin nie.
Kupilam nowe ciuszki, wiec wklejam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2697 |
Zakorzenienie
|
aaaaaaa i zapomnialam Wam napisac, ze wczoraj bylismy u naszych przyjaciol, ktorym 2.05 urodzil sie synek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2698 |
Zakorzenienie
|
Szczęśliwa ja będę kupować tylko na długi rękaw. Dziecko urodzi się w październiku, to już jest dość chłodno. Mojego synka urodzilam w grudniu i body z krótkim rękawkiem leżało, bo jednak wolałam mu ubierać to z długim. A jak było w domu za gorąco, to ściągałam mu bluzeczkę i był w samym body.
Waniliana śliczne te małe ciuszki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2699 |
Zakorzenienie
|
![]()
Słodziutkie te ubranka
![]() Ja mam zakaz kupowania aż do lipca/sierpnia (wtedy robimy z mężolkiem remoncik) i dopiero po remoncie kupujemy Dzidce rzeczy ![]()
#2700 | |||
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny,trochę się uspokoiłam.Myślę,że wszystko wyjdzie w praniu,najwyżej jak zacznę rodzić to pojadę tam,gdzie mi będzie pasowało i już
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Do mnie dopiero teraz powoli dociera świadomość tego,że moje Maleństwo to dziewczynka...Do tej pory to było dziecko i tyle,a teraz znam już płeć,zaczynam sobie to wszystko wyobrażać,jak będzie wyglądać,dorastać.W zasadzie to chyba dopiero teraz na dobre dotarło do mnie to,że jestem w ciąży... ![]() martucha ja słyszałam,że nie wszędzie można wspomagać się cytryną,bo niektórzy ryczą,że zakłóca wynik.A jak to jest z tą glukozą?dają ci to coś tak na miejscu?
Edytowane przez kasienka1701 Czas edycji: 2010-05-07 o 15:45 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.