![]() |
#2671 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jasny podkład - zbiorczy
Cytat:
![]() A ten zolty TBS jest jasny? Bo nawet specjalnie sie tym matujacym nie przygladalam, wydawalo mi sie, ze nawet najjasniejszy byl ciemny (i rozowy). Edytowane przez rocki Czas edycji: 2011-08-08 o 13:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2672 |
Zakorzenienie
|
Inglot w sklepie wydaje się mocnym żółtkiem, lw 200. Ale już nie jest tak strasznie jasny.
Nie widziałam jego swatchy w dziennym więc trudno powiedzieć. Niestety ten Givenchy PP jest u nas dostępny dopiero od nr 3, przynajmniej ja innych nie widziałam- sama go mam, ale jednak za różowy.
#2673 | |
Are you talking to me?!
|
Cytat:
![]() Ale miałam styczność z w1. Pomarńcz ujrzałam w nim po 2-3h po rozsmarowaniu na ręce. C1 też zmienia barwę. i też wybijają w nim ciepłe tony (chociaż to odcień chłodny)... Co do TBS to żółty ma numer zdaje się 02. 01 to chyba ten różowy. Seria matująca w ogóle jest dziwna - kolory są albo maksymalnie różowe albo żółte. Ten różowy dziwnie przypomina mi farbę do ścian w odcieniu "papaja" a po żółtym moja skóra wyglądała jakby zaatakowała mnie żółtaczka. Co do jasności to kolor jest na pewno co najmniej ton ciemniejszy od wersji nawilżającej.
![]() |
#2674 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki Ci wielkie za pomoc. Będę teraz wiedziała, co warto oglądać. Mi kolorystycznie mniej więcej pasuje chociażby Synergen odcień Vanilla, choć wiele osób uważa, że w nim się wygląda jak żółtek ![]()
![]() |
#2675 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez rocki Czas edycji: 2011-08-08 o 13:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2676 |
Zakorzenienie
|
Podkład za niecałe 10zł z Rossmana z firmy Synergen, ale ja go nie polecam. Moim zdaniem dla bardzo jasnych osób się nie nadaje, choć to jedyny żółtek jaki mam.
Znalazłam w necie zdjęcie podkładu z Flormaru kolor 103, czyli są jeszcze 2 jaśniejsze odcienie. Na wątku a Flormarze przeczytałam, że od 105 zaczynają się kolory z tonami różowymi. Tu zdjęcie: http://1.bp.blogspot.com/_lWNu6lc7f0...0+x+270%29.jpg. Tutaj cała recenzja: http://lifewithhk.blogspot.com/2009/...-bulusmas.html.
#2677 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2678 |
Are you talking to me?!
|
Widziałyście Givenchy PP light? :http://4.bp.blogspot.com/_i_65we6lgx...otoperf-10.jpg
http://2.bp.blogspot.com/_i_65we6lgx...otoperf-11.jpg Ale żółty... I jak STRASZNIE ciemnieje! O rany! :O
#2679 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() rocki, ten bardzo jasny odcień (Porcelain Ivory) jest chyba tylko w wersji kryjącej, nie ma koloru o tej nazwie w innych podkładach. nie ma na allegro, jest na stronie sklepu: http://sklep.slicznotka.com.pl/Podkl...ation-393.html nie zamówiłam go, bo ponoć jest nienajlepszy dla tłustej cery - jest na silikonach i olejach ( ![]()
Edytowane przez fiasco Czas edycji: 2011-02-03 o 21:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2680 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To ja będę czekać na Twoją relację. Sama nie lubię mocno matujących podkładów, bo bardzo podkreślają suche skórki. Z tego co ja zrozumiałam to ten Perfect Cover jest kremowy w konsystencji i wystarczy odrobina na całą twarz. Bardzo dobre opinie ma nowy podkład z Lirene: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...luid-baza.html. Miałyście go może? Znajdę jakiś jasny, żółty kolor?
...it's about practice. Edytowane przez lemka Czas edycji: 2011-02-03 o 21:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2681 | |
Are you talking to me?!
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2682 |
Zakorzenienie
|
quench, tylko wiesz za każdym razem przymykam oko, że trochę ciemniejszy albo że różowy i wychodzi na to, że mam podkłady, tylko malować się nie mam czym
![]() ![]()
...it's about practice. Edytowane przez lemka Czas edycji: 2011-02-03 o 23:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#2683 | |
Are you talking to me?!
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2684 |
Zakorzenienie
|
Ja zamierzam sobie sprawić to cudo https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...zy.html&next=1
![]() Edytowane przez Namietne_Usta Czas edycji: 2011-02-04 o 03:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#2685 |
Rozeznanie
|
chyba tez bym odłożyła na maca ale w moim mieście pięknym oczywiście nie mają salonu. Z niecierpliwością czekam na swatche Flormar
![]() ostatnio grzebałam chwile na jotjubie i blada dziewczyna używająca revlonu cs 110 mówiła, że idealny dla niej był podkład collection 2000 (!)Colour Match Foundation, którego nie może już nigdzie dostać, zaznaczyła, że inne tej firmy nie sa tak jasne. mimo poszukiwań znalazłam do kupienia tylko jeden z najciemniejszych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2686 |
Zakorzenienie
|
Ja mam problem co do MACa
![]() Kompletnie niewiem,jaki odcień wybrać, za to wiem,że jest ich mnóstwo. Nie śmiejcie się- ale w takich salonach jak Sephora, Douglas i właśnie MAC jest mi głupio stać tyle czasu nad podkładami i dobierać odcień (w sztucznym świetle ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2687 |
Zakorzenienie
|
namietne_usta, polecam Ci zajrzeć na wątek o kosmetykach MACa i poprosić tam o pomoc. Dziewczyny mają bardzo dużą wiedzę i pewnie lepiej doradzą niż Pani w sklepie
![]()
#2688 |
Perfumoholik z wyboru
|
sadze, ze ekspedientki/panie ktore pomagaja sie ogarnac powinny zabierac klientki gdzies na zaplecze czy cos... gdzie maja okno
![]() albo w ogole niech wybuduja jakies wyjscie z sephory/douglasa itd na taras/balkon/ dach ![]() byloby prosciej... nadal nie mam podkladu, nadal nie wiem co robic. Revlon jest na mnie swinsko rozowy, rimmel lasting finish tez byl rozowy i za ciemny, tru match ponoc znika z twarzy, na mineraly czasu nad ranem nie mam, mysle nad tym bell multi mineral... ale faktycznie odwiedzilam ich strone i na ''testerach'' ciemne to jak diabli. Może jakiś mus się potrafi wpasować w cere i ukryc przy tym przebarwienia?
#2689 |
Konto usunięte
|
ktoś wspomniał coś wcześniej o synergenie, więc postanowiłam też dodać od siebie jakiś swatch
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2690 |
Zakorzenienie
|
Na zdjęciu widać że tylko Synergen ma żółte tony, niestety dla "bielasków" będzie ciemny.
Znalazłam swatche Photoready Vanilla-Shell-Nude: http://www.mizzworthy.com/wp-content...tionshades.jpg. Czy któraś z Was widziała może Vanillę na żywo? Zastanawiam się, czy ona jest neutralna jak Shell czy może jednak bardziej żółta.
#2691 |
Konto usunięte
|
ten mus z essence też chyba różu w sobie nie ma
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2692 |
Rozeznanie
|
Chochliku kornwalijski, moim zdaniem każdy swatch się przyda
![]() mam omamy czy ktoś pytał o w1? http://bestofbeaute.blogspot.com/201...ion-in-w1.html |
![]() ![]() |
![]() |
#2693 |
BAN stały
|
A ja zamawiam Armaniego, wachałam się między białym Luminous Silk a Face Fabric, ale okazuje sie, że Luminousa białego nie ma w Douglasie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2694 |
Perfumoholik z wyboru
|
kurcze... ten w1 to wyglada fantastycznie jasno, a na allegro jakby byl musztardą
![]() Szukalam dzis swatchy panstika MF, ale nie znalazlam nic zadawalajacego, ponoc najjasniejsyz kolor jest strasznie ciemny, a juz chcialam zamawiac ![]() ![]()
#2695 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam w lecie próbkę Shell i był na poziomie 103 z Rimmela czyli wcale nie taki jasny. Natomiast miał w sobie tony neutralne może nawet różowe, a ja chcę żółte. Zastanawiam się, jak odcień Vanilla by wyglądał.
#2696 |
Perfumoholik z wyboru
|
też miałam rimmela 103 , ostatnio sie skonczyl, ale no wlasnie! Fatalnie rozowy... siedze na allegro i mysle w ktora aukcje kliknac, panstika czy true matcha
![]() A ten photoready to ponoc zbyt widoczne drobinki ma. Tak tylko slyszalam, ze lepszy na wieczor. Wygooglowalam jeszcze takie swatche revlona
Fragrantica Lubimy Czytać "Don't you know there ain't no devil, there's just God when he's drunk." Edytowane przez DagmaraRose2000 Czas edycji: 2011-02-04 o 16:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#2697 |
Zakorzenienie
|
Mi się tam drobinki w Photoready podobają
![]()
#2698 |
Perfumoholik z wyboru
|
Lemka, o matko
![]() Chce Panstika, bo wygladam jak dalamtynczyk, walcze z plamami po tradziku, skore mam sucha po kwasach wiec niestraszne mi tluste mazie, czytalam opinie, ze jako podklad sie nie nadaje bo ciezki itd, ale moze jakby tak umiejetnie go rozmamlac?? Albo nalozyc z kremem?? Potrzebuje cos dobrze kryjacego, nie zastygajacego na twarzy w ekspresowwym tepie (jak revlon colorstay - ktory zreszta byl rozowy na mnie), bardzo lubie kosmetyki MF. Jakbys miala czas, moglabys wrzucic swatcha tego true beige? Bylabym Ci super extra wdzieczna!! Z tym photoready to fantastyczna sprawa, sama uwielbiam rozswietlajace podklady, ale sek w tym, ze ja mam co ukrywac... a zazwyczaj rozswietlajace sa ''cieniutkie''
#2699 |
Zakorzenienie
|
Dagmaro, jak masz suche placki i problemy skórne to drobinki tylko to podkreślą. Także na razie radziłabym tak jak piszesz omijać produkty z nimi. Aparatu niestety nie mam, więc nie mogę zrobić zdjęć. Mogę jeszcze tylko dodać, że gdzieś czytałam, że Pan stick może zapychać, także na Twoim miejscu poszłabym z małym pojemniczkiem do Rossmana/Superpharm/Natury i jakąś małą szpatułką wzięła sobie próbkę
![]()
#2700 |
Perfumoholik z wyboru
|
tylko , ze moja skora jest dosc blada
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:06.