|
Notka |
|
W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie. |
Poka¿ wyniki sondy: Jak uzy¶kaæ te piêkne loki? | |||
.. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
19 | 48,72% |
.. |
7 | 17,95% |
.. |
5 | 12,82% |
.. |
8 | 20,51% |
G³osuj±cy: 39. Nie mo¿esz g³osowaæ w tej sondzie |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#2671 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 85
|
Dot.: delikatne fale - fryzura modelki serii H&M by night
Tylko z moimi w³osami jest chyba co¶ nie tak, poniewa¿ w ogóle nie chc± krêciæ siê na prostownicy... :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2672 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 10 117
|
To mo¿e zanim je zaczniesz krêciæ na tej prostownicy to po myciu na³ó¿ piankê do fal i loków.
![]() Czasami bywa tak, ¿e kobitki maja w³osy proste jak druty i za nic w ¶wiecie nie bêd± siê krêciæ, czyt. moja mama. Przed jak±¶ wiêksz± imprez± nasiedzia³a siê kilka godzin u fryzjera, bo próbowa³ na wszystkie sposoby zrobiæ jej loki, a tu nic, nie chcia³y siê trzymaæ, ba! Nawet zakrêciæ. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2673 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 24
|
Wiesz co na tych zdjêciach to nie za wiele widaæ bo one s± takie rozwiane
mog³aby¶ wstawiæ jakie¶ lepsze ? wtedy bêdzie ³atwiej Ci co¶ poradziæ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2674 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 85
|
Moje w³osy na lokówce siê krêc±(co prawda na niezbyt d³ugo,ale zawsze
![]() Niestety, elye, dysponujê jeszcze tylko takim zdjêciem, na którym te¿ za wiele nie widaæ. :| |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2675 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 24
|
Dot.: Loki z foty - jak uzyskaæ taki efekt bez trwa³ej ? - Zbiorczy
No to ostatnie ju¿ o wiele lepsze
![]() No w³a¶nie mo¿e Ty to ¼le robisz? S± ró¿ne sposoby : Pierwszy : " Na pocz±tek w³±cz prostownicê, aby siê nagrza³a, przyszykuj p³at foli aluminiowej, postaw z boku lakier i rozsi±d¼ siê wygodnie. Gdy prostownica nagrzeje siê do odpowiedniej temperatury zabierz siê do pracy. A mianowicie: nawiñ na palec pasmo w³osów. Wyci±gnij palec tak, aby w³osy siê nie rozwinê³y. Pomó¿ sobie drug± rêk± przytrzymuj±c zwiniêty pukiel. Spróbuj go zwinnie po³o¿yæ na foli i spryskaj lakierem. Zawiñ foliê, tak aby objê³a wszystkie skrêcone kosmyki, ale nie zagina³a ich skrêtu i na koniec przyci¶nij prostownic± na 15 sekund. Po tym ostro¿nie rozwiñ foliê, wyci±gnij loczka i dla utrwalenia jeszcze raz spryskaj lakierem. W ten sposób mo¿ecie kontrolowaæ grubo¶æ swoich wymarzonych loczków. Postêpuj zgodnie z instrukcj±, a¿ na Twojej g³owie pojawi siê burza loków." Mm mo¿na siê obej¶æ bez foli te¿ dobrze wychodzi ![]() Drugi sposób to : http://www.youtube.com/watch?v=9OZMM...eature=related Po prostu wywijasz w³osy w ró¿ne strony prostownic± Ten drugi sposób jest chyba lepsze do uzyskania Twojej fryzury ![]() Powodzenia xD ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2676 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 20
|
Zakrêcone!
Drogie Wiza¿ystki!
Od niedawna interesujê siê fryzjerstwem. Swoje w³osy "krêcê" na piankê ![]() Za³±cznik 3516460 Za³±cznik 3516461 Za³±cznik 3516462 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2677 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 313
|
Nie wiem czy kto¶ ju¿ nie postowa³, ale tutaj jest ¶wietne video o krêceniu prostownic±:
http://www.youtube.com/watch?v=w74e5aXrFs4 Nigdy nie potrafi³am zakrêciæ w³osów prostownic±, ale tym sposobem w koñcu co¶ wychodzi, ale dla mnie to trochê ¿mudna robota :P Czy która¶ z was u¿ywa³a mo¿e te rurki (? nie wiem jak to nazwaæ ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=vx5ThjQIdug Skusi³am siê i zamówi³am na allegro, jak nic mi nie wyjdzie to kupie grube gumowe papiloty bo szkoda mi ju¿ niszczyæ w³osów lokówk±:P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2678 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 962
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2679 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 384
|
Dot.: Zakrêcone!
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2680 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 167
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2681 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 384
|
Przeciez to widac zwlaszcza jak je dotyka,ze one nie sa sztywne tylko miekkie i naturalne a trzymaja sie bo taka wysoka temeratura je ulozyla i tak latwo sie nie rozprostuja.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2682 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
Efekty stylingu w³osów :)
Witam :) my¶la³am ostatnio o stylingu w³osów. Chcia³abym, ¿eby po nim w³osy zaczê³y uk³adaæ siê w delikatne fale. Czy to mo¿liwe? Czy zabieg ten polega na zupe³nie czym¶ innym? Chcia³abym, ¿eby moja fryzura by³a zbli¿ona do takiej jak na za³±czonym zdjêciu :)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2683 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 175
|
jak uzyskac takie loczki??
![]() |
#2684 |
Mod-¦nie¿ynka
Wiadomo¶ci: 3 364
|
Kilka postów wcze¶niej masz podany link
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2685 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 124
|
jak dla mnie to u sie klania lokoweczka a nastepnie loki rozczesane palcami
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2686 |
Zadomowienie
|
Napisze trochê wiêcej o curlformers/magic leverag
![]() Je¶li chodzi o zak³adanie rurek to jest dziecinnie proste, zajmuje mi jakie¶ 10 minut (z czasem pewnie jeszcze mniej). Wa¿na jest wilgotno¶æ w³osów, gdy na³o¿y³am rurki na zbyt wilgotne w³osy to niektóre pasma nie wysch³y, z kolei gdy w³osy bêd± za ma³o wilgotne to efekt nie utrzyma siê d³ugo. No i przy zbyt wilgotnych w³osach ciê¿ko jest je przeci±gn±æ szyde³kiem przez rurkê. Zakupi³am rurki z zamiarem spania w nich, ale s± trochê sztywne i twarde wiêc dla mnie odpada, ale jak kto¶ bêdzie chcia³ siê po¶wiêciæ, to pewnie nie bêdzie tak ¼le :P Trzyma³am rurki na g³owie jakie¶ 2 godziny, trochê je podsuszy³am suszark± pod koniec. ¦ci±ganie rurek jest jeszcze prostsze, zajmuje jakie¶ 2 minuty. W za³±czniku zdjêcia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2687 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 545
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2688 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 404
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2689 |
Zadomowienie
|
Mo¿na je kupiæ miêdzy innymi na allegro i ebayu (magic leverag) albo trochê dro¿ej tutaj: www.curlformers.com (tutaj te¿ jest wiêkszy wybór, szerokie, w±skie, krótkie, extra d³ugie)
Te rurki s± do wielorazowego u¿ytku, mo¿na je myæ w wodzie, s± wykonane z tworzywa sztucznego. Co do ¶rodków do stylizacji to u¿y³am tylko pianki, pó¼niej trochê spryska³am w³osy lakierem, trzyma³o siê jakie¶ 6 godzin (gdy wraca³am od znajomej by³o wilgotno i wia³o, wiêc siê trochê rozwali³y si³± rzeczy). Wczoraj kupi³am te¿ ultra mocna piankê, bo ta któr± u¿ywa³am by³a dosyæ s³aba (poziom flexible 2/5), wiêc mo¿e bêd± siê teraz lepiej trzymaæ. W ka¿dym razie wszystko zale¿y od w³osów, ja mam proste i ma³o podatne na krêcenie. Dodatkowe zdjêcia innej dziewczyny: http://xoxosarah-girltalk.blogspot.c...ly-beauty.html Kolejny tutorial: http://www.youtube.com/watch?v=f6jyTWTHevw Edytowane przez Jazzlyn Czas edycji: 2010-11-14 o 22:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2690 |
MatkaPrze³o¿onaCurlitanek
Wiadomo¶ci: 5 769
|
Jazzlyn piêknie Ci wysz³y te loki
![]()
![]() |
#2691 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 404
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2692 |
Zadomowienie
|
Musz± byæ mniej wiêcej d³ugo¶ci w³osów, ja mam w³osy do ³opatek i te d³ugie 36 s± trochê za d³ugie, ale przy 50cm na pewno bêd± za krótkie, chyba ¿e by¶ chcia³a je zakrêciæ od po³owy tak jak na opakowaniu Magic Leverag (ale nawet wtedy musia³aby¶ kupiæ 2 opakowania).
55 cm maj± extra long z curlformers: http://www.curlformers.com/starter-p...-long-wide.htm i to tez jest tylko 8 sztuk za prawie 35 z³otych ![]() ![]() Edit. Jednak NIE wysy³aj± do Polski :| Edytowane przez Jazzlyn Czas edycji: 2010-11-15 o 14:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2693 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 225
|
jak uzyskaæ efekt takich fal-loków?
Pytanie jak w temacie. Dziêki za odp.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2694 |
Przyczajenie
|
Loki !!
za 2 tygodnie mam pó³metek i marzê o takiej fryzurze http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://ikf.com.pl/img10797.fryzury-krecone.202127.jpg&imgref url=http://www.**********/modules.php%3Fname%3DForu ms%26file%3Dviewtopic%26t %3D9994%26postdays%3D0%26 postorder%3Dasc%26start%3 D15&usg=__CuByB1k4AO_bSXe MHh9f05VaR_8=&h=400&w=326 &sz=39&hl=pl&start=34&sig 2=vTJI8I5v_NuIndw3uI2B2g& zoom=1&tbnid=ylcJT3o6xD18 HM:&tbnh=141&tbnw=128&ei= aqrhTLTuOKba4wbK8qWFBQ&pr ev=/images%3Fq%3Dfale%2Bfryzu ry%26um%3D1%26hl%3Dpl%26s a%3DX%26biw%3D1408%26bih% 3D928%26tbs%3Disch:10%2C7 88&um=1&itbs=1&iact=rc&du r=386&oei=YarhTM3VFoGXOt_ 08dYO&esq=3&page=2&ndsp=4 4&ved=1t:429,r:30,s:34&tx =29&ty=49&biw=1408&bih=92 8
Próbowa³am lokówk± i na piankê ale ¿adne nie da³o takiego efektu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2695 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
Dot.: jak uzyskaæ efekt takich fal-loków?
Mnie natomiast bardzo interesuje, jak otrzymac taki piekny kolor wlosow? Rozjasnic czy zafarbowac? Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2696 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 320
|
Dot.: Loki !!
Twój link nie dzia³a
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2697 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 983
|
kolor w³osów spoko
![]() ![]()
Pielegnacja naturalnych loków, loczków, fal-cz. VI 10 przykazañ ¿ywieniowych "Gdy zamykaj± siê jedne drzwi do szczê¶cia,otwieraj± siê inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak d³ugo,¿e nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller silikony w od¿ywkach, SLS, parabeny out
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2698 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 10
|
Ja robiê tak: po umyciu w³osów nak³adam na nie piankê i suszê, nastêpnie jaki¶ lakier lub ¿el do utrwalenia fryzury i gotowe
![]() a naturalnie w³osy choæ trochê Ci siê krêc±? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2699 |
Przyczajenie
|
Dot.: Loki !!
Przepraszam moja wpadka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2700 |
Zadomowienie
|
Alejandra93> Ja bym spróbowa³a prostownica, mo¿na bardzo podobne loki uzyskaæ:
http://www.youtube.com/watch?v=fpl9KYzmJ6s http://www.youtube.com/watch?v=oFRSzEWXYD0 http://www.youtube.com/watch?v=Z5iyFggBpTw |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:12.