|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. V, pt. Czekamy na dwupaki :D
aldi:
nie wiem co o tym wszystkim myśleć..
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
#2672 |
|
Zadomowienie
|
BOrd ana, na testach chyba nawet piszą, że można je odczytywać tylko zaraz po zrobieniu, bo potem może być zniekształcony wynik...
---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Aldii, właśnie @ się zaczęła rozkręcać. No to będziemy działąć po @, muszę kupić tetsy owu ![]() Bordana, jeszcze tak sobie pomyślałam: może zrób po prostu kolejny test dla pewnosci? |
|
|
|
#2673 |
|
Zadomowienie
|
chyba bede musiała, tak dla swojego spokoju
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
#2674 |
|
Zadomowienie
|
Trzymam kciuki
|
|
|
|
#2675 |
|
Zakorzenienie
|
BordAna nie ma znaczenia.W moim pierwszym tescie ta druga tez byla bardzo slabo widoczna
Weruczku no to za kilka dni zaczniecie staranka pelna para ![]() ![]()
|
|
|
|
#2676 |
|
Wtajemniczenie
|
BordAna - jak dla mnie pozytywna ja w mordke strzelil!!!!
![]() Gratulacje!! Izabellla - pogratuluje tutaj szczesliwych wiesci o dziewczynce, bo na naszym mamusiowym watku jestem w tyle z czytaniem a co dopiero z odpisywaniem na posty ![]() Scio - wspaniale, ze jest pecherzyk ![]() Dzis mialam spotkanie w szpitalu - rutynka wszystko w porzadku i moja ciaza jest z tych niskiego ryzykaI co najwspanialsze... Slyszalam pierwszy raz bicie serduszka mojego szkraba ![]() I portki sobie kupilam ale mi z tylka spadaja ale brzusia nie uciskaja cale szczescie tylko nie wiem jak je zatrzymac na moich 4 literkach - chyba sobie szelki kupieNo i przytylam cale 0.5 kg
|
#2677 |
|
Zakorzenienie
|
BordAna test ma prawo zblaknąć, a to z tego powodu, że wysycha
na mokro wszystko jest wyraźniejsze Są || i tego się trzymaj ![]() weruczku no to kciuki za staranka ![]() aldii dziękuję ![]() Anessa To dobrze, że ok wszystko. Ciesz się, że tylko pół kilo Moje spodnie 40-stki powoli robią się na mnie za małe. Wczoraj się pomierzyłam. W biodrach przybyło mi 1,5 cm, w brzuchu dużo, ale nie pamiętam ile, pod piersiami nawet przybyło 5 cm i w biuście 8 ![]() Dziś stresujący dzień. ZUS, bank i kolejna wyprawa po parapety. Pogoda ohydna. Leje i wieje. Miłego dnia kobietki
|
|
|
|
#2678 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
dziewczyny, a piersi w ciąży od którego tygodnia zaczęły się Wam powiększać tak zauważalnie bardziej anessa za serducho malucha... co to jest 0,5 kg mnie to jakoś waga się waha w ciągu dnia do 1 kg tity napisz jak z tym ZUSEM wyszło bordana byłaś na becie ![]() w Łodzi jak i pewnie w całej Polsce lub prawie całej leje deszcz, a dzisiaj do dziekanatu muszę jechać po indeks i legitkę dzisiaj wieczór bez TŻta mam , idzie na piwo z kolegami i oby poszedł bo w ogóle z kumplami nie wychodzi coś już kręcił rano, że chyba autem pojedzie i sok wypije
|
#2679 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry kobietki!
Wiecie co Wam powiem? Dziś miałam dostać @ a nie dostałam! Za kilka dni będę testować. Zdziwił mnie w tym cyklu mój brak PMS bo zawsze już od 12 dc był bardzo ale to bardzo uciążliwy, piersi trochę nabrzmiały i zaczęły boleć dopiero dziś, brzuch tak samo Mam nadzieję, że @ już do mnie przez najbliższy czas nie zawita BordAna dla mnie test pozytywny! Gratuluję! ![]() Scio gratuluję dzidzi! ![]() Izabella gratuluję dziewczynki
|
#2680 |
|
Zakorzenienie
|
Chelsea trzymam kciuki
![]() BordAna GRATULACJE ! |
|
|
|
#2681 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chelsea trzymam za testowanko A ja wczoraj byłam na wizycie u gina. Wszystko ok. I dziś bóle krzyżowe z bólami podbrzusza i mega twardnienie brzucha. Rozwarcie mam na 2cm wiec w każdej chwili mogę jechać na IP. TŻ tak się przejął że nie chciała się ze mną wczoraj przytulać. Ale dzisiaj go przycisnę
|
|
#2682 |
|
Zakorzenienie
|
Gimikis to juz blisko, trzymam kciuki za szczęsliwy i najmniej bolesny poród
|
|
|
|
#2683 |
|
Zakorzenienie
|
gimiks no to kciuki
![]() Chelsea kciuki za test ![]() Byłam w zusie i pani kazała mi tylko napisać na kartce wyjaśnienie. Napisałam, że byłam w banku zgodnie z prawdą z resztą i tyle. Nawet nie napisałam w jakich godzinach. Teraz łaskawie będą pewnie rozpatrywać moje wyjaśnienie
|
|
|
|
#2684 |
|
Zakorzenienie
|
gimikis to już rozwiązanie się zbliża
a na kiedy masz termin porodu?tity to dobrze, że im napisałaś odebrałam indeks i legitkę na szczęście nie padało jak byłam.. pamiętacie żeby zarejestrować się na stronie Loveli lindsley podała linka wcześniejlindsley a czy Ty już wcześniej się u nich rejestrowałaś? co przysłali na prezent dla dzidziusia?ten proszek to pewnie taki maciupeńki widziałam na nk zdjęcie jasiulka oj brzuszek urósł od tego co ostatnio wklejała w prawie 13 tygodniu no, ale elegancko
|
#2685 |
|
Zakorzenienie
|
Tity co to głupie babska przecież wiadomo że kobieta w ciąży nie musi leżeć w łóżku ... nie rozumię w ogóle takich kontroli, ciekawe co by było gdybyś chciała pojechac gdzieś na wakacje na 2 tygodnie to co nie można?
głowa mnie coś boli, chyba przez tą beznadziejna pogodę, wieje masakrycznie, deszczu u nas nie ma ale też jest paskudnie |
|
|
|
#2686 |
|
Zakorzenienie
|
Sloneczko, teoretycznie do zwolnienia muszą być jakieś konkretne powody - np. ciąża zagrożona - a ciąża sama w sobie takowym nie jest. Ale z drugiej strony bez przesady - przecież kobieta może być na zwolnieniu np. dlatego że kiepsko znosi ciążę, a to nie znaczy, że przez 9 miesięcy nie wyjdzie na 15 minut z domu
![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- A mnie się wydaje od dwóch dni, że brzuch mi się zaczyna obniżać. To już tuż, tuż
|
#2687 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Tity mnie nie kontrolowali w ciąży chociaż na początku siedziałam w domu bo szwagra kilka razy na L4 odwiedzali a też leżącego nie miał, musiał jeździć do ZUS i się tłumaczyć. Kurcze przecież nawet na spacer można iść czy do lekarza, dentysty, do sąsiadki czy rodziców...
Potem już się nie przejmowałam... A L4 przecież można dostać bo np praca jest bardzo stresująca i skurczy się dostawało, praca była fizyczna, ciężka, w godzinach nocnych... Nie tylko wtedy kiedy ciąża jest zagrożona. Trzymam ![]() Cytat:
za szybki i jak najmniej bolesny poródCytat:
Śliczny avatarek Lecę podejrzeć Jasiulka, zaniedbała nas znów, oj niedobra ![]() Cytat:
)U mnie się już przejaśniło, przestało wiać. Byliśmy z Misiem godzinkę na dworzu Cytat:
Misiek nauczył się już turlać, przewraca się nie tylko z pleców na brzuch ale i odwrotnie, podciąga pupę do góry, jeszcze troszkę i będzie pewnie raczkował a nasza chałupka jeszcze nie przystosowana do małego brojasa...
|
|
#2688 |
|
Zakorzenienie
|
Lind, możesz mi podać telefon na prv to postaram się smsa podesłać jak tylko dojdę do siebie
![]() Cieszę się, że Tymek niedługo będzie z nami i jednocześnie... żal mi ciąży
|
#2689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2690 |
|
Zakorzenienie
|
Też mam nadzieję, że jeszcze będę w ciązy
Zresztą nie tylko ze względu na ten miły stan Od początku chcieliśmy miec z mężem więcej niż jedno dziecko
|
#2691 |
|
Rozeznanie
|
Wg Om mam na 20 listopada. Ale po cichu liczę że mała się wcześniej urodzi.
![]() Najgorsze takie czekania. Ja jeszcze jakoś wytrzymuje ale mój TŻ już by chciał żeby niunia była już z nami.
|
#2692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Ty masz czyjs tel?
|
|
#2693 |
|
Rozeznanie
|
Coś czuje że też mi będzie brakowało tego brzusia.
Razem: 12.08.2003 Zaręczeni: 12.12.2007 Ślub: 12.09.2009 Edytowane przez gimikis Czas edycji: 2010-11-05 o 17:45 |
|
|
|
#2694 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie dlatego ze mi brzusia brakowało (ale brakowało rowniez) tylko Misiek rozrabiał
|
#2695 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny ja zrobiłam dzisiaj test ale innej firmy i niestety ale wyszla jedna kreseczka....
smutno mi... ;( Na becie byłam. w pon bedzie wynik
|
|
|
#2696 |
|
Zakorzenienie
|
BordAna, z tymi testami to różnie bywa... Musisz chyba uzbroić się w cierpliwość
|
#2697 |
|
Zakorzenienie
|
Anessa
![]() Oliwko cycochy w ciazy to sprawa indywidualna.Jednym od poczatku baaardzo rosna,a innym dopiero po porodzie jak mliko sie pojawi W loveli przysylali probke proszku,malutka czapeczke i rekawiczki Ja juz nie mam nk,wiec nie zobacze ![]() Chelsea ![]() ![]() ![]() Gimikis spokojnego i szybkiego porodu.Czekamy na wiesci i fotke Kretencja spokojnie,mi sie obnizyl m-c przed porodem Lindsley ja tez uwielbialam byc w ciazy BordAna nie smuc sie na zapas i spokojnie czekaj na wynik bety |
|
|
|
#2698 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry kobitki
ja zaraz na zajęcia dzisiaj do 18.30 bordana oj tam... poczekajmy na wynik bety ![]() aldii na lovele zdążyłam się załapać więc czekam na paczuszkę ![]() miłego weekendu dziewczyny
|
#2699 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć. Ja też zaraz na zajęcia jadę. Wczoraj bania mnie bolała i przesiedziałam w łóżku prawie całe popołudnie. Na dodatek podbrzusze mnie pobolewa i się martwię, ale nie jestem pewna czy to nie jelita. Też Was pobolewały brzuchy tak w 6 miesiącu? Nospę biorę, ale nie bardzo pomaga na to, więc nie wiem co to. Mocno nie boli i nie ciągle, ale od czasu do czasu. Najwyżej jak nie przejdzie to w pon polecę do gin. Mały fika jak szalony, więc nie wiem czy przy skurczach by tak brykał.
BordAna ja bym zrobiła jeszcze jeden test, no i poczekamy na betę. Trzymam kciuki Ty to masz zawsze przeżycia...Olllwiko chyba Ty wczoraj pytałaś o biust. Mi urósł jeszcze przed terminem @, chociaż nie wiem jak to możliwe. Teraz mam takie spore C, a miałam B. Czuję się jakbym wymiona miała, a nie piersi Nie przyzwyczajona jestem do takich.A mi chyba nie będzie ciąży brakowało. Za dużo cierpień Na lovelę też się wczoraj załapałam i do tego pampki przyszły. |
|
|
|
#2700 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
Ale chyba troszkę mi przechodzi Może przez to, że mały mnie gilgocze od kilku dni coraz częściej, a dziś ranko nawet z tatą się delikatnie przywitałScio, pogratuluję i tutaj i trzymam kciuki za zdrową i spokojną ciążę ![]() ![]() BordAnno, mam nadzieję, że ostatni teścik się pomylił i że zamieszkał już w Tobie okruszek ![]() Słoneczko, Chelsea za testowanie, oby były II!Dzięki dziewczynki za wszystkie miłe słowa dotyczące bebzolka. Dla tych, które nie widziały, wklejam M1 Filipa w 17t6d Dziś zaczynamy 19 tydzień!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:25.

tylko nie wiem jak je zatrzymac na moich 4 literkach - chyba sobie szelki kupie

)
Ale chyba troszkę mi przechodzi