|
|
#2671 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki :o)
Cytat:
![]() a w krześle je bo mi się nie chce tachać jej stolika+krzesełka z jej pokoju to krzesło mam pod ręką w kuchni ![]() do kuca nie dorośnie, to zabawka tego typu co lalka, do noszenia/przytulenia/ nakarmienia, położenia spać. ale u Igi jest w kategorii bezwartościowych pluszaków |
|
|
|
|
#2672 |
|
Zakorzenienie
|
hello
![]() ja wróciłam godzine wczesnmiej, bo pracy nie było ![]() Marticia dobrze że już w domku jesteście... My też nadal używamy krzesełka do karmienia Jak jemy razem, to przysuwam Tymka w tym krzesełku do naszego stołu i je normalnie jak my.Więcej nie pamietam ![]() idę spać |
|
|
|
#2673 |
|
Zakorzenienie
|
hello
Marti , przykro mi że tak szpitalnie sie sprawy rozwiązały zdrówka dla małego rekonwalescenta , żeby szybko wracał do pogaduszek polsko-włoskich Miki widać, że też rozwija pomalutku swoje zdolności pogaduszkowe, więc nie sram żarem bo niemową już nie jest ps. wiecie może do ilu kg korzystającego z niego są te krzesełka do karmienia ? u nas Miki już sporadycznie chce z niego korzystać , chyba złoże go do przechowalni częściej chce sie gościc przy swoim stoliczku, ku mojemu utrapienieniu, bo często mu coś wypadnie
|
|
|
|
#2674 |
|
Zakorzenienie
|
Iga wstała p unkt 8
źle, źle bo dziś nie będzie miała drzemki ![]() ja poszłam spać o 2giej a o 4 w nocy jeszcze łaziłyśmy i siusiałyśmy (niestety jak się przebudzi i poczuje,że jej się chce to nie mogę odmówić )Ania ja mam te i w opisie "do 25kg" http://www.callandia.plwww.bebesklep...ct&prod_id=753 |
|
|
|
#2675 |
|
Zakorzenienie
|
My przed chwilą wyszliśmy z łóżka
heheNasze krzesełko jest do 23 kilo idę się ogarnąć |
|
|
|
#2676 |
|
Zakorzenienie
|
a dzięki
może i Mikiego krzesełko ( poprzedni typ babyono) do 25 kg, bo jeszcze sie nie rozleciało pod jego ciężarem 16 kg nic mi sie dziś nie chce, piękne słońce za oknem, ale temp, iście jak na zapalaniu zniczy w listopadzie tż i Miki wietrzyli sie jednak na krótkim spacerze, chciałam żeby bobasowi troszkę katar moze zmalał obecnie mały już śpi z miśkiem, lalą, psem , pieluszka itp ![]() oczywiście bez skarpet i portek, bo go wszystko uwiera dzis koszmarnie było go ubrać na dwór, ciągle krzyczał żeby założyć mu inny sprzęt , mały rządziciel
|
|
|
|
#2677 |
|
Zakorzenienie
|
ja zarządziłam drzemkę. efekt - zamknęło się dziecko z tatą w pokoju i nie wiem co tam robią
ogarnęłam chatkę, umyłam okno u dziecko (tam lubię bo małe i zajmuje mi to 10 min. do tego świeża firanka )obiad się dusi (ryba) pewnie dziś zgrzeszę kawałkiem ciasta bo kupiłam do kawy jak przyjadą. i już jestem na siebie zła
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2678 |
|
Zakorzenienie
|
dzien doberek
u nas też zimnica jak cholera byłam 2h na dworze z młodą-zmarzłam nieźle niby jest słonecznie, ale strasznie wieje...umyłam okno przed chwilą proszę o oklaski, bo wiecie jaki ze mnie leń w tym temacie ![]() zaraz idę umyć jeszcze w kuchni, a u młodej chyba za tydzień machnę bo teraz śpi jak wstanie będzie już szaro ![]() kupiłam Majce dziś takie niby kapcie-tenisówki do domu przy okazji w tekstilu jakaś obniżka skarpet była to też wrzuciłam parę sztuk i rajstopki. musiałam jej ulec i kupić opaskę do włosów z hello kitty jak ją zobaczyła to "kup pasia!" i mimo, że za duża jej jest to całą drogę do domu musiała iść z tą opaską na czapce Marti - ojjj, ale się u was porobiło...zniknęłaś na parę dni ale nie sądziłam, że biedny Mario tak się pochorował |
|
|
|
#2679 |
|
Zakorzenienie
|
hej witam się
u nas pięknie świeciło słoneczko i było bez wietrznie// było bo przed chwilą słońce zaszło i poruszył się zimny wiatr ![]() a my w domu zaczęliśmy remont zaczynamy od pokoju syna już część rzeczy powynoszone, za niedługo tz przyjdzie z pracy i będzie ciąg dalszy hmm ciąg dalszy bałaganienia bo na razie inaczej tego nazwać nie można syna meble wynosimy do pokoju co jeszcze nie jest wykończony a jemu kupimy nowe, tylko że ja nie wiem do czego ręce włożyć aktualnie siedzę i się kawkuję |
|
|
|
#2680 |
|
Zakorzenienie
|
Najwazniejsze ze juz spoko jest, a ja jestem pewna, ze jest zdrowy, no i ze najwazniejsze nie jest uczulony na gluten. Wy jak zwykle zasypalyscie nas cudownymi komentarzami, za ktore naprawde dziekuje, milo jest miec kogos tak blisko, mimo ze daleko
Marzy mi sie super wielki shopping..
|
|
|
|
#2681 |
|
Zakorzenienie
|
ale spokojne popołudnie tutaj.
Ja rozmyślam nad kupnem fotelika... w poprzednim Tymek ma jeszcze zapas jeśli chodzi o wysokość, ale jest inny problem :/ ja nie mogę go do tego fotelika wsadzić... Jest mocno zabudowany, te boki są bardzo wysokie. My mamy fotelik na środku z tyłu. Jak młodego próbuję wsadzić to ze zwględu na te wysokie brzegi walę jego głową po suficie itd. nie mówiąc że po wszystkim sapię jak świnia... ![]() w audi nie było tego problemu bo było więcej miejsca i było wyższe... na szczęście znalazłam fotelik który jest bardzo wysoko w testach a kosztuje jedyne 450 zł bebe confort mobyhttp://allegro.pl/moby-15-36kg-bebe-...245692915.html pójdziemy w poniedziałek na rekonesans ![]() Pozatym chyba jutro pojedziemy do ikei kupić stolik pod laptopa, bo osttanio na lapku wylądował sok marchewkowy Tymka Laptop stoi na stoliku przy kanapie razem właśnie z Tymka piciem itd. Mina tz bezcenna gdy po powrocie z pracy syn mu radośnie wykrzyczał "naplaw tomputer, wylał sie siok"Tz ogląda predatora.... więc zaraz idę w kimonko. Do jutra
Edytowane przez Judi21_84 Czas edycji: 2010-10-02 o 22:59 |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2682 |
|
Zakorzenienie
|
Judi w sprawie fotelika podpytaj na forum
http://forum.gazeta.pl/forum/f,97434...mochodowe.html mi wydaje się że jeszcze ciut za wcześnie na przypinanie pasami samochodowymi bobasa ale w końcu 15-36 to już następny fotelik, więc raczej taki trzeba kupić tylko może jeszcze poczekaj z pół roku z zakupemps. pamiętam że do fotelika 15-36 kg to bobas powinien mieć 100 cm wzrostu żeby prawidłowo go zapinać dziecku Edytowane przez anka1900 Czas edycji: 2010-10-02 o 23:14 |
|
|
|
#2683 |
|
Zakorzenienie
|
hej ale tu cisza
co do fotelika to ja ostatnio przeniosłam Karolka z fotelika na fotelik co mam zamontowany w siedzeniu //wydaje mi się że jest mu tam wygodniej, ma więcej miejsca tylko że siedzi teraz przy drzwiach a wcześniej siedział na środku //no ale dzięki temu więcej widzi, co nie oznacza że wysiedzi dłużej niż zwykle /do 1,5 godz. luz ale jak dłużej to już włącza marudę. przemeblowałam sobie dziś w salonie, bo znudziło mi się już, teraz siedzę i podziwiam swą pracę |
|
|
|
#2684 |
|
Zakorzenienie
|
hello
![]() Anka dlatego właśnie chcemy to jutro obadać, czy on już moze mieć następny fotelik. Ma juz 16 kilo, więc kilogramy go puszczają, zobaczymy co ze wzrostem. Jeszcze jest jeden fotel od 9-36 kilo, może jego kupimy, pomyślimy... Pozatym czy czekać poł roku... nie wyobrażam sobie w zimie go wkładać do tego fotelika może nie zapomnęZobaczymy jutro. Jemy śniadanko, pobudka była o 9. Zmykamy do tej ikei ![]() Miłej neidzielki |
|
|
|
#2685 |
|
Zakorzenienie
|
hello
my z Mikim sami, bo tż sie drinkował u kuzyna ( ja miałam wymówkę, ze chorujemy, bo nie cierpię tej rodzinki) i jeszcze nie wrócił siedzę w szalu, nasmarowana wickiem, własnie wszamałam czosnek i popiłam drinkiem cytrynowo-miodowym Mikiego zarazki chyba przeskoczyły na moje gardło jakoś szczególnieJudi kilkoro z naszych bobasów jeździ w foteliku 9-36 recaro young sport/stm starlight sp to taki fotelik na przetrwanie, jak bobas wyrasta z 9-18 a jest jeszcze za mały na 15-36 kg te foteliki w razie co zawsze łatwo opylic na allegro za korzystną cenę dziś piękna pogoda słoneczko choć chłodno |
|
|
|
#2686 |
|
Zakorzenienie
|
my też wstałyśmy po 9. jesteśmy same do 20., mąż w pracy
|
|
|
|
#2687 |
|
Zakorzenienie
|
aaa, Jolu. u mnie Iga sama wdrapuje się na fotelik. wchodzi do samochodu i włazi, tak już kolanem wywija,że nie musi (jak kiedyś) wchodzić butami na siedzenie. moja rolą jest tylko zapięcie pasów, zero sapania. polecam, w końcu dzieciaki sprytne
|
|
|
|
#2688 |
|
Zakorzenienie
|
hejka, wpadłam na chwilę
![]() zapomniałam wczoraj o 2 sprawach ![]() po pierwsze Wersta - ty nasz supermózgu dasz radę, jak tylko obowiązki domowe ci pozwolą na naukę - to ze studiami będzie git Jowisz - też Ci zazdroszczę, że Iga wcina kanapki na słodko Maja jeśli już to suchą bułę zje, a jak jej dam kanapkę z szynką czy serem to wciągnie tylko to, co na wierzchu a chleb zostaje ![]() ale miałam Cię zapytać o co innego w czym Iga pije kakao? to jest ten kubek z pepco? pytam bo Maja ostatnio namiętnie ze szklanek pije, już jedną zbiła widziałam takie plastikowe kubki dziś w markecie ale z małymi uchwytami-otworkami mnie chodzi o takie długie jak u ciebie.my za chwilę wybywamy do restauracji na obiadek ciekawa jestem jak dziecko się będzie zachowywać...dobrze, że tam jest taki mini plac zabaw w środku hehe ![]() to narka, miłego popołudnia |
|
|
|
#2689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj pod ikeą już tz wymiękł, czyli jednak nie przesadzam ![]() hehe bo on z tych cierpliwych ![]() zobaczymy jutro... Pozatym pogoda piękna, niedawno wróciliśmy, czekamy na psiółę
|
|
|
|
|
#2690 |
|
Zakorzenienie
|
fajne macie popołudnia, ja się nudzę z szalejącym dzieckiem.
Mała tak to ten kubek z pepco co kiedyś wklejałam teraz już zjęłam górę na stałe i świetnie się sprawdza dzięki tym dwóm uchwytom.to jest najprostszy kubek tego typu (bo w pepco u mnie chyba ich nie ma teraz) http://allegro.pl/kubek-niekapek-saf...229227792.html http://allegro.pl/kubek-canpol-tward...253722981.html http://allegro.pl/tommee-tippee-pier...251446878.html młoda zjadła michę kisielu z jabłkiem i chyba znów wypada wyjść na spacer
Edytowane przez jowisz Czas edycji: 2010-10-03 o 16:05 |
|
|
|
#2691 |
|
Zakorzenienie
|
tż powrócił na łono rodziny i wybył z Mikim na rowerkowy spacer, przynajmniej z pół godziny mam spokoju
![]() ale drapie mnie w gardle Miki pije z plastikowej szklanki, uchwyty jego pulchnym paluszkom przeszkadzają, no i chce być chyba przez to bardziej dorosły ![]() a kanapki to zjada głównie podstawę, czyli chleb, no chyba że cos posmarowane ( pasztet, serek) to wtedy nie może nic ściągnąć i wszystko niknie miodu nie podawałam chyba z lenistwa że potem małego trzeba skrupulatniej czyścić, bo on bardzo wrażliwy jak mu sie paluszki sklejają
|
|
|
|
#2692 |
|
Zakorzenienie
|
helooo
ale dzis ślicznie cały dzien dzis latamy, zaliczyłysmy real, kupiłam tunikę dla siebie potem wybyczyłysmy sie na ogrodzie, zbierałyśmy liście, Wiki układała kompozycje, zajęcie na dłuuuuuuuuuuuugo drzemki nie było wiec teraz siedzi i wcina bułę ze słonecznikiem i mam obawy ze zaraz mi zasnie. Muszę ją czyms zająć :<Wiki pije z kapka albo kubeczka, bez uchwytow. Często tez pije z butelki aventa, ze smoczkiem a ja znowu wchłonęłam dwie paczki misków bezowych ![]() jak uspie Wikulę to idziemy na imprezkę pozegnalną kupeli z pracy wyjezdza do Holandii bo .............u nas dopalacze pozamykali
|
#2693 |
|
Zakorzenienie
|
Iga też dziś bez drzemki ale do spania jej daleko
wróciłyśmy ze spaceru, poszalała 20min. na placu, potem poszłyśmy do Biedronki po kisiel i jaja (na kolację naleśnik z dżemem babcinym, już jej zazdroszczę )teraz siedzimy razem przy stole przy herbacie. ona ma jeszcze 2 ciasteczka cynamonowe ![]() moja butlę ze smokiem widziała ostatni raz jak ost. raz piła mleko, czyli miała rok i 3 miechy
Edytowane przez jowisz Czas edycji: 2010-10-03 o 17:50 |
|
|
|
#2694 |
|
Zakorzenienie
|
eee to u nas butla do mleka + butelka do herbatki, szczególnie do drzemki jej daje ze smokiem.
|
#2695 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2696 |
|
Zakorzenienie
|
wróciliśmy godzinę temu, fajnie było
Maja wypięła się na obiad bo jak zobaczyła plac zabaw...2 domki i tunel-gąsienica to tylko tam siedziała domki to był isnty hicior otwieranie drzwi i okien, wchodzenie po 100 razy potem jakieś 2 dziewczynki przyszły to nieźle nimi komenderowała ty idź, ty chodź - paluchem pokazywała trzeba ją bardziej uspołecznić ![]() mam parę zdjęć to może jutro wkleję aparat mi siadł, nawet nie wiem czy coś wyszło bo nie ogladałam ![]() Jowisz - dzięki jutro po pracy zajrzę do pepco, może w naszym będą te kubki.
|
|
|
|
#2697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajne są takie bobaski.... Ma-sak-ra.. http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...u_swojego.html |
|
|
|
|
#2698 |
|
Zakorzenienie
|
rany, aż mnie ciarki przeszły. ja chyba wolę nie słuchać o takich wypadkach.
Iga w kąpieli, muszę przyznać,że na ost. odcinku księżniczki już wyglądała na ledwo żywą ![]() upolowałam jej śliczne puzzle ![]() http://allegro.pl/show_item.php?item=1245131815 http://allegro.pl/mis-ukladanka-drew...248934025.html http://allegro.pl/puzzle-drewniane-d...248934016.html http://allegro.pl/motor-puzzle-drewn...250672063.html |
|
|
|
#2699 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane
Weekend przeleciał, jutro małżon do pracy już leci ogólnie to naprawdę jest już zimno. Dziś czułam się ok, jak założyłam pod płaszcz sweter w samej bluzce skostniałam Dziś zaliczyłam dwa spacery, jeden z małżem, drugi z mamą. Ola szalała biegając za gołębiami - wzięłam ją dziś ze względu na pogodę, ale ogólnie kończę sezonowo z tym zwyczajem, po ostatnich wywrotkach i błoceniu kurtki. W sobotę pralka nam padła, ale mama skombinowała fachowca i ma nam naprawić - skończyć naprawiać jutro Maluśna koniecznie jutro wstaw foteczki, już się nie mogę doczekać ![]() Poza tym Ola dziś zrobiła mi "oborę" bo na placu zabaw pewien chłopczyk miał te zwierzaki z lajkonika i Ola jakby nic nie jadła się dopadła do nich a największe wrzaski były o to, że nie może paczki trzymać, albo że pani paczkę schowała- mówię Wam łzy jak grochy potem jeszcze jeden chłopczyk ją wywrócił więc kolejny płacz ![]() Marti super, że już jesteście cali i zdrowi
|
#2700 |
|
Zakorzenienie
|
ja już noszę jesienny, szary płaszczyk w kratkę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:57.

a kolacja jak sie patrzy, moja w zyciu tyle pieczywa by nie zjadła
i w szoku jestem ze Iga w tym stołeczku jeszcze je 

źle, źle bo dziś nie będzie miała drzemki 
)

)
potem jakieś 2 dziewczynki przyszły to nieźle nimi komenderowała