|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud
Cytat:
---------- Dobranoc wszystkim ![]()
![]() |
#2672 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud
Cytat:
Teraz obecny lekarz stwierdzil ze absolutnie tego nie moze byc ani jednego razu, ze te skurcze Braxtona Hicksa to nie ten etap ciazy tylko od 30 tyg a to ze pisza i mowia ze od 20 to pisza glupoty i wcisnal mi na to Luteine dopochwowa 2 x 2 dziennie i Aspargin 2x1 i ja juz sama sie gmatwam bo bardzo sie boje i nie chce znowu urodzic wczesnie, tylko chce donosic do konca i nie chce czegos przeoczyc, teraz zmieniam lekarza od 13 sierpnia bo mam wybrany szpital ale trzeba chodzic do lekarza ktory tam pracuje wiec musze zmienic i ciekawa jestem co on na to stwierdzi bo co lekarz to inna opinia i potem czlowiek glupieje bo nie wie czy panikowac czy sie uspokoic bo tak musi byc Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-08-02 o 22:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2673 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ---------- Buziaczekk, a propo twardnienia brzucha to moje zdanie jest że ani nie panikować ani nie lekceważyć. Mnie od dawna twardniał ale przyznam że się tym kompletnie nie przejmowałam bo na badaniach zawsze wszystko było ok, na usg też, i myslałam że to dziecko mi tak napiera nóżkami na brzuch, nie było to bolesne ani jakieś bardzo nieprzyjemne. Natomiast na dzisiejszej wizycie, jak zeszłam z fotela, gin.mnie spytał czy mi twardnieje albo ciągnie brzuch bo główka jest bardzo nisko i napiera na szyjkę macicy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2674 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mi się wydaje, że chyba chodzi o to, że kiedyś nie było takich gadżetów jak ja byłam mała i teraz dostaję kociokwiku, jak widzę tyle fajnych gadżetów dla dzieciaczków ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2675 |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry.
Gratuluje wszystkim poznania plci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2676 |
Zakorzenienie
|
pelnia kwas foliowy do konca trzeciego meisiaca powinno sie brac.
a innych witamin nie probowalas? ja lykam falwit mama i nic mi ponich nei dolega. troche z wyproznianiem jest klopot ale w nich chyba zelazo jest. Aha no i lykalas na wieczor, nie lepiej rano? w trakcie jedzenia lub bezposrednio po nim. nuhisia rozstepy raczej pionowe, na pewno bedziesz wiedziala ze to rozstep nie da sie nie zauwazyc. moga tez sie rozchodzic jak promienie slonca od pepka w kolko. ![]() A ja wcoraj zmierzylam czy nam lozeczko wejdzie do sypialni, i kurka blada nie wejdzie ![]() Czyli od maluszka dziecko bedzie musialo byc za sciana sypialni w swoim mini pokoju yhy. Chyba ze bedzie spalo ze mna w lozku, a maz w salonie. Choc spania z dzieckiem chcialabym uniknac za wszelka cene. Bo maz sie moze wyprowadzic do salonu, bo sie musi do pracy wysypiac przeciez, ale spac z dzieckiem na lozku to moge w ciagu dnia co najwyzej haha. Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2010-08-03 o 07:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#2677 |
Dragonfly
|
Z tymi twardnieniami i bolami brzuszka to ja tak wlasciwie nie wiem jak to powinno byc. Jedynie raz jak sie strasznie zdenerwowalam , to potem przez trzy dni meczyly mnie bole brzucha jak przy @,w 23 tyg ciazy. I nie wiedzialam czy to rozciagajaca sie macica czy cos zlego sie dzieje. Dobrze ze przeszlo
#2678 |
Rozeznanie
|
okropnie mnie boli gardło?? i mam bigg kaszel w uchu urosł mi big wrzod. Co mozna brac na kaszel
ps. jakiej firmy jest ten wozek bo go tu widziałam i nie pamietam Edytowane przez rptrbj1978 Czas edycji: 2010-08-03 o 07:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#2679 |
Zakorzenienie
|
rptrbj1978 - na kaszel homeopatia, np. stodal na bol gardla neo angin, septolete chyba tez.
a wozek to twutonia z tego co pamietam ![]() Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2010-08-03 o 07:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#2680 | |
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny!
Na bieżąco Was czytam ale jakoś nie mam weny do pisania czego kolwiek... Widze ze czekacie z utesknieniem na jesień- szczerze mowiac ja tez ![]() Jeśli chodzi o bujane łóżeczko- to nie jest dobry pomysl bo pzniej ciezko oduczyc dziecko od huśtania- moja siotreznica ma 3 lata i nie zasnie jak chociaz nie poruszy sie delikatnie łóżeczkiem- a to juz jest problem. Cytat:
---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Edytowane przez kropka27 Czas edycji: 2010-08-03 o 08:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2681 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do znecania. Dziecko nie musi byc wcale bite. Znam wiele- bardzo wiele przypadkow, gdzie w rodzinie znecano sie nad dzieckiem i dlatego dziecko wiedzialo jak to jest i chronilo zwierzeta (znam bardzo wielu wolontariuszy pomagajacych w schronisku z taka przeszloscia). Znam tez rodziny, gdzie dzieci sie nie bilo ( ale fakt poswiecalo malo czasu, bo rodzice zapracowani) i dzieci konczyly w wiezieniu, a wczesniej w poprawczaku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2682 |
Raczkowanie
|
Kurde ale mi sie wiesza forum ...
Edytowane przez kropka27 Czas edycji: 2010-08-03 o 08:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#2683 | |
Raczkowanie
|
Dzień Dobry!
![]() Cytat:
A mi się dzisiaj doskonale zaczął dzień - wpłynięciem wypłaty na konto. ![]() ![]() ![]() Dziewczyny a słyszałyście o zabawkach z bijącym sercem? Bardzo mnie ostatnio intryguje ten wynalazek. ![]() http://www.stokkids.pl/index.php?pag...mart&Itemid=57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2684 |
Rozeznanie
|
Aliszcze nie jesteś sama, ja też nie czuję ruchów, a to 19 tydzień dzidzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2685 |
Zakorzenienie
|
Buziaczekk, też mi się zdarzają twardnienia, po kilka dziennie. Mój gin, który uchodzi za bardzo dobrego ginekologa, zapisał mi na to magnez i ewentualnie no-spę (raczej staram się jej nie brać). Powiedział, że szyjka jest zamknięta, a jeśli skurcz mija szybko (nie trwa dłużej niż kilkanaście sekund) i nie towarzyszy mu ból, to nie ma się specjalnie czym martwić. Takie twardnienie może być nawet wywołane gwałtowniejszym ruchem dziecka
![]() ![]() rptrbj, mnie lekarka rodzinna na gardło pozwoliła Tantum Verde. Ale nie wiem, co z uchem... Może powinnaś odwiedzić lekarza?
#2686 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Tu nasza galeria, choc co chwile cos sie zmienia. http://kotyperskie.eu/?page_id=230 Edytowane przez De28 Czas edycji: 2010-08-03 o 08:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2687 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2688 |
Zakorzenienie
|
Kurde nie moglam wejsc na wizaz, pol godziny temu wypilam glukoze, byla bardzo dobra, myslalam ze to bedzie jakies niedobre i w ogole mega slodkie. Doszlam do domu i siedze
![]() Za 1,5h musze isc na dwa nastepne klucia. Na czczo mialam w normie. Troche zle zrobilam ze rano nic nie wypilam przed pojsciem bo strasznie mnie suszy, przez co troche mnie mdli ![]() Za mocz morfologie i glukoze zaplacilam 50zl ![]() a tak w ogole od tej pogody glowa mnie boli dosc mocno ![]()
28.05 - dokument do odbioru ![]() Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2010-08-03 o 08:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#2689 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Śmieje sie ze to jest oczko w glowie mojego tz- non stop cos by ulpszal i poprawial ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2690 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez De28 Czas edycji: 2010-08-03 o 08:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2691 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() ![]() jeżeli chodzi o twardnienie brzucha to tez słyszalam, że to normalne. Po prostu macica ćwiczy przed porodem. Jeżeli skurcze są krótkie i bezbolesne to jest to prawidłowo
#2692 |
Zadomowienie
|
A ja wczoraj kupiłam sobie oliwkę AA Ja i mama ale nie wiem jeszcze czy ją polecam bo chyba J&J lepszy- po nim mam taką gładką skórę rano a po tej nie (ale po tej z rossa dla ciężarnych też nie miałam),. Rano przeżyłam szok- rozstęp wielki podłużny na piersi, na szczęście już zniknął- ale miałam stresa- wieczorem go nie było a rano taki gruby, na szczęście to tylko pogniotłam się przy spaniu.
Witaminki ja biorę Falvit mama (23 zł za 60 tabsów w aptece internetowej dbam o zdrowie bez kosztów przesyłki) i żelazo. Też mi czasami niedobrze ale niekoniecznie po nich... Mam usg 25 sierpnia, w szpitalu, 3 d i trwa pół godz, to już będzie pow 30 tyg, za 3 miesiące dzidziuś już będzie z nami! |
![]() ![]() |
![]() |
#2693 |
Zakorzenienie
|
Ale leje u mnie masakra..
piekne akwaria ![]() ![]()
#2694 |
Zakorzenienie
|
beata ja mam ta apteke u siebie w miejscie i za falwit tam zaplacilam 26zl mimo iz na opkakowaniu byla kodowan cena 30zl
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2695 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
WITAJCIE w nocy BURZA! dobrze ze maz byl ja sie potwornie boje burzy, kiedys pod lozko weszlam jak grzmoty byly hehe na szczescie nie przeszlo to na Tosia bo razme bysmy plakali hehe ![]() mimo ze chlodno na dworze czuje sie zaspana oslabiona i do d... ![]() gardlo mnie pobolewa - zjladlam zimna galaretke i masz ci los... KOOTKU cichutko GRATULUJEMY!!! ![]() ![]() chlopca lepiej odkryc bo cos wystaje a u dziewczynek moze cos wyrosnac zawsze ![]() ![]() NIEBIESKAA ja mam zwykla, nie ma gumek, ma jakoby wydluzenie na pare mm wzdluz wanienki od spodu - kapalismy na biurku sliskim i nie zsuwala sie, a w najgorszym razie dasz pod spod mate antyposlizg. lub gume... MAM 23 T.C. nie biore tego zestawu i rzeczywiscie sie wstrzymam tydzien... glowa znow boliiii i to juz od tylu ;( |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2696 |
Wtajemniczenie
|
dzwonilam do lekarza- jeżeli nie ma stałych twardnień brzucha, to ból podbrzusza mogą powodować ruchy dziecka, jego uciskanie. wtedy można profilaktycznie brać no-spę. Jeżeli występuje CZĘSTE twardnienie brzucha, jakieś brudzenie lub plamienie- biegiem do specjalisty
#2697 |
Zadomowienie
|
Też mam takie bóle brzucha- wydaje mi się że to dziecko uciska na przednią ściankę macicy, ja tak to odczuwam- jakby się trochę obijało o ścianki macicy a czasami jest schowane do wewnątrz i wcale nie czuję dzidzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2698 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja takiej zabawki nie kupowalam, wogole drozsze rzeczy ominelam by moc je dostac, ale tej nie dostalismy ![]() tu masz link do uzywanej - zastnawiam sie czemu pozniej dz. z tego nie korystalo>?? moze warto wyslac meila o tej pani z tym zapytaniem? http://allegro.onet.pl/item117006989...terntaler.html wydaje mi sie ze pozniej dz. tym bardziej powinno sie do tego tulic... moj tak teraz przynajmniej robi z pozytywka na sznurku (kameleonem) ale to z pewnoscia od dz. zalezy... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2699 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2700 |
Zakorzenienie
|
a ja znalazlam wozek spacerowy na lato dla mojego szkraba. podoba mis ie, choc ma jeden mankament, za 'plytka' budke. choc zawsze mozna ratowac sie parasolka.
Obejrze sobie jeszcze w sklepie ten wozek ![]() ![]() ![]() ![]() w ogole duzo ich widzialam ostatnimi czasy ![]() http://allegro.pl/item1167324309_woz...iec_wys_0.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:59.