Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grudniowe - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-02, 17:26   #2641
kretencja
Zakorzenienie

Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud

Patrycja, podobno najwięcej się tyje w II trymestrze, a potem znowu zwalnia. Więc to że do połowy przytyłaś 7kg, nie znaczy, że do końca przytyjesz 14. Nie martw się na zapas, gdyby coś było nie tak, to lekarz by Ci powiedział.

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 17:33   #2642
Patrycja_1708
Zadomowienie

Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud

No lekarz powiedział że nie widzi żadnych nieprawidłowości w mojej ciąży, a chodzi mu jedynie o to że skoro przed ciążą miałam idealną sylwetke to szkoda by było gdybym calkowicie zapomniała o kg i jadła ile tylko sie da. No w sumie ma racje bo każda młoda mamusia chce pięknie wyglądać przy swoim maleństwie
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 17:38   #2643
Artystka23
Dragonfly

hehe ja nie wchodze na wage zbyt czesto. W sumie jak bralam tabletki antykoncepcyjne to tez sporo przytylam, a jak je odstawilam to szybko zaczelam chudnac. Moze z tymi hormonami ciazowymi jest podobnie. Jak nie wiedzialam jeszcze o dzidzi to podejrzanie "spuchlam" na buzi, na brzuchu i udach, wtedy przestalo mi cos grac, bo nagle przybylo mi 3 kilo w tydzien
Stary 2010-08-02, 17:45   #2644
Patrycja_1708
Zadomowienie

Ale mimo wszystko najwazniejsze ze dzidzia zdrowa i wariuje w brzuszku A z kg po ciąży trzeba sie po prostu uporać aby wszystko wrociło do normy bo najwazniejsze to dobre samopoczucie młodej mamusi
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 18:14   #2645
NUCHISIA
Raczkowanie

Aliszcze to już na pewno dzidziusia czujesz, ja na początku też miałam wątpliwości czy to czasem nie jelita, a to już mały się ruszał

Dziewczyny a rozstępy na brzuchu to się pionowe robią czy poziome? Wiecie o co mi chodzi, bo nie wiem jak mam wypatrywać

Melduję, że ja też zakupiłam wanienkę z Biedronki, zieloną z Kubusiem
NUCHISIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 18:18   #2646
Anecka
Zakorzenienie

Hmm a nam w SR mowili, ze najwiecej tyje sie w 3 trymestrze Jakby bylo tak ze wiecej w drugim to byloby super, bo nie mam tak wielkiego bębna pomimo 25tc

Jutro pstrykne sobie zdjęcie to Wam wkleje mojego bebola w 25tc

Wlasnie ogladam na YT wpadki, dziewczyny poplakalam sie ze smiechu

http://www.youtube.com/watch?v=tAGdfWzM2CM

Teraz czas na muzykę Jelonka, to chyba będą kołysanki dla mojej kosmitki

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 18:23   #2647
sereniti
Zakorzenienie

ehh Patrycjo mów mi jeszcze - ja już ważę 74 kilo czyli 11 więcej niż na starcie a i tak miałam 8 kilo nadbagażu przed zajściem więc ale trudno będę się martwic po porodzie

byłam dziś w biedronce bo garnek do gotowania na parze - krok w kierunku zdrowego odżywiania - wchodzę do domu a tu po kostki wody! cholerny wężyk pod umywalką w łazience się rozwalił cała łazienka kuchnia i pokój dziecinny zalany - myślałam że mnie szlag trafi. na szczęście mieszkamy na parterze to przynajmniej nikogo nie zalaliśmy. Ale zbieranie wody na kolanach w akompaniamencie moich przekleństw - poezja
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-02, 18:31   #2648
rptrbj1978
Rozeznanie

ja juz waze 58 kg- 26 tydzien ciazy

Edytowane przez rptrbj1978
Czas edycji: 2010-08-02 o 18:47
rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 18:43   #2649
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
mam nadzieje, ze moja ukochana babcia, ktora w sumie tez mnie wychowywala dozyje narodzin pierwszej prawnuczki miala macice usuwana w zeszlym roku, bo pojawil sie nowotwor..teraz dostala puchliny wodnej, zle z nia i lezy w szpitalu, a ja nie moge do niej jechac, bo musze lezec ze wzgledu na lozysko i kombinuje co tu zrobic taka bezsilnosc mnie dobija
zycze zdrowka - wiem co czujesz... ja podobnie przezywam z tata... trzymam kciuki a bedzie co ma byc - miejmy wiec nadzieje

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Ostatnio myślałam, co tam u Ciebie słychać

Ja planuję połazić po lumpeksach, bo na nową szkoda wydać mi kasy.

Mój TŻ ma jutro urodziny (30), i po południu jedziemy do teściów już na wesele. Więc odezwę się dopiero w przyszłym tygodniu (już jako mężatka ).
A teraz pobuszuję po allegro, bo pora kupić jakieś koszule nocne do szpitala (nie posiadam, bo nie używam) i staniki do karmienia i laktator
LUTIEN niech wszystko przed Wami bedzie otworem promieniujacej milosci i wytrwania ! wszystkiego dobrego - wspanialego i zdrowego :roza :

DE to tym bardziej niech radoscia slynie jutrzejszy dzien... : jupi::l ove:
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 18:45   #2650
niebieskaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
niebeiskaaa, ja bede miec taka zwykla wanienke. ta z biedronki ma chyba idplyw bo widzialam dzis cos tam na dnie i termometr wbudowany, ale ja bez termometru chce no i u mnie nowe takie co Ty pokazalas kosztuja 15zl max. takze na all tez nie oplaca sie czasem kupowac. Ta foczka to potrzebne jest? na SR mylam lalke i szczerze mowiac nie wyobrazam sobie inaczej myc dziecka niz trzymac go pod glowka..
Taka foczke chyba i tak kupię dla własnego spokoju, jeśli się nie przyda to trudno, a tak się bede zastanawiać czy nie lepiej byłoby z foczką, a muszę zobaczyć u siebie w hurtowni dziecięcej ceny, ale raczej tam tez drożej niż na all.

Cytat:
Napisane przez Vcelka Pokaż wiadomość
Moje wczorajsze zakupki ( w sumie takie zwykłe ):
Cytat:
Napisane przez MILA25* Pokaż wiadomość
Hejka
Wklejam parę ostatnich moich znalezisk w lumpeksie. Sorki za wygniecenia
ale jeszcze nie wyprasowałam ich.
Buciki i czapeczka z 1 fotki dostałam od znajomej.
Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
Dostalam paczke jest duzo rozowego, ale moja rodzinka niedlugo dostarczy mi ubranka po dzidzi mojej kuzynki, wiec bede miala tez niebieskie i bardziej uniwersalne
Dziewczyny śliczne, urocze te Wasze ciuszki

Ja sie jednak wybrałam wczoraj do tego Poznania dlatego dziś nadrabiałam forum
Kupiłam parę rzeczy w IKEA, tż w końcu mi porobi półeczki itp, na zdjęcia już przykręcił takie fajne wąskie, żeby na nich rózne ramy poustawiać Wklejam rzeczy dla dzidzulka: kocyk mięciusi cieńszy, śliniaki 5szt, reczniki bawełniane (jak flanelki) i takie pojemniki 3 jakoś się je przymocowuje przy łóżeczku lub do ściany i lampeczka gwiazdka na ścianę

Wanienka -czy każda wanienka ma pod spodem takie jakby gumki antypoślizgowe? Bo widzialam ze ta wanienka z Ikea takie ma, fajna sprawa, żaluje ze jej nie kupiłam.

Moj mały cały czas bryka jak siedzę przy laptopie chyba każe mi wyjść na spacerek to zmykam
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 18:47   #2651
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Dzięki za linka - cen kusi bardzo
Edit: A powiedz mi, jak mają się te rozmiary do rzeczywistych? Bo ja noszę 85DD i nie wiem, jaki wybrać (czy 85D czy 85E)

Ja też raczej poszukam kurtki/płaszcza odcinanego, bo o ciążowych rzeczach w lumpeksie mogę zapomnieć
ja jak kupowalam to bawelniane i sie naciagaly a wymiary maja w tabelkach... i sie zgadzaly w cm

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-02, 19:10   #2652
Eliza86
Raczkowanie

GG do Eliza86

Witam.Wlasnie wrocilam od lekarza...okazalo sie ze bedzie dziewczynkaTż az rumiencow dostal jak ogladal coreczke

Patrycja ja jestem w 20 tc i przytylam 6 kg. Wydaje mi sie ze nie bedzie tak zle jak z moja bratowa 30 kg!!

Juz w trojeczke Kocham...
Eliza86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 19:16   #2653
Anecka
Zakorzenienie

Eliza gratuluje corki Jenyy ja tez chce wiedziec co mam w brzuchuuuuuu

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-08-02, 19:16   #2654
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eliza86 Pokaż wiadomość
Witam.Wlasnie wrocilam od lekarza...okazalo sie ze bedzie dziewczynkaTż az rumiencow dostal jak ogladal coreczke

Patrycja ja jestem w 20 tc i przytylam 6 kg. Wydaje mi sie ze nie bedzie tak zle jak z moja bratowa 30 kg!!
gratuluję imię już wybrane??
a ja nadal się kiepsko czuję
Stary 2010-08-02, 19:21   #2655
Eliza86
Raczkowanie

GG do Eliza86

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
gratuluję imię już wybrane??
a ja nadal się kiepsko czuję
Wlasnie wybieramy imie z tżpodoba mi sie Oliwia ale teraz strasznie popularne i zastanawiamy sie nad Laurą albo Kingą ...

Juz w trojeczke Kocham...
Eliza86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 19:30   #2656
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

fajniutka ta lampeczka - uwielbiam gwiazdki rozgwiazady etc.. i moj ulubiony kolorek

JOANNA staniki super ale cena tego drugiego nie dla mnie
ogormnie sie poce i musze wymieniac staniki przynajmniej 2-3 razy dz. wiec to koszt nie byle jaki a dodatkowo od potu i czasem od mleka zostaja mi zolte plamy ktore nie chca zejsc po praniu zawsze...

KILOGRAMY - jedne mniej inne wiecej... nie martwcie sie tym - pozniej bedziecie myslec jak je zrzucic a dziecko przy karmieniu swoje wyciagnie... ja bym chciala by sie udalo... w poprzedniej ciazy niestety pozostalo mi duzo kg ale tylam sporo bo ok 2-4 kg od 4 mies. - a teraz poki co przez moje obzarstwo czekoladowe 3 kg - no i wymioty wciaz mam ale juz pojedyncze

WYPOWIEDZCIE SIE PROSZE NA TEN TEMAT:
- bralam codziennie Feminatal - wit ciazowe...
ale mimo iz przed nimi bylo mi nie dobrze lykalam na wieczor Feminatal i zaraz po 15 - 40 min wymiotowalam, od dwoch dni nie biore na wlasna reke ale przeciez kwas foliowy powinnam brac - no i nie wiem ktora opcje wybrac:
- isc do lekarza ogolnego -bo po co ginowi zawracac glowe?
- odstawic i kupic osobny kwas foliowy
- brac Fem. mimo wszzystko i czekac na rozwoj sytuacji

DOdam, ze wyniki mam ok - tyle ze krew zageszczona bo malo ponoc pije

KOLYSANIE - LOZECZKA Z KOLYSANKA""

LAYLA ja sie wypowiem przeciwnie do dziewczat -
a to co napisze jest tylko z doswiadczenia -abstrahuje w tym momencie co lepsze dla dziecka - bo kazde jest inne i matka po czasie wyczuwa co potrzeba ale przede wszystkim wie do czego ma sily a gdzie przystopowac!

wiec tak
- mamy zwykle lozeczko - dawalam juz zdjecie
ALE maluszek mial kolki - ja po c.c. na drugi dzien po powrocie do domu zostalam sama do godz. 15.00 - to dla mnie dluuugie godz.
nie moglam nosic maluszka non stop tak jak potrzebowal... ale ja tez nie z tych matek ze za kazdym placzem dziecko biore na rece nie nie nie przeciwnie wyczuwam i obserwuje reakcje czy rzeczywiscie cos sie dzieje czy cos potrzebuje glodny brudna pieluszka ubranko zle zalozone metki obcerajace lub cos go fniecie etc... ale jak jest kolka lub dla mnie co gorsza zaparcie malca ktory hamuje kupke bo sprawia mu jej robienie problem i bol a lzy mu ciekna jak z kranu to rzecz jasna ze wezmie sie go na rece!
w pierwszych 2 mies. pomagal rozek i kocyk - owijanie 3w1!!! rewelka
do tego MOZART lub szum fal radiowych ewentualni esuszarka ktora nam zrobila zwarcie - wiec odradzam chyba ze nagranie jej
i w takich sytuacjach malec uspokajal sie albo na rekach w formie kolysania albo w bujaczku (u nas akurat bujaczek to fotelik samochodowy) wiec wiadomo jak kregoslup lezy... a co z noca? z zasypianiem ?? a pozniej z bolesnym zabkowaniem(niektore dzieci ladnie to przechodza inne posrednio a nasz na poczatku koszmarowo wrecz) wiec dla ulgi swojej i dziecka oraz sasiadow rozpoczelo sie bujanie - nie trwalo dlugo wystarczalo 5 min. i nie zawsze - tylko wtedy gdy pojawial sie problem
wiec - co robilismy? albo na poczatku:
- rece
- po 20 min przelozenie do fotelika - wystarczalo 10 min a w lozeczku 5 min - mial wtedy prosciutko!
- wybralismy opcje lozeczka ale jak hustac w takim zwyklym??
dziecko lezalo a my siadalismy przy lozeczku unosilismy dwie nogi wzdluz lozeczka i huzialismy - ciezko bylo...

zalowalam ze na wszelki wypadek nie kupilam tego z plozami - bo sa takie ze zdejmowanymi i nakladanymi !
nam nie chodzilo o bujanie dla nas i wciaz... ale o trudne sytuacje...

teraz? dziewczynki a tej sie spodziewamy jesli nic nie dorosnie zadko kiedy maja kolki wiec mysle czy te plozy beda potrzebne - ale juz wiem ze mozna je w razie czego dokupic za ok 10-15 zl na allegro badz w smyku ok 20 zl i sie wierci dziurki w nozkach u dolu mocuje i gotowe- wiec w razie potrzeby szybko to mozna zrobic - ewentualnie dzien roboty a na drugi dzien ulga

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Cytat:
ELIZA GRATULUJEMY!!!

Anecka zarejestrowalas sie juz na 3d - idziesz do H?
juz dzis wrocil
Stary 2010-08-02, 19:32   #2657
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
ehh Patrycjo mów mi jeszcze - ja już ważę 74 kilo czyli 11 więcej niż na starcie a i tak miałam 8 kilo nadbagażu przed zajściem więc ale trudno będę się martwic po porodzie

byłam dziś w biedronce bo garnek do gotowania na parze - krok w kierunku zdrowego odżywiania - wchodzę do domu a tu po kostki wody! cholerny wężyk pod umywalką w łazience się rozwalił cała łazienka kuchnia i pokój dziecinny zalany - myślałam że mnie szlag trafi. na szczęście mieszkamy na parterze to przynajmniej nikogo nie zalaliśmy. Ale zbieranie wody na kolanach w akompaniamencie moich przekleństw - poezja
Oj, współczuję zalania...
Cytat:

gratulacje
Cytat:

O i ja też bym chciała, ale jeszcze całe 9 dni do USG

M25 odpoczywaj ile możesz... oby złe samopoczucie przeszło.
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 19:33   #2658
melabn
Wtajemniczenie

Eliza gratuluje coreczki
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 19:33   #2659
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

lece rozwiesic pranie i kolacje tż zrobić dla mnie dziś juz basta spróbuję wrócić do starych zasad, no chyba, że maluszek będzie się w nocy domagał jak u Kootka hehe
tez tak raz już miałam - szok poczułam sie jak ta kobieta z reklamy... tyle że jej tż przynosił żarełko do łóżka hehee

buziaki i dobrej nocy LUTIEN to ostatki Twoje w samotnosci baw sie dobrze pa

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-02, 19:37   #2660
Stokrotka_76
Raczkowanie

Cyt. "W pierwszym trymestrze powinnaś przybrać na wadze niewiele, zaledwie 1–2 kg. A jeśli dokuczają ci silne mdłości, którym towarzyszą wymioty, możesz nawet nieco schudnąć (do 2 kg). Lepiej nie tyć w początkowych miesiącach ciąży zbyt wiele, bo „nabyte” wtedy dodatkowe kilogramy „idą” w ciebie, a nie w dziecko, i trudniej ci będzie pozbyć się ich po porodzie. W drugim trymestrze idealny przyrost to 5–6 kg (po 1,5–2 kg na miesiąc), a w ostatnim 4–6 kg. Razem daje to 10–14 kg. Właśnie taki przybór wagi uważa się obecnie za normę przy prawidłowej wadze. Uwaga: jeśli spodziewasz się bliźniąt, twoja waga powinna powiększyć się dodatkowo jedynie o ciężar drugiego dziecka, a więc zalecany przybór wagi to 14–18 kg. Generalna zasada jest taka, że im mniej kobieta ważyła przed ciążą, tym więcej powinna przytyć podczas ciąży. A więc jeśli byłaś bardzo szczupła, powinnaś przytyć 13–17 kg, jeśli zaś miałaś nadwagę, to najwyżej 8–10 kg."
Stokrotka_76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 19:48   #2661
kootekk
Zakorzenienie

eliza gratuluje coreczki

niebieska, ta foczka u nas w sklepie kosztuje okolo 14zl wiec nie bedzie zal tej kasy jak sie okaze niepotrzebna a ja własnie wole dla swietego spokoju kupic
fajne zakupki w ikei zrobiłaś, ja kupiłam ta lampke tego białego kwiatka

a co do wanienki to nawet nie patrzylam jak pod spodem wygladaja, my chcemy ze stelazem od razu kupic ale ani mi do glowy by nie przyszlo ze moze miec gumki pod spodem, w sumie jak sie nie kupuje stelaza to bardzo pozyteczna rzecz te gumki antypoślizgowe

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 20:05   #2662
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez rptrbj1978 Pokaż wiadomość
ja juz waze 58 kg- 26 tydzien ciazy
juz?
ale ze co, tzn.ze duzo?
bo nie zrozumialam

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Stokrotka_76 Pokaż wiadomość
Cyt. "W pierwszym trymestrze powinnaś przybrać na wadze niewiele, zaledwie 1–2 kg. A jeśli dokuczają ci silne mdłości, którym towarzyszą wymioty, możesz nawet nieco schudnąć (do 2 kg). Lepiej nie tyć w początkowych miesiącach ciąży zbyt wiele, bo „nabyte” wtedy dodatkowe kilogramy „idą” w ciebie, a nie w dziecko, i trudniej ci będzie pozbyć się ich po porodzie. W drugim trymestrze idealny przyrost to 5–6 kg (po 1,5–2 kg na miesiąc), a w ostatnim 4–6 kg. Razem daje to 10–14 kg. Właśnie taki przybór wagi uważa się obecnie za normę przy prawidłowej wadze. Uwaga: jeśli spodziewasz się bliźniąt, twoja waga powinna powiększyć się dodatkowo jedynie o ciężar drugiego dziecka, a więc zalecany przybór wagi to 14–18 kg. Generalna zasada jest taka, że im mniej kobieta ważyła przed ciążą, tym więcej powinna przytyć podczas ciąży. A więc jeśli byłaś bardzo szczupła, powinnaś przytyć 13–17 kg, jeśli zaś miałaś nadwagę, to najwyżej 8–10 kg."

łoo no pewnie i tak jest, ale co mam zrovix kiedy jem nie duzo, a sama tyje na wadze?

ja jestem w 28 tygodniu i mam 9 kilogramow do przodu, mam nadzieje, ze do konca nie przytyje wiecej niz 15 na plusie bo nie udzwigne juz wiecej, juz jest mi masakrycznie ciezko.

Dzisiaj szlam jak zolw z TZ, dostalam skurcz ...w tylkuu, bolalo mnie podbrzusze - usiadlam na lawce i chcialo mi sie plakac, powaznie- mowilam TZ ze juz nie dam rady

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Ah no i najwiecej przybralam w 6 miesiacu na wadze i najbardziej urosl mi brzuch.

W sumie do 6 miesiaca moze mialam 3 kilogramy na plusie, a w 6 przytylam z 6...mimo,ze jadlam naprawde bez obzarstwa.
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 20:06   #2663
Anecka
Zakorzenienie

pelnia, jutro bede dzwonic zeby na czwartek sie zapisac.. zobaczymy

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-08-02, 20:10   #2664
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Witam
Wpadam tylko sie pochwalic i uzupelnic liste na 1 stronie co do plci i imienia, a wiec prawdopodobnie na 95% bedzie dziewczynka potwierdzilo to dwoch lekarzy, czekam na opinie trzeciego lekarza i wtedy dopiero uwierze juz na 100% a imie to bedzie Nikola lub Nadia
ale raczej Nikola a na drugie Nadia
Jutro zaczynamy 23 tydzien wiec zaczynamy 6 m-c a przytylam 3 kg, waga zaczela isc w gore dopiero od 20 tyg
Zaczelam miec znowu te same problemy co w pierwszej ciazy, ze zaczal twardniec mi brzuch, tym razem juz od 20 tyg, wczesniej od 24 tyg i biore dopochwowo Luteine, od nastepnej wizyty zmieniam lekarza wiec zobaczymy co on na to powie, nie chce znowu urodzic wczesniaka wiec byc moze pociagne znowu na Fenoterolu
Czy ktorejs z was tez twardnieje brzuch w dole ?

Edytowane przez buziaczekk
Czas edycji: 2010-08-02 o 20:14
buziaczekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 20:17   #2665
Anecka
Zakorzenienie

Wlasnie na trojce mowia o ZZO! ze nie powinno sie placic za to! Poniewaz w Opolu jakis szpital bral 600zl za to Zastrzezenia miala NIK "Pobieranie pieniedzy jest pozbawione zasad prawnych".. Bez jaj jak mnie bedzie bolec to musza mi dac zzo I bez gadania

oki doki zjadlam trzecia grahamke, zapilam wodą, czas sie polozyc i czekac na Mistrza Kuchni Australia

buziaczek mnie twardnieje, tzn no ciagle mam twardy, ale czasami tak na 10 sekund lapie mnie taka ciezkosc w brzuchu i wtedy robi sie twardszy.. mowilam lekarzowi, stwierdzil ze to normalne, wiec moze moja dolegliwosc jest faktycznie normalna

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Edytowane przez Anecka
Czas edycji: 2010-08-02 o 20:18
Stary 2010-08-02, 20:17   #2666
gimikis
Rozeznanie

Hej dziewczyny.

Podczytuje Was cały czas ale jakoś nie miałam weny na pisanie.
Zastanawiam się nad zrobieniem USG 4d ale nie wiem czy dzidziolek nie będzie już a duży aby takie zrobić.
Od przyszłego mc lecimy z TŻtem z zakupami dla Gabrysi. Czas najwyższy
Wrzucam parę fotek dzisiejszych moich łowów w lumpku...

Razem: 12.08.2003
Zaręczeni: 12.12.2007
Ślub: 12.09.2009

gimikis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 20:30   #2667
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
Wlasnie wybieramy imie z tżpodoba mi sie Oliwia ale teraz strasznie popularne i zastanawiamy sie nad Laurą albo Kingą ...
ja bede miala Kinie gratuluje coreczki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-02, 20:45   #2668
niebieskaa
Rozeznanie

Cytat:
Gratuluje córeczki

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
fajniutka ta lampeczka - uwielbiam gwiazdki rozgwiazady etc.. i moj ulubiony kolorek

ale mimo iz przed nimi bylo mi nie dobrze lykalam na wieczor Feminatal i zaraz po 15 - 40 min wymiotowalam, od dwoch dni nie biore na wlasna reke ale przeciez kwas foliowy powinnam brac - no i nie wiem ktora opcje wybrac:
Pełnia a w którym tygodniu jesteś? Ja skonczone 22tc a nie biorę już kwasu foliowego, bierze się go przez całą ciąże? Witaminy dopiero teraz zaczynam brać, moj gin mowi, że nie ma konieczności jeśli jem róznorodnie, a ze nasze mamy też nie brały takich witamin, ale zaczne brać teraz. A nie brałam witamin tez m.in przez to, że wymiotowałam po nich, ale brałam swoją drogą sam kwas foliowy. Moze musisz odczekać do momentu, aż Ci przejdą niedługo zupełnie te mdłości i wtedy spróbuj znowu-ja tak miałam z żelazem, odrzucało mnie od każdego preparatu ale po przerwie sprobowalam i teraz jest ok.

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
eliza gratuluje coreczki

niebieska, ta foczka u nas w sklepie kosztuje okolo 14zl wiec nie bedzie zal tej kasy jak sie okaze niepotrzebna a ja własnie wole dla swietego spokoju kupic
fajne zakupki w ikei zrobiłaś, ja kupiłam ta lampke tego białego kwiatka

a co do wanienki to nawet nie patrzylam jak pod spodem wygladaja, my chcemy ze stelazem od razu kupic ale ani mi do glowy by nie przyszlo ze moze miec gumki pod spodem, w sumie jak sie nie kupuje stelaza to bardzo pozyteczna rzecz te gumki antypoślizgowe
No własnie dla spokoju ja kupie tzn foczkę, a też sie nie zastanawiałam wczesniej czy wanienki mają te gumeczki, tamta miała i pomyślałam sobie ze pewnie wszystkie mają, dlatego nie kupiłam, ale teraz powątpiewam w to czy mają a szkoda, bo na prawdę była stabilna jak się ją postawiło, a ja z racji małego mieszkanka będe kapac w wanience na stole.

Cytat:
Napisane przez gimikis Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.

Podczytuje Was cały czas ale jakoś nie miałam weny na pisanie.
Zastanawiam się nad zrobieniem USG 4d ale nie wiem czy dzidziolek nie będzie już a duży aby takie zrobić.
Od przyszłego mc lecimy z TŻtem z zakupami dla Gabrysi. Czas najwyższy
Wrzucam parę fotek dzisiejszych moich łowów w lumpku...
Śliczny śpiworek i kombinezonik
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 20:51   #2669
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość

DOdam, ze wyniki mam ok - tyle ze krew zageszczona bo malo ponoc pije
Feminatal odstaw skoro po nim wymiotujesz - tylko teraz pozostaje kwestia tego czy będziesz brać zamiast niego sam kwas foliowy czy inne witaminy... Ja kupiłabym inny zestaw witamin

Ja byłam dziś u tego drugiego lekarza, powiedział, żeby sie bardzo nie przejmować na razie tym cukrem i kazał mi zrobić jeszcze raz tyle, że z obciażeniem 75g glukozy - a to oznacza 3 kłucia i 2 godziny w przychodni
No i "cosiek" najprawdopodobniej jest dziewczynką - leżała cały czas buzią do mojego kręgosłupa a dupką do nas ale coś tam się udało lekarzowi podejrzeć.... waży prawie 600 gram

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Cytat:
Napisane przez niebieskaa Pokaż wiadomość
No własnie dla spokoju ja kupie tzn foczkę, a też sie nie zastanawiałam wczesniej czy wanienki mają te gumeczki, tamta miała i pomyślałam sobie ze pewnie wszystkie mają, dlatego nie kupiłam, ale teraz powątpiewam w to czy mają a szkoda, bo na prawdę była stabilna jak się ją postawiło, a ja z racji małego mieszkanka będe kapac w wanience na stole.
No to cię zmartwię bo na ogół wanienki nie mają tej gumy - ale jak dobrze poszukasz to na pewno jakąś znajdziesz

Edytowane przez kotek81
Czas edycji: 2010-08-03 o 06:32
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 21:00   #2670
MILA25*
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
później zaczną wiem, co piszę- bliźniakiem jestem
Ejki nie strasz mnie

Cytat:
Hmm dziewczyny czemu niektore osoby sa tak bardzo wyczulone na krzywde zwierzat? Napisze Wam szczerze, że mnie bardziej boli jak krzywdzone sa zwierzeta niz ludzie. Dzis przechodzac przez ulice juz praktycznie na chodniku dwa kurczaczki lezaly.. jakby ktos wiozl i wypadly i sie pozabijaly i strasznie mi sie przykro zrobilo.. z powodu kurczaczkow malenkich
Parę dni temu mój syn powiedział mi że jego kolega męczy koty. Spytałam co im robi. On mi na to że strzela do nich z łuku, rzuca kamieniami i najgorsze że jak jakiegoś złapie to go bije. Syn stwierdził że z takim kolegą nie chce się zadawać. Nie mogłam sobie wyobrazić jak może postępować tak 9 letnie dziecko. Mój Kacper ma zakaz zadawania się z tym chłopcem.
A jak spotkam jego matkę to jej powiem co wyprawia jej synek. Choć z tego co się orientuję to ją to będzie guzik obchodzić i stwierdzi że sobie wymyślam.

Cytat:
Wlasnie na trojce mowia o ZZO! ze nie powinno sie placic za to! Poniewaz w Opolu jakis szpital bral 600zl za to Zastrzezenia miala NIK "Pobieranie pieniedzy jest pozbawione zasad prawnych".. Bez jaj jak mnie bedzie bolec to musza mi dac zzo I bez gadania

oki doki zjadlam trzecia grahamke, zapilam wodą, czas sie polozyc i czekac na Mistrza Kuchni Australia

buziaczek mnie twardnieje, tzn no ciagle mam twardy, ale czasami tak na 10 sekund lapie mnie taka ciezkosc w brzuchu i wtedy robi sie twardszy.. mowilam lekarzowi, stwierdzil ze to normalne, wiec moze moja dolegliwosc jest faktycznie normalna
Mi też twardnieje na pareęchwil brzuch. Lekarz stwierdził że to normalne.
MILA25* jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości