|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2641 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud
Patrycja, podobno najwięcej się tyje w II trymestrze, a potem znowu zwalnia. Więc to że do połowy przytyłaś 7kg, nie znaczy, że do końca przytyjesz 14. Nie martw się na zapas, gdyby coś było nie tak, to lekarz by Ci powiedział.
#2642 |
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud
No lekarz powiedział że nie widzi żadnych nieprawidłowości w mojej ciąży, a chodzi mu jedynie o to że skoro przed ciążą miałam idealną sylwetke to szkoda by było gdybym calkowicie zapomniała o kg i jadła ile tylko sie da. No w sumie ma racje bo każda młoda mamusia chce pięknie wyglądać przy swoim maleństwie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2643 |
Dragonfly
|
hehe ja nie wchodze na wage zbyt czesto. W sumie jak bralam tabletki antykoncepcyjne to tez sporo przytylam, a jak je odstawilam to szybko zaczelam chudnac. Moze z tymi hormonami ciazowymi jest podobnie. Jak nie wiedzialam jeszcze o dzidzi to podejrzanie "spuchlam" na buzi, na brzuchu i udach, wtedy przestalo mi cos grac, bo nagle przybylo mi 3 kilo w tydzien
![]()
#2644 |
Zadomowienie
|
Ale mimo wszystko najwazniejsze ze dzidzia zdrowa i wariuje w brzuszku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2645 |
Raczkowanie
|
Aliszcze to już na pewno dzidziusia czujesz, ja na początku też miałam wątpliwości czy to czasem nie jelita, a to już mały się ruszał
![]() Dziewczyny a rozstępy na brzuchu to się pionowe robią czy poziome? Wiecie o co mi chodzi ![]() ![]() Melduję, że ja też zakupiłam wanienkę z Biedronki, zieloną z Kubusiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2646 |
Zakorzenienie
|
Hmm a nam w SR mowili, ze najwiecej tyje sie w 3 trymestrze
![]() ![]() ![]() Jutro pstrykne sobie zdjęcie to Wam wkleje mojego bebola w 25tc ![]() Wlasnie ogladam na YT wpadki, dziewczyny poplakalam sie ze smiechu ![]() http://www.youtube.com/watch?v=tAGdfWzM2CM Teraz czas na muzykę Jelonka, to chyba będą kołysanki dla mojej kosmitki ![]()
#2647 |
Zakorzenienie
|
ehh Patrycjo mów mi jeszcze - ja już ważę 74 kilo czyli 11 więcej niż na starcie a i tak miałam 8 kilo nadbagażu przed zajściem więc
![]() byłam dziś w biedronce bo garnek do gotowania na parze - krok w kierunku zdrowego odżywiania ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2648 |
Rozeznanie
|
ja juz waze 58 kg- 26 tydzien ciazy
Edytowane przez rptrbj1978 Czas edycji: 2010-08-02 o 18:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#2649 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DE to tym bardziej niech radoscia slynie jutrzejszy dzien... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2650 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja sie jednak wybrałam wczoraj do tego Poznania dlatego dziś nadrabiałam forum ![]() Kupiłam parę rzeczy w IKEA, tż w końcu mi porobi półeczki itp, na zdjęcia już przykręcił takie fajne wąskie, żeby na nich rózne ramy poustawiać ![]() ![]() ![]() Wanienka -czy każda wanienka ma pod spodem takie jakby gumki antypoślizgowe? Bo widzialam ze ta wanienka z Ikea takie ma, fajna sprawa, żaluje ze jej nie kupiłam. Moj mały cały czas bryka jak siedzę przy laptopie chyba każe mi wyjść na spacerek to zmykam ![]()
![]() |
#2651 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2652 |
Raczkowanie
|
Witam.Wlasnie wrocilam od lekarza...okazalo sie ze bedzie dziewczynka
![]() ![]() ![]() ![]() Patrycja ja jestem w 20 tc i przytylam 6 kg. Wydaje mi sie ze nie bedzie tak zle jak z moja bratowa 30 kg!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2653 |
Zakorzenienie
|
Eliza gratuluje corki
![]() ![]()
#2654 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a ja nadal się kiepsko czuję ![]()
![]() |
#2655 |
Raczkowanie
|
Wlasnie wybieramy imie z tżpodoba mi sie Oliwia ale teraz strasznie popularne i zastanawiamy sie nad Laurą albo Kingą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2656 |
Zadomowienie
|
fajniutka ta lampeczka - uwielbiam gwiazdki rozgwiazady etc.. i moj ulubiony kolorek
![]() JOANNA staniki super ale cena tego drugiego nie dla mnie ![]() ogormnie sie poce i musze wymieniac staniki przynajmniej 2-3 razy dz. wiec to koszt nie byle jaki a dodatkowo od potu i czasem od mleka zostaja mi zolte plamy ktore nie chca zejsc po praniu zawsze... KILOGRAMY - jedne mniej inne wiecej... nie martwcie sie tym - pozniej bedziecie myslec jak je zrzucic a dziecko przy karmieniu swoje wyciagnie... ja bym chciala by sie udalo... w poprzedniej ciazy niestety pozostalo mi duzo kg ale tylam sporo bo ok 2-4 kg od 4 mies. - a teraz poki co przez moje obzarstwo czekoladowe 3 kg - no i wymioty wciaz mam ale juz pojedyncze WYPOWIEDZCIE SIE PROSZE NA TEN TEMAT: - bralam codziennie Feminatal - wit ciazowe... ale mimo iz przed nimi bylo mi nie dobrze lykalam na wieczor Feminatal i zaraz po 15 - 40 min wymiotowalam, od dwoch dni nie biore na wlasna reke ale przeciez kwas foliowy powinnam brac - no i nie wiem ktora opcje wybrac: - isc do lekarza ogolnego -bo po co ginowi zawracac glowe? - odstawic i kupic osobny kwas foliowy - brac Fem. mimo wszzystko i czekac na rozwoj sytuacji DOdam, ze wyniki mam ok - tyle ze krew zageszczona bo malo ponoc pije ![]() KOLYSANIE - LOZECZKA Z KOLYSANKA"" LAYLA ja sie wypowiem przeciwnie do dziewczat - a to co napisze jest tylko z doswiadczenia -abstrahuje w tym momencie co lepsze dla dziecka - bo kazde jest inne i matka po czasie wyczuwa co potrzeba ale przede wszystkim wie do czego ma sily a gdzie przystopowac! wiec tak ![]() - mamy zwykle lozeczko - dawalam juz zdjecie ALE maluszek mial kolki - ja po c.c. na drugi dzien po powrocie do domu zostalam sama do godz. 15.00 - to dla mnie dluuugie godz. nie moglam nosic maluszka non stop tak jak potrzebowal... ale ja tez nie z tych matek ze za kazdym placzem dziecko biore na rece nie nie nie ![]() w pierwszych 2 mies. pomagal rozek i kocyk - owijanie 3w1!!! rewelka do tego MOZART lub szum fal radiowych ewentualni esuszarka ktora nam zrobila zwarcie - wiec odradzam ![]() ![]() i w takich sytuacjach malec uspokajal sie albo na rekach w formie kolysania albo w bujaczku (u nas akurat bujaczek to fotelik samochodowy) wiec wiadomo jak kregoslup lezy... a co z noca? z zasypianiem ?? a pozniej z bolesnym zabkowaniem(niektore dzieci ladnie to przechodza inne posrednio a nasz na poczatku koszmarowo wrecz) wiec dla ulgi swojej i dziecka oraz sasiadow rozpoczelo sie bujanie - nie trwalo dlugo wystarczalo 5 min. i nie zawsze - tylko wtedy gdy pojawial sie problem wiec - co robilismy? albo na poczatku: - rece - po 20 min przelozenie do fotelika - wystarczalo 10 min a w lozeczku 5 min - mial wtedy prosciutko! - wybralismy opcje lozeczka ale jak hustac w takim zwyklym?? dziecko lezalo a my siadalismy przy lozeczku unosilismy dwie nogi wzdluz lozeczka i huzialismy - ciezko bylo... zalowalam ze na wszelki wypadek nie kupilam tego z plozami - bo sa takie ze zdejmowanymi i nakladanymi ! nam nie chodzilo o bujanie dla nas i wciaz... ale o trudne sytuacje... teraz? dziewczynki a tej sie spodziewamy ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- ELIZA GRATULUJEMY!!! ![]() ![]() ![]() Anecka zarejestrowalas sie juz na 3d - idziesz do H? juz dzis wrocil ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2657 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
gratulacje ![]() O i ja też bym chciała, ale jeszcze całe 9 dni ![]() M25 odpoczywaj ile możesz... oby złe samopoczucie przeszło.
![]() |
#2658 |
Wtajemniczenie
|
Eliza gratuluje coreczki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2659 |
Zadomowienie
|
lece rozwiesic pranie i kolacje tż zrobić
![]() ![]() ![]() tez tak raz już miałam - szok ![]() ![]() buziaki i dobrej nocy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2660 |
Raczkowanie
|
Cyt. "W pierwszym trymestrze powinnaś przybrać na wadze niewiele, zaledwie 1–2 kg. A jeśli dokuczają ci silne mdłości, którym towarzyszą wymioty, możesz nawet nieco schudnąć (do 2 kg). Lepiej nie tyć w początkowych miesiącach ciąży zbyt wiele, bo „nabyte” wtedy dodatkowe kilogramy „idą” w ciebie, a nie w dziecko, i trudniej ci będzie pozbyć się ich po porodzie. W drugim trymestrze idealny przyrost to 5–6 kg (po 1,5–2 kg na miesiąc), a w ostatnim 4–6 kg. Razem daje to 10–14 kg. Właśnie taki przybór wagi uważa się obecnie za normę przy prawidłowej wadze. Uwaga: jeśli spodziewasz się bliźniąt, twoja waga powinna powiększyć się dodatkowo jedynie o ciężar drugiego dziecka, a więc zalecany przybór wagi to 14–18 kg. Generalna zasada jest taka, że im mniej kobieta ważyła przed ciążą, tym więcej powinna przytyć podczas ciąży. A więc jeśli byłaś bardzo szczupła, powinnaś przytyć 13–17 kg, jeśli zaś miałaś nadwagę, to najwyżej 8–10 kg."
|
![]() ![]() |
![]() |
#2661 |
Zakorzenienie
|
eliza gratuluje coreczki
![]() niebieska, ta foczka u nas w sklepie kosztuje okolo 14zl wiec nie bedzie zal tej kasy jak sie okaze niepotrzebna a ja własnie wole dla swietego spokoju kupic ![]() fajne zakupki w ikei zrobiłaś, ja kupiłam ta lampke tego białego kwiatka ![]() a co do wanienki to nawet nie patrzylam jak pod spodem wygladaja, my chcemy ze stelazem od razu kupic ale ani mi do glowy by nie przyszlo ze moze miec gumki pod spodem, w sumie jak sie nie kupuje stelaza to bardzo pozyteczna rzecz te gumki antypoślizgowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2662 | |
Zakorzenienie
|
juz?
ale ze co, tzn.ze duzo? bo nie zrozumialam ![]() ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Cytat:
łoo no pewnie i tak jest, ale co mam zrovix kiedy jem nie duzo, a sama tyje na wadze? ja jestem w 28 tygodniu i mam 9 kilogramow do przodu, mam nadzieje, ze do konca nie przytyje wiecej niz 15 na plusie bo nie udzwigne juz wiecej, juz jest mi masakrycznie ciezko. Dzisiaj szlam jak zolw z TZ, dostalam skurcz ...w tylkuu, bolalo mnie podbrzusze - usiadlam na lawce i chcialo mi sie plakac, powaznie- mowilam TZ ze juz nie dam rady ![]() ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Ah no i najwiecej przybralam w 6 miesiacu na wadze i najbardziej urosl mi brzuch. W sumie do 6 miesiaca moze mialam 3 kilogramy na plusie, a w 6 przytylam z 6...mimo,ze jadlam naprawde bez obzarstwa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2663 |
Zakorzenienie
|
pelnia, jutro bede dzwonic zeby na czwartek sie zapisac.. zobaczymy
![]()
#2664 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Wpadam tylko sie pochwalic i uzupelnic liste na 1 stronie co do plci i imienia, a wiec prawdopodobnie na 95% bedzie dziewczynka ![]() ale raczej Nikola a na drugie Nadia Jutro zaczynamy 23 tydzien wiec zaczynamy 6 m-c a przytylam 3 kg, waga zaczela isc w gore dopiero od 20 tyg Zaczelam miec znowu te same problemy co w pierwszej ciazy, ze zaczal twardniec mi brzuch, tym razem juz od 20 tyg, wczesniej od 24 tyg i biore dopochwowo Luteine, od nastepnej wizyty zmieniam lekarza wiec zobaczymy co on na to powie, nie chce znowu urodzic wczesniaka wiec byc moze pociagne znowu na Fenoterolu Czy ktorejs z was tez twardnieje brzuch w dole ? Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-08-02 o 20:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#2665 |
Zakorzenienie
|
Wlasnie na trojce mowia o ZZO! ze nie powinno sie placic za to! Poniewaz w Opolu jakis szpital bral 600zl za to
![]() ![]() oki doki zjadlam trzecia grahamke, zapilam wodą, czas sie polozyc i czekac na Mistrza Kuchni Australia ![]() buziaczek mnie twardnieje, tzn no ciagle mam twardy, ale czasami tak na 10 sekund lapie mnie taka ciezkosc w brzuchu i wtedy robi sie twardszy.. mowilam lekarzowi, stwierdzil ze to normalne, wiec moze moja dolegliwosc jest faktycznie normalna
28.05 - dokument do odbioru ![]() Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2010-08-02 o 20:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#2666 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny.
Podczytuje Was cały czas ale jakoś nie miałam weny na pisanie. Zastanawiam się nad zrobieniem USG 4d ale nie wiem czy dzidziolek nie będzie już a duży aby takie zrobić. Od przyszłego mc lecimy z TŻtem z zakupami dla Gabrysi. Czas najwyższy ![]() Wrzucam parę fotek dzisiejszych moich łowów w lumpku...
#2667 | |
Dragonfly
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2668 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2669 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja byłam dziś u tego drugiego lekarza, powiedział, żeby sie bardzo nie przejmować na razie tym cukrem i kazał mi zrobić jeszcze raz tyle, że z obciażeniem 75g glukozy - a to oznacza 3 kłucia i 2 godziny w przychodni ![]() No i "cosiek" najprawdopodobniej jest dziewczynką - leżała cały czas buzią do mojego kręgosłupa a dupką do nas ale coś tam się udało lekarzowi podejrzeć.... waży prawie 600 gram ![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez kotek81 Czas edycji: 2010-08-03 o 06:32 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2670 | ||
Wtajemniczenie
|
Ejki nie strasz mnie
![]() Cytat:
A jak spotkam jego matkę to jej powiem co wyprawia jej synek. Choć z tego co się orientuję to ją to będzie guzik obchodzić i stwierdzi że sobie wymyślam. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:10.