![]() |
#2671 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mikołajkowe dzieciaczki 2007 IV
ann -fajnie, że potestujesz. Yoolia -- ja teraz czekam na pake ze ☠☠☠☠☠☠☠☠☠u kampania tetra pack - ciekawa jestem, co to będzie? chyba jakieś soki?
bingo -my płacimy za zadeklarowane godziny, dopłacamy za dodatkowe. Hubert jest zapisany do 13 - jeżeli odbieram do wcześniej, to nei ma odpisu, jeżeli byłoby później (jak pracowałam to 2x/tydz był do 17) to dopłacałam. Moim zdaniem ok; koleżanka codziennie odbiera córkę o 15, ale raz w tygodniu pracuje dłuzej i wtedy o 17 - i musiała zadeklarować że do 17 i opłaca zawsze do 17; nie może dopłacić za te dodatkowe godziny. laura - witaj, co u was? Chyba faktycznie dawno nie pisałaś, bo ledwie was pamiętam... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2672 |
Zakorzenienie
|
ja tez wypełniałam ankiete dot tetra pack a otrzymałam pudło kaszek nestle
![]() dzieciarom pasuje bo lubią kaszki ![]() ann miód tez bym sobie potestowała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2673 |
Zakorzenienie
|
kancia - ale nestle to chyba jeszcze poprzednia kampania? Czy one są w opakowaniach tetra-pak?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2674 |
Zakorzenienie
|
no nie są
![]() ![]() ale nie narzekam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2675 |
Zakorzenienie
|
ja nie wiem czy załapalam sie na kampanie tetra pack
wypełnilam ten test potem dostałam maila z potwierdzeniem adresu - w piątek ale wlazł mi do spamu ![]() ![]() wydaje mi się, że jak tetra pack to chyba jakieś soki powinny być? naturalnie pasteryzowane ja ostatnio testowałam Nesvitę ale syf, bleeee Edytowane przez Yoolia Czas edycji: 2012-02-24 o 13:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2676 |
Zakorzenienie
|
ja kiedyś też się tam zapisałam,ale chyba mnie wykreslili za brak opinii
![]() Kancia-kaszki pozyteczna rzecz ![]() my płacimy też do 17,zdarzyło się kilka razy,że o 16.30 dopiero odbieraliśmy,taka praca... na szczęście Zu uwielbia przedszkole ![]() mimo,iż jak jestem w domu i jest ładna pogoda to staram się odbierać w granicach 14.30-15.00,bo bardzo zmęczona i ciężka we współpracy jest później a droga z dwójką wtedy to męczarnia... idę robić leniwe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2677 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2678 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
patrzyłam w strefie kesperta jeszcze kampania nie ruszyła, nie ma wątku na forum, wiec moze mam jeszczze szansę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2679 |
Rozeznanie
|
hej
![]() U nas ok, tylko Patryk strasznie choruje. W poniedziałek idziemy robić badania. Ponadto chce mu zrobić badanie na chlamydie, bo może to ona jest powodem jego chorób ![]() ![]() Pozdrowionka dla wszystkich. Miłej nocki i kolorowych snów. ![]()
Nie bój się zrobić wielkiego kroku... nie pokonasz przepaści dwoma małymi... David Lloyd George Patryk urodził się 11.11.2007 r. ![]() ![]() ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200711111762.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2680 |
Zakorzenienie
|
Laura- ta chlamydie to wymaz czy z krwi?
Mi kolezanka ostatnio polecila zrobic Adaskowi (tez chorowitek niesamowity). Czeka na prawdopodobnie usuwanie migdalow i zabieg drenowania uszu, wiec chwytam sie kazdej innej opcji... ann - ile dawalas tego lympho? 10 kropli 3 razy dziennie? Zaczelam dawac ten lympho, engystol i euphorbium, co najmniej 2 razy dziennie (3 razy ciezko strasznie bo z przedszkola prozno wraca). Szczerze- to nie wierze w te cala homeopatie, ale kto wie... Warto wszystko sprobowac zanim bede am go ciac... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2681 |
Zakorzenienie
|
no ciężko 3x,ale powinno być 3x
![]() 3x1tabl. albo 3x10kropli ja odbierając ją z p-la już jej podawałam no i 6-8tyg.kuracja Laura-daj znać jak wizyty u lekarzy,to temat bardzo nas interesujący ![]() ![]() no i przez Was zapisałam się na nowo do ☠☠☠☠☠☠☠☠☠u ![]() czy Wy też wysyłałyście im pocztą zgodę na przetwarzanie danych? i dopiero wówczas można brać udział w kampaniach? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2682 |
Zakorzenienie
|
ann wydaje mi się, że kiedyś chyba im to wysyłałam i dopiero po tym zaczeli mnie brać pod uwagę przy kampaniach
Laura a na co Patryk najcześciej choruje? musze poczytać o chlamydii, myslałam, ze to głównie u dorosłych, przenoszona drogą płciową. ja przed ciążą badałam i nic nie wyszło ale to moze jeszcze inne drogi przenoszenia są daj znać po wizytach |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2683 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Z tym, że coś mi świta (jakaś mama kiedyś mówiła, ale mogłam źle zrozumieć) że to dziadostwo też nie zawsze da się wykryć, bo są różne rodzaje - i w zasadzie powinno się kilka badań wykonać (?) Nawet wpisałam w moim lab "chlamydia"i różne wyskoczyły (no, pomijając fakt że może być w gardle czy pochwie - to wiadomo) http://www.diag.pl/Badania.93.0.html |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2684 |
Zakorzenienie
|
Celko-tylko te krople to na łyżeczce( plastikowej ) i w kilku kroplach wody rozcieńcz albo odparuj chwilę,bo one na alko chyba?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2685 |
Zakorzenienie
|
ann- rozienczam nieco. ALe nie wiedzialam, ze na lyzeczce plastikowej. Daje w szklanym kieliszku-nie moze byc??
Kurcze, moje dziecko ciagle je i pije i jakos nie wiem jak to podawac. Dobra, ale przyloze sie dotego, obiecuje. Nic mi nie pozostaje ciekawszego. Wizyta kontrolna u laryngologa na poczatku kwietnia, wiec jeszcze 5 tygodni, juz podaje prawie tydzien. Wiec jesli ma cos zadzialac, to po tych 6 tygodniach mam nadzieje, ze bedzie jakakolwiek poprawa. Mam odczucie, ze w ogole Adaskowi sie nieco odetkaly uszy, nie jest tak tragicznie jak bylo. Ale jest w takim stanie, do ktorego juz od wielu miesiecy przyzwyczailismy sie - powatrzamy kilka razy i jakos daje sie dogadac. Wrecz zapominamy, ze on nie doslyszy (ale problem jest nadal spory). ann - specjalistko - a to mozna podawac engystol jednoczesnie z tym lypho? Czy pomiedzy nimi tez musi byc przerwa czasowa... Powiedz, ze mozna... Euphorbium psikam do nosa, wiec sie pewnie nie gryzie. Edytowane przez celka2000 Czas edycji: 2012-02-26 o 15:03 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2686 |
Zakorzenienie
|
Euphorbium lepiej działa w kroplach,ale do nosa też możesz psikać,tyle,że to podobnie jak woda morska...
Niby powinna być przerwa min.15min między jedzeniem i pomiędzy lekami i jeszcze nie można miętowej pasty do zębów czy czekolady ![]() ![]() ![]() ![]() zdarzało się,że krople na śpiocha dawałam ![]() Kieliszek chyba może być,muszę poczytać-metalowa nie może być niby Muszę się pochwalić,że napisałam do Boirona czy nie mają jakiś materiałów,książek,czy prospektów szerzej omawiających zagadnienie homeopatii i dostałam książkę,króki liścik(ręcznie napisany ![]() ![]() Może do Leninga też napiszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2687 |
Zakorzenienie
|
ann -to miłe, że dbają o klienta
![]() Ja dziś Młodą w rajty wyposażyłam chyba na najbliższe 10 lat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2688 |
Zakorzenienie
|
prim - wow
![]() ![]() Ja juz nie pamietam, zebym gdzie indziej majtki kupowala ![]() Dzieciakom wiekszosc rzeczyw Pepco kupuje. ann - widze, ze Ty sie wciagnelas w temat. Ja tam szczerze mowiac to nie wierze w ta cala homepatie. W niektore dziwne rzeczy wierze, np. bańki, czy ziola, syropy z cebuli. Ale te cukierki homeo, ktore moze kazdy...no nie bardzo. Ale jak juz pisalam - nie ma znaczenia, czy wierze, czy nie. Jak mam siedziec z zalozonymi rekami, to wole zaplacic 200zl i pofaszerowac Adaska "cukrem" przez 2 miesiace. Wtedy nie bede sobie plula w brode, ze zawsze moglam czegos innego sprobowac ![]() Jesli jest chocby minimalna szansa, ze dzieki tym "cukierkom" unikniemy operacji -to czemu nie. Musialabym jeszcze gdzies trafic do jakiegos dobrego lekarza, ktory by przebadal Adaska gruntowie. Tzn, jakies pasozyty, alergie, chlamydie, pneomokoki, gronkowce, zakazenia i inne gady. Chodzi o to, ze moze przyczyna lezy zupelnie gdzies indziej. Nie chcialabym, zeby sie tak okazalo. Ok, moge sama na wlasna reke- ale nie wiem co dokladnie i od czego zaczac (zawsze moge cos kluczowego pominac) a interpretacja wynikow to juz inna para kaloszy. Ostatnio czytalam o badaniu IgE, ktore moze wykazac alergie. Robila ktoras? Edytowane przez celka2000 Czas edycji: 2012-02-27 o 09:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2689 |
Zakorzenienie
|
Celko-ja też jeszcze nie wiem co myśleć o tej całej homeopatii,dlatego staram się wgłębić w temat,żeby robić to dobrze.I dopiero wtedy oceniać.Póki co jest lekka poprawa.Przynajmniej jeśli chodzi o słuch,więc pewnie migdał trochę się obkurczył.Teraz musimy zrobić przerwę.Wypróbujemy Manuka i zobaczymy co dalej.
IgE to testy z krwi? Ja o nich myślę,ale znowu kumpela mi powiedziała,że u jej dzieci nic nie wyszło ![]() Prima-o niedobra Ty ![]() ![]() ![]() Edytowane przez annLee Czas edycji: 2012-02-27 o 10:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2690 |
Zakorzenienie
|
ann - następnym razem sie poprawię.
celko - ciężko było się powstrzymać, takie sliczniaste były ![]() ![]() IgE to testy z krwi? Ja robiłam Hubertowi jak miał roczek - wtedy był za mały na skórne. Robiłam na Weigla. Uprzedzono mnie, że nei zawsze wynik jest miarodajny; u nas część rzeczy później skórnych się nei potwierdziło |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2691 |
Zakorzenienie
|
szperr - zaglądasz tu jeszcze?
Spotkałaś się z tymi szczotkami - czy faktycznie tyle kosztują? http://allegro.pl/listing.php/search...+tangle+teezer Zastanawiam sie nad zakupem (cala ciążę lecą mi włosy, aż sie boje co będzie po...) tylko sie zastanawiam, czy to faktycznie takie drogie, czy sporo sobie doliczają... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2692 |
Zakorzenienie
|
My wczoraj bylismy na kolejnym angielskim.
Adas jest przekochany na zajeciach. Najpierw siedzi na zajeciach Zuzki, pozniej czeka jeszcze 20min na swoje. A na swoich gada jak najety. Babka gada tylko po angielsku do dzieciakow, a one normalnie odpowiadaja. Adasiek powiedzial: I am Adas. Pozniej babka zapytala jak sie nazywa maskotka (jest taka malpka, ktora jest na kazdych zajeciach): to odpowiedzial. pozniej wszystkie kolory znal i jeszcze na pyatnie co innego w tym kolorze sie znajduje w sali: to odpowiadal. Pozniej spiewal piosenke: yes, we are, yes we are, we are standing, yes we are.... ![]() Cudnie, mowie Wam. Dzieciaki uczyly sie nazw zwierzatek. Pozniej na scianie pani wieszala obrazki i podchodzily do tego, co ona mowila. A Adasiek tak smiesznie odpowiadal na pytania: moje kapcie sa blue, tablica jest white, ooo tu jest rabbit ![]() Fajne. Widze, ze dzieciaki sie naparwde duzo ucza. Sluchaja dwa razy dziennie plytek z piosenkami i tekstami. Zuza slyszy: seven, eight. I mowi: osiem, dziewiec, dziesiec. Adas: blue, red, yellow - to rysuje w powietrzu i mowi: oo tecza! A za chwile z plytki leci: rainbow. Nie wiem jak one to lapia, nie wiem. Ale jestem pewna, ze to dobra decyzja z tym ang i z ta szkola. Edytowane przez celka2000 Czas edycji: 2012-02-29 o 12:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2693 |
Zakorzenienie
|
Celko-brzmi super
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2694 |
Zakorzenienie
|
ann - a moj Adasiek to nawet nie gra na zadnych grach komputerowych, wiec to jedyny kontakt z jezykiem i mu sie podoba.
Chcialam zapytac czy ktores z naszych mikojajkowych sika jeszcze w nocy do lozka? Czy to normalne? Bo nam sie zdarza prawie codziennie. Czasem 2 razy w ciagu nocy, czasem co 2 dni. Czy to wymaga wizyty u lekarza? Jakiego? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2696 |
Rozeznanie
|
hej
![]() Celka to badanie na chlamydie to chcę zrobić z wymazu z gardła Yoolia Patryk najczęściej ma zapalenie oskrzeli. A co do badań, to z krwi wyszły mu ok. A z moczu to ma liczne bakterie i dość liczne pasma śluzu. muszę teraz z wynikami do lekarki podejść.Z tego co znalazłam w google, to chyba teraz posiew moczu powinno sie zrobić, ale niby nie jest to jakoś przerażający wynik. Zobaczymy co lekarz powie. Narazie dzisiaj mam wizyte u balbutologa z Patrykiem. papapapapa ![]()
Nie bój się zrobić wielkiego kroku... nie pokonasz przepaści dwoma małymi... David Lloyd George Patryk urodził się 11.11.2007 r. ![]() ![]() ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200711111762.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2697 |
Zakorzenienie
|
My wczoraj bylismy u laryngologa
od razu zrobiła nam badanie sluchu - wyszło ok uszy tez ok jedynie zauważyla to tą ściekającą wydzielinę - z tym przede wszystkim do niej przyszłam. stwierdziła,ze ta wydzielina zalega, bo Gosia jej nie wydmuchuje. wogóle to nie dała mi bardzo dojść do głosu, przerywała mi gdy mówilam ale najważniejsze zdążyłam powiedzieć, ale nie mam pewnoście czy zostałam wysłuchana ![]() generalnie mamy ćwiczyć dmuchanie do tego kontynuowac sinupret, zapuszczać hipertoniczną sól fizjologiczną i tyle Gosia też chodzi na angielski w p-lu i bardzo lubi, przychodiz do domu i spiewa piosenki ![]() znacie może jakieś fajne aplikacje na androida? Gosia na komputerze nie gra - nie umie sie obsługiwać myszką, ale tez i za bardzo ja do tego nie ciągnie, woli na telefonie dotykowym np. memory ![]() za to ostatnio każe sobie włączać worda i pisze ![]() Celko Gosi dawno się nie zdarzyło, pamiętam z rok temu w p-lu kilka razy jej sie zdarzylo, ale szybko przeszło. jak napisała ann ogranicz picie wieczorne, albo dopilnuj żeby przed spaniem skorzystal z ubikacji i poobserwuj |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2698 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym, że on zaczał kontrolować nocne sikanie razem z oduczaniem pieluchy -jako,s koło 2 r.ż. - natomiast u dzieciaków przebiega to różnie -na przykłąd Wiktor do tej pory śpi w pampku, chociaż w dzień nie sika od 1,5 roku. Jak mówi Ann -spróbuj ograniczać picie wieczorem, wysikać go przed samym snem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Teraz sie prosi o mario -czasem pozwalam (zwłaszcza jak potrzebuję chwili, żeby mi nie przeszkadzał ![]() ![]() yoolia -dziś ma przyjechać paczka z tetrapak, zdam relację co dali ![]() ja rozpoczęłam akcję pranie; codziennie piorę i prasuję, i piorę i prasuję i piorę... Jak te ubranka były w workach próżniowych to nie wydawało się, że jest ich aż tyle ![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- celko -jeszcze mi sie przypomniało -moja koleżanka córkę budziła w nocy i wysikiwała -tzn mala chodziła spać wieczorem, a później oni jak się kładli to ją wysadzali -i wtedy nie moczyła łóżka. Ja tylko od siebie dla dzieci chodzących sikać polecam do łazienki lampki z czujnikiem ruchu -kiedyś Hubert budził się i nas wołał, trzeba było z nim iść - a teraz jak wchodzi do łazienki to sama się lampka włącza i sam sie obsługuje (tylko jak wraca z łazienki to czasem zamiast do swojej -to skręca do naszej sypialni i sie ładuje do łóżka ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2699 |
Zakorzenienie
|
no wlasnie...
Ale on przychodzi do domu ok 16.30. Zanim cos zje i sie napije to juz 18.00 nieraz. Do wieczora tez popija. A o 20.00 juz spi. Wiec pewnie wiekszosc picia wypada na wieczor. Nie moge mu ograniczac jak on caly dzien w przedszkolu siedzi (rano czesto nie zdazy nic wypic), bo tam pewnie niewiele pije. A w zwiazku z jego wydzielinami zalegajacymi i braniem lekow wykrztusnych musi duzo pic. Musialby nie pic z 2 godziny przed spaniem, a wowczas bylby "niedopity". Nie zdarzalo mu sie tylko sikac jak bylismy na wakacjach w cieplych krajach, bo tam wszystko wypocil. Ale co wiecej - on potrafi sie zsikac i tak spac przez kilka godzin. Teraz jak spi na lozku pietrowym - wysikiwanie go w nocy jest niemozliwe. On spi tak twardo, ze nie ma szans, zbey go wziac z tego lozka, zeby poszedl sie wysikac itd. Bedzie histeryzowal i tyle. Wczesniej go czesto wysadzalismy do nocnika na spiocha, ale to nie chronilo przed zsikaniem sie w nocy do lozla. Edytowane przez celka2000 Czas edycji: 2012-03-01 o 08:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2700 |
Zakorzenienie
|
celka a moze to własnie wzięło się stąd, ze go wysikiwaliście i nie miał okazji nauczyc się budzić do sikania?
jak dla mnie to raczej psycholog niz jakikolwiek lekarz, bo nie sądze, ze to problem fizjologiczny. moje dziecko to znów rekordzista w druga stronę ![]() ![]() co do gier komputerowych to Adrian gra głownie w przygodówki polegające na rozwiązywaniu zadań. Generalnie to nie ma się czym chwalić ale on korzysta z kompa od 2 r.ż (ofc miarowo) sam się interesował i sam się nauczył. Fajna jest seria Mały Adibu ( rózne zadania, układanie, liczenie itd) Clifford, podobny schemat jak Adibu. Teraz się troche odmóżdza bo grał w Ratatuja i Madagaskar, musze mu poszukac czegos z literami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:35.