Nałogowe Kosmetykoholiczki- część XII - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-13, 10:44   #2671
bossy
Zakorzenienie

Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki- część XII

Dziewczyny przepraszam Was. Wiem, ze to głupio zabrzmi, ale... wyleciało mi z głowy spotkanie :/ w pracy mialam taki sajgon i siedziałam do 19 i jak wyszłam to poszłam do domu w ogole sie nad niczym nie zastanawiając

Em

.supergirls just fly.
bossy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 12:05   #2672
madziarra
Zakorzenienie

GG do madziarra

Cytat:
Napisane przez Organzza Pokaż wiadomość
za 5,99 myślę, że można spróbować - Madziarra chyba chwaliła jego starszą wersję
Zgadza się, uwielbiam ten puder, właśnie rano zamówiłam go na truskawie, i chyba kupię Cosmo, bo zanim dojdzie to kilka tygodni minie a już nie mam się czym smarować... Ciężko jest dostać Cosmo?

Enough optimism to sustain hope
and enough pessimism to motivate concern.
madziarra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 12:07   #2673
emememsik
po prostu Em :)

Z tego co czytałam ciężko, na przykład w Krakowie podobno nigdzie nie ma. Ale może w Warszawie będzie łatwiej.
Stary 2011-08-14, 10:08   #2674
isa666
Zakorzenienie

Byłam dziś obejrzeć aparaty, jestem zdecydowana na tego Nikona: http://www.fotomaniak.pl/35174/nikon...zerokim-katem/
Wygląda nieźle, ma duży zoom optyczny i co ważne: jest lekki. W tym tygodniu chyba po niego podjadę
Stary 2011-08-15, 00:41   #2675
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kochanie Pokaż wiadomość
Fajne marzenie, ja bym chciała pojechać na Islandię lub chociaż do Norwegii...
Ja też chcę do Skandynawii, a potem do Australii. No i obowiązkowo na Azory
Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Mi też sie paszport skończył w tym roku, ale wyjazdy poza Unię mi na razie nie grożą, więc nie wyrabiam.

Kupiłam też krem Alterra na noc z dziką różą (niestety jest za lekki ) i szampon i odżywkę Alterra z morelą i pszenicą.
Dla mnie ot był raczej ostatni moment żeby jeszcze zapłacić połowę ceny

Ja po cichu planuję napad na Alterrę, ale to jak mi się więcej rzeczy skończy. Może zdążę jeszcze z wizażowym kuponem na 20%.
Cytat:
Napisane przez kochanie Pokaż wiadomość
Dziewczyny, znalazłam micele Sensibio chyba najtaniej jak widziałam: http://www.e-zikoapteka.pl/product/d...ie-gratis.html
Można odebrać w ich aptekach więc odchodzi koszt przesyłki Ja już zamówiłam (ale to było przed ogłoszeniem odwyku)
O, dawno go nie miałam. Ale rokitnik Avovy w zapasach więc na razie nie skorzystam.
Cytat:
to SP60, mimo że przedostatni w gamie kolorów, to nie jest taki ciemny, bo one wszystkie są bardziej brązerami niż normalnymi podkładami..
http://www.sephora.com/browse/product.jhtml?id=P173681
jak się weźmie mniej i dobrze rozprowadzi nie jest ciemny
ma taki nietypowy odcień, jakby przykurzony brąz - ale dzięki temu nie jest na twarzy pomarańczowy czy ceglany
za 5,99 myślę, że można spróbować - Madziarra chyba chwaliła jego starszą wersję
A jaki ma odcień, różowawy, żółtawy czy bez podtonów?
Cytat:
ja jutro rano wyjeżdżam, podobno internet ma tam być, TŻ bierze laptopa, więc może będę mogła być na bieżąco z wątkiem, ale na wszelki wypadek się pożegnam
Udanego
Cytat:
Napisane przez madziarra Pokaż wiadomość
Zgadza się, uwielbiam ten puder, właśnie rano zamówiłam go na truskawie, i chyba kupię Cosmo, bo zanim dojdzie to kilka tygodni minie a już nie mam się czym smarować... Ciężko jest dostać Cosmo?
Ten kolor zwykle stosujesz?
Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość

Byłam dziś obejrzeć aparaty, jestem zdecydowana na tego Nikona: http://www.fotomaniak.pl/35174/nikon...zerokim-katem/
Wygląda nieźle, ma duży zoom optyczny i co ważne: jest lekki. W tym tygodniu chyba po niego podjadę
Tak po,myślałam, że to ten. "dziewczyna" wujka kupiła go dla siostry, zadowolone są.
Ale dla mnie odpada, bo nie jest z tych małych kompaktów. Do tego ma mniejszą matrycę, dużo gorszą światłosiłę obiektywu i na kij mi aż taki zoom Aczkolwiek plusem jest wizjer, chociaż w ideale moim jest szyna to można dokupić i wizjer i lampę tu masz porównanie. Jak klikniesz w "aparaty" to możesz sobei wybrac dowolne modele i więcej niż 2 do porównania

znikło mi się na chwilkę- robiłam porządki. wywaliłam tony makulatury (stare gazety od 2006 roku, notatki, mnóstwo pudełek i kartonów), jeszcze mnie czekają 2 kursy do koszy. I przemeblowałam się, jest teraz superowo i można się zabrać wreszcie za dopicowanie CV
I powróciły rozterki sercowe z exem- czemu to jest takie po✂✂✂ane...
Zamówiłam sobie stary sypki cień Bourjois, który od dawna za mną chodził, czekam na kontakt od sklepu.
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 06:54   #2676
isa666
Zakorzenienie

rzyrafko ja właśnie chciałam duży zoom Np. nad morzem dużo rzeczy nie udalo mi się sfotografować, bo były za daleko i przy moim 10x zoomie coś tam niby było widać, ale gdybym miała lepszy, obiekty byłyby pewnie wyraźniejsze

Ściskam w sprawie rozterek
Stary 2011-08-16, 18:20   #2677
karolina1985
Zakorzenienie

Cytat:
śliczny jest ten kolor ostatnio go oglądałyśmy z Karoliną

ja jutro rano wyjeżdżam, podobno internet ma tam być, TŻ bierze laptopa, więc może będę mogła być na bieżąco z wątkiem, ale na wszelki wypadek się pożegnam
Zgadza się, chyba go wezmę w tym "zamówieniu"

Mam nadzieję, że będziesz zadowolona i będziecie mieli super pogodę

A ja wróciłam wczoraj w nocy i zaraz kładę się spać. W tamtą stronę jechaliśmy około 5 godzin, ale w nocy.
Za to wczoraj dokładnie 11...Na autostradzie(!!!) był korek na 2-3 godziny stania
No ale mimo wszystko było super Mieliśmy wymarzoną pogodę, zupełnie odwrotnie niż mówiły prognozy, sobota i niedziela upalne (przypiekłam się na plaży ) a wczoraj ciepło, ale bez słońca, więc skorzystaliśmy i odwiedziliśmy foki i muzeum obrony wybrzeża
Wylądowaliśmy w końcu w Juracie, bo w Jastarni nie było kompletnie miejsc (jednak w takie długie weekendy w mniejszych miejscowościach nie jest tak łatwo coś znaleźć jak np. we Władku czy Łebie). Ale za to na plaży człowiek od człowieka na 10 metrów No i trafiliśmy na zawody kite surfingowe a że TŻ sam pływa i jest fanem deski to miałam spokój na całe godziny plażowania

Aaa i nakupiłam znów dziś kosmetyków

http://www.youtube.com/watch?v=ORGdwZG5m0o
karolina1985 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-16, 20:01   #2678
pakosta
Wtajemniczenie

Puk puk
Tak mi się jakoś stęskniło za Wami

Wymiana
pakosta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 06:18   #2679
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina1985 Pokaż wiadomość
No ale mimo wszystko było super Mieliśmy wymarzoną pogodę, zupełnie odwrotnie niż mówiły prognozy, sobota i niedziela upalne (przypiekłam się na plaży ) a wczoraj ciepło, ale bez słońca, więc skorzystaliśmy i odwiedziliśmy foki i muzeum obrony wybrzeża

Foki na Helu?
Pokazały się? Bo jak ja byłam to tylko wychylały nieśmiało łebki spod wody a na karmienie się spóźniłyśmy.

Cytat:
Napisane przez pakosta Pokaż wiadomość
Puk puk
Hej pakosta, co u Ciebie?

Dokonałam wczoraj zakupu wymienionej wyżej w poście cyfrówki Nikona i muszę przyznać, że jestem zadowolona Aparat leciutki mimo sporych gabarytów, obsługa prostsza chyba niż w Olympusie, a 36-krotny optyczny zoom...mogę wręcz sąsiadom do okien zaglądać Trochę tylko muszę uważać, bo na max. zoomie obiektyw wysuwa się dość sporo do przodu i chwila nieuwagi a można nim w coś np. uderzyć. No i fotki na max. zoomie wychodzą lekko rozmazane, bo ręka jednak się trzęsie i przydałby się statyw do takich zdjęć.
Dziś po pracy będę dalej testować nową zabawkę, bo wczoraj słońce było za chmurami i jeszcze nie wiem jak wychodzą zdjęcia przy pełnym słońcu
Stary 2011-08-17, 08:09   #2680
Estella
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym się chciała podłączyć pod zamówienie
jak się nazywa ta druga strona z OPI?

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier
Estella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 10:01   #2681
madziarra
Zakorzenienie

GG do madziarra

Cytat:
Napisane przez rzyrafka Pokaż wiadomość
A jaki ma odcień, różowawy, żółtawy czy bez podtonów?

Ten kolor zwykle stosujesz?
Tak, zawsze zamawiam 6o, jak dla mnie to taki czysty herbatnik

Cytat:
Pochwal się co

Ja też ostatnio zrobiłam mały napad na SP - kupiłam kulkę Vichy, nowego Collosala, i nowy błyszczyk MF

Enough optimism to sustain hope
and enough pessimism to motivate concern.
madziarra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 10:39   #2682
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
O, jak fajnie. Sama bardzo chciałabym pojechać na Węgry.
My w końcu pojechaliśmy i było fajnie, chociaż inaczej pamiętałam Balaton sprzed dwóch lat (wtedy byliśmy pierwszy weekend po sezonie) i nie wiem, czy polecałabym teraz wycieczki w tamte okolice (no chyba że z rowerem i z zarezerwowanym wczesniej noclegiem).

Pojechaliśmy w ciemno i naprawdę ciężko było znaleźc nocleg, bo wybraliśmy złą miejscowość (jak się okazało imprezową stolicę Balatonu) i ceny nas powaliły, na szczęście mieliśmy namiot, więc pierwszą noc przespaliśmy na kempingu, a potem zmieniliśmy miejscowość na mniejszą i udało nam się znaleźć nocleg w normalnej cenie, chociaż standard pozostawiał sobie nieco do życzenia. No i jak zobaczyliśmy z TŻem siatkę ścieżek rowerowych to było nam bardzo żal że nie mamy tego środka lokomocji (tym bardziej, że się spiekliśmy trochę i musieliśmy zrezygnować z plażowania), a wypożyczalni nie znaleźliśmy w okolicy.

Za to pozwiedzaliśmy co było ciekawszego w okolicy i piękny Budapeszt
No i plusem jest dobre wino w niskich cenach (trafiliśmy na festiwal regionalny, więc podegustowaliśmy) przywieźliśmy chyba z 10 butelek, zobaczymy czy będą równie smaczne. Poza tym przywiozłam masło miodowe Balea i dezodorant-kulkę CD. Czemu w Polsce nie ma DM?

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Z tego co czytałam ciężko, na przykład w Krakowie podobno nigdzie nie ma. Ale może w Warszawie będzie łatwiej.
Jak zobaczyłam info o tym Cosmo to tak właśnie pomyślałam, że w Krakowie już nie mam szans kupić.
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 12:38   #2683
isa666
Zakorzenienie

Byłam w Biedronce po drodze do urzędu i kupiłam sobie z Be Beauty masło do ciała Spa Afryka i krem do rąk oraz zestaw 3 żeli Luksja
Stary 2011-08-17, 13:08   #2684
iceflower
Przyjaciółka KWC

Isa jakie żele są w tym zestawie i ile kosztuje?

Zapomniałam napisać ale kupiłam jeszcze w dyskoncie Penny świetnie pachnący żel brzoskwiniowo-kokosowo-grejpfrutowy, bo akurat na wyjeździe mi się skończył, a DM był w niedzielę zamknięty.
Stary 2011-08-17, 13:16   #2685
isa666
Zakorzenienie

ice:
- Re fresh (mięta i trawa cytrynowa),
- Wake up (grapefruit i marakuja)
- Relax (lawenda i rumianek).
Ceny niestety Ci nie podam, bo nie wzięłam paragonu, ale chyba było to 9,99 zł za całość

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-17, 15:55   #2686
iceflower
Przyjaciółka KWC

Dzięki, na te zapachy się chyba nie skuszę jednak
Stary 2011-08-17, 16:23   #2687
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
rzyrafko ja właśnie chciałam duży zoom Np. nad morzem dużo rzeczy nie udalo mi się sfotografować, bo były za daleko i przy moim 10x zoomie coś tam niby było widać, ale gdybym miała lepszy, obiekty byłyby pewnie wyraźniejsze

Ściskam w sprawie rozterek
No to fajnie, że już u Ciebie jest

Ech
Cytat:
poka poka
Cytat:
Puk puk
O, witaj, co słychać? Jak tam praca/ serce/ szkoła itp.?
Cytat:
Tak, zawsze zamawiam 6o, jak dla mnie to taki czysty herbatnik
Kurczę to dla mnie na bank za ciemny. W tym roku to się tak opaliłam, że wygrany podkład IsaDory ledwo się dopasowuje, ale i tak używam jaśniejszego AD i nie mam pojęcia jak zeszłego lata mogłam używać MF, teraz nawet wieczorem wyglądam w nim jakbym miała głowę z innego ciała
Cytat:
My w końcu pojechaliśmy i było fajnie, chociaż inaczej pamiętałam Balaton sprzed dwóch lat (wtedy byliśmy pierwszy weekend po sezonie) i nie wiem, czy polecałabym teraz wycieczki w tamte okolice (no chyba że z rowerem i z zarezerwowanym wczesniej noclegiem).

Za to pozwiedzaliśmy co było ciekawszego w okolicy i piękny Budapeszt
No i plusem jest dobre wino w niskich cenach (trafiliśmy na festiwal regionalny, więc podegustowaliśmy) przywieźliśmy chyba z 10 butelek, zobaczymy czy będą równie smaczne. Poza tym przywiozłam masło miodowe Balea i dezodorant-kulkę CD. Czemu w Polsce nie ma DM?
Fajnie, że się udało coś znaleźć na resztę pobytu
Też bym gdzieś pojechałam jakies beznadziejne te wakacje mam chociaż nic nie robię zupełnie :/ rzyrafkot znów chyba kopniaka w d potrzebuje
Cytat:
Byłam w Biedronce po drodze do urzędu i kupiłam sobie z Be Beauty masło do ciała Spa Afryka i krem do rąk oraz zestaw 3 żeli Luksja
Cytat:
Isa jakie żele są w tym zestawie i ile kosztuje?

Zapomniałam napisać ale kupiłam jeszcze w dyskoncie Penny świetnie pachnący żel brzoskwiniowo-kokosowo-grejpfrutowy, bo akurat na wyjeździe mi się skończył, a DM był w niedzielę zamknięty.
Co to za szaleństwa kosmetyczne- ja się trzymam dzielnie jak nie wiem, jednak odłożona kasa na perfumy trzyma się konta i zużywam dzielnie- nawet wczoraj wykończyłam lakier do paznokci stary ciemnomorski sephorowy i poszła też niedawno baza pod cienie Inglota- trochę zostało ale już totalnie się zepsuła. A tak to skończyłam szampon, żel pod prysznic, krem na noc, maskę bielendową (kupię chyba teraz wersję z peelingiem enzymatycznym tez profesjonalną) no i te perfumy co wyparowały
W kolejce do kosza są: masło YR, krem do rąk Scheller, kolejny "zapomniany" krem na noc, krem na dzień, enzymatyczny peeling Ori też już się kończy, peeling do stóp, micel.

Przez to, że się nie opalam to muszę coś zrobić z włosami- odrost jest już spory a słońce go nie zrównało. Chcę się farbnąć Lorealem w musie najjaśniejszymi potem systematycznie schodzić- jak farba będzie dobra- o jeden ton w dół do brązu- znów mnie naszło na orzechy

Czy ma ktoś doświadczenia mieszkalne ze ścianami w ciemnym kolorze? Czy robi się przytulnie czy raczej zimno? Leśna zieleń mi się marzy w całym pokoju i do tego wielka świetlówa jak w tramwaju Oglądałam farby w Castoramie wczoraj, ale wszystkie z gotowych były za jasne, na jakimś wzorniku dopiero były fajne 3 różne "malachity".
AquaSlim działa- zgubiłam kilogram nadrobiony u babci

Ale mi lekko w uprzątniętym pokoiku, nie do uwierzenia

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

http://allegro.pl/show_item.php?item=1773302287
dawno nie widziałam tak ostentacyjnej podróby
Stary 2011-08-17, 17:17   #2688
karolina1985
Zakorzenienie

Cytat:

Foki na Helu?
Pokazały się? Bo jak ja byłam to tylko wychylały nieśmiało łebki spod wody a na karmienie się spóźniłyśmy.
Na Helu My właśnie specjalnie na karmienie i tresurę pojechaliśmy, więc było co oglądać

Cytat:
Napisane przez Estella Pokaż wiadomość
A co chcesz?
Nailsupplies.com Tylko mi się ciągle każe logować, żeby cokolwiek zobaczyć

Cytat:
Pochwal się co

Ja też ostatnio zrobiłam mały napad na SP - kupiłam kulkę Vichy, nowego Collosala, i nowy błyszczyk MF
Perfumy Lanvina Rumeur II, bo Eclatów zostało mi na kilka użyć a jest dobra promocja w SP na setkę. Poza tym z groupona 2 szampony w YR, wodę Naturelle i micela z 3 herbat w ramach testowania wszelkich miceli
Od początku m-ca nazbierało mi się jednak o wiele więcej rzeczy

Cytat:
My w końcu pojechaliśmy i było fajnie, chociaż inaczej pamiętałam Balaton sprzed dwóch lat
My też rozważaliśmy Węgry, ale Tokaj A Budapeszt jest piękny

Cytat:
poka poka
Pokażę pod koniec m-ca w ramach aktualizacji lipcowo-sierpniowej, bo obawiam się, że do końca sierpnia jeszcze coś wpadnie

Z tymi podróbami to masakra. Ale najlepszy jest tekst "zwrotów nie przyjmuję"

Ja z tego typu kolorami nie mam doświadczenia, jedyne co to widzą mi się w takiej lekko barokowej sypialni.

http://www.youtube.com/watch?v=ORGdwZG5m0o
karolina1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 21:03   #2689
Organzza
Zakorzenienie

Pozdrowienia znad morza! dopiero teraz spokojnie mogłam wejść na wizaż
Cytat:
ja kupowałam w Empiku w ZT i było ich sporo, choć część była zafoliowana, ale bez dodatku
Cytat:

Mam nadzieję, że będziesz zadowolona i będziecie mieli super pogodę

A ja wróciłam wczoraj w nocy i zaraz kładę się spać. W tamtą stronę jechaliśmy około 5 godzin, ale w nocy.
Za to wczoraj dokładnie 11...Na autostradzie(!!!) był korek na 2-3 godziny stania
Wylądowaliśmy w końcu w Juracie, bo w Jastarni nie było kompletnie miejsc (jednak w takie długie weekendy w mniejszych miejscowościach nie jest tak łatwo coś znaleźć jak np. we Władku czy Łebie). Ale za to na plaży człowiek od człowieka na 10 metrów No i trafiliśmy na zawody kite surfingowe a że TŻ sam pływa i jest fanem deski to miałam spokój na całe godziny plażowania

oo, to jeszcze nie zamawiałyście? bo ja po namyśle też bym chciała ze 3-4 lakiery właśnie sprawdziłam i na nailssupplies też nie mogę nic oglądać, bo żąda zalogowania się..

pogodę na razie mamy piękną, co prawda mocno wieje na plaży, ale nie można narzekać oby utrzymała się taka do końca tygodnia

cieszę się, że Wasz wypad udany
Cytat:
Dokonałam wczoraj zakupu wymienionej wyżej w poście cyfrówki Nikona i muszę przyznać, że jestem zadowolona Aparat leciutki mimo sporych gabarytów, obsługa prostsza chyba niż w Olympusie, a 36-krotny optyczny zoom...mogę wręcz sąsiadom do okien zaglądać Trochę tylko muszę uważać, bo na max. zoomie obiektyw wysuwa się dość sporo do przodu i chwila nieuwagi a można nim w coś np. uderzyć. No i fotki na max. zoomie wychodzą lekko rozmazane, bo ręka jednak się trzęsie i przydałby się statyw do takich zdjęć.
Dziś po pracy będę dalej testować nową zabawkę, bo wczoraj słońce było za chmurami i jeszcze nie wiem jak wychodzą zdjęcia przy pełnym słońcu
super, że zakup udany
Cytat:
Napisane przez Estella Pokaż wiadomość
ja też
Cytat:
[/COLOR]http://allegro.pl/show_item.php?item=1773302287
dawno nie widziałam tak ostentacyjnej podróby
tutaj z kolei zatrzęsienie podróbek perfum, a i zainteresowanie nie małe, masakra
Double with me?
I'm sorry I'm a little late
I got your message by the way
I'm calling in sick today
So let's go out for old time's sake

Edytowane przez Organzza
Czas edycji: 2011-08-17 o 21:52
Organzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 00:28   #2690
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Perfumy Lanvina Rumeur II, bo Eclatów zostało mi na kilka użyć a jest dobra promocja w SP na setkę. Poza tym z groupona 2 szampony w YR, wodę Naturelle i micela z 3 herbat w ramach testowania wszelkich miceli
Od początku m-ca nazbierało mi się jednak o wiele więcej rzeczy

Z tymi podróbami to masakra. Ale najlepszy jest tekst "zwrotów nie przyjmuję"

Ja z tego typu kolorami nie mam doświadczenia, jedyne co to widzą mi się w takiej lekko barokowej sypialni.
Ładne zakupki daj znać jak ten micel.

Że też ludzie to kupują- nie pojmuję, wystarczy jedno kliknięcie żeby sprawdzić jak wygląda oryginał

Hmm baroku nie trawię w całości z muzyką tego okresu na czele
Cytat:

tutaj z kolei zatrzęsienie podróbek perfum, a i zainteresowanie nie małe, masakra
Pozdro z pięknego Krakowa

tego też nie zrozumiem

Mam nowe pudełeczko na lakiery ale nie mam co do niego włożyć i chyba jakis czas jeszcze nie będę miała
Stary 2011-08-18, 06:03   #2691
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Przez to, że się nie opalam to muszę coś zrobić z włosami- odrost jest już spory a słońce go nie zrównało. Chcę się farbnąć Lorealem w musie najjaśniejszymi potem systematycznie schodzić- jak farba będzie dobra- o jeden ton w dół do brązu- znów mnie naszło na orzechy

AquaSlim działa- zgubiłam kilogram nadrobiony u babci
Ja z kolei muszę do fryzjerki niedługo, bo pora znów podciąć lekko końcówki. Jak mam włosy spięte to jest ok, ale przy rozpuszczonych widać jak są na końcach poniszczone i brzydko się układają. Poza tym całe cieniowanie, które kiedyś tam miałam już prawie zniknęło i mam takie niewiadomoco na głowie
Farbowanie też mi ciągle po głowie chodzi, ale nie! Wytrwam w postanowieniu, aby mieć tylko swój naturalny kolor

A ja chyba coś przytyłam ostatnio Niby piłam pu-erh przez okres urlopu i teraz pokrzywę, która też pomaga w przemianie materii a jednak czuję się jakaś ociężała, choć nie wiem czy aż tak dużo zjadam W pracy jem raczej mało, zwykle 2-3 małe kanapki + jogurt lub owoc i często w drodze do domu już czuję się głodna, więc w domu od razu zjadam obiad (zwykle jem tylko drugie danie), potem jakiegoś loda na osłodę, na przegryzkę przy TV owoce - ostatnio maliny lub śliwki, na kolację jakaś 1 kanapka. Nie wiem czy to dużo?

Cytat:

pogodę na razie mamy piękną, co prawda mocno wieje na plaży, ale nie można narzekać oby utrzymała się taka do końca tygodnia
Pozdrawiam z słonecznego Krakowa
Cieszę się, że pogoda dopisuje, choć ten wiatr na plaży to i mnie się dał we znaki, zwłaszcza w Rewie. Tam to tak hulał, że chyba tylko ci pływający na kitesurfingu mieli z tego jakiś pożytek

Wykończyłam wczoraj 1 masło do ciała, więc dziś otworzę to biedronkowe Zapach wczoraj sprawdziłam - słodki, ale nie mulący, więc to dobrze. Konsystencja chyba też nie jest bardzo gęsta.

Edytowane przez isa666
Czas edycji: 2011-08-18 o 06:12
isa666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 07:59   #2692
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bossy Pokaż wiadomość
Dziewczyny przepraszam Was. Wiem, ze to głupio zabrzmi, ale... wyleciało mi z głowy spotkanie :/ w pracy mialam taki sajgon i siedziałam do 19 i jak wyszłam to poszłam do domu w ogole sie nad niczym nie zastanawiając
nic się nie stało, współczuję sajgonu
Cytat:
O, dawno go nie miałam. Ale rokitnik Avovy w zapasach więc na razie nie skorzystam.
Okazało się, że przepłaciłam Na miejscu te micele są jeszcze tańsze - co prawda niewiele (kosztują 39.99), ale jednak, więcej nie kupię u nich przez net.

Cytat:
Puk puk
To pisz co u Ciebie
Cytat:

Dokonałam wczoraj zakupu wymienionej wyżej w poście cyfrówki Nikona i muszę przyznać, że jestem zadowolona
Nowe aparaty są super I jaki zoom! Też będziemy chcieli pewnie Nikona, ale to pod koniec roku raczej...

Cytat:
Czy ma ktoś doświadczenia mieszkalne ze ścianami w ciemnym kolorze? Czy robi się przytulnie czy raczej zimno? Leśna zieleń mi się marzy w całym pokoju i do tego wielka świetlówa jak w tramwaju Oglądałam farby w Castoramie wczoraj, ale wszystkie z gotowych były za jasne, na jakimś wzorniku dopiero były fajne 3 różne "malachity".
U znajomych kiedyś był przedpokój ciemno zielony. Bardzo ciemno. Moim zdaniem taki kolor może się sprawdzić jak pokój jest nasłoneczniony, u nich zrobiła się nora, bo nie było w ogóle okna. Poza tym, jak patrzysz na wzornik to należy brać odcień 3 tony jaśniejszy niż ten który Ci się podoba - na dużej powierzchni zawsze wygląda ciemniej A nie myślałaś, żeby pomalować np. dwie ściany tylko na ciemno?
Cytat:
A co chcesz?
Nailsupplies.com Tylko mi się ciągle każe logować, żeby cokolwiek zobaczyć

My też rozważaliśmy Węgry, ale Tokaj A Budapeszt jest piękny
A-ha!
Tu Cię mam Wchodzicie na złą stronę. Trzeba wejść na Nailsupplies.us
Tokaj też jest piękny Co prawda na długo bym w tej jednej miejscowości nie wytrzymała, byłam jeden dzień, bardzo klimatyczne miasteczko, super winiarnie w piwnicach małych domków... Pięknie Ale dużo tam było pijanej młodzieży jak na mój gust, chociaz wtedy był chyba jakiś festiwal wina...

Cytat:
Nie wiem czy to dużo?
Pewnie niedużo, ale jeszcze zależy od tego ile się ruszasz Ja zawsze się lżej czuję jak trochę chociaż poćwiczę
(mój wątek o lakierach Isadora Graffiti)

kochanie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 08:29   #2693
isa666
Zakorzenienie

kochanie, planuję właśnie wrócić znów do skakania na skakance (teraz w te upały raczej nie mam na to siły ) i może znów trochę poćwiczę brzuch.
Latem jakoś nie mam siły do ćwiczeń, lepiej mi idzie jak jest chłodniej
Stary 2011-08-18, 08:34   #2694
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Co to za szaleństwa kosmetyczne- ja się trzymam dzielnie jak nie wiem, jednak odłożona kasa na perfumy trzyma się konta i zużywam dzielnie- nawet wczoraj wykończyłam lakier do paznokci stary ciemnomorski sephorowy i poszła też niedawno baza pod cienie Inglota- trochę zostało ale już totalnie się zepsuła. A tak to skończyłam szampon, żel pod prysznic, krem na noc, maskę bielendową (kupię chyba teraz wersję z peelingiem enzymatycznym tez profesjonalną) no i te perfumy co wyparowały
W kolejce do kosza są: masło YR, krem do rąk Scheller, kolejny "zapomniany" krem na noc, krem na dzień, enzymatyczny peeling Ori też już się kończy, peeling do stóp, micel.
Jakie tam szaleństwa? Też dzielnie zużywam. Poszedł mi ostatnio balsam po opalaniu, żel pod prysznic, krem Active C, krem tłusty Iwostin (zepsuł się podczas wyjazdu na węgry ), krem do stóp, krem do rąk i odżywka do włosów, a na wykończeniu mam szampon i balsam do ciała Alterra, niedużo mi też zostało Effaclaru Duo i żelu do mycia twarzy. Tak więc zakupy w miarę uzasadnione, staram się dzielnie nie kupować zbędnych rzeczy.

Będę musiała chyba w niedługim czasie zrobić apteczne zapasy. BTW, w Eskulapie jest -20% na Biodermę, 500ml Sensibio jest za 40 zł. Chyba zamówię.

Cytat:
Ja mam jedną ścianę w pokoju i przedpokój w kolorze ciemnej fuksji, podchodzącej pod fiolet (nie wiem czy to dla Ciebie ciemny, ale jak oglądasz farby w Castoramie to ja mam Beckersa w odcieniu Fuchsia, możesz sobie odnieść do swoich potrzeb). Mieszka się super i w kolejnym mieszkaniu/domu planuję jeszcze ciemniejszy fiolet, taki jagodowy, lub granat, ale też nie na wszystkich ścianach.

Jedyne co polecam przy malowaniu ścian na dwa kolory, z których jeden jest ciemny, to drugi dobrać kontrastowy ale stonowany - u nas TŻ pomylił nazwy jasnej farby, nie chciało nam się wymieniać i teraz niestety nie pasuje to do końca do siebie (drugi kolor mamy taki morelowo-żółty, niby jasny, ale jednak jest za kolorowo i do podłogi nie do końca pasuje)
Stary 2011-08-18, 09:46   #2695
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
kochanie, planuję właśnie wrócić znów do skakania na skakance (teraz w te upały raczej nie mam na to siły ) i może znów trochę poćwiczę brzuch.
Jakiś czas temu też do tego wróciłam (tzn do skakania na wyimaginowanej skakance ), ale coś z kondycją kiepsko - dawniej robiłam nawet 700 podskoków jednorazowo, a teraz ledwo 150 Skaczę codziennie, nawet w pracy w WC sobie skacze po 100-120 razy.

Fitness prowadzi teraz nowa kobieta - daje taki wycisk że szok

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 10:18   #2696
bossy
Zakorzenienie

kochanie cieszę się ale mi wstyd

co do apteki ziko. zaszłam tam kiedyś przypadkiem, kiedy w dozie nie chcieli mi przyjąć recepty (nie wiem dlaczego) i wtedy odkryłam, że jest tania. i, że doz wcale tani nie jest. wykupiłam tę receptę o 5 zł taniej niż w dozie. w ziko też kupiłam ten duży filtr la roche 300ml, i okazało się, że moje tabletki anty są tam tańsze aż o 7zł niż w doz i innych aptekach! więc teraz tylko tam zachodzę w sumie

hosenka nie lepiej sobie kupić skakankę?

.supergirls just fly.
Stary 2011-08-18, 10:24   #2697
Hosenka*
Zakorzenienie

Bossy:
Moze i łatwiej, ale nie miałabym gdzie skakać W żadnym pomieszczeniu w mieszkaniu nie miałabym rozmachu, o coś skakanka zawsze by uderzyła Na zewnątrz też nie mam możliwości skakania.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2011-08-18 o 10:41
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-18, 10:36   #2698
bossy
Zakorzenienie

w sumie prawda. ja u siebie w domu skakałam (mimo,że mieszkałam na 4 piętrze ale mamy wyciszone podłogi). natomiast w poprzednim pokoju, który wynajmowałam:
1. był na 4 piętrze bez wyciszenia
2. baaardzo cienkie ściany, wszystko słychać
3. bałam się, że coś zepsuję, cały pokój w ikei, ale tej kiepskiej - taniej

a teraz jak się przeprowadziłam mieszkam na parterze parkiet drewniany i mam do tego miejsce więc sobie skaczę

.supergirls just fly.
Stary 2011-08-18, 11:24   #2699
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
No to mam nadzieję, że uda Ci się zacząć ćwiczyć na jesieni Ja od kilku dni mam kartę benefit, więc zaczęłam chodzić na basen, dziś chcę na siłownię... W ogóle nie mam kondycji

Cytat:
Napisane przez bossy Pokaż wiadomość
kochanie cieszę się ale mi wstyd

co do apteki ziko. zaszłam tam kiedyś przypadkiem, kiedy w dozie nie chcieli mi przyjąć recepty (nie wiem dlaczego) i wtedy odkryłam, że jest tania. i, że doz wcale tani nie jest. wykupiłam tę receptę o 5 zł taniej niż w dozie. w ziko też kupiłam ten duży filtr la roche 300ml, i okazało się, że moje tabletki anty są tam tańsze aż o 7zł niż w doz i innych aptekach! więc teraz tylko tam zachodzę w sumie
ojtam ojtam

Ziko jest rzeczywiście chyba najtańsza, tzn patrząc na kolejki przed nią - na Ursynowie rzadkością było jak patrzyłam, żeby kolejka nie oplatała apteki na zewnątrz... Więc tam nie chodziłam. Ale ostatnio odkryłam, że są też na Jana Pawła i tam kolejka była na kilka osób jak byłam, więc będę tam na pewno chodzić
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Bossy:
Moze i łatwiej, ale nie miałabym gdzie skakać W żadnym pomieszczeniu w mieszkaniu nie miałabym rozmachu, o coś skakanka zawsze by uderzyła Na zewnątrz też nie mam możliwości skakania.
Mam to samo
(mój wątek o lakierach Isadora Graffiti)

kochanie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 12:54   #2700
bossy
Zakorzenienie

Tak, jest na Jana Pawła - czyli koło mnie Ale ostatnio jechałam też autobusem i widziałam w centrum. Bodajże na świętokrzyskiej niedaleko metra.

.supergirls just fly.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości