![]() |
#2671 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: BEZROBOTNI łączmy się część 2
Cytat:
Myślisz może, że więcej cos znaczysz bo masz rozum 2 ręce i chęć, twoje miejsce na ziemi tłumaczy zaliczona matura na 5. Sa tacy, to nie żart dla których jestes wart mniej niż zerooo... Boleśnie zderzyłam się z rzeczywiśtościa po studiach, bo prymuska, bo inteligentna, szeroka wiedza itp. A do pracy to mogę sobie ewentualnie na kase pójść. ![]()
![]() |
#2672 |
Zakorzenienie
|
BioIvO czy ja dobrze kojarzę, że jesteś po ochronie środowiska?
Mam takie same odczucia. Głupia nie jestem, zawsze w czołówce w szkole, na studiach, szybko chłonę wiedzę itp. ale skąd pracodawcy mają o tym wiedzieć skoro w CV każdy może sobie to wpisać. Wy się załamujecie, że dzisiaj nie wysłałyście ani jednego CV. Ja już od dwóch tygodni nigdzie nie wysłałam bo naprawdę nie mam gdzie ![]() A zwrot podatku mam aż 50 zł ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2673 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2674 |
Wtajemniczenie
|
Hej, czy mogę się przyłączyć?
Wprawdzie nie jestem zarejestrowana jako bezrobotna, ale od pół roku intensywnie szukam pracy... 2 lata temu skończyłam studia, w trakcie miałam staż w urzędzie, potem dali mi umowę i ... zwolnili, bo przyjęli na moje miejsce jakiegoś znajomego, który nawet się dobrze podpisać nie potrafił... I od tego momentu się zaczęło... Ciągłe poszukiwanie pracy, jakieś dodatkowe prace typu hostessa, ankieter... W końcu się wkurzyłam i założyłam własną działalność.. Na początku było dobrze, nawet bardzo... Teraz...? Dziś nie miałam pieniędzy, żeby zapłacić zus... Nawet płakać nie mam sił... Więc widząc, że mój sklep nie przynosi dochodu zaczęłam szukać pracy... Tylko jak, skoro nie ma nawet ofert??? A te które były, to cv wysłane, a odpowiedzi brak... Także jeśli pozwolicie, nieśmiało dołączę do waszego wątku, żeby się wzajemnie wspierać.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2675 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powysyłałam kilka CV w ciemno do firm i nawet mi ktoś odpisał... że nikogo nie potrzebują ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2676 |
Wtajemniczenie
|
Ja otworzyłam sklepik z upominkami, artykułami okolicznościowymi itd... Ale to małe, zawistne miasteczko i chociaż ceny mam naprawdę niskie, to ludzie są jakoś tak wrogo do mnie nastawieni... Nie wiem czemu...
Szukam teraz pracy w mieście oddalonym o ok. 30 km od mojego, ale jest to maisto powiatowe o największej stopie bezrobocia w Polsce... Więc bez znajomości to jakoś tego nie widzę... Antunka, jakby nie patrzeć - to jednak dobrze, że ktoś odpisał... Najgorsze jest czekanie i łudzenie się, ze może jednak... A tak, przynajmniej wiesz na czym stoisz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2677 |
Konto usunięte
|
Witam wszystkich, mogę się przyłączyć do wątku??
![]() W kwietniu minie rok jak jestem na bezrobociu, szukam ciągle pracy w różnych kierunkach, ale u mnie w mieście nic nie ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2678 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W kwietniu minie rok jak jestem na bezrobociu, szukam ciągle pracy w różnych kierunkach, ale u mnie w mieście nic nie ma ![]() Witam Was dziewczyny ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2679 |
Raczkowanie
|
Załamujecie mnie kobiety tym czasem spędzonym na bezrobociu... życie w tym kraju to wyrok :/
Pamiętam, że w zeszłym roku o tej porze też byłam bezrobotna, ale miałam na to wylane i w efekcie jak w maju poszłam na pierwszą rozmowę o pracę to ją dostałam...zero stresu, zastanawiania się w co się ubrać, co powiedzieć żeby nic nie palnąć, jak dobrze wypaść... W tym roku od połowy stycznia wysłałam jedno CV, w połowie lutego, na stanowisko cywilne w policji. Odezwali się przedwczoraj, że w najbliższy czwartek o 10 mam się stawić na rozmowę ![]() ![]()
#2680 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Antunka też jestem po OŚ, ale chyba pamiętasz? Ja pamiętam. ![]() Zmienna kobieta witaj! ![]() [1=6cf34e7e8f39cee75534fdb 852be8187cc381168_600e0a0 280783;25619323]Witam wszystkich, mogę się przyłączyć do wątku?? ![]() W kwietniu minie rok jak jestem na bezrobociu, szukam ciągle pracy w różnych kierunkach, ale u mnie w mieście nic nie ma ![]() Mi też w kwietniu minie rok... Witaj ![]() Aż się uśmiechnęłam jak to przeczytałam. Tak jesteśmy dosłownie w KUPIE ![]() ![]() ![]() ![]() Miałam dziś spotkanie z doradcą zawodowym, bo chodzę na angielski z EFS dla bezrobotnych i oczywiście to było też obowiązkowe w programie. Kobita dała mi różne wskazówki co mówić na rozmowie kwalifikacyjnej na temat czemu tak długo jestem bez pracy, dlaczego już nie pracuję w poprzednim miejscu, albo co mówić jak się pytają o plany ciążowe i męża. Kategorycznie wręcz zabroniła mi naciągać czas pracy w CV twierdząc że i tak to wyjdzie w praniu! ![]() Do tego poprawiła mi CV i tym sposobem miałam już przerabiane CV jakieś 10 razy. Nic tego nie zmieni bo nieważne jak się ma napisane tylko co tam jest, jakie ma się doświadczenie. ![]() ![]() Na końcu rozmawiałyśmy na temat metod szukania pracy. Stwierdziła że NAJLEPSZĄ metodą jest kontakt osobisty bez zapowiedzi, bez dzwonienia. Chodzenie osobiste koło 10 rano z pytaniem o rozmowę z osobą decyzyjną. No nie wiem...jak tak robiłam to moje CV zapewne lądowało w koszu, sama widziałam jak było odkładane na półkę razem z innymi papierzyskami. Moim zdaniem wysyłać mailem+chodzenie osobiste. Albo wpierw dzwonić z pytaniem do kogo wysłać i wysyłać. A potem chodzić. Sama nie wiem...
![]() ![]() Edytowane przez Ariena Czas edycji: 2011-03-09 o 20:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2681 |
Zakorzenienie
|
Pamiętam, pamiętam
![]() ![]() Ciekawe te rady. Ja nie byłam na rozmowie z doradcą zawodowym. Mój UP mi czegoś takiego nie zaproponował a ja idę tam tylko się podpisać i jak najszybciej uciec. Jakoś nie wierzę w skuteczność pośredniaków w walce z bezrobociem. Takie bombardowanie pracodawcy mailowo i osobiście z jednej strony może być skuteczne bo sama sie o tym przekonałam starając się o staż w sanepidzie. Jak tylko się pojawiałam od razu wiedzieli kto ja jestem bo nie dałam o sobie zapomnieć ![]() A z drugiej strony takie nachodzenie i przypominanie się może byc odbierane jako namolne i denerwować niepotrzebnie. Już sama nie wiem co lepsze. |
![]() ![]() |
![]() |
#2682 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2683 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2684 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U mnie kozia d*pa,nikt nie dzwoni,nikt nie piszę,mogli by wysyłać choć puste koperty,jak to taka jedna pani śpiewała,czy też pan... ![]() Chyba napiszę książkę,mam słowotok niepohamowany tylko kto to kupi i kto wyda? ![]() ![]()
![]() |
#2685 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2686 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dobra, zabieram się za szukanie ofert pracy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2687 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny ide dzis na 16:30 na rozmowe takze prosze o trzymanie kciukow. nie wiem czy cokolwiek z tego wyjdzie bo gdyby mi sie udalo pytali czy moge zaczac od poniedzialku powiedzialam ze tak, ale w dniach 21-25 nie bede mogla byc w pracy, a nie wiem czy na taki uklad pojda. Dziewczyna ktora do mnie dzownila powiedziala by poinformowac o tym na rozmowie.
#2688 |
Rozeznanie
|
trzymam kciuki *misiu*
![]() Ja nawet nie mam gdzie cv wysłać,ale oby do wiosny ![]() ![]() Zastanawiam się nad tym żeby od poniedziałku zacząć robić wielkanocne zwierzątka,zawsze parę złotych-tylko muszę jeszcze rozkminić gdzie to opchnąć,ale z tym to coś wymyślę ![]() ![]() ![]() ![]()
#2689 |
Zakorzenienie
|
Fiolka fajnie, że nie masz dwóch lewych rąk jak ja
![]() Myślę, ze Twoje pomysły są bardzo trafione ludzie lubią takie wiosenne "gadżety", kurcze widziałam kiedyś w leroy takiego super zająca, ale nie ma pojęcia z czego był wykonany. Myślę, że zarówno zwierzątka jak i koszyczki mogą być bardzo trafione. A co sprzedaży myślę, że zawsze dobre jest allegro, lub moze jakas np giełda kwiatowa ustawić się tam kiedyś z asotymentem i może nawet jacyś właściele kwiaciarni nabędą na dalszą sprzedaż. ![]()
#2690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2691 |
Wtajemniczenie
|
Misia trzymamy kciuki !
![]() Fiolka widzę, że ty też zafascynowana rękodziełem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2692 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny a próbowałyście same dawać ogłoszenia o tym,że szukacie pracy?? Ja szczerze mówiąc 3 prace już tak znalazłam. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2693 |
Zakorzenienie
|
Melisa ja jeszcze nie próbowałam, ale jeśli po tej rozmowie nic nie wyjdzie to chyba i ja dam takie ogłoszenie. Super, że Tobie sie udało
![]() Dziewczyny a jakie wady mogą "dobrze wypaść na rozmowie" bo zawsze to pytanie mnie męczy, nie to żebym była bez wad, ale nie wszystkie nadają sie do użytku publicznego ![]()
#2694 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
![]() ![]()
#2695 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kiedyś dawałam ogłoszenia, że szukam pracy, ale żadnego odzewu nie było... Chociaż uważam, że to dobry sposób, ale na znalezienie właśnie pracy dorywczej. Ze stałą byłoby ciężko.. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2696 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z tym stażem to się tylko wpieniam. Jak straciłam pracę zarejestrowałam się w urzędzie pracy i mówie, że chciałabym zrobić staż. Babki mi powiedziały, że nie mają środków itd i żebym sie dowiadywała. Zaznaczyły, żebym sama sobie załatwiła gdzie bym chciała te staż zrobić bo lepiej wiem gdzie chce pracować. Poszłam do urzędu skrbowego i załatwiłam sobie. Księgowy wyrazł zgode jak najbardziej ptrzebują ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2697 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2698 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mówisz,że masz lewe ręce-nie prawda,myślę,że każdy ma do czegoś talent.Jeden do gotowania,drugi do rysowania,trzeci śpiewa,a czwarty świetnie wychowuje dzieci.A może jeszcze nie odkryłaś swojego zamiłowania?Próbuj tego i tamtego,a nóż coś będzie wychodzić Ci nadzwyczajnie ![]() Wrzucam moich kilka tworów Bożonarodzeniowych ![]() ![]()
![]() |
#2699 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja zwykle mowie że jestem niepunktualna, ale to niefajne spóźniac sie do pracy. Tlumacze to jakos, ze bardzo źle nie wypadam. Pracodawca zawsze docenia szczerosc ![]()
![]() |
#2700 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Moim zdaniem nic nie zaszkodzi spróbować, bo akurat Ci pracodawcy, którzy mnie wynaleźli, sami nie dawali ogłoszeń. Studiowałam dziennie i właśnie ciężko było znaleźć pracę na popołudnia czy weekendy,więc się wkurzyłam i sama dałam ogłoszenie,napisałam co i jak,że właśnie studiuję dziennie i że mogę pracować popołudniami i/lub w weekendy. Napisałam,że najlepiej coś związanego ze studiami (pedagogika kulturoznawcza),ale trafił się sklep spożywczy i hostessa. ;P Ale i tak się cieszyłam, zawsze było na jakieś własne wydatki. ;] A teraz te szkolenia. Także próbujcie dziewczyny, na pewno nic nie zaszkodzi! ![]() ![]() Moim zdaniem dobra i dorywcza jak na początek. Wtedy w międzyczasie można szukać stałej. A tak zdobywasz nowe kontakty, no i chociaż trochę wpadasz w rytm pracy, masz po co się budzić, szykować i wyjść z domu. ;] ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Cytat:
![]()
Edytowane przez Melissa86 Czas edycji: 2011-03-10 o 13:19 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:41.