Ciąża i poród w Lublinie/Mamusie 2011 - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-07-11, 11:51   #2671
pretorianie
Przyczajenie

Dot.: Ciąża i poród w Lublinie/Mamusie 2011

Kurcze, nie mam pojecia... Mąż był zadowolony i oprocz dodatkowego znieczulenia nic nie płacił..
pretorianie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-11, 12:49   #2672
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debowa Pokaż wiadomość
Dzwoniła do tej pani doktor to sobie zażyczyła około 120 zł za usunięcie 8 to się zdziwiłam bo mi się wydawało że w ciąży za darmo robią zęby
Bo to pewnie usługa od ręki potraktowana jako prywatna wizyta. Pytałaś czy to na NFZ?

Właśnie wróciłam z Tesco (nie ma to jak wypad na zakupy w czasie godzin pracy ) znów są przeceny! 50%, spory wybór, nakupiłam za prawie 200 zł mąż mnie zabije, ale kupiłam wreszcie przecenione pajace z długimi rękawami i nogawkami, rozpinane całe z przodu 3 szt za 29 zł i kupę ślicznych sukieneczek, bluzeczek, komplecików szaleństwo IIIII! pierwszy raz zostałam poproszona do kasy bez kolejki ale podziękowałam, przede mną stała jakaś babcia z dziadkiem i mieli dosłownie parę sztuk towaru i skasowanie ich zajęłoby mniej czasu niż przekładanie ich rzeczy żebym ja się mogła wypakować, a miałam sporo i kazałam żeby ich kasowała. Zajęło to z 3 min, zdażyłam się sama wypakowac Ale to miłe Dalej za mnąw kolejce też była pani w ciąży i tez ją zawołała kasjerka. Jakis pan w średnio-starszym wieku groźnym wzrokiem spojrzał i miał wypisany na twarzy "Jakim prawem!?" ale przemilczał bo pani miała tylko pomidory

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-11, 12:56   #2673
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Bo to pewnie usługa od ręki potraktowana jako prywatna wizyta. Pytałaś czy to na NFZ?

Właśnie wróciłam z Tesco (nie ma to jak wypad na zakupy w czasie godzin pracy ) znów są przeceny! 50%, spory wybór, nakupiłam za prawie 200 zł mąż mnie zabije, ale kupiłam wreszcie przecenione pajace z długimi rękawami i nogawkami, rozpinane całe z przodu 3 szt za 29 zł i kupę ślicznych sukieneczek, bluzeczek, komplecików szaleństwo IIIII! pierwszy raz zostałam poproszona do kasy bez kolejki ale podziękowałam, przede mną stała jakaś babcia z dziadkiem i mieli dosłownie parę sztuk towaru i skasowanie ich zajęłoby mniej czasu niż przekładanie ich rzeczy żebym ja się mogła wypakować, a miałam sporo i kazałam żeby ich kasowała. Zajęło to z 3 min, zdażyłam się sama wypakowac Ale to miłe Dalej za mnąw kolejce też była pani w ciąży i tez ją zawołała kasjerka. Jakis pan w średnio-starszym wieku groźnym wzrokiem spojrzał i miał wypisany na twarzy "Jakim prawem!?" ale przemilczał bo pani miała tylko pomidory
to mialas szczescie mnie w trakcie calej ciazy nikt nie przepuscil ani nie zawolal. Ja bylam w sobote w carrefurze i kupilam 2 pajace i body oraz komplecik - bluzeczka i rampers jak dobrze bylo wyrwac sie z domu bez dziecka..

Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40
JanuszAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-11, 13:20   #2674
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Dzwoniła do tej pani doktor to sobie zażyczyła około 120 zł za usunięcie 8 to się zdziwiłam bo mi się wydawało że w ciąży za darmo robią zęby
Hmmm pierwsze słyszę, że w ciąży za darmo jest stomatolog
Tzn to co na NFZ to dla każdego powinno być za darmo, ale jak się idzie prywatnie to się płaci....

Ja już nic nie kupuję, wszystko mam, teraz rozglądam się tylko za mniejszą torbą do szpitala, znalazłam na allegro takie coś i chyba kupię http://allegro.pl/torba-atmosphere-m...692571511.html

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-11, 13:23   #2675
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JanuszAgnieszka Pokaż wiadomość
to mialas szczescie mnie w trakcie calej ciazy nikt nie przepuscil ani nie zawolal. Ja bylam w sobote w carrefurze i kupilam 2 pajace i body oraz komplecik - bluzeczka i rampers jak dobrze bylo wyrwac sie z domu bez dziecka..
hehe, chwila odskoczni Te dziecinne ubranka są boskie :d mogła bym je kupować i kupować sobie nie a dzidzi to wszystko :d Nie mogę się już doczekać przyszłego lata, kiedy założę jej te wszystkie śliczne sukieneczki

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Hmmm pierwsze słyszę, że w ciąży za darmo jest stomatolog
Tzn to co na NFZ to dla każdego powinno być za darmo, ale jak się idzie prywatnie to się płaci....

Ja już nic nie kupuję, wszystko mam, teraz rozglądam się tylko za mniejszą torbą do szpitala, znalazłam na allegro takie coś i chyba kupię http://allegro.pl/torba-atmosphere-m...692571511.html
Chyba chodziło jej o to, że muszą cię przyjąć bez ubezpieczenia ale nigdzie nie ma ustawy, o tym że ma się wszystko za darmo Dziewczyny, a jak to jest z czyszczeniem lakierowaniem zębów na NFZ? Robią coś takiego?

Torba ok ale zmieścisz się?

Wspólnie zamawiamy buty

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2011-07-11 o 13:25
Stary 2011-07-11, 13:31   #2676
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:

Torba ok ale zmieścisz się?
Spokojnie, ostatnio miałam większą i dużo luz zostało, a i tak mąż mi ją dał po porodzie, bo na sali cięć nie można było mieć nic
Ja rodzę na Jaczewskiego, a tam dla dziecka wszystko dają oprócz chusteczek nawilżających i pampersów, podkłady też dają, a to dużo miejsca zajmuje

Stary 2011-07-11, 13:32   #2677
angel109238
Zadomowienie

GG do angel109238

Mnie czasem przepuszczają, czasem nie.

Byłam na izbie na jaczewskiego matko tyle babek ze normalnie padłam, znalazłam swojego lekarza jednak, i kazał przyjechać do niego koło 18 wtedy badanie i ktg znów.
A i od swojego gina nie dostanę już l4 powiedział żebym poszła do rodzinnej i kombinowała

Chciałabym żeby choć troszkę poszło do przodu

Co do torby na Jaczewskiego, to dzisiaj będąc na oddziale ginekologi akurat przyjmowali taką starszą babeczkę, i lekarka do niej przyszła taka miła i powiedziała że następnym razem ma ze sobą połowy domu nie zabierać, bo oni wszystko dają, wiec w sumie to potrzebny jej tylko ręcznik koszula i klapki

Edytowane przez angel109238
Czas edycji: 2011-07-11 o 13:35
angel109238 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-11, 13:57   #2678
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Spokojnie, ostatnio miałam większą i dużo luz zostało, a i tak mąż mi ją dał po porodzie, bo na sali cięć nie można było mieć nic
Ja rodzę na Jaczewskiego, a tam dla dziecka wszystko dają oprócz chusteczek nawilżających i pampersów, podkłady też dają, a to dużo miejsca zajmuje
A no tak ja juz mam w głowie fakt, że wszystko musze mieć swoje

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

A i zamówiliśmy komodę http://allegro.pl/magnat-komoda-mode...690964384.html w kolorze orzecha
Może już ją pokazywałam ale jak by co to wstawiam jeszcze raz Zdenerwowali mnie w tym komisie Wiedziałam że tak będzie. Znów mnie wydymał. Powiedział że da znać do konca tamtego tygodnia i znów nie zadzwonili, to niech mnie pocałują w 4 litery. Mogę się już brać za prasowanie wszystkich ubranek Nie mogę się doczekac powrotu do domu Wszystko sobie ułożę według rozmiarów, rodzajów. Chyba oszaleję.

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

U mnie w pracy mała awanturka dzisiaj wyszła Ten nowy oczywiście coś namotał, i jeszcze pystkował no i się kierowniczka zdenerwowała (wcale się nie dziwię bo mnie też trafił szlak) i też się wtrąciłam. Później on do mnie przychodzi (po tygodniu pracy) żeby się oficjalnie zapoznać ze mną a jak kierowniczka wyszła to on do mnie w gatkę czy jestem w ciąży zapytałam czy nie widać Jeju, no jak mi on działa na nerwy

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2011-07-11, 14:01   #2679
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez angel109238 Pokaż wiadomość

Co do torby na Jaczewskiego, to dzisiaj będąc na oddziale ginekologi akurat przyjmowali taką starszą babeczkę, i lekarka do niej przyszła taka miła i powiedziała że następnym razem ma ze sobą połowy domu nie zabierać, bo oni wszystko dają, wiec w sumie to potrzebny jej tylko ręcznik koszula i klapki
No właśnie o to chodzi
Ja przy pierwszym porodzie miała większą torbę i przy przyjęciu kazali wyjąć tylko chusteczki i pampersy do małej siatki, to wrzucili pod łóżko i to miałam, a potem mąż mi doniósł resztę, no i tak luźno było w środku, że ciężko mi coś znaleźć było, więc teraz wolę mniejszą torbę, w razie co, to mi doniosą potrzebne rzeczy

Stary 2011-07-11, 16:22   #2680
linuska33
Raczkowanie

a orientuje sie ktos co robia na porodowce jesli nie mozna zdiac obraczki?? bo bizuteri miec nie wolno tak? czy obraczki nei zaliczamy do bizuteri?? bo ja wypróbowałam juz wszystkie metody i chyba poczekam do zimy zeby zdiac obraczke;(
linuska33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-11, 17:41   #2681
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
No właśnie o to chodzi
Ja przy pierwszym porodzie miała większą torbę i przy przyjęciu kazali wyjąć tylko chusteczki i pampersy do małej siatki, to wrzucili pod łóżko i to miałam, a potem mąż mi doniósł resztę, no i tak luźno było w środku, że ciężko mi coś znaleźć było, więc teraz wolę mniejszą torbę, w razie co, to mi doniosą potrzebne rzeczy
na kraśnicką trzeba wziąć wszystko, to chyba z mega waliza pojechać muszę.

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-11, 18:09   #2682
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez linuska33 Pokaż wiadomość
a orientuje sie ktos co robia na porodowce jesli nie mozna zdiac obraczki?? bo bizuteri miec nie wolno tak? czy obraczki nei zaliczamy do bizuteri?? bo ja wypróbowałam juz wszystkie metody i chyba poczekam do zimy zeby zdiac obraczke;(
nie wiem co robią, podejrzewam że przecinak.
Spróbuj w nocy, jak opuchlizna mniejsza, namocz przed snem ręce w zimnej wodzie..może pomoże. Pewnie olej próbowałaś..
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-11, 20:04   #2683
groszek85
Raczkowanie

keiko200 wielkie gratulacje!!!

Ktoś pytał o zęby... wiem, że na 100 % leczenie kanałowe w ciąży jest za darmo, tzn. leczenie i wypełnianie kanałów (już 2 miałam robione ). W zasadzie teraz w dobie plomb światłoutwardzalnych, wszędzie się za nie płaci, kwestia ile, amalgamat jest za darmo w gabinetach, które mają podpisaną umowę z NFZ.

bianeczka wiem, że usuwanie kamienia raz w roku jest na NFZ, tzn. bezpłatne, nie wiem czy o takie czyszczenie Ci chodziło...

Wystarczy kliknąć:
http://www.humanitarni.pl/
groszek85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-11, 21:08   #2684
angel109238
Zadomowienie

GG do angel109238

Cytat:
ja też miałam problem z obrączką , próbowałam mydła oleju a pomógł płyn do naczyń Spróbuj potrzymać ręke pod zimna wodą i płynem/olejem
Bo na porodówce to chyba przetną niestety

Ja już po badaniu i ktg
badanie-szyjka dojrzewa
ktg skurcze najmocniej na poziomie 20
jutro kolejne ktg a w środę idę na oddział już i wywoływanie
Stary 2011-07-12, 09:07   #2685
miamore999
Zakorzenienie

Cytat:
ja w czasie porodu miałam obrączkę i pierścionek nałożone i nikt nic nie mówił
Stary 2011-07-12, 10:22   #2686
angel109238
Zadomowienie

GG do angel109238

Cytat:
Napisane przez miamore999 Pokaż wiadomość
ja w czasie porodu miałam obrączkę i pierścionek nałożone i nikt nic nie mówił
Naprawdę?
Tylko o ile to przy porodzie naturalnym raczej nie przeszkadza , to gdyby wystąpiły komplikacje i decyzja o cc to może być problem wtedy, a jak łapki będą spuchnięte to nie bedą sie bawić.
Stary 2011-07-12, 10:32   #2687
tinka33
Raczkowanie

Cytat:
Naprawdę?
Tylko o ile to przy porodzie naturalnym raczej nie przeszkadza , to gdyby wystąpiły komplikacje i decyzja o cc to może być problem wtedy, a jak łapki będą spuchnięte to nie bedą sie bawić.
Jeśli tylko możecie - zostawcie biżuterię wszelaką w domu. Przy porodzie sn to nic nie powiedzą, jeśli coś będzie na palcu czy w uchu, ale przy cc to już problem - ja w biegu musiałam zdejmować kolczyki i obrączkę - na szczęście ładnie zeszła. A przy problemach ze spuchniętymi palcami zwykle pomagała mi woda i mydło.

mamy już 6 ząbków
tinka33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-12, 10:48   #2688
miamore999
Zakorzenienie

znalazłam jeszcze taki sposób, ciekawe czy działa
Spróbuj metody z nicią dentystyczną : przełóż koniec nitki między palcem a obrączką (w kierunku od palców do nadgarstka), dłuższą część zacznij owijać wokół palca przy samej obrączce- zrób tak kilka okrążeń idąc w kierunku paznokcia. Ma powstać zwarta całość – wystarczy pół centymetra owiniętego dość mocno palca. Teraz powoli odwijaj nitkę za końcówkę przełożoną przez obrączkę jednocześnie pociągając ją w kierunku paznokcia (odwijaj przekładając wokół palca w tym samym kierunku, w którym była nawijana druga końcówka nitki) .Obrączkę zdejmiesz bez problemu.

(skopiowane z neta)
Stary 2011-07-12, 11:44   #2689
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym zamoczyła w zimnej wodzie z lodem i dała jakiś olej czy coś takiego i myślę że by zeszło

Cytat:
Napisane przez groszek85 Pokaż wiadomość
keiko200 wielkie gratulacje!!!

Ktoś pytał o zęby... wiem, że na 100 % leczenie kanałowe w ciąży jest za darmo, tzn. leczenie i wypełnianie kanałów (już 2 miałam robione ). W zasadzie teraz w dobie plomb światłoutwardzalnych, wszędzie się za nie płaci, kwestia ile, amalgamat jest za darmo w gabinetach, które mają podpisaną umowę z NFZ.

bianeczka wiem, że usuwanie kamienia raz w roku jest na NFZ, tzn. bezpłatne, nie wiem czy o takie czyszczenie Ci chodziło...
tak, właśnie o coś takiego mi chodziło ciekawe ile wcześniej trzeba się zapisywać

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
Dziewczyny potrzebuje pomocy. Wczoraj wieczorem złamała mi ósemka macie namiar na jakiegoś stomatologa który by mi ja do końca usunął? Dzwoniłam do jednego to może dopiero w środę uda mu się mnie przyjąć dajcie znać
tu masz spis dentystów na nfz, ja idę na poznańską na skaling, mój dziadek tam chodzi regularnie i jest bardzo zadowolony ale czy rwą zeby to nie wiem, trzeba zapytać i spytaj jak by co czy na nfz można, bo nie wszystko się robi na nfz, np lakierowanie jest odpłatne http://www.dentystawlublinie.com/dentysci-nfz.html

Wspólnie zamawiamy buty

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2011-07-12 o 11:55

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-12, 12:24   #2690
keiko200
Przyczajenie

tak na Kraśnickiej

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

mi na kraśnickiej nie kazali nic zdejmować, a miałam pierścionki i łańcuszek
keiko200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-12, 12:45   #2691
angel109238
Zadomowienie

GG do angel109238

Boję się dziewczyny. Jutro lekarz położy mnie do szpitala ciekawe czy dadzą mi oxo odrazu czy koło czwartku, ehh i tak czekać w tym szpitalu i sie stresować. Kurczę. Szkoda że nie doczekałam się w domu, przy mężu.
Ryczeć mi się chce.

No chyba ze dzidzia zrobi psikusa i w nocy coś się wydarzy.

miss.hot miałaś suszarke do włosów jest gdzie suszyć tam włosy? Kurde moja suszarka dosyć spora i nie wiem czy w ogóle sens jej brania, tylko ja codziennie modeluje i myje włosy

Zaraz się w ogóle przepakuje w mniejsza torbę i wezmę tylko dwie koszule i kosmetyki i ręcznik, a pampersy i resztę mąż przywiezie jak coś się zacznie, tak chyba będzie najrozsądniej.
Stary 2011-07-12, 12:51   #2692
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Boję się dziewczyny. Jutro lekarz położy mnie do szpitala ciekawe czy dadzą mi oxo odrazu czy koło czwartku, ehh i tak czekać w tym szpitalu i sie stresować. Kurczę. Szkoda że nie doczekałam się w domu, przy mężu.
Ryczeć mi się chce.

No chyba ze dzidzia zrobi psikusa i w nocy coś się wydarzy.

miss.hot miałaś suszarke do włosów jest gdzie suszyć tam włosy? Kurde moja suszarka dosyć spora i nie wiem czy w ogóle sens jej brania, tylko ja codziennie modeluje i myje włosy

Zaraz się w ogóle przepakuje w mniejsza torbę i wezmę tylko dwie koszule i kosmetyki i ręcznik, a pampersy i resztę mąż przywiezie jak coś się zacznie, tak chyba będzie najrozsądniej.
na kiedy miałas termin? na 7 może?
Trzymam kciuki aby obyło się bez wywoływania. Może w nocy się zacznie Podejrzewam ze najpierw poleżysz ze 2 dni na obserwacji, a potem wywoływanie jak nic się nie zadzieje do tego czasu.
Ja też się już boję. Jutro jadę na ktg- pierwszy raz, a termin porodu mam na pojutrze. Myślałam że do tej pory to już dawno urodzę...

Czy na kraśnickie trzeba mieć coś do kąpieli dla dziecka?
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-12, 12:54   #2693
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
nie trzeba

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-12, 12:55   #2694
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
na kiedy miałas termin? na 7 może?
Trzymam kciuki aby obyło się bez wywoływania. Może w nocy się zacznie Podejrzewam ze najpierw poleżysz ze 2 dni na obserwacji, a potem wywoływanie jak nic się nie zadzieje do tego czasu.
Ja też się już boję. Jutro jadę na ktg- pierwszy raz, a termin porodu mam na pojutrze. Myślałam że do tej pory to już dawno urodzę...

Raczej nie ale jak chcesz mieć lepsze kosmetyki to lepiej zabierz. Ja tam zabiorę mydełko i krem

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2011-07-12, 12:56   #2695
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Raczej nie ale jak chcesz mieć lepsze kosmetyki to lepiej zabierz. Ja tam zabiorę mydełko i krem
oni maja emolium, lepszego kosmetyku nie trzeba
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg opak.jpg (22,1 KB, 9 załadowań)

Edytowane przez JanuszAgnieszka
Czas edycji: 2011-07-12 o 12:58
Stary 2011-07-12, 13:04   #2696
angel109238
Zadomowienie

GG do angel109238

Termin miałam na 10 wiec na razie tylko drugi dzień

Ciekawe co u eli dawno się nie odzywała
Stary 2011-07-12, 13:23   #2697
mik23
Rozeznanie

angel109238 nie martw się bedzie dobrze! Mnie to zostawili w szpitalu z nienacka..pojechalam na ktg i w zapisie wyszlo cos ze mnie zostawili(wg OM bylam wtedy 4 dni po terminie a wg USG 5 dni przed) i siedzialam w tym szpitalu i wariowalam bo mi sie nudzilo a dzidzia i tak sie nie spieszyla... Dzien po przyjeciu na oddzial podali mi oxy ale nie zadziałalo i nastepnego dnia podali mi oxy i cos w czopku i zaczeły sie skurcze i 8 godz pozniej przyszla na swiat moja córeńka
Lepiej jak nawet cie zostawią i beda obserowac ( ja -chyba- 3 razy dziennie mialam ktg w szpitalu) bedziesz wtedy spokojniejsza chociaz i bedziesz wiedziala ze nic zlego sie nie dzieje.
Ja bylam zła ze musze siedziec w szpitalu i czekac ale z drugiej strony bylam spokojniejsza bo wiedziałam ze wszystko jest ok i ze jestem-jakby co- pod dobra opieką.
Powodzenia trzymaj się! Juz niedługo utulisz swoje maleństwo!
mik23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-12, 13:31   #2698
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JanuszAgnieszka Pokaż wiadomość
oni maja emolium, lepszego kosmetyku nie trzeba
eee...to nie biore bo słyszałam, że mają tam jakieś badziewie a to przecież dobre kosmetyki
Cytat:
Napisane przez mik23 Pokaż wiadomość
angel109238 nie martw się bedzie dobrze! Mnie to zostawili w szpitalu z nienacka..pojechalam na ktg i w zapisie wyszlo cos ze mnie zostawili(wg OM bylam wtedy 4 dni po terminie a wg USG 5 dni przed) i siedzialam w tym szpitalu i wariowalam bo mi sie nudzilo a dzidzia i tak sie nie spieszyla... Dzien po przyjeciu na oddzial podali mi oxy ale nie zadziałalo i nastepnego dnia podali mi oxy i cos w czopku i zaczeły sie skurcze i 8 godz pozniej przyszla na swiat moja córeńka
Lepiej jak nawet cie zostawią i beda obserowac ( ja -chyba- 3 razy dziennie mialam ktg w szpitalu) bedziesz wtedy spokojniejsza chociaz i bedziesz wiedziala ze nic zlego sie nie dzieje.
Ja bylam zła ze musze siedziec w szpitalu i czekac ale z drugiej strony bylam spokojniejsza bo wiedziałam ze wszystko jest ok i ze jestem-jakby co- pod dobra opieką.
Powodzenia trzymaj się! Juz niedługo utulisz swoje maleństwo!
o to ja też tak mam że najpierw mam termin OM a za tydzień z USG i się zastanawiałam, ktorą datę będą brali pod uwagę. Chociaż i tak zyje myślą, że urodzę wcześniej (siła perswazji )

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2011-07-12, 13:36   #2699
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
eee...to nie biore bo słyszałam, że mają tam jakieś badziewie a to przecież dobre kosmetyki
no moje dziecko bylo tym myte, specjalnie patrzylam i nazwy nie pamietalam tylko pojemnik

Stary 2011-07-12, 13:49   #2700
angel109238
Zadomowienie

GG do angel109238

Niby prawda zawsze to personel pod ręką. Myślę że na weekend już będziemy we dwoje

Wczoraj jak byłam na ktg i skurcze skakały do 20 to mój mąż pod noskiem krzyczał rośnij rośnij i machał łapkami jakby kibicował, no uśmiałam się.
Jeśli się jutro nie pojawię do wieczora to trzymajcie kciuki
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości