![]() |
#2671 |
Przyczajenie
|
Dot.: Ciąża i poród w Lublinie/Mamusie 2011
Kurcze, nie mam pojecia... Mąż był zadowolony i oprocz dodatkowego znieczulenia nic nie płacił..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2672 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie wróciłam z Tesco (nie ma to jak wypad na zakupy w czasie godzin pracy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2673 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2674 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tzn to co na NFZ to dla każdego powinno być za darmo, ale jak się idzie prywatnie to się płaci.... Ja już nic nie kupuję, wszystko mam, teraz rozglądam się tylko za mniejszą torbą do szpitala, znalazłam na allegro takie coś i chyba kupię http://allegro.pl/torba-atmosphere-m...692571511.html ![]()
![]() |
![]() |
#2675 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
![]() Torba ok ale zmieścisz się?
![]() Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO http://carlacosmetics.blogspot.com/ 22.08.2015 - Nasza Jagodzianka ![]() Wspólnie zamawiamy buty ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031 Edytowane przez bianeczkaa Czas edycji: 2011-07-11 o 13:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2676 |
Zakorzenienie
|
Spokojnie, ostatnio miałam większą i dużo luz zostało, a i tak mąż mi ją dał po porodzie, bo na sali cięć nie można było mieć nic
![]() Ja rodzę na Jaczewskiego, a tam dla dziecka wszystko dają oprócz chusteczek nawilżających i pampersów, podkłady też dają, a to dużo miejsca zajmuje ![]()
![]() |
#2677 |
Zadomowienie
|
Mnie czasem przepuszczają, czasem nie.
![]() Byłam na izbie na jaczewskiego matko tyle babek ze normalnie padłam, znalazłam swojego lekarza jednak, i kazał przyjechać do niego koło 18 wtedy badanie i ktg znów. A i od swojego gina nie dostanę już l4 powiedział żebym poszła do rodzinnej i kombinowała ![]() Chciałabym żeby choć troszkę poszło do przodu ![]() Co do torby na Jaczewskiego, to dzisiaj będąc na oddziale ginekologi akurat przyjmowali taką starszą babeczkę, i lekarka do niej przyszła taka miła i powiedziała że następnym razem ma ze sobą połowy domu nie zabierać, bo oni wszystko dają, wiec w sumie to potrzebny jej tylko ręcznik koszula i klapki ![]() Edytowane przez angel109238 Czas edycji: 2011-07-11 o 13:35 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2678 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- A i zamówiliśmy komodę ![]() Może już ją pokazywałam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- U mnie w pracy mała awanturka dzisiaj wyszła ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2679 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja przy pierwszym porodzie miała większą torbę i przy przyjęciu kazali wyjąć tylko chusteczki i pampersy do małej siatki, to wrzucili pod łóżko i to miałam, a potem mąż mi doniósł resztę, no i tak luźno było w środku, że ciężko mi coś znaleźć było, więc teraz wolę mniejszą torbę, w razie co, to mi doniosą potrzebne rzeczy ![]()
![]() |
![]() |
#2680 |
Raczkowanie
|
a orientuje sie ktos co robia na porodowce jesli nie mozna zdiac obraczki?? bo bizuteri miec nie wolno tak? czy obraczki nei zaliczamy do bizuteri??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2681 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2682 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spróbuj w nocy, jak opuchlizna mniejsza, namocz przed snem ręce w zimnej wodzie..może pomoże. Pewnie olej próbowałaś.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2683 |
Raczkowanie
|
keiko200 wielkie gratulacje!!!
Ktoś pytał o zęby... wiem, że na 100 % leczenie kanałowe w ciąży jest za darmo, tzn. leczenie i wypełnianie kanałów (już 2 miałam robione ![]() bianeczka wiem, że usuwanie kamienia raz w roku jest na NFZ, tzn. bezpłatne, nie wiem czy o takie czyszczenie Ci chodziło...
![]() |
#2684 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Bo na porodówce to chyba przetną niestety ![]() Ja już po badaniu i ktg badanie-szyjka dojrzewa ktg skurcze najmocniej na poziomie 20 ![]() jutro kolejne ktg a w środę idę na oddział już i wywoływanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2686 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko o ile to przy porodzie naturalnym raczej nie przeszkadza , to gdyby wystąpiły komplikacje i decyzja o cc to może być problem wtedy, a jak łapki będą spuchnięte to nie bedą sie bawić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2687 |
Raczkowanie
|
Jeśli tylko możecie - zostawcie biżuterię wszelaką w domu. Przy porodzie sn to nic nie powiedzą, jeśli coś będzie na palcu czy w uchu, ale przy cc to już problem - ja w biegu musiałam zdejmować kolczyki i obrączkę - na szczęście ładnie zeszła. A przy problemach ze spuchniętymi palcami zwykle pomagała mi woda i mydło.
![]() |
#2688 |
Zakorzenienie
|
znalazłam jeszcze taki sposób, ciekawe czy działa
![]() Spróbuj metody z nicią dentystyczną : przełóż koniec nitki między palcem a obrączką (w kierunku od palców do nadgarstka), dłuższą część zacznij owijać wokół palca przy samej obrączce- zrób tak kilka okrążeń idąc w kierunku paznokcia. Ma powstać zwarta całość – wystarczy pół centymetra owiniętego dość mocno palca. Teraz powoli odwijaj nitkę za końcówkę przełożoną przez obrączkę jednocześnie pociągając ją w kierunku paznokcia (odwijaj przekładając wokół palca w tym samym kierunku, w którym była nawijana druga końcówka nitki) .Obrączkę zdejmiesz bez problemu. (skopiowane z neta)
![]() |
#2689 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
![]() Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO http://carlacosmetics.blogspot.com/ 22.08.2015 - Nasza Jagodzianka ![]() Wspólnie zamawiamy buty ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031 Edytowane przez bianeczkaa Czas edycji: 2011-07-12 o 11:55 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2690 |
Przyczajenie
|
tak na Kraśnickiej
---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- mi na kraśnickiej nie kazali nic zdejmować, a miałam pierścionki i łańcuszek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2691 |
Zadomowienie
|
Boję się dziewczyny. Jutro lekarz położy mnie do szpitala ciekawe czy dadzą mi oxo odrazu czy koło czwartku, ehh i tak czekać w tym szpitalu i sie stresować. Kurczę. Szkoda że nie doczekałam się w domu, przy mężu.
Ryczeć mi się chce. ![]() No chyba ze dzidzia zrobi psikusa i w nocy coś się wydarzy. miss.hot miałaś suszarke do włosów jest gdzie suszyć tam włosy? Kurde moja suszarka dosyć spora i nie wiem czy w ogóle sens jej brania, tylko ja codziennie modeluje i myje włosy ![]() Zaraz się w ogóle przepakuje w mniejsza torbę i wezmę tylko dwie koszule i kosmetyki i ręcznik, a pampersy i resztę mąż przywiezie jak coś się zacznie, tak chyba będzie najrozsądniej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2692 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki aby obyło się bez wywoływania. Może w nocy się zacznie ![]() Ja też się już boję. Jutro jadę na ktg- pierwszy raz, a termin porodu mam na pojutrze. Myślałam że do tej pory to już dawno urodzę... Czy na kraśnickie trzeba mieć coś do kąpieli dla dziecka? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2693 |
Wtajemniczenie
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2694 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2695 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie usmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" Nasza kochana córeczka ![]() Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40 Edytowane przez JanuszAgnieszka Czas edycji: 2011-07-12 o 12:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2696 |
Zadomowienie
|
Termin miałam na 10 wiec na razie tylko drugi dzień
![]() Ciekawe co u eli dawno się nie odzywała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2697 |
Rozeznanie
|
angel109238 nie martw się bedzie dobrze! Mnie to zostawili w szpitalu z nienacka..pojechalam na ktg i w zapisie wyszlo cos ze mnie zostawili(wg OM bylam wtedy 4 dni po terminie a wg USG 5 dni przed) i siedzialam w tym szpitalu i wariowalam bo mi sie nudzilo a dzidzia i tak sie nie spieszyla... Dzien po przyjeciu na oddzial podali mi oxy ale nie zadziałalo i nastepnego dnia podali mi oxy i cos w czopku i zaczeły sie skurcze i 8 godz pozniej przyszla na swiat moja córeńka
![]() Lepiej jak nawet cie zostawią i beda obserowac ( ja -chyba- 3 razy dziennie mialam ktg w szpitalu) bedziesz wtedy spokojniejsza chociaz i bedziesz wiedziala ze nic zlego sie nie dzieje. Ja bylam zła ze musze siedziec w szpitalu i czekac ale z drugiej strony bylam spokojniejsza bo wiedziałam ze wszystko jest ok i ze jestem-jakby co- pod dobra opieką. Powodzenia trzymaj się! Juz niedługo utulisz swoje maleństwo! |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2698 | |
Zakorzenienie
|
eee...to nie biore
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2699 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2700 |
Zadomowienie
|
Niby prawda zawsze to personel pod ręką. Myślę że na weekend już będziemy we dwoje
![]() Wczoraj jak byłam na ktg i skurcze skakały do 20 to mój mąż pod noskiem krzyczał rośnij rośnij i machał łapkami jakby kibicował, no uśmiałam się. Jeśli się jutro nie pojawię do wieczora to trzymajcie kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:05.