Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011 - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! 3 3,95%
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! 0 0%
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! 22 28,95%
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! 0 0%
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. 2 2,63%
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. 2 2,63%
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. 1 1,32%
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. 0 0%
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. 1 1,32%
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. 31 40,79%
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. 0 0%
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. 0 0%
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. 1 1,32%
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. 0 0%
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. 9 11,84%
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. 4 5,26%
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. 0 0%
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-20, 10:18   #2671
karolinee1983
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
dziewczyny Wy piszecie że nikt Was nie przepusza np w kolejce a co ja mam powiedziec jak jade z małym on we wozku u nawet nikt drzwi w sklepie nie pomoże otworzyć każdy sie jeszcze wpycha

No bo taka nasza kultura właśnie

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 10:18   #2672
dziubek79
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
lisek230 witaj To forum wciąga jak...błoto moja mgr leży odłogiem

Zmalowana no ale wiesz magisterka nabierze mocy urzędowej i dasz rade a forum nie nadgonisz jak zaniedbasz
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 10:18   #2673
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lisek230 Pokaż wiadomość
Witajcie,
pisałam tutaj wczoraj, ale do teraz mój post sie nie pojawił:/ może sa jakies myczki, które mi umknęły, nie jestem obeznana za bardzo w obsłudze tego forum jako lipcóweczka chciałam dołączyć do Waszego grona, jesli można oczywiście Termin mam na 4 lipca. Z jednej strony widząc natężenie Waszych rozmów, boje się wkręcić w te wszytski dyskusje, bo jestem w trakcie kończenia pracy lic. i obawiam sie, że zamiast wykazywać sie wiedzą tam, będę tutaj z Wami dyskucić ale spróbuje to jakos pogodzić.
Witaj Mamusiu Napisz cos więcej o sobie
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 10:18   #2674
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie,
pisałam tutaj wczoraj, ale do teraz mój post sie nie pojawił:/ może sa jakies myczki, które mi umknęły, nie jestem obeznana za bardzo w obsłudze tego forum jako lipcóweczka chciałam dołączyć do Waszego grona, jesli można oczywiście Termin mam na 4 lipca. Z jednej strony widząc natężenie Waszych rozmów, boje się wkręcić w te wszytski dyskusje, bo jestem w trakcie kończenia pracy lic. i obawiam sie, że zamiast wykazywać sie wiedzą tam, będę tutaj z Wami dyskucić ale spróbuje to jakos pogodzić.

Witamy witamy dasz radę w końcu kobieta w ciąży ma nie ograniczone pokłady energii opowiadaj o sobie i o maluszku
Stary 2011-05-20, 10:20   #2675
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Zadzwoń do gina - będziesz spokojniejsza

Dobrze Ci. Mnie ani razu w czasie ciąży nikt nie przepuścił w kolejce, ani nie zaprosił poza kolejką do kasy np. A brzuch widzieli, że jest, bo gapili się na niego jakby nie wiadomo co tam było, a to tylko dziecko
Jeśli chodzi o przepuszczanie w kolejce, to u mnie ostatnio taki numer był że myślałam że się posikam ze śmiechu. W markecie była strasznie długa kolejka do jednej kasy, więc otworzyli drugą - babka z niemowlaczkiem stała pierwsza, za nią taki facet ok. 60-tki i ja. Ta babeczka na mnie spojrzała i mówi żebym poszła przed nią. Odmówiłam, bo ona z maleństwem to moim zdaniem ma prawo przede mną, tym bardziej że się dobrze czuję. Na to ten facet między nami "A to dziękuję" i się wpierdzielił jako pierwszy Z tą babką nie wiedziałyśmy czy się śmiać czy opierd**ać
Stary 2011-05-20, 10:21   #2676
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość

Zmalowana no ale wiesz magisterka nabierze mocy urzędowej i dasz rade a forum nie nadgonisz jak zaniedbasz
Właśnie z tego założenia wychodzę

Dobra idę na targ może arbuzy będą i do pracy zajrzę nie pisać 100 stron boooo :killer:

Edytowane przez Zmalowana
Czas edycji: 2011-05-20 o 10:23
Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 10:22   #2677
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
tak na pocieszenie to mnie to czeka za 2 dni (trzymając się ostatniego terminu )
To idziemy łeb w łeb

[QUOTE=karolinee1983;27025 842]Wow! Gratulujęklask i: ale zleciało...

/QUOTE]
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
-Czapeczka-9,90
-Zielony komplet (spodnie, body) -39,90
-Komplet (biała koszulka ze słonikiem i spodenki w kratkę)-39,90
-Ogrodniczki w kratkę-39,90

W H&M-ie można trafic na dużo fajnych rzeczy i wcale nie drogich jakby się wydawało. Powiem Wam, że tańsze są tam rzeczy niż w takim normalnym sklepie z odzieżą dziecięcą
Super ciuszki,w ogóle to bardzo lubię H&M, mam tą czapeczkę pandę właśnie.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 10:23   #2678
lisek230
Przyczajenie

Nie będzie chyba tak źle, od dłuższego czasu jestem już na l4 także mam wyrobioną samoorganizację nadmiaru czasu wolnego, to i na Was znajdzie się czas Ten ostatni okres jest tak intensywny w tych wszytskich przygotowaniach itp. że z chęcią podzielę się wrażeniami, przeżyciami a tymbardziej, że tż jeszcze 2 tyg w del. więc wszystko na mojej głowie A mi już wystarczająco ciężko przez brzuchol, któy dźwigam przed sobą A w nim mieszka sobie Alicja, nie będzie to kruszynka, bo juz w 30tyg ważyła 2kg, aż boję się co mi powie lekarz na wizycie w przyszła środę No ale chyba nie mam większego wpływu na przyrost masy malutkiej, głodzić sie nie będę a dzidzia ma być najważniejsze zdrowa!
lisek230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 10:24   #2679
LadyInBlack2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Co innego trochę z moją mamą, bo z nią jestem bliżej. Ona czasem tam próbuje radzić, chciałaby być przydatna nam, ale też już ją "ustawiałm". Nie obyło się bez obrażenia i krótkiego ochłodzenia stosunków, bo mama poczuła się kiedyś odrzucona, ale też się postarała i zrozumiała, że ja to już odrębna rodzina. I szanuje to.
Choć myślę, że do szpitala na poród to na bank zechce przyjechać! Ale nie pozwolę jej Nawet jeśli ma się przez chwilkę gniewać.
ja już zapowiedziałam mężowi, że poza nim NIKT ma mnie w szpitalu nie odwiedzać. Nie chcę żeby ktoś oglądał mnie taką zmęczoną, w koszuli itp. Dla mnie to jest krępujące. Dlatego nie chcę żeby przyjeżdżali ani moi rodzice ani męża. Dopiero jak będę w domu, uczeszę się, pomaluję, ubiorę- wtedy ok. Zresztą moja teściowa to trochę papla i nie chciałabym, żeby potem rozdzwaniała się po rodzinie i mówiła "ale ona źle wyglądała" itp. Nie nie nie I tak samo zapowiedziałam mężowi, że obdzwaniamy rodziców DOPIERO jak urodzę a nie jak zaczną się skurcze. Żeby im przypadkiem nie przyszło do głowy jechać na porodówkę.

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
A nie lepiej już kupić jakieś tanie Dady zamiast pampersów? Z tetrą się urobisz i na proszek i prąd na pranie wydasz..

Lady no właśnie... zaplanować to sobie można ale przy noworodku co 3-4h to się chyba nie da
za to mój Filip robił kupę chyba przy każdym karmieniu na początek to taki noworodek robi nawet kilkanaście razy na dzień
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
lady - z tymi pampkami to jeszcze zalezy jak dziecko za przeproszeniem sra. moje robila raz na tydzien kupe jak na piersi było. no i to norma tak samo jak kupa po kazdym karmieniu. a wiadomo ze po kazdym siurnieciu nei trzeba pampersa zmieniac. wiec duzo zalezy od dziecka. no ale paczka szla na max 2 tygodnie...
nie no wiadomo, że nie będę śmigać na oryginalnych pampersach cały czas, też już mam na liście DADY, pisząc o pampersach mam zwykle na myśli pieluchy jednorazowe Chodzi mi tylko o to, że tego na początku idą kolosalne ilości! I zastanawiam się właśnie czy nie lepiej na początku, jak dziecko bez przerwy robi w pieluchę poużywać tetry na zmianę z papmersem. Pewnie i tak wszystko wyjdzie w tzw. praniu, teraz to sobie mogę gdybać co zrobię. Któraś z mam używała w ogóle tetry choćby czasami? Jakieś uwagi?

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
1. http://allegro.pl/lozeczko-tapczanik...617532904.html

2. http://allegro.pl/hit-lozeczko-komod...619655378.html

Co myślicie mamusie o tym?? 1 zestaw czy 2 ?? pierwszy ma zdejmowany przewijak 2 nie
Doradzcie
Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
moniczka2123 jestem zakochany w misiowych łóżkach (opcja 2), ale niestety komoda niefunkcjonalna bo co potem zrobisz jak Dzidziuś wyrośnie ? Przecież nie wyrzucisz komoda zawsze się przydaje a z przewijakiem trochę dziwnie zostawić :P Chyba, że potem kombinować i rozwalać, domawiać płytę na górę. Sporo zabawy z tym; )
Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Oczywiście, ze drugie z misiem taki właśnie zestaw leży od 2 miesięcy z kartonach pod naszym łóżkiem
Nie jestem do końca pewna, ale chyba da się zdjąć ten stelaż do przewijaka, i komoda ładnie dochodzi do ściany. Jak złoże to będę widzieć
kochane moje, ja mam zestaw z misiem- łóżeczko i komodę z przewijakiem i mogę się wypowiedzieć bo już poskładane i się wietrzy.

Przewijak się najnormalniej zdejmuje, on nie jest mocowany na stałe. Gdyby był, byłoby bez sensu, bo wtedy ciężko się dostać do pierwszej szuflady. Jest tak zamocowany, że można go zdjąć w każdej chwili.
Generalnie komoda jest ładna, głębokie i pojemne szuflady, tylko podobno w złożeniu okropna. No i nam brakowało w opaokwaniu 4 śrubek, poza tym prawdopodobnie w transporcie trochę ukruszyły się rogi.

Łóżeczko jest fajne, solidne, chociaż szczebelki są innego koloru niż fronty. Nie rzuca się to jakoś bardzo w oczy ale jak komuś przeszkadza.. Mi np nie.

W razie pytań służę pomocą

Cytat:
Napisane przez lale3ka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Czy mogę się dopisać do listy lipcóweczek? Termin na 25 lipca, ale planowany zabieg CC między 10 a 15 lipca. Córka- Jagoda
Widziałam, że piszecie też wiek mamy więc mam 26 lat Pozdrawiam wszystkie brzucholinki
witamy

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Marina, nie daj się zwariować. Ta słynna dieta karmiących to z punktu widzenia większości lekarzy bzdura! Rzedko kiedy zdarza się że dziecku naprawde szkodzi coś z jedzenia mamy. Z reguły te słynne kolki są FIZJOLOGICZNE, czyli wynikają z tego, że układ pokarmowy malucha jest jeszcze niedojrzały i z NICZYM sobie by nie poradził. A dziewczyny szaleją, jedzą tylko suchy chleb i wodę w końcu, i nawet to nie pomaga. A potem spytają lekarza i dopiero sie okazuje że to w ten sposób szkodziły i sobie i maluchowi!
no tak, też zgadzam się, że nie ma diety matki karmiącej ALE co innego jeśli dziecko nie toleruje na początku laktozy. Tak jest u mojej znajomej. Musiała odstawić nabiał i jest ok. Ona cierpi ale dziecku lepiej. Ale generalnie jeśli dziecku nic nie jest to ja też wychodzę z założenia że jem prawie wszystko- no wiadomo, bez wzdymających rzeczy itp.

Cytat:
Napisane przez kindzia890 Pokaż wiadomość
Witam
nie mam siły Was nadrabiać za szybko piszecie.. miałam wczoraj znowu ciężki dzień rozmawiałam z ojcem Bartusia... podobno rozstał się z tą swoją panną, ale podobno jest teraz w ciąży Czemu faceci są tacy nie poważni? Oczywiście powiedział, że to nie możliwe, żeby to było jego... typowe.. mi też to samo powiedział bo głupek uważa, że jest bezpłodny... no i efektem tego będzie miał w sumie 3 dzieci...Ryczałam jak głupia wczoraj...Z tego wszystkiego śniło mi się, że poszłam do kibelka i leciała ze mnie krew zamiast siku Nie wiem już sama co mam myśleć o tym wszystkim.. Szczerze to mam już dosyć wszystkiego..
co za dupek

a u mnie skiepściła się pogoda ale nic to, wybieram się na miasto, może mnie nie zleje deszcz

paaa
LadyInBlack2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 10:25   #2680
Kajool
Zadomowienie

jakis miesiac temu stalam w kolejce po mieso i jakas babka, ktorej w ogole nie bylo wczesniej przede mna, nagle sie zmaterializowala i mowi, ze ona stala przede mna, tylko poszla poogladac mieso. Przepuscilam, bo jak baba nie wychowana, to ja nic na to nie pomoge. Rewelacyjny byl moj maz za to, ktory spojrzal sie na nia i na caly sklep po polsku: "glupia baba". Myslalam, ze sie udusze, ze smiechu.
Stary 2011-05-20, 10:26   #2681
agunia1985
Raczkowanie

Witam wszystkie mamusie i ich brzusie Podczytuje Was od samego poczatku, a od dwóch części wątków nie ominęłam nawet jednego posta Codziennie zaglądam tu i patrzę co tam u Was i trzymam kciuki za Wasze maleństwa, ale dotąd nie odważyłam się do Was dołączyć. Wstydzioch jestem Dziś zobaczyłam, że mimo że jesteście już tak zżyte to miło przyjęłyście dwie nowe mamusie, więc i ja zdecydowałam się napisać
Jestem teraz w 30-tym tygodniu, termin porodu mam na ostatni dzień lipca i mam 26 lat, no i najważniejsze czekam na pierwszego maluszka - synka Mateusza Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i życzę miłego dzionka
agunia1985 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-20, 10:32   #2682
Kajool
Zadomowienie

czesc agunia, witam i zapraszam do pisania
Stary 2011-05-20, 10:32   #2683
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kindzia890 Pokaż wiadomość
Witam
nie mam siły Was nadrabiać za szybko piszecie.. miałam wczoraj znowu ciężki dzień rozmawiałam z ojcem Bartusia... podobno rozstał się z tą swoją panną, ale podobno jest teraz w ciąży Czemu faceci są tacy nie poważni? Oczywiście powiedział, że to nie możliwe, żeby to było jego... typowe.. mi też to samo powiedział bo głupek uważa, że jest bezpłodny... no i efektem tego będzie miał w sumie 3 dzieci...Ryczałam jak głupia wczoraj...Z tego wszystkiego śniło mi się, że poszłam do kibelka i leciała ze mnie krew zamiast siku Nie wiem już sama co mam myśleć o tym wszystkim.. Szczerze to mam już dosyć wszystkiego..
Ale z niego s✂✂✂✂esynek wychłostać go

Bezpłodny dobre sobie

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 10:33   #2684
lisek230
Przyczajenie

Ja swoje przywileje z tytułu bycia ciężarną wykorzystałam jedynie w tłusty czwartek, gdzie kolejki nie było końca, no i przed wielkanocną w mięsnym, ale to taka tez młoda kobitka w kolejce powiedziała, że powinnam podejść bez kolejki, że sama była w ciąży i wie jak to jest a ostatnio jak w h&m ekspedientka poprosiła mnie bez kolejki to tylko jej sie oberwało od jakiś staruch aż poszła wiązanka, że kasjerka bez wykształcenia itp., strasznie mi głupio było, że przeze mnie taka afera sie wytworzyła:/
Stary 2011-05-20, 10:35   #2685
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agunia1985 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie i ich brzusie Podczytuje Was od samego poczatku, a od dwóch części wątków nie ominęłam nawet jednego posta Codziennie zaglądam tu i patrzę co tam u Was i trzymam kciuki za Wasze maleństwa, ale dotąd nie odważyłam się do Was dołączyć. Wstydzioch jestem Dziś zobaczyłam, że mimo że jesteście już tak zżyte to miło przyjęłyście dwie nowe mamusie, więc i ja zdecydowałam się napisać
Jestem teraz w 30-tym tygodniu, termin porodu mam na ostatni dzień lipca i mam 26 lat, no i najważniejsze czekam na pierwszego maluszka - synka Mateusza Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i życzę miłego dzionka
Witamy masz termin porodu dzień przedemna

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-20, 10:37   #2686
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o przepuszczanie w kolejce, to u mnie ostatnio taki numer był że myślałam że się posikam ze śmiechu. W markecie była strasznie długa kolejka do jednej kasy, więc otworzyli drugą - babka z niemowlaczkiem stała pierwsza, za nią taki facet ok. 60-tki i ja. Ta babeczka na mnie spojrzała i mówi żebym poszła przed nią. Odmówiłam, bo ona z maleństwem to moim zdaniem ma prawo przede mną, tym bardziej że się dobrze czuję. Na to ten facet między nami "A to dziękuję" i się wpierdzielił jako pierwszy Z tą babką nie wiedziałyśmy czy się śmiać czy opierd**ać
Nie, no boski typ!

Cytat:
Nie będzie chyba tak źle, od dłuższego czasu jestem już na l4 także mam wyrobioną samoorganizację nadmiaru czasu wolnego, to i na Was znajdzie się czas Ten ostatni okres jest tak intensywny w tych wszytskich przygotowaniach itp. że z chęcią podzielę się wrażeniami, przeżyciami a tymbardziej, że tż jeszcze 2 tyg w del. więc wszystko na mojej głowie A mi już wystarczająco ciężko przez brzuchol, któy dźwigam przed sobą A w nim mieszka sobie Alicja, nie będzie to kruszynka, bo juz w 30tyg ważyła 2kg, aż boję się co mi powie lekarz na wizycie w przyszła środę No ale chyba nie mam większego wpływu na przyrost masy malutkiej, głodzić sie nie będę a dzidzia ma być najważniejsze zdrowa!
Gratuluję córuni zatem a głodzić się, pewnie, że nie można, zdrowie najważniejsze!!

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
jakis miesiac temu stalam w kolejce po mieso i jakas babka, ktorej w ogole nie bylo wczesniej przede mna, nagle sie zmaterializowala i mowi, ze ona stala przede mna, tylko poszla poogladac mieso. Przepuscilam, bo jak baba nie wychowana, to ja nic na to nie pomoge. Rewelacyjny byl moj maz za to, ktory spojrzal sie na nia i na caly sklep po polsku: "glupia baba". Myslalam, ze sie udusze, ze smiechu.
dla męża, mam nadzieję, że chociaż troszkę głupio jej się zrobiło!

Cytat:
Witamy ale tu nie ma się czego wstydzić - tylko pisać my nie gryziemy wbrew pozorom gratuluję synka, no i z ciążą prawie łeb w łeb idziemy bo ja termin mam na 1 sierpnia, a z usg też 31 lipca mi wyszło

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-05-20, 10:38   #2687
agunia1985
Raczkowanie

Mogę również dodać coś od siebie odnośnie łóżeczka i komody Miś Tymon, ponieważ również stoją już złożone i czekają na maluszka Przewijak rzeczywiście zdejmuje się i zakłada bez najmniejszego problemu i nie pozostawia żadnych śladów po śrubach. w naszym wypadku oba mebelki dotarły w całości bez uszkodzeń i braków, ale moim zdaniem złożenie tego rzeczywiście nie należało do najłatwiejszych No, ale dało radę i wygląda ślicznie
Stary 2011-05-20, 10:39   #2688
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Ja swoje przywileje z tytułu bycia ciężarną wykorzystałam jedynie w tłusty czwartek, gdzie kolejki nie było końca, no i przed wielkanocną w mięsnym, ale to taka tez młoda kobitka w kolejce powiedziała, że powinnam podejść bez kolejki, że sama była w ciąży i wie jak to jest a ostatnio jak w h&m ekspedientka poprosiła mnie bez kolejki to tylko jej sie oberwało od jakiś staruch aż poszła wiązanka, że kasjerka bez wykształcenia itp., strasznie mi głupio było, że przeze mnie taka afera sie wytworzyła:/

Boże, co za ludzie!!!!! W głowie mi się to nie mieści!!!

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-05-20, 10:41   #2689
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:

Ja ze swoich praw jako ciężarna jakos nie koniecznie musze korzystac ale bylo kilka takich fajnych sytacji
Jeszcze na poczatku co dopiero brzus mi zaczynalo byc widac pan mi ustapil miejsca w busie , przed swietami skorzystalam z kasy w hipermarkecie dla ciezarnych chociaz jakis mlody facet bardzo sie na to burzyl ze jak to a ostatnio w sklepie byla kolejka i jakas babcia kolo 80 lat krzyczy na caly glos "prosze panstwa ta pania trzeba przepuscic ona bedzie miala dziecko" niestety kilka mlodszych osob od tej pani mialo inne zdanie ale pani skrytykowala ich okropnie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-20, 10:42   #2690
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
witamy czuj się jak u siebie

Cytat:
ehhhh większość takich ludzi to prostaki i nie ma co sie przejmowac a ja bym w takiej sytuacji dodała swoje 3 grosze , nigdy nie umiem się powstrzymać taki mam charakterek że nie popuszczę i powiem co myśle
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 10:44   #2691
lisek230
Przyczajenie

Dziewczyny, a wczoraj w tym poście co pisałam i sie nie ukazał, pytałam, czy któraś z Was miała może styczność z czymś takim jak Lactobacillus species, escherichia coli i enterococcus species? wyszło mi to coś w badaniu na paciorkowca. Te pierwsze to wyczytałam w necie, że sa ok ale taki cały zestaw nie wiem co może oznaczać. Dowiem się za pewne wiecej w środe na wizycie u gin ale może miałyście jakies doswiadczenia z tym związane?
Stary 2011-05-20, 10:46   #2692
agunia1985
Raczkowanie

Dziękuje za miłe przywitanie Mój tp wyznaczony przez lekarza jest właśnie 31 lipca, a z ostatniego usg wychodził 29 lipca, ale to chyba nie jest duża różnica. No i muszę przyznać, ze nie mogę się doczekać , no ale niech malutki siedzi jeszcze bez względu na to w brzuchu u mamy

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Mnie się jeszcze nie zdarzyło korzystać z przywilejów ciężarnych, no ale też na razie czuję się na tyle dobrze, że nie bylo takiej potrzeby. Zobaczymy jak będzie później
Stary 2011-05-20, 10:57   #2693
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Ile mamusiek sie ujawniło na forum JAK FAJNIE.
Witam wszystkie nowe dziewczyny!

Mnie od przebudzenia coś brzuch bolał i juz chciałam sie nakrecać że coś nie tak, ale poleżałam troche zachęciłam Sare do poruszania, dostałam kilka kopniaczków i juz mi lepiej

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 11:03   #2694
agunia1985
Raczkowanie

Też nie lubię tych bóli brzucha. Niby wiem, że najczęsciej są czym całkowiecie normalnym w ciąży, ale i tak zawsze się martwię No, ale ze mnie taka trochę panikara.
Stary 2011-05-20, 11:07   #2695
agulaaabar
Zakorzenienie

Poleżałam z nogami do góry i przeszło wszystko. Do gin dzwoniłam ale nikt nie odbierał.... w piątki sa chyba od 14.... swoją drogą dziwne, bo to tel komórkowy, że też go położna albo nawet gin nie mam non stop przy sobie

Więc z tego wszystkiego zabrałam się za zrobienie placków ziemniaczanych i oczywiście tak się zaczytałam że mi sie przyjarały

Witam nowe mamusie! My tak tylko groźnie wyglądamy super, że nasze grono się poszerza

Tak się własnie zastanawiam... z początku pisała Weruczek, pamiętacie? i znikneła bez słowa.... Słoneczko też dawno nie pisała.....

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 11:13   #2696
moniczka2123
Zadomowienie

Czekam na pieniadze z zusu... i kupie chyba ten zestaw... co myslicie??

http://allegro.pl/zestaw-startowy-do...602331750.html

Stary 2011-05-20, 11:19   #2697
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość

to ta umowa na czas określony a pracownikiem jest ciężarna to umowa jest przedłużana do dnia porodu...
więc L4 i kasa ciągnie się do porodu

Po porodzie nie dostaje się urlopu macierzyńskiego a zasiłek macierzyński
Dziękuje Ci bardzo za odp natomiast tu nie chodzi o kobietę ciężarną, tylko o zwykłego pracownika
A tak nawiasem jaka jest różnica między urlopem macierzyńskim a zasiłkiem?

Agulaabar dzwonić proszę raz dwa!!

Baetka Ja się zastanawiam czy je ponownie nie zrobić dla mamy bo wraca Mmm jest pyszne!

Shira przepis wygląda cudnie! Już sobie wyobrażam!! Zrobię z połowy składników, bo nie mam dwóch tych blaszek kupię sobie po wypłacie!

Sygnie domyśliłam, się że nie miałaś wyboru

Marina Paulinka już wyszła z inkubatora a kuzynka z tego co wiem dochodziła do siebie po CC. Na dzień dzisiejszy czekam na wiadomość od niej osobiście, choć wiem że to nie jest teraz w jej głowie ,ale czekam.
Tak się zastanawiałam co Ty studiujesz że ma rosyjski?!
za miesiąc ! O matko jak to leci!!

Lisek pewnie będzie to trudne do zrobienia jak się wkręcisz, ale nie martw się są tutaj mamuśki które piszą pracę razem z wizażem

Agunia
witaj witaj Ja mam termin na 29 lipca

Wróciłam z miasta
Moje nogi są jak BALONY!!
Wybrałam się w sandałkach, a teraz mnie całe stopy szczypią
Okropnie gorąco
Poszłam do tego rossmana i patrzę ta super przecena to tylko niższa o 2 zł myślałam, że padnę . Nie uznaje takich przecen - jak to w ogóle można przeceną nazwać pampersy nie są aż tak super potrzebne na już więc wole zostawić kasiorkę na jakąś dobrą potrawę
Kupiłam mamusi bluzęczkę a teściowej świeczkę i dostanie jeszcze kwiatka

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-20, 11:20   #2698
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj kolejna Mamusiu
Ale fajnie dzisiaj już 3 nowa mamusia

Cytat:

Bardzo fajny zestwik, też go chciałam kupić,a le dziewczyny tutaj doświadczone pisaly, żeby lepiej na początek kupić jedna butelke jednej firmy, bo niewiadomo czy dziecku się spodoba tzn. czy będą akura pasowały mu te butelki Więc kupiłam tylko jedną z Tommee Tippee na "próbę", ale jak tylko będę widziała, że Małemu się spodobają, to kupię więcej bo bardzo podobaja mi się butelki tej firmy
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 11:20   #2699
agunia1985
Raczkowanie

Cytat:

Ja jeszcze nie rozeznałam się w butelkach dla małego. Słyszałam, że są jakieś antykolkowe i chyba właśnie z tej firmy, ale nie wiem czy to te. Generalnie o butelkach wiem niewiele . Ale na pewno mogę powiedzieć, że cena, jeśli ją porównam z cenami ze sklepów w pobliżu, jest bardzo przystępna. No i naprawdę fajnie wyglądają
Stary 2011-05-20, 11:26   #2700
moniczka2123
Zadomowienie

Wiecie ide gdzies cos robic bo umre z nudy...
milego dzionka

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości