Walka o zdrowe i piękne włosy część VII - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-10, 17:58   #2671
AnikZgr
Wtajemniczenie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VII

Cytat:
Napisane przez gaga87 Pokaż wiadomość
Żeby moje włosy wyglądały na jako tako zdyscyplinowane używam najpierw szamponu, później odżywki, później odżywka w sprayu bez spłukiwania, później jedwab, później jeszcze spray termoochronny, no i ewentualnie na koniec guma do stylizacji. Koleżanki się śmieją, że one po takiej dawce mogłyby co najwyżej ponownie umyć głowę ;-)
To tak jak moje;D
olej-szampon-maska-płukanka-odzywka bs- odżywka spray i coś na końce a bezczelne potrafiabyc jeszcze suche jak mi się kiedyś przeciążą to będzie cud.

Buty
AnikZgr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 18:00   #2672
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ostrovia Pokaż wiadomość
karmazynka99 jestem kompletnym laikiem w tej kwestii, więc mogę się mylić w składzie jest napisane: Sodium Laureth Sulfate - to SLS czy SLeS?? i czym się różnią te dwa skróty??

dokaldnie tak jak napisala Scarrabeo

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 21:19   #2673
angelinmyheart
Zakorzenienie

Tym żelem: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...el.html&next=1. Mogę myć włosy, jak zwykłym BD?

https://www.suwaczki.com/tickers/72fldcimnc0g695n.png

01.02.2009r
04.08.2018r
angelinmyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 21:26   #2674
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelinmyheart Pokaż wiadomość
Tym żelem: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...el.html&next=1. Mogę myć włosy, jak zwykłym BD?
Ja za bardzo się nie znam na składach, ale kiedyś mnie to samo zastanawiało i gdzieś już było to pytanie na wizażu.
Z tego co wyczytałam w tej odpowiedzi to nie ma zbytniej różnicy w składzie, i można nim myć włosy tak samo jak szamponem z BD.
Z mojego doświadczenia powiem Ci, że najpierw myłam włosy tym żelem, a teraz szamponem i nie widzę różnicy.
Na początku myłam nim tylko twarz, ale zaczęłam też włosy i z czystej ciekawości kupiłam ten szampon, ale chyba nie ma sensu to jak dla mnie, bo wystarczy mi tylko ten żel i nie potrzebuję w tym wypadku dodatkowej butelki z szamponem na mojej półce w łazience
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 21:30   #2675
klada
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet nie zauważyłam, że mam go w domu Muszę zobaczyc następnym razem jak zadziała na moje włosy Może też umyję nim twarz

Myślę, że możesz go spokonie używac jako szamponu
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

klada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 21:33   #2676
201605090956
Konto usunięte

O. Mam go. Więc spokojnie jak mi się skończy (a nastąpi niestety to zaraz ) to użyję żelu (mam jeszcze go trochę). Tego akurat nie wiedziałam. A BD ma w miarę zapach (ostatnio mam mocną wrażliwosć na zapachy i wiele nie mogę zniesć, a w ciąży nie jestem - a szkoda... )
201605090956 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 21:34   #2677
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klada Pokaż wiadomość
Nawet nie zauważyłam, że mam go w domu Muszę zobaczyc następnym razem jak zadziała na moje włosy Może też umyję nim twarz

Myślę, że możesz go spokonie używac jako szamponu
Wiem, że to nie wątek na ten temat, ale u mnie do twarzy sprawdza się super, nigdy nie miałam nic lepszego, moja cera się uspokoiła.
A miałam po ciąży i porodzie naprawdę wielkie problemy i żadne żele z wyższej półki nie dawały rady.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-10, 21:42   #2678
angelinmyheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
Ja za bardzo się nie znam na składach, ale kiedyś mnie to samo zastanawiało i gdzieś już było to pytanie na wizażu.
Z tego co wyczytałam w tej odpowiedzi to nie ma zbytniej różnicy w składzie, i można nim myć włosy tak samo jak szamponem z BD.
Z mojego doświadczenia powiem Ci, że najpierw myłam włosy tym żelem, a teraz szamponem i nie widzę różnicy.
Na początku myłam nim tylko twarz, ale zaczęłam też włosy i z czystej ciekawości kupiłam ten szampon, ale chyba nie ma sensu to jak dla mnie, bo wystarczy mi tylko ten żel i nie potrzebuję w tym wypadku dodatkowej butelki z szamponem na mojej półce w łazience
Dziękuje Tobie, jak i innym dziewczynom za odpowiedzi. To będę nim myła włosy, bo na razie to myje nim twarz, ale przynajmniej o jedną rzecz na półce mniej.

https://www.suwaczki.com/tickers/72fldcimnc0g695n.png

01.02.2009r
04.08.2018r
angelinmyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 21:49   #2679
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuje Tobie, jak i innym dziewczynom za odpowiedzi. To będę nim myła włosy, bo na razie to myje nim twarz, ale przynajmniej o jedną rzecz na półce mniej.
Nie ma za co
Ja też jak skończę szampon to zostanę tylko przy żelu i do twarzy i do włosów, bo już od jakiegoś czasu, a dokładniej od dogłębniejszego czytania wizażu mi miejsc na półce na kosmetyki zaczyna brakować
Stary 2011-10-10, 21:50   #2680
Antii89
Zakorzenienie

w biedronce od 12. ma być w promocji odżywka diplona za 10 zł,ciekawe jak składowo. i mój ukochany żel micelarny, idealny do mycia buzi, zero ściągnięcia.
Stary 2011-10-10, 22:09   #2681
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Czy myślicie że Vitapil na początku przyjmowania może wpływać negatywnie na cerę?
Bo zaczęłam go stosować przeciw wypadaniu włosów i ostatnimi dniami moja cera jest w kiepskim stanie i podejrzewam że to on jest sprawcą
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-11, 09:19   #2682
Mini1991
Zakorzenienie

oczywiscie ze tak.. zawiera duzo wit b12 (sprawca pogorszenia cery)
niestety musialam dlatego zrezygnowac z vitapilu
Stary 2011-10-11, 13:35   #2683
SlodkaGrzesznica90
Raczkowanie

a ja jestem załamana już za niedługo będzie 3 miesiąc jak nie prostuje włosów, dbam o nie, łykam wspomniany vitapil i inne tabletki na włosy a one nadal mi się łamią i rozdwajają nie chce ich narazie podcinać bo podcinałam z półtorej miesiąca temu a poza tym fryzjerka ciachnie je po jednej długości a nie będzie wybierać akurat tych włosków co mam porozdwajane. A zaznaczę że mam porozdwajane na różnych długościach bo mam połamane włosy więc nie w każdym miejscu mają tyle samo cm. Wychodzi na to że musiałabym ściąć się przynajmniej do ucha lub na łyso póki co sama wybieram sobie porozdwajane włosy i je podcinam nożyczkami. Co ja mam jeszcze zrobić?

Dbam o włosy
Podcięcie końcówek: 18.09.2012r.
31.12.2012r.
18.02.2013r.
Nie prostuję od: 18.09.2012r.
SlodkaGrzesznica90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 13:39   #2684
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez SlodkaGrzesznica90 Pokaż wiadomość
a ja jestem załamana już za niedługo będzie 3 miesiąc jak nie prostuje włosów, dbam o nie, łykam wspomniany vitapil i inne tabletki na włosy a one nadal mi się łamią i rozdwajają nie chce ich narazie podcinać bo podcinałam z półtorej miesiąca temu a poza tym fryzjerka ciachnie je po jednej długości a nie będzie wybierać akurat tych włosków co mam porozdwajane. A zaznaczę że mam porozdwajane na różnych długościach bo mam połamane włosy więc nie w każdym miejscu mają tyle samo cm. Wychodzi na to że musiałabym ściąć się przynajmniej do ucha lub na łyso póki co sama wybieram sobie porozdwajane włosy i je podcinam nożyczkami. Co ja mam jeszcze zrobić?
Można Twoje włosy gdzieś zobaczyć? Pokaż je nam i opisz pielęgnację, czegoś używasz [niestety nie kojarzę...]. Zabezpieczasz przed uszkodzeniami? Może zamiast tabletek zacznij pić pokrzywę.

EDIT: Troszkę doczytałam i...od kiedy tak naprawdę DBASZ o swoje rozjaśnione włosy? Faktycznie 3 miesiące? I naprawdę nie prostowałaś włosów? dziewczyny radziły, podawały nazwy kosmetyków, zmieniłaś pielęgnację, kupiłaś którykolwiek polecany produkt?
Za swoje włosy wzięłam się tak porządnie prawie rok temu. Zaczęłam w styczniu od ścięcia kilkunastu cm, były do brody. Myślę, że wtedy łatwiej je pielęgnować...a rozdwojonych włosów nie skleisz, musisz skrócić niestety.

"Świat przeszkadza mi w życiu."

Edytowane przez DMkAnia
Czas edycji: 2011-10-11 o 13:48
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 13:45   #2685
dilula
Rozeznanie

Cytat:
Włosy i tak będą się łamać, bo są zniszczone na całej długości, a podcinasz same końce. Albo wycieniuj włosy albo zetnij ile się da tych zniszczonych. Dopiero wtedy będą wyglądały na zdrowsze. Prostownica pali włosy, niszczy maksymalnie, rozrywa wiązania keratyny, robi masakrę, więc tak szybko nie da się tego naprawić. Kosmetyki i oleje mogą wypełnić małe ubytki, ale nie przywrócą do życia czegoś, co i tak jest martwe i zostało dodatkowo spalone.
Ja radze wycieniować, jeśli nie chcesz drastycznie obcinać.
Stary 2011-10-11, 13:48   #2686
SlodkaGrzesznica90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Można Twoje włosy gdzieś zobaczyć? Pokaż je nam i opisz pielęgnację, czegoś używasz [niestety nie kojarzę...]. Zabezpieczasz przed uszkodzeniami? Może zamiast tabletek zacznij pić pokrzywę.
Proszę tutaj moje włosy. Wiem że nadal nie są piękne i zdrowe ale naprawdę staram się jak mogę. Używałam wszystkie perełki wizażowe takie jak wax zagraniczny, l biotica wax, joanna z apteczki babuni balsam nawilżająco regenerujący, myje włosy szamponami alterry, używam ich odżywki, wcierałam jantar, seboradin, wode brzozową, olej kokosowy itd itd. a tu co? chyba się zgolę na łyso

zdjęcia są robione z przed miesiąca. Wygląd włosów tylko troszkę się poprawił niż na fotkach.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02156.jpg (56,5 KB, 83 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02594.jpg (75,9 KB, 73 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02606.jpg (54,9 KB, 74 załadowań)

Dbam o włosy
31.12.2012r.
18.02.2013r.
Stary 2011-10-11, 13:55   #2687
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
zdjęcia są robione z przed miesiąca. Wygląd włosów tylko troszkę się poprawił niż na fotkach.
A może po prostu jesteś falowana a o tym nie wiesz i powinnaś przejść na CG do zdjęcia co robiłaś z włosami? Schły naturalnie, jak się zachowują, gdy jest deszczowa pogoda? Puszą się, itp.?
Motywacja do działania...moje włosy w grudniu przed cięciem, KLIK!, dalej w maju po cieniowaniu, KLIK! teraz są dłuższe, w jeszcze lepszej kondycji i bardziej się kręcą
EDIT: Proszę wziąć poprawkę, że foto z grudnia jest bez lampy błyskowej i robione telefonem.

Edytowane przez DMkAnia
Czas edycji: 2011-10-11 o 13:57
Stary 2011-10-11, 14:01   #2688
SlodkaGrzesznica90
Raczkowanie

Cytat:

EDIT: Troszkę doczytałam i...od kiedy tak naprawdę DBASZ o swoje rozjaśnione włosy? Faktycznie 3 miesiące? I naprawdę nie prostowałaś włosów? dziewczyny radziły, podawały nazwy kosmetyków, zmieniłaś pielęgnację, kupiłaś którykolwiek polecany produkt?
Za swoje włosy wzięłam się tak porządnie prawie rok temu. Zaczęłam w styczniu od ścięcia kilkunastu cm, były do brody. Myślę, że wtedy łatwiej je pielęgnować...a rozdwojonych włosów nie skleisz, musisz skrócić niestety.
nie prostuję włosów od 18.07. br wtedy tez zaczełam myśleć nad pielęgnacją. Oczywiście że zakupiłam te produkty. Przestałam myć włosy silikonami. Wyżej wymieniłam kosmetyki których używam. Jest tego jeszcze więcej np wosk z waxa. Nie mogę ich ściąć do brody, nie odważę się na to w życiu. Wyglądałabym mega komicznie i jak dziecko bo mam dosyć dziewczęcą urodę.
Co sądzicie o tym by podrosły sobie jeszcze troszkę, póki co jak zuaważę jakieś porozdwajane włosy, połamane skracać je sama, i za jakiś miesiąc iść dopiero do fryzjera? hmm w sumie teraz i tak jestem spłukana więc nawet nie mam kasy by do niego się wybrać

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Cytat:
A może po prostu jesteś falowana a o tym nie wiesz i powinnaś przejść na CG do zdjęcia co robiłaś z włosami? Schły naturalnie, jak się zachowują, gdy jest deszczowa pogoda? Puszą się, itp.?
Motywacja do działania...moje włosy w grudniu przed cięciem, KLIK!, dalej w maju po cieniowaniu, KLIK! teraz są dłuższe, w jeszcze lepszej kondycji i bardziej się kręcą
EDIT: Proszę wziąć poprawkę, że foto z grudnia jest bez lampy błyskowej i robione telefonem.
tzn po umyciu włosy super proste jak drut nie są. Są w sumie lekko falowane ale raczej bym je zaliczyła do prostych. Do zdjęcia włosy były tylko przeczesane, chyba świeżo umyte, nie pamiętam ..
Jak jest deszczowa pogoda to się puszą dlatego teraz chodzę w kucyku. Zawsze schną naturalnie bo nie lubię ich suszyć i w sumie nigdy tego nie robiłam. No może kiedyś z 5 lat temu..

Dbam o włosy
31.12.2012r.
18.02.2013r.
Stary 2011-10-11, 14:07   #2689
monikacem
BAN stały

A jak wy śpicie z tymi olejkami na włosach? Nie tłuści wam się poduszka, czy zakładacie jakieś czepki? Jak potem je zmywacie z głowy? Wysmarowałam raz włosy oliwą z oliwek i musiałam kilka razy myć włosy żeby ją usunąć
monikacem jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-11, 14:09   #2690
SlodkaGrzesznica90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monikacem Pokaż wiadomość
A jak wy śpicie z tymi olejkami na włosach? Nie tłuści wam się poduszka, czy zakładacie jakieś czepki? Jak potem je zmywacie z głowy? Wysmarowałam raz włosy oliwą z oliwek i musiałam kilka razy myć włosy żeby ją usunąć
ja zakłada czepek wspomagający regenerację włosów. I na to czapkę a jak nie idę spać to czepek i ciepły ręcznik.

Dbam o włosy
31.12.2012r.
18.02.2013r.

Edytowane przez SlodkaGrzesznica90
Czas edycji: 2011-10-11 o 14:11
Stary 2011-10-11, 15:22   #2691
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mini1991 Pokaż wiadomość
oczywiscie ze tak.. zawiera duzo wit b12 (sprawca pogorszenia cery)
niestety musialam dlatego zrezygnowac z vitapilu

a myślisz że to może być takie chwilowe? Jak np. po pokrzywie że najpierw się cera oczyszcza i jest wysyp a potem jest za to lepiej niż na początku?

dobrze że kupiłam mniejsze opakowanie

aaa... i jak go wypiję nie przy jedzeniu to mi po nim niedobrze
Stary 2011-10-11, 15:59   #2692
Mini1991
Zakorzenienie

nie no jak sie uczyłam o wit b12 to niestety źle działa na cere wiec mysle ze bedzie sie to utrzymywac.. wiec osoby z problemami skornymi niestety musza na nia uwazac ;(
sama szukam czegos bez wit b12

po pokrzywie to mogło byc usuwanie toksyn i stad wysyp
Stary 2011-10-11, 16:08   #2693
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

No to mnie zmartwiłaś
wiązałam z nim duże nadzieje, to opakowanie dokończe ale jeśli cera się nie poprawi to będę musiała z niego zrezygnować a dodam że mam cerę suchą, nietrądzikową a tu mi wyskoczyło pełno takich grudek podskórnych i małych krostek
Stary 2011-10-11, 16:51   #2694
_cornelia_
Zadomowienie

Cytat:
super wyglądają. Może moje też by podeszły pod falowane i by się fajnie zakręciły.
Muszę poszukać gdzieś dokładnie o pielęgnacji włosów kręconych.

PS. Paczuszka już doszła? Wszystko w jednym kawałku?
Stary 2011-10-11, 18:06   #2695
pannanika
Zakorzenienie

Jak wrócę od fryzjera to wam pokażę moje włoski. Mam lekko falowane, nie wiem czy CG nie pomogło by ich pofalować bardziej ^^
Stary 2011-10-11, 18:36   #2696
Kingulina2901
Raczkowanie

Dziewczyny mam do Was takie pytanie bo sama już nie potrafię dojść do ładu.
Zastanawiam się czy można przesadzić w pielęgnacji włosowej? Ja o włosy dbam już dość długo, od środka i od zewnątrz, nie suszę, nie prostuję... Jedyną niszczącą rzeczą jest farbowanie. A i tak wyglądają... No jak dla mnie to okropnie. Suche na końcach, które wyginają się w każdą stronę i są takie odstające a całość prosta jak drut. Szybko się przetłuszczają, i źle się układają. Tż mówi że może powinnam trochę przystopować bo nakładam tego za dużo.
Pomyślałam że wy jednak znacie się na tym wszystkim lepiej. Niżej napiszę Wam co z nimi robię, i czy to za dużo?
Od wewnątrz:
*drożdże(codziennie)
*pokrzywa(codziennie)
Od zewnątrz:
-Oleje(co 2 dni jakiś, czasem mieszanka)
*rycyna
*ze słodkich migdałów
*oliwa z oliwek
*amla gold
*vatika kokosowa (ale b.rzadko bo się nie lubimy)
-Szampony (myję co 2 dni)
*babydream
*alterra
*eva naturia 3 zioła(rzadziej niż raz na tydzień)
-Wcierki itp.:
*capitavit (co 2 dni, po każdym myciu)
*sok z czarnej rzepy (mniej więcej 2 razy w tygodniu)
-Po myciu('zabezpieczacze')
*jedwab Chi
*gliss kur w sprayu
-Maski i odżywki do spłukiwania(po każdym myciu coś):
*maska kallos mleczny i placenta
*odżywka Isana wygładzająca
*maska Bingo kaszmir i kolagen
*maska Gloria (teraz już się skończyła;p)
*wosk BF henna i awokado
No i tyle tego mam, używam jeszcze miodu i gliceryny. Czasem robię mieszanki kilku masek, odżywek i właśnie miodu, glieryny itp. Czasem ale rzadko masecza z jajka... No i to by było na tyle. Myślicie że to zbyt dużo? I powinnam przyhamować i coś z tego usunąć na jakiś czas? Tylko co?

Włoski:

...
36cm=>luty '11
41cm=>wrzesień '11
...
60cm...

Czyli OSTRO dbamy, i OSTRO zapuszczamy
Włosomaniactwo od ~ kwietnia 2010

Kingulina2901 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 18:40   #2697
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez _cornelia_ Pokaż wiadomość
super wyglądają. Może moje też by podeszły pod falowane i by się fajnie zakręciły.
Muszę poszukać gdzieś dokładnie o pielęgnacji włosów kręconych.

PS. Paczuszka już doszła? Wszystko w jednym kawałku?
Spróbuj CG, to metoda pielęgnacji dla każdego, nie tylko kręconych

Taaak, dziękuję już korzystam z błyskotek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-11, 19:41   #2698
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
w biedronce od 12. ma być w promocji odżywka diplona za 10 zł,ciekawe jak składowo. i mój ukochany żel micelarny, idealny do mycia buzi, zero ściągnięcia.
o nie znam tej odzywki, ale tez sie musze z nią zapoznc

ps ja tez poluje na micelka
Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Pokaż wiadomość

a myślisz że to może być takie chwilowe? Jak np. po pokrzywie że najpierw się cera oczyszcza i jest wysyp a potem jest za to lepiej niż na początku?

dobrze że kupiłam mniejsze opakowanie

aaa... i jak go wypiję nie przy jedzeniu to mi po nim niedobrze

ja po jakis tabletkach na wsosy mialam nie za fajna cere na poczatku ale sie poprawilo potem

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 21:08   #2699
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
o nie znam tej odzywki, ale tez sie musze z nią zapoznc

ps ja tez poluje na micelka
A jaki to żel micelarny?

Stary 2011-10-11, 21:13   #2700
szyszyniak
Zadomowienie

Piszę tutaj z prośbą o poradę co kupić. Od jakiś 2tyg zacząłem porządnie dbać o włosy i stoję teraz przed dylematem co kupić. Jakie odżywki do OMO polecacie? Jak na razie z szamponów różnych zmieniłem na alterrę z granatem i aloesem. Odkąd zacząłem postępować wg rad tutaj zebranych widzę różnicę. Ale dalej się plączą niestety... Dzisiaj zakupiłem drożdże i pokrzywę (kiedyś miałem jakieś tabletki, ale nie cierpię faszerować się tabletkami).

pozdrowienia
szyszyniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości