mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4 - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-01, 14:03   #2671
owieczka86
Zadomowienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Owieczko masz literowke w podpisie
W oczekiwaniu na synekcza ..

dziękuję już zaraz sobie poprawie,nie widziałam tego wcześniej
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 14:05   #2672
fatal21
Wtajemniczenie

Co do krwi pępowinowej to my chyba sobie, a właściwie swojej córci zafundujemy taki prezent.Kazda z moich siostr tak zrobiła, więc będę wiercić dziurę w brzuchu Tż.Oby się nigdy nie przydała.
Zastanawiałam się właśnie nad tym persilem sensitive tylko boję się, że wyda się zbyt skoncentrowany jak dla takiego maluszka.
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 14:06   #2673
owieczka86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
Ja właśnie nie wiem, Tż jakoś "olał" to, chyba wydaje mu się niepotrzebne, a ja nie wiem, troche kosztuje, ale jak coś by się z dzidzią działo to kurcze... właśnie nie wiem...

no ja też nie wiem co robić... moim zdaniem warto...ale koszt tego mnie przeraża...
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 14:06   #2674
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Dziewczyny dlaczego ta zyrafka jest teraz taka popularna http://allegro.pl/zyrafka-sophie-zyr...779671132.html
http://sophiegiraffeusa.com/video.html

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 14:09   #2675
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Niewiem dlaczego ale ja jej bym nie kupiła i nawet nie zwróciła uwage
ZWLASZCZA NIE ZA TAKA CENE
nie wiem, moze jakos super oddzialuje na maluchy duzo dziewczyn jak Sonia byla mala chwililo sobie "Pana Metke", moze dzieci maja jakis inny gust niz my

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
aaa czyli kultowa zabawka
Stary 2011-09-01, 14:10   #2676
tuszka
Raczkowanie

Witaminka ma pierwszeństwo w kwestii łóżeczka, ja niestety potrzebuję ciemnego brązu, najlepiej z szufladą.
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 14:22   #2677
marejta
Zadomowienie

Jak się dobrze orientuję to Witaminka ma łóżeczko, chyb od kogoś dostała w prezencie, ale mogę sie mylić

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 14:24   #2678
agulan82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
Przyznałam się tżtowi, ze szyję i poprosił mnie abym mu wszyła ściągacze do polara, a mi się tak nie chce

My do prania też używamy persil. U mnie jest strasznie twarda woda i aby rzeczy były doprane trzeba wsypać nieco więcej proszku.
A waśnie dziewczyny może Wy znacie jakieś środki do zmiękczania wody, które były by bezpieczne dla dziecka. Do prania pieluszek wielorazowych coś takiego by mi się przydało, bo daje sie połowę zalecanej ilości proszku, a w tej twardej wodzie to mi się rzeczy nie dopiorą.

A jak mowa o peanu to idę pościągać ze sznurka co wyschło I pasuje coś zjeść - głód już czuję
Soda oczyszczona zmiękcza wodę ale tylko do białego ale jak do pieluch to może być
Stary 2011-09-01, 14:28   #2679
Wiszkaa
Raczkowanie

Ta żyrafka z tego filmiku całkiem fajnie się prezentuje, ale ta cena

Moje sprzątanie utknęło w miejscu, jakoś tak ciężko mi jest, po tym szpitalu nie mogę dojść do siebie
Co do Białego Jelenia sama się nad tym proszkiem zastanawiałam, tylko czy on podopiera wszystkie plamy z ubranek

Żona od 17 maja 2008r.
Mama od 25 grudnia 2011r
.

Wiszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 14:29   #2680
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
dzięki Joamic właśnie dzięki temu plikowi chyba nabawiłam się konia trojańskiego(wirusa) albo mi ją zablokowało zaraz sprawdzę dysk
Stary 2011-09-01, 14:31   #2681
Anusiak 83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Co do krwi pępowinowej to my chyba sobie, a właściwie swojej córci zafundujemy taki prezent.Kazda z moich siostr tak zrobiła, więc będę wiercić dziurę w brzuchu Tż.Oby się nigdy nie przydała.
Zastanawiałam się właśnie nad tym persilem sensitive tylko boję się, że wyda się zbyt skoncentrowany jak dla takiego maluszka.
rozważałam to jakiś czas temu, ale my się nie decydujemy.
Chyba oolong pisała, że nie ma pewności że jeśli krew dziecka zmutuje (jakaś choroba), że tak samo nie zachowa się ta pępowinowa.
Nawet nam facet z banku krwi mówił, że nie w każdym przypadku da się ją zastosować. No i jest to strasznie drogie... Mam nadzieję, że nie będziemy żałować w przyszłości...
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 14:32   #2682
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
dzięki Joamic właśnie dzięki temu plikowi chyba nabawiłam się konia trojańskiego(wirusa) albo mi ją zablokowało zaraz sprawdzę dysk
Mi nic nie wykryło. A masz antywirusa? Może już stracił ważność okres ochronny

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Łóżeczko nie ma szuflady

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

Stary 2011-09-01, 14:33   #2683
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Mi nic nie wykryło. A masz antywirusa? Może już stracił ważność okres ochronny
Właśnie mam antywirusa i on mi zablokował stronę i pokazał wirusa ale nie wiem czy się ściągnął czy nie. Robię skan dysków właśnie. Cholercia trojan jest najgorszy
Stary 2011-09-01, 14:34   #2684
princessskaa
Wtajemniczenie

Thumbs down Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4

cześć Dziewczyny
Mam dzisiaj podły humor... Wczoraj znaleźliśmy na tablicy.pl fajne ogłoszenie kawalerki w nowym budownictwie, za 800zł plus opłaty. Zadzwoniliśmy i byliśmy drugim małżeństwem w kolejce do obejrzenia. I co? Tamci zgarneli ją nam z przed nosa Może i nie była to wymarzona oferta, bo 4piętro, ale kurcze w takiej cenie to nic nie ma I pewnie zakończy się to tak, że zostaniemy na obecnej stancji...
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 14:35   #2685
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anusiak 83 Pokaż wiadomość
Chyba oolong pisała, że nie ma pewności że jeśli krew dziecka zmutuje (jakaś choroba), że tak samo nie zachowa się ta pępowinowa.
Nawet nam facet z banku krwi mówił, że nie w każdym przypadku da się ją zastosować. No i jest to strasznie drogie... Mam nadzieję, że nie będziemy żałować w przyszłości...
wlasnie mi sie gdzies o uszy obilo tez ze nie w kazdym przypadku ma sens zastosowanie

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
cześć Dziewczyny
Mam dzisiaj podły humor... Wczoraj znaleźliśmy na tablicy.pl fajne ogłoszenie kawalerki w nowym budownictwie, za 800zł plus opłaty. Zadzwoniliśmy i byliśmy drugim małżeństwem w kolejce do obejrzenia. I co? Tamci zgarneli ją nam z przed nosa Może i nie była to wymarzona oferta, bo 4piętro, ale kurcze w takiej cenie to nic nie ma I pewnie zakończy się to tak, że zostaniemy na obecnej stancji...
Princesko moze cos jeszcze fajniejszego na was czeka
Stary 2011-09-01, 14:36   #2686
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ja tez uwazam ze tormentiol jest najlepszy!
teraz przy malej uzywam i przy malenstwie tez bede

co do krwi pepowinowej nie jestem na to zdecydowana, obedzie sie.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 14:37   #2687
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Właśnie mam antywirusa i on mi zablokował stronę i pokazał wirusa ale nie wiem czy się ściągnął czy nie. Robię skan dysków właśnie. Cholercia trojan jest najgorszy
Mi nic nie wykryło. Może jeszcze inną stronę otwierałaś...

To masz na youtube
http://www.youtube.com/watch?v=rlMMd...layer_embedded

Stary 2011-09-01, 14:41   #2688
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Mi nic nie wykryło. Może jeszcze inną stronę otwierałaś...

To masz na youtube
http://www.youtube.com/watch?v=rlMMd...layer_embedded
Właśnie to najgorsze że tylko miałam wizaż otwarty i tą stronę włączyłam
Stary 2011-09-01, 14:44   #2689
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Fatal co do tego persila sensitive do białego, ja zima dostałam okropnego uczulenia po nim. Miałam swędzące krosty w mijscach gdzie skóra styka sie z bielizną. Dermaltolog była lekko dziwiona umiejscowieniem. Potem długo prałam bieliznę właśnie w Białym Jeleniu i byłam z niego bardzo zadowolona.

Princesska trzymam kciuki zebu udało Wam się znaleźć fajne lokum.

A krwi pępowinowej nie będziemy przechowywać.

Poprasowałam trochę, idę teraz piec ciasto czekoladowe z cukinią, ciekawe czy wyjdzie takie pyszne jak w tamtym roku. Wieczorem mamy gości, będą prosić na wesele, ale nie pójdziemy bo w tym samym terminie jest wesele mojej siostry.
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 14:45   #2690
rudominka
Raczkowanie

glamourous - bardzo serdecznie Ci dziękuję za te wszystkie informacje cukrzycowe, teraz muszę je przetrawić

Tincia - dzięki za informacje, zawsze to łatwiej jak się wie jak inni sobie radzą.

Cytat:
Rudominko wspolczuje cukrzycy
Dzięki

Cytat:
Napisane przez Wiszkaa Pokaż wiadomość
U mnie w informatorze dla ciężarnych z cukrzycą, który dostałam od diabetologa pisz tak:
Cukrzyca Typ G1 sama dieta
Cukrzyca Typ G2 dieta+insulina
Więc różnie widać piszą o tym
Dziękuję bardzo, fajnie że bierzesz udział w tych dodatkowych badaniach, na pewno skorzystasz i będziesz dobrze dopilnowana przez lekarzy.
Insulinę mam tylko na noc, taką chyba dłużej działającą, bo poranny cukier był za wysoki. W ciągu dnia na diecie szpitalnej jest ok.

Mam wielką nadzieję, że po porodzie minie nam wszystkim ta cukrzyca.

Miałam coś jeszcze napisać, ale zapominiałam
Odnośnie wózka maxi cosi mura - starsze wersje, czyli ta co pokazała Agula82 (coś chyba pomyliłam w nicku, przepraszam) mają fajną, dużą budkę do spacerówki. Natomiast te nowe, tegoroczne mają bardzo małą budkę i jak się położy siedzisko spacerowe, to dziecko właściwie wcale nie jest zakryte - tylko trochę od tyłu, nawet nie do końca z góry. To jest główny powód dla którego nie kupiłam tego wózka, poza tym jest super
rudominka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 14:52   #2691
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość
Poprasowałam trochę, idę teraz piec ciasto czekoladowe z cukinią, ciekawe czy wyjdzie takie pyszne jak w tamtym roku. Wieczorem mamy gości, będą prosić na wesele, ale nie pójdziemy bo w tym samym terminie jest wesele mojej siostry.
DOBRZE PRZECZYTALAM?????TO MA SZANSE W OGOLE BYC DOBRE???
chociaz fakt, ciasto marchewkowe pyszne jest
Stary 2011-09-01, 14:53   #2692
dygotka8
Zakorzenienie

dzień dobry
nie śpię od 5 rano,ale dopiero co wróćiłam do domu zmęczona,spragniona,ale najedzone bo byłam wikei na hot dogu
odpowiem na niektóre posty:
Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
Jutro Was ponadrabiam kochane, bo dopiero wróciłam z wizyty.
No więc tak: kończymy dzisiaj 29tc, waga maluszka 1400g, póki co wszystko trzyma. Martwią mnie dysproporcje na usg: główka wychodzi 30t5dc, brzuszek 28t4dc a kość udowa 29tc. Zaczynam świrować
Do tego na upławy dostałam macmiror, brała któraś?
u mnie pomiary na usg na NFZ różniły sie zecydowanie od tych wykonanych prywatnie.nie wiem czemu,ale te prywatnie były bardziej zbliżone(a i sprzęt lepszy)
ja brałam macmiror około 12-13 tc.

Cytat:
Napisane przez dominej Pokaż wiadomość
Cześś
jak pisałam kilka dni temu - teraz odkąd jestem na zwolnieniu rzadko siedze przy kompie, więc nawet jak Was czytam, to rzadko się odzywam....

Byłam dzisiaj u gina na wizycie - i leki nadal mam brać, ale na szczęście nie zwiększył dawki - szyjka się nie skraca bardziej, nie ma rozwarcia, więc skurcze - jeśli kilka dziennie to jakoś przeżyjemy..
Kochane powiem Wam, że od 2-3 dni boli mnie skóra w jednym miejscu na brzuchu - a dokładniej wkoło blizny po operacji na wyrostek no i ta blizna... Wczoraj wieczorem TŻ zauważył, że pod bllizną zrobiły mi się sine rozstępy - i teraz nie wiem co kupić do smarowania, żeby na pewno pomogło. Smaruję się jakimś balsamem, ale widocznie za słabym. Zamówiłam wczoraj ten olejek, któy polecała Glam, ale zastanwiam się czy nie kupić usteli... Dziewczyny poradźcie coś - bo boli i brzydko wygląda....

Jutro 3 zajęcia w SR - bardzo lubie tam chodzić

Dobrej nocki Wam życzę

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

A i jeszcze powiem Wam, że mnie męczą ostatnio zaparcia Zawsze miałam z tym kłopot, ale activia, czy woda z cytryną i miodem pomagały - a teraz wybróbowałam już wszystko co mi przyszło do głowy (śliwki zalewane na noc wrzątkiem, woda z cytryna i miodem, activia, kefir i inne) jem dużo owocó i warzyw (błonnik) i nic nie pomaga.... A jak pomyślę, że mogę się nabawić hemoroidów to
ja uzywam musteli,zamówiłam też z clareny sorbet-czekam az przyjdzie.poelciła mi go dziewczyna z innego watku

co do zaprc-to tu tez potrzeba jest systematcyzność i tak jaka napisała Magdalena512graniczyć słodkości i produkty przetworzone,jeść duużo warzyw,owoców(ale owoce nie na noc)pić duużo wody,bo np kawa odwadnia i może pogarszać sprawę.a pić śliwki polecam nadal,tu tez potrzeban jest systemctyczność.

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
w ogole dziecko to jest ogromne wyzwanie nawet dla najlepszego zwiazku na swiecie i zobaczycie- nawet jak tzty jak aniolki sa to i tak wiekszosc z nas predzej czy pozniej na cos tam bedzie narzekala
pojawienie sie dziecka calkowicie zmienia zwiazek, ze tak powiem "srodek ciezkosci" sie przenosi i naprawde i kobietom i facetom troszke czasu zajmuje powrot do rownowagi- zwlaszcza ze do tego dochodzi stale zmeczenie, stres itd
jak ja się boje tego "sprawdzianu"...czase m spędza mi to sen z powiek..ile ja już o tym myślałam.....łoj..

badanie na HIV miałam jako pierwsze.myślałam,że to standard

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-09-01 o 14:58
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 14:56   #2693
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

glamourous na samą myśl gotowani czy zalewania wrzątkiem (w kranie woda ma 80st) to dostaje dreszczy - leniwa jestem. Ja tetry raczej nie będę używać tylko tych specjalnych wkładów z bambusa - ponoć są bardzo chłonne. Pieluszki wielorazowe wprowadzę najprawdopodobniej dopiero od 3 miesiąca życia dziecka - taki mam zapas jednorazówek.
U mnie na tyle łachów się zbierze że spokojnie będę mogła prać na 60st, od czasu do czasu na 90st.
A Ty masz te pieluszki z odczulaczem z PULa?

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
dziewczyny co sądzicie o przechowywaniu komórek macierzystych - czyli krwi pępowinowej?? Decydujecie się na ich pobranie przy porodzie i przechowywanie??
Nie , bo mnie na t nie stać.

Cytat:
Dziewczyny dlaczego ta zyrafka jest teraz taka popularna http://allegro.pl/zyrafka-sophie-zyr...779671132.html
Pierwszy raz widzę tę żyrafę. Cena powalająca.

Cytat:
Napisane przez agulan82 Pokaż wiadomość
Soda oczyszczona zmiękcza wodę ale tylko do białego ale jak do pieluch to może być
Nie do końca, bo pieluchy wielorazowe są też kolorowe i te w sumie najładniej wyglądają. Ale dzięki za info.

Cytat:
Moje sprzątanie utknęło w miejscu
A moje nawet z miejsca nie ruszyło Nic nie mam na swoje usprawiedliwienie

Cytat:
Mi też tą stronę zablokowało. Mi jak blokuje stronę to łącznie z wirusem, więc powiano być bezpiecznie. I tak czeka nas robienie systemu, bo komp zaczyna świrować.
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-01, 14:59   #2694
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Niewiem dlaczego ale ja jej bym nie kupiła i nawet nie zwróciła uwage
no mi ona sie nie podoba... ale kiedys juz widzialam aukcje to schodzily jak cieple buleczki
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 14:59   #2695
lina84
Rozeznanie

właśnie przezyłam szok dzwonił mój tato -żeby zarejestrować sie do przychodni diabetologicznej -czekał 2,5 godziny -masakra

Widziałyście gdzieś pieluszki w promocji ?? Musze zacząć się rozglądać.
lina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 15:00   #2696
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anusiak 83 Pokaż wiadomość
Tą kwestie rozważa się RAZ, jesli się nie decydujecie i by (pfu pfu) coś dziecku dolegało, to nawet nie ma co mysleć "mogliśmy..."
Decyzja teraz raz na zawsze. Myśle, ale... jest dużo plusów, minusem na pewno jest cena...

Ja to mam takie głupie uczucie, że jeśli się zdecyduję na bankowanie, to tak jakbym założyła, że moje dziecko będzie na bank chore :/ Ale to moja kwestia fizyczna
To tak jak wypisałam karte, że w razie W oferuje swoje narządy na przeszczepy- do dziś nie włożyłam tej kart do portfela, bo miałam uczucie, że wtedy na bank zginę w wypadku Głupia ta ludzka psychika.

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Edytowane przez Tincia
Czas edycji: 2011-09-01 o 15:03
Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 15:00   #2697
agulan82
Rozeznanie

Cytat:

A ja wiem i zamierzam ją kupić jak mała bedzie zaczynała pchac wszystko do buzi. Ta zabawka w rzeczywistości nie jest brzydka ale jest bardzo praktyczna. Wiem, że pochodzi z Francji i ma podobno kilkadziesiąt lat. Bardzo dobrze sprawdza się przy ząbkowaniu dziecka, nie zrobi sobie nią kzywdy wykonana ze zdrowych materiałów no i w ogóle same zalety. Łatwo dziecku ja złapac i utrzymac bo jest leciutka i może gryźć do woli
Stary 2011-09-01, 15:01   #2698
marejta
Zadomowienie

Cytat:
Ja jak kliknęłam link to mi właśnie wyskoczyła blokada i zrezygnowałam

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 15:03   #2699
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
co do zaprc-to tu tez potrzeba jest systematcyzność
Z tym sie w 100% zgadzam. Mi pomaga jedzenie musli na śniadanie z dodatkiem otręb i śliwek suszonych, ale muszę to jeść codziennie. Wystarczy dzień przerwy i już problem.
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 15:07   #2700
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
dygotka8 nie mogę po prostu żadnych cukrów, czyli nic słodkiego, odpadają dżemy i miód, także parówki, majonez, paprykarze, potrawy tłuste, smażone i mocno przetworzone, napoje słodkie gazowane. Jednym słowem wszystko co niezdrowe Mam jeść pieczywo razowe, żytnie lub orkiszowe, pieczywo chrupkie zbożowe,kasza gryczana, jęczmienna, ryż bardziej ciemny niz jasny, mąka razowa i potrawy z niej zrobione, musli zbożowe nat., otręby, płatki owsiane i jęczmienne, chudy nabiał, mięso gotowane lub pieczone bez tłuszczu (ew. w niewielkich ilościach), niektóre owoce w zmniejszonych porcjach, warzywa surowe, rośliny strączkowe, chude gat, mięsa i ryb itp. Nie będę wymieniać wszytskiego. Ograniczony mam sposób przygotowania i wybór produktów. Dla mnie to duża zmiana i ograniczenie.
eee tam-same dobre rzeczy.fakt-uzależniona jestem od słodyczy,ale jak mus to mus.jedynie dżemu/powideł by mi brakowało,a tak to ja tak właściwei sataram się jadać.

aha,napiszę,ze się dzisiaja zdenerwowałam,aż się trzęsłam...nie chcę pisać na forum,ale niestety znowu pod górkę

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość
Mnie lekarz nie zlecił
Poza tym mój mąż od lat oddaje krew i gdyby miał HIV to by mu zabronili tego robić... a że ze sobą współżyjemy to gdybym ja miała HIV to on też już by się zaraził
ja tez oddaje krew,ale mimo wszystko skierowanie na badanie dostałam

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
Z tym sie w 100% zgadzam. Mi pomaga jedzenie musli na śniadanie z dodatkiem otręb i śliwek suszonych, ale muszę to jeść codziennie. Wystarczy dzień przerwy i już problem.
i trzeba pamiętac by jednak pić wodę(nie słodkie napoje) bo jaksię pić nie będzie to się w jelitach "korek"zrobi i potem może boleć.....

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Cytat:
Napisane przez agulan82 Pokaż wiadomość

Chciałam zapytać jak wy to robicie, że w waszym poście cytujecie wypowiedzi z różnych innych postów, bo nijak nie mogę do tego dojść. Jak mogę prosic o wytłumaczenie to tak jak krowie na granicy...prosto i po kolei
ja otwieram w nowym oknie te wiadomości które chcę zacytować-jak odpowiem to wklejam do 1-2 wiadomości-nie bawię się w wielocytowanie bo potem mi się zawsze coś kasuje...

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości