Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r. - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-05, 22:36   #2671
Agnusbe
Przyczajenie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Witajcie Kochane!
Jestem w 21tc i spodziewam się chłopca (który właśnie się obudził i daje o tym znać =P)
Nie wiem czemu dopiero teraz się do Was przyłączam. Chyba wpływ na to miała moja dzisiejsza rozmowa przez tel z mamą. Uświadomiłam sobie ak mało wiem o noworodkach. A to co dowiedziałam się od mamy wydaje mi się bardzo przestarzałe i nieaktualne. W każdym razie pomyślałam, że miło będzie powymieniać się doświadczeniami. Chociaż ja głównie licze na Was bo to moja pierwsza ciąża.
pozdrawiam
Agnusbe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 22:44   #2672
Anabellita
Zadomowienie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

A witam nowe mamuśki

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
chcialabys,zeby Ci zrobil mejkap ?
o maaatko nie pomyślałam o tym... fuujjj!!! Ale musisz przyznać że skurczybyk ma talent

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
...co do rajstop ciążowych to widziałam rożne kolory w H&M za chyba 59.99 zł...
Rajstopy za 59.99 ? W piwrwszym momencie myślałam że piszesz o staniku...
Ja kupiłam dziś rajstopy ciążowe czarne 20den za 8zł oraz śliwkowe 40den za 12zł
P.S.
W marks&spencer są staniki do karmienia 2 szt za 130zł

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 22:52   #2673
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny tak z ciekawości sprawdza się Wam ??? http://www.ciazowy.pl/kalkulator,plci-dziecka.html mi się sprawdziło
wychodzi mi dziewczynka!!!!!!!!! ale złoty strzał padł w święta czyli 23/24.04 a doliczając 7 dni bo tyle mogły iść plemniki to wychodzi maj, więc chłopak także mam fifty fifty
Cytat:
Napisane przez Agnusbe Pokaż wiadomość
Witajcie Kochane!
Jestem w 21tc i spodziewam się chłopca (który właśnie się obudził i daje o tym znać =P)
Nie wiem czemu dopiero teraz się do Was przyłączam. Chyba wpływ na to miała moja dzisiejsza rozmowa przez tel z mamą. Uświadomiłam sobie ak mało wiem o noworodkach. A to co dowiedziałam się od mamy wydaje mi się bardzo przestarzałe i nieaktualne. W każdym razie pomyślałam, że miło będzie powymieniać się doświadczeniami. Chociaż ja głównie licze na Was bo to moja pierwsza ciąża.
pozdrawiam
no i termin na styczeń masz tak??
Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
na allegro wyczaiłam ost staniki 2 czarny i biały za 25 zł do karmienia więc warto, bo jeden wychodzi za 12,5 zł

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 22:53   #2674
Agnusbe
Przyczajenie

Cytat:
Ja kupiłam dziś rajstopy ciążowe czarne 20den za 8zł oraz śliwkowe 40den za 12zł
Gdzie można tak tanio kupić rajstopy ciążowe?
Agnusbe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 23:02   #2675
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Dobra laski... my tu gadu gadu, a robota czeka!
Mamusie STYCZNIOWE! Dlaczego jest aż tylko chłopaków na styczeń?? słucham?? jakie macie alibi??
mowilam juz, ze zachlannice pokradly wszystkie klejnoty !!!
Cytat:
Napisane przez Agatek
ej a dlaczego ja to przegapiłam??
moze czosnek Ci padl na wzrok
Cytat:
Napisane przez Agatek
oo ta właśnie sa sa sa brzydka i gruba i marudna nie wiem co oni w niej widzą jeszcze szparę w zębach ma
Nie wiem,czemu mowisz, ze marudna? Na co ona niby narzekala? To te inne placza,stekaja i cnotki udaja, bo sie niby wstydza golasa Pewnie sie pozniej kazdej snil po nocach
I ona ma wlasnie fajna urode jak na modelke

Cytat:
Napisane przez Agatek
męża nie ma, mogę szaleć
Ja właśnie jem bo coś gardło mnie bolało i mnie męczy, a tabletki do ssania mało pomogły teraz
Jedz,dziecino, na zdrowie, jedz
A tesciowce to mozesz i chuchnac, jak ja gdzies spotkasz. Zawsze to bedzie dla niej jakas odmiana od dymu papierocha

Agnusbe, witamy! Wiekszosc z nas jest w takiej samej sytuacji co Ty, bo tez pierworodki, ale w kupie sila

Cytat:
o maaatko nie pomyślałam o tym... fuujjj!!! Ale musisz przyznać że skurczybyk ma talent
no...ma...TALENT

---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Ultra
dziewczyny tak z ciekawości sprawdza się Wam ??? http://www.ciazowy.pl/kalkulator,plci-dziecka.html mi się sprawdziło
u mnie wychodzi dziewczynka, jak licze wiek 25 lat
jednak dzieciak byl robiony rano, a ja sie urodzilam okolo 16-17, wiec rano mialam jeszcze 24 lata, wiec chlopak

---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

o, Agatku, a dlaczego w suwaczku Twoja Niespodzianka jest zaznaczona na niebiesko???

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 23:28   #2676
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
mowilam juz, ze zachlannice pokradly wszystkie klejnoty !!!
zołzy i tyle!
Ty nie masz tak źle, bo na luty jest 12 dziewuch i 5 chłopków, więc nie czujesz tej presji co ja
Cytat:
moze czosnek Ci padl na wzrok
albo mi padło na mózg
Cytat:
Nie wiem,czemu mowisz, ze marudna? Na co ona niby narzekala? To te inne placza,stekaja i cnotki udaja, bo sie niby wstydza golasa Pewnie sie pozniej kazdej snil po nocach
I ona ma wlasnie fajna urode jak na modelke
no cały czas smutna jakaś taka myna, cały czas taka chodzi byle jaka no wyraz twarzy ma byle jaki i proszę się ze mną nie sprzeciwiać!! bo wyślę złe mocne na dziewczynkę!! sasasa

Cytat:
Jedz,dziecino, na zdrowie, jedz
A tesciowce to mozesz i chuchnac, jak ja gdzies spotkasz. Zawsze to bedzie dla niej jakas odmiana od dymu papierocha
ooo taak ja chyba zbieram manatki i spadam do DE z powrotem... bo nie mogę na nią patrzeć- nie odpoczęłam od niej przez te 2 tyg... co gorsza! Wnerwia mnie jeszcze bardziej i z braku kasy ona sie wyżywa i podnosi głos, to też podniosłam dzisiaj bo mnie wkur..a
Spróbuję załatwić zieloną kartę w nfz i w razie co opieka medyczna jest wtedy za darmo

Cytat:
u mnie wychodzi dziewczynka, jak licze wiek 25 lat
jednak dzieciak byl robiony rano, a ja sie urodzilam okolo 16-17, wiec rano mialam jeszcze 24 lata, wiec chlopak
no to też masz 50% na 50 %

Cytat:
o, Agatku, a dlaczego w suwaczku Twoja Niespodzianka jest zaznaczona na niebiesko???
a no bo lubię ten kolorek i se może wyczaruję syna a dziewczynka może być też na niebiesko no chyba nie ubiorę Seby w różowe w razie co?

---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ----------

http://www.smog.pl/wideo/45242/remi_...jonalny_troll/

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-10-05 o 23:20
Stary 2011-10-05, 23:28   #2677
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
zołzy i tyle!
Ty nie masz tak źle, bo na luty jest 12 dziewuch i 5 chłopków, więc nie czujesz tej presji co ja
Wlasnie Ty masz lepiej, bo pewnie wyladujesz w wiekszosci z chlopcem, a ja w wiekszosci z dziewczynka.

Cytat:
Napisane przez Agatek
no cały czas smutna jakaś taka myna, cały czas taka chodzi byle jaka no wyraz twarzy ma byle jaki i proszę się ze mną nie sprzeciwiać!! bo wyślę złe mocne na dziewczynkę!! sasasa
z tak interesujaca uroda moze sobie chodzic byle jaka - twarza nadrabia!!!
mnie tam ta,ktora odpadla sie wcale nie podobala
Miala zeby jak kon - iiiihhaaaaaaaaaaaa!!!!!

a zle moce na dziewczynke mnie nie ruszaja
jak bedzie dziewczynka, to bedzie najfajniejsza dziewczynka na swiecie przynajmniej bedzie mogla sobie przebierac i pomiatac tymi chlopami
Cytat:
Napisane przez Agatek
ooo taak ja chyba zbieram manatki i spadam do DE z powrotem... bo nie mogę na nią patrzeć- nie odpoczęłam od niej przez te 2 tyg... co gorsza! Wnerwia mnie jeszcze bardziej i z braku kasy ona sie wyżywa i podnosi głos, to też podniosłam dzisiaj bo mnie wkur..a
Spróbuję załatwić zieloną kartę w nfz i w razie co opieka medyczna jest wtedy za darmo
jeju, pakuj manatki i jedz do tzta, a tesciowka niech sie sama w swoim dymie kisi
biedna z nia jestes bardzo Na szczescie to tylko przejsciowe i predzej czy pozniej bedziecie na swoim
Cytat:
Napisane przez Agatek
a no bo lubię ten kolorek i se może wyczaruję syna a dziewczynka może być też na niebiesko no chyba nie ubiorę Seby w różowe w razie co?
to sie Kinga zdziwi...

a Wolinski by ubral chlopca w rozowy

Sometimes when I close my eyes, I can't see

Edytowane przez pearpearl
Czas edycji: 2011-10-05 o 23:31
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 23:41   #2678
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Wlasnie Ty masz lepiej, bo pewnie wyladujesz w wiekszosci z chlopcem, a ja w wiekszosci z dziewczynka.
ojj żebyś się nie zdziwiła!

Cytat:
z tak interesujaca uroda moze sobie chodzic byle jaka - twarza nadrabia!!!
mnie tam ta,ktora odpadla sie wcale nie podobala
Miala zeby jak kon - iiiihhaaaaaaaaaaaa!!!!!
nie moge z Ciebie no
Teraz mam inną favorytkę- Olivię

Cytat:
a zle moce na dziewczynke mnie nie ruszaja
jak bedzie dziewczynka, to bedzie najfajniejsza dziewczynka na swiecie przynajmniej bedzie mogla sobie przebierac i pomiatac tymi chlopami
pamiętaj, żeby wbijać od narodzin, że faceta trzeba rozkochać, otumanić, wzbogadzić się na nim, zedrzeć z kasy i zostawić sasasa
Cytat:
to sie Kinga zdziwi...
no zobacz ja no

O zobacz jaką japę tu strzeliła
no i co no i co?? gdzie ona niby ładna??
ona ma uda gladiatora!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 309668_156264961134718_154112624683285_270241_1218784286_n.jpg (18,3 KB, 48 załadowań)

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-10-05 o 23:43
Stary 2011-10-06, 06:53   #2679
agawoo
Zakorzenienie

Dzień dobry śpiochy
Wstawać

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 07:18   #2680
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dzień dobry

Nie nadrabiam, bo brak sił i czasu zaraz jadę do kuzynki i wracam jutro.

Witam nowe mamucie czujcie się jak u siebie

komu sałatki makaronowej???
Stary 2011-10-06, 07:25   #2681
uska000
Zadomowienie

dzien dobry

caly dzien mnie wczoraj nie bylo i ledwo nadrobilam.. a na dzis kupe roboty

Witam nowe mamusie

Agatku mam dla Ciebie poniekad zla wiadomosc... kupilam wczoraj lozeczko oczywiscie turystyczne cudne ale jechalam po to co razem wybralysmy ale jak je dotknelam to sie zalamalam;( mialas moze w podstawowce taka cudna ortalionowa kurtke?? jest z identycznego materialu, szelesci i jest okropne;/
niestety wzielam inne ten material mnie odstraszyl.. zastanow sie kochana dobrze.. ja kupilam to http://allegro.pl/a-lozeczko-kojec-d...831088611.html lampke wibracje i moskitere mozna dokupic lacznie 50zl i jeszcze dostalam rabat bo bylam ak u niej wiec narazie 240zl i jak sie na ta wibracje zdecyduje to podjade do niej

bylam tez wczoraj u lekarza... i tak naprawde nie powinnam byc na tym watku ale juz mnie chyba nie wyrzucicie?? Igor urodzi sie 18-19 grudzien i na swieta bedzie z nami cesarka musi byc planowana szybciej;/
Ogolnie maly cud malina glowka w dol brzuszek okragly glowa kanciasta;p
i siuras nie odpadl

ktoras pytala o cesarke planowana ja bede miec przez kregoslup;/

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-06, 07:35   #2682
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość

No pewnie że Chrząstów kojarzę Jak być przypadkiem jakąś rodzinkę odwiedzała, to daj znać, umówimy się na kawę
dam znać choć we wrześniu zrobiłam 2 tysiące km więc na razie siedzę na tyłku w warszawie
Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość

No ja wlasnie tez

1 i 4
podziękował
Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ile razy dziennie lekarz wam przepisał nospe i luteine dopochwową i w jakich dawkach??
ja mam wg lekarza brać nospe forte 3 x 1 tabl i luteinę 2x1 lub 2x2 jak będe się gorzej czuła. Póki co nospe biorę doraźnie jak bardzo boli bo drugi znajomy lekarz powiedział, żeby nospy az tyle nie brać, więc jak nie boli to nie biorę lub biorę jedna tabl a nie 3

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
to odpoczywaj kochana bo skurcze nie mogą się już więcej aż do porodu pojawić...musisz uważać, "leżeć i pachnieć"
My zaczynamy szkołę rodzenia w tę sobotę o godz. 10ej!

mi dziś próbował wywiercić dziurę kolanem w skórze, w okolicach pępka - masakra!!!

Co do łóżeczek drewnianych to ja najpierw obejrzałam w sklepie swiat dziecka ale chyba zamówię przez net

mi naciska na skórę i czuję że jest bliska rozerwania

moim zdaniem jakość wykonania drewex jest lepsza niż klupś - przynajmniej na naszym wybranym modelu, oba oglądaliśmy w sklepie dokładnie te:
http://www.drewex.pl/c/93/meble-maly...ety-mebli.html
http://www.klups-gostyn.pl/ar1.html
I drewex wyszedł lepiej na żywo
już leżę i pachnę, ale wiesz zawsze coś wyskoczy
gdzie idziecie do szkoły rodzenia?
kurcze z tymi łóżeczkami to się znowu zaczęłam zastanawiać w drewexie jest łożeczko, które mi sie podoba - hippo i można zrobić zeby było z kołyską musze je obczaić na żywo tylko nie wiem gdzie
Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, tak nieśmiało pytam, czy mogę do Was dołączyć? Bo mam różne wątpliwości związane z ciążą, macierzyństwem, a tutaj niektóre są już doświadczonymi matkami i w ogóle i tak Was podczytuję od jakiegoś czasu

Termin porodu mam na 21 lutego. Dziewucha ma być
witaj
Cytat:
Napisane przez Agnusbe Pokaż wiadomość
Witajcie Kochane!
pozdrawiam
helloł
Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
dzien dobry

Witam nowe mamusie

Agatku mam dla Ciebie poniekad zla wiadomosc... kupilam wczoraj lozeczko oczywiscie turystyczne cudne ale jechalam po to co razem wybralysmy ale jak je dotknelam to sie zalamalam;( mialas moze w podstawowce taka cudna ortalionowa kurtke?? jest z identycznego materialu, szelesci i jest okropne;/
niestety wzielam inne ten material mnie odstraszyl.. zastanow sie kochana dobrze.. ja kupilam to http://allegro.pl/a-lozeczko-kojec-d...831088611.html lampke wibracje i moskitere mozna dokupic lacznie 50zl i jeszcze dostalam rabat bo bylam ak u niej wiec narazie 240zl i jak sie na ta wibracje zdecyduje to podjade do niej

bylam tez wczoraj u lekarza... i tak naprawde nie powinnam byc na tym watku ale juz mnie chyba nie wyrzucicie?? Igor urodzi sie 18-19 grudzien i na swieta bedzie z nami cesarka musi byc planowana szybciej;/
i siuras nie odpadl

oo kurcze to będziesz pierwsza pewnie
już niedługo
ja tam już łapie stresa choć też mi się wydaje, że urodzę przed terminem... zobaczymy

dzisiaj mi się sniło, że odeszły mi wody i tego nie poznałam :P
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 07:43   #2683
kamciurka
Zakorzenienie

dzien dobry
witam nowe mamuski
Cytat:
ja dokładnie tak samo majóweczkę z TZ spędziliśmy bardzo owocnie w sumie mogę powiedzieć ze TZ dał mi najpiękniejszy prezent urodzinowy bo urodzinki mam 26.04 spóźniony ale szczery

co do rajstop ciążowych to widziałam rożne kolory w H&M za chyba 59.99 zł

mi sie nie sprawdzil, wyszla dziewczynka, a bedzie chlopak, juz z 5 lekarzy mi potwierdzilo, w szpitalu jeden nawet powiedzial, ze bedzie chlopak mial powodzenie u kobiet bo pierwsze co sie rzuca w oczy na usg to siusiak
Cytat:
A witam nowe mamuśki

Rajstopy za 59.99 ? W piwrwszym momencie myślałam że piszesz o staniku...
P.S.
gdzie takie tanie rajstopki kupilas ?
Cytat:
dzien dobry

Witam nowe mamusie

i siuras nie odpadl

Uska ale fajnie, jeszcze dwa miesiace a czemu musi byc planowana szybciej??

ja dzisiaj ide na polowkowe, chociaz w tym szpitalu przebadali synusia wszerz i wzdluz, ale to juz tak bedzie na spokojnie, bede mogla wypytac o wszystkie szczegoly.

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 07:48   #2684
uska000
Zadomowienie

tak chcialam zeby maly byl ze stycznia;/

Nikotynka ja tez lapie stresa jak cholera.. chociaz tyle ze nie bede musiala bolami i wodami sie stresowac;p

Kamciurka dlatego ze chce cesarke u konkretnego lekarza a jak dostane boli w swieta to od wigili go nie oderwe;p

Stary 2011-10-06, 07:49   #2685
Anulka_86
Raczkowanie

Witaj _vixen_
Ja też jestem teraz w 19 tygodniu.
Ruchy pierwsze poczułam wczoraj, ale tak jak już ktoś pisał- te bardziej mocniejsze. Dziecko na pewno się rusza więcej. czułam dopiero jak przyłożyłam rękę do brzucha. Tak czasem siedzę i ją sobie trzymam na moim małym brzusiu jak czytam forum
Dlatego niczym się nie martw, jeszcze poczujemy mocniejsze "kopy"

A co do dat porodu to ja nic czasem z tego nie rozumiem, bo każdy kalkulator liczy inaczej.
Ja miałam ostatni okres 25 .05 a termin porodu mam na 1.03.2011 ( bo z pierwszego USG wyszło ,że 3.03 - i obsuwa była dwu dniowa- dlatego 1.03 wpisała babka, bo mówi, że 29 luty- rok przestępny... )
Większość kalkulatorów pokazuje ,że dopiero urodzę ok.10 .03. 2011
a już na 2 USG pokazało mi ,że 29 .02.
Za tydzień idę na połówkowe badanie i się okaże

Pozdrawiam i życzę miłego dnia,
Ja dzisiaj jadę do domku... ( z Poznania do siebie... )może mąż przyjedzie też z delegacji bo coś mówił, że nie przyjedzie na weekend.

A co jecie na obiadek?
i jeszcze jedno... macie już niską hemoglobine ? ja niestety mam.
Tzn jeszcze się mieszczę w normie ale na samej prawie granicy jestem -jedna jednostka brakuje.
Też tak macie czy nie??? nie wiem już co mam jeść aby było dobrze.
Anulka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 07:53   #2686
likas
Raczkowanie

uska000 ja mam łóżeczko turystyczne firmy Arti o wymiarach 140x70 z bujakiem czyli takie większe. Materiał OK ale ja miałam inny problem tam jest taki składany materacyk, który dla mnie jest mega niewygodny. Czy planujecie dokupienie zwykłego materaca ??
U mnie to łóżeczko służyło jako zapasowe na wyjazdy, wakacje, działkę itd w mieszkaniu mam zwykle z szufladą.
A bujaka nie użyliśmy ani razu
likas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 08:03   #2687
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
Dobra laski... my tu gadu gadu, a robota czeka!
Mamusie STYCZNIOWE! Dlaczego jest aż tylko chłopaków na styczeń?? słucham?? jakie macie alibi?? proszę, niech się troszkę dziewczynki ujawnią może co?! bo coś Was widzę fantazja poniosła i 18 chłopaków a 8 dziewuch no jak to tak??
No bo chłopaki styczniowe rodzą sie miesiąc wcześniej, by mieć fajne młodsze narzeczone lutowe

Witam nowe mamuśki

A mi ten kalkulator źle powiedział, bo wskazał chłopca, a ja będę mieć córę

Edytowane przez BebiBebi
Czas edycji: 2011-10-06 o 08:07
BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 08:05   #2688
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
uska000 ja mam łóżeczko turystyczne firmy Arti o wymiarach 140x70 z bujakiem czyli takie większe. Materiał OK ale ja miałam inny problem tam jest taki składany materacyk, który dla mnie jest mega niewygodny. Czy planujecie dokupienie zwykłego materaca ??
U mnie to łóżeczko służyło jako zapasowe na wyjazdy, wakacje, działkę itd w mieszkaniu mam zwykle z szufladą.
A bujaka nie użyliśmy ani razu
tak planujemy kupic i w domu mikec z materacem a na wyjazdy z tamtym

Stary 2011-10-06, 08:19   #2689
kamciurka
Zakorzenienie

Uska no fakt fajnie juz na swieta razem
patrzcie na to http://www.youtube.com/watch?v=2Ns7z...ayer_embedded#!

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-06, 08:36   #2690
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

dobry

my wczoraj tez tap madl ogladalismy najbardziej mnie wk...wia ta gabryska chyba - co ma krótkie włosy- na ciemno ją przefarbowali i zdjecia miala w takim czarnym stroju..i co w kółko gadala ze dawno chłopa nie miała. chcialam zeby odpadłą ale nic z tego
ale model byl niczego sobie

moje dziecie szaleju sie w nocy najadło....prowadzil dzis nocne zycie teraz spi łobuziak jeden!!

idziemy zaraz zjesc sniadanko...

mi niby z tego testu wychodzi chłop czyli sie zgadza
ale jak robilam takie jakies inne testy na necie to wszędzie dziewuszka....
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 08:45   #2691
uska000
Zadomowienie

https://mamotoja.pl/niemowle_noworod...ykul,5808.html

fajny artykul i pod artykuly

a przypomnialo mi sie u mnie usia mowi sie od kingUsia

Stary 2011-10-06, 08:48   #2692
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Uska Ty chyba z nas na pierwszy ogień idziesz
Stary 2011-10-06, 08:54   #2693
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
Uska Ty chyba z nas na pierwszy ogień idziesz
bojem sie;/ ja jestem jeszcze w czarnej pupie z wyprawka a juz prac powinnam;p nie wiem wkoncu ile tych bodow spiochow boze wszedzie co innego pisza;/ i te rozmiary pisze 0-3mc a pzykladan do 68 i jeszcze wieksze;(

Stary 2011-10-06, 09:00   #2694
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
bojem sie;/ ja jestem jeszcze w czarnej pupie z wyprawka a juz prac powinnam;p nie wiem wkoncu ile tych bodow spiochow boze wszedzie co innego pisza;/ i te rozmiary pisze 0-3mc a pzykladan do 68 i jeszcze wieksze;(
będzie dobrze
ja teraz jak oglądam ciuszki dzieciece to juz ich tyle obejrzałam, ze na oko wiem czy ten rozmiar to taki jaki napisali na metce czy sciema...w wiekszosci to co na metce ma się nijak to prawdy....

ide chyba zaraz policzyc ile czego mam..
a artykuł fajny
Stary 2011-10-06, 09:10   #2695
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość
A co jecie na obiadek?
i jeszcze jedno... macie już niską hemoglobine ? ja niestety mam.
Tzn jeszcze się mieszczę w normie ale na samej prawie granicy jestem -jedna jednostka brakuje.
Też tak macie czy nie??? nie wiem już co mam jeść aby było dobrze.
Ja robiłam sobie badanie krwi jakieś dwa tygodnie temu i wszystko miałam w normie. Ale generalnie jestem zdania, że nie ma co się zadręczać, że jakiś parametr jest nieco poniżej normy. Przecież ciąża to jest ogromne obciążenie dla organizmu, nie można oczekiwać, że będzie funkcjonować jak w zegarku i wszystko będzie idealnie. Staram się jeść warzywa, owoce, nabiał (lubię serek wiejski), od czasu do czasu, jakos co dwa dni biorę tabletkę Pharmaton Matruelle, bo słyszalam, że nie ma co się szprycować tymi sztucznymi witaminami, wtedy dzieci rodzą się duże, a łatwiej wypchnąć 3,5 kg niż 4,5 kg. No i powodują różne problemy z zaparciami.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 09:11   #2696
Haniula
Zakorzenienie

Uska gratuluje fajnie tak wiedziec ze dokladnie wtedy bedziesz juz miala swoje dziecko na swiecie i jakie swieta beda !
I nas bedziesz zasypywać zdjeciami

U mnie ten kalkulator pokazuje chłopca a ja na 100% mam dziewuszke
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 09:14   #2697
Angelika_26
Raczkowanie

Dzień dobry!!

Ja też wczoraj oglądałam Tap madl. Słabe te laski , że hej. Nic tylko płaczą to po co sie tam pchały. My jakbyś tam wyskoczyły z naszymi pięknymi brzucholami to od razu program wygrany !! I relaks w jakimś miłym SPA.
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-06, 09:18   #2698
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

no to piszę ile mam czego

pajace
3 szt rozmiar 56
2 szt rozmiar 62

dresiki
1 szt rozmiar 56/62
2 szt rozmiar 68
1 szt rozmiar 74

bluzy
1 szt rozmiar 62/68
1 szt rozmiar 74

spodenki
2 szt 68

komplety body + półśpiochy
1 szt 56'
2 szt 62

body
rozmiar 56 z długim rękawkiem 3
z krótkim 2

rozmiar 62 z długim 5'
z krótkim 5
( i jeszcze kilka par bodziaków z zestawu na all...jakies 10 par)

komplety śpiochy+kaftaniki
rozmiar 56 4
rozmiar 62 5

śpiochy
rozmiar 56 1
rozmiar 62 1
rozmiar 62/68 3

kombinezon zimowy 62
do tego mam 1 niedrapki (koniecznie muszę dokupic 2 pary myślę)
2 pary skarpetek frotte (tez muszę kupic)
1 parę skarpetek bawełnianych (tez dokupic)
4 czapeczki bawełniane (3 smerfeki i jedna wiązana)
1 czapeczka frotte wiązana
1 śliniak (chyba trza dokupic)

muszę jeszcze czapkę i szalik zimowy
jakies cieplejsze bluzeczki na 62/dresiki

i chyba jakieś rajstopki jeszcze bym musiała kupic....

i nie wiem co jeszcze

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

jeszcze ma mi kuzynka troszkę ubranek dac (teraz jest chora i dzwonila zebym czasem nie przyjezdzala bo mają epidemię w domu)

a i mam
2 lekkie kocyki
2 grubsze kocyki
2 kołderki
Stary 2011-10-06, 09:22   #2699
uska000
Zadomowienie

ja nawet nie pisze co mam bo jak widze ze pajac 62 jest wiekszy od 68 to szlag mnie trafia;/

musze teraz jakas kreacje dla synka na swieta przygotowac no bo przeciez nie w dresie;p

Stary 2011-10-06, 09:25   #2700
Haniula
Zakorzenienie

pearl przyszły wlasnie spodnie zaraz sie obfotografuje i pokaze w klubie. Ogolnie jestem zadowolona
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości