|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 |
Przyczajenie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Witajcie Kochane!
Jestem w 21tc i spodziewam się chłopca (który właśnie się obudził i daje o tym znać =P) Nie wiem czemu dopiero teraz się do Was przyłączam. Chyba wpływ na to miała moja dzisiejsza rozmowa przez tel z mamą. Uświadomiłam sobie ak mało wiem o noworodkach. A to co dowiedziałam się od mamy wydaje mi się bardzo przestarzałe i nieaktualne. W każdym razie pomyślałam, że miło będzie powymieniać się doświadczeniami. Chociaż ja głównie licze na Was bo to moja pierwsza ciąża. pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#2672 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
A witam nowe mamuśki
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja kupiłam dziś rajstopy ciążowe czarne 20den za 8zł oraz śliwkowe 40den za 12zł P.S. W marks&spencer są staniki do karmienia 2 szt za 130zł
![]() |
#2673 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() na allegro wyczaiłam ost staniki 2 czarny i biały za 25 zł ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2674 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2675 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() I ona ma wlasnie fajna urode jak na modelke ![]() Cytat:
![]() A tesciowce to mozesz i chuchnac, jak ja gdzies spotkasz. Zawsze to bedzie dla niej jakas odmiana od dymu papierocha ![]() Agnusbe, witamy! Wiekszosc z nas jest w takiej samej sytuacji co Ty, bo tez pierworodki, ale w kupie sila ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ---------- Cytat:
![]() jednak dzieciak byl robiony rano ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- o, Agatku, a dlaczego w suwaczku Twoja Niespodzianka jest zaznaczona na niebiesko??? ![]()
![]() |
#2676 | ||||
Zakorzenienie
|
zołzy i tyle!
![]() Ty nie masz tak źle, bo na luty jest 12 dziewuch i 5 chłopków, więc nie czujesz tej presji co ja ![]() albo mi padło na mózg ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Spróbuję załatwić zieloną kartę w nfz i w razie co opieka medyczna jest wtedy za darmo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ---------- http://www.smog.pl/wideo/45242/remi_...jonalny_troll/ ![]()
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-10-05 o 23:20 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2677 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() mnie tam ta,ktora odpadla sie wcale nie podobala Miala zeby jak kon - iiiihhaaaaaaaaaaaa!!!!! a zle moce na dziewczynke mnie nie ruszaja jak bedzie dziewczynka, to bedzie najfajniejsza dziewczynka na swiecie ![]() ![]() Cytat:
biedna z nia jestes bardzo ![]() Cytat:
![]() ![]() a Wolinski by ubral chlopca w rozowy ![]()
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-10-05 o 23:31 |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2678 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Teraz mam inną favorytkę- Olivię ![]() Cytat:
![]() ![]() no zobacz ja no ![]() ![]() O zobacz jaką japę tu strzeliła ![]() no i co no i co?? gdzie ona niby ładna?? ![]() ona ma uda gladiatora!! ![]()
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-10-05 o 23:43 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2679 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry śpiochy
![]() Wstawać ![]()
![]() |
#2680 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Nie nadrabiam, bo brak sił i czasu ![]() Witam nowe mamucie ![]() ![]() komu sałatki makaronowej??? |
![]() ![]() |
![]() |
#2681 |
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() caly dzien mnie wczoraj nie bylo i ledwo nadrobilam.. a na dzis kupe roboty ![]() Witam nowe mamusie ![]() Agatku mam dla Ciebie poniekad zla wiadomosc... kupilam wczoraj lozeczko oczywiscie turystyczne cudne ![]() niestety wzielam inne ten material mnie odstraszyl.. zastanow sie kochana dobrze.. ja kupilam to http://allegro.pl/a-lozeczko-kojec-d...831088611.html lampke wibracje i moskitere mozna dokupic lacznie 50zl i jeszcze dostalam rabat bo bylam ak u niej wiec narazie 240zl i jak sie na ta wibracje zdecyduje to podjade do niej ![]() bylam tez wczoraj u lekarza... i tak naprawde nie powinnam byc na tym watku ale juz mnie chyba nie wyrzucicie?? Igor urodzi sie 18-19 grudzien i na swieta bedzie z nami ![]() Ogolnie maly cud malina glowka w dol brzuszek okragly glowa kanciasta;p i siuras nie odpadl ![]() ktoras pytala o cesarke planowana ja bede miec przez kregoslup;/
![]() |
#2682 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() podziękował ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() gdzie idziecie do szkoły rodzenia? kurcze z tymi łóżeczkami to się znowu zaczęłam zastanawiać ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() już niedługo ![]() ja tam już łapie stresa ![]() ![]() dzisiaj mi się sniło, że odeszły mi wody i tego nie poznałam :P |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2683 | |||
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() witam nowe mamuski ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja dzisiaj ide na polowkowe, chociaz w tym szpitalu przebadali synusia wszerz i wzdluz, ale to juz tak bedzie na spokojnie, bede mogla wypytac o wszystkie szczegoly. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2684 |
Zadomowienie
|
tak chcialam zeby maly byl ze stycznia;/
Nikotynka ja tez lapie stresa jak cholera.. chociaz tyle ze nie bede musiala bolami i wodami sie stresowac;p Kamciurka dlatego ze chce cesarke u konkretnego lekarza a jak dostane boli w swieta to od wigili go nie oderwe;p
#2685 |
Raczkowanie
|
Witaj _vixen_
Ja też jestem teraz w 19 tygodniu. Ruchy pierwsze poczułam wczoraj, ale tak jak już ktoś pisał- te bardziej mocniejsze. Dziecko na pewno się rusza więcej. czułam dopiero jak przyłożyłam rękę do brzucha. Tak czasem siedzę i ją sobie trzymam na moim małym brzusiu jak czytam forum ![]() Dlatego niczym się nie martw, jeszcze poczujemy mocniejsze "kopy" A co do dat porodu to ja nic czasem z tego nie rozumiem, bo każdy kalkulator liczy inaczej. Ja miałam ostatni okres 25 .05 a termin porodu mam na 1.03.2011 ( bo z pierwszego USG wyszło ,że 3.03 - i obsuwa była dwu dniowa- dlatego 1.03 wpisała babka, bo mówi, że 29 luty- rok przestępny... ) Większość kalkulatorów pokazuje ,że dopiero urodzę ok.10 .03. 2011 a już na 2 USG pokazało mi ,że 29 .02. Za tydzień idę na połówkowe badanie i się okaże ![]() Pozdrawiam i życzę miłego dnia, Ja dzisiaj jadę do domku... ( z Poznania do siebie... )może mąż przyjedzie też z delegacji bo coś mówił, że nie przyjedzie na weekend. A co jecie na obiadek? i jeszcze jedno... macie już niską hemoglobine ? ja niestety mam. ![]() Tzn jeszcze się mieszczę w normie ale na samej prawie granicy jestem -jedna jednostka brakuje. Też tak macie czy nie??? nie wiem już co mam jeść aby było dobrze. |
![]() ![]() |
![]() |
#2686 |
Raczkowanie
|
uska000 ja mam łóżeczko turystyczne firmy Arti o wymiarach 140x70 z bujakiem czyli takie większe. Materiał OK ale ja miałam inny problem tam jest taki składany materacyk, który dla mnie jest mega niewygodny. Czy planujecie dokupienie zwykłego materaca ??
U mnie to łóżeczko służyło jako zapasowe na wyjazdy, wakacje, działkę itd w mieszkaniu mam zwykle z szufladą. A bujaka nie użyliśmy ani razu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2687 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Witam nowe mamuśki ![]() A mi ten kalkulator źle powiedział, bo wskazał chłopca, a ja będę mieć córę ![]()
Edytowane przez BebiBebi Czas edycji: 2011-10-06 o 08:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2688 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2689 |
Zakorzenienie
|
Uska no fakt
![]() ![]() patrzcie na to http://www.youtube.com/watch?v=2Ns7z...ayer_embedded#! ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2690 |
Zakorzenienie
|
dobry
![]() my wczoraj tez tap madl ogladalismy ![]() ![]() ![]() ale model byl niczego sobie ![]() moje dziecie szaleju sie w nocy najadło....prowadzil dzis nocne zycie ![]() idziemy zaraz zjesc sniadanko... mi niby z tego testu wychodzi chłop ![]() ale jak robilam takie jakies inne testy na necie to wszędzie dziewuszka.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2691 |
Zadomowienie
|
https://mamotoja.pl/niemowle_noworod...ykul,5808.html
fajny artykul i pod artykuly ![]() a przypomnialo mi sie ![]() ![]()
#2692 |
Zakorzenienie
|
Uska Ty chyba z nas na pierwszy ogień idziesz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2693 |
Zadomowienie
|
bojem sie;/ ja jestem jeszcze w czarnej pupie z wyprawka a juz prac powinnam;p nie wiem wkoncu ile tych bodow spiochow boze wszedzie co innego pisza;/ i te rozmiary pisze 0-3mc a pzykladan do 68 i jeszcze wieksze;(
#2694 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja teraz jak oglądam ciuszki dzieciece to juz ich tyle obejrzałam, ze na oko wiem czy ten rozmiar to taki jaki napisali na metce czy sciema...w wiekszosci to co na metce ma się nijak to prawdy.... ide chyba zaraz policzyc ile czego mam.. a artykuł fajny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2695 |
Zakorzenienie
|
Ja robiłam sobie badanie krwi jakieś dwa tygodnie temu i wszystko miałam w normie. Ale generalnie jestem zdania, że nie ma co się zadręczać, że jakiś parametr jest nieco poniżej normy. Przecież ciąża to jest ogromne obciążenie dla organizmu, nie można oczekiwać, że będzie funkcjonować jak w zegarku i wszystko będzie idealnie. Staram się jeść warzywa, owoce, nabiał (lubię serek wiejski), od czasu do czasu, jakos co dwa dni biorę tabletkę Pharmaton Matruelle, bo słyszalam, że nie ma co się szprycować tymi sztucznymi witaminami, wtedy dzieci rodzą się duże, a łatwiej wypchnąć 3,5 kg niż 4,5 kg. No i powodują różne problemy z zaparciami.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2696 |
Zakorzenienie
|
Uska gratuluje
![]() ![]() I nas bedziesz zasypywać zdjeciami ![]() U mnie ten kalkulator pokazuje chłopca a ja na 100% mam dziewuszke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2697 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry!!
![]() Ja też wczoraj oglądałam Tap madl. Słabe te laski , że hej. Nic tylko płaczą to po co sie tam pchały. My jakbyś tam wyskoczyły z naszymi pięknymi brzucholami to od razu program wygrany !! I relaks w jakimś miłym SPA. ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2698 |
Zakorzenienie
|
no to piszę ile mam czego
pajace 3 szt rozmiar 56 2 szt rozmiar 62 dresiki 1 szt rozmiar 56/62 2 szt rozmiar 68 1 szt rozmiar 74 bluzy 1 szt rozmiar 62/68 1 szt rozmiar 74 spodenki 2 szt 68 komplety body + półśpiochy 1 szt 56' 2 szt 62 body rozmiar 56 z długim rękawkiem 3 z krótkim 2 rozmiar 62 z długim 5' z krótkim 5 ( i jeszcze kilka par bodziaków z zestawu na all...jakies 10 par) komplety śpiochy+kaftaniki rozmiar 56 4 rozmiar 62 5 śpiochy rozmiar 56 1 rozmiar 62 1 rozmiar 62/68 3 kombinezon zimowy 62 do tego mam 1 niedrapki (koniecznie muszę dokupic 2 pary myślę) 2 pary skarpetek frotte (tez muszę kupic) 1 parę skarpetek bawełnianych (tez dokupic) 4 czapeczki bawełniane (3 smerfeki i jedna wiązana) 1 czapeczka frotte wiązana 1 śliniak (chyba trza dokupic) muszę jeszcze czapkę i szalik zimowy jakies cieplejsze bluzeczki na 62/dresiki i chyba jakieś rajstopki jeszcze bym musiała kupic.... i nie wiem co jeszcze ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- jeszcze ma mi kuzynka troszkę ubranek dac (teraz jest chora i dzwonila zebym czasem nie przyjezdzala ![]() a i mam 2 lekkie kocyki 2 grubsze kocyki 2 kołderki |
![]() ![]() |
![]() |
#2699 |
Zadomowienie
|
ja nawet nie pisze co mam bo jak widze ze pajac 62 jest wiekszy od 68 to szlag mnie trafia;/
musze teraz jakas kreacje dla synka na swieta przygotowac ![]()
#2700 |
Zakorzenienie
|
pearl przyszły wlasnie spodnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:58.