|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2641 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Cześć dziewczyny, tak nieśmiało pytam, czy mogę do Was dołączyć? Bo mam różne wątpliwości związane z ciążą, macierzyństwem, a tutaj niektóre są już doświadczonymi matkami i w ogóle i tak Was podczytuję od jakiegoś czasu
![]() Termin porodu mam na 21 lutego. Dziewucha ma być ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2642 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Cytat:
![]() czuj się jak u siebie ....w ... domu ![]() napisz cos o sobie: ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2643 |
Zakorzenienie
|
Z ulubionego przedmiotu uczniów - matmy
![]() To chociaż masz jakiś sklep, bo u mnie nie ma żadnego, zlikwidowali akurat jak zaszłam w ciążę :/ paskudy
#2644 |
Raczkowanie
|
Cześć i dzięki za powitanko
![]() Co o mnie, hmmm.......... 1. mieszkam w Pabianicach, czyli okolice Łodzi. 2. obecna ciąża jest moja drugą, mam już 4 letnią Alisię (Alicja) 3. jestem już na zwolnieniu ale troszeczkę pracuje w domu 4. jeżeli będzie chłopak to Maciuś, dziewczynka Małgosia - wersja wstępnie zaakceptowana nie wiem czy ostateczna 5. chętnie tu z wami zostanę na dużej ![]() Dajcie znać do kogo wysłać dane do tabelki z pierwszej strony lub jak inaczej ja zaktualizować. A jeszcze patent mojej kumpeli: rajstopy z podwójnym klinem czyli chyba 5 założone tył na przód ![]() Z innych info zapisałam sie dziś na USG 4d na 27.10 i dziś zrobiłam wstrętne obciążenie glukozą 75g, po wyniki jeszcze nie byłam. Dajcie znać co jeszcze powinnam napisać ![]() Edytowane przez likas Czas edycji: 2011-10-05 o 19:49 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#2645 |
Zakorzenienie
|
No już w zasadzie najważniejsze informacje podałam, nie wiem, co tam jeszcze trzeba
![]() ![]() Ciuszków jeszcze specjalnie nie kupuję, bo chyba do lutego wszystkiego z półek nie wymiecie, tylko symboliczne różowe bodziaki kupiliśmy z TŻtem, jak płeć poznaliśmy. No i zawsze się boję przed każdym USG, a w przyszłym tygodniu połówkowe...ale to pewnie większość z was przerabia. |
![]() ![]() |
![]() |
#2646 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- a informacje na pierwszej stronie zamieszcza Kasikzaki |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2647 | |
Zakorzenienie
|
Ja mimo młodego wieku i braku wskazań zrobiłam sobie badania w poradni genetycznej (USG i test Pappa). Lekarz pytał, czy chcę skierowanie, no to wzięłam
![]() ![]() ![]() Teraz jakoś słabo czuję ruchy - też macie takie dni (jestem w 19 tygodniu), że raz mocniej czujecie, raz słabiej? I już się trochę martwię. W dodatku mam łożysko na ścianie przedniej, co też podobno trochę amortyzuję. Czasem się boję, ze jak dziecko przyjdzie na świat, to nic, tylko będę się na nie gapiła, czy żyje i diagnozowała wszystkie możliwe choroby ![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
![]() Ja farbuję co dwa miesiące, ostatnio specjalnie patrzyłam na zegarek i farba na głowie jakieś pół godziny czy 40 minut była. Jak człowiek lepiej wygląda, to się lepiej czuje, a chyba nic nie szpeci tak kobiety jak zaniedbana fryzura. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2648 |
BAN stały
|
Witam nowe ciezarowki
![]() A mnie ssie ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2649 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() tez z tz czekamy na modelki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2650 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2651 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2652 |
Zakorzenienie
|
Julian to ładne imię, nie jest oklepane, i ma fajne zdrobnienie - Julek
![]() Ej, aż też właczyłam Top Model bo jeszcze nigdy tego nie oglądałam i doznałam szoku, te dziewczyny w większości sa przeciętne, a niektóre po prostu nieładne, za to obrobione na zdjęciach po w fotoszopie do bólu. Edytowane przez _vixen_ Czas edycji: 2011-10-05 o 20:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#2653 |
Raczkowanie
|
Ja własnie przed chwilą zmyłam farbę i zaczynam śledzic modelki
![]()
#2654 | |||||
Wtajemniczenie
|
Siema, ja w przerwie modelek
![]() Cytat:
![]() a rajstopy chyba tez na allegro mozna dostac... ? Cytat:
![]() no to niezle na czesc papieza albo Karolina ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Seba bardzo ladnie, naprawde ![]() Cytat:
Ladnie tz sobie wygrawerowal ![]() ooo, kolejne zdanie na plus chyba bedzie Marylka, jak bedzie pimpucha ![]()
![]() |
#2655 |
Zakorzenienie
|
A moim zdaniem najważniejszy jest dobrze dobrany stanik (no niestety w H&Mie takiego nie znajdziemy), dla szczupłych z wąskim obwodem, żadne 75, bo to duży obwód, za duży dla przeciętnej szczupłej dziewczyny, i odpowiednio dużą miseczką.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2656 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nic się nie przejmuj twoje obawy są normalne... ja w pierwszej ciąży też miałam np. że nie usłyszę dziecka jak będzie w nocy płakać ![]() ![]() po drugie jak się urodził to go przekładałam raz na lewą stronę raz na prawą (lubił spać na boczku) bo miałam jobla na punkcie tego żeby nie miał odleżanej (krzywej) główki potem ![]() ![]() ![]() ![]() Co do ruchów dziecka... jestem w 2 ciąży i teraz mam łożysko na ścianie przedniej, czuję ruchy małej, ale mimo, że dla mnie są czasem mocne nie są jeszcze wyczuwalne "na zewnątrz", z synkiem z którym łożysko miałam na bocznej ścianie bodajże było inaczej ![]() ![]() Takie jest moje zdanie ![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Ja też, tzn ja nie farbuję tylko robię pasemka (tzn fryzjerka mi robi rozjaśniaczem) i generalnie robiłam je w 1 ciąży i robię i teraz z tą różnicą, ze teraz mi się szybciej i ładniej rozjaśniły niż tak normalnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2657 |
Przyczajenie
|
Witam was dziewczyny, szczęśliwe przyszłe Mamusie
![]() Jestem na wizaz pierwszy raz, zarejestrowałam się i piszę, bo spać za bardzo nie mogę ostatnio ![]() dzieciątko nie pozwala choć zmęczona jestem. Udało mi się w końcu i jestem już w 6 mies. ciąży, tzn 25.tc ... hmm, a moze już 26 tc., najważniejsze że już tak daleko, bo po dwóch stratach jest to dla mnie ogromny sukces i wierzę, ze tym razem będzie do przynajmniej 38tc. i urodzę śliczną Córunię ![]() Tak, tak, bo będzie to dziewczynka, długo nieśmiała była, ale w końcu pokazała co nieco ;-) Imię mieliśmy wybrane i dla chłopca i dla dziewczynki: chłopczyk miał być właśnie Julian ![]() Ostatnio kiepsko się czuję, ciągle coś boli, ciągnie, i czuję się ciężka jak ogromny kamień, nie wiem co to będzie w kolejnych tygodniach, chyba będę się toczyć a nie chodzić ![]() Mąż mówi na mnie pieszczotliwie Kulka ![]() wcześniej czasem powiedział betoniarka ale to mi sie nie spodobało ![]() Pozdrawiam was wszystkie i życze szczęśliwego oczekiwania i rozwiązania ![]()
#2658 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2659 |
Wtajemniczenie
|
Haniula, kuzynka chyba troche jakas przewrazliwiona, co? Pokaz jej statystyki dotyczace popularnosci imion, to moze sie troche uciszy, bo sporo innych mam wpadlo na taki sam pomysl jak ona :-> W ogole nie bierz do glowy jej uwag. Najwyrazniej ma ze soba jakis problem lub mase kompleksow - tak wynika z tego, co napisalas. gdyby byla szczesliwa i zadowolona z zycia nie zajmowalaby sie takimi pi.erdolami.
Czekam na info o spodenkach. tes tak sobie myslalam,ze moze byc dziwnie z tym wielkim brzuchem, ale do kozaczkow najlepsze sa rurki ![]()
![]() |
#2660 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Oj tak... przed ciążą miałam problem ze znalezieniem 70D a teraz potrzebuję 70E.. to już w ogóle patrzą na mnie jak bym z księżyca spadła... ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2661 |
Zakorzenienie
|
Ja mam 65 D czy E i też problem ze stanikami, w takim Triumphie czy Intimissimi to mogę pomarzyć, że cokolwiek dostanę. To jest jakaś paranoja z tymi stanikami, kupują kobiety źle dobrane 75B i potem głównie takie się produkuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2662 | |
Zakorzenienie
|
Też oglądałam tap madl
![]() 1 część była MEGA! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mój śpi, ale... zjadłam znów chleba z pomidorem i czosnkiem więc może się za niedługo zacząć wiercić bo za ostre smaki ![]() Już dziś zjadłam 4 ząbki ![]() ![]()
![]() |
#2663 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2664 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zoska, lepiej sie dlugo nie zastanawiaj i idz czym predzej do dentysty. Dostaniesz zastrzyk, to nic nie bedziesz czula. Chociaz wlasnie nie wiem, czy w ciazy wyrywaja... Ale jak tak, to nie boj zaby, ze znieczuleniem nic nie boli. o cholercia az sie Ciebie przestraszylam ![]() matma to byla moja zmora... raz "chodzilam" z jednym chlopakiem tylko dlatego, bo byl dobry z matmy i wyciagnal mnie na 5. Jak go rzucilam, wrocilam do 3 ![]() teraz przez obowiazkowa matme na maturze masz chyba pelne rece roboty,co ? Cytat:
nasluchalam sie, naczytalam i naogladalam o tych dobrze dobranych stanikach i co z tego, jak ide do sklepu, przymierzam te 70 i cisna jak cholera ![]() potrzebuje Goka ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() na moje to noworodek bedzie w siodmym niebie ![]() Cytat:
witamy, witamy nowego czlonka w klubie Niespodzianek ![]() Witam tez nowe Mamusie!!! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2665 |
Zakorzenienie
|
witaj vixen! ja mam termin na 22.lutego
![]() też będę miała dziewczynkę. I również mam łożysko na przedniej ścianie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2666 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to znaczy podoba mi sie jak na modelke ma taka brzydko-interesujaca twarz - dla modelki idealna ale pewnie ja wywala, bo jest za gruba ze placzki to masz racje sieroty takie moja babcia by to skomentowala "zesrala sie bida i placze" ![]() Cytat:
![]() ![]() A kto Ci broni tego czosnku? Jedz, dziewczyno, na zdrowie !!! Przeciez Zajaczek nie wyskoczy raptem z brzucha i Ci nie pogrozi paluszkiem ![]() ![]() Cytat:
moze wampir ? ![]()
![]() |
#2667 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A to Widziałyście ----> http://www.joemonster.org/filmy/2903..._zywym_pedzlem Fajny ma pędzel ![]() A najbardziej lałam z tego ---->http://www.joemonster.org/filmy/8601...ns_Got_Talent_ ![]()
![]() |
#2668 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2669 | |||
Zakorzenienie
|
Dobra laski... my tu gadu gadu, a robota czeka!
![]() Mamusie STYCZNIOWE! Dlaczego jest aż tylko chłopaków na styczeń?? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ej a dlaczego ja to przegapiłam?? ![]() Jest nas więcej ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() męża nie ma, mogę szaleć ![]() Ja właśnie jem bo coś gardło mnie bolało i mnie męczy, a tabletki do ssania mało pomogły teraz ![]()
![]() |
#2670 |
Wtajemniczenie
|
ja dokładnie tak samo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() co do rajstop ciążowych to widziałam rożne kolory w H&M za chyba 59.99 zł dziewczyny tak z ciekawości sprawdza się Wam ??? http://www.ciazowy.pl/kalkulator,plci-dziecka.html mi się sprawdziło ![]()
Edytowane przez ultraradiola Czas edycji: 2011-10-05 o 22:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:48.