Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r. - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-05, 19:42   #2641
_vixen_
Zakorzenienie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cześć dziewczyny, tak nieśmiało pytam, czy mogę do Was dołączyć? Bo mam różne wątpliwości związane z ciążą, macierzyństwem, a tutaj niektóre są już doświadczonymi matkami i w ogóle i tak Was podczytuję od jakiegoś czasu

Termin porodu mam na 21 lutego. Dziewucha ma być
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 19:43   #2642
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, tak nieśmiało pytam, czy mogę do Was dołączyć? Bo mam różne wątpliwości związane z ciążą, macierzyństwem, a tutaj niektóre są już doświadczonymi matkami i w ogóle i tak Was podczytuję od jakiegoś czasu

Termin porodu mam na 21 lutego. Dziewucha ma być
zapraszamy
czuj się jak u siebie ....w ... domu
napisz cos o sobie:
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 19:48   #2643
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
a z czego, z czego???
Z ulubionego przedmiotu uczniów - matmy

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Ja zsuwałam to wykończenie niżej, żeby nie cisnęło
Kurcze... u nas tylko jeden sklep ciążowy, w dodatku raczej mały wybór
To chociaż masz jakiś sklep, bo u mnie nie ma żadnego, zlikwidowali akurat jak zaszłam w ciążę :/ paskudy

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 19:48   #2644
likas
Raczkowanie

Cześć i dzięki za powitanko
Co o mnie, hmmm..........
1. mieszkam w Pabianicach, czyli okolice Łodzi.
2. obecna ciąża jest moja drugą, mam już 4 letnią Alisię (Alicja)
3. jestem już na zwolnieniu ale troszeczkę pracuje w domu
4. jeżeli będzie chłopak to Maciuś, dziewczynka Małgosia - wersja wstępnie zaakceptowana nie wiem czy ostateczna
5. chętnie tu z wami zostanę na dużej tylko dajcie mi szanse Was wszystkie poznać

Dajcie znać do kogo wysłać dane do tabelki z pierwszej strony lub jak inaczej ja zaktualizować.

A jeszcze patent mojej kumpeli: rajstopy z podwójnym klinem czyli chyba 5 założone tył na przód

Z innych info zapisałam sie dziś na USG 4d na 27.10 i dziś zrobiłam wstrętne obciążenie glukozą 75g, po wyniki jeszcze nie byłam.
Dajcie znać co jeszcze powinnam napisać

Edytowane przez likas
Czas edycji: 2011-10-05 o 19:49 Powód: dopisek
likas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 19:49   #2645
_vixen_
Zakorzenienie

No już w zasadzie najważniejsze informacje podałam, nie wiem, co tam jeszcze trzeba Imienia jeszcze dzieciak nie ma, bo nie chcę takiego popularnego typu Maja, Julia, Oliwia, żadnego wymyślnego też nie i obawiam się, że jakiś rok po porodzie dziecko zarejestrujemy dopiero

Ciuszków jeszcze specjalnie nie kupuję, bo chyba do lutego wszystkiego z półek nie wymiecie, tylko symboliczne różowe bodziaki kupiliśmy z TŻtem, jak płeć poznaliśmy. No i zawsze się boję przed każdym USG, a w przyszłym tygodniu połówkowe...ale to pewnie większość z was przerabia.
Stary 2011-10-05, 19:58   #2646
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
Cześć i dzięki za powitanko
Co o mnie, hmmm..........
1. mieszkam w Pabianicach, czyli okolice Łodzi.
2. obecna ciąża jest moja drugą, mam już 4 letnią Alisię (Alicja)
3. jestem już na zwolnieniu ale troszeczkę pracuje w domu
4. jeżeli będzie chłopak to Maciuś, dziewczynka Małgosia - wersja wstępnie zaakceptowana nie wiem czy ostateczna
5. chętnie tu z wami zostanę na dużej tylko dajcie mi szanse Was wszystkie poznać

Dajcie znać do kogo wysłać dane do tabelki z pierwszej strony lub jak inaczej ja zaktualizować.

A jeszcze patent mojej kumpeli: rajstopy z podwójnym klinem czyli chyba 5 założone tył na przód

Z innych info zapisałam sie dziś na USG 4d na 27.10 i dziś zrobiłam wstrętne obciążenie glukozą 75g, po wyniki jeszcze nie byłam.
Dajcie znać co jeszcze powinnam napisać
oo to jestesmy mniej wiecej z okolic tylko ja z drugiej strony łodzi
Cytat:
No już w zasadzie najważniejsze informacje podałam, nie wiem, co tam jeszcze trzeba Imienia jeszcze dzieciak nie ma, bo nie chcę takiego popularnego typu Maja, Julia, Oliwia, żadnego wymyślnego też nie i obawiam się, że jakiś rok po porodzie dziecko zarejestrujemy dopiero

Ciuszków jeszcze specjalnie nie kupuję, bo chyba do lutego wszystkiego z półek nie wymiecie, tylko symboliczne różowe bodziaki kupiliśmy z TŻtem, jak płeć poznaliśmy. No i zawsze się boję przed każdym USG, a w przyszłym tygodniu połówkowe...ale to pewnie większość z was przerabia.
strach jest normalny....ja tez się cykam przed kazdym....

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

a informacje na pierwszej stronie zamieszcza Kasikzaki
Stary 2011-10-05, 20:17   #2647
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
strach jest normalny....ja tez się cykam przed kazdym....
Ja mimo młodego wieku i braku wskazań zrobiłam sobie badania w poradni genetycznej (USG i test Pappa). Lekarz pytał, czy chcę skierowanie, no to wzięłam Tam jest dopiero zbiór nieszczęść, kobiety po kilku poronieniach, z dziećmi z wadami genetycznymi w rodzinie...no i ja Wynik wyszedł mi "piękny", jak powiedziała pani doktor, bardzo niskie prawdopodobieństwo tych wszystkich zespołów i co? I pomyślałam sobie, że to jest kurde za pięknie, żeby było prawdziwe

Teraz jakoś słabo czuję ruchy - też macie takie dni (jestem w 19 tygodniu), że raz mocniej czujecie, raz słabiej? I już się trochę martwię. W dodatku mam łożysko na ścianie przedniej, co też podobno trochę amortyzuję.

Czasem się boję, ze jak dziecko przyjdzie na świat, to nic, tylko będę się na nie gapiła, czy żyje i diagnozowała wszystkie możliwe choroby A z drugiej strony wiadomo, że nadmiernym lękiem wyrządza się dziecku straszną krzywdę na całe zycie i trzeba się ogarnąć.

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Angelika_26 Pokaż wiadomość
Boniu dziewczyny nie mogę na siebie patrzeć w lusterku. Mój odrost na włosach jest gigantyczny!! I nie wiem czy ufarbować czy nie? Czy się przemęczyć jeszcze trochę z tymi odrostami? Wyglądam jak sierotka Marysia.
W ogóle się nie zastanawiaj i farbuj, nie strasz ludzi Zwłaszcza w ciąży trzeba o siebie dbać, bo jak teraz odpuścisz, to po porodzie już w ogóle ciężko będzie.
Ja farbuję co dwa miesiące, ostatnio specjalnie patrzyłam na zegarek i farba na głowie jakieś pół godziny czy 40 minut była.
Jak człowiek lepiej wygląda, to się lepiej czuje, a chyba nic nie szpeci tak kobiety jak zaniedbana fryzura.
Stary 2011-10-05, 20:19   #2648
AgaMili
BAN stały

Witam nowe ciezarowki

A mnie ssie ide zrobic sobie buleczki z szynka, serkiem, majonezem, pomidorem i ogorkiem, a zaraz top model to posmieje sie troche z tych dziewczyn. Milka juz spi, tz w pracy wiec mam spokoj
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 20:26   #2649
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
W ogóle się nie zastanawiaj i farbuj, nie strasz ludzi Zwłaszcza w ciąży trzeba o siebie dbać, bo jak teraz odpuścisz, to po porodzie już w ogóle ciężko będzie.
Ja farbuję co dwa miesiące, ostatnio specjalnie patrzyłam na zegarek i farba na głowie jakieś pół godziny czy 40 minut była.
Jak człowiek lepiej wygląda, to się lepiej czuje, a chyba nic nie szpeci tak kobiety jak zaniedbana fryzura.
ja tez się farbowałam juz 2 razy w ciązy...
Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Witam nowe ciezarowki

A mnie ssie ide zrobic sobie buleczki z szynka, serkiem, majonezem, pomidorem i ogorkiem, a zaraz top model to posmieje sie troche z tych dziewczyn. Milka juz spi, tz w pracy wiec mam spokoj
smacznego
tez z tz czekamy na modelki
Stary 2011-10-05, 20:26   #2650
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Witam nowe ciezarowki

ja tez będę oglądać

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 20:35   #2651
Angelika_26
Raczkowanie

Cytat:

Ja dzis do tz: a moze Julian?
A on: Wyginam smialo cialo?

Hehehe czyli chyba jest ZA! hehe świetny wybór
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-05, 20:39   #2652
_vixen_
Zakorzenienie

Julian to ładne imię, nie jest oklepane, i ma fajne zdrobnienie - Julek

Ej, aż też właczyłam Top Model bo jeszcze nigdy tego nie oglądałam i doznałam szoku, te dziewczyny w większości sa przeciętne, a niektóre po prostu nieładne, za to obrobione na zdjęciach po w fotoszopie do bólu.

Edytowane przez _vixen_
Czas edycji: 2011-10-05 o 20:42
Stary 2011-10-05, 20:41   #2653
paulaLbn
Raczkowanie

Ja własnie przed chwilą zmyłam farbę i zaczynam śledzic modelki
Stary 2011-10-05, 20:49   #2654
pearpearl
Wtajemniczenie

Siema, ja w przerwie modelek
Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
a u mnie TŻ sam sobie zrobił niespodziankę na 33 urodzinki No i dobrze bo stary już się robi
rzeczywiscie, najwyzsza pora

a rajstopy chyba tez na allegro mozna dostac... ?

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
A co ,że niby warszawski to gorszy .Piąteczka
Ja złoty strzał przyjęłam 1 maja jak papież był kanonizowany
mazurski to bardziej moj, rozumiesz...

no to niezle na czesc papieza
albo Karolina

Cytat:
o kurczę przypomniałaś mi coś. Jak jechałam dziś do sklepu to widziałam młodą dziewczyne, taka przy kości była... jechała na rowerze i kolanami sobie cycki obijała. Ja mam spore cycuszki i boję sie, ze jak nabiorę mleka to nie będę wyglądała tak jak ta dziewczyna
Dlatego po ciazy cwiczymy, robimy na przemienne zimno-cieple prysznice i wcieramy cudowne specyfiki

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Pearl aż mi malca zbudziłaś z wrażenia i se pływa w te i nazat
Seba też już mi się bardziej podoba od Kuby
Moj sie nudzil (bo oczywiscie spac nie poszedl) i przywolal Twojego
Seba bardzo ladnie, naprawde

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Mąż na obrączce wygrawerował sobie Małgorzatka choć prawie wcale się tak do mnie nie zwraca. Dla rodziny jestem Małgonia, a znajomi wołają Gośka
Ja Małgonia jestem dla tzta i jego rodziny, a tak to Malgosia,Malgos lub Goska, chociaz Goski nie cierpie. Malgoska uwielbiam,ale Goska juz nie...
Ladnie tz sobie wygrawerowal

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Marylka- fajne i nie oklepane
ooo, kolejne zdanie na plus
chyba bedzie Marylka, jak bedzie pimpucha

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 20:58   #2655
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego po ciazy cwiczymy, robimy na przemienne zimno-cieple prysznice i wcieramy cudowne specyfiki
A moim zdaniem najważniejszy jest dobrze dobrany stanik (no niestety w H&Mie takiego nie znajdziemy), dla szczupłych z wąskim obwodem, żadne 75, bo to duży obwód, za duży dla przeciętnej szczupłej dziewczyny, i odpowiednio dużą miseczką.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-05, 21:14   #2656
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Teraz jakoś słabo czuję ruchy - też macie takie dni (jestem w 19 tygodniu), że raz mocniej czujecie, raz słabiej? I już się trochę martwię. W dodatku mam łożysko na ścianie przedniej, co też podobno trochę amortyzuję.

Czasem się boję, ze jak dziecko przyjdzie na świat, to nic, tylko będę się na nie gapiła, czy żyje i diagnozowała wszystkie możliwe choroby A z drugiej strony wiadomo, że nadmiernym lękiem wyrządza się dziecku straszną krzywdę na całe zycie i trzeba się ogarnąć.

Nic się nie przejmuj twoje obawy są normalne... ja w pierwszej ciąży też miałam np. że nie usłyszę dziecka jak będzie w nocy płakać - a po urodzeniu? - mogło by się palić i walić- spałam, synek tylko ruszył się w łóżeczku ja stałam na równych nogach zwarta i gotowa.
po drugie jak się urodził to go przekładałam raz na lewą stronę raz na prawą (lubił spać na boczku) bo miałam jobla na punkcie tego żeby nie miał odleżanej (krzywej) główki potem... nie wspominając już o tym, że straaasznie bałam się tzw. "śmierci łóżeczkowej" - brrr....później natomiast miałam wrażenie, że najlepiej to wszystko przy dziecku zrobię JA albo bynajmniej niech to będzie pod moim nadzorem... z czasem to wszystko przechodzi... być mamą też trzeba się nauczyć i przyzwyczaić się nie tylko fizycznie (pranie, sprzątanie, kąpanie,przewijanie) ale też i emocjonalnie. Wcześniej bałam się, że nie będę wiedziała, dlaczego on płacze - gdy się urodził okazało się, że po czasie rozumiem jego płacz.. bo w zależności od potrzeby on jednak płakał troszkę inaczej... na początku wiele rzeczy może cię przerażać - a to krostka, a to kupka nie taka...z czasem bardziej wyluzujesz i będzie ok - każda mama to kiedyś przechodziła

Co do ruchów dziecka... jestem w 2 ciąży i teraz mam łożysko na ścianie przedniej, czuję ruchy małej, ale mimo, że dla mnie są czasem mocne nie są jeszcze wyczuwalne "na zewnątrz", z synkiem z którym łożysko miałam na bocznej ścianie bodajże było inaczej także myślę, że ma to znaczenie, po drugie znaczenie na pewno ma też temperament dziecka i jak lekarz mi powiedział - ilość tkanki tłuszczowej na brzuszku, po za tym 19 tydzień to jeszcze wcześnie i możesz wyczuwać tylko te "mocniejsze" ruchy... dzidzia na pewno rusza się więcej, ale póki co ma tam duużo miejsca więc nie każdy jej ruch jest wyczuwalny

Takie jest moje zdanie

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
ja tez się farbowałam juz 2 razy w ciązy.
Ja też, tzn ja nie farbuję tylko robię pasemka (tzn fryzjerka mi robi rozjaśniaczem) i generalnie robiłam je w 1 ciąży i robię i teraz z tą różnicą, ze teraz mi się szybciej i ładniej rozjaśniły niż tak normalnie a poza tym - czuję się dużo lepiej jak wiem, że na głowie i z brwiami mam porządek :P
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 21:17   #2657
machinka29
Przyczajenie

GG do machinka29

Witam was dziewczyny, szczęśliwe przyszłe Mamusie

Jestem na wizaz pierwszy raz, zarejestrowałam się i piszę,
bo spać za bardzo nie mogę ostatnio ,
dzieciątko nie pozwala choć zmęczona jestem.

Udało mi się w końcu i jestem już w 6 mies. ciąży, tzn 25.tc ...
hmm, a moze już 26 tc., najważniejsze że już tak daleko,
bo po dwóch stratach jest to dla mnie ogromny sukces i wierzę,
ze tym razem będzie do przynajmniej 38tc. i urodzę śliczną Córunię
Tak, tak, bo będzie to dziewczynka, długo nieśmiała była, ale w końcu pokazała co nieco ;-)
Imię mieliśmy wybrane i dla chłopca i dla dziewczynki: chłopczyk miał być właśnie Julian a dziewczynka będzie Iliana.

Ostatnio kiepsko się czuję, ciągle coś boli, ciągnie, i czuję się ciężka jak ogromny kamień,
nie wiem co to będzie w kolejnych tygodniach,
chyba będę się toczyć a nie chodzić
Mąż mówi na mnie pieszczotliwie Kulka
wcześniej czasem powiedział betoniarka ale to mi sie nie spodobało

Pozdrawiam was wszystkie i życze szczęśliwego oczekiwania i rozwiązania
Stary 2011-10-05, 21:17   #2658
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
być mamą też trzeba się nauczyć i przyzwyczaić się nie tylko fizycznie (pranie, sprzątanie, kąpanie,przewijanie) ale też i emocjonalnie.
Ja mam też na szczęście TŻta, który zapewne będzie lepszym tatą niż ja mamą, bo jest cierpliwy, opanowany i nie panikuje bez sensu. A słyszałam o przypadkach, kiedy kobiety nie chcialy wyjśc nawet do sklepu i zostawić dziecko z ojcem - to już paranoja i współczuję wyboru ojca dziecka

Cytat:
Co do ruchów dziecka... jestem w 2 ciąży i teraz mam łożysko na ścianie przedniej, czuję ruchy małej, ale mimo, że dla mnie są czasem mocne nie są jeszcze wyczuwalne "na zewnątrz", z synkiem z którym łożysko miałam na bocznej ścianie bodajże było inaczej także myślę, że ma to znaczenie, po drugie znaczenie na pewno ma też temperament dziecka i jak lekarz mi powiedział - ilość tkanki tłuszczowej na brzuszku, po za tym 19 tydzień to jeszcze wcześnie i możesz wyczuwać tylko te "mocniejsze" ruchy... dzidzia na pewno rusza się więcej, ale póki co ma tam duużo miejsca więc nie każdy jej ruch jest wyczuwalny
Ja generalnie muszę się często skupić, żeby te ruchy wyczuc, takie lekkie drapanie od srodka. Słyszalam też, że to zależy od ulożenia dziecka, jednego dnia jakoś inaczej się ułoży i ruchów nie czuć, czuć słabsze. Ale to dopiero połowa ciąży, nie wszystkie kobiety nawet te ruchy jeszcze czują, więc wiadomo, że nie ma co panikować. Niestety, to taki stan, gdzie byle pierdoła urasta do rangi poważnego problemu
Stary 2011-10-05, 21:19   #2659
pearpearl
Wtajemniczenie

Haniula, kuzynka chyba troche jakas przewrazliwiona, co? Pokaz jej statystyki dotyczace popularnosci imion, to moze sie troche uciszy, bo sporo innych mam wpadlo na taki sam pomysl jak ona :-> W ogole nie bierz do glowy jej uwag. Najwyrazniej ma ze soba jakis problem lub mase kompleksow - tak wynika z tego, co napisalas. gdyby byla szczesliwa i zadowolona z zycia nie zajmowalaby sie takimi pi.erdolami.

Czekam na info o spodenkach. tes tak sobie myslalam,ze moze byc dziwnie z tym wielkim brzuchem, ale do kozaczkow najlepsze sa rurki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-05, 21:21   #2660
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
A moim zdaniem najważniejszy jest dobrze dobrany stanik (no niestety w H&Mie takiego nie znajdziemy), dla szczupłych z wąskim obwodem, żadne 75, bo to duży obwód, za duży dla przeciętnej szczupłej dziewczyny, i odpowiednio dużą miseczką.

Oj tak... przed ciążą miałam problem ze znalezieniem 70D a teraz potrzebuję 70E.. to już w ogóle patrzą na mnie jak bym z księżyca spadła... ale pani w sklepię ciężarówkowym mnie pocieszyła, że 70 to mają nawet do H (te do karmienia - z fiszbinami i bez).. także myślę, że do końca ciąży to alfabet mi się nie skończy, bo jak oglądałam tą miskę H to jak sobie przypominam jak karmiłam Tomaszka... to to mniej więcej taki namiot bym potrzebowała właśnie:P ;P.... pomijając, że jak patrzę na bratanka od TŻta, który ma 3 miesiące i na mój jeden cyc... to głowa tego malucha i mój jeden są tej samej wielkości gdzieś... więc taki noworodek to już w ogóle będzie na moim biuście miał całe łóżko z mleka:P
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 21:37   #2661
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Oj tak... przed ciążą miałam problem ze znalezieniem 70D a teraz potrzebuję 70E.. to już w ogóle patrzą na mnie jak bym z księżyca spadła...
Ja mam 65 D czy E i też problem ze stanikami, w takim Triumphie czy Intimissimi to mogę pomarzyć, że cokolwiek dostanę. To jest jakaś paranoja z tymi stanikami, kupują kobiety źle dobrane 75B i potem głównie takie się produkuje.
Stary 2011-10-05, 21:40   #2662
*Agatek*
Zakorzenienie

Też oglądałam tap madl
1 część była MEGA! a ta 2 powiem szczerze- same płaczki przyszły, wołowe dupy i wstydliwe siksy co chwila wyzywałam w duchu, po jaki kij się pchały modelka nie ma łatwo, nie ma to tamto a ta co mi się podobała z wyglądu dziś odpadła najbardziej to mnie (Magda chyba ta blondyna w długich włosach) wkurza cały czas łapie jakieś krzywe fazy i narzeka

Cytat:
Moj sie nudzil (bo oczywiscie spac nie poszedl) i przywolal Twojego
Seba bardzo ladnie, naprawde

Mój śpi, ale... zjadłam znów chleba z pomidorem i czosnkiem więc może się za niedługo zacząć wiercić bo za ostre smaki
Już dziś zjadłam 4 ząbki ale co ja zrobię, jak mam parcie na czosnek w ciąży

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 21:47   #2663
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Wyrazy współczucia dla Twoich współlokatorów Ja zjem jeden ząbek i to w sosie pomidorowym i TŻ zawsze wyczuje
Stary 2011-10-05, 21:49   #2664
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Padłam - Dla synka proponuję Izbylut Syzyniusz, a dla córeczki Ermentruda Maksymina
popieram !!! popieram !!!

Zoska, lepiej sie dlugo nie zastanawiaj i idz czym predzej do dentysty. Dostaniesz zastrzyk, to nic nie bedziesz czula. Chociaz wlasnie nie wiem, czy w ciazy wyrywaja... Ale jak tak, to nie boj zaby, ze znieczuleniem nic nie boli.

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Z ulubionego przedmiotu uczniów - matmy
o cholercia
az sie Ciebie przestraszylam
matma to byla moja zmora... raz "chodzilam" z jednym chlopakiem tylko dlatego, bo byl dobry z matmy i wyciagnal mnie na 5. Jak go rzucilam, wrocilam do 3
teraz przez obowiazkowa matme na maturze masz chyba pelne rece roboty,co ?

Cytat:
no wiem,wiem
nasluchalam sie, naczytalam i naogladalam o tych dobrze dobranych stanikach
i co z tego, jak ide do sklepu, przymierzam te 70 i cisna jak cholera chociaz pod biustem mam 76 wiec niby nawet mniejszy jeszcze potrzebny...
potrzebuje Goka

Cytat:
jak sobie przypominam jak karmiłam Tomaszka... to to mniej więcej taki namiot bym potrzebowała właśnie:P ;P.... pomijając, że jak patrzę na bratanka od TŻta, który ma 3 miesiące i na mój jeden cyc... to głowa tego malucha i mój jeden są tej samej wielkości gdzieś... więc taki noworodek to już w ogóle będzie na moim biuście miał całe łóżko z mleka:P

na moje to noworodek bedzie w siodmym niebie

Cytat:
Napisane przez paula
aha i u nas ma byc niespodzianka
oooooo
witamy, witamy nowego czlonka w klubie Niespodzianek

Witam tez nowe Mamusie!!!

Stary 2011-10-05, 21:54   #2665
Lucy1111
Zakorzenienie

witaj vixen! ja mam termin na 22.lutego
też będę miała dziewczynkę. I również mam łożysko na przedniej ścianie Na szczęście nie przodujące.
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 21:56   #2666
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
najbardziej to mnie (Magda chyba ta blondyna w długich włosach) wkurza cały czas łapie jakieś krzywe fazy i narzeka
kurde, a ja ja lubie akurat
to znaczy podoba mi sie jak na modelke
ma taka brzydko-interesujaca twarz - dla modelki idealna
ale pewnie ja wywala, bo jest za gruba

ze placzki to masz racje
sieroty takie
moja babcia by to skomentowala "zesrala sie bida i placze"
Cytat:
Napisane przez Agatek
Mój śpi, ale... zjadłam znów chleba z pomidorem i czosnkiem więc może się za niedługo zacząć wiercić bo za ostre smaki
Moj dla odmiany nie spi Jak Toto bedzie takie poza brzuszkiem, to jestesmy z tztem pozamiatani
A kto Ci broni tego czosnku? Jedz, dziewczyno, na zdrowie !!! Przeciez Zajaczek nie wyskoczy raptem z brzucha i Ci nie pogrozi paluszkiem Przynajmniej moze chorobska nie beda sie Ciebie czepialy

Cytat:
Wyrazy współczucia dla Twoich współlokatorów Ja zjem jeden ząbek i to w sosie pomidorowym i TŻ zawsze wyczuje
o jaki delikates
moze wampir ?

Stary 2011-10-05, 22:03   #2667
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
Dooobre

A to Widziałyście ----> http://www.joemonster.org/filmy/2903..._zywym_pedzlem
Fajny ma pędzel
A najbardziej lałam z tego ---->http://www.joemonster.org/filmy/8601...ns_Got_Talent_

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 22:08   #2668
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Dooobre

A to Widziałyście ----> http://www.joemonster.org/filmy/2903..._zywym_pedzlem
Fajny ma pędzel
chcialabys,zeby Ci zrobil mejkap ?

Stary 2011-10-05, 22:20   #2669
*Agatek*
Zakorzenienie

Dobra laski... my tu gadu gadu, a robota czeka!
Mamusie STYCZNIOWE! Dlaczego jest aż tylko chłopaków na styczeń?? słucham?? jakie macie alibi?? proszę, niech się troszkę dziewczynki ujawnią może co?! bo coś Was widzę fantazja poniosła i 18 chłopaków a 8 dziewuch no jak to tak??

Cytat:
oj tam oj tam! męża nie ma, z teściową się nie całuję, a omijam szerokim łukiem, a ze szwagrem nie gadam metr od siebie tylko jakieś 4-5 metrów więc nie czuć poza tym zagryzam jabłkiem i piję dużo i nie czuć tak mąż nie narzekał jak jadłam
Cytat:
oooooo
witamy, witamy nowego czlonka w klubie Niespodzianek
ej a dlaczego ja to przegapiłam??

Jest nas więcej
Cytat:
kurde, a ja ja lubie akurat
to znaczy podoba mi sie jak na modelke
ma taka brzydko-interesujaca twarz - dla modelki idealna
ale pewnie ja wywala, bo jest za gruba
oo ta właśnie sa sa sa brzydka i gruba i marudna nie wiem co oni w niej widzą jeszcze szparę w zębach ma
Cytat:
A kto Ci broni tego czosnku? Jedz, dziewczyno, na zdrowie !!! Przeciez Zajaczek nie wyskoczy raptem z brzucha i Ci nie pogrozi paluszkiem Przynajmniej moze chorobska nie beda sie Ciebie czepialy

męża nie ma, mogę szaleć
Ja właśnie jem bo coś gardło mnie bolało i mnie męczy, a tabletki do ssania mało pomogły teraz

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 22:26   #2670
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Ja złoty strzał przyjęłam 1 maja jak papież był kanonizowany
ja dokładnie tak samo majóweczkę z TZ spędziliśmy bardzo owocnie w sumie mogę powiedzieć ze TZ dał mi najpiękniejszy prezent urodzinowy bo urodzinki mam 26.04 spóźniony ale szczery

co do rajstop ciążowych to widziałam rożne kolory w H&M za chyba 59.99 zł

dziewczyny tak z ciekawości sprawdza się Wam ??? http://www.ciazowy.pl/kalkulator,plci-dziecka.html mi się sprawdziło

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

Edytowane przez ultraradiola
Czas edycji: 2011-10-05 o 22:29
ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości