Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 ! - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! 5 8,93%
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. 0 0%
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! 6 10,71%
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. 16 28,57%
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. 1 1,79%
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. 3 5,36%
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! 1 1,79%
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. 0 0%
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. 24 42,86%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-27, 14:35   #2671
CookieMonsters
Rozeznanie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

eeeeeeeee, komary? pod koniec października? to one jeszcze aktywnie żyją o tej porze roku ??
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 14:51   #2672
zapałeczka
Zadomowienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Dziewczyny czy któraś z Was wie może ile leci krew po wyrwanym zębie (mam szwy...) ?
Bo dziś miałam usuwaną ósemkę, lekarz skończył przed 12:30, a mi dalej krew się leje cały czas...
Stary 2011-10-27, 14:55   #2673
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
eeeeeeeee, komary? pod koniec października? to one jeszcze aktywnie żyją o tej porze roku ??
masakra jakaś, lecą do domu jak szalone. Kryją się po kątach i atakują cichaczem . (ja mieszkam w okolicy 2 jezior i lasu, może dlatego ich jeszcze tyle )
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 14:57   #2674
83monia
Zakorzenienie

zapaleczka - jak pamietam to mi 3 dni leciala, tydzien szczękościsk, miesiąc przeciwbólowe (bo bolało i coś tam gniło potem w dziąśle...). ale to tzw. masakryczna 8ka, reszta to nawet dnia nie bolało. tylko nie płucz niczym zanim nie skonczy leciec krew! bo musi sie jakis skrzep zrobic, inaczej go wypłuczesz. podobno człowiek traci przytomność po wypiciu pół litra krwii wlasnej (Fight club, kto pamięta ten tekst?) do posluchania http://www.youtube.com/watch?v=3DDZEdkoaY4

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-10-27 o 15:04
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 15:04   #2675
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
zapaleczka - jak pamietam to mi 3 dni leciala, tydzien szczękościsk, miesiąc przeciwbólowe (bo bolało i coś tam gniło potem w dziąśle...). ale to tzw. masakryczna 8ka, reszta to nawet dnia nie bolało. tylko nie płucz niczym zanim nie skonczy leciec krew! bo musi sie jakis skrzep zrobic, inaczej go wypłuczesz. podobno człowiek traci przytomność po wypiciu pół litra krwii wlasnej (Fight club, kto pamięta ten tekst?)
O matko nawet nie strasz... Mi już niedobrze od smaku tej krwi w buzi ;| Ble.
Stary 2011-10-27, 15:30   #2676
CookieMonsters
Rozeznanie

Dziewczyny, co do LADYINBLACK2 - to Nerolka nas imformowała o narodzinach Tymka, więc może ma jeszcze jej numer i mogłaby wybadać, co się z nią dzieje
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 15:44   #2677
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
O matko nawet nie strasz... Mi już niedobrze od smaku tej krwi w buzi ;| Ble.
Faktycznie paskudne uczucie jest w ustach po wyrwaniu zęba I jeszcze się wydaje, że ta dziura po zębie jest taaaaaaaaaaaaaka ogromna
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-27, 15:44   #2678
sygine
Zadomowienie

Witam dziewczyny
Znowu po paru dniach nieobecności i 10 stron do nadrabiania
A ja trochę się pochwalę Byliśmy dzisiaj na powtórnym usg bioderek i kolejny raz jest przepięknie Już więcej nas to nie czeka.
Przy okazji zważyłam i zmierzyłam Natana i ma równiutkie 7 kg i 67 cm Lekarz zachwycał się że pięknie rośnie i strasznie silny jest Już próbuje sam siadać odpychając główkę a jak przytrzymać rączki to usiądzie Czołga się też do tyłu odpychając się główką i nóżkami no i zaczął się pięknie kulać. Co prawda na razie z plecków na brzuszek i nie umie wrócić, ale pięknie to robi
A teraz idę nadrabiać
No i fotkę załączam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 605.jpg (36,5 KB, 47 załadowań)
Stary 2011-10-27, 16:24   #2679
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny czy któraś z Was wie może ile leci krew po wyrwanym zębie (mam szwy...) ?
Bo dziś miałam usuwaną ósemkę, lekarz skończył przed 12:30, a mi dalej krew się leje cały czas...

o Boże mnie też to czeka, tylko u mnie muszą kość rozcinać a zęba wyciągać po kawałkach bo krzywo rośnie, a Ty karmisz?? że miałas taki zabieg?? tak się pytam bo nie wiem czy mam to teraz zrobić czy czekać az mała będzie starsza

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 16:25   #2680
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Sygine alez sliczny niedzwiadek!!!

Cos chcialam, ale nie pamietam co... pewnie mi sie przypomni jak nie bede mogla napisac.

To korzystajac z chwili, ze maluch spi, to napisze, ze u nas po szczepieniu wszystko ok. Maly je i spi normalnie (no moze ciut wiecej). Wazy 5635 i ma 61 cm, czyli raczej chudy, a dlugi jak mowi pani doktor. Za 2 tyg pierwsza dawka 5w1, bo teraz tylko wzw.

Sweet Ty pytalas, czy waga Igorka jest w porzadku... sprawdz sobie na siatce centylowej, ja zawsze tak robie i widze, czy dzieci rosna rownomiernie. Tutaj mozesz sie zalogowac i sledzic to na bierzaco:
http://siatkicentylowe.edziecko.pl/
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 16:40   #2681
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
o Boże mnie też to czeka, tylko u mnie muszą kość rozcinać a zęba wyciągać po kawałkach bo krzywo rośnie, a Ty karmisz?? że miałas taki zabieg?? tak się pytam bo nie wiem czy mam to teraz zrobić czy czekać az mała będzie starsza
U mnie ósemka też nie rosła prosto, tylko całkowicie "leżała". Ale lekarz fantastyczny i sobie z tym poradził.

Ja nie karmie piersią, także u mnie nie było żadnych przeciwwskazań. Natomiast dostałam też antybiotyk i lekarz mówił, że jeśli karmię, to na czas brania powinnam przestać.

W sumie radziłabym Ci zaczekać, jeśli z zębem nic strasznego się na chwile obecną nie dzieje...
Ja dziś sił do życia nie mam, bo nie dość, że jeść nie mogę, to ten ból jest męczący, choć wzięłąm kketonal i jest trochę lepiej...
Ja zwlekałam ile mogłam, w ciąży ciągle bolał razem z dziąsłem, na szczęście dałam radę wytrzymać do teraz

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-27, 16:42   #2682
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Sygine przeczytałam, że też używasz pierścień. Powiedz mi, czy po pierwszym założeniu też miałaś plamienia ???
Sorki że dopiero odpisuję, ale kiepsko mi idzie nadrabianie Nie miałam żadnych plamień. Poza libido na poziomie 0 żadnych innych skutków ubocznych nie zauważyłam
Stary 2011-10-27, 16:44   #2683
patik87
Zakorzenienie

Dobry wieczór.

Dzisiaj trochę dzieciaczków było na kuju kuju a ja dopiero weszłam na wizaż i czytam, więc nie trzymałam kciuków. Ale teraz będe trzymać aby nie było niepożądanych zachowań i reakcji po.

Marina biedny Igi, oj po 1 dawce chyba też Was dopadła gorączka jak pamiętam.

Sygine piękny misio

Iustyna moja Sara chyba upasiona jest, bo waży tyle co Twoja a ma 3m-ce i 1tydzień. Ale mega długa jest, nie mierzyłam ale podejrzewam że ok 67-68.

Zapałeczka współczuję 8 i tego potopu krwi. U mnie też nie będzie ciekawie, zaczynają się wyrzynać..

Monia 3 dni krew z zęba? to jak funkcjonować w nocy? nie ma spania?

Cookie dobry pomysł. MOżna napisać do LADY..

Biedne nasze dzieciaczki zakatarzone i pogorączkowane
Sara katar również, kupiłam nasivin, narazie zapodałam jedną dawkę.
Dziewczyny które stosowały? kiedy była poprawa? po ilu dniach?
Wszyscy mamy katar. Ja, tż, mała..

U mnie humor nadal do bani
Byliśmy na zakupach przed chrzcinami. Kupę kasy wydane, ostatni raz taka impreza w domu. może 30% taniej, a ile zachodu..
I tyle roboty przed nami... yh.
Mam nerwa na tż.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 16:47   #2684
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Sygine alez sliczny niedzwiadek!!!

Cos chcialam, ale nie pamietam co... pewnie mi sie przypomni jak nie bede mogla napisac.

To korzystajac z chwili, ze maluch spi, to napisze, ze u nas po szczepieniu wszystko ok. Maly je i spi normalnie (no moze ciut wiecej). Wazy 5635 i ma 61 cm, czyli raczej chudy, a dlugi jak mowi pani doktor. Za 2 tyg pierwsza dawka 5w1, bo teraz tylko wzw.
mój waży podobnie 5800 i 64cm lekarka mówiła że ładnie waży.Mój chyba straszy od Antosia
starszy synek ma 2 lata i 5 miesiecy waży 12,6kg.Jest na 50 centylu.

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2011-10-27 o 16:48
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 16:56   #2685
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Iustyna moja Sara chyba upasiona jest, bo waży tyle co Twoja a ma 3m-ce i 1tydzień. Ale mega długa jest, nie mierzyłam ale podejrzewam że ok 67-68.
Mam nerwa na tż.
Ja to się zastanawiam czy Zuziak na prawdę jest taka duża Dzisiaj na szczepieniu była z jakims maluszkiem i mówi "o nie płacze, ale ona już większa, ile ma?" ja na to, że prawie 4 miesiące. A tamta, że jej tydzień temu skończył. Wyszło tak, że Zuziak jakaś ogromna jest

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
starszy synek ma 2 lata i 5 miesiecy waży 12,6kg.Jest na 50 centylu.
Kuba ma 3 lata i 4 miesiące i waży 12,5kg-13kg. Jest chuderlakiem
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-27, 17:01   #2686
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

justyna mój też nie jest raczej szczupły ale on jest non stop w ruchu

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2011-10-27 o 17:17
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 17:10   #2687
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
któraś pisała o odżywkach i maseczkach Vax, ja kupuję BIOVAX, ja jestem mega zadowolona, mam maseczkę i odżywkę w spreju do wlosów przetłusxzczających
Pytałam kiedyś moją fryzjerkę o odżywki z spray'u czy to coś warte i ona powiedziała, że dają tylko ładny efekt wizualny i poprawiają rozczesywanie, ale wartości odżywczych nie przynoszą. A szkoda, bo trochę zabiegana jestem i taka w spray'u strasznie mnie kusiła.

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Ja to się zastanawiam czy Zuziak na prawdę jest taka duża Dzisiaj na szczepieniu była z jakims maluszkiem i mówi "o nie płacze, ale ona już większa, ile ma?" ja na to, że prawie 4 miesiące. A tamta, że jej tydzień temu skończył. Wyszło tak, że Zuziak jakaś ogromna jest
Moje dziecko też jest większe niż średnia dzieci w podobnym wieku. Jak chodzę do przychodni, to zawsze wszyscy mówią, że jak szybko głowę trzyma, że wydaje się starsza. Jak miała dokładnie 3 miesiące byłyśmy na szczepieniu, z tego co porównałam z innymi dziećmi, to bardziej przypominała te 5-miesięczne niż 3- miesięczne. Jednak z tego co widzę na naszym wątku to wiele z nas ma takie właśnie wyrośnięte i szybko rozwijające się dzieci. Mamy tu wyjątkowe zbiorowisko maluchów
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 17:20   #2688
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:
sloiczki - poprzednio dawalam czesto bobovite, bo mialam tez od nich kaszke i maly jechal na bebiko (jedna firma). teraz bede chyba hippa brala i sporadycznie nowe smaki z bobvity. gerbera nie, nie tylko zw na mom http://wyborcza.biz/biznes/1,101562,...niemowlat.html ale takze afere jakies 5 lat temu z plesnia bodajże w sloiczkach... ogolnie tez jestem anty nestle nutricia (bobovita, bebiko, bebilon, nan), bo to u nich mleko w chinach mialo dodatek melaminy (to tworzywo co pastikowe naczynia sie robi!) w proszku i dzieci potem umieraly http://www.rp.pl/artykul/193887.html ... dlatego teraz bede hippa dawac, bo to firma tylko z dzieciowym zarciem a nie megaspizywczy gigant

idac tym tropem: szkło w gerberze i ptasim mleczku, dioksyny w smalcu i pasztecie, salmonella w winiarach, gronkowiec w amino http://info.wiadomosci.gazeta.pl/szu...cofuje+produkt itd.
ooooooooooooooo z tym mlekiem to nie wiedziałam
Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Na ciemieniuchę kupiliśmy krem z AA - mam nadzieję, że pomoże, bo po oliwce miał uczulenie i musieliśmy przerwać stosowanie.
mojemu synkowi pomógł ten krem po 3 zastosowaniach , smarowałam główkę 3h przed kąpaniem a po wymyciu główki czesałam szczoteczką a rano schodziło jak łupież

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 17:32   #2689
agadus
Wtajemniczenie

Crazy ja jestem zadowolona z tych odżwywek, poprawiły mi stan włosa, bardzo a ta w spray'u dla mnie dobra jest, fakt ładnie rozczesuje włosy i naprawdę maja zdrowy wygląd a do tego bardzo ładnie pachnie, polecam tez serum z wit A+E no i maski
a co do zęba to poczekam, narazie nic się nie dzieje, ja bym go miała juz dawno wyrwanego, już w tamtym roku w listopadzie, tylko dowiedziałam się że jestem w ciąży, i lipa

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość

Moje dziecko też jest większe niż średnia dzieci w podobnym wieku. Jak chodzę do przychodni, to zawsze wszyscy mówią, że jak szybko głowę trzyma, że wydaje się starsza. Jak miała dokładnie 3 miesiące byłyśmy na szczepieniu, z tego co porównałam z innymi dziećmi, to bardziej przypominała te 5-miesięczne niż 3- miesięczne. Jednak z tego co widzę na naszym wątku to wiele z nas ma takie właśnie wyrośnięte i szybko rozwijające się dzieci. Mamy tu wyjątkowe zbiorowisko maluchów
co tu dodawać nasze dzieciaczki są wyjatkowe, i z nadmiaru milości rosną

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-27, 17:36   #2690
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:
Crazy ja jestem zadowolona z tych odżwywek, poprawiły mi stan włosa, bardzo a ta w spray'u dla mnie dobra jest, fakt ładnie rozczesuje włosy i naprawdę maja zdrowy wygląd a do tego bardzo ładnie pachnie, polecam tez serum z wit A+E no i maski
a co do zęba to poczekam, narazie nic się nie dzieje, ja bym go miała juz dawno wyrwanego, już w tamtym roku w listopadzie, tylko dowiedziałam się że jestem w ciąży, i lipa

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

co tu dodawać nasze dzieciaczki są wyjatkowe, i z nadmiaru milości rosną
Haha ja dokładnie tak samo z tym zębem Tyle, że ja często cierpiałam z jego powodu...)
Stary 2011-10-27, 17:41   #2691
agadus
Wtajemniczenie

no mnie narazie nic nie boli ,czasami czuję taki ucisk obym wytrzymała jeszcze parę miesięcy, Tobie to to dobrze, masz z głowy już, też bym chciała

Stary 2011-10-27, 17:45   #2692
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:
no mnie narazie nic nie boli ,czasami czuję taki ucisk obym wytrzymała jeszcze parę miesięcy, Tobie to to dobrze, masz z głowy już, też bym chciała
Oj nie takie z głowy, bo jeszcze ósemka z drugiej strony mnie czeka... Tylko najpierw się wybić musi. bo nie chce mieć dziąsła ciętego...
Stary 2011-10-27, 17:50   #2693
agadus
Wtajemniczenie

ponawiam pytanie używa któraś hydrolaty?? chcę sobie kupić dwa, i jestem ciekawa czy któraś miała

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

Cytat:
Oj nie takie z głowy, bo jeszcze ósemka z drugiej strony mnie czeka... Tylko najpierw się wybić musi. bo nie chce mieć dziąsła ciętego...

no a ja będę miała, bo tak jak Ty moja ósemka sobie leży i kwiczy, nosa nie chce wyszczubić, franca jedna, takie męczarnie mnie przez nią czekają

REKLAMA
Stary 2011-10-27, 17:57   #2694
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Chodziło mi o samą w spray'u. Myślę, że jesteś zadowolona z kompleksowego działania całej trójcy.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 18:08   #2695
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Chodziło mi o samą w spray'u. Myślę, że jesteś zadowolona z kompleksowego działania całej trójcy.
myślę,że tak, ale sama w spray'u to mało Ci da, jedynie co łatwo rozczeszesz włosy i ładnie będą pachnieć,
muszę lecieć dzieci kompać, jak bedę jeszcze w stanie i na siłach odezwię się później, papapap

Stary 2011-10-27, 18:35   #2696
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Beatka napisz mi czy fajne są te hydrolaty, bo ja chcę sobie kupić ten
http://www.zrobsobiekrem.pl/?417,hyd...anczy-slodkiej
Cytat:
ponawiam pytanie używa któraś hydrolaty?? chcę sobie kupić dwa, i jestem ciekawa czy któraś miała
ogólnie hydrolaty bardzo polecam - ja używałam jako toniku ale w postaci mgiełki - przelewałam do rozpylacza.

jako mgiełki do włosów nie używałam tylko jako nawilżająca mgiełka do twarzy. Po hydrolacie już nie nakładałam kremu, skóra po nim była gładziutka, miękka i nie lepiła się jak po niektórych tonikach

Moje ulubione hydrolaty to oczarowy - super koi cerę i obkurcza naczynka, różany - rosa centifolia - z róży stulistnej - łagodzi i ten właśnie o który pytasz - On się nazywa Hydrolat Neroli tak, tak - tak samo jak nasza Nerolcia bo to od nazwy tego hydrolatu jest jej nick

o, jeszcze testowałam hydrolat z kocanki ale ten mi nie przypadł do gustu - do cery raczej

ale ten hydrolat neroli ma bardzo intensywny i charakterystyczny zapach i nie wszystkim może pasować, typowy zapach kwiatu pomarańczy - nie mylić z zapachem owocu pomarańczy - ale w postaci hydrolatu jest bardzo intensywny.

no, nadrobione, ale obijałyście się dziś z postami

ja zamawiałam tylko na stronie Mazideł ze stronki ZSK nie zamawiałam tylko miałam od nich kilka półproduktów w ramach targowiskowych wymian.

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-10-27 o 18:57
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 19:04   #2697
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Moja Agata to chudzielec. Jest gdzieś na 25 centylu wagowo

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2011-10-27, 19:46   #2698
Natka_
Zakorzenienie

Mój Domek już śpi

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
1.Natka gratuluję działki i trzymam kciuki za pomyślny proces budowania. Dobra ekipa to podstawa. Sami będziecie nadzorować?

2. A wasi lekarze ginekolodzy badaja Wam piersi? Bo ja pierwszy raz się spotkałam z lekarzem co o tym wspomniał, dopiero teraz, po urodzeniu Hani, na wizycie po 6 tyg.

3.byłam dzisiaj z Hanią u lekarza, katar jej się ciągnie już ponad tydzień i ciągle charczy i furka... Na szczęście poza katarem nic nie słychać i jest szansa na szczepienie w środę

dobra to lecę nadrabiac zaległości
1. Dziękuję
Będziemy musieli kogoś zatrudnić, bo mąż ma u siebie dużo pracy, a ja się raczej dotego nie nadaję

2.Mój ginekolog bada na każdej wizycie piersi.

3.Dobrze, że to tylko katar

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Dzień dobry,

My właśnie wróciliśmy z Szymonkiem z wizyty kontrolnej u Neatologa.
Wszystko jest ok
Hmm... Tylko jedna rzecz mnie zastanawia. Wczoraj na szczepieniu u pediatry Szymon ważył 5840 g, a dzisiaj w Szpitalu Wojewódzkim u Neatologa 6020 g . No i której wadze wierzyć Ma 67 cm
Aha, po szczepieniu nie gorączkował póki co. Troszkę tylko wczoraj pomarudził i był senny

Cytat:
My dziś w ramach spaceru pojechaliśmy wózkiem do przychodni. Moje dziecię ważyło 5600 g w ubraniu, czyli wychodzi na to, że podwoił już swoja masę urodzeniową No i mierzy juz ok. 61 cm, w co uwierzę, bo widze po ubrankach ( Może dla większości Was to niewiele, ale on skończył 11 tygodni, a urodził się z wagą 2700 g i 52 cm).

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
tak mój lekarz jeszcze przed ciązą jak chodziłam do niego co trzy miesiące po receptę na tabletki za każdym razem badał mi piersi - i tak wykrył mi raz guzka...nawet sobie nie wyobrażacie co przeżyłam czekając na wyniki biopsji.. na szczęście to nie było nic groźnego...
Cytat:
Ja tez miałam guzka w piersi - sama znalazłam, ale okazało się, że niegroźny.
O kurcze, dobrze że wszystko wporządku
Cytat:
Po szczepieniu ok, płakała na same wkłucie a potem ją zagadałam i humorek się polepszył. Za 3 dni ma 4 miesiące i waży 6880. Jest co dźwigać. Dokładnie, co do grama podwoiła masę urodzeniową (miała 3440 ).

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość

Cytat:
Eee mój ma 3,5 m-ca i waży gdzieś koło 8kg (w 13 tygodniu na szczepieniu ważył 7,5kg)

Cytat:
Mój też jest duży chłopak, jest co całować
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 19:57   #2699
ellika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość

ellika a Ty z Dolnegoślaska?
z Brzegu, to opolskie, ale we Wrocławiu studiowałam i teraz pracuje
Ty z Oleśnicy to nie tak daleko ode mnie mam też koleżankę stąd, razem studiowałyśmy
Cytat:
kinga lubi prodigy... podryguje az milo...
ma gust
Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość

A wasi lekarze ginekolodzy badaja Wam piersi? Bo ja pierwszy raz się spotkałam z lekarzem co o tym wspomniał, dopiero teraz, po urodzeniu Hani, na wizycie po 6 tyg.
ano mój bada i zalecił badać samej co miesiąc, mimo że karmię UU
także się badam, ale ja kiedyś małam usuwanego guzka (gruczolako-włókniak) i w ciąży znalazłam kolejne dwa są pod obserwacją
Cytat:
Kuba ma 12 ugryzień po komarach ... W ciągu dwóch nocy tak go załatwiły. Mam nadzieję, że komary a nie np. pchły od kota (ma obrożę, ale się gdzieś całe dnie szwenda i mógł naznosić). Da się odróżnić ugryzienia komarów i pcheł?
z tego co pamiętam to po pchle jest taki mały bąbelek jak główka od szpilki z rumieniem naokoło

Zanka gorączkę 38 już bym zbijała na Twoim miejscu, po co Lenka ma się męczyć

No i wrócilam z Wro - ale miałam dyga, bo paliwo mi sie kończyło i jakoś na oparach sie dokulałam do domu. Ale fajnie było ruszyć dupe
Ale jestem padnięta, kąpie się i ide spać. Dobranoc
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 20:10   #2700
agadus
Wtajemniczenie

no właśnie Beatka chciałam sobie kupic te:
http://www.zrobsobiekrem.pl/?417,hyd...anczy-slodkiej

http://www.biochemiaurody.com/sklep/...damascena.html

tylko ciekawa jestem jak pachnie ten pomarańczowy, bo kwiat pachnie inaczej nie jak pomarańcza

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości