Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część V - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-06, 06:56   #2671
Mandragorrka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część V

Dzień dobry Dziewczynki
Dzisiaj w końcu mam normalny dzień Małż wieczorem jedzie na trening więc ja mam wieczór z wizażem. Cieszę się z tego bardzo bo już dwa dni nie mogłam poczytać do porządku co się dzieje tylko pobieżnie przeglądałam niektóre posty. Bez wąteczku normalnie jak bez ręki

Wczoraj w pracy jedna z klientek zauważyła, że jestem w ciąży

Miłego dnia Mamusie

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 07:54   #2672
agunia82
Zakorzenienie

Hejka
Ja dzisiaj niewyspana jak nie wiem, w nocy obudził mnie okropny ból nerki i pleców, normalnie nie mogłam sobie znaleźć pozycji do spania, bo bolało okropnie nieważne jak się położyłam. Na szczęście po jakiejś pół godzinie przeszło, ale i tak wymęczyło...

Idę sobie kawkę zrobić

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 08:05   #2673
prince_polo
Zakorzenienie

hej.
Dzis wstajac z łózka sie popłakałam tak mnie biodra bolały przez moment ze nie wytrzymałam.
w nocy tez nie spałam bo sie ciagle z bolem budziłam.

wypiłam wlasnie kawke,
jak przewracam sie na drugi bok czy wstaje czy kłade sie to ciągnie mnie brzuch dół.
tez tak macie?
Cytat:
Napisane przez izasz-b Pokaż wiadomość
Co do farbowania, to słyszałam, że jeśli się farbowało farbami to trzeba z henną uważać, i w drugą stronę też, bo kolory mogą dziwne wyjść... A co do FERII to kiedyś ufarbowałam właśnie tym kolorem, który rozjaśnia o kilka tonów, ale należy pamiętać, że rozjaśnia tylko wcześniej niefarbowane włosy - mi rozjaśniło 3-4 cm odrostów, a reszta została nieufarbowana - i wyglądałam tak, że szkoda gadać... mąż musiał polecieć po inną farbę, bo ja się wstydziłam wyjść z domu...
nie zgodze sie ja z ciemnego brązu farbowanego +odrosty przeszłam na rudy i ufarbowało mi całe fakt ciut jasniejsze byly odrosty ale sie nie odznaczały jakos mocno. A juz za drugim farbowaniem taka farba miałam calutkie takie same. i jeszcze jasniejsze i intensywniejsze

Widze ze nieprzyjemna atmosfera bya wieczorem. Ja powiem jedno. nie popieram zachowania i pustoty kejtigdy i na tym kończe

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 08:07   #2674
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Tak jak obiecałam, wrzucam zdjęcie brzuszka (16t5d), ale jest bardzo niewyraźne, bo nie dość że robiłam przed lustrem, to jeszcze w ciemnym pokoju, bo tż spał po nocce. W przyszły poniedziałek się poprawię
Dobranoc
ładny, ale malutki jeszcze
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Hejka
Ja dzisiaj niewyspana jak nie wiem, w nocy obudził mnie okropny ból nerki i pleców, normalnie nie mogłam sobie znaleźć pozycji do spania, bo bolało okropnie nieważne jak się położyłam. Na szczęście po jakiejś pół godzinie przeszło, ale i tak wymęczyło...

Idę sobie kawkę zrobić
hej ja spałam do 6.00 o dziwo sie wsypałam, ale też mnie nerka bolała, dokladnie lewa, nie wiem czy to mały tak ja ugniatał
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 08:08   #2675
nel_a
Zakorzenienie

dzień dobry bardzo

ja już po śniadaniu - kanapeczki z serem żółtym, jajkiem, rzodkiewką i szczypiorkiem

kawusi bym się napiła ale to za jakąś godzinkę jak już ciśnienie zmierzę.

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 08:23   #2676
luby957
Raczkowanie

Witam z rana wszystkie Mamusie ostatnio sie u Was nie pojawiam bonie mam jakos humoru na nic. Wczoraj to juz w ogole dzien zupelnie do Rano nie czulam ruchow dzidzi i sie denerwowalamna szczescie kolo11przez godz wyczulam 10ruchow wiec sie troche uspokoilam. Jak usypialam Mala w poludnie tez czulam ale pozniej znowu nic:\a wieczorem mialam okropny bol w pachwinach jakby mi sie tam cos rozchodziloledwo z wanny wyszlam,a jak juz wyszlam to poczulam dziwny bol w plecach jakby jakis skurcz i juz zupelnie sie przerazilam Dobre bylo jedynie to ze jak sie polozylam z Amelka to czulam fajnie ruchy malenstwa a dzis rano znowu cisza. Moze na prawde przesadzam tak jak mowi tz. Juz sama nie wiem. Mialyscie moze kiedys takie bole w pachwinach??? A i jeszcze jedno pytanie mam. Czy nosicie teraz-w ciazy-buty na obcasie?? Nie chodzi mi o jakies wielkie obcasy ale np o 3-5cm. Bo ja na wiosne nie mam butow plaskich ani na niskim obcasie i musze sobie kupic tylko zadne nie podobaja sie na plaskim tylko wlasnie na3-5cm obcasie.
Stary 2012-03-06, 08:31   #2677
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luby957 Pokaż wiadomość
Witam z rana wszystkie Mamusie ostatnio sie u Was nie pojawiam bonie mam jakos humoru na nic. Wczoraj to juz w ogole dzien zupelnie do Rano nie czulam ruchow dzidzi i sie denerwowalamna szczescie kolo11przez godz wyczulam 10ruchow wiec sie troche uspokoilam. Jak usypialam Mala w poludnie tez czulam ale pozniej znowu nic:\a wieczorem mialam okropny bol w pachwinach jakby mi sie tam cos rozchodziloledwo z wanny wyszlam,a jak juz wyszlam to poczulam dziwny bol w plecach jakby jakis skurcz i juz zupelnie sie przerazilam Dobre bylo jedynie to ze jak sie polozylam z Amelka to czulam fajnie ruchy malenstwa a dzis rano znowu cisza. Moze na prawde przesadzam tak jak mowi tz. Juz sama nie wiem. Mialyscie moze kiedys takie bole w pachwinach??? A i jeszcze jedno pytanie mam. Czy nosicie teraz-w ciazy-buty na obcasie?? Nie chodzi mi o jakies wielkie obcasy ale np o 3-5cm. Bo ja na wiosne nie mam butow plaskich ani na niskim obcasie i musze sobie kupic tylko zadne nie podobaja sie na plaskim tylko wlasnie na3-5cm obcasie.
ja nie nosze na obcasie. I na wiosne mam zamair kupic niskie. a z tymi ruchami to kochana nie dramatyzuj bo w tych tygodniach nie bedziesz ich czuła ciagle. Ja nieczuje tez cały czas. Tylko w okrelonych porach i tylko jak leze. Albo siedze.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-06, 08:52   #2678
agunia82
Zakorzenienie

Ej niech ktoś przyjedzie i przetrzepie dupsko mojemu małżowi, bo ja już nie daję rady

Stary 2012-03-06, 08:58   #2679
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Czy nosicie teraz-w ciazy-buty na obcasie?? Nie chodzi mi o jakies wielkie obcasy ale np o 3-5cm. Bo ja na wiosne nie mam butow plaskich ani na niskim obcasie i musze sobie kupic tylko zadne nie podobaja sie na plaskim tylko wlasnie na3-5cm obcasie.
ze względu na nieszczególnie wysoki wzrost (168cm) buty na obcasach noszę "od zawsze", od kiedy dorosłam, od dobrych kilkunastu lat. Dlatego teraz rezygnacja z nich byłaby dla mnie skrajnością, w którą nie chcę i nie zamierzam popadać. Nie mówię tu o szpilkach (w moim rozumieniu to buty na obcasie 8cm i wyższe), tylko o zwyczajnym podwyższeniu, jakie ma np. większość kozaków. Przypuszczam, że gdybym się teraz nagle przesiadła na baleriny czy trampki, mogłabym się czuć mniej stabilnie, bo kręgosłup do takiej pozycji nieprzyzwyczajony (i muszę uważać, jak idę, bo stąpam wtedy zupełnie inaczej, dla mnie - nienaturalnie).

A z ruchami chyba jeszcze nie ma się co martwić
Mnie też się zdarza nie czuć nawet 3/4 dnia, ale gdzieś wyczytałam, że tak do 26-28 tygodnia to normalne, że wciąż nie odczuwamy części ruchów, które dziecko jednak wykonuje

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 09:00   #2680
agunia82
Zakorzenienie

Co do butów - to dla kręgosłupa to nawet korzystne jak buty nie są całkiem płaskie, a mają lekkie podwyższenie (takie do 3 cm). I to tyczy się nie tylko okresu ciąży

Stary 2012-03-06, 09:04   #2681
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Ej niech ktoś przyjedzie i przetrzepie dupsko mojemu małżowi, bo ja już nie daję rady
a co on robi
Cytat:
Co do butów - to dla kręgosłupa to nawet korzystne jak buty nie są całkiem płaskie, a mają lekkie podwyższenie (takie do 3 cm). I to tyczy się nie tylko okresu ciąży
z tymi obcasami to prawda takie lekkko podwyzszone. ale j nie nosze bo sie rpzzwyczaiłam juz przed caza wiekszosc czasi smigac w plaskich. wie cmi tam rybka.

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

jem śniadanko
tosty z masełkiem i dzemejem malinowym

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-06, 09:06   #2682
chmielinka
Zadomowienie

Dzieńdoberek Mamuśki

w końcu się obudziłam od 3 dni bez bólu głowy ostatnio całymi dniami mnie trzymał i apap nie pomagał. Skąd takie choler.stwo się bierze
ale powiem wam, że mąż nam kupił nawilżacz powietrza i odkąd go używamy to minęły moje dolegliwości z kaszlem i zawalonym nosem kurcze już tak bym chciała wyjść na spacerek bo taka piękna pogoda... ale jeszcze 2 tygodnie do wizyty muszę leżeć.

Cytat:
dawaj go tutaj
i nie denerwuj się facetem... ten typ tak ma, a my musimy być silne dla naszych dzidziolków

Franuś

Edytowane przez chmielinka
Czas edycji: 2012-03-06 o 09:08
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 09:06   #2683
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez izasz-b Pokaż wiadomość
ostatnio rozmyślałam nad wózkami. Moje typy to:
mutsy transporter
http://www.mutsy.nl/products/transporter/options
jane rider + gondola transporter + fotelik strata lub matrix light (bo się rozkłada na płasko) http://www.3kropki.pl/p/8/9/0/jane_r...ekcja_2011.php

baby jogger city select
http://allegro.pl/baby-jogger-city-s...185705881.html
http://ekowozki.pl/Wozki-spacerowe/B...elect-3w1.html

Najbardziej mi zależy na wygodzie, stabilności i małej wadze (bo bedziemy musieli nosić na 3 piętro w starym budownictwie) Najlżejszy jest transporter chyba... ale ma spacerówkę wpinaną tylko na jedną stronę...
Co o nich sądzicie?
Mutsy, podoba mi się najbardziej, sama brałam pod uwagę (tylko model Urbanrider)ale z uwagi na cenę będę musiała zrezygnować
Jane rider nie podoba mi sie wcale, baby jogger fajny
Cytat:
Napisane przez Alexandraaa88 Pokaż wiadomość
Super! Gratuluję synka
Dziękuję
Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Tak jak obiecałam, wrzucam zdjęcie brzuszka (16t5d), ale jest bardzoniewyraźne, bo nie dość że robiłam przed lustrem, to jeszcze w ciemnym pokoju, bo tż spał po nocce. W przyszły poniedziałek się poprawię
Dobranoc
Malusi, zgrabny, miałam taki parę tygodni temu

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Witam.
Właśnie skończyłam kawkę i muszę wstać, bo na 7:40 wizyta. Ostatnio usłyszałam, że ciężarne powinny przychodzić 15 minut wcześniej, czyli o 7:15 muszę wyjść z domu. Zmykam do wanny.
Życzę miłego dnia.
Kciuki za wizytę!!!!!!
Cytat:
A i jeszcze jedno pytanie mam. Czy nosicie teraz-w ciazy-buty na obcasie?? Nie chodzi mi o jakies wielkie obcasy ale np o 3-5cm. Bo ja na wiosne nie mam butow plaskich ani na niskim obcasie i musze sobie kupic tylko zadne nie podobaja sie na plaskim tylko wlasnie na3-5cm obcasie.
Nie noszę. Dla mnie najwygodniejsze buty na wiosnę i czasem lato to baleriny Wydaje mi się, że pasują do wielu rzeczy, spodni i sukienek. Mam takie które kupiłam na śp. stadionie dziesięciolecia, już się rozlatują, ale są mega wygodne, nie znalazłam godnego następcy, ale będę szukać właśnie miękkich balerinek
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 09:09   #2684
Soleilka
Zakorzenienie

Hej

Dodzwoniłam się do dentysty i mnie przyjmie więc jem śniadanie i mykam na wierconko

Cytat:
Mialyscie moze kiedys takie bole w pachwinach??? A i jeszcze jedno pytanie mam. Czy nosicie teraz-w ciazy-buty na obcasie?? Nie chodzi mi o jakies wielkie obcasy ale np o 3-5cm. Bo ja na wiosne nie mam butow plaskich ani na niskim obcasie i musze sobie kupic tylko zadne nie podobaja sie na plaskim tylko wlasnie na3-5cm obcasie.
Mi ostatnio maluch zaczął się wpychać w pachwinę, ból przeogromny przy ruszaniu... Po jakichś 5-10 minutach czułam tam rozpychanie się łokciami.

Ja noszę kozaki na stabilnym obcasie Mają ze 3-4 cm

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 09:09   #2685
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
Dzieńdoberek Mamuśki

w końcu się obudziłam od 3 dni bez bólu głowy ostatnio całymi dniami mnie trzymał i apap nie pomagał. Skąd takie choler.stwo się bierze
ale powiem wam, że mąż nam kupił nawilżacz powietrza i odkąd go używamy to minęły moje dolegliwości z kaszlem i zawalonym nosem kurcze już tak bym chciała wyjść na spacerek bo taka piękna pogoda... ale jeszcze 2 tygodnie do wizyty muszę leżeć.

dawaj go tutaj
i nie denerwuj się facetem... ten typ tak ma, a my musimy być silne dla naszych dzidziolków
pokaz jaki nawilzaż tez chciałabym kupić bo mam sucho w nosie i mi gwiżdże
Stary 2012-03-06, 09:10   #2686
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieńdoberek Mamuśki

:
ja tez juz bym chciała wyjsc z domu w piatek usg mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze taka ładna pogoda nie chciała bym byc zmuszona lezec do konca.........

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-06, 09:14   #2687
Soleilka
Zakorzenienie

Nie dość, że mnie obudziły kopniaki, to boli mnie żołądek

Bloguję
Stary 2012-03-06, 09:19   #2688
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
a co on robi
a jak zwykle wszystko mu nie pasuje. Dzisiaj był problem, bo włożyłam dowód rejestracyjny do szuflady, żeby nie leżał na wierzchu. Jak mu zwróciłam uwagę, że on najchętniej by wszystko zostawiał na wierzchu, przez co zaraz robi się bałagan, to zaczął na mnie głos podnosić. Mam go już dość, starałam się być ostatnio mimo wszystko dla niego miła, ale koniec z tym. Od dzisiaj odzywam się do niego tylko "służbowo", a jak się dalej będzie tak zachowywał, to pojadę sobie na jakiś czas do rodziców. Ja powinnam mieć spokój psychiczny a nie słuchać co chwila marudzenia i pretensji

Stary 2012-03-06, 09:24   #2689
Soleilka
Zakorzenienie

Haniu zaprosiłam Cię na fejsie

Bloguję
Stary 2012-03-06, 09:24   #2690
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
pokaz jaki nawilzaż tez chciałabym kupić bo mam sucho w nosie i mi gwiżdże
kupił taki:

http://klautel.pl/nawilzacze-klimaty...b-uh1050w.html

są też tańsze ale ten pokazuje jaka jest wilgotność powietrza w pomieszczeniu i dostosowuje mgiełkę wg potrzeb. Nie wiedziałam że to działa takie cuda, bo same inhalacje mi nie pomagały

Franuś
Stary 2012-03-06, 09:26   #2691
Soleilka
Zakorzenienie

Pokazało mi 6 trojanów z tej strony

Bloguję
Stary 2012-03-06, 09:27   #2692
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
a jak zwykle wszystko mu nie pasuje. Dzisiaj był problem, bo włożyłam dowód rejestracyjny do szuflady, żeby nie leżał na wierzchu. Jak mu zwróciłam uwagę, że on najchętniej by wszystko zostawiał na wierzchu, przez co zaraz robi się bałagan, to zaczął na mnie głos podnosić. Mam go już dość, starałam się być ostatnio mimo wszystko dla niego miła, ale koniec z tym. Od dzisiaj odzywam się do niego tylko "służbowo", a jak się dalej będzie tak zachowywał, to pojadę sobie na jakiś czas do rodziców. Ja powinnam mieć spokój psychiczny a nie słuchać co chwila marudzenia i pretensji
ojj, moj TZ ma tak samo wszytsko gdzies kladzie a najgorzej ja szuka potem na ostatnia chwilę
Cytat:
kupił taki:

http://klautel.pl/nawilzacze-klimaty...b-uh1050w.html

są też tańsze ale ten pokazuje jaka jest wilgotność powietrza w pomieszczeniu i dostosowuje mgiełkę wg potrzeb. Nie wiedziałam że to działa takie cuda, bo same inhalacje mi nie pomagały
super dzieki podesle TŻtwoi linka
Stary 2012-03-06, 09:30   #2693
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
ja tez juz bym chciała wyjsc z domu w piatek usg mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze taka ładna pogoda nie chciała bym byc zmuszona lezec do konca.........
będzie dobrze na pewno trzymam kciuki mój spacer ostatnio wygląda tak: otwieram okno i idę do łazienki i z powrotem do łóżka

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Pokazało mi 6 trojanów z tej strony
ło matko! a mi nic... znalazłam to przez wujka google
przepraszam dziewczyny nie wiedziałam

Franuś
Stary 2012-03-06, 09:36   #2694
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
nie ładnie z Jego strony na ciężarna krzyczec masz racje daj mu odczuc ze juz masz go gdzies. I zlej sie na niego na mojego to działa

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-06, 09:42   #2695
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:

ło matko! a mi nic... znalazłam to przez wujka google
przepraszam dziewczyny nie wiedziałam
Może mam dobrego antywirusa Nic się nie stało

Bloguję
Stary 2012-03-06, 09:45   #2696
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Może mam dobrego antywirusa Nic się nie stało
w każdym razie jakby był ktoś zainteresowany to mam taki model HB UH1050W. Mąż wybrał jeden z lepszych, które były w sklepie, bo wyboru za bardzo nie ma... może w większych miastach jest inaczej i są jakieś lepsze. Póki co my jesteśmy zadowoleni, ale mamy go zaledwie 4 dni...

Franuś
Stary 2012-03-06, 09:48   #2697
Soleilka
Zakorzenienie

Dobra, mam już śniadanie i kawkę

Bloguję
Stary 2012-03-06, 09:50   #2698
Paula SHIN
Zakorzenienie

a ja mam taki: http://www.godisneyshopping.eu/produ...zacz-powietrza
I jestem bardzo zadowolona Maly dostal jako prezent po urodzeniu. Pieknie pasuje do jego pokoju

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 10:01   #2699
Soleilka
Zakorzenienie

Nataliaaa fajny rudzielec z Ciebie

Bloguję
Stary 2012-03-06, 10:05   #2700
izasz-b
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
a ja mam taki: http://www.godisneyshopping.eu/produ...zacz-powietrza
I jestem bardzo zadowolona Maly dostal jako prezent po urodzeniu. Pieknie pasuje do jego pokoju
Cytat:
w każdym razie jakby był ktoś zainteresowany to mam taki model HB UH1050W. Mąż wybrał jeden z lepszych, które były w sklepie, bo wyboru za bardzo nie ma... może w większych miastach jest inaczej i są jakieś lepsze. Póki co my jesteśmy zadowoleni, ale mamy go zaledwie 4 dni...
Słuchajcie, a na jaką powierzchnię są przeznaczone te nawilżacze (i na jaką kubaturę)? bo mieszkamy w starym budownictwie i pokoje są duże i wysokie, więc to chyba istotne...

Paula SHIN, a jak wygląda taka przystawka do zatok? bo ja mam 2 rodzaje maseczek i ustnik, przyczepiane do nebulizatora...

Już znalazłam: http://www.leo-szczecin.pl/produkt/leo/111 I to nawet w Szczecinie... Wyślę męża i wieczorem oczyszczam zatoki, bo już jest nieciekawie - mam ropną wydzielinę ;(

9.07.2012 przyszła na świat moja kochana córeczka Basia waga 3300 g (wg usg 3800 g).

Edytowane przez izasz-b
Czas edycji: 2012-03-06 o 13:06
izasz-b jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości