|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci już dwa latka mają dzieci III-IV 2010
Cytat:
![]() ![]() mnie też tz przebija ![]() ![]() Cytat:
ja byłam w lidlu o 15 i nie było NIC!!! jestem strasznie zła!! cały tydzien specjalnie ulotke lidla trzymałam na blacie w kuchni żeby pamiętać i zapomniałam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2672 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#2673 |
Zakorzenienie
|
Pop no to jeszcze miesiąc i zacznij coś działać żebyś ☠☠☠☠zielca nie dostała.
Mój mały coś zaczyna chrapac, nie widzę kuz, bo czasem ma wielkie hehe i nie wiem czy mu coś siedzi czy to migdaly. Starszy chrapal i miał bezdechy. Potem usuwanie migdalow. Chyba pójdę do laryngologa na opczajke. Kataru nie ma , normalnie ![]() Asiulek brawa dla małej , a w nocy ma pampka? Czy narazie w dzien sprawdzasz podczas drzemki? Mój mały przekonał się do kibelka i teraz sika , kupy strzela albo na nocnik albo wc. Autem bujam małe trasy i nie zakładam pampka. Jutro ponad 1 h będę jechać do kuzynki, nie wiem czy mu założyć. Nie ma za bardzo gdzie stawać. A nie chce blokować drogi. Chyba zaloze i będę stawać jak coś wyczaje i go wysadzac. |
![]() ![]() |
![]() |
#2674 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z ziołami to własnie nieraz tak jest mi zawsze lawenda ciezko wschodzi sieję od razu ze 3 torebki i jest z tego kilkanascie sadzonek a z całej torebki melisy to mam tylko 7 sadzonek czasem ciężko wschodzą spróbuj teraz znowu posiać może za zimno jeszcze było one wszystkie ciepłolubne są zazwyczaj Cytat:
na szczęście nie mam mebli ![]() Ja jakoś specjalnie nie mam kryzysów ,może dlatego że nie dopuszczam takiej mysli do siebie ,wiem że muszę zrobić to to i tamto bo nikt za mnie tego nie zrobi i tyle ,jednak mam czas jeszcze na sport i na hobby (wyszywam,szyję,czytam) jakoś wszystko udaje się pogodzić ,dużo zalezy od podejscia. Tez miewam złe dni że chłopaki mnie wkur.... ale jakoś przechodzi. Własnie sobie winko popijam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2675 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Monka to nawet nie jest tak że ja osobiście chcę jakoś narzekać i że nic nie robię w kierunku żeby sobie jakoś domowe życie urozmaicić. Tak nie jest absolutnie. Ja mimo wszystko domowe życie lubię tylko czasem tak jak nie raz pisałam mam gorsze dni. Ot norma. Do tego dochodzi poprostu brak pieniędzy więc nie bardzo jest możliwość wyjść czy np. SPA. Ostatnio dla rozrywki jedździmy na rowerach i to lubię bardzo. Madzia dobrze że go to nie zabiło
![]() |
#2676 |
Zakorzenienie
|
Libra ja tak właśnie mam w uk ze się nie nakrecam, jakoś czas sobie zorganizuje ze leci. Inna sytuacja, inny styl życia i jakoś się człowiek dostosował i wie na ile może sobie pozwolić.
Iza ale ja ci nie pisałam żebyś szła do spa na relaks to było do Pop, jakoś tak mi się napisało. Równie dobrze jak chce niech idzie na rower czy na spacer. Nie będę wymieniać wszystkich sposobów relaksu, bo każdego co innego kręci, i na rożne rzeczy go stać finansowo, czasowo. Wiem ze ona nie ma tam znajomych za bardzo więc tak mi przyszło do głowy ze jak nie ma koleżanki do winka to niech w spa się zrealizuje wymasuje odprezy. Można wsiąść butelkę wina i ugadac się z kolezanka na ploteczki, można dużo rzeczy pokombinowac. Albo ktoś coś robi o ile może albo narzeka. Ja wpadam do pl to odrazu daje znać znajomym ze jeste i umawiamy się wtedy i wtedy , albo do kogoś na klimacik. proste. I takie wyjścia miedzy innymi mnie lądują Tez mam czasem dola , ale nakrecam się jak libra i raczej mija, traktuje to jako stan przejściowy. Dla jednych jazda na rowerze będzie ta odskocznia dla innych kino, knajpa, plotki u znajomych, wyjazd biznesowy , czytanie książek itd . Lubię czytać ale szczerze nie traktuje tego jako odskoczni , czegoś ladujacego ja muszę do ludzi i gatka szmatka o dupie marynie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2677 |
Zakorzenienie
|
Ja do Spa to z chęcią. Znajoma właśnie wocila. I zdecydowanie posiedzenie ze znajomymi przy winku tez by mi się przydało.
![]() Na rowerze tez bym pojezdzila cz na jakiś areobik poszła. Ale najbardzej to snu mi brakuje tak 5-6 godzin a najchętniej z 12 ![]()
#2678 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja miałam to szczęście że i jedno i drugie cycem karmiłam, to zawsze mogłam nawet jak w domu pełno ludu wyjść do drugiego pokoju, położyć się z dzieckiem przy cycu i choć 15 min tego karmienia przespać. Dojenie to inna bajka, ja tylko przez dwa tyg chyba się doilam to chodziłam calodobowo zflustrowana, w nocy mi się ryczeć chciało że tz śpi dziecko też a ja muszę się doić. Szkoda że mloda nie chce z cyca pić ![]() ![]() ![]() Moje dzieci juz kończą kanapki wcinać. Młody ostatnio się ze spaniem popsuł ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2679 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!!!
Michasia o 6.30 wstała i poszła odsłonić zasłonki i krzyczy 'Wstawaj mama piękny dzien zobacz"!! buuuuuuuuu Ale przynajmniej sobie prasowanie zrobie zaraz Ciagle pozbywam się tych 2,5 kg jedzenia któe w sobie miałam.. w dniu komunii az do rana nie chciao mi sie ani sik ani .. ![]() ![]() ![]() yonka... jaka Mała śliczna!!!!!!!!!
![]() |
#2680 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() konkurs trwa do 16 czerwca, więc jeszcze troszkę czasu jest ![]() tutaj jest regulamin https://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.com/ulubionaz...okmark&count=0 a tu link do głosowania tradycyjnie spacje miedzy kropkami trzeba usunąć ![]() https://apps .facebook. com/ulubionazabawka/gallery.aspx?id=495 Cytat:
![]() ![]() ale co do tego drugiego to zgadzam się w 100 procentach
![]() |
#2681 |
Zakorzenienie
|
masz 3 glosy ale jak nie wygrasz to cie ukatrupie... za to logowanie sie po roznych kontach:P
|
![]() ![]() |
![]() |
#2682 | ||
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny
Tak troche Was podczytuje ostatnio, ale jeszcze nie odpisywalam Mam synka dwuletniego (Jeremi) i kiedys szukalam watku odpowiedniego, ale nie znalazlam styczniowego tylko Wasz ![]() ![]() moge jeszcze do Was dolaczyc? bo ostatnio problemy dwulatkow sa mi bliskie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() moj synek jest - a wlasciwie byl od urodzenia... on nawet do nas jest troche wstydliwy, co skutkuje tym ze niewiele mowi - bo nie probowal (bylo slychac jak probuje jak nikt nie slucha - np wieczorem w lozeczku albo w czasie zabawy, ale jak tylko zobaczyl ze ktos slucha to milkl... a jak ktos powiedzial: o jak ladnie, powtorz, to juz zamkniecie sie w sobie na godzinke...)
![]() |
#2683 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poluj za tydzień w poniedziałek będą fajne sukienki dla dziewczyn i dla nas ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() O rany!!!Ale ma Tosia włosy!w szoku jestem ![]() ![]() Cytat:
![]() Bo wiecie...bycie matką to jedna z najtrudniejszych ról w życiu.Czytałam dosyć pobieżnie to co pisałyście,ale mogę się podpisać pod tym co napisała Asia,Pop.Yoonka ![]() Na szczęście dzieci pójdą niedługo do szkoły dziewczyny ![]() Kupiliśmy Ninie domek ten do ogrodu,piaskownice wielką i huśtawkę-na urodzinki od mamy i taty dostała. Jutro jej wyprawiamy i musimy dzisiaj z tż nadmuchać 40 balonów ![]()
![]() |
#2684 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() spróbuje dzisiaj posadzić jeszcze raz Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2685 |
Zakorzenienie
|
Drcorn co ile można głosować? Siedzę na tele i niechęć mi się lapka otwierać , A na tele cieżko z linkiem kombinować bo gwiazdkuja. Zaglosowalam .
Mój mały super tutaj śpi, czasem wstaje szybciej niż on. W uk spał do 6-7 teraz wiem ze razem z młodym nawzajem się rozbudzali , tutaj nie ma nikogo kto go rozbudzi i do bólu śpi. Jak wstawalam po 6 to chodziłam wściekła a teraz 8-9 i aż humor dopisuje ![]() Wiecie co mój mały robi, wasze tez? Hehe jak ja leże na łóżku to on przychodzi podwija mi bluzkę tak zeby brzuch widzieć, podwija sobie bluzkę i tak się na mnie kładzie Zeby jego brzuch dotykał mojego hehe i sobie tak leży , tuli i zaciesza. |
![]() ![]() |
![]() |
#2686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pokaż fotki domku, piaskownicy i hustawki i oczywiście zdjęcia z urodzin ![]() ja w końcu nie kupuje tego domku, bo już pół podwórka zastawione zabawkami Zosi, kupie jej możetylko namiot. Ana twoja Ninka ma chyba jakiś domek- namiot? Pop pokaż plac zabaw ![]()
![]() |
#2687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas tylko domek na tarasie stoi,reszta jeszcze dojechać musi.Szybko też się tego nie poskłada,bo tż walczy z nowym ogrodzeniem-kojcem dla psa ![]() Nina ma namiot,ale u siebie w pokoju ![]()
![]() |
#2688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pochwal sie problemami:d i pokaz nam swoje szkraby!!! Uwielbiam zdjęcia oglądać!
![]() ![]() |
![]() |
#2689 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas też jeszcze zjeżdzalnia nie zrobiona, bo ogrodzenie nowe robią i tż na działke jeździ.
![]() |
#2690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w namiocie śpi Lejdi,Nina szaleje i nic mu nie jest.
![]() |
#2691 |
Zakorzenienie
|
Michasia dostała na urodziny taki:
http://allegro.pl/domek-namiot-45642...351936729.html jest fajny bo stelarz lekki i na to ta folia domek naciagana i baardzo lekki przenosimy raz w domu raz na ogrodzie
![]() |
#2692 |
Zakorzenienie
|
witam,
Wywołana wstawiam zdjęcia naszego placu zabaw. myślę że sie jeszcze rozwinie. ![]() dodatkowo mamy jeszcze zamek dmuchany i małą zjeżdżalnie ale to z drugiej strony. U nas przyjechali panowie i wszystko poskładali i zabetonowali.
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2012-07-08 o 14:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#2693 |
Zakorzenienie
|
baaardzo fajny!!!!
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2694 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdyby taki plac stał u mnie to Nine musiała bym mieć cały czas na oku ![]() Moi rodzice mają to samo i mało dziecko moje sobie karku nie skręciło na tych wysokościach.
![]() |
#2695 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Polecam pomysł z "piaskownicą" ![]() Pokaż maluszki ![]() ja też styczniowa mama a przyjeły mnie kobietki jak swoją ![]() pop ale super... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2696 |
Zakorzenienie
|
Michaska to smiga po wiekszych zjeżdzalniach.. ale na komunii musielismy ja pilnowac bo były na placu zabaw takie drabinki co sie na pnące kwiaty ustawia..
i ten szogun wszedł na 4-5 szczebelek i jeszcze nogi przełożyła na drugą stronę!! Myślałam że na zawał padnę ![]()
![]() |
#2697 |
Zakorzenienie
|
PoP,plac zabaw super! Moja po takich rzeczach i wyższych śmiga na placach, a ja tylko latam z zadartą głową i patrzę gdzie łapać
![]() Czesc, ja mieszkam z Konina chociaż stąd nie pochodzę. A gdzie mieszkałaś, w którym "końcu"?
#2698 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pop bardzo fajny plac zabaw Zosia też po wyższych placach smiga, sama wchodzi i schodzi, na zjeżdzalani też już ładnie zjeżdza, wcześniej głową w dół a teraz już normalnie ![]() Zosia też
![]() |
#2699 |
Zakorzenienie
|
Sara ja namiot mam z Ikei taki czerwony. Mlodemu nawet na balkon wystawiam choć muszę go ściskać bo balkon wąski, mało miejsca zajmuje to jak jeździmy na plaże to zabieramy ze sobą żeby rzeczy w cieniu leżały. Ma takie siatkowe okienka dzięki czemu jest chlodniej.
http://allegro.pl/ikea-korall-anemon...331623220.html Ale ich już w sklepie w sprzedaży nie ma. Teraz są takie inne fajne dla rycerzy i księzniczek ![]() agatka musisz synkowi zrobić mamusiny kurs ośmielania ![]() ![]() P0P plac zabaw masz cudny, brakuje na nim jeszcze tej bujawki sprężynowej, i mojego maglabym zostawiać, i nawet byś go nie zuważyła. Na podobne place zabaw chodzimy ![]() No i powiedz Swojemu Tz że trawnik ma piękny ![]() ![]() Napisz jaka reakcja Oliwki ![]() Teraz tylko kup sobie kuse bikini, hamaczek, jedno dziecko uśpisz w cieniu drugie bedzie sie bawilo na placu zabaw a Ty brazu nabierzesz, odsypiając ![]()
![]() |
#2700 |
Zakorzenienie
|
Pop mnie tez sie podoba chociaz kiedys nie bylam za placem zabaw na ogrodzie,ale teraz wkurza mnie to ze te zasrane wladze miasta nie chca tu blisko zadnego zrobic i ja na prawde musze hekatry pookonywac zeby isc stad na plac z Oliwia,przy czym ona nie zawsze chce isc taki kawal droi a niesc tez mi sie jej nie widzi.Odrzucili juz 6 raz nasze prosby o plac zabaw!;/
Fajnie to wyglada chociaz ja mojej tez bym z oka nie spuscila:P no way,ale ty najlepiej wiesz na co mozesz Olinkowi pozwolic,ja wiem ze mojej bym samej nie zostawila jeszcze. W tym roku kupimy zjezdzalnie i trampoline, w przyszlym moze tez cos i powoli bedziemy sobie uzupelniac bo jak miasto nie ma w planach w przyszlej dziesieciolatce zrobic nam tu placu to extra;/
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:37.