Marzycielnia - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-06, 11:13   #2671
mikonada
Zakorzenienie

Dot.: Marzycielnia

Kawo poza tym jak oni mają czelność się rządzić moim czasem wolnym skoro nie mam jeszcze umowy a póki co miałam przychodzić żeby się uczyć "jak chcę" ... zobaczę dziś po tej kolejnej rozmowie czy coś z tego będzie...
ale jak tamci w taki sposob podchodzą do sprawy to , już wolałabym mieć umowę o pracę i zawsze pracować w tych samych godz, bez przekonania że coś zj-eb.ią... z resztą sama ajentka powiedziała mi, że będę miała tyle kasy ile przepracuję..
mikonada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 13:42   #2672
vicky7
Zadomowienie

Miko dziwne to, że jeszcze nie zaczęłaś pracy a tu już mają pretensje, że Cię nie będzie w weekend. A poza tym, skoro Ty zarabiasz tyle ile wypracujesz, pracujesz na godziny to nie mogą od Ciebie wymagać żebyś była wtedy i wtedy. Bo to w Twoim interesie żeby pracować jak najwięcej. A poza tym każdemu się może coś zdarzyć. Nie masz sztywnego etatu, więc nawet jak byś chciała przyjść na godzinę dziennie to nie powinni mieć do tego "ale". Z drugiej strony ciekawe jak umowa jest napisana. Ja po swoim doświadczeniu ostatnim, co pisałam w klubie nie zaczęłabym pracy nie dostając w pierwszy dzień umowy bo potem mogą wyniknąć dziwne rzeczy. Dopilnuj sobie tego.

A swoją drogą ta firma, w której pracowałam wystawia nowe ogłoszenia, że szukają pracowników dziwne to, nic tylko ich do Inspekcji Pracy zgłosić

Ja się dziś posmażyłam 3 godzinki na słoneczku. TŻ dorwał wifi, pogadaliśmy chwilkę i trochę mi lepiej i już jutro wraca. A masakra, u mnie dziś w cieniu 36 stopni, albo mi się termometr zepsuł
vicky7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 13:56   #2673
Zuzik06
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 90agnieszka90 Pokaż wiadomość
A ja jutro już jadę do TŻta, a w sobotę rano wyjazd

W związku z tym, że mogę mieć jutro młyn (pakowanie+ muszę do dziekanatu jechać) to mogę nie mieć czasu tutaj wejść. Dlatego już zawczasu życzę Wam miłego weekendu i do poniedziałku
miłego bawcie się dobrze robaczki!

Cytat:
Napisane przez mikonada Pokaż wiadomość
no właśnie...
wczoraj wysłałam cv i dziś na 14 idę na rozmowę do tej samej galerii
dziś wyrobiłam do końca książeczkę sanepidowską.. uff.. jak można tak ludzi męczyć w taki gorąc
no to gites majonez juz pewnie jesteś po, dawaj znać!
niestety w robotach studenckich jest tak, że faktycznie ile przepracujesz tyle masz kasy, ale nikt nie chce robić w weekendy, wiec jedni na drugich zwalają ten obowiązek i niestety w zespole nie zawsze sie to uczciwie rozkłada...

Cytat:
Napisane przez bleedingsun Pokaż wiadomość
Zawsze chciałam się nauczyć jednego z języków skandynawskich, interesował mnie co prawda fiński albo norweski, ale nie chcę wyjeżdżać za daleko na studia. Chciałabym kiedyś zamieszkać w Skandynawii, wszyscy mi mówią, że bym tam idealnie pasowała (ze względu na to, że lubię chłodny klimat i jestem zawsze strasznie blada ) Niestety póki co o Szwecji wiem niewiele (moje pierwsze skojarzenia to Volvo, Scania, Sztokholm i Ikea xD), ale za parę dni zaczynam naukę
w Szwecji najbardziej sie opyla być bibliotekarzem albo nauczycielem... niesamowicie szanowane zawody Skandynawia jest w ogóle super rozwinięta pod względem socjalnym i rodzinnym, ma sie np zdaje roczne macierzyńskie dla obojga rodziców no życzę Ci tego

Cytat:
Napisane przez vicky7 Pokaż wiadomość

Ja się dziś posmażyłam 3 godzinki na słoneczku. TŻ dorwał wifi, pogadaliśmy chwilkę i trochę mi lepiej i już jutro wraca. A masakra, u mnie dziś w cieniu 36 stopni, albo mi się termometr zepsuł
a ja jutro chyba jade na łódkę popływać
Zuzik06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 14:06   #2674
mikonada
Zakorzenienie

Termometr Ci się przegrzał

Ja chyba zrezygnuję z tej kawiarni mojej
Stary 2012-07-06, 14:06   #2675
vicky7
Zadomowienie

Zuz zazdroszczę łódki u mnie chyba będzie burza, bo coś zaczyna grzmieć...
Stary 2012-07-06, 14:44   #2676
mikonada
Zakorzenienie

tak już byłam! => klub

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Rozmowa dwóch przyjaciółek:
- Mój mąż nie widzi już we mnie kobiety. Przychodzi wieczorem do domu, pyta "Co jest do żarcia?", potem żre i idzie spać.
- Mam na to sposób - mówi druga. - Z moim mężem było to samo. Kupiłam sobie seksowną, satynową czarna koszulkę, czarne podwiązki z pończochami i do tego czarna maskę. Wieczorem jak wrócił z pracy, ledwo mnie w tym zobaczył, to mówię ci... Było boooosko!
- O kurcze, ja też tak zrobię!
Przyjaciółki spotykają się po kilku dniach.
- I co, pomogło?
- Daj spokój. Zrobiłam jak mi radziłaś, a on wraca do domu, patrzy na mnie i mówi: "Cześć, Zorro. Co jest do żarcia?".

Stary 2012-07-06, 19:46   #2677
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Cytat:
Napisane przez Zuzik06 Pokaż wiadomość
w Szwecji najbardziej sie opyla być bibliotekarzem albo nauczycielem... niesamowicie szanowane zawody Skandynawia jest w ogóle super rozwinięta pod względem socjalnym i rodzinnym, ma sie np zdaje roczne macierzyńskie dla obojga rodziców no życzę Ci tego
Dlatego tam się wynoszę

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-07-07, 06:43   #2678
mikonada
Zakorzenienie

kurczę, może się wyniesiemy razem? tż-y będą zarabiać, a my nauczycielki

dziś mam szkolenie w nowej robocie! potem płatny miesiąc próbny na umowie, po miesiącu przedłużenie i podwyżka (podobno)
Stary 2012-07-07, 09:27   #2679
vicky7
Zadomowienie

Ale przeszła u mnie wczoraj burza z gradem. Masakra. A nic się nie zapowiadało, tak w momencie się zrobiło ciemno. DObrze, że nic się nie stało, bo ostatnio po takiej burzy mój tata wrócił do domu z rozbitą przednią szybą w samochodzie

A dziś kolejny dzień smażenia się na słonku

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Mój 1000 post
Stary 2012-07-07, 20:38   #2680
mikonada
Zakorzenienie

brawo za 1000 post

ja jestem po h6h szkolenia, jutro ostatnie 6h i czuję, że tu przetrwam
Stary 2012-07-07, 21:07   #2681
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

miło było się styknąć

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-08, 06:27   #2682
mikonada
Zakorzenienie

Tosia dzięki za kupony z MCa
Stary 2012-07-08, 08:54   #2683
Zuzik06
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale przeszła u mnie wczoraj burza z gradem. Masakra. A nic się nie zapowiadało, tak w momencie się zrobiło ciemno. DObrze, że nic się nie stało, bo ostatnio po takiej burzy mój tata wrócił do domu z rozbitą przednią szybą w samochodzie

A dziś kolejny dzień smażenia się na słonku

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Mój 1000 post

Cytat:
brawo za 1000 post

ja jestem po h6h szkolenia, jutro ostatnie 6h i czuję, że tu przetrwam
no to bombafajnie że sie tak udało)

my obylismy wczoraj na żywieckim na łódce, mega upał, ciepła woda, popływaliśmy w kamizelkach na linie za łódką śmiesznie było
opaliło mnie niesaaaamowicie
potem zrobiliśmy grillka na działce u babci i zbierałam pierwszy raz w życiu wiśnie na drabinie
Zuzik06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 10:49   #2684
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Cytat:
Tosia dzięki za kupony z MCa
Drobiazg Kochana, będziesz miała na tygodniu do wykorzystania

Stary 2012-07-08, 11:14   #2685
karoline3ek
Zadomowienie

Cześć
Komary mnie niedługo pożrą żywcem
Uwielbiam leniuchować
karoline3ek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-07-08, 15:57   #2686
Lady Marmalade
Wtajemniczenie

klub
Stary 2012-07-08, 21:16   #2687
mikonada
Zakorzenienie

jutro podpisuję umowę w pracy
Stary 2012-07-08, 21:57   #2688
Lady Marmalade
Wtajemniczenie

Cytat:
ekstra ciesze sie bardzo
Stary 2012-07-09, 09:14   #2689
90agnieszka90
Zakorzenienie

GG do 90agnieszka90

Haaa...wróciłam

Było MEGA Co prawda teraz to troszkę odchorowuje, bo słonko mnie spiekło+ mam zakwasy od wielogodzinnego chodzenia ( w sobotę to 10 godzin było ) ale i tak niczego nie żałuję

90agnieszka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 11:27   #2690
asiaczek87
Zakorzenienie

Witajcie
przepraszam ze tyle czasu mnie nie bylo ale mam problemy z karta sieciowa :/
Od momentu jej zakupienia nie jest kompatybilna z windowsem vista i miewa swoje fochy poki co dziala ale przeszlo tydzien byl problem z jej powrotem do funkcjonalnosci
Fajna pogoda
Sprobuje was nadrobic
Gratuluje obronionym i Zuz postepow w zyciu zawodowym, Miko gratki umowy nie bijcie jesli czegos nie dostrzeglam i witam nowe marzycielki

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:

Asiaczku biedna Mój Tż też miewa migreny na szczęście duuużo rzadziej niż kiedyś ale widzę jak się męczy... Często Ci się to zdarza? Może jakieś badanko?
Badanko niekonieczne. To nie tyle konkretne migreny co lekkie, kluje w skroniach i nie moge na swiatlo patrzec, potem dochodza mdlosci i niedomaganie zoladkowe tak juz mam przez pierwsze dwa dni @ i to od jakiegos czasu juz

1.08.2015

Edytowane przez asiaczek87
Czas edycji: 2012-07-09 o 11:28
asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 13:03   #2691
vicky7
Zadomowienie

Asia współczuję migreny, sama mam bardzo często

Jeszcze kilka dni i będę jak murzynek
Stary 2012-07-09, 13:04   #2692
Lady Marmalade
Wtajemniczenie

czesc

potrzebuje pomocy planuje zakupic telefon ale nie wiem jaki zastanawiam sie miedzy Blackberry 9000 Bold (bo wyglada solidnie i jak czytalam opinie to byl bardzo zachwalany mimo iz nie ma super aparatu, jakiegos super wyswietlacza) a Nokia Lumia 610 (ten ma super aparat, wieli wyswietlacz ale znow ten plastik z tylu mnie dobija) co myslicie?

http://www.cio.com/images/content/ar...Bold_Final.jpg

czy ten?

http://multimedia.fnac.pt/multimedia...g?201204112012
Stary 2012-07-09, 13:28   #2693
vicky7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lady Marmalade Pokaż wiadomość
czesc

potrzebuje pomocy planuje zakupic telefon ale nie wiem jaki zastanawiam sie miedzy Blackberry 9000 Bold (bo wyglada solidnie i jak czytalam opinie to byl bardzo zachwalany mimo iz nie ma super aparatu, jakiegos super wyswietlacza) a Nokia Lumia 610 (ten ma super aparat, wieli wyswietlacz ale znow ten plastik z tylu mnie dobija) co myslicie?

http://www.cio.com/images/content/ar...Bold_Final.jpg

czy ten?

http://multimedia.fnac.pt/multimedia...g?201204112012
a kupujesz nowy czy w abonamencie? Ja tydzien temu kupiłam Lumię 800, ale dłuuugo zeszło mi na podjęciu decyzji za duży wybór

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Ja nie lubie telefonow z klawiaturą QWERTY pod ekranem, jak już coś to wolę wysuwaną, ale wiadomo, że telefon jest grubszy. Lumia 610 z wyglądu średnio mi się podoba, ładniejsza wg mnie jest 710. A doo czego chcesz używać tego telefonu? Na czym Ci zależy żeby miał dobre? No i jaki przedział cenowy?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-07-09, 14:05   #2694
Lady Marmalade
Wtajemniczenie

Cytat:
a kupujesz nowy czy w abonamencie? Ja tydzien temu kupiłam Lumię 800, ale dłuuugo zeszło mi na podjęciu decyzji za duży wybór

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Ja nie lubie telefonow z klawiaturą QWERTY pod ekranem, jak już coś to wolę wysuwaną, ale wiadomo, że telefon jest grubszy. Lumia 610 z wyglądu średnio mi się podoba, ładniejsza wg mnie jest 710. A doo czego chcesz używać tego telefonu? Na czym Ci zależy żeby miał dobre? No i jaki przedział cenowy?
kupuje na allegro i tak sprzedaje buty wygrane z reeboka bo jednak sa za duze + kasa z urodzin wiec spokojnie sobie te 500 zl moge na telefon wydac

ja tez nie lubie klawiatury Qwerty chociaz teraz mam Avile i tam jest jak sie ekran obroci ale nie umie na niej pisac bo dotykowa Qwerty jest straszna ... no chyba, ze znasz jakis telefon podobny do Avili, by mial ten aparat minimum 3.2, by bateria byla dobra (Avile laduje raz w tygodniu) i by ladnie ekran wygladal a nie kazdy piksel

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

vicky ooo ten mi sie podoba http://allegro.pl/nowy-samsung-s5660...gb-i2458029227.
Stary 2012-07-09, 14:11   #2695
vicky7
Zadomowienie

Hmm ja na poczatku też miałam kupować na allegro i zdecydowałam się na Lumię 710, ale później się okazało, że tacie kończy się abonament i może mi wziąć telefon, więc już miałam ograniczoną ofertę (i całe szczęście).

Aż tak się nie znam, orientuję się tylko w kilku modelach, które brałam pod uwagę. Jak chodzi o baterię, to myślę, że ciężko będzie o taki telefon, który by trzymał tydzień, bo wiadomo, że im większy wyświetlacz tym więcej czerpie baterii. Wg mnie ta Lumia jest dobra, i ma fajny aparat i wyświetlacz też, z wyglądu też nie jest zła. Za taką cenę możesz też kupić Nokię 500, ale ona podobno się często psuje i nie działa za dobrze, takie słyszałam opinie.
I im większy wyświetlacz, tym lepiej będzie Ci się pisało jeśli nie będzie QWERTY.

Najlepiej jak na allegro byś zaznaczyła w telefonach opcje, które Cię interesują. Cenę, jaki aparat ma być itp i przepatrzyć te modele co wyskoczą, chyba, że tak robiłaś. Jak bym miała wybierać między tymi dwoma co pisałaś to bym wzięła Nokię . A inneSamsungi np przeglądałaś? Albo Sony Ericssony?

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

O właśnie o Gio pisałam . Też się nad nim zastanawiałam. Jedyny minus, że nie ma lapmy przy aparacie. Ale tak to to jest nawet ok
Stary 2012-07-09, 14:16   #2696
Lady Marmalade
Wtajemniczenie

Cytat:
Hmm ja na poczatku też miałam kupować na allegro i zdecydowałam się na Lumię 710, ale później się okazało, że tacie kończy się abonament i może mi wziąć telefon, więc już miałam ograniczoną ofertę (i całe szczęście).

Aż tak się nie znam, orientuję się tylko w kilku modelach, które brałam pod uwagę. Jak chodzi o baterię, to myślę, że ciężko będzie o taki telefon, który by trzymał tydzień, bo wiadomo, że im większy wyświetlacz tym więcej czerpie baterii. Wg mnie ta Lumia jest dobra, i ma fajny aparat i wyświetlacz też, z wyglądu też nie jest zła. Za taką cenę możesz też kupić Nokię 500, ale ona podobno się często psuje i nie działa za dobrze, takie słyszałam opinie.
I im większy wyświetlacz, tym lepiej będzie Ci się pisało jeśli nie będzie QWERTY.

Najlepiej jak na allegro byś zaznaczyła w telefonach opcje, które Cię interesują. Cenę, jaki aparat ma być itp i przepatrzyć te modele co wyskoczą, chyba, że tak robiłaś. Jak bym miała wybierać między tymi dwoma co pisałaś to bym wzięła Nokię . A inneSamsungi np przeglądałaś? Albo Sony Ericssony?

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

O właśnie o Gio pisałam . Też się nad nim zastanawiałam. Jedyny minus, że nie ma lapmy przy aparacie. Ale tak to to jest nawet ok
u mnie nikt nie ma abonamentu, tylko ja mam umowe w MixPlusie doladowan do konca 21 wiec musze go zmienic bo zwariuje bylam durna podpisujac umowe na okolo 40 doladowan ale kusily telefony za zlotowke i jakos nigdy nie narzekalam na Mixa wiec chyba kupie te Gio bo najdrozsza nie jest, stac mnie bedzie na nowy a flesza czy autofocusa w Avili nie mam, zdjecia robie sporadycznie wiec mi to nie przeszkadza
Stary 2012-07-09, 14:28   #2697
vicky7
Zadomowienie

A widzisz, bo myślałam, że Ci najbardziej na tym aparacie zależy . Bez lampy da się przeżyć. Teen jest całkiem ok, a jak Ci się skończą doładowania, to zawsze możesz wziąć nowy
Stary 2012-07-09, 14:35   #2698
Lady Marmalade
Wtajemniczenie

Cytat:
A widzisz, bo myślałam, że Ci najbardziej na tym aparacie zależy . Bez lampy da się przeżyć. Teen jest całkiem ok, a jak Ci się skończą doładowania, to zawsze możesz wziąć nowy
nie nie, nawet jak mam cyfrowke kolo siebie to zdjec nie robie bo mi sie nie chce . chce by bateria byla dobra, jakos obrazu tez, by pikseli nie bylo widac (lubie ustawiac sobie ladne, wyrazne tapety ) by byl dobry glosnik, mikrofon, mial podstawowe rzeczy: alarm, minutnik, kalendarz ten ma jeszcze WiFi (wiec chwala mu za to) i by byl ladny, zgrabny i nietandetny
Stary 2012-07-09, 15:54   #2699
gothka152
Zakorzenienie

GG do gothka152

Cytat:
Napisane przez bleedingsun Pokaż wiadomość
Dziewczyny spełnia się moje marzenie... Wszystko wskazuje na to, że będę studiować filologię szwedzką na UJ
Gratulacje!

Cytat:
z powodu pogody to by mogła odwoływać gdyby było 30 na minusie i huragany, bez przesady już piękne polskie lato mamy i trzeba się cieszyć słonkiem, łapać światło co by w zimie w depreche nie popadać
Wiesz, Zuz, niektórzy nie tolerują takich upałów Ja bez problemu wyjdę na największy mróz ale 30 stopni na plusie to zdecydowanie nie dla mnie- w lato wychodzę z domu wyłącznie po 19-nastej

Cytat:
kurczę, może się wyniesiemy razem? tż-y będą zarabiać, a my nauczycielki
Chętnie dołączę

Cytat:
No

A co u mnie? Cały weekend spędziłam z tżtem bo przyjechał do mnie. Byliśmy na grupie literackiej i są szanse, że w przyszłym roku wydam swój pierwszy tomik
Teraz nie zobaczymy się przez 3 tygodnie Ale w piątek na osłodę wyjeżdżam na obóz
08. 08. 2020 r.
Tekla

15/2023
gothka152 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 19:39   #2700
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Mój Narzucony się obronił dziś na 4, ale były takie jaja z ta obroną, że hej pokrótce napiszę tylko, że miał się jutro bronić, no ale kielecka polibuda jest skrajnie nieodpowiedzialnym miejscem. A i nie mają telefonów tam chyba
no ale wszystko się dobrze skończyło

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości