AU PAIR- Bylas?Jestes? Chcesz byc? Zapraszamy tutaj! part IX - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-18, 21:14   #2671
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666
Dot.: AU PAIR- Bylas?Jestes? Chcesz byc? Zapraszamy tutaj! part IX

Cytat:
Napisane przez very niceee Pokaż wiadomość
Temat kursu mnie ciekawił, bo opłata jest dość niska 120 Euro. Jak tylko oszczędzę coś kasy to starczy i na Szwajcarię:P
zalezy od szkoly...niekoniecznie cena mowi o jakosci. Ja chodzilam do szkoly dla obcokrajowcow, za caly semestr placilam 50 chf ( gdzie moje kolezanki placily za szkole po 600chf) mialam co prawda tylko 2,5 h tygodniowo, ale duzo sie nauczylam i musialam sama duzo w domu pracowac. Wiec ciesz sie, ze trafilas na niedrogi kursik

a do Szwajcarii zapraszam

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Cytat:
Napisane przez 6MoNi9 Pokaż wiadomość

spoko, to dopiero była pierwsza wiad. od nich ja teraz właśnie zapytałam o szczegóły. To młode dzieciaczki, 1,3,6lat, roczne zapewne nie mówi, 3lata raczej też nie mówi nie wiadomo czego, więc chyba że szóstek mnie zagnie
ojj 3 latkowi bedziesz musiala tlumaczyc duzo i odpowiadac na wiele pytan hehe...takie dzieciaki juz calkiem niezle mowia i lubia mowic...
6 latek moze ci opowiadac i bawic sie toba, ale 3 latek bedzie wymagal odpowiedzi na pytania " dlaaaczeegoo?" i takie dzieciaki lubia jak sie im czyta, opowiada i bawi...One takze wiele nie rozumieja, wiec bedziesz sie gimnastykowac, aby tlumaczyc, ze raczki jednak trzeba myc, ze zabawek sie nie zabiera komus, ze jemy teraz obiad,a nie cukierki i obiad pozniej....dla takich maluchow wiekszosc ocywistych rzeczy wcale nie jest taka oczywista

ale to fajny wiek...

FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood
roux666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 00:53   #2672
6MoNi9
Raczkowanie

Wiem, od 3 lat zajmuję się dziećmi w wieku 1-12 lat. Tylko wszyscy tu znamy j.polski
6MoNi9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 07:39   #2673
kasia_no87
Zakorzenienie

GG do kasia_no87 Send a message via Skype™ to kasia_no87

moja mala ma 2 latka I 4 miesiace I caly dzien slysze 'why?' mozna pasc. doslownie non stop. idziemy myc rece, why? bo mqmy brudne, why? bo bylismy w parku, 'why? ....... I tak bez konca. a moj angielski tez nie jest jakis super. musze zqczac slowek sie uczyc bo mi duzo brakuje, jak czytqm dzieciom bqjki takie juz dla starszych, to czasami I 15 slowek nie rozumie :/

exAparatka
góra: 30.06.2010 - 8.04.2013
dół: 4.08.2011 - 8.04.2013
kasia_no87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 08:14   #2674
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Ale od dzieci tez sie duzo mozna nauczyc, z bajek takze...z kontekstu...

Ja zaczelam z francuskim tak, ze czytalam im bajki i sluchalam co i jak mowia a pozniej pytalam kolezanek czy hostki co znaczy takie i takie slowo. Oczywiscie nie zapamietywalam tego od razu, ale dzieci maja to do siebie ze maja swoj ulubiony zasob slow i beda powtarzac niektore zwroty, slowa ciagle...mimo ze znaja 3 inne synonimy. Duze mi tez pomoglo zainstalowanie w komorce slownika, i nawet w trakcie czytania bajki sprawdzalam, albo pytalam dzieci.

glowa do gory, im wiecej sie mowi, czyta i slucha tym wiecej wchodzi do glowy

btw, proponuje sie rozejrzec za jakims Tz hihihi...z takim i gramatyka i zasob slow wzbogacaja sie w zaskskujaco szybkim tempie

Stary 2012-10-19, 08:43   #2675
kasia_no87
Zakorzenienie

z tym slownikiem to prawda. czasami sprawdzam od razu I od.razu razem sluchamy jak sie wymawia dane lowow bo niektorych nawet.dziewczynki nie rozumieja. a co do tz to jie taka latwa sprawa niestety :/

exAparatka
Stary 2012-10-19, 21:04   #2676
lovelyashley
Rozeznanie

żadna nie chce isc na konwent ze mną w Londynie ?! http://www.londonexpo.com/mcmparty/
lovelyashley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 23:49   #2677
kasia_no87
Zakorzenienie

kiedy to? ja za tydzien w sobote do pl lece.

exAparatka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-20, 10:44   #2678
lovelyashley
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia_no87 Pokaż wiadomość
kiedy to? ja za tydzien w sobote do pl lece.
no właśnie 27 w sobotę ;(
Stary 2012-10-20, 19:33   #2679
kasia_no87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lovelyashley Pokaż wiadomość
no właśnie 27 w sobotę ;(
jestes w grupie na fb? moze magda pojdzie, ona zostaje w pl...

exAparatka
Stary 2012-10-20, 22:35   #2680
lovelyashley
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia_no87 Pokaż wiadomość
jestes w grupie na fb? moze magda pojdzie, ona zostaje w pl...
w jakiej grupie ?
Stary 2012-10-20, 22:48   #2681
sylwiakaa
Zadomowienie

na fb, dodalam Cie

Wysyłane z mojego GT-I5500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2012-10-21, 12:12   #2682
lovelyashley
Rozeznanie

aa no to ja już czekam długo na akceptacje dziewczynki ;p Aleksandra B
Stary 2012-10-21, 14:04   #2683
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
Napisane przez lovelyashley Pokaż wiadomość
aa no to ja już czekam długo na akceptacje dziewczynki ;p Aleksandra B
nie moglam Cie zaakceptowac wczesniej, bo jestem na ipadzie- na nim nie widze polowy funkcji. Zaraz sie zaloguje na kompie Tz i cos pokombinuje.

Stary 2012-10-21, 15:36   #2684
wyborowa192
Przyczajenie

cześć dziewczyny usilnie próbuję znaleźć jakąs pracę gdyż mam rok przerwy zanim pójdę na studia... koleżanka niedawno poddała mi pomysł szukania pracy jako Au Pair. Zarejestrowałam się na greataupiar.com i dostalam parę propozycji, w tym jedną z Chin co raczej odpada :P ale dzwonił do mnie samotny tata z Riwiery Francuskiej, ma sześcioletniego syna którym trzeba się zając na okres ok 1 miesiąca gdyż au pair która pracowala musiała wyjechac. Powiedział, że mogę skontaktować się z tą au pair która była... no i nie wiem co robić, czy mogę zaufać jemu i tej au pair? doradźcie coś, bo nie miałam nigdy z tym styczności i byłabym bardzo wdzięczna gdyby któraś z Was doradziła mi coś w tym temacie ) z góry dziękuję
wyborowa192 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 21:33   #2685
Gaba95
Przyczajenie

Cześć dziewczyny W wakacje zainteresowałam się pracą jako au-pair, przeczytałam nawet całą pierwszą część wątku Postanowiłam spróbować swoich sił, przygotowania zaczęłam od przekonania mamy i ku mojemu zaskoczeniu zgodziła się! Więc jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem to w lipcu przyszłego roku lecę do Francji - o ile oczywiście znajdę odpowiednią rodzinkę. Mam mnóstwo pytań związanych z auperkowaniem, dlatego już teraz postanowiłam do was dołączyć Jak myślicie, kiedy najwcześniej jest sens zacząć szukać ofert wakacyjnych? I pytanie do tych, które były we Francji: uczę się francuskiego, na razie jest bardzo podstawowy, potrafię rozmawiać o jakichś prostych rzeczach, znam część struktur gramatycznych, zapytam o drogę czy zrobię zakupy, ale o płynności nie ma mowy. Marzy mi się zdawać francuski na maturze, chociaż poziom podstawowy, dlatego tak uparłam się żeby jechać do Francji. Jeśli chodzi o angielski mam zdane FCE i przygotowuję się do zdawania CEA, czyli płynnie się porozumiewam i raczej nie mam problemów ze zrozumieniem większości rzeczy. Myślicie że to wystarczy? Że uda mi się znaleźć rodzinkę, gdzie dogadam się po angielsku, a jednocześnie będę mogła się uczyć francuskiego? Trochę się boję, jak to będzie, zajmować się dziećmi z którymi mogę mieć problemy z porozumieniem się. Była któraś z Was w takiej sytuacji?

PS W tej chwili chodzę do IILO, pod koniec czerwca kończę 18 lat i chcę wyjechać zaraz po zakończeniu roku szkolnego
Gaba95 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-21, 22:20   #2686
blackberry456
Zadomowienie

siema dziewczynym troche mnie nie bylo, pamieta mnie ktos tu jeszcze?

po moich perypetiach z rodzinką, najpierw pierwszą, potem drugą, alej jestem w londynie, ale w nie za dobrej sytuacji.. moja próba usamodzielnienia sie, tzn mieszkania sama, znajlezienia "normalnej pracy" troche nie wyszla (długa historia) i teraz nie wiem co robic. szukam na gwalt jakiejs rodzinki (jednak byc aupair jest latwiejsze/bardziej wygodne), ale jak w przeciagu kilku dni nie znajde to wroce do polski tragedia... wiem ze stamtad tez moge szukac rodzinki, ale to zajmie czas, a ja zdecydowanie chce tu zostac, tu mam znajomych i swoje zycie.. Tak czy inaczej, nie slyszala ktoras z Was o rodzinkach szukajacych kogos ASAP?? gumtree sprawdzam, ale tam zazwyczaj maja duze wymagania albo chca od razu kontraktu na rok..
blackberry456 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 23:53   #2687
sylwiakaa
Zadomowienie

Może sprawdzaj też wśród polskich rodzin? na Londynku?
Ostatnio przewinęło się kilka ogłoszeń że szukają...
zawsze to jakiś punkt zaczepny...
Stary 2012-10-22, 10:44   #2688
EveL0
Raczkowanie

Ale jazda....
zablokowali mi konto na aupair world, bo nie zauważyłam, że nie można podawać maila w profilu żeby przywrócić konto muszę wykupić premium za 40 euro...... lol

Znacie jakieś inne stronki gdzie można szybko coś znaleźć?
EveL0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 14:55   #2689
plastikowabiedronko
Zadomowienie

Zawsze marzył mi się wyjazd na całe wakacje za granicę, tak tuż po 18stce czyli między 2 a 3 klasą liceum. Mam dwójkę 8 letniego rodzeństwa, odkąd pamiętam z nimi siedziałam, tylko wciąż gotować nie umiem Au pairki, czy ta 'wada' to będzie dość duży problem? I ile czasu przed wakacjami powinnam zacząć szukać sobie rodzinki. Wiem, że to pytanie przed chwilą padło, ale chodzi mi głównie o Norwegię, a na wyjazd tam jest chyba mniej chętnych?

język norweski
język rosyjski
język czeski
język angielski
język francuski

Edytowane przez plastikowabiedronko
Czas edycji: 2012-10-22 o 14:57
plastikowabiedronko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 15:55   #2690
very niceee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blackberry456 Pokaż wiadomość
siema dziewczynym troche mnie nie bylo, pamieta mnie ktos tu jeszcze?

po moich perypetiach z rodzinką, najpierw pierwszą, potem drugą, alej jestem w londynie, ale w nie za dobrej sytuacji.. moja próba usamodzielnienia sie, tzn mieszkania sama, znajlezienia "normalnej pracy" troche nie wyszla (długa historia) i teraz nie wiem co robic. szukam na gwalt jakiejs rodzinki (jednak byc aupair jest latwiejsze/bardziej wygodne), ale jak w przeciagu kilku dni nie znajde to wroce do polski tragedia... wiem ze stamtad tez moge szukac rodzinki, ale to zajmie czas, a ja zdecydowanie chce tu zostac, tu mam znajomych i swoje zycie.. Tak czy inaczej, nie slyszala ktoras z Was o rodzinkach szukajacych kogos ASAP?? gumtree sprawdzam, ale tam zazwyczaj maja duze wymagania albo chca od razu kontraktu na rok..
Ja pamiętam jeszcze jak pierwszy raz zmieniałaś rodzinkę. W drugiej znowu coś było nie tak? Na poloniuszu są też czasem oferty, więc może tam sprawdź. Co prawda, więcej jest tam ogłoszeń agencji, ale czasem indywidualne też się trafiają.
Ex Au pair De
very niceee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 16:01   #2691
MUTD
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez plastikowabiedronko Pokaż wiadomość
Zawsze marzył mi się wyjazd na całe wakacje za granicę, tak tuż po 18stce czyli między 2 a 3 klasą liceum. Mam dwójkę 8 letniego rodzeństwa, odkąd pamiętam z nimi siedziałam, tylko wciąż gotować nie umiem Au pairki, czy ta 'wada' to będzie dość duży problem? I ile czasu przed wakacjami powinnam zacząć szukać sobie rodzinki. Wiem, że to pytanie przed chwilą padło, ale chodzi mi głównie o Norwegię, a na wyjazd tam jest chyba mniej chętnych?
Wyjechałam dokladnie w tym czasie, ktorym jestes zainteresowana :P Tez nie umialam gotowac jakis super, ekstra dań, ale na szczescie moim obowiazkiem bylo robienie lunchy, na ktore skladaly sie jakies proste rzeczy. Chodzi o ugotowanie makaronu, zagrzanie czegos, wlozenie do piekarnika itd. takze mysle, ze to nie jest az tak duza wada, ktora mialaby Cie wykluczac :P Ja zaczelam szukac rodzinki dokladnie w ostatni dzien marca, a jakos okolo 25 maja znalazlam moja Wyjechałam do UK, ale szukalam w roznych krajach, niestety nie w Norwegii :P
Stary 2012-10-22, 16:07   #2692
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
Napisane przez plastikowabiedronko Pokaż wiadomość
hej!
poszukiwania na wakacje mozesz zaczac juz po nowym roku...
a gotowac mozesz sie nauczyc, masz jeszcze duuuzo czasu dzieci jak pewnie wiesz z doswiadczenia, lubia proste potrawy, nalesniki i makaron pod kazda postacia to podstwawa skompletuj sobie z jakis stron przepisy i probuj na rodzenstwie ja polecam kwestiesmaku, kilka przepisow mam w " ulubionych" - te za ktorymi moje dzieciaki przepadaja.

Cytat:
Napisane przez wyborowa192 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny usilnie próbuję znaleźć jakąs pracę gdyż mam rok przerwy zanim pójdę na studia... koleżanka niedawno poddała mi pomysł szukania pracy jako Au Pair. Zarejestrowałam się na greataupiar.com i dostalam parę propozycji, w tym jedną z Chin co raczej odpada :P ale dzwonił do mnie samotny tata z Riwiery Francuskiej, ma sześcioletniego syna którym trzeba się zając na okres ok 1 miesiąca gdyż au pair która pracowala musiała wyjechac. Powiedział, że mogę skontaktować się z tą au pair która była... no i nie wiem co robić, czy mogę zaufać jemu i tej au pair? doradźcie coś, bo nie miałam nigdy z tym styczności i byłabym bardzo wdzięczna gdyby któraś z Was doradziła mi coś w tym temacie ) z góry dziękuję
sprawdz ich! skontaktuj sie z au pairkami, pogadaj z panem na skype, znajdz au pairki na FB. musisz miec pewnosc ze te osoby istnieja i ze to co mowia jest zgodne z rzeczywistoscia.
zadawaj duzo pytan!

Cytat:
Napisane przez Gaba95 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny W wakacje zainteresowałam się pracą jako au-pair, przeczytałam nawet całą pierwszą część wątku Postanowiłam spróbować swoich sił, przygotowania zaczęłam od przekonania mamy i ku mojemu zaskoczeniu zgodziła się! Więc jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem to w lipcu przyszłego roku lecę do Francji - o ile oczywiście znajdę odpowiednią rodzinkę. Mam mnóstwo pytań związanych z auperkowaniem, dlatego już teraz postanowiłam do was dołączyć Jak myślicie, kiedy najwcześniej jest sens zacząć szukać ofert wakacyjnych? I pytanie do tych, które były we Francji: uczę się francuskiego, na razie jest bardzo podstawowy, potrafię rozmawiać o jakichś prostych rzeczach, znam część struktur gramatycznych, zapytam o drogę czy zrobię zakupy, ale o płynności nie ma mowy. Marzy mi się zdawać francuski na maturze, chociaż poziom podstawowy, dlatego tak uparłam się żeby jechać do Francji. Jeśli chodzi o angielski mam zdane FCE i przygotowuję się do zdawania CEA, czyli płynnie się porozumiewam i raczej nie mam problemów ze zrozumieniem większości rzeczy. Myślicie że to wystarczy? Że uda mi się znaleźć rodzinkę, gdzie dogadam się po angielsku, a jednocześnie będę mogła się uczyć francuskiego? Trochę się boję, jak to będzie, zajmować się dziećmi z którymi mogę mieć problemy z porozumieniem się. Była któraś z Was w takiej sytuacji?

PS W tej chwili chodzę do IILO, pod koniec czerwca kończę 18 lat i chcę wyjechać zaraz po zakończeniu roku szkolnego
hej! swietnie zaczelas

jak juz wczesniej pisalam, poszukiwania mozesz zaczac nawet po nowym roku.
Twoj francuski do tej pory ma sie szanse podciagnac takze, niemal rok masz! znajdz kogos najlepiej francuskojezycznego do rozmawiania i ucz sie
ja bylam au pair we francji bez znajomosci francuskiego...uczylam sie w trakcie i z FCE z angielskiego, nie mialam problemow z niczymm dasz rade!

Stary 2012-10-22, 17:31   #2693
ItsmeJo
Raczkowanie

Jejciu, jak fajnie, że pojawiły się dwie dziewczyny w takiej samej sytuacji jak ja. Też jestem w 2. klasie liceum i kończąc 18 w ostatnim tyg czerwca chcę wyjechać na całe wakacje. Nie zdawałam firsta, czy to może być problem?
ItsmeJo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 18:11   #2694
lovelyashley
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez roux666 Pokaż wiadomość
nie moglam Cie zaakceptowac wczesniej, bo jestem na ipadzie- na nim nie widze polowy funkcji. Zaraz sie zaloguje na kompie Tz i cos pokombinuje.
haha ok,ok, dziekie :P
Stary 2012-10-22, 18:59   #2695
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
Napisane przez ItsmeJo Pokaż wiadomość
Jejciu, jak fajnie, że pojawiły się dwie dziewczyny w takiej samej sytuacji jak ja. Też jestem w 2. klasie liceum i kończąc 18 w ostatnim tyg czerwca chcę wyjechać na całe wakacje. Nie zdawałam firsta, czy to może być problem?
witaj na watku

nie, absolutnie nie! w wiekszosci przypadkow nikt nie pyta jakie masz certyfikaty rodziny moga ocenic Twoj angielski juz po listach ktore masz w profilu, a pozniej emailach i w koncu rozmowach glosowych

Stary 2012-10-23, 10:21   #2696
lovelyashley
Rozeznanie

dziewczyny czy sa agencje, ktore oferuja summer au apir w u.s.a ?
Stary 2012-10-23, 11:04   #2697
sylwiakaa
Zadomowienie

nie ma juz summer au pair w usa

Stary 2012-10-23, 11:18   #2698
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

hmm a byly wczesniej? przeciez przy tych cenach biletow+ wiza, to nikomu sie to nie oplaca przy wakacyjnym wyjezdzie...

Stary 2012-10-23, 11:32   #2699
sylwiakaa
Zadomowienie

kiedyś podobno tak..

Stary 2012-10-23, 14:11   #2700
6MoNi9
Raczkowanie

Znów mam pytanie
Jako że coś nie lubicie mi pomagać próbuję do skutku

Dostałam aplikację od rodzinki która "potrzebuje wypełnić lukę między jedna a drugą au pair" i szuka kogoś od końca listopada do świąt BN.
Pytanie jest takie - czy wg was mogę oczekiwać prawie całego/lub całego pokrycia podróży? Chętnie pojadę ale po tych moich wszystkich przygodach chciałabym wreszcie coś pięniążka przywieźć miałabym w planie nic nie zwiedzać tylko siedzieć na tyłeczku i przywieźć 100% wypłaty (albo prawie 100)
6MoNi9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości