|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Flowerbombka to sie nazywa express porod
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2672 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() i dziękuję bardzo, sukienka też mi się od razu spodobała ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2673 |
Zakorzenienie
|
mag ale cos tam w jego urodzie jest z Ciebie, ja tam widze Ciebie
![]() Flowerbombka swietny opis porodu, super szybki porod. Ja tak podobnie rodzilam Filipa, bo tez ta najgorsza akcja trwala 2 godziny tylko a przez ponad 7 godzin pobolewalo jak na @, wraz z uplywem czasu coraz mocniej ale jednak znosnie. I wybralismy sie do szpitala jak mialam skurcze co 5,6 minut a w aucie juz mialam w drodze co 4 minuty. No a jak dojechalismy, to na izbie przyjec odeszly mi wody i po odejsciu wod juz zginalam sie z bolu. I moglabym tez nie dojechac gdybysmy nie wyjechali wtedy co wyjechalismy do szpitala. No to kiedy planujesz rodzenstwo dla Morfeuszka? ![]() ![]()
#2674 |
Zakorzenienie
|
dopadla mnie straszna migrena. strasznie sie czuje
![]()
#2675 |
Wtajemniczenie
|
oby szybko przeszlo
![]() ja ostatnio mam bol glowy podczas jazdy samochodem, obojetnie czy kieruje czy jestem pasazerem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2676 |
Zakorzenienie
|
Rodzina śpi
![]() A ja słucham muzyczki, przed chwilą przeszła burzunia, malutka taka, a ja liczyłam na jakąś porządną,to by się ochłodziło ![]() Z Niną lepiej, z tym,że dzisiaj musiałam Jej lekarstwo wcisnąć na siłę, zawsze chętnie łykała, ale ten antybiot pewnie gorzki, na szczęście jutro ostatnia porcja. Monia dobrze ,że sprawdzisz tą krew w kupce no bo to różnie jest, lepiej dmuchać na zimne ![]() Karolca mnie tak ostatnie dwa dni napierdzielał łeb od zatok,współczuję, pewnie to na zmianę pogody , co? Lena Kaja miała kiedyś kilka dni ,że puszczała bączki śmierdzące i kupki też smierdziały ![]() ![]() Kiedy macie usg nerek? Mag super, że uroczystość udana, pięknie wyglądaliście, a Ty i ta Twoja kiecka ![]() Flower fajny opis, chciałabym sn przeżyć, w cc nie ma tej magii i z tego powodu mi smutno czasem ,że ja tego nie przeżyje , ech..... Z tym wyginaniem to pewnie do pewnego stopnia jest to normalne, ale jak macie wątpliwości lepiej zapytać lekarza , niech spojrzy fachowym okiem , bo to jednak różnie jest, pewnie pediatrzy to sprawdzają na wizytach patronażowych czy przy szczepieniu i tak sami z siebie, ale lepiej się upomnieć jak coś Was dręczy Dzisiaj już mam humor dobry, bo już się o dziewczyny tak nie boję, smętne jest to siedzenie w chacie, ale ja tam zawsze próbuje znaleźć dobre strony wszystkiego ![]() ps. tak myślę,ża za dwa lata zaczynam się rozglądać za bocianem ![]() ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- http://www.youtube.com/watch?v=Ia2s-IsVNqU o taka piosenka , która mnie w taki fajny nastrój wprowadza ![]() a ten kolo to jest niezły , bo jest też śpiewakiem operowym http://lampert.pl/ Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-05-01 o 14:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#2677 |
Wtajemniczenie
|
Konia to sie zdziwilam ze on spiewakiem operowym jest - nie slyszalam o tej grupie i tym gosciu - ale sympatycznie graja
![]() zdjecia na mailu przesliczne - wszystkie maluszkie slodkasne sa bardzo ![]() ![]() gkatarzynka czy Twoja Hania jest troszke rudawa?czy mi sie wydaje? Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-05-01 o 15:17 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2678 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a to uwielbiam http://www.youtube.com/watch?v=qADj97dMhhY http://dzoan.reason.wrzuta.pl/audio/..._-_flower_duet i pomyśleć,że uwielbiałam chodzić do dyskoteki ![]() hihih, ale ze mnie taki świr muzyczny ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2679 |
Rozeznanie
|
Konia dziękujemy ja i moja kiecka
![]() A co do Lamperta to ja też go lubię już od czasów kiedy wygrał szansę na sukces, moja ulubiona piosenka PIN to "bo to co dla mnie" niestety nie mogę zamieścić linka bo na IPadzie yt otwiera się w odrębnym oknie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2680 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziś położyłam małą na brzuszku i z głowką w lewo, nie spodobało Jej się, zaczęła płakac.. Pozwoliłam jej usnąc i we śnie znów Ją przekręciłam i troche tak poleżała. Obudziła się po jakimś czasie, znów popłakała, ale delikatnie pomasowałam Jej kark i się uspokoiła. I pare razy tak było, ale rzeczywiście chyba taki masażyk pomaga. ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Cytat:
Ale dzięki za to co napisałaś, trochę się uspokoiłam ![]() ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- MoniaHan ja też myślałam że się przeciąga, bo tak to trochę wygląda, tyle że robi to dośc często, więc zaczęłam obserwowac i zauważywałm, że własnie zawsze w prawo, a z głowką na lewo w ogóle nie chce leżec. Poczytałam trochę w necie i własnie znalazłam to co Aguśka pisała o tym napięciu mięśniowym.. A wiem, że Kaja miała z tym problemy przy urodzeniu więc może to jakaś kontynuacja.. Także chcę to skontrolowac u lekarza. Bardzo dobrze, że wywalczyłaś to badanie kupki! ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Flower super opis! ![]() ![]() ![]() a wiesz.. mimo 8 godzinnego bólu ja też jestem pewna że chcę miec drugiego dzieciaczka! ![]() I w ogóle to czasem chciałabym przeżyc to jeszcze raz! ![]() Co do kupek, to mi się kojarzy ten zapach z taką troszkę przeleżałą jajecznicą.. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Piękne foteczki na mailu! ![]() ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- też miałam ostatnio, ze trzy dni temu.. Myślałam, że zejdę, a Kakulka była do tego niegrzeczna.. Oby szybko Ci odszedł ból.. ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() W piątek mamy wizytę patronażową, więc pewnie lekarz da nam skierowanie na usg brzuszka, bioderek, morfologię (to wszystko mamy w zaleceniach). Jeszcze musze isc na wizytę do pediatry z NFZ i wziąc skierowanie do neurologa. A jutro ide do przychodni zważyc Kaję i zmierzyc bilirubinę, bo wciąż mnie kurcze martwi ta żółtaczka. Mam nadzieję, że zmniejszył się poziom bili. ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- oo tak!!! Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-05-01 o 16:18 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2681 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2682 |
Zakorzenienie
|
z migrena tak lekko nie jest ale wzielam apap, pospalam chwile i boli mnie lzej. ale nie bylam w stanie nic zrobic, nic nie widzialam, krecilo mi sie w glowie...
#2683 |
Raczkowanie
|
cześć mamusie!
wszystkie rozpakowane wow ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zastanawiam się skąd macie teraz tyle czasu na wizaż ![]() Mam nadzieję że to źle nie zabrzmiało, nie chciałam żeby to był zarzut. Mam głupie wyrzuty sumienia że w tym czasie kiedy bym siedziała na forum mogłabym zrobić coś dla mojego dziecka. I do tego teściowie się czepiają że ja nic w domu nie robię i że wykorzystuję tż żeby sprzątał i gotował (obgadują mnie za plecami). Jaka ja jestem samolubna. Tak na prawdę to chodzę na spacerki do mamy i nie ma mnie koło 5 godzin, jak nie ma tż to nie chce mi się siedzieć w domu. Dominik śpi od 21.00 do 7.00 z jedną półgodzinną przerwą na cycusia, za to w dzień by chętnie wcale nie spał i tylko na spacerku chętnie usypia. Ciągle dziennie idzie mi koło 15 pieluch, a jak jest u was?
#2684 |
Zakorzenienie
|
aaga, olać gadanie teściów
![]() ![]() ![]() Nie dziwie się więc, że chętnie wychodzisz do mamy ![]() Jesli chodzi o pieluszki to u nas idzie około 7 dziennie. Nie wybudzam Ewelinki jak zrobi kupkę w czasie snu tylko czekam aż się obudzi, wtedy jest zmiana pieluszki, karmienie itp. Moze to błąd, ale serio, jak śpi to jestem szczęśliwa ![]()
#2685 |
Wtajemniczenie
|
czesc aaaga
![]() wspolczuje sytuacji z tesciami ![]() u nas idzie na dobe jakies 10-13 pieluch.nie wszystkie z kupka, bo kupek jest moze 3-5 na dobe. Karolca to straszne sa migreny w takim razie, skoro to sa az taie objawy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2686 |
Zakorzenienie
|
MoniaHan, migrena, taka typowa jest koszmarna! Mroczki, problemy z mówieniem i czytaniem (cholerne uczucie!), zawroty głowy, nudności i mdłości, czasem i wymioty, koszmarny ból głowy.
Podejrzewam, że dzisiejsza migrena ma trochę wspólnego z pogodą i ciśnieniem. Bo było ok, ale zniosłam wózek po schodach i od razu wyszłam na słońce, wtedy się zaczęło. Ale ważne, że jest już lepiej.
#2687 |
Zakorzenienie
|
![]() a ja właśnie mam chwile i czytam Was pijąc karmi ![]() W weekend byliśmy u teściów ![]() ![]() ![]() ja nie wiem jak w taką pogode ubierać maluszka i jeszcze nie wyszłam z nim na krótki rękawek ![]() A tak ogólnie to mały czasem daje Nam ostro popalić, mało śpi i my również ![]() Teraz w planie mam kupno maty już mam upatrzoną bardzo fajną teraz tylko trzeba ją kliknąć bo zamawiam na allegro ![]() Jutro ma być u Nas położna 4 raz ![]() muszę się na dniach zabrać na nadrobienie maila ![]() desia gratulacje bo wcześniej nie miałam jak ![]() kulkaaga gratulacje ![]() Aj i musze zmykać kąpać maluszka i dać mu jeść ![]() I na koniec mój Michaś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2688 | |||
Wtajemniczenie
|
Jolka też piłam dziś karmi
![]() ![]() ![]() Ależ ślicznie Michalek wygląda ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dobrze Monia zrobiłaś, że sprawdzisz te kupki, jak się powtarza to nie ma żartów ![]() ![]() Przy okazji napomknę, że u nas kupy dalej nie ma ![]() ![]() Aaaga w związku z tym, że Laurka nie robi kupy ( ![]() ![]() ![]() ![]() Karolca jak się czujesz? już odeszło całkowicie? współczuję tego bólu głowy ![]() Później nadrobię mejla, bo teraz będzie kąpanie dzidzi ![]()
![]() |
#2689 |
Zakorzenienie
|
evvcia, głowa boli, niestety, ale mogę już w miarę normalnie funkcjonować.
Fotka z dzisiejszego spaceru ![]() 470881_3881856773883_1502733183_33306704_1013948447_o.jpg
![]() |
#2690 |
Rozeznanie
|
Dziewczynki potrzebuję natychmiastowej rady, bo ręce mi już opadają. Zuzia od rana ma humory tak jakby brzuszek ją bolał, jeść jadła ale na raty, ale to pewnie przez tą temperaturę. A po południu zaczęła puszczać bączki i szła przy tym maluteńka ilość kupki w kolorze zielonkawym. Teraz mam wrażenie że ma biegunkę, bo poszło 5 malutkich kupeczek takich bardziej wodnistych, a w ostatniej pieluszce zobaczyłam niewielką ilość śluzu. Zuzia jest 6 dzień po szczepieniu na rotawirusy i podaje jej codziennie espumisan a dziś i wczoraj dałam jej lactulosum bo miała zaparcia i nie wiem czemu tak się dzisiaj stało, bo do tej pory nigdy takich kupek nie było tylko raczej plasteliniaste.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2691 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() sliczne dzieciaki macie ![]() wrocilismy po dzialkce i moje dziecie w dzien przy upale non stop pilo herbatke a nie chcialo wcale jest ;/ na szczescie w nocy zjadl 2 razy porzadnie, z dwojga zlego dobrze ze mu herbatka wchodzila bo by sie odwodnil!!! w dzien spal calkiem niezle i nocka tez dobra mam nadzieje ze dzis tez pospimy ![]() ja jestem tak opalona ze na dekoldzie mam pecherzyki male ![]() ![]() no i 2 maja skonczymy 2 miesiac ![]() Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-05-01 o 21:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#2692 |
Zadomowienie
|
dziewczynki mam pytanie, Madzi jest teraz gorąco bo jest duszno ogólnie w domu i na dworze, płacze z tego powodu i nie może spać, a przez to że płacze jeszcze bardziej sie poci, nie wiem jak jej pomóc, możecie coś poradzić??? nie ma gorączki bo sprawdzałam, jest jej tylko gorąco choć jest w samym bodziaku. Męczą mnie też tu wszyscy że powinnam jej się dać wody napić, choć położna mi mówiła że mój pokarm wystarcza za jedzenie i picie, ale już sama nie wiem. Dajecie pić jak dzieci są tylko na piersi???
#2693 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2694 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj marudzi od 3h ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2695 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
podawaj jej wode jak cos zeby sie nie odwodnila jesli to biegunka... Cytat:
mielismy dosyc niespokojny wieczor, Julisia kupki nie umiala zrobic i strasznie plakala, kapiel pomogla troszke ja uspokoic a potem zasnela wymeczona... same slodziaki na mailu ![]() tez cos wrzuce zaraz ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2696 |
Rozeznanie
|
Mąż podał jej wodę, uspokoiła się teraz i zasnęła. Bardzo się martwię, ale wiem że nie można też z byle pierdółką jeździć czy też wzywać lekarza. Całą noc będę miała teraz nieprzespaną bo będę się zamartwiać i czuwać nad malutką. A jak jutro nie będzie poprawy to pójdę do przychodni, bo wyjścia nie będę miała. Tylko pewnie powiedzą mi to samo, że to może być reakcja na lek, albo wyślą na szpital :/ A tego bym chciała uniknąć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2697 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2698 | |
Wtajemniczenie
|
Natqulec ja też bym dała wody się napić. Pokarm możesz mieć tłusty i jednak malutkiej pragnienie nie zostaje zaspokojone. Spróbuj, na pewno nie zaszkodzi
![]() Cytat:
![]() A jak często podajesz lactulosum i w jakiej dawce, że działało? Ja podałam Laurze przez dwa dni, raz dziennie malutką łyżeczkę i nic nie dało ![]() ![]() Super fotki na mejlu ![]() ![]() Idę spać... Tak mi gorąco, że zaraz zdechnę ![]() ![]() Dobrej nocki ![]()
![]() |
#2699 |
Rozeznanie
|
Tak tak, syropek przeciwzaparciom no i ten espumisan bierze cały czas, ale po espumisanie nic się takiego wcześniej nie działo. A syropek jej kiedyś też podawaliśmy, ale tylko przez parę dni i jak kupki wróciły do normy to od razu odstawiliśmy. Oczywiście lekarz pediatra nam go zalecił. A dziś już nie wiem sama czemu tak się dzieje, mam nadzieję że to nic poważnego. Może też i ta pogoda robi swoje. Oby tak było. |
![]() ![]() |
![]() |
#2700 |
Zadomowienie
|
Dałam wodę, wypiła, ale jak ja podniosłam to ulała prawie wszystko co wypiła, cały czas płacze i nie wiem co robić... kupki robi, bączki idą... nie wiem co jej jest
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:31.