zazdroszczę zaręczonym dziewczynom... odsłona 55! - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-21, 10:43   #2671
majasn
Zakorzenienie

Dot.: zazdroszczę zaręczonym dziewczynom... odsłona 55!

hej

padam na twarz
kompletnie nie mogłam się dzisiaj dobudzić..
dobrze, że w pracy jestem w pokoju sama, bo moja efektywność jest dzisiaj na poziomie minimum więc robię wszystko żółwim tempem

chciałam powiedzieć, że okrutnie zazdroszczę Frezi wakacji..tez bym z chęcią wypoczęła

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

aha..i chciałam powiedzieć, że jak nigdy nie brokacę tak dzisiaj muszę oznajmić, że Cz. stanął na wysokości zadania i bardzo mi pomógł..w zasadzie gdyby nie on to połowa rzeczy by mi nie wyszła i naprawdę jestem w szoku, że tak się zaangażował i tak mu zależało by wszystko było ok tak więc jestem z niego dumna
majasn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 10:55   #2672
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Aleks strrrrasznie mi sie podoba Twoja sukienka. Kolor, krój, wszystko Szkoda, że z moja figurą nie moge sobie pozwolić na baskinkę.
Skoro Ty tak piszesz to tym bardziej jestem zadowolona z zakupu

Cytat:
Napisane przez Zwies Pokaż wiadomość
Fajna, ja niestety muszę mieć ramiona
Ja w ogóle szukam jakiejś sukienki
Szukałam już na komunię, ale nie znalazłam, jakąś wzięłam tak na mus.

Chcę koronkę Tylko lepiej nie białą bo na śluby iść nie będzie można.
No właśnie w tym sezonie jest dużo białych/kremowych sukienek więc miałam problem bo właśnie na ślub i obiad szukałam.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 11:01   #2673
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez osz rety Pokaż wiadomość
Dzisiaj zabukowaliśmy wycieczkę na Wyspy Kanaryjskie - wylatujemy w ten wtorek po południu Nie ma to jak last minute Więc przez tydzień zdobywamy Fuerteventurę
żałośnie zazdroszczę...
Nasz najbliższy wyjazd gdzieś to chyba dopiero podróż poślubna
Cytat:
Napisane przez osz rety Pokaż wiadomość
Najuś a dobry ten lemoniadowy lech? (oczywiście wyłączając wahania nastroju po nim)
My przez cały weekend grillowaliśmy najpierw w sobotę Gdynia, a dzisiaj u moich rodziców na działce i piliśmy piwo jabłkowe Somersby - zasmakowało mi tylko z ceną przesadzili - 3,99
Jest genialne! Piłam je non stop w Chorwacji, tam jest absolutnym nr 1 już od lat, więc okropnie się cieszę że od paru miesięcy jest dostępne u nas!
Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
rosomakiem padam ale musze to napisac:gdybym nie poslubila mojego Meza 4 lata temu zrobilabym to po tym weekendzie sanrioo wiele milosci rain spelnienia marzen

opowiadaj jak było!

Byłam biegać w parku
jest przegorąco
Stary 2012-05-21, 11:09   #2674
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stefannia Pokaż wiadomość
Naj, mam ostatnio tak samo. Wczoraj się poryczałam, że w delegację jadę. Ja nie wiem co się dzieje. Chyba mamy jak Mrówka lęki separacyjne
dokładnie! Mam lęk separacyjny!

Dziewczyny, prawie codziennie w pracy lub wracając z niej, dostaję wysypki na rękach. nie swędzi ani nic, ale mam czerwone plamki, które po jakimś czasie znikają. nie mam pojęcia od czego to poza tym moją piękną nową bluzkę zafarbował na czarno srebrny wisiorek mam nadzieję, że to się da wyprać...
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 11:21   #2675
crozee
Zakorzenienie

czesc
jaki piękny dziś dzień

BY
Aleks, piękna sukienka
Stary 2012-05-21, 11:21   #2676
kasia0912
Zakorzenienie

Crozee Jak się czuje Antoś?

Razem: 10.08.2016

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

kasia0912 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 11:30   #2677
Zwies
Zakorzenienie

A na chrzciny można iść w białej?
Najwyżej będę mieć taką do pracy

Ćwiczę z Ewą od 3.07.2012 - już 7 razy
Zwies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 11:35   #2678
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Aleks super zakupy
Naj plamy może masz od słońca ? Mój TŻ też ma tak ostatnio
Rain Kochana wszystkiego najlepszego ! Życzę Ci samych słonecznych dni dużo miłość i spełnienia marzeń
a no i sanrioo wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia dużo miłości i szczęścia życzę
By opowiadaj jak tam wyjazd gdzie mąż Cię zabrał

witam
Wczorajsze zakupy w centrum handlowym mnie dobiły i załamały ale kupiłam buty ślubne bez szału standardowe ale jednak w końcu kolejna rzecz zakupiona
W ogóle troszkę tych butów ślubnych było ale większość strasznie wysoka ! Albo po prostu tragiczna dużo butów było skórzanych ale wydawały mi się za ciężko do sukni ślubnej .
Do tego przymierzyłam maseeee sukienek i nic nie kupiłam sobie na poprawiny co mnie strasznie załamało .
Na szczęście TŻ dzielnie chodził ze mną po sklepach , doradzał nie marudził ba nawet na lody zabrał więc weekend jak najbardziej na plus
Stary 2012-05-21, 11:39   #2679
justyna_dt
Zakorzenienie

Ej, mam mieszane uczucia. Brałam Yasminelle, potem było 7 dni przerwy i zaczęłam Cilest. Bez dodatkowych zabezpieczeń, tak jakbym normalnie kontynuowała. I teraz się zastanawiam, bo tydzień biorę, a dziś mnie piersi zaczynają boleć

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 11:46   #2680
CzarnaKocurka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
Ej, mam mieszane uczucia. Brałam Yasminelle, potem było 7 dni przerwy i zaczęłam Cilest. Bez dodatkowych zabezpieczeń, tak jakbym normalnie kontynuowała. I teraz się zastanawiam, bo tydzień biorę, a dziś mnie piersi zaczynają boleć
Może taka reakcja na zmianę? A nie boisz się, że przytyjesz po tych tabletkach? Chodzi mi o Cilest.
a tych książek s z u k a m

CzarnaKocurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 11:49   #2681
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CzarnaKocurka Pokaż wiadomość
Może taka reakcja na zmianę? A nie boisz się, że przytyjesz po tych tabletkach? Chodzi mi o Cilest.
No mam nadzieję, bo chciałabym chwilę na tym moto pojeździć nie, nie boję się, ogólnie ja jestem taka w sam raz i mogę sobie z czystym sumieniem pozwolić na przytycie tak do 7 kg maksymalnie. A jak będę tyła jakoś strasznie czy tam coś to zmienię. Zresztą chyba wrócę do yasminellek, bo dobrze się czułam, znam te tabletki, no i mają mniej hormonów niż cilest.

Dostałam właśnie maila z Galerii Miejskiej od znajomej, że jutro jest strajk wszystkich artystów, słyszałyście o tym? Galerie wyzamykane.

Stary 2012-05-21, 11:50   #2682
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
lekarz Ci kazał robić przerwę? przy zmianie tabletek nie robi się przerwy z odstawienia (przynajmniej w ulotkach wszystkich tabsów, które brałam, było tak napisane).

Anioł, może od słońca... ale to dziwne, nigdy tak nie miałam, a teraz mam od kilku miesięcy ja się chcę opalać
Stary 2012-05-21, 11:54   #2683
stygmatek
Zakorzenienie

Bry

Zamówiłam wczoraj prezent dla mamy- http://www.piekneparasolki.pl/paraso...owy-kwiat.html
Mam nadzieję, że to, że już nie ma w magazynie, oznacza, iż "moją" mi wysłali, a nie dostanę wiadomości, że oczekują na dostawę. Chciałam różową gerberę, ale nie było, a jakoś nie przychodzi mi nic lepszego do głowy, żeby mamie sprezentować.

stygmatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 11:56   #2684
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
lekarz Ci kazał robić przerwę? przy zmianie tabletek nie robi się przerwy z odstawienia (przynajmniej w ulotkach wszystkich tabsów, które brałam, było tak napisane).

Anioł, może od słońca... ale to dziwne, nigdy tak nie miałam, a teraz mam od kilku miesięcy ja się chcę opalać
"W przypadku przejścia z innego złożonego, doustnego preparatu antykoncepcyjnego, stosowanie leku Cilest należy rozpocząć w okresie od 1 do 7 dni od przyjęcia ostatniej tabletki używanego w poprzednim cyklu preparatu antykoncepcyjnego. Przerwa między przyjęciem ostatniej tabletki preparatu poprzednio stosowanego, a przyjęciem pierwszej tabletki leku Cilest nie powinna być dłuższa niż 7 dni. W przypadku dłuższej niż 7 dni przerwy pomiędzy przyjęciem w poprzednim cyklu ostatniej tabletki antykoncepcyjnej, a przyjęciem pierwszej tabletki leku Cilest konieczne jest zastosowanie skutecznej, dodatkowej, niehormonalnej metody antykoncepcji. Należy stosować ją przez tydzień, tzn. do czasu przyjęcia siedmiu tabletek leku Cilest."

Ostatnią Yas wzięłam we wtorek, pierwszą Cilest w następny wtorek. Kochaliśmy się w czwartek. Kurde... No powinno być w porządku, rajt? Nie minęło więcej niż 7 dni.

Stary 2012-05-21, 11:56   #2685
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stygmatek Pokaż wiadomość
Bry

Zamówiłam wczoraj prezent dla mamy- http://www.piekneparasolki.pl/paraso...owy-kwiat.html
Mam nadzieję, że to, że już nie ma w magazynie, oznacza, iż "moją" mi wysłali, a nie dostanę wiadomości, że oczekują na dostawę. Chciałam różową gerberę, ale nie było, a jakoś nie przychodzi mi nic lepszego do głowy, żeby mamie sprezentować.
ale cudo! jak pozwolisz, to wykorzystam przy nadarzającej się okazji prześliczna!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-21, 11:57   #2686
justyna_dt
Zakorzenienie

Najeczko, plamy mogą być reakcją na lek (bierzesz chyba tabsy?) albo na kosmetyk.

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
Bry

Śliczna ja myślałam swojej kupić kubek zmieniający się pod wpływem temperatury, ale mamy tyle kubków już...

Stary 2012-05-21, 11:59   #2687
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Naj ale mój TŻ też nigdy czegoś takiego nie miał .
A teraz ma w sumie w te pierwsze upalne dni miał . Wychodził na słońce momentalnie miał plamy które wieczorem znikały . Nie wiem czy teraz ma ale od tamtego momentu cały czas przed wyjściem smaruje się zwykłym kremem czy balsamem i jest ok .
Stary 2012-05-21, 12:01   #2688
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Naj ale mój TŻ też nigdy czegoś takiego nie miał .
A teraz ma w sumie w te pierwsze upalne dni miał . Wychodził na słońce momentalnie miał plamy które wieczorem znikały . Nie wiem czy teraz ma ale od tamtego momentu cały czas przed wyjściem smaruje się zwykłym kremem czy balsamem i jest ok .
Też tak mam przy pierwszym intensywnym kontakcie ze słońcem albo jak wychodzę na dłużej bez przerwy właśnie na słońce. To normalne jest

Stary 2012-05-21, 12:02   #2689
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zwies Pokaż wiadomość
A na chrzciny można iść w białej?
Najwyżej będę mieć taką do pracy
jest duze ryzyko, że Gwiazda Dnia też bedzie na biało ale raczej się nie obrazi
Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Wczorajsze zakupy w centrum handlowym mnie dobiły i załamały ale kupiłam buty ślubne bez szału standardowe ale jednak w końcu kolejna rzecz zakupiona
Pokaż buty!

Cytat:
A jak masz nie mieć żadnych objawów jak brałaś yasminelle na tyle krótko, że jeszcze organizm nie zdążył się przestawić dobrze (ponoć 3 miesiące zgrywa się z hormonami) a już zmieniłaś na nowe tabsy. Justyna pewnie masz kręćka hormonalnego i stąd te różne jazdy. Przywyknie organizm i będzie dobrze.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-21, 12:04   #2690
P-o-n-y
Zakorzenienie

Cytat:
Bry

śliczna!
P-o-n-y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 12:06   #2691
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
jest duze ryzyko, że Gwiazda Dnia też bedzie na biało ale raczej się nie obrazi

Pokaż buty!

A jak masz nie mieć żadnych objawów jak brałaś yasminelle na tyle krótko, że jeszcze organizm nie zdążył się przestawić dobrze (ponoć 3 miesiące zgrywa się z hormonami) a już zmieniłaś na nowe tabsy. Justyna pewnie masz kręćka hormonalnego i stąd te różne jazdy. Przywyknie organizm i będzie dobrze.
No też właśnie tak myślę, łudziłam się jednak, że obejdzie się bez szałów, bo dobrze na yas zareagowałam a teraz poczytałam po necie tylko akurat nie o cileście i są tak skrajne opinie co do zmiany tabsów i tego, jak wtedy postępować, że się zamotałam TŻ stwierdził, że on jest w stanie spokojnie przeżyć mój spadek libido i marudność, ale przeżywa, że brzuch mnie boli, teraz dochodzą cycki, ale w sumie wczoraj się wymacałam i on mnie też więc może i to jest przyczyną.

W ogóle ogromnie się cieszę, bo coś mu się posypało w robocie, ale dzięki temu dzisiaj też ma wolne! Wieczorem wyjedzie albo się dowie, kiedy wyjechać potrzebny mu był taki oddech. Tylko ma wrócić tak, żeby być na piątek z samego rana, bo ma dentystę, a boję się, że przez to opóźnienie go zrobią w konia.

Stary 2012-05-21, 12:07   #2692
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
"W przypadku przejścia z innego złożonego, doustnego preparatu antykoncepcyjnego, stosowanie leku Cilest należy rozpocząć w okresie od 1 do 7 dni od przyjęcia ostatniej tabletki używanego w poprzednim cyklu preparatu antykoncepcyjnego. Przerwa między przyjęciem ostatniej tabletki preparatu poprzednio stosowanego, a przyjęciem pierwszej tabletki leku Cilest nie powinna być dłuższa niż 7 dni. W przypadku dłuższej niż 7 dni przerwy pomiędzy przyjęciem w poprzednim cyklu ostatniej tabletki antykoncepcyjnej, a przyjęciem pierwszej tabletki leku Cilest konieczne jest zastosowanie skutecznej, dodatkowej, niehormonalnej metody antykoncepcji. Należy stosować ją przez tydzień, tzn. do czasu przyjęcia siedmiu tabletek leku Cilest."

Ostatnią Yas wzięłam we wtorek, pierwszą Cilest w następny wtorek. Kochaliśmy się w czwartek. Kurde... No powinno być w porządku, rajt? Nie minęło więcej niż 7 dni.
no to jest ok widać Cilest ma inaczej, akurat ja trafiałam na takie, gdzie było napisane, że pierwszą tabletkę należy przyjąć pierwszego dnia krwawienia z odstawienia lub nie robić przerwy. Nie panikuj, nie jesteś w ciąży

ale to nie plamy, raczej taka czerwone kropeczki (nie wypukłe, więc jak plamki albo wysypka przy różyczce czy coś takiego)
a teraz biorę inne tabsy od miesiąca, a to mam od kilku miesięcy. Poza tym występuje tylko w pracy/po pracy jak mam wolne, nic się nie dzieje z moimi rękami niepokojącego
Stary 2012-05-21, 12:10   #2693
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
no to jest ok widać Cilest ma inaczej, akurat ja trafiałam na takie, gdzie było napisane, że pierwszą tabletkę należy przyjąć pierwszego dnia krwawienia z odstawienia lub nie robić przerwy. Nie panikuj, nie jesteś w ciąży

ale to nie plamy, raczej taka czerwone kropeczki (nie wypukłe, więc jak plamki albo wysypka przy różyczce czy coś takiego)
a teraz biorę inne tabsy od miesiąca, a to mam od kilku miesięcy. Poza tym występuje tylko w pracy/po pracy jak mam wolne, nic się nie dzieje z moimi rękami niepokojącego
http://ponton.org.pl/pl/forum/temat/...elle-na-cilest jestem samozwańczym lekarzem gajnekolodżistem
Ja miewam takie kropy na słońce i często też jest to związane z tabsami, możliwe, że masz taką reakcję albo masz uczulenie na proszek a swędzi Cię to?

Stary 2012-05-21, 12:13   #2694
stygmatek
Zakorzenienie

Cytat:
ale cudo! jak pozwolisz, to wykorzystam przy nadarzającej się okazji prześliczna!
Cytat:
Śliczna ja myślałam swojej kupić kubek zmieniający się pod wpływem temperatury, ale mamy tyle kubków już...
Cytat:
Napisane przez P-o-n-y Pokaż wiadomość
śliczna!

Ja chciałam kupic zestaw kolorowych noży w takim akrylowym stojaku- ładnie wygląda. Ale jak dzwoniłam do taty, to mówił, że widział je na żywo i że są tandetnie wykonane- kolor będzie się ścierał. A wydać 2 stówy na coś co będzie stało i tylko ładnie wyglądało to bez sensu. Może te są lepiej wykonane niż to, co tato widział, ale lepiej nie ryzykować.
A parasolka się zawsze przyda. Tym bardziej, że jest ładniusia

Ale wstyd.....dzisiaj mnie TŻ obudził w nocy i mówi "chrapiesz"
Ponoć dwa razy chrapałam i to tak konkretnie.... wstyd zapuścić traktor przy mężczyźnie życia :sciana:

Stary 2012-05-21, 12:14   #2695
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
http://ponton.org.pl/pl/forum/temat/...elle-na-cilest jestem samozwańczym lekarzem gajnekolodżistem
Ja miewam takie kropy na słońce i często też jest to związane z tabsami, możliwe, że masz taką reakcję albo masz uczulenie na proszek a swędzi Cię to?
nie swędzi, nie boli... proszek zawsze ten sam... nie wiem, może faktycznie to od słońca, bo zimą tak nie miałam. ale tak jak mówię - mogę cały dzień łazić po mieście i nic mi nie będzie, a w pracy/wracając z pracy od razu mnie wysypuje. może to od klimy? hmm, w sumie ważne, że znika
Stary 2012-05-21, 12:14   #2696
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:

Ja chciałam kupic zestaw kolorowych noży w takim akrylowym stojaku- ładnie wygląda. Ale jak dzwoniłam do taty, to mówił, że widział je na żywo i że są tandetnie wykonane- kolor będzie się ścierał. A wydać 2 stówy na coś co będzie stało i tylko ładnie wyglądało to bez sensu. Może te są lepiej wykonane niż to, co tato widział, ale lepiej nie ryzykować.
A parasolka się zawsze przyda. Tym bardziej, że jest ładniusia

Ale wstyd.....dzisiaj mnie TŻ obudził w nocy i mówi "chrapiesz"
Ponoć dwa razy chrapałam i to tak konkretnie.... wstyd zapuścić traktor przy mężczyźnie życia :sciana:
Przy mężczyźnie życia to już nie wstyd

Stary 2012-05-21, 12:16   #2697
stygmatek
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, prawie codziennie w pracy lub wracając z niej, dostaję wysypki na rękach. nie swędzi ani nic, ale mam czerwone plamki, które po jakimś czasie znikają. nie mam pojęcia od czego to poza tym moją piękną nową bluzkę zafarbował na czarno srebrny wisiorek mam nadzieję, że to się da wyprać...
Smaruj się przed wyjściem na słońce kremem ze słabym filtrem + możesz pić wapno.
Ja mam raz na dwa lata uczulenie na słońce, które się objawia właśnie takimi plamkami (z tym, że mnie cholernie swędzą), ale wystarczy właśnie użyć kremu z filtrem i pić wapno i już się nic nie dzieje.

Bluzkę da się wyprać na pewno, proponuję wyczyścić wisiorek, bo jeśli brudzi, to będzie to robił nadal.

Stary 2012-05-21, 12:17   #2698
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość

Pokaż buty!
Aleks proszę
Buty białe z satyny obcas 5 cm to czego mniej więcej szukałam chociaż widziałam kila fajnych par butów ale były za wysokie niestety
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg buty.jpg (19,5 KB, 32 załadowań)
Stary 2012-05-21, 12:17   #2699
stygmatek
Zakorzenienie

Cytat:
Przy mężczyźnie życia to już nie wstyd
Wstyd, bo to on, jako, że jest mężczyzną, może chrapać i to "normalne", ale kobieta.... żal mi mnie

Stary 2012-05-21, 12:19   #2700
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Smaruj się przed wyjściem na słońce kremem ze słabym filtrem + możesz pić wapno.
Ja mam raz na dwa lata uczulenie na słońce, które się objawia właśnie takimi plamkami (z tym, że mnie cholernie swędzą), ale wystarczy właśnie użyć kremu z filtrem i pić wapno i już się nic nie dzieje.

Bluzkę da się wyprać na pewno, proponuję wyczyścić wisiorek, bo jeśli brudzi, to będzie to robił nadal.
kremuję się zawsze... kupię wapno, mama mówiła, że to pomaga.
wisiorek czyściłam w sobotę, lśni. nie wiem, dlaczego ubrudził bluzkę może jestem chora? jak jestem chora/osłabiona, to zawsze mam czarne ślady na skórze po biżuterii.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości