|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III
Cytat:
![]() a laktator zakupię. Elektryczny.. Ta położna znaczy przyjaciółka mojej mamy mówiła, że elektryczny lepszy bo symuluje naturalne ssanie dziecka. Tzn wiadomo, że nie taki najtańszy ale te co kosztują koło 200-300zł .. Także zaufam jej;]
![]() |
#2672 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() i przyłączam się dp pytania o wyprawkę, wiecie, że ja jeszcze nic nie mam, ani jednej rzeczy, myślę, że zacznę kupować za m-c jak poznam płeć, może część też dostanę, zobaczymy. W każdym razie w planach na czerwiec mam zakup pralki, juz się nie mogę doczekać bo tej obecnej mam dość ![]() Mam zamiar dzisiaj zrobić porządki, szczególnie z posegregowaniem moich rzeczy i pochowaniem w końcu tych zimowych i tych, które robia sie powoli za małe ![]() A na obiadek idziemy do rodziców - dzisiaj mama serwuje pyszne rolady drobiowe, duszone ziemniaczki z koperkiem i kalafior z bułka tartą ![]() Miłego dnia Dziewczynki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2673 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2674 |
Zakorzenienie
|
To ja Wam napiszę wyprawkę z mojej książki ok ?
![]()
#2675 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Słodziaki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2676 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiadomo czy od razu bedzie umiało ssac i przecież jest ten nawał mleczy, to podobno jak nie odciągniesz mleka to sie można zesrać z bólu cyców ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Tak tak tak tak tak ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2677 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny uwazac na siebie
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2678 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2679 | ||||
Wtajemniczenie
|
Nadrobiłam
![]() Cytat:
![]() ![]() Kciuki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do piersi - nie pomogę, nigdy tak nie miałam. Kciuki ![]() Cytat:
![]() ![]() Też tak myślę z jednej strony, a z drugiej ich rozumiem ![]() ![]() ![]() I wogóle oglądało mnie dwóch lekarzy i jakiś praktykant i oni temu praktykantowi pokazywali różne rzeczy na usg, stąd wiedziałam, że widzą płeć ![]() ![]()
![]() |
#2680 |
Zakorzenienie
|
No to ja już Wam produkuję posta pod tytułem wyprawka dla dziecka a potem co zabrać ze sobą do szpitala
![]() ![]()
#2681 |
Zakorzenienie
|
ja mam laktator uzylam 2 razy mama nauczyla mnie recznie scigac pokarm -pracowala na noworodkach i duzo szybciej mi to szlo
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2682 |
Zakorzenienie
|
ja płeć wstępnie w 13 tygodniu poznałam
![]() ![]() Kiedyś jak będę miała czas to porobię trochę fotek moich ciuszków i Wam pokażę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2683 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja mam od gin takie ksiazeczki moge wam przepisac co tam jest napisane
|
![]() ![]() |
![]() |
#2684 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2685 |
Zakorzenienie
|
Musze to zrobić ..
Brak mi motywacji .. No ale musze .. Idę .. Idę pozmywać te cholerne naczynia ![]()
#2686 |
Zakorzenienie
|
ktoras wklei ciuszki to ja napisze z ksiazeczek
![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- zaraz przepisze co u mnie w ksiazeczkach |
![]() ![]() |
![]() |
#2687 |
Zakorzenienie
|
Niezbędny zestaw dla malucha: Wyprawka dla dziecka: - 10 cienkich kaftaników lub body (5 w rozm. 56, 5 w rozm. 62) -6 ciepłych kaftaników lub body (po 3 w rozm. 56 i 62) -8 sztuk śpiochów lub pajacyków (po 4 w rozm. 56 i 62) -2 cienkie czapeczki bawełniane bez wiązania -2 pary rękawiczek bawełnianych -2 pary skarpetek lub bucików bawełnianych - sweterek - 2 cieplejsze czapeczki - kurteczka, śpiworek albo kombinezon w rozmiarze 62 - buciki niemowlęce lub grube skarpety dla niemowląt "Centrum obsługi" maleństwa: - komoda lub stolik do przewijania z łatwą do utrzymania czystości matą lub nakładką do przewijania - pojemnik na brudne pieluchy - wilgotne chusteczki pielęgnacyjne do czyszczenia pupy - krem pielęgnujący, chroniący dziecko przed zapaleniem skóry - wanienka - termometr kąpielowy - mydło dla dzieci - miękka myjka bawełniana lub frotte - duży ręcznik kąpielowy 3szt. - płatki bawełniane - sól fizjologiczna do przemywania oczu - 70% spirytus do pielęgnacji pępka - sterylne gaziki - miękka szczotka do włosów niemowlęcia - specjalne nożyczki z zaokrąglonymi czubkami do paznokci - oliwka Miejsce do spania: - łóżeczko ze szczebelkami lub kołyska - materac - 2 folie ochronne na materac - 3 (lub więcej) prześcieradła bawełniane najlepiej z gumką - 2 miękkie kocyki lub kocyk i kołderka - 2 bawełniane poszewki na kocyk - jeden cieplejszy kocyk - śpiworek - opcjonalnie elektroniczna niania Kiedy dziecko jest głodne... : - wkładki laktacyjne - specjalna poduszka do karmienia - laktator i pojemniki do przechowywania odciągniętego pokarmu Jeśli nie karmisz piersią: - 4 butelki na mleko ze smoczkami - butelka na wodę ze smoczkiem - szczotki do czyszczenia butelek i smoczków - sterylizator - 6 śliniaczków - 10 tetrowych pieluszek
#2688 |
Zakorzenienie
|
kosmetyki i przybory dla maluszka
pałeczki z watą krem pielęgnacyjny krem na odparzenia ja uzywam: linomag, sudocrem i bepanthem oliwka puder płyn do kapieli np hipp nivea szampon na pozniej na poczatku wystarczy mydelko mydełko nie perfumowane nożyczki do paznokci miekka szczoteczka do włosów proszek dla dzieci ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Apteczka maluszka sól fizjologiczna do przemywania oczu- ja używalam przegotowanej wody roztwor soli morskiej do noska do przemywania pempuszka octenisept- używalam zwykłego fioletu ponieważ dlugo nie chcial odpasc i pediatra mi zlecil aspirator lub gruszka-aspirator lepiej sobie radzi |
![]() ![]() |
![]() |
#2689 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie myje naczyń...to robota tż, ja sie nie tykam ![]() Wiecie co pije? Koktajl z truskawek ![]() ![]() Super to zrobiłyście, zaraz to wrzucę na pierwszą strone ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2690 |
Zakorzenienie
|
Torba do szpitala:
- dowód osobisty -książeczke ubezpieczeniowa lub rmua -karta przebiegu ciąży -wyniki badań :grupa krwi, Rh, HbsAG, odczyn WR, ostatnia morfologia, mocz, hiv-w zależności od szpitala, skierowanie na cc Dla mamy -2 koszule -szlafrok -skarpetki -4 pary majtek -przybory toaletowe -2 ręczniki -klapki pod prysznic -podpaski, wklady -2 staniki do karmienia -wkładki laktacyjne - może sie przydać odciągacz do pokarmu, aparat - z kosmetykow np tantum rose szare mydlo |
![]() ![]() |
![]() |
#2691 |
Zakorzenienie
|
Co zabrać do szpitala? Zestaw do szpitala: - 1 lub 2 długie koszulki bawełniane (do porodu) - szlafrok, ewentualnie rozpinany sweter lub bluza - ciepłe skarpetki, kapcie - 3 koszule bawełniane umożliwiające karmienie piersią - 2 biustonosze do karmienia - wkładki laktacyjne - 2 ręczniki (duży i mały) - klapki basenowe (przydadzą się pod prysznicem) - 6 par majtek (w sprzedaży są jednorazowe) - 2 paczki zwykłych jednorazowych pieluch (zamiast podpasek) Zestaw kosmetyków: - szampon i odżywka do włosów - suszarka - szczotka do włosów, opaska, spinki, gumka - mydło/żel pod prysznic - preparat do higieny intymnej - dezodorant - pasta i szczoteczka do zębów - pilnik do paznokci/nożyczki - ulubione kosmetyki jeśli masz ochotę, lusterko Co dla dziecka? - 3-4 cienkie bawełniane koszulki lub body - 3 ciepłe kaftaniki - 3-4 pajacyki lub śpiochy - 2 cienkie bawełniane czapeczki - skarpetki oraz rękawiczki - kocyk - ręcznik - pieluchy jednorazowe typu newborn i 10 pieluszek tetrowych - krem do pupy - odpowiednie do pogody ubranko na wyjście ze szpitala Ważne dokumenty: - dowód osobisty - aktualna książeczka ubezpieczeniowa - karta ciąży - skierowanie do szpitala (opcja) - dokument potwierdzający grupę krwi i czynnik Rh - HBS Ag lub szczepienie przeciw WZW - odczyn WR (kiła) - wszystkie wyniki USG - ostatnia morfologia i mocz - inne istotne wyniki badań - telefon, ładowarka - drobne pieniądze -leki
![]() ![]() Edytowane przez MiciaKicia Czas edycji: 2012-06-02 o 10:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#2692 |
Zakorzenienie
|
pozniej jeszcze pogrzebie lece sprzatac
|
![]() ![]() |
![]() |
#2693 |
Zakorzenienie
|
Oj dziewczyny, jak tak wypisałyście to wszystko, to się zastanawiam, w jaką ja torbę się spakuje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2694 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Pisz ![]() Ciuchy mam, ale resztę muszę skompletować ![]() Ja właśnie zajadam się świeżutkim chlebkiem ze słonecznikiem i serkiem President z rzodkiewką. Już 4 kromeczki zjadłam, tak mi smakuje ![]() ![]()
"Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie.. " Nela - Kocham Cię Córeczko !! Edytowane przez Kasia_11_83 Czas edycji: 2012-06-02 o 10:53 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2695 |
Zakorzenienie
|
hej kochane
u mnie od rana remont lazienki wiec wyglada jak pobojowisko i tak przez nastepne 4 dni...nawet nie sprzatam bo nie ma sensu i talk caly czas bedzie pelno kurzu zjadlam jajecznice ze szczypiorkiem i cebulką mniammm (ostatnio moge jeść jajka tylko w postaci jajecznicy i tylko zrobionej przez siebie jak ktos inny mi robi albo inna postac jajekto jest natychmiast kierunek kibelek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2696 |
Zakorzenienie
|
Podoba się?
![]()
#2697 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2698 |
Rozeznanie
|
#2699 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2700 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dodałam do pierwszej strony
![]() Niestety nie mogłam tego dodac jako tekst, bo za dużo znaków by było w poście ![]() Dodałam jako linki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:38.