|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4
Cytat:
![]() Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-07-15 o 07:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2672 |
Ekspert od Dupy Strony
|
Miałam taką nadzieję
![]()
#2673 |
Zadomowienie
|
A mnie dziwi postawa w związku: dziewczyna zachodzi w nieplanowaną ciążę, a facet się na nią za to obraża ...
i dziwi mnie, że dziewczyny za wszelką cenę siedzą z facetami, nierobami albo pijakami, bo : " to mój mąż, ja go wybrałam i muszę z nim być" |
![]() ![]() |
![]() |
#2674 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do drugiej to ja bym tu upatrywała wpływu starszego pokolenia. Mnie też wbijają do głowy, że za mąż wychodzić to byle chłop był względny, i do końca życia, bo "trzeba go kochać" ![]() Niektórzy mogą to przyjąć, jeśli kaznodzieja jest dla nich autorytetem, i/ lub nie zastanowią się nad swoimi planami, oczekiwaniami wobec życia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2675 |
Zakorzenienie
|
Dziwi mnie materializm. Nie w sensie, że lubię mieć pieniądze czy drogie ciuchy, ale interesowania się wszystkim co dotyczy pieniędzy, czyli - kto dostanie w spadku mieszkanie, ile jest warte, a osoba do której to mieszkanie należy się świetnie trzyma i najprawdopodobniej wiele lat życia przed nią. Niestety duża część mojej rodziny jest taka, ostatnio moja babcia opowiadała swojemu bratu, że dostała bukiet kwiatów od córki (czyli mojej mamy) "za około 50zł". No ludzie. Nikt jej nie pytał, a pierwsze co ona robi, to "wycena" prezentu...
#2676 |
Konto usunięte
|
Dziwi mnie postawa: X jest modem, więc nie pozwalaj sobie, bo cię zablokuje. Myślałam, że wszyscy są równi, a tu się okazuje, że są równi i równiejsi
![]() Kłamanie w żywe oczy i matactwa też mnie dziwią. |
![]() ![]() |
![]() |
#2677 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też dziwi mnie i śmieszy oburzenie kobiet, że taki fajny chłopak z zołzą siedzi. I te wszystkie głosy w obronie uciśnionego. Moim zdaniem faceci wiedzą na co sie decydują (chyba, że dziewczyna w tajemnicy przyprawia mu rogi, no to jest nieświadomy). Przykładowo moja koleżanka opowiadała, jaki jej chłopak jest uczuciowy i uczciwy, bo przez dwa lata dopłacał swojej eks do utrzymania. Tyrał i harował, żeby móc utrzymać swoją dziewczynę. A ona co? Wredna zołza, która tylko na jego pieniądze leciała. Zawsze w takich sytacjach mawiam: widocznie dokładnie taka mu sie podobała, widocznie taki ma gust a jej plusy przeważały nad minusami. I tyle.
Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo) Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu. ![]() Edytowane przez BioIvO Czas edycji: 2012-07-14 o 23:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2678 |
Zadomowienie
|
dodam jeszcze co mnie osobiście dziwi na wizażu - jeżeli powstaje wątek o firmie FM federico Mahora czy jakoś tak to zostaje automatycznie zlinczowany , bo podróby perfum i takie tam....
nie jestem "konsultantką" czy nikim innym z FM ale zdarzy mi się zamówić coś np róż czy puder ... w wątku z avonu można poczytać jak wygląda dany kosmetyk np szminka, róż, puder przed zamówieniem, a gdy tylko pojawi się wątek FM to nagonka ... a szkoda, bo chętnie bym poczytała opinie o danym kosmetyku lub zdjęcie przed zakupem. |
![]() ![]() |
![]() |
#2679 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dla mnie takie straszenie modem to jak dzieci Baba-Jagą ![]() Ale Ty też się nie popisałaś, za takie słowa w każdym innym wątku też byś prztyczka dostała. no, chyba że rozeszłoby się cichcem po kościach, gdyby nikt nie zgłosił. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2680 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak, to mnie dziwi (i niemożebnie śmieszy). A wyrażenie w moją stronę: to do jasnej ch. jest już akceptowalne? Tego nie rozumiem. To akurat bzdura, bo nie piszę dużo, ale czytam i są osoby, które regularnie sobie pozwalają. Ale nie o to chodziło. Edytowane przez 201708160922 Czas edycji: 2012-07-14 o 22:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2681 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tego, że post ma niby zostać usunięty to głupota, przecież to sprzeczne z regulaminem ![]() No dlatego napisałam, że jeśli ktoś zgłosi. Przecież moderatorzy nie mają szans przejrzeć wszystkich postów. Ja jak raz jednej lasce napisałam kilka ciepłych słów to klaps poleciał, dawno bo dawno ale do dziś pamiętam ![]() niestety, ciężko jest ogarnąć tak wielkie forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2682 |
Konto usunięte
|
A linka można?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2683 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2684 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2685 |
Zakorzenienie
|
Aa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2686 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
może to jakiś regionalny zwyczaj ( ![]()
![]() |
#2689 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2691 |
Konto usunięte
|
Mnie dziwi właścicielka mieszkania do którego potencjalnie mieliśmy się wprowadzić... Jest tam stary tapczan i fotel rozkładany. Nie, nie możemy tam wnieść WŁASNEJ kanapy bo ona nie zabierze tego co jest. Jesteśmy parą chcemy wynajem min. na rok. Nie i koniec.
Są stare obdrapane meble rodem z okresu świetności komunistów. Kredensy i inne meblościanki. Poprosiłam o wyniesienie chociaż jednej z rzeczy bo szafę zniosę ale taki oszklony kloc który zabiera nam miejsce na własne meble... Nie i koniec. Własne meble musimy wyrzucić. Nie no mam dosyć jak to ma tak dalej wyglądać to chyba szukam mieszkania dalej. |
![]() ![]() |
![]() |
#2692 | |
ma zielone pojęcie
|
Skoro przy temacie warzywniaków jesteśmy:
Dziwi mnie, że w niektórych warzywniakach niektóre owoce i warzywa w koszach są tak poukładane, że jak się ruszy jeden owoce/jedno warzywo, to inne owoce/warzywa wypadają z kosza ![]() ![]() Cytat:
![]() |
#2693 |
Konto usunięte
|
No właśnie, ale jest tanio. Tylko ja tej logiki kompletnie nie pojmuję, kobieta nam płakała że lokatorów ma ciągle trefnych a to pijaki a to ktoś zasnął z papierosem i firanka się spaliła a to taka i siaka się trafi. Ale najwidoczniej na własne życzenie, większość normalnych osób ucieka przed nią chyba jak widzi jakie problemy robi z wstawianiem czegokolwiek własnego. Matko boska no nie wiem nie pojmuję jakby co najmniej ze zagrzybiałe klamoty ze złota były taki ich broni.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2694 |
Konto usunięte
|
Pomijając nawet jej dziwne zachowanie, to ja na Twoim miejscu zwiewałabym. Jeśli ktoś ma takie problemy z lokatorami, to nie jest wina jednej strony. Mój facet przez 7 lat wynajmował mieszkanie u tego samego gościa i wyprowadził się dopiero na swoje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2695 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2696 |
Zakorzenienie
|
Skoro jesteśmy przy warzywniakach
![]() Dziwi mnie to, że ze względu na wygląd(mam 19 lat, czasami wyglądam na ok. 16) sprzedawcom wydaje się, że można mnie bezkarnie oszukać albo wcisnąć byle co. Zresztą, to nie tylko na warzywniakach, ale takie najgłupsze sytuacje miałam właśnie tam. Przykład? Byłam u mojej siostry w Rzeszowie i poszłam kupić na straganie pieczarki. N Ja: Dzień dobry, poproszę 15 dkg pieczarek. Sprzedawca: Już podaję. Nabiera, waży, sprawdza, po czym pyta mi się z uśmechem: Sprzedawca: A może być 32? ![]() Ja: ![]() Sprzedawca(z miną męczennika):Czemu?(:cojes t ![]() Wybrał, zważył, zgodziło się. Ale i tak przez cały czas patrzył się na mnie jak na dziwadło ![]() Druga sytuacja, stragan u mnie: Ja: Dzień dobry, poproszę 5 papryk. Pani: Dobrze dziewczynko(tutaj już skrzyw mentalny u mnie ![]() Pani podaje cenę, szukam drobnych w portfelu, ale coś mnie tknęło i popatrzyłam do reklamówki. Pani dała mi cztery papryki, z czego jedna była wielkości pięści dziecka, ale policzyła mi cenę za 5 papryk!(wiedziałam, jaka jest mniej więcej cena, bo często robie tam zakupy). No moje zarzuty(powiedziane grzecznym tonem), pani zaczęła mi wymyślać od pyskatych smarkul i kłamczuch ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2697 |
Zakorzenienie
|
Właśnie. Skoro chłopak wiedział, że ona nic nie będzie robić to czemu się wkurzał potem? Dla mnie bezsensu.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2698 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2699 |
Zakorzenienie
|
Też mam 19lat, myślę że wyglądam na tyle ile mam, a i tak często jestem traktowana przez sprzedawców gorzej niż inni, starsi. Ostatnio w Aparcie nikt mnie nie zapytał czy może w czymś pomóc, chwilę po mnie weszła kobieta ok. 60-letnia i od razu ktoś do niej podszedł. Gdyby panie sprzedawczynie były bardziej inteligentne i spostrzegawcze, to może by dostrzegły, że mam na nadgarstku bransoletkę od nich. Akurat oglądałam koraliki (beadsy) i miałam zamiar kupić nowy. Bardziej oczywistego klienta niż ja nie mogli mieć w tej chwili, no ale "co taka gówniara może kupić"...
#2700 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:30.