|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziewczyny Plus Size odchudzanie , powyżej 75kg
Cześć wszystkim!
![]() U mnie jedzeniowo ok i tu się trochę martwię, gdyż wskazówka wagi pokazuje nieco więcej niż 68, tak ok 68,5 a przez ostatni czas byłam grzeczna ![]() Miałam w planach zatrzymać się przy tej wadze na dlużej, żeby się organizm przyzwyczaił i ustabilizował, ale jak patrzę na szczuplutkie nóżki niektórych dziewczyn... Mi też się takie marzą ![]() Furry Sue bardzo fajny pomysł, będziesz miała 'pamiątkę' i powód do dumy! ![]()
![]() |
#2672 |
Wtajemniczenie
|
Katarzynko przy tylu kaloriach spokojnie będziesz chudła bez ćwiczeń-nie koniecznie nawet wolniej, ale ciało nie będzie takie 'jędrne'
a co do zastoju to to jest przecież normalne...u mnie ostatnio też liczba na wadze się nie zmieniła-tzn spadł tłuszcz, ale wzrosły mięśnie więc cyferki się nie zmieniły. I absolutnie nie patrz na innych!! każdy jest inaczej zbudowany, ma inne mocne strony i nie ma co się porównywać ![]()
rozpoczęcie diety - maj było - 87,6 jest - 67,2 20,4 kg na minusie pierwszy cel osiągnięty! ![]() aktualnie przejście na ustabilizowanie ![]() ostateczny cel - dobre samopoczucie w swoim ciele, wymodelowanie sylwetki, bez względu jaka będzie liczba na wadze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2673 |
Zakorzenienie
|
Tak tak Abre
![]() ![]() Może napisze swój jadłospis, ocenicie, czy jest ok, czy może coś zmienić Śniadanie: owsianka z 4 łyzek płatków i 250ml mleka o,5% + rodzynki i żurawina albo 3 kromki maca +ser+pomidor albo +serek topiony albo +dżem 2 śniadanie bułka kajzerka z masłem+ jogurt 0% albo jabłko +jogurt obiad: zupa warzywna z ryżem/ zupa serowa z ciemnym makaronem/ naleśniki bez cukru + dzem/mus jabłkowy (te naleśniki to 1 lub 2 w tygodniu, smaże je na oliwie, podejrzewam że 3 naleśniki jakie mi wychodzą plus dodatki mają ze 400kcal więc to taki wyjątkowy obiad na słodko) podwieczorek: 2 kanapki maca tak jak na śniadanie lub jabłka lub serek wiejski z ogórkami na ostro kolacja: tak jak podwieczorek żeby utrzymać wagę trochę podjadałam, np krótko po obiedzie schrupałam sobie 3 kromki maca, do podwieczorku zjadłam dodatkowo 2 plasterki sera, w weekend pozwalałam sobie na słodycze.
![]() |
#2674 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i więcej warzyw, ich nie trzeba, a raczej nie można sobie żałować ![]()
rozpoczęcie diety - maj było - 87,6 jest - 67,2 20,4 kg na minusie pierwszy cel osiągnięty! ![]() aktualnie przejście na ustabilizowanie ![]() ostateczny cel - dobre samopoczucie w swoim ciele, wymodelowanie sylwetki, bez względu jaka będzie liczba na wadze ![]() Edytowane przez abre90 Czas edycji: 2012-11-15 o 22:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2675 |
Zakorzenienie
|
Mięsa nie jem, ale zapomniałam ,ze jeszcze jedną opcją obiadową jest kasza gryczana z takim 'niby-gulaszem'
![]() ![]() Co proponujesz na śniadanie? Tylko nie chleb, lepiej się czuję, kiedy go nie jem. Bufet na wydziale nie ma ciemnego pieczywa:/ Jeśli sama przygotowuję sobie ten posiłek to wiadomo- kupuję ciemną bułkę z ziarnami, ale jednak częsciej wypada, że jem kajzerkę. Zakupię serek wiejski, będzie moim podwieczorkiem. Z ogórkami mmmmm pychota! ![]() ![]()
![]() |
#2676 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak generalnie polecam odżywianie rozłączne, daje efekty. No i z autopsji polecam na śniadanie owoce. Wymaga to trochę otwartości by przełamać stereotyp i uwierzyć, że MOŻNA świetnie funkcjonować zjadłszy na śniadanie banana i jabłko, a na drugie np. pomarańczę i brzoskwinię ![]() ---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- A ja dziś skończyłam 4. dzień z Diamondami, trochę się obawiałam, bo menu ekstremalne (rano owoce, na obiad zielony ogórek z orzechami, kolacja - duszona biała kapusta z curry), ale dało radę, czuję się świetnie ![]() ![]() Acha - wygrzebałam dziś info o ćwiczeniach, o których dotąd nie słyszałam: P90X, ćwiczy któraś z Was? To chyba coś podobnego do programu BeachBody serwowanego w niektórych fitnessclubach. Miałam przyjemność liznąć takie coś jednorazowo, masakra! ![]() Teraz już tylko rumianek i do wyra, trzymajcie się!
![]() |
![]() |
#2677 |
Wtajemniczenie
|
ja owsianki bez mleka nie lubię.
owoce na śniadania super (jeżeli ktoś lubi), to też przecież źródło węgli(no i wiadomo witamin itd) tyle że ilość tych owoców nie może być za mała(fajnym sposobem jest zrobienie sałatki owocowej, można zabrać ze sobą w pojemniczku) co do obiadu źródłem białka jest również soczewica, fasola, ciecierzyca, groch, jajka, nabiał więc wybór jest ![]()
rozpoczęcie diety - maj było - 87,6 jest - 67,2 20,4 kg na minusie pierwszy cel osiągnięty! ![]() aktualnie przejście na ustabilizowanie ![]() ostateczny cel - dobre samopoczucie w swoim ciele, wymodelowanie sylwetki, bez względu jaka będzie liczba na wadze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2678 |
Zakorzenienie
|
Hejka, widze ze sie troche rozpisałyscie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2679 |
Wtajemniczenie
|
jeżeli jesteś głodna to dowal sobie warzyw do kolejnego posiłku.
drugie śniadanie wręcz było za małe-samymi waflami nie da się nasycić, więc nic dziwnego, że głód nadal jest ![]() a za pierogi należą się baciki i proszę się poprawić ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2680 |
Zadomowienie
|
Też tak myślałam na początku. Organizm się szybko przyzwyczaja. Czasem nic rano nie jem (hołdując zasadzie - nie jesteś głodna? To nie jedz, proste), wsiadam na rower, pedałuję te 40 min i w robocie wciągam banana, albo dwa, przy dużym głodzie. Przy małym starczy np. jabłko. Ciało samo podpowiada, czego chce
![]() ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Btw - Anuszka! Siedzę Ci na ogonie! ![]() ![]()
![]() |
#2681 |
Zadomowienie
|
Właśnie wróciłam z roweru, 30km, 1102kcal, czuję się zwolniona z dzisiejszego treningu z Chodakowską..
![]()
![]() |
#2682 |
Zakorzenienie
|
Furry Sue możesz powiedzieć jak zrobic tę owsiankę bez mleka? Kocham mleko ale jakieś urozmaicenie się przyda
![]() Dzisiaj mi wyszło 1500kcal. zjadłam kawałeczek chałwy, który 'kosztował' mnie 100kcal. Czemu te pierogi tak źle oceniacie?
![]() |
#2683 |
Zadomowienie
|
Mówisz - masz
![]() http://puszka.pl/przepis/2928-muesli...i_owocami.html http://puszka.pl/przepis/4029-musli_...ecznikiem.html http://puszka.pl/przepis/4692-musli_...bakaliami.html smacznego! ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Tzn to w zasadzie jest wszystko surowizna, bez gotowania. Ja rzadko jadam takie rzeczy, ale parę lat temu, jak zaczynałam przygodę bezmleczną (która trwa do dziś ![]() ![]() ![]()
Keep on rockin'! ![]() 78*77*76*75*74*73*72*71*7 0*69*68*67*66*65! https://www.facebook.com/taauhandicraft/ Edytowane przez Furry Sue Czas edycji: 2012-11-17 o 08:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2684 |
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny, co tam u Was? jak weekend minął?
![]() Co do tych bezmlecznych muesli- boję się orzechów i soków ![]() ![]() Co jeszcze można wrzucić do owsianki chrupiącego?? Kiedyś w biedronce było takie muesli (może dalej jest, nie wiem) nazywało się muesli crunchy chyba i było przepyszne! Dzisiaj jedzeniowo ok, na kolacje serek wiejski, ale miałam ochotę na słodkie więc zjadłam jeszcze jabłko ![]() Jak u Was? ![]()
![]() |
#2685 |
Zadomowienie
|
Są kalorie i kalorie. Nie jestem zwolenniczką odchudzania opartego o kalorie. Tzn - wyznaję takie kuracje odchudzające, gdzie je się głównie surowe warzywa i owoce, a wtedy pozostałe - czy to kasza/ryż, czy białko zwierzęce, czy właśnie orzechy - stanowią dodatek.. a co za tym idzie - je się ich mało, przez co nie trzeba się martwić kaloriami. Tym bardziej, że to wartościowe produkty, poza energią niosą mnóstwo ważnych składników. Orzechy to bogactwo wszystkiego
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2686 |
Zakorzenienie
|
Co tam dziewczyny? Ja od jutra zaczynam diete norweska, bo ciezko mi idzie bez planu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2687 |
Wtajemniczenie
|
o matko serio chcesz norweską? chyba tego typu diety są w 'krzywym zwierciadle' a nie tym dziale...
1 piszesz, że potrzebujesz jadłospisów/planów-to je ułóż, ale takie, które zapewniają wszystko czego potrzebuje Twój organizm, a nie mikro dawki 2 skończysz tę dietę i co dalej? przestaniesz się pilnować? przemyśl to jeszcze...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2688 |
Zadomowienie
|
Anuszka, nie bój nic, ja miałam ostatnio taki kocioł, że zdrowe żywienie poszlo na boczny tor.. Szykowałam się do egzaminu na prawko motocyklowe, stresik był, bo ósemki jak nie wychodziły, tak nie wychodzą.. w rezultacie wczoraj oblałam i już z powrotem jestem nenufarem na tafli jeziora
![]() A z tym brakiem czasu i trzymaniem się zasad żywieniowych to czemu tak jest, nie kumam? Przecież nawet jak się nie ma czasu na szykowanie fajnego, zdrowego żarcia, to wystarczy jeść normalne ilości tego "niedietetycznego" i nie powinno się przytyć... ja jak nie mam czasu, to wracam niestety do starych nawyków, to takie głupie... ![]() Wskoczył mi kilogram, ale podpisu nie zmienię, bo to by było przyznanie się do klęski ![]() Jeśli mogę Ci doradzić (a nie każdy lubi), to dałabym sobie spokój z norweską. Nawet nie wiedziałam, co to za dieta, ale z opisów w necie wnioskuję, że to coś jak kopenhaska.. efekt bombowy, waga leci, ale wiadomo, jak to się kończy.. nie dość, że się skatujesz przez 2 tyg, to jeszcze potem najczęściej kończy się to rzuceniem się na wszystko, czego nie mogłaś przez ten czas jeść.. Nie chcę Ci podcinać skrzydeł, przepraszam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Dziewczyny, mam taki pomysł... każda z nas wie, że tu nie chodzi o jednorazową kurację odchudzającą, zrzucenie tylu kilogramów ile potrzeba a potem heja! Wszystkie wiemy, że prędzej, czy później te kg - część, wszystkie, albo nie daj boże dodatkowe - wrócą. Wiemy, że chodzi o TRWAŁE ZMIANY NAWYKÓW, o zerwanie z tym, do czego byłyśmy przyzwyczajone - albo od dziecka, albo same się wkopałyśmy w schematy. Pewnie każda z nas ma już takie doświadczenie w temacie odchudzania i taką wiedzę co można, a czego nie, że jest w stanie określić co powinna jeść itd i pomóc sobie NA STAŁE, tylko gdzieś brakuje jakiegoś elementu.. bodźca, motywacji, wizji, cholera wie. Klucz to wyrobienie w sobie chęci do aktywności fizycznej (jak koszmarnie jest to trudne w wieku dorosłym, to już wiemy), przyjęcie, że sport to tak samo naturalna część życia jak jedzenie, spanie, spotkania z przyjaciółmi etc. Do tego przeorganizowanie zasad żywieniowych - trwale... ale każdy w swoim tempie, nic na już, ani na wczoraj, bo to zawsze źle się kończy. A trzecia rzecz... psychika, emocje. Co robię jak jestem smutna? Jem. A jak zła? Jem. Tak samo, gdy mi się nudzi albo nie mam co z rękami zrobić, to sobie coś poskubię, lub też świętuję jakiś sukces żarciem. Absurd ![]() ![]() Pomyślałam, że może gdybyśmy sobie spisały swoje patenty, wizje na to, jak zmienić te nawyki, to może jakoś wspólnymi siłami krok po kroku udałoby się coś zmienić. Hmm? ![]() Peace! ![]()
![]() |
#2689 |
Zadomowienie
|
A tak swoją drogą - dla tych, co z Warszawy - zapraszam do udziału
![]() http://akcjaautokreacja.blogspot.com...ne-chetne.html Wam jeszcze nie mówiłam: jestem masażystką i nareszcie mam czas zrobić to, o czym od miesięcy myślałam; więcej info na moim raczkującym blogu ![]()
![]() |
#2690 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a co sądzicie o jogurcie naturalnym z płatkami owsianymi i rodzynkami? Nadaje sie na sniadanie i kolację? Moim zdaniem bardziej na sniadanie (płatki i rodzynki to węgle, ale może nie aż tak dużo, zeby nie zjeść na kolację?).
![]() |
#2691 |
Wtajemniczenie
|
ja jestem jednak za śniadaniem, na kolacje nie za bardzo
![]() Furry bardzo mądrze napisane. Mi się udało zmienić nawyki żywieniowe i sposób myślenia, a co do wysiłku fizycznego potrzebuję teraz dużego kopa, bo nawał nauki i wieczne niewyspanie nie mobilizuje do ćwiczeń w domu więc jutro jadę umawiać się na treningi personalne
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2692 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny. Na norweskiej bylam tylko jeden dzien i troche ja tez po swojemu dopracowalam ;p i co najlepsze wymeczyl mnie juz ten 1 dzien, a na wadze ani gram nie spadł. Tez stwierdzilam, ze to chore na tej diecie byc. Ale postanowilam, ze bede jesc i tak codziennie grejfruta
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- aa juz widze, ze w maju zaczelas dietke ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2693 |
Wtajemniczenie
|
anuszka dziękuję
![]() ![]() bardzo się cieszę, że zrezygnowałaś z norweskiej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2694 |
Zadomowienie
|
faktycznie 20kg.. chylę czoła
![]() mam chyba jakiś zły okres, nie wiem.. mniej jeżdżę rowerem, może endorfiny mi opadły, ale mam jakieś braki wiary w to, że mi się uda. ale muszę Wam coś powiedzieć - najzabawniejsze są zwroty akcji w dziedzinie "problemy sercowe" (na pewno też przez to mam takie huśtawki nastroju i wiary..) nie wiem, jak to jest, ale jak mi zależy to nie ma żadnego faceta, a potem znajduje pięciu na raz ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:20 ---------- ogarnęłam się, sama nie wierzę ![]() DON'T THINK ABOUT IT, DO IT! ![]() ![]()
![]() |
#2695 |
Zakorzenienie
|
FurrySue, ja wrocilam na dobre tory
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2696 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie faceci też działają pozytywnie na starania w odchudzaniu, mówię tylko o tym, że jak za szybko się to zmienia - tak jak teraz - najpierw za☠☠☠iście, potem dół, bo nie wychodzi a teraz znowu wszystko gra - to można oszaleć ![]() Mój dzieciak kończy w styczniu 7 lat, więc to już kawał chłopa ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2697 |
Wtajemniczenie
|
Furry super, że poćwiczyłaś
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2698 |
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny, ja jak zawsze cicho podczytuje ale nie wiem co pisac
![]() Choruje sobie trochę- zatoki ruszyły i ledwo widzę przez to na oczy. Poza tym zjadłam dzisiaj calutką czekolade(przez cały dzień oczywiscie, nie na raz) , nie bijcie;D jakoś nie jestem na siebie zła, dziwne. Zrobiłam to może trzeci raz w życiu;p Poza tym waga chyba leci dalej w dół-pisze chyba dlatego, że postanowiłam się zważyć dopiero pod koniec tygodnia. Pozdrawiam i jestem z Wami ![]() PS.abre kochana dla Ciebie duze buziaki ;* za wytrwałość i za przykład jaki nam dajesz.
![]() |
#2699 |
Wtajemniczenie
|
Ewelinka słoneczko w końcu
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2700 |
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.