|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 |
|
potworkowa
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Lewek no komu przeszkadzał ten wózek?
![]() po 11 cudownych miesiącach wróciła @ i to jeszcze bóle mi się na krzyż przerzuciły, myślałam, że wczoraj umrę http://allegro.pl/ag59-duzy-nawilzac...773418204.html ma któraś z Was ten nawilżacz? czas zakupić, bo mnie gryzie powietrze w nocy, a co dopiero malutką... |
|
|
|
#2672 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj oszaleję...
|
|
|
|
#2673 |
|
potworkowa
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
|
|
|
|
#2674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2675 |
|
Zakorzenienie
|
Napewno sa te chusteczki w tesco? i naprawde jest ich 6 + 2? bo przewaznie spotrykam 4 + 2.
TZ byl wczoraj w malym tesco to juz nie bylo trójek. Jutro go wysle do duzego
|
|
|
|
#2676 |
|
potworkowa
|
a możesz napisać coś więcej?
|
|
|
|
#2677 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2678 |
|
Zakorzenienie
|
Ogólnie ma słaby korek do zamykania wody przecieka jak włączanie full to podłoga chwila o jest mokra a ten droższy chodzi i jeszcze nic mokrego nie miałam. I mam wrażenie ze nic nie daje
|
|
|
|
#2679 | |
|
Zakorzenienie
|
Jestem już taka niewyspana... Niby Heniu się budzi co 3 godziny,a tak to śpi, ale tak stęka przez sen, że ja ciągle czuwam...
![]() I od rana próbował wydusić z siebie kupę, mąż go uśpił i poszedł na basen, a ten po 10 minutach się obudził(bo kupa) i ja zamiast odsypiać musiałam go nosić... Teraz śpi mi na rękach ![]() Cytat:
![]() A ten droższy, to ten co ja też kupiłam, tak? |
|
|
|
|
#2680 | |
|
Zakorzenienie
|
sweet
![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- ja dzis wyspana na maxa- mała jak zasnela wczoraj o 19to spała do1-zjadła 60ml mm i od 2 do 7 rano mi spała coś kosztem czegos. W szoku jestem, bo w ogole nie chce by ja dokarmic tylko cyc i cyc![]() o własnie robi kupkę podłaczona do piersi
|
|
#2681 | |
|
potworkowa
|
Cytat:
a jaki masz, jesli można wiedzieć?
|
|
|
|
|
#2682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas noce sa w miare ok, albo ta ja dzisiejsza po prostu super mamusia jakies 8h przespała łacznie. W dzien za to zero spokoju nic nie moge przy małej zrobic.Obiad gotuje pol dnia w doskoku, tak samo sprzatanie, pranie itp ale dzieki temu,ze noce przespane to w dzien wiecej siły i cierpliwosci. Dopiero pod wieczor opadam z sił gdy mała daje koncert chwile dla siebie mam w nocy, bo w dzien to tylko gdy wyjde z psem, badz na biegu do sklepu jak mezul jest w domu na te 15-30 minut mała jest przy tace grzeczna.w ogole marze od rana,by sie uczesac mezul spi po imprezie,a mała nawet 10minut spokojna nie chce polezec
|
|
#2683 |
|
Zadomowienie
|
Nie nadrobię.
Jest ciężko ostatnio. Myślałam, że im starsza tym latwiej będzie z niemowlaczkiem, a jest odwrotnie. Alicja przestała zasypiać na noc i dostaje histerii np jak mleko za szybko leci z piersi i potem już nie chce jeść tylko krzyczy... Wczoraj od kąpieli ok 20 siedziała na cycku do ok 2 a potem wpadła w histrię. Zgasiłam światło, mocno przytuliłam i szumiałam do uszka aż przysnęła. Za chwilę trzeba to było powtarzać. Nie wiem o której zasnęłyśmy, ale całą noc spędziła u nas w łóżku. Dzisiaj chce mi się płakać bo nie wiem co robić, żeby jej pomóc w takich sytuacjach. Czy coś ją boli czy to tylko taki kaprys... |
|
|
|
#2684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2685 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2686 |
|
potworkowa
|
muszę poczekać na gda, bo jak wpisałam w google, to mi wyskoczyło żelazko
|
|
|
|
#2687 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Mój dzisiaj pobił rekord, przespał w nocy 7 godzin ciągiem. Musiałam wybudzać go na karmienie. Potem zasnął z nami, ale co chwilę budził się, warczał, charczał, jęczał, okazało się, że cisnął big kupę Odnośnie wyjść, imprez, alkoholu...Mi wczoraj TŻ proponował pół lampki wina po wieczornym karmieniu przed długim spaniem Małego, ale nie odważyłam się. Co więcej, umoczyłam usta i ...nie smakowało mi Odzwyczajenie? Czasem mam ochotę poczuć stan upojenia, zwłaszcza jak jest ciężko, z drugiej strony boję się byc nawet pod najmniejszym wpływem alkoholu przy dziecku...Anesh Maja jest przepiękna ![]() Wiem, że temat wagi był już niejednokrotnie poruszany, ale zapytam jak to jest z tym chudnięciem podczas karmienia piersią? czy to nie jest oby przereklamowane? Ja w ciąży przytyłam 15 kg, 10 zleciało natychmiast, a te 5 zostało i uparcie waga stoi w miejscu. Karmię wyłącznie piersią, jem stosunkowo niewiele, ruchu przy Młodym mam dużo a waga od prawie 2 miesięcy ani drgnie |
|
|
|
#2688 |
|
Rozeznanie
|
Hej kobitki!
Opowiem Wam trochę o swoim czorcie. Ok 2 tygodnia życia zaprzyjaźniła się ze smoczkiem i dzięki temu przyzwyczailiśmy ją do zasypiania we własnym łóżeczku, ale ten rytuał sprawdza się tylko wieczorem. Dajemy smoka, puszczamy jakiś szum z telefonu i odpływa. Przesypia od 4 do 5 godzin po kąpieli, budzi się na godzinne karmienie, potem śp już niestety 2-3h. Zdarza się że zasypia jeszcze nad ranem trzeci raz. Także w nocy nie jest źle, natomiast w dzień to inna bajka. Za mną pierwszy tydzień sam na sam z córeczką. Najchętniej wisi na piersi, kiedy przysypia odkładam ją do łóżeczka i podobnie jak u Angel, wtedy zaczyna się płacz. Uspokaja się jedynie znów przystawiona do piersi. Nie mam czasu żeby coś przegryźć, bywa że jestem zmuszona zostawić ją płaczącą w łóżeczku bo żołądek przyrasta mi do krzyża . Nie przyzwyczailiśmy jej do bujania, noszenia na rękach czy usypiania w wózeczku. Podsumowując chciałabym życzyć Wam wszystkim jak i sobie dużo wytrwałości
Edytowane przez Agnes!84!! Czas edycji: 2012-11-11 o 12:50 |
|
|
|
#2689 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2690 | |
|
potworkowa
|
Cytat:
koniec końców zamówiłam taki http://allegro.pl/show_item.php?item=2771666822. mam nadzieję, że się sprawdzi.
|
|
|
|
|
#2691 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój mąż też raz coś takiego odwalił. Mała mocno płakała, a ten pojechał sobie na imprezę do znajomych na jakieś urodziny zamiast pomóc mi przynajmniej do czasu aż się dziecko uspokoi. |
|
|
|
|
#2692 |
|
Zadomowienie
|
hej Laski ja jak zwykle z doskoku ale musze się Was poradzić
28 musze pojechać do endokrynologa na wizytę i mala tego dnia będzie pila mm czy tego dnia już jej nie podawać witaminy K???
|
#2693 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() my tez szczepilismy 6w1, i normalnie po 6 tyg, pierwsze slysze ze po 7 ![]() Cytat:
my dzis na spacerku 3 godz, taka piekna pogoda ![]() spotkalam na spacerze dwie babki z wozkiem i tak 15 stopni, slonce swieci, moja Giulia w samym kombinezonie sobie lezy, a dzieci tych babek...jedno kombinezon i pod kocem i jeszcze z ta nakrywka na wozek, a drugie kombinezon i do tego gruby zimowy spiwor co te matki zrobia jak przyjedzie zima i mroz skafander jakis na wozek założą czy co ![]() i tez powala mnie jak dziecku wypadnie smoczek na ziemie a tu rodzic bierze go oblizuje i daje dziecku ![]() strasznie wam wspolczuje przezyc z maluszkami, tego placzu i patrzenia jak sie mecza biedactwa kochane!
|
||
|
|
|
#2694 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez bylam na spacerku,ale maly mial tylko pajac na to bluza i jeansy i czapeczka. U mnie bylo prawie 20stopni
|
|
|
|
#2695 |
|
Zakorzenienie
|
cześć mamusie
pewnie mnie tu już nikt nie pamięta, ja z tych czytaczek raczej...ale mam chwilkę to coś skrobnę Moja mała wczorajs kończyłą 8 tyg. jesteśmy już pos zczepieniu 5w1, pneumo i rota co moja małą przypłaciła gorączką ). Spacerujemy sobie codziennie, mała jest w miarę grzeczna, czekamy na uśmieszki, póki co tylko tak raczej nieświadomie się uśmiecha Pisałyście o pampkach...ja teraz dla małej kupuję tylko dady, dla synka kupowąłam tylko pampersy, a teraz nie zamierzam przepłacać - i tak kasa w gówno idzie Tak wogóle to myślałam, ze na odchowalnię się już przeniesiecie
|
#2696 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na szczęście nie odbija się to na Małej! Wracając do brzucha, to mimo utraty kilogramów czuję że mam tam nadmiar skóry - nie jakoś dużo ale jednak chyba żeby zmienić taki stan rzeczy trzeba będzie zacząć ćwiczyć bo nie sądzę żeby karmienie piersią i "dieta" coś na to poradziły Angel - moja Basia zawsze podczas jedzenia robi kupę (znaczy się robi sobie wtedy przerwę) po zakończeniu karmienia zawsze szybko muszę ją przebrać ![]() właśnie co do KUPY - Wasze dzieciaczki też robią je tak rzadkie? bo moja Basiunia od początku takie produkuje i nie wiem czy to normalne
|
|
|
|
|
#2697 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a podobno to jest najnaturalniejsza rzecz na świecie Cytat:
jeśli tak jak Tamlin pisze mleko czyści się 4 dni to jutro może już kolki nie będzie ![]() oby i u was się nie powtórzyło i też bym sobie poszła najchętniej do kina, ale jako karmicielka nie mam szans ![]() to nic! za pół roku sobie odbiję, jak mała zacznie dostawać już też inne posiłki, to będzie ją można zostawić z mężem i sobie gdzieś pójść z siostrami ![]() a pół roku zleci migusiem Cytat:
nadal nie jest płaski tylko nieźle odstaje no i jakość skóry na nim to porażka, ale się nie martwię, kupię sobie kostium kąpielowy jednoczęściowy i już a na codzień z gołym nie pomykam przecież, bo nie wypada w moim wieku ![]() ogólnie jakieś całe moje ciało takie miękkie mi się wydaje w dotyku muszę zacząć delikatną gimnastykę, bo jak nie to już taka miękka zostanę a na to się nie godzę
|
|||
|
|
|
#2698 |
|
Zakorzenienie
|
takiego długiego posta napisałam i przez przypadek skasowałam
|
#2699 |
|
Zakorzenienie
|
Moja niunia
|
#2700 |
|
Zadomowienie
|
Sama słodycz
![]() My dzisiaj byliśmy w trójkę na spacerku, a później poszliśmy do moich rodziców na obiad i dopiero teraz wróciliśmy. Maja po spacerze spała takim twardym snem, że nawet zdejmowanie czapki jej nie ruszyło. Teraz też śpi w wózku po powrocie od rodziców, ale coś czuję, że to nie będzie długi sen
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.

i to jeszcze bóle mi się na krzyż przerzuciły, myślałam, że wczoraj umrę 

coś kosztem czegos. W szoku jestem, bo w ogole nie chce by ja dokarmic tylko cyc i cyc

już myślałam, że te wcześniejsze krzyki był z głodu ale jednak nie zawsze. Dziś prawie 3godziny płakała, a przez godzinę to krzyczała wniebogłosy. Purpurowa, aż się robiła i cała prężyła
co te matki zrobia jak przyjedzie zima i mroz
).
chyba żeby zmienić taki stan rzeczy trzeba będzie zacząć ćwiczyć