|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2641 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
ziarniniak pepka to sie nazywa.
![]() ![]() ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach http://axxxasworld.blogspot.com/ ![]() albo stylizacji rzęs http://lvlinsrzesy.blogspot.com/ ![]() ![]() ![]() "lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic" |
![]() ![]() |
![]() |
#2642 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Dziewczyny mój mały robi kupke co 3-4 dni bez problemu i jest karmiony piersią
![]() przepraszam,ze nie cytuje ale walcze z zapaleniem drugiej piersi,ta ma twarda góle i czerwoną. Męcze ją kapusta i paracetamolem na goraczke ale nic nie daje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2643 |
Zakorzenienie
|
hey kochane, nadrabiam Was ale nie mam dzisiaj sił cytować, bo małej powróciła kolka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() też tak macie? szczerze to nawet nie wiem czy bym była wstanie zostawić małą na całą noc pod czyjąś opieką ale gdy ma ten atak to mam ochotę uciec jak najdalej, bo denerwuje mnie ta bezsilność ![]() ![]()
#2644 |
Zadomowienie
|
Elena ja tego nie wiem na pewno, ale gdzieś to w telewizji usłyszałam, tylko teraz nie kojarzę, czy to nie ma być dopiero jakiś projekt ustawy cofający tą ulgę czy już mają ją na bank znieść w przyszłym roku
|
![]() ![]() |
![]() |
#2645 | |||
Zakorzenienie
|
albo po cytuję, odchamię się
![]() Cytat:
![]() my małą szczepiliśmy tymi sanepidowskimi. Płakała biedna strasznie przy szczepieniu, ale po dostała cycuszka i raz, dwa się uspokoiła. Zniosła je bardzo dobrze, spała chyba ze 4godziny po szczepieniu. ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() O NIE! obudziła się i płacze! ![]() ![]()
![]() |
#2646 |
Zadomowienie
|
http://podatki.gazetaprawna.pl/artyk...2014_roku.html
elena tutaj link o tym vacie, już wiem gdzie to usłyszałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2647 |
Zakorzenienie
|
dobra odwróciła się na plecki, zasnęła i przestała płakać. Trzymajcie kciuki by znów nie zaczęła
![]() kurcze nie wiem co jej dzisiaj cały dzień jest ![]() ![]() ![]()
#2648 |
Zadomowienie
|
angel: ja tez tak mam, nie wiem czy umialabym zostawic mala pod czyjac opieka na noc. mysle co z sylwestrem. macie jakies plany?
![]() ![]() ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach http://axxxasworld.blogspot.com/ ![]() albo stylizacji rzęs http://lvlinsrzesy.blogspot.com/ ![]() ![]() ![]() "lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic" |
![]() ![]() |
![]() |
#2649 | |||||||
Zakorzenienie
|
a co do pampersów to my trzy dni polowaliśmy na te w promocji z tesco. Maskara w pierwszy dzień promocji byliśmy po nie o 9 rano i ani śladu 3. Na drugi dzień o 8 wysłam po nie mame i dalej brak. Dziś mężul o 5:30 przed pracą je dorwał
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() chętnie bym się pobawiła ale z drugiej strony ciężko mi wyobrazić sobie noc bez małej ![]() ![]() a Wy macie jakieś plany? ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- no zwariuję zaraz, co chwilę popłakuję idę do sypialni,a ona śpi ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
![]() ostatnio też mnie wkurzyła tekstami, ale się niunia śmieje nie świadomie i sobie stęka. Mówię jej, że głuży to ona oczy na mnie jak na wariatkę i, że świadomie się śmieje to mi wmawia, że dopiero koło pół roku dziecko się świadomie uśmiecha. No znawczyni po h#ju. No i tekst o pampkach: po co Wy pieniądzę w gówno łądujecie. W domu zakładac tetrę i oszczędnosc jest, a tak to narzekacie, że kasy brak ![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- kochane mam pytanko apropo witaminy D. Małą na początku dostała D+K ale ,że dokarmiamy to dostawała do ubiegłego tygodnia samo D. Jednak od poniedziałku daję jej te łączone D+K, bo same kapsułki D się skończyły. Czy nadmiar K może jej zaszkodzic? Bo kurcze całe opakowanie mam tych D+K :/ ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- poczytałam sobie właśnie o płaczu niemowlaka przez sen i wychodzi na to, że mała doznała wielu przeżyć ![]() ![]()
Ślubowaliśmy Aniołkowa mama 10.08.2010r., 10tc Byłam przy Tobie od pierwszego grama... Jagódka Edytowane przez angel166 Czas edycji: 2012-11-11 o 10:34 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2650 |
Wtajemniczenie
|
dobry wieczór mamom !
wpadam się tylko odmeldować mam nadzieję, że od przyszłego tygodnia uda mi się bardziej być na bieżąco
![]() |
#2651 | |
Zakorzenienie
|
Majeczka
![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
I jak w Kauflandzie będą to też dawaj, ok? W Pile Kaufland jest, a moje siorkii codziennie w Pile są. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2652 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Biedna twoja Jagódka no i ty z tymi kolkami ![]() Co do witaminy to nie wiem czy możesz na własną rękę tak zmieniać, że raz dajesz a raz nie. Generalnie jak pisałam wcześniej, pediatra poradził mi, że przy okazjonalnym dokarmianiu podaję obie witaminy. Jeżeli karmię tylko mm to tylko wit. D i wydaje mi się, że nadmiar K zaszkodzi dziecku bo będzie miało za dużą krzepliwość krwi. Może zanim podasz zadzwoń do lekarza albo położnej. My na sylwestra raczej się nie wybierzemy. No chyba, że stracę pokarm do tego czasu. Inaczej marna przyjemność z pełnymi cyckami wywijać po parkiecie ![]() Taaaaa.... moja tak spała a jak wskoczyłam na wizaz to buczy ![]() ![]() Dobranoc dziewczynki ![]() A i dzięki za tą radę Angel odnośnie chusty, chyba więc kupię bo już podwójnie pieluchuję a mogę jeszcze na żabkę ją zawijać. Oby 30 listopada też był koniec dysplazji ![]()
![]() |
#2653 | ||
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki
Cytat:
Myślę, że da się go zszyć, ale się jeszcze za to nie zabrałam.. Już dziś się śmieliśmy z tego trochę, że może to nasz kot, który uwielbia zwiedzać klatkę schodową i często go wypuszczamy i równie często o nim zapominamy i siedzi bidny na tej klatce pod drzwiami ![]() ![]() Cytat:
![]() Więcej nie byłam w stanie nadrobić, cały dzień na nogach, jutro mam w odwiedzinach rodzinę TŻta. Kupiłam huśtawkę bright stars ślimaczek, boję się tylko że mały uzależni się całkiem od bujania i co to będzie wtedy ![]() Oraz patelnię zakupiłam ![]() I coś miałam jeszcze napisać, ale zapomniałam.. ![]() Dobrej nocki! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2654 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Do tego u mnie od dwóch dni jakiś kryzys laktacyjny chyba, mała mi je co 1-1,5 H, bolą mnie piersi i już mam dosyć, pół doby z dzieckiem na cycku, wcześniej jak się najadła to na te 2-3 godziny starczało, teraz jest masakra, chyba podam mm na noc, może się wyśpię chociaż trochę ![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2655 |
Zadomowienie
|
uffff...
mam internet nareszcie! ![]() liczę że teraz będę już na bieżąco z Wami dziewczyny, bo bardzo mi Was brakuje ![]() my już 2 razy byliśmy na imprezkach - co prawda tylko w klubach, a nie domówkach, ale ZAWSZE ![]() halloween - było naprawdę niezapomniane ![]() Basia chowa nam się wzorowo ![]() nie ma kolek, jakoś specjalnie dużo też nie płacze... coraz więcej aktywności jej wprowadzamy, byliśmy wczoraj na wizycie u lekarza i podobno rozwija się książkowo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2656 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór mamuśki
![]() Ja już gotowa do snu ![]() angle biedna Jagódka ...oby mała była spokojna w nocy ![]() lewek ooo tak parówki w naleśniku = pychotka ![]() Co do rozmiaru pieluszek to mój Jaśko ma około 5,5 kg i przeszliśmy na dniach na trójki
#2657 |
Zakorzenienie
|
Oj czemu mi zdjec nie dodaje...?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2659 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() mój też jest mardny wieczorami tak okolo 18 zaczyna i do kapieli po kapieli dostaje butlę odkladam go i idzie spac ![]() Aneshg Majka sliczna ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2660 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba jeszcze sobie poczekam ![]() Ale jak się imprezowało pół swojego życia, to teraz nie tęsknię jakoś bardzo na szczęście ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2661 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Karmisz ją na leżaco w łóżku? Może ona ma ochotę tam po prostu zostać i spokojnie zasnąć, a nie być przekładaną ![]() Albo zasypia Ci na cycu, przekładacie ją śpiącą, a ona budzi się zdezorientowana w innym miejscu niż zasnęła i bez cyca w buzi! I dlatego zaczyna płakać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2662 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak,na lezaco...Masz racje po prostu chcę spac z nami i tyle.Nawet nie powiem Wam ile już prob przekladania do jej lozeczka było przed chwila...I od razu ryk ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2663 |
Zakorzenienie
|
Zuzia tez z nami spała od poczatku a teraz pięknie śpi sama. Dzieci potrzebują bliskości swoją droga a wy lubicie spac same? Bo ja nie za bardzo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2664 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
![]() JA po imprezie. Padam na pysk, ale było bardzo fajnie. Ale cały czas biegałam i głodna jestem cholercia ![]() Tort super wyszedł - głowa shreka - jak zgram zdjęcia to pokażę. Przejrzałam po łebkach. Axxxa my to mieliśmy w pępuszku. I kazano mi czyścić spirytusem. I wchłania się. Zmienia barwę na taką szarawą i goi sie ładnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2665 |
Zadomowienie
|
witam wieczorową porą
![]() ja dzis rano po skepach pobiegalam.kupilam sobie buty,wywolalam zdjecia dla mamy i jej wyslalam,zeby zobaczyla jak wnuki rosna ![]() potem poszlam z dzieciakami do mcdonalds"a ![]() popoludniu mielismy gosci-kolega od meza z pracy z żoną i synem ![]() męzulek obalil flaszke,zjadl kolacje i poszedl spac bo od 4 na nogach,a ja ogarnelam dzieci do spania i dopiero teraz mam chwile dla siebie ![]() jakos mi sie zbytnio spac nie chce,wiec jakis filmik sobie włącze..Spie dzis sama bo mezowi kazalam w salonie na narozniku spac co by mi alkoholem nie ziachał ![]() ![]() katiem super,ze imprezka udana.100 latek dla syneczka ![]()
#2666 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A ile Zuzia miała jak zaczęła spać sama? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2667 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki Sandruś
![]() Wszytkim dziekujemy za kciuki i miłe słowo. Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2668 |
Zadomowienie
|
Gda ja mimo że nie piłam podczas tych imprezowych wyjść to i tak uważam że było warto
![]() z laktatorem od samego początku jestem za pan brat, bo od października chodzę do szkoły (tak jak już wspominałam 4 razy w tygodniu), więc innej opcji nie było ![]() Mój Kochany myślał nawet o tym żeby na Sylwestra wyskoczyć na 5-7 dni do Paryża ![]() ![]() później razem ze znajomymi wymyślili opcję swojską w górach, ale ostatecznie pewnie zdecydujemy się na jakiś bal w stolicy ![]() ![]() Boże dziewczyny ja Was podziwiam, Basia nie ma żadnych problemów a mimo to jak zdarzy się jej cięższy dzień to jest mi bardzo ciężko i gdyby nie pomoc to chyba bym umarła ![]() a Wy jesteście takie dzielne i radzicie sobie z kolkami i innymi komplikacjami! jejku! chcę się tutaj znów zacząć regularnie udzielać i wspierać Was oraz czerpać z Was inspiracje! pozdrawiam i dobranockam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2669 |
Zakorzenienie
|
U Nas nic lepiej
![]() ![]() teraz spadła ![]() ![]() to tyle co u Nas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2670 |
Zadomowienie
|
Który to już dzień Cię trzyma to zapalenie? Ja miałam dwa razy i dwa razy trwało 3 dni. Może powinnaś iść do lekarza po antybiotyk?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:53.