| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Służby mundurowe Służby mundurowe to forum, na którym dyskutujemy o pracy, szkołach i możliwości zatrudnienia w policji, straży granicznej, wojsku. Podziel się wiedzą. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2013-07-02, 08:33 | #2671 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2013-05 Lokalizacja: Skąd piszę? może inaczej chciałabym pisać z pięknego zakątką jakim jest Polinezja Francuska 
				 | 

Dot.: Kobiety Policjantów/przyszłych Policjantów część III

Cytat: 
 | |
|     | 
|  2013-07-02, 13:25 | #2672 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2013-05 
				 | 

Z książek to uwielbiam "Wojnę i pokój" Lwa Tołstoja. Genialny jest   ja kupuję mnóstwo książek, zwłaszcza anglojęzycznych, żeby podszlifować sobie język  jakby nie było - zaczynałam od bajek dla małych dzieci  dużo mam też w PDF-ach i może pójdę KIEDYŚ  je wydrukować jak będę w mieście  Co do moich zainteresowań, to teraz głównie fitness, sport i jak być ciągle fit  teraz wakacje to mam czas na samodzielna naukę hiszpańskiego  a moim marzeniem jest odnalezienie genetycznego bliźniaka! Już nie mogę się doczekać kiedy pójdę do szpitala i wypełnię pisemko że chcę oddawać szpik, organy (po śmierci) i krew. W sumie, jeszcze tylko 1,5 miesiąca do 18-tki i pierwsze co zrobię to właśnie pójdę oddawać krew! NARESZCIE!  jeszcze interesuję się biologią morską i kryminalistyką  i ogólnie - wojskowością od gimnazjum   Edytowane przez sin_08 Czas edycji: 2013-07-02 o 13:27 | 
|     | 
|  2013-07-02, 14:15 | #2673 | ||
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2013-05 Lokalizacja: Skąd piszę? może inaczej chciałabym pisać z pięknego zakątką jakim jest Polinezja Francuska 
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
 Widzę u dołu masz jakieś postanowienia waga 50 kg i mięśnie na brzuchu? Polecam program p90x tylko jest jedna zasada chcesz mięśnie to zrzuć nadmiar tłuszczu. Nie wiem jak wyglądasz itd, ale jeśli jesteś szczupła i masz tam nadmiar paru kg to ten program da radę natomiast jeśli masz z 20 kg nadmiaru tłuszczu to na początku to spal i rozpocznij program a efekt będzie PORAŻAJĄCY !!!   | ||
|     | 
|  2013-07-02, 14:27 | #2674 | 
				 | 

megii85 dzięki wielkie! Słyszałam o tym   ale nie wiem. Właśnie wiesz, ja ogólnie dużo ćwiczę od lutego, kiedy TŻ na szkółkę się wybrał i strasznie mnie to wciągnęło! A nawet więcej - uzależniło  po prostu - dzień bez ćwiczeń  = dzień stracony  wzięłam się za bieganko, brzuch, pośladki i wszyscy mówią mi że schudłam, kiedy ja to zobaczyłam DOPIERO na przymiarce sukienki  ale tłuszcz na brzuchu dalej jest :/ nie tak dużo, no ale... Postanowiłam sobie zakupić jeszcze to hula-hop z masażerem. Zobaczymy  i nie mam nadmiaru tłuszczu! Weź!  przy wzroście 1.60 cm ważę 53 kg  ogólnie, to te ćwiczenia i dieta siadły mi na psychikę  zastanawiam się 2x zanim coś zjem  a po sklepach liczę tylko kalorie xD Co do oddawania krwi - to fajna sprawa jest!   Edytowane przez sin_08 Czas edycji: 2013-07-02 o 14:30 | 
|     | 
|  2013-07-02, 14:34 | #2675 | |
				 | 

Cytat: 
   | |
|     | 
|  2013-07-02, 14:41 | #2676 | |
				 | 

Cytat: 
  U mnie jest problem z tymi zabawkowymi "hulami". WSZYSTKIE są za lekkie i nie trzymają się talii :/ więc stwierdziłam że od razu kupię to z masażerem bo cięższe. Co do poobijanych kości - w ogóle się ich nie boję  toż to dla pięknego ciała!   Aeroby - wiem, wiem  bieganko <3 a wtedy co nie biegam to  Chodakowską robię -.- już mi się znudziła, ale jutro środa - dzień bez biegania  co do folii to nie wiem :/ nie biegałam tak jeszcze. W ogóle to głupie pytanie, ale gdzie ją można kupić?  w zwykłym sklepie!? I ile kosztuje? ... Idiot, idiot everywhere   Edytowane przez sin_08 Czas edycji: 2013-07-02 o 14:42 | |
|     | 
|  2013-07-02, 14:48 | #2677 | |||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-07 Lokalizacja: Lublin 
				 | 

byłam właśnie w bibliotece i wypozyczyłam 6 ksiazek, najbardziej ciekawia mnie kryminały Wrońskiego o Lublinie (2 sztuki  ) Cytat: 
   Cytat: 
  przede wszystkim włąśnie bardzo wygodnie sie na nim czyta ksiązki w pdf, co na uczelni jest duzym udogodnieniem , bo bywało tak że do projektów kilka grubaskó było potrzebne i trzeba było to ze soba taszczyć, a teraz to wszystko w pdf wrzucam na tablet, oszczednosc kasy niesamowita, bo nie musze drukować wszystkiego co mam w wersji cyfrowej a musze sie z tego nauczyć, ajkies prezentacje itp, tylko wrzucam to na tablet. Fakt faktem zwykłe ksiażki wole i ta czytać w wersji papierkowej  Cytat: 
  mam plan zacząć w wakacje od nowa właśnie póki mam czas, ale nie będe kłamać jakoś motywacji strasznej nie mam   | |||
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2013-07-02, 14:53 | #2678 | 
				 | 

Lekkie cięzkie to nie ma znaczenia moim zdaniem musisz nabrać wprawy w kręceniu z dnia na dzień się tego nie nauczysz  ;p Folię spożywczą kupisz w każdym markecie w sklepach pakują w nią sery, wędlinę. Na foli gubiłam swój tłuszcz na brzuchu, bo zależało mi na lekkiej rzeźbie. I tu bieganie w foli nabrzuchu + program p90x sprawdził się rewelacyjnie. Nie lubie szczupłych kobiecych sylwetek lubię lekko zarysowane wysportowane ciało. | 
|     | 
|  2013-07-02, 14:58 | #2679 | |
				 | 

Rotkohl co do czytania na kompie. To najgorsze co może być :/ Cytat: 
  A ten plan, w sumie... To ćwiczenia z p90x to brałaś z czego?   | |
|     | 
|  2013-07-02, 15:03 | #2680 | |
				 | 

Cytat: 
 Zimą jestem uzależniona od zupek w proszku  , jestem zmarźluchem i w dni gdzie jest minusowa temperatura muszę się czymś rozgrzać, a jak piję 5 kubek herbaty to już za 6 tym sięgam po proszkowe zupy niestety... Kiedyś nosiłam obiady z domu, ale tak jak piszesz męczyło mnie noszenie tych pudelek. Tu torebka, potem druga torba z laptopem i papierami potrzebnymi do pracy w reklamówce jedzenie - ah zrezygnowałam po tygodniu. | |
|     | 
|  2013-07-02, 15:03 | #2681 | |
				 | 

Cytat: 
  i tak nie jest tak wygodnie jak w wersji papierkowej na tablecie, ale bez porównania do komputera, bo na kompie to ja jedno zdanie przeczytam i koniec, jakoś nie potrafie sie odnaleźć w tekscie, nie wiem czemu. co do sylwetek to ja tak pół na pół, bo lubie zarysowane lekko górne partie, tj ręce barki brzuch itd z naciskiem na lekko  ale nie ma dla mnie nic gorszego niż umięśnione nogi u kobiet. | |
|     | 
|  2013-07-02, 15:08 | #2682 | 
				 | 

| 
|     | 
|  2013-07-02, 15:09 | #2683 | |
				 | 

Cytat: 
  bo wiadomo można jeść jabłka albo sie głodzić, ale wiadomo dobra dieta to nie jest  ja bym na Twoim miejscu jak i tak siegasz po te proszkowe zupy, zrobiła sobie jakąś zupe krem zmiksowana blenderem i do butelki, potem tylko w mikrofali podgrzać  kontorla tego co tam wkładasz, gęstość nadana warzywkami i bez tych wszystkich ulepszaczy  ja miałam właśnie główne ograniczenie takie ze nie mogłam tego podgrzać wiec zazwyczaj albo sałatki z kurczakiem jakieś, albo ryż z tuńczykiem i warzywami i tym podobne i z tego wszystkiego mi czasem "soki" ciurkiem wypływały   | |
|     | 
|  2013-07-02, 15:23 | #2684 | |
				 | 

Dokładnie ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat: 
 Dobra uciekam jestem w pracy i zamiast zając się bierzącymi sprawiami gadam z wami na wizazu ;p Dziś tż coś szykuje dla mnie (wczoraj się delikatnie wygadał jak wrócił z tego PIASECZNA)) już się doczekać nie umiem, ale zaraz 16 w domu będę o 17 i zobaczę co to za niespodzianka ;D | |
|     | 
|  2013-07-02, 21:06 | #2685 | 
				 | 

Jeny, zaczynam się bać tych studiów, ze względu na dietę xD Rotkohl zdradź mi pewną tajemnicę: studiujesz w Lublinie?   | 
|     | 
|  2013-07-02, 21:25 | #2686 | 
				 | 

studiuje  żadna tajemnica juz tu kiedys o tym mówiłam nawet( a propo tego ze ja mam 2 kierunki tu  i  ciagle z Tż-tem w rozjazdach bedziemy, bo on w Wawie bedzie pracował  ) | 
|     | 
|  2013-07-03, 07:47 | #2687 | 
				 | 

Mój tż zrobił mi niesamowitą niespodziankę, przychodzę do domu, a tam pięknie nakryty stół mój luby z kwiatami i zaczął mi nawijać, że dziękuje mi, że tak wytrwale na niego wyczekiwałam najpierw przez te 6 miesięcy szkoły, a później na adaptacja w Piasecznie i podziwia mnie, że nie odwalałam mu scen zazdrości jak słyszałam od niego co tam się dzieje i ogólnie, że mnie bardzo bardzo kocha i wie, że zawsze ma do kogo wróci kto będzie czekał stęskniony i najpiękniejsze wyznanie nie wiem jak to zrobiłaś, ale twoje serce pompuje do mojego krwiobiegu hormony szczęścia ;p A potem czekał na mnie łosoś w sosie śmietanowo-koperkowym    Resztę szczegółów sobie podaruje.   | 
|     | 
|  2013-07-03, 08:16 | #2688 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2011-01 
				 | 

Hej dziewczyny ! Mój TŻ jutro wyjeżdza do Piaseczna   nadszedł ten smutny moment  Pisze doi tych dziewczyn co ich TŻ maja to za sobą : co powinni ze sobą zabrać ? czy jest tam wifi ? czy jest tam jakas pralnia ? co robili wasi TŻ w wolnym czasie ? Czy na jednostce jest jakaś siłownia ? po jakim czasie przyjechali pierwszy raz do domu? narazie to tyle Mmegiii85 taki facet jak twój to skarb    | 
|     | 
|  2013-07-03, 10:20 | #2689 | |
				 | 

Cytat: 
  zazdroszczę!  Spoko  każda wie o co chodzi  Rotkohl a na jakiej uczelni?  przepraszam że się Ciebie tak o wszystko wypytuję :| | |
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2013-07-03, 10:27 | #2690 | |
				 | 

Cytat: 
  o ile takowe posiada) nie ma tam ćwiczeń w dresach ćwiczą w mundurach, a potem w tych samym idą na służbę, bo mało kto ma np po 3 pary spodni itd. No i najważniejsze pieniądze na adaptacji jest fatalne jedzenie, a do tego dziecięce porcje. Chłopcy ciągle jadą na fastfoodach, albo chodzą na obiady na miasto. Ad.2 ) Nie ma tam chyba wifi bynajmniej mi nic o tym nie wiadomo. Ad. 3) Pralnia?  Zapomnij, tzn może tak pralnia jest ręczna w umywalce w kibelku  suszarni też nie ma. Ad. 4) W wolnym czasie pytasz no to tak, jedni siedzą na OP gadając z innymi chłopakami, grają na kompach gadają ze swoimi partnerkami, a inni na okrągło imprezują piją podrywają dziewczyny i się potem przechwalają jeden przed drugim co kto wyrwał co kto dym*ał, albo byli też tacy co odwiedzali burdele. Imprezowiczów jest tam bardzo bardzo bardzo dużo zachowują się jak psy zerwane ze smyczy. Nasłuchasz się opowieści nasłuchasz. Ad. 5) Kiedy wracają? Różnie wszystko zależy od dowódcy danej kompanii jedni wrócili po 5 dniach do domu inni po 3 tygodniach, bo trafiały im się pojedyncze dni wolne , w późniejszym okresie tż przyjeżdzał co 8-10 dni na 2-3 dni. Póki co tyle. Wiem wiem, że mam skarba. Jednego razy jak byliśmy w górach na wycieczce zabrał mnie na jakąś łąkę i z plecaka wyjął plastikowe kieliszki, wino i kompletnie zgniecione truskawki , też mnie wtedy niesamowicie zaskoczył. Fakt faktem był niesamowity upał, a do tego wino było wręcz gorące i te zgniecione truskawki . Ledwo zeszliśmy z tej góry taką mieliśmy faze hahahaha. Edytowane przez megiii85 Czas edycji: 2013-07-03 o 10:36 | |
|     | 
|  2013-07-03, 11:15 | #2691 | 
				 | 

Sin  nie ma za co przepraszać  już na priv odpisałam  kurde niby się uspokoiło po tej aferze z "bałaganem" i Tż złożył o WPS ale nie dostał, a już takie plany były, no ale dobrze ze chociaż 1 dzień będzie  a potem to dopiero za 4 tygodnie się będziemy widzieć;/ bo za tydzień nikt nie zjeżdża, a weekend przed i po praktykach nie ma jak;/ | 
|     | 
|  2013-07-03, 11:22 | #2692 | 
				 | 

Odp: Kobiety Policjantów/przyszłych Policjantów część III

megiii85 zazdroszczę takiego faceta  normalnie skarb :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. 
				__________________ Miłość w kolorze czerni 05.06.2014   Oliwcia mój Aniołeczek 08.04.2016  1cs Edytowane przez erk Czas edycji: 2013-08-11 o 22:00 | 
|     | 
|  2013-07-03, 11:29 | #2693 | |
				 | 

Dot.: Odp: Kobiety Policjantów/przyszłych Policjantów część III

Cytat: 
  tylko wiesz my jednak mieszkamy chyba w "troche" wiekszej odległości  ale i tak nie jest źle bo Tż ma kolege który mieszka wgórach, to bez WPS wogóle do domu nie może wrócic. | |
|     | 
|  2013-07-03, 13:47 | #2694 | 
				 | 

Odp: Kobiety Policjantów/przyszłych Policjantów część III

No tak, u nas to jest 250 km różnicy   ale już się wystraszyłam, że znów im coś pozmieniali (co nawet nie powinnam się dziwić)  Longlife, co tam u Ciebie?  Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. 
				__________________ Miłość w kolorze czerni 05.06.2014   Oliwcia mój Aniołeczek 08.04.2016  1cs | 
|     | 
|  2013-07-03, 15:27 | #2695 | |
				 | 

Cytat: 
  przy farcie spotkam go za dwa tygodnie, a jak mu dadzą służbę, to dopiero... 14 sierpnia? -.- | |
|     | 
|  2013-07-03, 15:37 | #2696 | |
				 | 

Cytat: 
  pociesza mnie fakt że cała adaptacje z nim będę   | |
|     | 
|  2013-07-03, 15:51 | #2697 | 
				 | 

A ja nie będę pisała o służbach bo ten fakt akuratnie mnie dobija   jadę 17 lipca do Grecji w wracam dopiero 29. A potem on do Szczecina na służby w terenie wyjeżdża, tak więc... Nie widzę innego układu. | 
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2013-07-03, 20:44 | #2698 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2013-03 
				 | 

Cytat: 
 Teraz odpoczywam a od jutra ciąg dalszy nauki. Edytowane przez Longlife Czas edycji: 2013-07-16 o 01:13 | |
|     | 
|  2013-07-03, 21:01 | #2699 | 
				 | 

u nas zmiana planów  wsiadam w pociąg jadę do Gdyni i on do mnie  tym sposobem będziemy sie dużooo dłuzej widzieć   | 
|     | 
|  2013-07-03, 21:11 | #2700 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2013-03 
				 | 

| 
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Służby mundurowe | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:29.