|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :)
Cytat:
A propos farbowania to miałam masakryczne przejście u fryzjerki, myślałam, że zejdę.Byłam chyba w 6 czy 7 tygodniu ciąży, zaryzykowałam standardowo rozjaśnianie odrostów i maaasssaaaakkrrrraaa! Tak mi zaczęło jak nigdy żywcem chyba skórę wyżerać, bo aż mi słabo było, tempkę mam ogólnie podwyższoną, jak to w ciąży i chyba farba weszła w mega reakcję....chyba się nie zdobędę przeżywać tego jeszcze raz, niech fryzjerka wymyśla coś innego, brrrrr... ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Matallewar nie wciągaj brzuszka, ona ma być wypukły i ma rosnąć, hihihi, ja latam juz w spodniach i getrach ciążowych, bo w normalnych już brzunio tortury przeżywał, a tu tyyyyllleeee luzu ![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To już nie wciągam! A serio to zaczęłam luźniejsze spodnie nosić
|
|
|
#2673 |
|
Zadomowienie
|
łezka w oku się zakręciła. czas pędzi...jak wczoraj-nasz wątek się rozpoczynał.
Cieszcie się dziewczyny tymi 9miesiącami..mimo różnych dolegliwości z czasem skurczy,bóli.. Naprawdę z czasem wspomina się wszystko niesamowicie ) wszystkiego dobrego dla Was! pozdrawiamy Mama wrześniowa 2011 i córcia Sara
|
#2674 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może i tak, ale ja niecierpliwa baba jestem i chcę JUZ:P Dzisiaj nawet jeszcze raz test zrobilam hehe tym razem krecha już baaardzo widoczna ja bym poporstu chciala wiedziec czy z dzidzią wszystko wporządku, byłabym spokojniejsza, a tak to wielka niewiadoma.. staram się myślec pozytywnie i wytrzymam do tego marca chyba.. chociaż w tym tygodniu chce isć do lekarza sie zaoytac czy już mnie przyjmą![]() ja też! Dzisiaj jak sobie zjadlam obiad to mialam już wogole jak w 4 miesiacu! Ale w spodnie sie jeszcze mieszcze ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- ja też nie farbuję włosów na szczescie mam swoj naturalny ciemny brąz i tylko raz na rok może sobie zrobię jakimś szamponem koloryzującym w tym amym kolorze, tylko, żeby się swiecily
|
||
|
|
|
#2675 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkie mamusie
Trochę czasu mnie tu nie było z racji pewnych problemów, ale już jestem na bieżąco ( o matko ile nadrabiania )My już jesteśmy po pierwszej wizycie z położną. Masa papierów wypełniona, teraz pozostaje czekać na wyniki badań krwi, moczu i informacje o terminie USG. Tatuś maluszka był z nami na wizycie i zawiedziony brakiem badań czy też nawet słuchania serduszka postanowił po powrocie do domu kupić coś takiego http://www.brael.com.pl/pl/Sonoline_B.htm. Czy któraś z was już tego używała ? Ponoć można usłyszeć dzidziola już w 8 tygodniu jak dobrze pójdzie. Niby nie jestem co do tego przekonana, jednakże czekam niecierpliwie na przesyłkę- a nóż zadziała ![]() Co do farbowania włosów to też nam dylemat co z tym fantem zrobić, bo od kilku lat z mysiego czarnego rozjaśniam do ciemnego blondu. Chyba zafarbuje na jakiś najbardziej podobny do naturalnego kolor i dam sobie spokój do końca ciąży z farbami- najwyżej będę wyglądać tak ![]() A byłabym zapomniałam mój TP 26.09.2013
http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ci09kbw638flh.png Wikusiowe ząbki http://s2.pierwszezabki.pl/054/054025980.png?1640 Edytowane przez nephelim89 Czas edycji: 2013-02-09 o 23:14 |
|
|
|
#2676 |
|
Zadomowienie
|
no to mnie przerazilyscie z tym farbowaniem wlosow
|
#2677 |
|
Konto usunięte
|
ja wczoraj sobie szamponem bez amoniaku zafarbowałam - jestem szatynką i farbowałam na blond - teraz zrobiłam sobie szatyn, żeby odrostów nie było widać
poza tym kupiłam rajstopy ciążowe z gatty, żeby pod spodniami zimą nosić i jestem zadowolona - są wysokie i nie uciskają w brzuch; w gattcie mają też legginsy ciążowe, więc pewno sobie kupię jak się zrobi cieplej
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2678 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny powiedzcie czy macie tak czasem, że wcale nie czujecie, że jesteście w ciąży? Wiem , że to głupie, ale ja tak nie raz mam i się boję....jak mam mdłości to jest ok , ale gdy trafia się dobry dzień to już gorzej. W piątek mam drugie usg.....gdy usłyszę serduszko to się uspokoję.
|
#2679 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
nie wiem czy to normalne...
|
|
|
|
|
#2680 |
|
Raczkowanie
|
Ojej to mnie pocieszyłaś...myślałam, że tylko ja tak mam
|
#2681 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
A jakie bierzecie rozmiary tych rzeczy ciążowych?Normalnie mam 38, ale nie wiem jak to będzie jak sie roztyję.Kupiłam 40, ale nie wiem czy dobrze... Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2013-02-10 o 08:47 |
||
|
|
|
#2682 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2683 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a od kiedy trzeba większe ubrania? od 5go miesiąca gdzieś? Edytowane przez 201704210903 Czas edycji: 2013-02-10 o 09:54 |
|
|
|
|
#2684 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2686 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny...znów mnie dlugo nie było i pewnie tak będzie do póki nie skończę sesji.
Ja też dalej nie mam żadnych większych objawów, są dni, że czuję się wręcz za dobrze...jeśli można to tak nazwać : tancerka chyba jednak przyszło nam przeżyć ciążę bez wymiotow bo ja za chwilę 7 tydzień zaczynam a tu się nie zanosi ![]() i dobrze :W następna sobotę dopiero idę na to usg, co mam oglądać i słuchać, strasznie mi się dluzy czas do tego momentu, choć jakby nie patrzeć już prawie 7 tygodni zlecialo... ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Kiedy masz to usg? |
|
|
|
#2687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2688 |
|
BAN stały
|
A ja się wkurzyłam bo sie dowiedziałam, że Elterngeld mi sie nie należy, ponieważ wcześniej nie pracowałam...Tak więc dostane tylko rodzinne 185 euro-trochę mało.
|
|
|
|
#2689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze znasz niemiecki ze myslisz o pojsciu do szkoly rodzenia tutaj? My z mezem jestesmy angielskojezyczni ale mezus jest inzynierem wiec bez problemu znalazl prace w zawodzie...pomimo ze jest tu juz 1,5 roku to niemiecki kuleje...w pracy wszystko po ang a na kurs nie ma czasu...ja jestem tu pol roku i troche sie juz nauczylam, ale i tak zastanawiam sie czy na tej szkole rodzenia dalibysmy rade jezykowo ![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- i na drugie dziecko tez dostaniesz 184 euro wiec nie ma zle |
|
|
|
|
#2690 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Z moim niemieckim średnio.Zazwyczaj jak przyjeżdżam potrzebuję trochę czasu na wkręcenie się.Właściwie to nawet myślałam, żeby zrobić szkole rodzenia w PL, ale nie wiem czy zdążę, przyjmują od 22 tygodnia.W najgorszym wypadku nie wszystko z rozumiem w tym DE, ale zawsze coś tam zakumam.Mąż zna dobrze niemiecki, ale nie będzie ze mną chodził. ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Jeszcze co mnie wkurza, żeby dziecko poszło do przedszkola musi mieć 1 września skończone 2 lata, a moje jak skończy 20-tego to będzie musiało czekać kolejny rok (i ja oczywiście w tym czasie nie pracować) |
|
|
|
|
#2691 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Jestem mamą lipcową, a więc dzisiaj zaczęłam początek 5 msc.. Chciałam Wam tylko powiedzieć, bo tak z sentymentu Was podczytuję..że to wszystko tak strasznie szybko leci ! ![]() Zaszłam w ciążę kompletnie nieplanowaną, ale już w 14 tygodniu dowiedziałam się jaka płeć dziecka będzie na genetycznym i to tak wszystko fajnie już później widać. Co prawda brzuszka jeszcze nie mam, ale powoli się zaczynam zaokrąglać. Życzę Wam spokojnych miesięcy i radości z dzieciaczków na samym końcu drogi ![]() p.s. Ja też nie czułam praktycznie do 16 tygodnia, że jestem w ciąży.. wtedy zaczęła mi taka rybka pływać w podbrzuszu. Mam nadzieję, że się nie gniewacie, że podczytuję czasami, bo sama nie przeżywałam euforycznie jeszcze w tym tygodniu swojego stanu więc tak jakbym coś przegapiła, a już teraz to do mnie całkiem dociera ![]() pozdrawiam, Mama lipcowa
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#2692 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczynki!
![]() Mogę się dołączyć do październikowych Mamusiek? ![]() Choć muszę się Wam pochwalić, że pewnie urodzę wcześniej, a to za sprawą dwóch małych Kruszynek w moim brzuszku1 ![]() Nie sądziłam, że zostanę mamą bliźniąt, ale leczenie hormonalne robi swoje.
|
|
|
|
#2693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluuuuuuuuuuuuuuuuuuj e ![]() a ja sobie weszlam na all z ciekawosci zobaczyc wozek znalazlam jeden piekny ale nie wiem do jakiego wieku jest bo jak dla malych dzieci tylko np do 1,5 to sie nie oplaca http://allegro.pl/quinny-moodd-3-201...000372138.html
|
|
#2694 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
kolejne bliźniaki u nas na wątku ![]() Więc powiem od razu, że tobie też strasznie zazdroszczę i cały czas mam jeszcze nadzieję, że u mnie też będą ![]() Pozdrawiam i dużo sił życzę
|
||
|
|
|
#2695 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki Dziewczynki! ;* Ja już czułam, że będą bliźnięta, odkąd doktor mi powiedział, że są dwa jajeczka, i potem - już czułam w moczu i w kościach, że oba się zagnieżdżą.
Mój mąż szaleje ze szczęścia, gada mi do brzucha, itp., a to dopiero 5 tydzień się zaczął niedawno. ;p Na razie mamy problemy z drugim imieniem dla chłopca, bo z racji rosyjskich korzeni i nazwiska, mamy dla dziewczynek imiona: Anastazja i Lena, a dla chłopca Sergiusz i... no właśnie. , nic nam ładnego nie przychodzi do głowy i nic nam się nie podoba.Choć mnie się marzy Iwan, no, ale mąż twierdzi, że jak na polskie realia, jest zbyt rosyjskie i nie chce, żeby dziecioszek miał nieprzyjemności. Brak weny i pomysłów. |
|
|
|
#2696 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewuszki wlasnie jestem po farbowaniu włoskow i musze powiedziec ze jestem zadowolona.Farbowałam Schwarkopf Perfeckt Mouse odcieniem borodowym bo w sumie juz od dosyc dawna farbuje na ten kolor.Musze powiedziec ze włosy zostały idealnie pokryte.Barwa na odrostach nie odbiega od koloru pozostałych włosów.Chyba juz zostane przy tej farbie
Dodam ze włosy mam cieńkie,za ramiona i w tym przypadku jedne opakowanie starczyło na całe włosy- o dziwo![]() Kolejne bliźniaki?!Suuuuper!!!Gra tulujemy! |
|
|
|
#2697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to imie mi sie rosyjsko kojarzy bo znam jednego Mikolaja stamtad ![]() witam i gratuluje tez bym chciala blizniaki bo chcialabym dwojke dzieci a boje sie ze na drugie juz sie nie zdecydujemy, ale u mnie raczej nie ma juz szans oby tylko zdrowe bylo
|
|
|
|
|
#2698 | |||||
|
Zakorzenienie
|
boze ale wy pedzicie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2699 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki
![]() Witam nową Mamusię Może Aleksander->Sasza Mi się podoba te imię ![]() Niut80- bardzo mi przykro, przytulam mocno ...nawet nie wiem co Ci powiedzieć. Oby to była pomyłka... Mnie tam mdli...jak pomyślę o jedzeniu to mi niedobrze a jedyne co mi wchodzi to chipsy i ciastka- impreza od 3 dni No i mój wczorajszy grzech- nie mogłam się oprzeć i spróbowałam łyka pysznego likieru kawowego z Lidla...mmm...ale tylko troszkie...![]() I ogólnie to słaba jestem. Byłam w Kościele to strasznie spać mi się chciało. Też się zamartwiam bo ja już od półtora tygodnia mam katar i mam nadzieję, że nie będzie to miało wpływu na fasolkę. Mój szef do mnie dzisiaj zadzwonił czy oby na pewno jutro przychodzę do pracy. Więc już mam stresa- powiem co i jak, i oczywiście wam napiszę jaka była reakcja ![]() No i dzisiaj się rodzicom chwalimy
|
|
#2700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I gratuluję bliźniakow!![]() U nas dzisiaj leniwa niedziela:P |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:37.

Kurcze, moze sprzet zly, jak. To mozliwe? 

)
ja bym poporstu chciala wiedziec czy z dzidzią wszystko wporządku, byłabym spokojniejsza, a tak to wielka niewiadoma.. staram się myślec pozytywnie i wytrzymam do tego marca chyba.. chociaż w tym tygodniu chce isć do lekarza sie zaoytac czy już mnie przyjmą

- jest naprawdę wesoło!