Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :) - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-09, 21:19   #2671
dirtymagic85
Zadomowienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :)

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
Niut, przykro mi Kurcze, moze sprzet zly, jak. To mozliwe?

Czyli:
- dziele na 3, jesli my + noworodek.
- biore dochody netto do obliczen
- musi byc mniej niz 1922zl netto na osobe

Pytania:
- kicze wynagodzenie z ostatnich 12 miesiecy przed porodem, czy z calego roku 2012?
- to jest srednie wynagrodzenie, tak?
- czy liczy sie to co dostaje przelewem na konto? Czy to co wylicza HRy? Np. Plus jakies dodatki typu opieka medyczna itd.?

Ja bede farbowac Loreal Casting Creme Gloss, bez amonikaku. Ona nie smierdzi, chociaz nie gwarantuje, ze pokryje czarne na rudo. Ja wrocilam do ciemnych przed ciaza, zeby nie rozjasniac na blond w ciazy, bo to jest dopiero syf...
Cześć dziewczyny, a wiecie kto wylicza wogóle i sprawdza, czy łapię się na becikowe, czy nie i dokładnie ten dochód sprawdza, ja mam jeszcze bardziej pogmatwaną sytuację, bo przed ciążą byłam na własnej działalności, a odkąd jestem w ciąży, tj. już od nowego roku jestem na umowie o pracę, to o ile teraz łatwiej wyliczyć netto, to z czasów działalności to całe netto to takie ruchome, że tak powiem....
A propos farbowania to miałam masakryczne przejście u fryzjerki, myślałam, że zejdę.Byłam chyba w 6 czy 7 tygodniu ciąży, zaryzykowałam standardowo rozjaśnianie odrostów i maaasssaaaakkrrrraaa!
Tak mi zaczęło jak nigdy żywcem chyba skórę wyżerać, bo aż mi słabo było, tempkę mam ogólnie podwyższoną, jak to w ciąży i chyba farba weszła w mega reakcję....chyba się nie zdobędę przeżywać tego jeszcze raz, niech fryzjerka wymyśla coś innego, brrrrr...

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
A ja mam brzuch! Nie mogę go wciągną
Matallewar nie wciągaj brzuszka, ona ma być wypukły i ma rosnąć, hihihi, ja latam juz w spodniach i getrach ciążowych, bo w normalnych już brzunio tortury przeżywał, a tu tyyyyllleeee luzu

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
Napisane przez zmienniczka Pokaż wiadomość
Witam , dziewczynki

Mam nadzieje ze przyjmiecie mnie do swojego grona przyszlych Mam
witaj zmienniczka
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 22:06   #2672
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, a wiecie kto wylicza wogóle i sprawdza, czy łapię się na becikowe, czy nie i dokładnie ten dochód sprawdza, ja mam jeszcze bardziej pogmatwaną sytuację, bo przed ciążą byłam na własnej działalności, a odkąd jestem w ciąży, tj. już od nowego roku jestem na umowie o pracę, to o ile teraz łatwiej wyliczyć netto, to z czasów działalności to całe netto to takie ruchome, że tak powiem....
A propos farbowania to miałam masakryczne przejście u fryzjerki, myślałam, że zejdę.Byłam chyba w 6 czy 7 tygodniu ciąży, zaryzykowałam standardowo rozjaśnianie odrostów i maaasssaaaakkrrrraaa!
Tak mi zaczęło jak nigdy żywcem chyba skórę wyżerać, bo aż mi słabo było, tempkę mam ogólnie podwyższoną, jak to w ciąży i chyba farba weszła w mega reakcję....chyba się nie zdobędę przeżywać tego jeszcze raz, niech fryzjerka wymyśla coś innego, brrrrr...

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Matallewar nie wciągaj brzuszka, ona ma być wypukły i ma rosnąć, hihihi, ja latam juz w spodniach i getrach ciążowych, bo w normalnych już brzunio tortury przeżywał, a tu tyyyyllleeee luzu

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

witaj zmienniczka
Na firmę też PIT rozliczasz i oni biorą kwotę netto z rozliczenia

To już nie wciągam!
A serio to zaczęłam luźniejsze spodnie nosić

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 22:12   #2673
stokrotka_
Zadomowienie

łezka w oku się zakręciła. czas pędzi...jak wczoraj-nasz wątek się rozpoczynał.
Cieszcie się dziewczyny tymi 9miesiącami..mimo różnych dolegliwości z czasem skurczy,bóli.. Naprawdę z czasem wspomina się wszystko niesamowicie ( noo prawie wszystko )

wszystkiego dobrego dla Was! pozdrawiamy Mama wrześniowa 2011 i córcia Sara

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 22:56   #2674
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość

też bym najchętniej poszła na wizytę już w tym tygodniu ale skoro gin mówi że za 2 tygodnie to już nie będę świrować
w ogóle to zaczęłam czytać fora internetowe i tak sobie myślę że wcale to takie głupie nie jest że w niektórych krajach usg robi się dopiero w 12 tygodniu... bo my niecierpliwe mamuśki lecimy zaraz po teście do lekarza, gin nam poda jakiś wymiar lub wymiary, my zaraz siadamy do neta i jak coś nie jest książkowo to zaraz schizujemy... a przecież nigdy całe nasze życie i wszystko nie jest książkowe, pod linijkę... wiele rzeczy odbiega od norm a żyjemy i mamy się świetnie... co wy o tym myślicie?
hmm. Może i tak, ale ja niecierpliwa baba jestem i chcę JUZ:P Dzisiaj nawet jeszcze raz test zrobilam hehe tym razem krecha już baaardzo widoczna ja bym poporstu chciala wiedziec czy z dzidzią wszystko wporządku, byłabym spokojniejsza, a tak to wielka niewiadoma.. staram się myślec pozytywnie i wytrzymam do tego marca chyba.. chociaż w tym tygodniu chce isć do lekarza sie zaoytac czy już mnie przyjmą

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
A ja mam brzuch! Nie mogę go wciągną
ja też! Dzisiaj jak sobie zjadlam obiad to mialam już wogole jak w 4 miesiacu! Ale w spodnie sie jeszcze mieszcze

Cytat:
Napisane przez zmienniczka Pokaż wiadomość
Witam , dziewczynki

Mam nadzieje ze przyjmiecie mnie do swojego grona przyszlych Mam
witaj

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

ja też nie farbuję włosów na szczescie mam swoj naturalny ciemny brąz i tylko raz na rok może sobie zrobię jakimś szamponem koloryzującym w tym amym kolorze, tylko, żeby się swiecily
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 23:08   #2675
nephelim89
Rozeznanie

Witam wszystkie mamusie
Trochę czasu mnie tu nie było z racji pewnych problemów, ale już jestem na bieżąco ( o matko ile nadrabiania )
My już jesteśmy po pierwszej wizycie z położną. Masa papierów wypełniona, teraz pozostaje czekać na wyniki badań krwi, moczu i informacje o terminie USG.
Tatuś maluszka był z nami na wizycie i zawiedziony brakiem badań czy też nawet słuchania serduszka postanowił po powrocie do domu kupić coś takiego http://www.brael.com.pl/pl/Sonoline_B.htm. Czy któraś z was już tego używała ? Ponoć można usłyszeć dzidziola już w 8 tygodniu jak dobrze pójdzie. Niby nie jestem co do tego przekonana, jednakże czekam niecierpliwie na przesyłkę- a nóż zadziała

Co do farbowania włosów to też nam dylemat co z tym fantem zrobić, bo od kilku lat z mysiego czarnego rozjaśniam do ciemnego blondu. Chyba zafarbuje na jakiś najbardziej podobny do naturalnego kolor i dam sobie spokój do końca ciąży z farbami- najwyżej będę wyglądać tak

A byłabym zapomniałam mój TP 26.09.2013

Edytowane przez nephelim89
Czas edycji: 2013-02-09 o 23:14
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 23:20   #2676
zmienniczka
Zadomowienie

no to mnie przerazilyscie z tym farbowaniem wlosow

http://babystrology.com/tickers/baby..."180"></embed>
zmienniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 06:40   #2677
201704210903
Konto usunięte

ja wczoraj sobie szamponem bez amoniaku zafarbowałam - jestem szatynką i farbowałam na blond - teraz zrobiłam sobie szatyn, żeby odrostów nie było widać

poza tym kupiłam rajstopy ciążowe z gatty, żeby pod spodniami zimą nosić i jestem zadowolona - są wysokie i nie uciskają w brzuch; w gattcie mają też legginsy ciążowe, więc pewno sobie kupię jak się zrobi cieplej
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 08:03   #2678
agaabuu
Raczkowanie

Dziewczyny powiedzcie czy macie tak czasem, że wcale nie czujecie, że jesteście w ciąży? Wiem , że to głupie, ale ja tak nie raz mam i się boję....jak mam mdłości to jest ok , ale gdy trafia się dobry dzień to już gorzej. W piątek mam drugie usg.....gdy usłyszę serduszko to się uspokoję.
Stary 2013-02-10, 08:08   #2679
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez agaabuu Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiedzcie czy macie tak czasem, że wcale nie czujecie, że jesteście w ciąży? Wiem , że to głupie, ale ja tak nie raz mam i się boję....jak mam mdłości to jest ok , ale gdy trafia się dobry dzień to już gorzej. W piątek mam drugie usg.....gdy usłyszę serduszko to się uspokoję.
no właśnie ja tak mam nie wiem czy to normalne...
Stary 2013-02-10, 08:14   #2680
agaabuu
Raczkowanie

Ojej to mnie pocieszyłaś...myślałam, że tylko ja tak mam
Stary 2013-02-10, 08:41   #2681
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
No ja raczej czuję cały czas.Jak nie mdłości to wrażliwość na zapachy albo jakieś kłucia w macicy

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość

poza tym kupiłam rajstopy ciążowe z gatty, żeby pod spodniami zimą nosić i jestem zadowolona - są wysokie i nie uciskają w brzuch; w gattcie mają też legginsy ciążowe, więc pewno sobie kupię jak się zrobi cieplej
Mnie na razie normalne nie cisną,ale może wiosną kupię jakieś kryjące.Kupiłam 3 pary rybaczek ciążowych i z 2 pasy ciążowe(mam jeszcze 2 z poprzedniego razu),spódnicę, coś czuję, że będę miała brzuch większy niż poprzednio.

A jakie bierzecie rozmiary tych rzeczy ciążowych?Normalnie mam 38, ale nie wiem jak to będzie jak sie roztyję.Kupiłam 40, ale nie wiem czy dobrze...

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2013-02-10 o 08:47
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 09:26   #2682
Ninquelote
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja się w cale nie czuję ciążowo. Czuję się chora. Nudności, wymioty, zmęczenie, podwyższona temperatura. Czekam na II trymestr, może będzie lepiej.
Ninquelote jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 09:46   #2683
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
No ja raczej czuję cały czas.Jak nie mdłości to wrażliwość na zapachy albo jakieś kłucia w macicy

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Mnie na razie normalne nie cisną,ale może wiosną kupię jakieś kryjące.Kupiłam 3 pary rybaczek ciążowych i z 2 pasy ciążowe(mam jeszcze 2 z poprzedniego razu),spódnicę, coś czuję, że będę miała brzuch większy niż poprzednio.

A jakie bierzecie rozmiary tych rzeczy ciążowych?Normalnie mam 38, ale nie wiem jak to będzie jak sie roztyję.Kupiłam 40, ale nie wiem czy dobrze...
ja noszę 38, rajstopy wzięłam trójki, a ubrania będę chyba 40 kupować, z tym, że planuje zakup legginsów, może rybaczek i ze 3 tunik i tyle; mam też 2 sukienki po cioci, więc może jakoś oblecę do końca ciąży

a od kiedy trzeba większe ubrania? od 5go miesiąca gdzieś?

Edytowane przez 201704210903
Czas edycji: 2013-02-10 o 09:54
Stary 2013-02-10, 10:06   #2684
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość

a od kiedy trzeba większe ubrania? od 5go miesiąca gdzieś?
Bardzo indywidualna sprawa
Stary 2013-02-10, 10:24   #2685
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
ja też tak mam i ciągle tu wam się żalę że się martwię... byle do kolejnego usg
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 10:44   #2686
outline
Raczkowanie

Hej dziewczyny...znów mnie dlugo nie było i pewnie tak będzie do póki nie skończę sesji.
Ja też dalej nie mam żadnych większych objawów, są dni, że czuję się wręcz za dobrze...jeśli można to tak nazwać :
tancerka chyba jednak przyszło nam przeżyć ciążę bez wymiotow bo ja za chwilę 7 tydzień zaczynam a tu się nie zanosi i dobrze :
W następna sobotę dopiero idę na to usg, co mam oglądać i słuchać, strasznie mi się dluzy czas do tego momentu, choć jakby nie patrzeć już prawie 7 tygodni zlecialo...

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
ja też tak mam i ciągle tu wam się żalę że się martwię... byle do kolejnego usg
Kiedy masz to usg?

Mój pierwszy blogowy projekt Czyli jedzonko, ślub, kartki i cały ten bałagan...KLIK

...
outline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 11:03   #2687
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
no ja też tak mam, 7 tydzien a ja wogole mdlosci nie mam, wymiotow tez nie, wszystko dla mnie pachnie normalnie, wczoesniej mnie brzuch pobolewal na dole, dzisiaj rano też tak dziwnie, ale ogolnie czuję sie bardzo dobrze, tylko caly czas bym spala
Stary 2013-02-10, 11:11   #2688
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

A ja się wkurzyłam bo sie dowiedziałam, że Elterngeld mi sie nie należy, ponieważ wcześniej nie pracowałam...Tak więc dostane tylko rodzinne 185 euro-trochę mało.
Stary 2013-02-10, 11:25   #2689
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
A ja się wkurzyłam bo sie dowiedziałam, że Elterngeld mi sie nie należy, ponieważ wcześniej nie pracowałam...Tak więc dostane tylko rodzinne 185 euro-trochę mało.
ja slyszalam ze sie nalezy...jesli kobieta nie pracowala to albo po 300 euro przez rok, albo po 150 euro przez 2 lata - mozna sobie wybrac...moja kolezanka tak miala i dostawala... Jesli kobieta pracowala to wtedy dostaje jakis procent wynagrodzenia...

Dobrze znasz niemiecki ze myslisz o pojsciu do szkoly rodzenia tutaj? My z mezem jestesmy angielskojezyczni ale mezus jest inzynierem wiec bez problemu znalazl prace w zawodzie...pomimo ze jest tu juz 1,5 roku to niemiecki kuleje...w pracy wszystko po ang a na kurs nie ma czasu...ja jestem tu pol roku i troche sie juz nauczylam, ale i tak zastanawiam sie czy na tej szkole rodzenia dalibysmy rade jezykowo

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

i na drugie dziecko tez dostaniesz 184 euro wiec nie ma zle
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 11:46   #2690
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
ja slyszalam ze sie nalezy...jesli kobieta nie pracowala to albo po 300 euro przez rok, albo po 150 euro przez 2 lata - mozna sobie wybrac...moja kolezanka tak miala i dostawala... Jesli kobieta pracowala to wtedy dostaje jakis procent wynagrodzenia...

Dobrze znasz niemiecki ze myslisz o pojsciu do szkoly rodzenia tutaj? My z mezem jestesmy angielskojezyczni ale mezus jest inzynierem wiec bez problemu znalazl prace w zawodzie...pomimo ze jest tu juz 1,5 roku to niemiecki kuleje...w pracy wszystko po ang a na kurs nie ma czasu...ja jestem tu pol roku i troche sie juz nauczylam, ale i tak zastanawiam sie czy na tej szkole rodzenia dalibysmy rade jezykowo

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

i na drugie dziecko tez dostaniesz 184 euro wiec nie ma zle
To spoko z tym Elterngeld może coś się zmieniło.Ale raczej wybiorę 150 eu na 2 lata.
Z moim niemieckim średnio.Zazwyczaj jak przyjeżdżam potrzebuję trochę czasu na wkręcenie się.Właściwie to nawet myślałam, żeby zrobić szkole rodzenia w PL, ale nie wiem czy zdążę, przyjmują od 22 tygodnia.W najgorszym wypadku nie wszystko z rozumiem w tym DE, ale zawsze coś tam zakumam.Mąż zna dobrze niemiecki, ale nie będzie ze mną chodził.

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Jeszcze co mnie wkurza, żeby dziecko poszło do przedszkola musi mieć 1 września skończone 2 lata, a moje jak skończy 20-tego to będzie musiało czekać kolejny rok (i ja oczywiście w tym czasie nie pracować)
Stary 2013-02-10, 11:59   #2691
enlevee
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
Jestem mamą lipcową, a więc dzisiaj zaczęłam początek 5 msc.. Chciałam Wam tylko powiedzieć, bo tak z sentymentu Was podczytuję..że to wszystko tak strasznie szybko leci !
Zaszłam w ciążę kompletnie nieplanowaną, ale już w 14 tygodniu dowiedziałam się jaka płeć dziecka będzie na genetycznym i to tak wszystko fajnie już później widać. Co prawda brzuszka jeszcze nie mam, ale powoli się zaczynam zaokrąglać. Życzę Wam spokojnych miesięcy i radości z dzieciaczków na samym końcu drogi

p.s. Ja też nie czułam praktycznie do 16 tygodnia, że jestem w ciąży.. wtedy zaczęła mi taka rybka pływać w podbrzuszu.

Mam nadzieję, że się nie gniewacie, że podczytuję czasami, bo sama nie przeżywałam euforycznie jeszcze w tym tygodniu swojego stanu więc tak jakbym coś przegapiła, a już teraz to do mnie całkiem dociera

pozdrawiam, Mama lipcowa
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 12:02   #2692
kObra.
Rozeznanie

Hej Dziewczynki!

Mogę się dołączyć do październikowych Mamusiek?
Choć muszę się Wam pochwalić, że pewnie urodzę wcześniej, a to za sprawą dwóch małych Kruszynek w moim brzuszku1
Nie sądziłam, że zostanę mamą bliźniąt, ale leczenie hormonalne robi swoje.

Forum o PCO(S) - - jest naprawdę wesoło!
kObra. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 12:17   #2693
t_89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kObra. Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki!

Choć muszę się Wam pochwalić, że pewnie urodzę wcześniej, a to za sprawą dwóch małych Kruszynek w moim brzuszku1
Faaaajnie gratuluuuuuuuuuuuuuuuuuuj e
a ja sobie weszlam na all z ciekawosci zobaczyc wozek
znalazlam jeden piekny ale nie wiem do jakiego wieku jest bo jak dla malych dzieci tylko np do 1,5 to sie nie oplaca
http://allegro.pl/quinny-moodd-3-201...000372138.html
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 12:23   #2694
outline
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
no ja też tak mam, 7 tydzien a ja wogole mdlosci nie mam, wymiotow tez nie, wszystko dla mnie pachnie normalnie, wczoesniej mnie brzuch pobolewal na dole, dzisiaj rano też tak dziwnie, ale ogolnie czuję sie bardzo dobrze, tylko caly czas bym spala
Mam dokładnie tak samo. Bolą mnie jeszcze plecy, w dolnej części, ale mam to od samego początku i już się chyba nawet przyzwyczailm...

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:
Hej Dziewczynki!

Witam! kolejne bliźniaki u nas na wątku

Więc powiem od razu, że tobie też strasznie zazdroszczę i cały czas mam jeszcze nadzieję, że u mnie też będą

Pozdrawiam i dużo sił życzę

Mój pierwszy blogowy projekt Czyli jedzonko, ślub, kartki i cały ten bałagan...KLIK

...
outline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 13:05   #2695
kObra.
Rozeznanie

Dzięki Dziewczynki! ;* Ja już czułam, że będą bliźnięta, odkąd doktor mi powiedział, że są dwa jajeczka, i potem - już czułam w moczu i w kościach, że oba się zagnieżdżą. No, i wykrakałam.
Mój mąż szaleje ze szczęścia, gada mi do brzucha, itp., a to dopiero 5 tydzień się zaczął niedawno. ;p

Na razie mamy problemy z drugim imieniem dla chłopca, bo z racji rosyjskich korzeni i nazwiska, mamy dla dziewczynek imiona: Anastazja i Lena, a dla chłopca Sergiusz i... no właśnie. , nic nam ładnego nie przychodzi do głowy i nic nam się nie podoba.
Choć mnie się marzy Iwan, no, ale mąż twierdzi, że jak na polskie realia, jest zbyt rosyjskie i nie chce, żeby dziecioszek miał nieprzyjemności.
Brak weny i pomysłów.

Forum o PCO(S) - - jest naprawdę wesoło!
kObra. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 13:05   #2696
policzanka
Wtajemniczenie

Hej dziewuszki wlasnie jestem po farbowaniu włoskow i musze powiedziec ze jestem zadowolona.Farbowałam Schwarkopf Perfeckt Mouse odcieniem borodowym bo w sumie juz od dosyc dawna farbuje na ten kolor.Musze powiedziec ze włosy zostały idealnie pokryte.Barwa na odrostach nie odbiega od koloru pozostałych włosów.Chyba juz zostane przy tej farbieDodam ze włosy mam cieńkie,za ramiona i w tym przypadku jedne opakowanie starczyło na całe włosy- o dziwo

Kolejne bliźniaki?!Suuuuper!!!Gra tulujemy!
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 14:07   #2697
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Dziewczynki! ;* Ja już czułam, że będą bliźnięta, odkąd doktor mi powiedział, że są dwa jajeczka, i potem - już czułam w moczu i w kościach, że oba się zagnieżdżą. No, i wykrakałam.
Mój mąż szaleje ze szczęścia, gada mi do brzucha, itp., a to dopiero 5 tydzień się zaczął niedawno. ;p

Na razie mamy problemy z drugim imieniem dla chłopca, bo z racji rosyjskich korzeni i nazwiska, mamy dla dziewczynek imiona: Anastazja i Lena, a dla chłopca Sergiusz i... no właśnie. , nic nam ładnego nie przychodzi do głowy i nic nam się nie podoba.
Choć mnie się marzy Iwan, no, ale mąż twierdzi, że jak na polskie realia, jest zbyt rosyjskie i nie chce, żeby dziecioszek miał nieprzyjemności.
Brak weny i pomysłów.
moze Mikolaj? to imie mi sie rosyjsko kojarzy bo znam jednego Mikolaja stamtad

witam i gratuluje tez bym chciala blizniaki bo chcialabym dwojke dzieci a boje sie ze na drugie juz sie nie zdecydujemy, ale u mnie raczej nie ma juz szans oby tylko zdrowe bylo
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 14:09   #2698
bajka1807
Zakorzenienie

boze ale wy pedzicie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Dziewczyny załamka..Dzis zauwazylam na brzuchu paskudne roztepy ,mimo ze smaruje brzuch kremem z Aventa te mendy pojawily sie...ZaŁAMKA...Juz sobie wyobrazam jak ten brzuch bedzie wygladał po porodzie...brrrrrr...Czy mozna jakos uniknac daleszego pojawiania sie tego okropieństwa??
ja juz sie zaopatrzylam w mustele na rozstepy, pierdziele babydreama, palmersa i inne cuda ktorych uzywalam w pierwszej ciazy bo zydzilam sobie na mustele, rozstepy pojawily sie tak czy siak, teraz tez sie pojawia bo jak ktos ma predyspozycje to i tak wyleza. ale mam nadzieje ze chociaz bedzie ich mniej

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
I ja odliczam dni do wizyty i usg a to dopiero 20go.Pobolewa mnie od kilku dni podbrzusze i kurcze boję się czy wszystko ok.Dodatkowo zdołowałam się tym co spotkało Niut80 .
ja mam wizyte 18 i tez sie bardzo denerwuje. dol przez Niut tez mnie dopadl, bo ja tez sie ostro rozchorowalam, bralam antybiotyk, wiec teraz sram po gaciach myslac o tym czy wszystko bedzie dobrze.

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
wszystko zalezy tez od tego, jaka forme rozliczenia wybralas na dzialalnosci. ja tez myslalam ze na becikowe nie ma szans, bo tz tez na dzialalnosci i zarabia grubo ponad to co oni dopuszczaja. ale pocieszyl mnie ze skoro jest na ryczalcie, sam sobie ustala jaki ma przychod. a jak jeszcze brany pod uwage jest 2012 r to juz w ogole nie ma sie czym przejmowac, bo do czerwca pracowal jeszcze panstwowo, a wtedy kokosow nie bylo.

Cytat:
tak, tez tak mam, ale nie ma sie czym martwic. w pierwszej ciazy tez nic nie czulam, zero mdlosci i tym podobnych.

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
Faaaajnie gratuluuuuuuuuuuuuuuuuuuj e
a ja sobie weszlam na all z ciekawosci zobaczyc wozek
znalazlam jeden piekny ale nie wiem do jakiego wieku jest bo jak dla malych dzieci tylko np do 1,5 to sie nie oplaca
http://allegro.pl/quinny-moodd-3-201...000372138.html
na 3 kolach mood jest bardzo wywrotny, gondola nie powala, plytka i dosyc krotka, no i marna ochrona przed wiatrem. to samo spacerowka, budka to jakis smiech na sali. ale tak ma quinny, mood jest wzorowany na buzzie, a on ma te same mankamenty.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 14:47   #2699
badzia987
Wtajemniczenie

Hej dziewczynki

Witam nową Mamusię Może Aleksander->Sasza Mi się podoba te imię

Niut80- bardzo mi przykro, przytulam mocno ...nawet nie wiem co Ci powiedzieć. Oby to była pomyłka...

Mnie tam mdli...jak pomyślę o jedzeniu to mi niedobrze a jedyne co mi wchodzi to chipsy i ciastka- impreza od 3 dni No i mój wczorajszy grzech- nie mogłam się oprzeć i spróbowałam łyka pysznego likieru kawowego z Lidla...mmm...ale tylko troszkie...
I ogólnie to słaba jestem. Byłam w Kościele to strasznie spać mi się chciało.

Też się zamartwiam bo ja już od półtora tygodnia mam katar i mam nadzieję, że nie będzie to miało wpływu na fasolkę.

Mój szef do mnie dzisiaj zadzwonił czy oby na pewno jutro przychodzę do pracy. Więc już mam stresa- powiem co i jak, i oczywiście wam napiszę jaka była reakcja

No i dzisiaj się rodzicom chwalimy

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 15:13   #2700
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Dziewczynki!

witaj I gratuluję bliźniakow!

U nas dzisiaj leniwa niedziela:P
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości