Co ostatnio upolowałyście? :D - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-11-24, 14:00   #2671
kropka75
Zakorzenienie

Dot.: Co ostatnio upolowałyście? :D

U mnie poczta działa w miarę sensownie. Teraz akurat jest to o tyle szczęśliwe, że właśnie kliknęłam 30tkę Glorii. A co tam... nie mam ochoty rok polować na 50tkę u znanego sprzedawcy i z tęsknotą wkładać nos w resztkę próbki. Lepszy wróbel w garści, jak mi to już dziewczyny tu pisały. A żeby był gołąb to upoluję sobie przed świętami jeszcze cosik... np. Mira Bai.
Dobrze zrobiłam?

Aaaa właśnie. Jako dobra kobieta upolowałam mężowi Davidoffa. Żaden rarytas, ale to jedna z niewielu wód, która pasuje nam obojgu na nim.

Gratuluję wszystkim nowych nabytków!
I nie martwcie się pocztą, każdy strajk kiedyś się kończy. A listy wysyłajcie i proście o polecone. Wartościowe paczki zaś warto ubezpieczyć, to są grosze a poczta musi oddać wartość. Uszy do góry, jeszcze trochę i będzie znowu "normalnie" - jak to na poczcie.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-24, 15:51   #2672
dreamer4
Zadomowienie

GG do dreamer4

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Ano właśnie, ja mam 2 paczki dziś do wysłania i nie wiem, co z nimi
Ja dziś wysłałem 2 paczuszlki poleconym-priorytetem, na głownej poczcie wstrętny babsztyl nie chciał mi przyjąć , ale na mojej przyjęła z .
Podobno polecone sa jeszcze najpewniejsze, może będą iść z tydzień, ale raczej ich nikt nie zwinie.

dreamer4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-24, 16:02   #2673
evee
Wtajemniczenie

GG do evee

Cytat:
Napisane przez dreamer4 Pokaż wiadomość
Podobno polecone sa jeszcze najpewniejsze, może będą iść z tydzień, ale raczej ich nikt nie zwinie.
Raczej.
Wole nie ryzykowac i na razie wstrzymam sie z wysylka do unormowania sie sytuacji.Najwyzej jedna puszcze kurierem.
evee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-24, 16:19   #2674
aga79
Zakorzenienie

Upolowałam L Lempickiej a dzisiaj miniaturę Angela
U mnie poczta chyba nie strajkuje bo wczoraj dostałam i listy i przesyłki ale na L już czekam 2 dni a wysłane priorytetem i na samą myśl dostaję lekkiej palpitacji serca,że nie dojdzie
Stary 2006-11-24, 16:23   #2675
demonik
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dziś wysłałem 2 paczuszlki poleconym-priorytetem, na głownej poczcie wstrętny babsztyl nie chciał mi przyjąć , ale na mojej przyjęła z .
Ja od ponad tygodnia czekam na polecone priorytety... Nie dostałam nawet awiza.

demonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-24, 16:30   #2676
evee
Wtajemniczenie

GG do evee

demoniku awiza nie dostaniesz- jak wiesz ze sa napewno do Ciebie listy idz na poczte(ja bylam powiedzialam ile ma byc listow ,skad i w jakich kopertach(duze,male ,zwykle babelkowe itd) i Pani mi szukala..ale to bylo na poczatku tygodnia ,teraz to nie wiem juz jak jest
evee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-24, 16:42   #2677
demonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evee Pokaż wiadomość
demoniku awiza nie dostaniesz- jak wiesz ze sa napewno do Ciebie listy idz na poczte(ja bylam powiedzialam ile ma byc listow ,skad i w jakich kopertach(duze,male ,zwykle babelkowe itd) i Pani mi szukala..ale to bylo na poczatku tygodnia ,teraz to nie wiem juz jak jest
Ewuś, na poczcie był mój M. i teść:

- http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=2609
- http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=2647

Trochę się martwię .

demonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-24, 16:55   #2678
dreamer4
Zadomowienie

GG do dreamer4

Ja też się denerwuje
To tylko u nas możliwe, płacisz za priorytet, który teoretycznie powinien byc na 2 dzień, a w praktyce nie dostaniesz go może wcale, ciekawe jak będzie z reklamacjami- bo myślę że będzie ich pełno...

Stary 2006-11-24, 16:59   #2679
aga79
Zakorzenienie

U mnie strajku jednak nie ma Własnie paczkonosz przyniósł mi Lolitkę
Stary 2006-11-24, 17:41   #2680
homyk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga79 Pokaż wiadomość
U mnie strajku jednak nie ma Własnie paczkonosz przyniósł mi Lolitkę
Aga, gratuluję Lolitki i braku w Twoim mieście strajkujących listonoszy. Wszak to Wyszków, miasto sexu i biznesu, jak sama piszesz Tamtejszym listonoszom nie w głowie jakieś protesty mają ciekawsze zajęcia
homyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-24, 17:47   #2681
aga79
Zakorzenienie

Dokładnie Nie znajmują sie głupotami
Stary 2006-11-24, 18:13   #2682
dreamer4
Zadomowienie

GG do dreamer4

Napisałem do allegrowiczki w sprawie przesyłki kurierskiej, oto co mi odpisała:
Witam! Z tego co się orientowałam na poczcie przesyłkami kurierskimi zajmuje się pocztex- i oni nie strajkują (przynajmniej na razie). Paczka standardowa kosztuje 35 zł- ja nadaję jednego dnia, drugiego do godz. 20:00 ma być u Pana (jak kurier Pana nie zastanie zostawia awizo i paczkę trzeba odebrać na poczcie). Jeśli ma to być paczka ubezpieczona to 44 zł wtedy trzeba zapłacić za kuriera. A zwykła paczka pocztowa priorytetowa ubezpieczona- 16,50 zł. Pozdrawiam! Anastazja

Mam do was pytanie, bo jestem zupełnie "zielony" jeśli chodzi o przesyłki kurierskie, czy te ceny (pocztexu) są normalne w porównaniu z innymi przewoźnikami, bo mi się wydają dośc spore, pamiętam że za przesyłkę sporej komody zapłaciłem kiedyś ok 50 zł a tu za zestaw perfum min 35 zł ???

Stary 2006-11-24, 18:47   #2683
Kasiulka22
Zakorzenienie

Ja dziś wybrałam się na pocztę ponieważ myślałam że po 10 dniach moja paczka priorytetowa już tam będzie, ale gdzie tam. Kogo to obchodzi. Ciekawe gdzie wogole podziewa się teraz "moja-nie moja" Violetta Penhaligon's. Nie wytrzymam tego długo, coś mnie rozniesie...
Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-24, 21:52   #2684
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisałem do allegrowiczki w sprawie przesyłki kurierskiej, oto co mi odpisała:
Witam! Z tego co się orientowałam na poczcie przesyłkami kurierskimi zajmuje się pocztex- i oni nie strajkują (przynajmniej na razie). Paczka standardowa kosztuje 35 zł- ja nadaję jednego dnia, drugiego do godz. 20:00 ma być u Pana (jak kurier Pana nie zastanie zostawia awizo i paczkę trzeba odebrać na poczcie). Jeśli ma to być paczka ubezpieczona to 44 zł wtedy trzeba zapłacić za kuriera. A zwykła paczka pocztowa priorytetowa ubezpieczona- 16,50 zł. Pozdrawiam! Anastazja

Mam do was pytanie, bo jestem zupełnie "zielony" jeśli chodzi o przesyłki kurierskie, czy te ceny (pocztexu) są normalne w porównaniu z innymi przewoźnikami, bo mi się wydają dośc spore, pamiętam że za przesyłkę sporej komody zapłaciłem kiedyś ok 50 zł a tu za zestaw perfum min 35 zł ???
To prawda, pocztex jest piekielnie drogi. Ja czasem wysyłam kilka kartek dokumentów pocztexem i też płacę 35zł. Raz nawet płaciłam 50zł, chociaż nie wiem od czego to zależy. Może od wyboru godziny dostawy.
Bo można sobie zażyczyć na rano, na południe, do wyznaczonej godziny, jak się chce.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-24, 22:40   #2685
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Dreamer z tego co wiem najtańszy kurier kosztuje 30zł... To dużo Też mam dwie paczki do wysłania i nie wiem co robić, nikt mi tyle za kuriera nie zapłaci a z własnej kieszeni tez płacić nie będę.. Chyba pozostaje czekać
Doridee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-24, 23:58   #2686
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Rano narzekałam, a teraz chciałabym wnieść do wątku nutkę nadziei Poszłam dziś na pocztę pełna złych przeczuć, a tam... niemalże rodzinna atmosfera. Panie w okienkach uśmiechnięte, listonosze również (im akurat się nie dziwię, nie muszą latac po domach, czysta oszczędność zelówek), ludzie co rusz dopytujący się o swoje przesyłki też jacyś rozluźnieni Zazwyczaj tak nie jest, raczej bywa niemiło, żeby nie powiedzieć chamsko
Zapytałam o swoje przesyłki, mój listonosz zniknął na zapleczu... i za moment wyniósł paczuszkę z charakterystyczną fioletową wstążeczką Całą, nietkniętą, z pięknie zapakowaną różyczką Bvlgari Oczekiwanych poleconych listów nie było, ale fakt, że mam już Rose Essentielle bezpieczne, bardzo mnie uspokaja Bo na nie stać byłoby mnie na drugi flakonik, już na ten wydarłam porfelowi podszewkę
RE jest bardzo różane, testowałam je zaraz po wyjściu z poczty na chłodnym powietrzu (ach, ta niecierpliwość ) i zapachniało mi taką malinową różyczką, przez moment bałam się, że zamieni się w Rose Absolute YR, które ma drażniącą mnie nutę Ale nie, na szczęście nie rozwinęło się w tę stronę. Teraz w domciu psiknęłam drugi raz- w cieple rozwija się znacznie ciekawiej, początkowo czuć różano-pudrową nutę a potem powoli zaczyna przebijać aromat świeżych, roztartych w dłoni liści. Super efekt, tak, jakby przed nosem stał bukiet ściętych przed momentem róż
Myślę, że strzał w ciemno się udał flakon śliczny, szczególnie koreczek jest uroczy I tak po cichutku sobie myślę, że przydałby mu się braciszek w postaci flakonu Voile de Jasmin...
Stary 2006-11-25, 08:29   #2687
burn-it-up
Zakorzenienie

GG do burn-it-up

Gratuluję zdobyczy.Ja wybieram się dziś do Sephory bo jest -15% na wszystko i kto wie kto wie
Stary 2006-11-25, 08:58   #2688
mulier
Zakorzenienie

GG do mulier

Cytat:
Rano narzekałam, a teraz chciałabym wnieść do wątku nutkę nadziei Poszłam dziś na pocztę pełna złych przeczuć, a tam... niemalże rodzinna atmosfera. Panie w okienkach uśmiechnięte, listonosze również (im akurat się nie dziwię, nie muszą latac po domach, czysta oszczędność zelówek), ludzie co rusz dopytujący się o swoje przesyłki też jacyś rozluźnieni Zazwyczaj tak nie jest, raczej bywa niemiło, żeby nie powiedzieć chamsko
Zapytałam o swoje przesyłki, mój listonosz zniknął na zapleczu... i za moment wyniósł paczuszkę z charakterystyczną fioletową wstążeczką Całą, nietkniętą, z pięknie zapakowaną różyczką Bvlgari Oczekiwanych poleconych listów nie było, ale fakt, że mam już Rose Essentielle bezpieczne, bardzo mnie uspokaja Bo na nie stać byłoby mnie na drugi flakonik, już na ten wydarłam porfelowi podszewkę
RE jest bardzo różane, testowałam je zaraz po wyjściu z poczty na chłodnym powietrzu (ach, ta niecierpliwość ) i zapachniało mi taką malinową różyczką, przez moment bałam się, że zamieni się w Rose Absolute YR, które ma drażniącą mnie nutę Ale nie, na szczęście nie rozwinęło się w tę stronę. Teraz w domciu psiknęłam drugi raz- w cieple rozwija się znacznie ciekawiej, początkowo czuć różano-pudrową nutę a potem powoli zaczyna przebijać aromat świeżych, roztartych w dłoni liści. Super efekt, tak, jakby przed nosem stał bukiet ściętych przed momentem róż
Myślę, że strzał w ciemno się udał flakon śliczny, szczególnie koreczek jest uroczy I tak po cichutku sobie myślę, że przydałby mu się braciszek w postaci flakonu Voile de Jasmin...
gratuluję

mulier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-25, 08:59   #2689
mulier
Zakorzenienie

GG do mulier

Cytat:
Napisane przez burn-it-up Pokaż wiadomość
Gratuluję zdobyczy.Ja wybieram się dziś do Sephory bo jest -15% na wszystko i kto wie kto wie
a jak to jest...15% na wszystko ale z smsem, a ile ten sms kosztuje???
nie wiecie przypadkiem?

Stary 2006-11-25, 09:02   #2690
burn-it-up
Zakorzenienie

GG do burn-it-up

Cytat:
Napisane przez mulier Pokaż wiadomość
a jak to jest...15% na wszystko ale z smsem, a ile ten sms kosztuje???
nie wiecie przypadkiem?
Sms przyszadł do mnie za darmo
Stary 2006-11-25, 09:51   #2691
daigee
Zadomowienie

Cytat:
A ja dostałam eska z Sephory z 30% zniżki na Hugo Boss Selection ( nie znam ale Bossa nie lubię) i 30% zniżki na moje kochane - wytęsknione HYPNOSE LANCOME!! SKĄD ONI WIEDZIELI!

Dzisiaj będę pachniała budyniem waniliowo - bananowym
Normalnie jestem szczęśliwa i zaraz kłopoty poznikały, z powodu tego że w perspektywie mam zakup Hypnose
Stary 2006-11-25, 09:53   #2692
daigee
Zadomowienie

Od czego zależy jaką promocję przeznaczyli na ciebie w Sephorze? Wydaje mi się że od zebranych punktów ...
Stary 2006-11-25, 09:57   #2693
burn-it-up
Zakorzenienie

GG do burn-it-up

Cytat:
Napisane przez daigee Pokaż wiadomość
Od czego zależy jaką promocję przeznaczyli na ciebie w Sephorze? Wydaje mi się że od zebranych punktów ...
Nie wiem.Ja ostatnio w odstępie kilku tygodni zarobiłam na dwa kupony zniżkowe więc punktów zebrałam sporo
Stary 2006-11-25, 10:24   #2694
tymena
Zakorzenienie

GG do tymena

Cytat:
Dreamer, niech Ci prześle kurierem UPS http://www.ups-poland.com/ Pocztex nie daje gwaracji - jak zostawią na poczcie to nie wiadomo czy prędko odbierzesz swoje Safari. A ta cena pocztexu to jakiś skandal!!!!
tymena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-25, 11:45   #2695
Nuitblanche
Rozeznanie

Ukochany paczkonosz tuż po 9tej zastukał z paczką od psychy Wymieniłam - wybaczcie - śmierdziela Black K. Cole na Omnie W moim odczuciu jedno i drugie to jak niebo i ziemia Teraz przynajmniej raz na jakiś czas użyje Omni, nie będzie musiała stać w pudle jak Black. Psycha, jeszcze raz wielki
Nuitblanche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-25, 12:10   #2696
dreamer4
Zadomowienie

GG do dreamer4

Cytat:
Napisane przez tymena Pokaż wiadomość
Dreamer, niech Ci prześle kurierem UPS http://www.ups-poland.com/ Pocztex nie daje gwaracji - jak zostawią na poczcie to nie wiadomo czy prędko odbierzesz swoje Safari. A ta cena pocztexu to jakiś skandal!!!!
wybrałem jednak opcję przesyłki priorytetowej- ubezpieczonej, chyba troszkę sie unormowało...

Stary 2006-11-25, 12:11   #2697
mulier
Zakorzenienie

GG do mulier

Cytat:
Matko burn, jak ja głupia jestem!!!

Już kilkakrotnie dostawalam takiego smsa!!!
Zawsze myslałam, że chcąc skorzystać ze zniżki muszę wysłać do Sephory smsa.....i zastanawiałam sie ile taki sms kosztuje i czy mi się to będzie opłacalo!!!
Teraz dopiero doczytałam, że "oferta ważna z smsem" czyli skoro smsa dostałam to jest ona dla mnie ważna...bo nie dostali go wszyscy...
Oj durnota ze mnie, durnota...

Stary 2006-11-25, 13:18   #2698
Nuitblanche
Rozeznanie

Wściekła jestem na siebie Gwizdnęli mi Un Amour de Patou Czasu nie miałam, żeby zamówienie napisać. GUUUPIA BABA. Następnym razem, o ile takowa okazja się powtórzy, z pewnością znajdę czas. GUUUUPIA BABA. Mea culpa. GUPIA BABA.
Nuitblanche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-25, 14:35   #2699
homyk
Zakorzenienie

Eiri, Daigee, Nuitblanche winszuję nowych flakonów

Cytat:
[...]
BC zamówione przeze mnie na Strawberry długo nie chciało zagościć w mojej szafce. Po 18 dniach czekania na paczkę moje nerwy były już bardzo mocno zszarpane. W akcie desperacji zadzwoniłam do Urzędu Celnego. Paczki nie mieli Napisałam więc rozpaczliwego maila do Truskawki Odpowiedź przyszła w ciągu pół godziny Pisali, że im przykro. Poprosili, abym zaczekała jeszcze dwa tygodnie, oni w tym czasie prześledzą drogę przesyłki. Jeśli paczki nie dostanę, wyślą mi jeszcze jedną
Na szczęście BC za dwa dni znalazło się w moich łapkach Napisałam do Strawberry, że wszystko ok, że paczka jest wreszcie we właściwych rękach

Jak widać, akurat w przypadku zaginięcia truskawkowej paczki, nie ma się co aż tak bardzo martwić
homyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-25, 14:48   #2700
dreamer4
Zadomowienie

GG do dreamer4

Cytat:
Napisane przez homyk Pokaż wiadomość
Eiri, Daigee, Nuitblanche winszuję nowych flakonów

BC zamówione przeze mnie na Strawberry długo nie chciało zagościć w mojej szafce. Po 18 dniach czekania na paczkę moje nerwy były już bardzo mocno zszarpane. W akcie desperacji zadzwoniłam do Urzędu Celnego. Paczki nie mieli Napisałam więc rozpaczliwego maila do Truskawki Odpowiedź przyszła w ciągu pół godziny Pisali, że im przykro. Poprosili, abym zaczekała jeszcze dwa tygodnie, oni w tym czasie prześledzą drogę przesyłki. Jeśli paczki nie dostanę, wyślą mi jeszcze jedną
Na szczęście BC za dwa dni znalazło się w moich łapkach Napisałam do Strawberry, że wszystko ok, że paczka jest wreszcie we właściwych rękach

Jak widać, akurat w przypadku zaginięcia truskawkowej paczki, nie ma się co aż tak bardzo martwić
Fajnie że BC do Ciebie dotarło, ja czekam jeszcze na kilka zapachowych przesyłek, co dziwne paczka ze Stanów dotarła do mnie szybciej niż z Polski:[.
Mam jednak cicha nadzieję że wszystkie oczekiwane paczuszki znajda się w naszych łapkach....

Iwonko, a możesz nam zdradzić ile Ci wyszło za BC ze wszystkimi kosztami, co prawda mam jeszcze ok połowe 50tki, a u Koli czeka na mnie 100teczka, ale panicznie boje się tego wycofywania BC z Polski ?.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości