Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-13, 15:33   #2671
katja_22
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII

Wow super nabytki!

Kilka z nich mam, na kilka się czaję

A Zosia śliczna
katja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 15:44   #2672
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość

Tak (zdjęcie nr 5) w jedną stronę i tak (nr 6) z powrotem
To dobrze wróży naszemu majowemu wyjazdowi
Ale słodko Zosia wyglądaa ile godzin w jedną stronę jechaliście?

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
I UWAGA mam - 5 kilo! tzn -25 ! 5 mniej niz przed ciaza
SUper i gratuluję!!!!
Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
To mi też ta alergolog powiedziała, że ząbkowanie zaostrza zmiany
Wiem tyle, że AZS i alergia występujące razem wikłają się wzajemnie, jedno zaostrza drugie, ale ostatecznej diagnozy wciąż nie mamy...
Syrop podaję przeciwbólowy na ząbkowanie(panadol) i Ketotifen na alergię, ten drugi na razie nie działa za wiele, może jeszcze za krótko podaję.
Biedny ten twój maluch!
Moja jest alergiczką, pierwsze co to alergolog jej stwierdziła AZS, a nie alergię ale problemów ze skórą nie mamy odkąd je pepti. Tyle, że ja cały czas jej piorę w płatkach mydlanych, a do kąpieli używamy ziajki dla alergików. Nic nie zmieniam jak jest dobrze.
Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
no u nas identycznie-nad ranem zjadła to mleko, ale w dzień butli nie ruszy....kaszy to właśnie maleńko i TYLKO z owocami....wcześniej 800ml to była norma, a teraz je 200 przed snem i 200 o 23 na śpiocha, dlatego postanowiłam wciskać jej na śpiąco w trakcie dnia, żeby do min.600ml dobić
Piszecie, że dzieci nie chcą jeść mleka, ech a moja na widok mleka to cała aż się trzęsie i podskakuje. Je co 2-3 godz po ok 100ml, w ciągu dnia wychodzi 800-900ml. Oprócz tego je kaszkę jaglaną z owocami na mleku (60ml) i obiadku 100ml średnio. No ale nic jej nie daje tyle radochy co picie mleka, ech a ja i tż jesteśmy całkowicie antymleczniu nas w domu ani jogurtów ani mleka się nie znajdzie.

Dziecko zaczyna mi z czworaka przechodzić na klęk i samo siadać i różne szpagaty robi. Puki co to chodzi tyłem.
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 15:55   #2673
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
Pokazuję stosiki
Na zdjęciu pierwszym - nasze nabytki.
Na drugim - to, co czekało (moje zamówienia z allegro) - niestety kilka pozycji zostało, bo już nie miałam gdzie upchać. M.in. "Androny" Brzechwy czy "Turlututu. A kuku, to ja!"
Na trzecim - to, co kupiłam już na miejscu.
Na czwartym kilka pozycji od mojej matki. Większość niezupełnie (ehem ) trafia w mój gust (chodzi o styl ilustracji), ale ok, darowanemu koniowi...

a dziękuję, dobrze .
muszę przeanalizować twoje nabytki książkowe bo chce małej zacząc kompletować książeczki zawsze to pretekst do zakupów
Ps. Śliczna ta twoja Zosieńka i w granacie jej do twarzy

Edytowane przez modnisia86
Czas edycji: 2013-03-13 o 15:57
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 16:03   #2674
katja_22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Piszecie, że dzieci nie chcą jeść mleka, ech a moja na widok mleka to cała aż się trzęsie i podskakuje. Je co 2-3 godz po ok 100ml, w ciągu dnia wychodzi 800-900ml. Oprócz tego je kaszkę jaglaną z owocami na mleku (60ml) i obiadku 100ml średnio. No ale nic jej nie daje tyle radochy co picie mleka, ech a ja i tż jesteśmy całkowicie antymleczniu nas w domu ani jogurtów ani mleka się nie znajdzie.

Dziecko zaczyna mi z czworaka przechodzić na klęk i samo siadać i różne szpagaty robi. Puki co to chodzi tyłem.

A z tym jedzeniem to faktycznie się odrodziła Mój na razie szama wszystko co mu się da (ze dwa razy może był problem), może zjeść swoją dolę a i tak będzie chętny jak zobaczy, że ktoś coś ma I znowu mam wrażenie, że mu się przybrało, bo coraz ciężej go nosić

A właśnie... Daję małemu rano kleik, raz dałam kaszkę chyba z Nestle i wyszła z tego gęsta breja, niespecjalnie miał mały na nią chęć... Jakie kaszki dajecie swoim dzieciom? Co polecacie?
Stary 2013-03-13, 16:17   #2675
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
u nas poród przebiegał prawidłowo przy pełnym rozwarciu Pani doktor stwierdziła że mała nie chce zejść i nie będziemy jej męczyć. Decyzja cesarka ( tylko dlatego że chodziłam do ordynatora jako lekarza, nie musiałam długo czekać na tą cesarkę, zrobili ją w odpowiednim momencie, nie czekali na cud jak to w niektórych przypadkach) Ta lekarka miała jasne istrukcje od mojego lekarza że jak poród nie będzie postepowac to ciącie bo mała duża. Więc i ja i mała sie nie męczyłyśmy. Niedotleniona urodziła się dlatego że ja jestem bardzo drobna ona ważyła prawie 4 kg. Lekarz nie mógł jej wyciągnąc. Dostał 5p 7p 9p. Tak kolejno. Wszystko jest dobrze. Ale gdybym nie chodziła do tego lekarza i ktoś by mnie tam przetrzymał to nie wiem jak by się to skończyło.............. Jestem wdzięczna swojemu lekarzowi. Druga ciążę też chce żeby prowadził i odrazu ide na cesrkę ja nie jestem stworzona do naturalnych porodów jestem za wąska w biodrach Dlatego chce jesienią sie strac o drugi bo u nas w szpitalu jest zasada dwa lata po cesarce cesarka z automatu

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Mała miała podany tlen bo sama od razu nie oddychała.
dzięki za odpowiedź
rzeczywiscie cesarka była niezbędna szczęście, ze wszystko dobrze, co potwierdza wynik badania

Cytat:
hej dziewczyny. mam dzis zalatany dzien najpierw byłam u gina siedzialam tam kilka godzin . Dostalam skierowanie na rozne wyniki i w piatek na usg. Gin mnie nie poznał. Wyniki po to by zobaczyc czy moge brac tabsy na te obfite miesiączki.
Wazyklam sie na tej wadze co w ciazy. I UWAGA mam - 5 kilo! tzn -25 ! 5 mniej niz przed ciaza
fajnie! tylko nie chudnij za bardzo!

Cytat:
Moja jest alergiczką, pierwsze co to alergolog jej stwierdziła AZS, a nie alergię ale problemów ze skórą nie mamy odkąd je pepti. Tyle, że ja cały czas jej piorę w płatkach mydlanych, a do kąpieli używamy ziajki dla alergików. Nic nie zmieniam jak jest dobrze.
eeeee jestem zielona w temacie, myślałam że AZS to właśnie alergia (skutek alergii)

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Cytat:
Pokazuję stosiki
Na drugim - to, co czekało (moje zamówienia z allegro) - niestety kilka pozycji zostało, bo już nie miałam gdzie upchać. M.in. "Androny" Brzechwy czy "Turlututu. A kuku, to ja!"
Na czwartym kilka pozycji od mojej matki. Większość niezupełnie (ehem ) trafia w mój gust (chodzi o styl ilustracji), ale ok, darowanemu koniowi...

a dziękuję, dobrze .
Kto jest zainteresowany dziejami pieniądza w Polsce? Ty czy TZ?

Zosia ślicznie wygląda
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 16:19   #2676
karmeelek
Zadomowienie

Korzystam z chwili, że mała zasnęła.
Dziękuję za gratki dla małej za wagę Zaraz biorę się za szukanie dywanu na all by mała miała gdzie próbować raczkować - u mnie wszędzie panele i mała się ślizga.
Ciastuś tylko nie szalej zbytnio z utratą wagi A tak poważnie to zazdroszczę....
Zosia jest śliczna
Karolina przykro mi, że tyle trudności macie - mam nadzieję, że im M. będzie starszy tym będzie lepiej. Bardzo Cię podziwiam za Twą cierpliwość i wytrwałość.
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 16:27   #2677
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość

fajnie! tylko nie chudnij za bardzo!
)
Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Ciastuś tylko nie szalej zbytnio z utratą wagi A tak poważnie to zazdroszczę....
.
ale dziewczyny ja wlasnie nic w tym kierunku nie robie. Fakt niejem regularnie. Ale za to nie jem mało (jesli jem ) no i jem slodycze, czesto wieczorem, no i juz jakos miesiac temu robilam ostatnie cwiczenia(nie moge ie zabrac za nie spowrotem) Waga mi leci tak poprostu.

Nie mowie zebym byla zla z tego powodu bo sie ciesze. Ale osiagnełam swoj cel ktorego nie moglam osiagnac przed ciąza a wtedy diety cwiczenia itp i dupa.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-13, 16:38   #2678
karmeelek
Zadomowienie

Ciastuś to fajnie, że to tak samo z siebie wyszło ale pamiętaj, że jeśli dalej będziesz chudła mimo nieodchudzania się to zrób kontrolnie badania.
Moja jeszcze śpi - normalnie szok hihi.
bebe moje gratulacje bo nie miałam okazji pogratulować fasolki
Swego czasu zastanawialiśmy się nad drugim brzdącem bo miałabym już pomoc po jego narodzinach ale odpuściliśmy na 3-4 lata. Zresztą założyłam już wkładkę - przy tabletkach miałam okresy co 1,5 tygodnia. Jutro znów do gina na usg i sprawdzić czy wkładka się ułożyła dobrze.
Stary 2013-03-13, 16:38   #2679
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
ale dziewczyny ja wlasnie nic w tym kierunku nie robie. Fakt niejem regularnie. Ale za to nie jem mało (jesli jem ) no i jem slodycze, czesto wieczorem, no i juz jakos miesiac temu robilam ostatnie cwiczenia(nie moge ie zabrac za nie spowrotem) Waga mi leci tak poprostu.

Nie mowie zebym byla zla z tego powodu bo sie ciesze. Ale osiagnełam swoj cel ktorego nie moglam osiagnac przed ciąza a wtedy diety cwiczenia itp i dupa.
może ćwiczeniami podkręciłaś sobie przemianę materii , jak wcześniej pisałaś że latasz do wc, i może dlatego i tak fajnie poszło
Stary 2013-03-13, 16:39   #2680
karmeelek
Zadomowienie

I koniec spania....
Stary 2013-03-13, 16:42   #2681
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
I koniec spania....
dobre i to

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-13, 16:49   #2682
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej, podczytuję Was trochę, ale nie za bardzo mam wenę na pisanie. U nas nieciekawie. Po początkowej poprawie stanu skóry po Pimafukorcie (mieliśmy stosować 5 dni) przeszliśmy zgodnie z zaleceniem na Hydrocortizon i znów jest źle Znów całe ciałko w plamach, czerwonych, łuszczących, mniej zdrowego ciała niż tych cholernych plam, a lekarka będzie dopiero w poniedziałek (dzwoniłam w ten w jej nie było)
Linka doczytałam, że M ma plamki. U nas zaczęło się od kilku na pleckach i tak się pogarszało z dnia na dzień. One są czerwone, okrągłe ciemniejsze na brzegach, jaśniejsze w środku, pod kolankami i paszkami plamy są rozlane. Może pokaż to pediatrze, żeby się nie zaostrzyło jak u nas.
Poza tym ząbki dają w kość, ryk w dzień i w nocy, bez syropu nie daje rady.
Jakby tego było mało cały weekend do wczoraj była u nas wojna o chrzestnego, w końcu po wielu bojach mąż się zgodził na mojego kandydata a ten nam odmówił...W rodzinie tż wielki kwas. W rezultacie oboje chrzestni są z mojej strony- czyli siostra i szwagier
I dziś przyszły szpilki które zamówiłam sobie na chrzest i są za małe a jedna uszkodzona i muszę odesłać ehhh
ojej biedaczek, ile Ty się namęczysz z chrzestnymi myślę że jednak dobrze wyszło , jakby miał się zgodzić choc nie miał ochoty to byłoby jeszcze gorzej
Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Mojej koleżanki córka, miała przesuszenia na skórze, właśnie takie okrągłe z ciemniejszymi brzegami i okazało się że to łojotok
hmmm ciekawe, Mały miał bardzo długo przesuszoną i zaczerwienioną skórę na plecach, zeszlo samo ale do dziś nie wiem co to było
Cytat:
Pokazuję stosiki

a dziękuję, dobrze .
wow! no nieźle poszalałaś Zosia słodziutka mam nadzieje że jej narzeczony podobnie znosi podróże
Cytat:

mój Mały tak samo a już myślałam że tylko mój tak malo na raz zjada.
my jak najbardziej mleczni, dziennie w trójkę wypijamy litr mleka, czasem więcej
Cytat:

wow gratuluje no to pochwal się ile teraz ważysz, jest 4 z przodu? ja dziś zobaczyłam 49,3 parę lat nie widziała takiej wagi

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

mam pytanie do dziewczyn które maja fotelik britax first class, czy fotelik opiera się o przednie siedzenie? czy jest zupełnie sztywny czy jednak trochę da się nim poruszyć?

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2013-03-13 o 16:45
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 16:49   #2683
ewka5891
Zakorzenienie

Była u nas Hv młody waży 8150
Wlasnie wracamy z zakupów ale sie dzisiaj nalatalam będę robić sałatkę bo jakoś mnie ochota naszla

Wanilka, Prince szczupłe laski z Was!

Karolina mam nadzieje, ze w koncu u M sie poprawi. Zazdroszczę cierpliwości

Dep fajna kolekcja i Zosia przesliczna

Modnisia chyba jeszcze zaszalala z zakupami, super

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 16:50   #2684
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:

masz wiecej zajęć z małą, mniej czasu na jedzenie i nanosisz się dziecka i widać efekty
Stary 2013-03-13, 17:02   #2685
katja_22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
mój Mały tak samo a już myślałam że tylko mój tak malo na raz zjada.
my jak najbardziej mleczni, dziennie w trójkę wypijamy litr mleka, czasem więcej
Mój smyk też nie zjada dużo na raz, właśnie tak po trochu

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Wlasnie wracamy z zakupów ale sie dzisiaj nalatalam będę robić sałatkę bo jakoś mnie ochota naszla
Co tam kupiłaś?

za wagę
Stary 2013-03-13, 17:12   #2686
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
masz wiecej zajęć z małą, mniej czasu na jedzenie i nanosisz się dziecka i widać efekty
czemu na mnie mało to działa ?
Stary 2013-03-13, 17:16   #2687
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
wow gratuluje no to pochwal się ile teraz ważysz, jest 4 z przodu? ja dziś zobaczyłam 49,3 parę lat nie widziała takiej wagi?
no co ty nigdy nie mialam 4 z przodu tzn niepamietam juz nawet keidy to bylo. Mam 169 teraz waze 55. przed ciaza 60.Ale mam taka budowe ze jak wazylam 52 kazdy mowil ze mam anoreksje tzn chodzi o góre. Uda wtedy byly wg mnie fajne

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2013-03-13, 17:20   #2688
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
czemu na mnie mało to działa ?
nie narzekaj bo jeszcze trochę ci zostało do celu jak wpadne w wkacje do mikołajek to cię na ulicy nie poznam
Stary 2013-03-13, 17:21   #2689
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
cudnie
Cytat:
Pokazuję stosiki

a dziękuję, dobrze .
super Zosia ale sie zmnieniła, ale nadal widac jaka maleńka jest
Cytat:
Hej, podczytuję Was trochę, ale nie za bardzo mam wenę na pisanie. U nas nieciekawie. Po początkowej poprawie stanu skóry po Pimafukorcie (mieliśmy stosować 5 dni) przeszliśmy zgodnie z zaleceniem na Hydrocortizon i znów jest źle Znów całe ciałko w plamach, czerwonych, łuszczących, mniej zdrowego ciała niż tych cholernych plam, a lekarka będzie dopiero w poniedziałek (dzwoniłam w ten w jej nie było)
Linka doczytałam, że M ma plamki. U nas zaczęło się od kilku na pleckach i tak się pogarszało z dnia na dzień. One są czerwone, okrągłe ciemniejsze na brzegach, jaśniejsze w środku, pod kolankami i paszkami plamy są rozlane. Może pokaż to pediatrze, żeby się nie zaostrzyło jak u nas.
Jakby tego było mało cały weekend do wczoraj była u nas wojna o chrzestnego, w końcu po wielu bojach mąż się zgodził na mojego kandydata a ten nam odmówił...W rodzinie tż wielki kwas. W rezultacie oboje chrzestni są z mojej strony- czyli siostra i szwagier
I dziś przyszły szpilki które zamówiłam sobie na chrzest i są za małe a jedna uszkodzona i muszę odesłać ehhh
ech współczuje problemów, u nas były suche meijsca liczaje na plechach, nogach irekach, ale wystarczyło codziennie nawilżanie balsamem cethaphil i przeszło
Cytat:
My po usg głowy małej. Kontrolne ( w koncu niedotleniona się urodziła). Pani doktor skwitowała że zdrowa jak ryba i w dodtku grzeczna nawet nie zapłakała tylko patrzyła w monitor a Pani doktor jej tłumaczyła co tam widać

Ja jak gotuje małej zupke to piers oddzielnie gotóje i wrzucam pod koniec juz ugotowaną a wodę z tej piersi wylewam
no pięknie

heeej, zaczynam urlop
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 17:23   #2690
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
moja standardowo śpi 30 minut, ale mleko podczas drzemki przyjmuje bez problemu
to fajnie

Cytat:

biedny M, zresztą oboje się męczycie

Cytat:
h. I UWAGA mam - 5 kilo! tzn -25 ! 5 mniej niz przed ciaza
wow

Cytat:
Pokazuję stosiki
fajne stosiki a Zosia

Cytat:
pięknie

Cytat:
Napisane przez katja_22 Pokaż wiadomość
. Jakie kaszki dajecie swoim dzieciom? Co polecacie?
mannę Nestle, mannę z biszkoptami Nestle, mannę z owocami Bobovita i chyba kleik bananowy Babydream (dodaję mu łyżkę do deserku).

Cytat:
niejedna kobieta by tak chciała Zapomniałaś chyba dodać stresik, on też może być przyczyną

Cytat:
ja dziś zobaczyłam 49,3 parę lat nie widziała takiej wagi
pieknie Chciałabym zejść poniżej 50 kg, ale małż krzyczy, że nie wolno

Cytat:
super

Cytat:
to samo chciałam napisać

u nas spokojne popołudnie. Mały się bawi na macie, małż w pracy, a ja się lenię Leoś dalej kiepsko je, ale nie widać, by coś mu dolegało czy dokuczał mu głód. Ciekawe czy ładnie zje wieczorną porcję mleka
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 17:25   #2691
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
nie narzekaj bo jeszcze trochę ci zostało do celu jak wpadne w wkacje do mikołajek to cię na ulicy nie poznam
ja już nie mieszkam w Mikołajkach :p

Ciastek nie które kalkulatory Bmi (to co zaniżają prawidłową wagę ) pokazują że masz niedowagę
Stary 2013-03-13, 17:35   #2692
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Ciastek nie które kalkulatory Bmi (to co zaniżają prawidłową wagę ) pokazują że masz niedowagę
ta?
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
niejedna kobieta by tak chciała Zapomniałaś chyba dodać stresik, on też może być przyczyną
no wlasnie mialam dopisac ze stres chyba jest tutaj winowajcą bo mam go ostatnio duzo.

słyszalyscie o tym ze ojciec skatował niemowle i walczy teraz o zycie? normalnie zabiła bym

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2013-03-13, 17:53   #2693
Mandragorrka
Zakorzenienie

Byłam na basenie, a teraz mam chwilkę na neta bo przyjechali teście do małej

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 17:59   #2694
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Heej ! Nie mam czasu nie lubie nie miec czasu.
Nadrobilam ale jiz na wiecej nie dam rady musze powiesic pranie naszykowac oboad nabjutro posprzatac i do spania ehh...

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 18:01   #2695
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Heej ! Nie mam czasu nie lubie nie miec czasu.
Nadrobilam ale jiz na wiecej nie dam rady musze powiesic pranie naszykowac oboad nabjutro posprzatac i do spania ehh...
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 18:10   #2696
pumas
Zakorzenienie

Jest biały dym !
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 18:10   #2697
Maciejka__
Zakorzenienie

Karolina - może mąż wiedział, że ten Twój kandydat nie chce być chrzestnym i dlatego proponował innego kandydata. Wolał kogoś innego ze swojej rodziny, Twojej, czy kolegę? Jak wiesz u mnie też rodzice chrzestni są z mojej strony, tylko to nie jest małżeństwo, a rodzeństwo. Myślę, że oboje się z tego cieszą.
Czytałaś ulotkę? http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=1721
Może zamiast na sterydy, to trzeba przejść na antybiotyki.
Jak czytałam o leczeniu AZS encortonem (brałam encorton, tylko na coś innego), to pacjenci na forach pisali o leczeniu sterydami i stopniowym przechodzeniu na antybiotyki, a co po nich, to już nie pamiętam.
*
Już wiesz, co Marcinkowi pomogło, a co pomaga w mniejszym stopniu - to dużo! Na pewno uda się dobrać leki.
*
Na plamy dostałam kiedyś m.in. balsam do kąpieli z apteki na bazie oleju słonecznikowego z niewielkim dodatkiem czego przeciwświądowego. Oczywiście miał tylko łagodzić skutki, bo choroba musiała minąć sama.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 18:25   #2698
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Ale słodko Zosia wyglądaa ile godzin w jedną stronę jechaliście?
coś koło 4. Normalnie można tę trasę zrobić w 3, ale w tym wypadku mieliśmy po 2 postoje, bo Zosia a to się obrobiła (prawie po pachy, jak na złość ), a to trzeba było ją nakarmić i my przy okazji kupiliśmy sobie kawę. Do Francji będzie jednak znacznie dalej - musimy zrobić dziennie po 700 km, jak się dołoży do tego postoje, to wyjdzie caluteńki dzień w trasie, trochę się jednak boję

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Kto jest zainteresowany dziejami pieniądza w Polsce? Ty czy TZ?
tym akurat TŻ Trochę zbiera, ale czysto amatorsko, nie ma żadnych imponujących zbiorów.
Reszta książek moja

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 18:27   #2699
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Takiego z dzieckiem? Nie piszę się. Wiesz ja jest - dziecko jest urocze i cudne, ale matki bywają harpiami Wiem co mówię

A czegóż Ty chcesz od tego kompleciku? Bardzo fajny. A jaka cena! Sama bym brała Tylko młody źle w różu wygląda

Sprawdzałaś jak młody wyglądałby w różowej sukience?

Cytat:
a do tego nadal ma chrypę, katarku minimalna ilość(nawet nie ma co odciągać), żadnych więcej objawów-czy powinnam się przejmować??
Osobiście bym się nie przejmowała, dopiero jak by miała kaszel.
Jakiś czas temu moja miała katar i też nie szliśmy do lekarza. Zresztą na początek pediatra i tak poleca podawanie wit.C, calcium, sól do noska i odciąganie wydzieliny.

Cytat:
Witam z rana z kawą mała próbuje zastnąć a ja popijam kawe i siedze przy kompie. Ona zawsze zasypia sama w łóżeczku kładę ja daje smoczek i wychodze czasem muszę podac jej jeszcze kilka razy smoka i ona usypia sama. Nie zasnie na rękach bujana.
Super, ciesz się że sama zasypia.

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Hej. Od 2 dni brzuch mnie boli, padam Do tego Fabian w nocy budzi się co 15 minut i płacze, cyca nie chce, przytulania też nie, tylko żeby go nosić... Padam, normalnie nie mam już sił
Dużo siły dla Ciebie, łatwo nie masz.

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Żeby jeszcze były fajne ubrania ale nie mój rozmiar albo kolor albo fason... to rozumiem. Ale żeby mi się NIC nie podobało? No szok. I do tego jakie ceny w niektorych sklepach Oglądałam płaszczyk rozmiar 80 dla dziewczynki w kolorze granatowym. Nie z myślą, że kupię bo po co ale pooglądać. I jak zobaczyłam cenę to odłożyłam żeby nie zniszczyć. Kosztował 309 zł i to było już po przecenie. Sklep - united colours of benetton. Padłam

Ja też. Mam kupon zniżkowy 20% do Orsay`a i bardzo na niego liczę
Dziękuje
309 za płaszczyk?
Też często tak mam, że idę na zakupy i nie ma kompletnie nic.
Też mam kupon zniżkowy do Orsay'a Muszę z niego skorzystać, lubię żeby z Orsay'a.

Cytat:
hmmmm na porcji czyli na kościach? nie wiem czy wiesz ale niemowlętom i małym dzieciom nie wolno podawać wywarów z kości ponieważ zawierają dużo tłuszczu, w którym gromadzą się antybiotyki, pestycydy, szkodliwe produkty przemiany materii, puryny, metale ciężkie. Wywary z kości są też częstą przyczyną alergii pokarmowych

Mobi zajmuje sporo miejsca, nie miał testów zderzeniowych bo to nowy model i jest skomplikowany w montażu czyli nie nadaje się jeśli masz dwa auta i zamierzasz go przekładać, poza tym jest ok
No proszę nie wiedziałam, że na kościach nie można. Jeszcze nie szykowałam się do gotowania zupki, ale będę pamiętać o tej radzie

Auto mamy jedno więc problem z montażem odpada - będzie zamontowany raz i nie ruszany. Z wielkością fotelika się liczymy, bo te montowane tyłem są na ogół spore. Czyli w sumie możemy brać pod uwagę ten fotelik.

A w ogóle to byłam dzisiaj w sklepie dzieciowym i zaś zadałam pytanie o foteliki montowane tyłem. Na sklepie był jeden z firmy o której nie słyszałam. Sprzedawczyni polecała foteliki Besafe. Jednak wszystko na zamówienie, a to jest niestety jednoznaczne z zakupem. Czyli nie ma możliwości przymierzenia.

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Jest biały dym !
A jest Ciekawe kto będzie nowym papieżem. Chociaż szczerze mnie interesowało jak papieżem był Karol Wojtyła, a teraz tak bez szału.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 18:30   #2700
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
ja już nie mieszkam w Mikołajkach :p

A gdzie się przeniosłąś? Bo ja oprócz mikolajek zachczam zawsze olecko gizycko i wiele innych miejsc taka powsinoga ze mnie w wakacje \\
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości