|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Spadków oczekujemy bo dzielnie dietujemy- Dieta South Beach część XIV
A ja jem orzeszki i suszone blueberries
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
w snach jest zawsze pięknie Ciepły dom, miejsca dość na twe wierne serce Przyjdzie czas spotkać się potarmosić uszy lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć Lecz dziś sobie śnij Małymi kroczkami do celu! |
|
|
|
#2672 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Spadków oczekujemy bo dzielnie dietujemy- Dieta South Beach część XIV
Treść usunięta
|
|
|
|
#2673 |
|
Wtajemniczenie
|
ilewazy pl
asmenaa a ta aplikacja pewnie na wszystkie telefony tylko nie blackberry?
![]() Edytowane przez Arschen Czas edycji: 2013-04-03 o 19:42 |
|
|
|
#2674 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2675 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja jest lepsza
![]() Masz Nie dziekuj KLIKPatrzcie co wyczytałam na innym forum jest jakiś chlebek w Pl piekarniach ponoć zdrowy KLIK
|
|
#2676 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2677 |
|
Zadomowienie
|
Ej ja tez chce taką aplikacje!
Monia widze, ze jestes przed @ Neyra stonka potreningu jest bardzo fajna- wszystko ci super podliczy, tylko najczęsciej potrzeba wagi. Ja się wspieram ilewazy, bo tam rozpisane jest ile g jest w kubku czy łyzce. Poza tym polecam wam z całym secem polubić potreningu na fb- caly czas wrzucaja super artykuly i w ogole
|
|
|
|
#2678 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj było zło, szatan i niedobro, więc powinnam iść leżeć krzyżem w zadośćuczynieniu, ale po prostu postanawiam poprawę i cały kwiecień bez ani jednego grzeszka, o. I bez żadnej słodkości (prócz owoców i ewentualnie stewii), w tym momencie czuję się tak przesłodzona, że zaraz zwymiotuję cukrem. Koniec. Postanowione.
---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Miałam się zważyć poświątecznie, ale na dniach będę miała okres, także waga pewnie i tak będzie w górze. Zważę się za tydzień. Może jak coś to ewentualna nadwyżka świąteczna już zejdzie ![]() Robić jakieś ograniczenia węgli czy coś po tym świątecznym i poświątecznym obżarstwie? Czy normalnie jechać moje max. 6 porcji?
Mydła, oleje, no poo Edytowane przez Kretka666 Czas edycji: 2013-04-03 o 20:53 |
|
|
|
#2679 |
|
Zakorzenienie
|
nie przed @
, mam dostac za 17 dni dopiero zjadlam 1/4 sernika i teraz jem warzywa, to juz ostatnie danie na dzis
|
|
|
|
#2680 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Węglowodany na wieczór złe nie są, nie ma co przesadzać. Chyba, że ktoś ewidentnie nie może, bo tyje - każdy organizm jest inny. Ale zjedzenie węgli na wieczór nie skutkuje z założenia +2 kg z rana Choć podkreślam, każdy organizm jest inny. Sama mówię o swoim, żrem 2 kromki chleba na kolację i nie umarłam jeszcze Poza tym są teorie za białkowymi kolacjami, są takie za pełnowartościowymi kolacjami, teorii jest mnóstwo. Jak to teorii.
|
|
#2681 |
|
Zadomowienie
|
Neyra musisz sobie to wyliczyc. Nie ma tak, ze kazdy powinien zjesc 100g węgli czy białka.
Zazwyczaj zakłada się 40% węgli, 30% białka, 30% tłuszczy. Tylko, ze jestes na SB to zapewne będzie inaczej :P Ja to zawsze tak liczę poszperaj tutaj na blogu : niebieskoszara.blogspot.c om/2013/03/197-2550kcal-kilka-sow.html Kretko oczywiscie, ze wegle na wieczor nie są złe! Jednak ja mowie ze swojego doświadczenia- wole je unikac wieczoremi, bo moja przemiana materii bardzo leci w dół i ich nie spalam. Owoce wpisuje w rozpiske, ale jem je rano, więc nie mam problemu jesli zjem ich więcej. |
|
|
|
#2682 |
|
Zakorzenienie
|
Na SB węgli wychodzi dużo mniej - asmenaa o tym kiedyś pisała nawet na swoim przykładzie, także rozkładem nie ma co się przejmować według mnie, a trzymać się zasad
Sama nie trzymam się kurczowo rozkładu, jem intuicyjnie mniej więcej W50/T30/B20, jak wieczorem wrzucam w tabelkę wszystko co zjadłam to tak zwykle wychodzi, kalorycznie średnio 1600 kcal. Nie liczę, żywię się tak jak się nauczyłam na SB
|
#2683 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wracaj na SB, szybko ! ![]() Ja bym zredukowała o jedną porcje, max. 2 i to tylko do końca tygodnia powiedzmy... ![]() Cytat:
A czasem tak jest... że zjem duży obiad i już głodna nie jestem... I tak ni w du*pkę ni w oko, bo jak zjem o 18 obiad to kolacje o której mam zjeść żeby iść spać ze spokojnym sumieniem o 23 ??? ![]() Nie wiem ![]() Arschen - ten chlebek jest mega, musze obczaić gdzie go kupię |
||
|
|
|
#2684 |
|
Zadomowienie
|
Kretka jednak SB to dietka, ktora opiera się na malych porcjach wegli
![]() Ja sobie rozplanowalam jedzonko na jutro Suma dobowa: 1539kcal, 111g (29%) białko, 49g (29%) tłuszcze, 163g (42%) węglowodany Prawie idealnie. W sumie mało, ale nie będę nic na mus robić
|
|
|
|
#2685 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A po przemyśleniu nie będę nic redukować, bo ja jem tak 4-6 porcji zwykle, więc po prostu będę się tej niższej granicy trzymać Też miałam ten problem i znalazłam tylko jedno rozwiązanie niestety - przesunięcie obiadu... Jadłam kiedyś o 17, teraz o 15 i spokojnie do godziny 20 robię się głodna, więc jem kolację. Nie lubię wciskać w siebie jedzenia jak nie jestem chociaż troszkę głodna, całą dietę przeszłam jedząc co 3 godziny bez uczucia głodu (co jest fajne jak na dietę, że się nie głoduje), a teraz już sobie pozwalam na dłuższe przerwy między posiłkami, takie, jakie mojemu organizmowi pasują Czyli mniej więcej śniadanie - 4 godziny - II śniadanie - 3 godziny - obiad - 5 godzin - kolacja. Przy czym II śniadanie to lekki posiłek typu jogurt / twaróg i owoc.Nie możesz przełożyć sobie obiadu na wcześniej? Bo 17-18 to faktycznie ni w tą, ni w tamtą. Cytat:
Ale są w ogóle, więc nie ma obawy, że będą takie skutki jak przy Dukanie, bo SB nie jest niskowęglowodanową dietą.Mało nie jest, dziewczyno, ja na stabilizacji tak jem! Białka tylko mniej.
|
|
#2686 | ||
|
Zakorzenienie
|
7kg.
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A ja zawsze z TŻ jem obiadek po pracy i też tak lubię... Czasem też jest tak że przychodzę z pracy i jeszcze ćwiczę a potem jem obiad i to wtedy tak koło 18 właśnie jem... ![]() Ehhh... Muszę to przemyśleć... Albo jak jem późno obiad to zjem małą, lekką, białkową kolacje i tyle... ![]() Hej laski Zjadłam właśnie owsiankę z pomarańczkiem,kiwi i masłem orzechowym - czyli standard ![]() ALE DODAŁAM: Siemie lniane - 1 łyżkę... Pychaaa !!! I nie muszę jeść tego gluta Rano tez był skalpel nr 20 Dziś będzie dobry dzień |
||
|
|
|
#2687 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2688 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() Kretko nie ma sensu obcinac wegli, jesli mamy odstępstwa od diety to kontynuujemy ją normalnie, nie 'każemy się' np głodówką ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Mi też wariował aż w koncu sie poddalam bo mialam PW i ciagle mi wyskakiwalo okienko, ze mam, nie moglam nic zrobic ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- kala takie "surowe" siemie to nie wiem czy ma jakies wlasciwosci Ja tez nie jadlam gluta, zalewalam wodą, czekalam 20 minut i wtedy je spożywałam. Ziarenka byly lekko śliskie, żadnego gluta
w snach jest zawsze pięknie Ciepły dom, miejsca dość na twe wierne serce Przyjdzie czas spotkać się potarmosić uszy lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć Lecz dziś sobie śnij Małymi kroczkami do celu! |
|
|
|
#2689 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2690 | |
|
Zakorzenienie
|
kala jesli idziesz spac o 23 a nie jest Ci wygodnie przesuwać obiad na wczesniej niz 18 to o 21 spokojnie mozesz zjesc lekka kolacje
Zalezy jeszcze czy czujesz glod (i jak duży) do tej 18? Bo ja np w pracy mialam przerwe od 13 do 18 i jak wracalam do domu to bylam tak okropnie glodna, ze jadlam wielki obiad i potem juz nie mialam ochoty na nic ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- ![]() zjadlam wlasnie standardowe śniadanko a teraz piję herbatę czerwoną tż mi się rozchorował i śpi z boku mam nadzieje, ze mnie nie zarazi! ![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
Albo zasady SB albo rozkład BWT. SB zaklada mniej wegli.Hmmm nie wiem?? Bo nie mialam nick blackberry ani nikt z mojego otoczenia. Masz w nim cos takiego jak "sklep google" ??
|
|
|
|
#2691 | |
|
Zakorzenienie
|
Leci mi chyba z cycków i z rąk trochę... Ale nie wiem bo ich akurat nie mierzę...
![]() Generalnie nie widzę tych 7kg. ![]() I nikt mi nie mówi że schudłam ![]() W sobotę dam foty... ![]() Cytat:
Pewnie że ma właściwości to mielone Ale ja do owsianki dałam właśnie ziarenka A czy ziarenka zalałam wodą czy proszek to i tak dla mnie glut to był i się zmuszałam do tego, a tak w owsiance "wjeżdża" aż miło
Edytowane przez kala2505 Czas edycji: 2013-04-04 o 09:46 |
|
|
|
|
#2692 | |
|
Zakorzenienie
|
Czubki ha ha ha
Bylam wczoraj na lotnisku i jak wracalam autobusem to patrze: darmowe wi fi to sobie wlazłam ![]() Ale jak tylko wjechalismy do miasta to zaczelo zanikac i sie wkurzylam i wylaczylam:/ ale takie pysznosci jadlam po drodze i mam wizaz w telefonie a Wy nie nanananana ![]() ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
na pewno widac 7kg !! Ja jestem podlamana, muszę przeanalizować co robię źle, przeciez nie bede cwiczyc do utraty tchu bo to też bez sensu... Slonce siemię lniane mielone traci swoje wlasciwosci lepsze jest w ziarenkach. Chyba ze przed spozyciem sie zmieli samemu. Bo w tym mielonym zachodzi reakcja z powietrzem i uciekaja witaminki.
|
|
|
|
#2693 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2694 | |
|
Zakorzenienie
|
Jakie pyszności... ![]() Coś jadła Właśnie se ściągnęłam tą aplikacje też ![]() [QUOTE=asmenaa;40121281]Czekamy na zdjecia na pewno widac 7kg !! Ja jestem podlamana, muszę przeanalizować co robię źle, przeciez nie bede cwiczyc do utraty tchu bo to też bez sensu... Nie widać aż tak mówię Ci... ![]() Już by mi ktoś powiedział... a tu nikt prawie... No i to jest 7kg. przez 3msc... a ja ważyłam 78 więc mam z czego zrzucać... ![]() No nic zobaczymy w sobotę... ![]() Cytat:
![]() Ja teraz mam ziarenka i będę sobie do tej owsianki dodawała Ten pomysł w ogóle wzięłam z tych rad Chodakowskiej co Lady wrzuciła linka wczoraj... |
|
|
|
|
#2695 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2696 |
|
Zakorzenienie
|
No z cycków mi tak spadło że masakra...
![]() Trochę po twarzy no i te ręcę tak ostatnio zauważyłam... A dół stoi jak zaczarowany Fuuuuuuu****ck ![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- hahaha pamiętam to !!! ![]() Wiedziałam że to tu wykorzystasz
|
|
|
|
#2697 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobilam Was!
![]() Jezu widze ze nie tylko ja mam kryzys! Matko co to sie dzieje
|
|
|
|
#2698 | |
|
Zakorzenienie
|
Moja ulubiona emotka:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
No bo wiosny nie ma ![]() Wszystko przez tą zimę... I to jest udowodnione naukowo, że przy cieplejszych temperaturach i ładniejszej pogodzie się szybciej chudnie...
|
|
|
|
|
#2699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Boze no nie? Napewno cos w tym jest! Chodze głodna, mam jakies nieoczekiwane zwroty akcji Masakra, stracilam swoja stabilnosc emocjonalna sprzed swiat
|
|
|
|
|
#2700 |
|
Zakorzenienie
|
kala Ty i te Twoje emotki
![]() ja dalej nie rozumiem dlaczego w innych watkach mi nie dzialaja ![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Pociesze Was: ponoc wiosny nie bedzie i ma sie z tej zimy od razu zrobic lato (duze skoki temperatur)
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:35.