|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Dot.: Zapuszczanie włosów część III
Cytat:
A przecież to jest odżywka, a jej nie nakładamy na skalp
Edytowane przez fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69 Czas edycji: 2013-08-29 o 13:47 |
|
|
|
|
#2672 |
|
Raczkowanie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;42520755]Ale czekaj, mówisz o Fructisowych szamponach? To się nie dziwię, u mnie też siały spustoszenie, ale już silikonowymi cudami włosów nie myję.
A przecież to jest odżywka, a jej nie nakładamy na skalp [/QUOTE]tak wiem i nie nakładam tylko przez te szampony mam traumę ![]() Skoro mówisz, że jest spoko to wypróbuję
|
|
|
|
#2673 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Przede wszystkim jeszcze jedna wskazówka: czytaj i porównuj składy! To bardzo przydatna umiejętność i łatwo będziesz mogła zobaczyć, co ci odpowiada a co zupełnie nie. |
|
|
|
|
#2674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie taką odżywką jest ten Potters. Czy jakieś tam Radicale mogą być rypaczami? Bo znalazłam próbki: - Łopianowy Herbal Care - Framona - Wzmacniający szampon Radical Chociaż może znó kupię piwną Barwę? Albo jajeczną...?
|
|
|
#2675 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2676 |
|
Zadomowienie
|
Powiem Wam, że podziwiam Was, że stosujecie aż tyle odżywek i tak się na tym znacie! Ja zainteresowałam się, że jest z nimi coś nie tak jakoś na wiosnę. Oczywiście szukałam szamponów, testowałam i wypadania nie zmniejszyłam. Aktualnie stosuję ten szampon i po myciu na końcówki włosów nakładam ten jedwab. Powiem Wam, że na razie jestem zadowolona. Włosy są dłużej świeże i lepiej się układają, nie plączą aż tak. Planuję wybrać się w weekend na konkretne zakupy i zakupić polecany przez Was bursztynowy Jantar. Boję się mocniej kombinować, ponieważ mam już dość długie włosy (do połowy pleców) i największa ich zmora - są cienkie i są rzadkie. W przeciwieństwie do mojej starszej siostry, która ma idealne włosy
![]() Jak dobrze, że jesteście!
|
#2677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2678 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2679 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Zapuszczanie włosów część III
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;42522016]Używasz poza tym jakiś odżywek/masek? I błagam, odstaw Biosilk bo można się nabawić przy nim niezłego przesuszu końców.[/QUOTE]
Tez mam ten jedwab. Kupilam go osatnio na przecenie w rossmanie. Mam go wcale nie uzywac? Mam go czym zastapic wiec biedy nie ma Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2680 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów część III
Haha, ja się wczoraj dowiedziałam, że mama kupiła taki jedwab z myślą o mnie, bo właśnie zobaczyła go w promocji w Rossmanie
. Powiedziałam, że raczej nie skorzystam . Kupiła też jakaś...maseczkę z zieloną glinką, o taką https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ory-glowy.html - brzmi lepiej, chyba ten podarek mogę spokojnie od niej przyjąć, hm ?edit: właśnie doczytałam, że ta maska ma w składzie parabeny. Odradzałybyście w takim razie? Edytowane przez Lisciolaz Straszliwy Czas edycji: 2013-08-29 o 15:13 |
|
|
|
#2681 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Zapuszczanie włosów część III
Cytat:
Miałam Biosil i u mnie powodował końcówkową tragedię na głowie.
|
|
|
|
|
#2682 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Zapuszczanie włosów część III
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;42522680]Mówisz, że kruszą ci się końce, więc ten jedwab tylko je wysuszy bardziej podczas dłuższego uzywania. Gdy ma się zupełnie zdrowe końce, to jeszcze używałabym go raz na ruski rok, ale i tak chyba bym nie ryzykowała
Miałam Biosil i u mnie powodował końcówkową tragedię na głowie.[/QUOTE]Eee to nawet jego nie odstapie kolezance bo zal mi jej wlosow: ) dobre miejsce to smietnik xD Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2683 | |
|
Zadomowienie
|
Zapuszczanie włosów część III
Cytat:
Nie lubię oleji, nie mam na to czasu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2684 |
|
Zadomowienie
|
No to mnie teraz przestraszyłyście! Znajome mi polecały i sądziłam, że wiedzą co robią, bo zawsze mają zadbane włosy... Dziękuję za uprzedzenie!
Tak jak wspomniałam zaczynam terapię włosów dopiero i na razie nie stosuję żadnych masek, jedynie kiedyś zakupiłam na spróbowanie odżywkę TĘ. Włosy po niej ładnie błyszczały, ale wiem, że to nie dla mnie, bo nic więcej nie pomogła.Wtedy też odnalazłam Was na wizażu! Przeżyłam urlop i teraz wybieram się na zakupy aby odświeżyć to czego już nie mam i zakupię ten Jantar. Muszę także zacząć dostarczać organizmowi różne witaminy.
|
#2685 |
|
Raczkowanie
|
Trochę się nie udzielałam ostatnio, ale nadal hoduję włosy. No i podczytuję też. A propos jedwabiów do włosów od siebie polecam serum z Green Pharmacy - świetne jest i bardzo fajny skład ma
![]() A poniżej zdjęcie czupryny z dzisiaj. Tak się nieco dziwnie ułożyły ale widać dokąd sięgają mniej więcej. Coraz bliżej ta wymarzona długość ![]() |
|
|
|
#2686 |
|
Rozeznanie
|
A ja mam parę pytań
1.Gdzie kupujecie jedwab CHI? Znajdę go w hebe? ![]() 2. Co sądzicie o glicerynie dodawanej do olei/masek? 3. Jakie oleje 'polecane' do wysokoporów prócz kokosowego, arganowego, lnianego i z pestek winogron (bo te już testowałam ) ?Jeżeli mowa o odżywkach, to Garnier AiK nie podbił moich włosów, ale za to ten sprawia się świetnie, zresztą jak bawełniana Isana i Mrs. Potter's z aloesem
|
|
#2687 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A jedwab CHI kupuję w takiej małej drogerii w mieście, gdzie obecnie mieszkam. Płacę za niego jakieś 4-5 zł, nie więcej. Co do olei, spróbuj olej ze słodkich migdałów. Można zamówić na DOZie za 12 zł z Profarmu, jestem z niego okrutnie zadowolona, także używam go do twarzy (mam cerę suchą). |
|
|
|
|
#2688 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Mam takie małe pytanko do dziewczyn ze Śląska ( okolice Katowic, Chorzowa, Bytomia)...wiecie może czy da się dostać gdzieś u nas stacjonarnie kosmetyki Babci Agafii?
|
#2689 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2690 |
|
Rozeznanie
|
Nie udzielam się, ale czytam Was zawzięcie i chociaż wciąż oswajam się z analizowaniem składów kosmetyków idzie mi to coraz lepiej. Za 3 dni szkoła więc z pewnością nie będę mogła Was tak często podczytywać, ale pomimo wszystko walki o zdrowe i długie włosy nie zakończę. Dziś jestem zadowolona ze stanu swoich włosów i chociaż jeszcze kawał drogi przede mną, nie poddaję się i walczę o jedno ze swoich marzeń
Od września mam zamiar kontynuować wcieranie Jantara bo prawie cała buteleczka zalega w mojej łazienkowej szufladce Przed pójściem do szkoły zdecyduję się chyba jeszcze na minimalne podcięcie końcówek, co myślicie o tej decyzji? 29.08 ..jpg Dodam tylko, że włosy na zdjęciu są sprzed chwili, rozpuszczone po całodniowym ślimaczku. Z natury włosy są proste jak druty
|
|
|
|
#2691 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja w Hebe go nie widziałam, ale możesz zapytać kogoś w drogerii PS. Właśnie niedawno ślęczałam nad półką z odżywkami do włosów i milion razy analizowałam skład tej odżywki, która świetnie sprawdza się na Twoich włosach. Z tego co pamiętam, mamy bardzo podobne włosy więc może moim również podpasuje? Chyba kupię, ale najpierw muszę ZACZĄĆ tą z Nivei bo mama mnie wymelduje z domu jak zobaczy tyle odżywek na półce
|
|
|
|
|
#2692 | ||
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Zapuszczanie włosów część III
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2693 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Zapuszczanie włosów część III
Macie jakies wlosowe inspiracje?
Ja zakochana jestem we wlosach Megan Fox: ) taka dlugosc jest moja wymarzona: ) Generalnie wiem ze jest zrobiona ale dla mnie jest zrobiona dobrze i cholernie mi sie podoba: )Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2694 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Zapuszczanie włosów część III
Cytat:
|
|
|
|
|
#2695 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Zapuszczanie włosów część III
Cytat:
dziękuje
|
|
|
|
|
#2696 |
|
Zakorzenienie
|
Umyłam wlosy rypaczem, schną i zapowiada się, że będą piękne tzn. takie jak lubię, puszyste i sztywnawe. I jeszcze jedną rzeczą się chciałam podzielić: mój odrost ma już jakiś centymetr (około). Nic w tym dziwnego, gdyby nie fakt, że hennowałam ostatnio 15stego sierpnia czyli dwa tygodnie temu!!
|
|
#2697 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2698 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2699 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Czyli jak, samo mycie rypaczem bez nakładania odżywek sprawdza się? |
|
|
|
|
#2700 |
|
Raczkowanie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;42538898]Ha, podziwiam przyrost, u mnie gdy pojawia się 0,7 cm w miesiąc to jest dobrze
![]() Czyli jak, samo mycie rypaczem bez nakładania odżywek sprawdza się?[/QUOTE] Mam to samo... 0,7cm w miesiac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:32.

i nie nakładam tylko przez te szampony mam traumę 

. Kupiła też jakaś...maseczkę z zieloną glinką, o taką