![]() |
#2671 |
Raczkowanie
|
Dot.: Uniwersytet Łódzki część II
Tak, mam zaakceptowane zdjęcie tuż po zakończeniu rekrutacji składania dokumentów. A obecnie czekam na status "kandydat został przyjęty na studia", bo zapomniałam wysłać oświadczenie i dlatego wysłałam dopiero w czwartek. Mam nadzieję, że będę miała zmieniony status w poniedziałek lub wtorek.
studentka UŁ - przyszła informatyczka ![]() Ćwiczę z P90X i inne: Biegam - 4 razy w tygodniu Jeżdżę na rowerze - 3 razy w tygodniu Hula hop z masażem - klika razy w tygodniu przez 30 min. plat.wib. - codziennie przez 20 min. |
![]() ![]() |
![]() |
#2672 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Uniwersytet Łódzki część II
Cytat:
Ale lepiej poszukaj jakiejś wzmianki na stronie ew. zobacz na terminarz tam powinno pisać do kiedy są zapisy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2673 |
Przyczajenie
|
[QUOTE=Bronkar;41881157]Mogłaś użyć wyszukiwarki, przecież wątek o wynajęciu mieszkań istnieje.
![]() Masz -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=704631&page=8[/QUOTE Otóż dla Twojej informacji - zamieściłam moje ogłoszenie też w wątku, do którego link mi podesłaś, ale że nie każdy tam wchodzi, to napisałam też tutaj. Chyba świat się nie zawalił od jednego wpisu odbiegającego od tematu. Pozdrawiam Edytowane przez maggie205 Czas edycji: 2013-07-21 o 09:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#2674 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2676 |
Raczkowanie
|
Zaskakujesz mnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2677 |
Przyczajenie
|
Witam, wybiera się ktoś może na Biotechnologię na wbioś ?
![]()
#2678 |
Raczkowanie
|
[1=5e39f43c776cd63a5691dbe eeb4c12a7b21f7a21_63e1948 2c3766;41886013]Ja mam zaakceptowane zdjęcie, a status bez zmian
![]() Warunki na UŁ zawsze są płatne. W zacytowanym wyżej fragmencie jest informacja, ile kosztuje warunek na II kierunku, ale to nie znaczy, że na pierwszym kierunku jest darmowy. Wysokość opłaty zależy od wydziału, ja spotkałam się z 500 i 400 zł za 1 przedmiot. Jeśli ktoś weźmie 2 warunki, to oczywiście kwota się podwaja. Na niektórych kierunkach nie można mieć 2 warunków jednocześnie (nie pytajcie mnie teraz, na których, bo nie wiem, interesują mnie tylko moje kierunki). Jeśli chodzi o przedmioty, z których nie można mieć warunku, to czasem przy siatce godzin jest taka informacja. A jeśli jej nie ma, to dowiecie się tego już na studiach.[/QUOTE] I jak to wtedy wygląda jeśli nie zaliczy się przedmiotu z którego nie można wziąć warunku? Wyrzucają Cię z kierunku czy jak? Jeszcze jedno pytanie słyszałem, że niektóre przedmioty tylko się zalicza a z niektórych są egzaminy. Czym to się różni zaliczenia prostsze? |
![]() ![]() |
![]() |
#2679 |
Przyczajenie
|
Być może zadam głupie pytanie, ale na stronie na UŁ nie znalazłam dokładniejszej informacji.
Chcę zrobić przelew za opłatę legitymacji, ale nie wiem co wpisać w nazwie odbiorcy (ewentualny adres) i w tytule. Wystarczy wpisać to samo co przy opłacie rekrutacyjnej (te same dane), czy coś innego? :< |
![]() ![]() |
![]() |
#2680 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Zaliczenie i egzamin często niczym się nie różnią poza terminem. Egzamin jest w sesji, zaliczenie powinno odbywać się przed sesją. Czasem zaliczenie można dostać za regularny udział w zajęciach czy dotychczasowe kolokwia, czasem trzeba napisać na ostatnich zajęciach kolokwium, które w praktyce jest egzaminem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2681 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- A dlaczego od razu ludzie zakładacie ze nie zdacie i bedziecie mieli zaliczenia? :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2682 |
Kuźnia inspiracji
|
Odp: Dot.: Odp: Uniwersytet Łódzki część II
Uważaj, w końcu będziemy na tym samym kierunku
![]() PS. Jesteś może w grupie pierwszaków UŁ na fb? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2683 |
Przyczajenie
|
Na stronie wydziału filologicznego informacja już się niby pojawiła, ale jest podany tylko numer konta i nazwa banku.
Po prostu chciałabym mieć już wszystkie formalności za sobą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2684 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2686 |
Raczkowanie
|
[1=5e39f43c776cd63a5691dbe eeb4c12a7b21f7a21_63e1948 2c3766;41891038]Na germanistyce za niezaliczenie niemieckiego w 2 terminach na I i II roku wylatuje się ze studiów. Na stosunkach międzynarodowych znam chłopaka, który przez oblanie egzaminu miał powtarzać rok (ale tylko ten przedmiot), złożył więc podanie o zaliczenie kolejnego semestru awansem, zaliczył, egzamin poprawił i złożył kolejne podanie o przeniesienie rok wyżej. Skomplikowana procedura.
Zaliczenie i egzamin często niczym się nie różnią poza terminem. Egzamin jest w sesji, zaliczenie powinno odbywać się przed sesją. Czasem zaliczenie można dostać za regularny udział w zajęciach czy dotychczasowe kolokwia, czasem trzeba napisać na ostatnich zajęciach kolokwium, które w praktyce jest egzaminem ![]() Hmm to gdyby ten chłopak ze stosunków nie składał podania to powtarzałby rok i chodziłby tylko na jeden przedmiot? ![]() Tak się właśnie zastanawiam jak to wygląda na uniwerku bo mój kolega na politechnice nie zaliczył 3 przedmiotów i w tym roku chodził tylko na te, których nie zaliczył. Ale widzę, że na uniwerku mogą od razu wywalić i nie pozwolą powtarzać roku. |
![]() ![]() |
![]() |
#2687 |
BAN stały
|
na PŁ jak nie zaliczysz to płacisz za punkty i idziesz na następny rok i masz dodatkowo na tym roki ten przedmiot.
jak na uniwerku by tak wywalali to sami sobie by robili syf bo i tak cierpią na małą ilość studentów a i nie opłacałoby się z polibudy wynosić na uniwerek jak by się nie dało rady żeby mieć łatwiej. coś mi się wierzyć nie chce, że tak od razu wyrzucają, coś wyssane z palca. |
![]() ![]() |
![]() |
#2688 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Shades - nie wiem, chyba tak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2689 |
BAN stały
|
[1=5e39f43c776cd63a5691dbe eeb4c12a7b21f7a21_63e1948 2c3766;41892847]W moim poście podkreśliłam, że mówię o moich kierunkach. Ile znasz osób, które z polibudy przenoszą się na germanistykę?
![]() Shades - nie wiem, chyba tak ![]() z germanistyki też nie wywalają od tak. bez przesady, nie mieliby wcale studentów na germanistyce jak by tak chętnie wyrzucali ze studiów. |
![]() ![]() |
![]() |
#2690 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2691 |
BAN stały
|
nie kłócę się ale wyobraź sobie jak by wyglądały studia jak by tak wyrzucali byle powodu, połowę kierunków by zamykali. no ale ok, rozumiem, że u Ciebie tak jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2692 |
Raczkowanie
|
A mam jeszcze takie pytanie ogólnie wahałem się między kulturoznawstwem a informatyką i koniec końców wybrałem kulturoznawstwo ale nadal mam wiele wątpliwości czy zrobiłem dobrze.
I teraz kwestia jest taka czy gdybym chciał się w następnym tygodniu przenieść na informatykę to jest taka możliwość? Jutro jeszcze do nich zadzwonię i dowiem się coś więcej, ale może ktoś z was ma jakieś doświadczenia? Ogólnie na nadmiar studentów nie narzekali, dostałem się tam bez problemu, robili na infę 2 rekrutację, może jak zadzwonię i powiem, że jednak chciałbym na tą infę to mnie wezmą? |
![]() ![]() |
![]() |
#2693 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam znajomych na filologiach na UAMie i twierdzą, że tam bardzo łatwo wylecieć i nikt się tymi studentami aż tak nie przejmuje, bo $$$ kręcą im masówki typu pedagogika itd. ![]() Podwożę jutro koleżankę do Łodzi ( będzie oglądać mieszkanie - dostała się na AG ), jak chcecie mi zaszkodzić to wypatrujcie czarnego BMW. ![]()
![]() |
#2694 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2695 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Chłopie my nie mafia, żeby ci szkodzić. A chwalenie się czarnym bmw to żenada. ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Mam koleżankę na filologii angielskiej na 2 roku UŁ i niby straszą, sporo wymagają, a sesję ci co chodzą na na zajęcia zaliczają bez większych problemów, więc nie masz się czego obawiać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2696 |
BAN stały
|
[1=8c5e47fe6e48fd89bc9c227 f1239fe5b9f79e095_5edd717 29ccf0;41894374][/B]
![]() ![]() Chłopie my nie mafia, żeby ci szkodzić. A chwalenie się czarnym bmw to żenada. ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Mam koleżankę na filologii angielskiej na 2 roku UŁ i niby straszą, sporo wymagają, a sesję ci co chodzą na na zajęcia zaliczają bez większych problemów, więc nie masz się czego obawiać.[/QUOTE] ja się nie obawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2697 |
Raczkowanie
|
Skąd mam wziąć to oświadczenie o wysokości składek na ubezpieczenie zdrowotne? Z zus'u? I coś takiego, że teraz nie pracuje?
![]() ![]()
#2698 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2699 |
Kuźnia inspiracji
|
Odp: Uniwersytet Łódzki część II
O ile dobrze kojarze to trzeba złożyć pit-37 i wydadzą potem zaświadczenie o dochodzie (zerowym np)
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2700 |
Raczkowanie
|
łee tam, jeśli chodzi o nie posiadanie dochodu to po prostu idziecie do skarbówki i wyciągacie oświadczenie o nie figurowaniu w ewidencji podatników
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:54.