|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,33% |
| Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo |
|
3 | 6,98% |
| Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci |
|
23 | 53,49% |
| Zaduch, gorąc, ciało z potu - byle tylko do porodu! |
|
5 | 11,63% |
| Dzieci rosną, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy |
|
11 | 25,58% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.
Motylek no właśnie, ja ogólnie kupuję takie lepsze żarcie i może dlatego, ale dla mnie bez sensu są w ogóle te ceny w Pl w stosunku do zarobków
ale to wszyscy wiedzą ![]() dlatego powraca nam myśl o wyjeździe do stanów.... jeszcze nie teraz, bo wolałabym dopiero jak dzieci do szkoły będą miały iść, zobaczymy
|
#2672 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.
Cześć mamuśki
Odebrałam wczoraj wyniki badań krwi i moczu....oczywiście nadal mam anemie mimio brania żelaza, ale martwi mnie co innego wyszedł mi cukier w moczu - 100 mg/dl. Czy któraś z Was mających cukrzyce ciążową też tak miała?
|
#2673 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.
Od 45 minut budze Edzika i kiepsko idzie. Odpowiada "ja nie wstaje" i śpi dalej
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2674 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013
Cytat:
|
|
#2675 |
|
Zakorzenienie
|
Matal dziecko wakacje ma! zostaw go
|
#2676 |
|
Zakorzenienie
|
Nie podoba mi się Radwańska w blondzie. Wprawdzie ma takie ostre,męskie rysy twarzy,ale ten blond wcale ich nie zmienił na lepsze, wygląda tak...tanio
:brz ydal:
|
#2677 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, a ja dzisiaj ide oddac mocz na badanie kazal mi zrobic osad moczu, a jutro mam USG III mam nadzieje, ze wszystko dobrze
![]() Dzisiaj piore kolorowe ubranka dla dzidzi biale juz upralam, POtem kupie proszek i plyn dla dzieci i przelece jeszcze raz.
|
#2678 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013
Dobra, dobra, a.potem w dzień nie śpi, od 17 awantura, a zasypia o 23 ![]() O 18-19 jak go położę, to o 21 wstaje wyspany ![]() Muszę go o 7 budzić, żeby miał drzemkę i o 21-22 zasypial ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2679 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl ona w ogóle jest brzydka i ma twarz jak pitt bull
|
#2680 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-
Cytat:
Mam świeżusienki chlebuś o własnie wszamam druga kanapke ![]() Wiem że mało mamy ale matal życie w mieście to inne koszty zwłaszzca w Wawie Adi idzie do przedszkola od 6;30 do 15:30 któe mnie będzie kosztowało góra 200zł miesięcznie więc jest różnica ale ludzi tutaj nie stac na więcej bo większość zarabia góra do 1500zł . Co do budowy to póki co nie płace rachunków za gaz i prąd , jedynie co mnie obchodzi to jedzenie dla nas, i reszta naszych rachunków więc zawsze ta 100 czy 200 do przodu na budowe![]() ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2681 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mam
Cytat:
Ja to w ogóle nie umiem gospodarować pieniędzmi, niby drogich rzeczy nie kupuję, a kasa mi przez ręce przecieka. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2682 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chodzę za nim żeby buty czy spodnie sobie kupił bo juz patrzec nie moge jak on ubrany chodzi a ten mi mówi żebym ja sobie lepiej kupiła bo kobiet ama ładnie wyglądać. Ja że nie ma teraz sensu nic kupować tylko jak już dojde do siebie po porodzie a ten mi wyjeżdża to weźmiesz sobie 1000zł i moją siostre i sobie kupisz ubranie ona ci doradzi
|
|
|
|
|
#2683 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013
Cytat:
![]() Edzik wstał, miał przyspieszona pobidke, bo pielucha nie wytrzymała i wszystko mokre... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2684 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale zdecydowanie przed powrotem do pracy bedę musiała choć jedną bluzkę w miesiącu kupić bo już wszystko bardzo zniszczone i nadaje się do kosza![]() ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- ja Adiego molestuje juz 30 min żeby sniadanie zdjadł |
|
|
|
|
#2685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaa no to skoro nie płacicie rachunków, kredytów itp to już jestem w stanie w to uwierzyć,że budujecie i Wam starcza
|
|
#2686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my też kredytów nie mamy i co? kupsko ale dobra nie ględzę już![]() jadę zobaczyć jakąś sukmanę na te chrzciny, mam nadzieje, że coś będzie
|
|
#2687 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2689 |
|
Wtajemniczenie
|
ale sami płacicie a tu póki co to do spółii bo ja w domu z rodzicami póki co mieszkam ...wiadomo że jak będziemy na swoim to i opłaty będą większe
ale już dość o wydatkach bo to temamt chyba drażliwy dla każdego mieszkajacego w PL![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- ja licze że się teraz obronie na mianowanego i cos więcej będe zarabiać
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2690 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.
Ja mam tez wrazenie, ze im wiecej sie zarabia, tym wiecej wydatkow staje sie niezbednych...z mojego podworka - oplata za parking strzezony za 2 auta. Kiedys z mniejsza pensja postawilabym pod blokiem...ten wydatek na szczescie nam juz odpadnie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2691 | |||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mam
@Cześć laseczki
Jeszcze mi ta durna baba w obu rękach gmyrala ta igła, chociaż jej mówiłam że w prawej ręce są tylko płytkie żyły Cytat:
u mnie identyczna sytuacja Ale nadal chcą dać kasę Cytat:
ja też chcę urlopy pociągnąć zaraz po macierzyńskim i rodzicielskim A co do zarobków to wiem, że niektórzy mają mniej.... Ale nas niszczą opłaty....2 kredyty każdy rata po 400 zł, do tego alimenty 700 zł, 900 zł rachunki. Jeszcze samochod trzeba zatankowac co miesiąc to jakieś 300 zł, bilet autobusowy dla TŻ to jakieś 110, no a reszta zostaje na życie. Przy czym odłożyć trzeba sobie też na węgiel - rocznie jakieś 2500 zł. A średnio na miesiąc mamy do dyspozycji 3700-5000 zł (przy czym ta wyższa kwota to raz na kwartał jak TŻ dostaje premie, jednak przez większość miesięcy to 3700 mamy) Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
Edytowane przez kropla_deszczu Czas edycji: 2013-07-03 o 09:18 |
|||
|
|
|
#2692 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry... wstałam przed 8...ale te wszystkie pomiary cukru, ketonów w moczu i leki zajmuja czasu... normalnie rano ogarnac siebie to jak gospodarstwo obejsc i nakarmic
Tż się do mnie dobiera cały czas... a mamy zakaz ginki...a on twierdzi ze sie powstrzymac nie moze... i lata za mna jak opetany i bez przerwy mnie "tyrpie" a potem mowi: wiem wiem nie mozna... ehhhh z tymi chłopakami
|
|
#2693 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurczaki pamiętam jak zarabiałam połowę mniej niż teraz...i myślałam sobie,że fajnie by było mieć tyle ile teraz, życie byłoby łatwiejsze. Mam i co?Jajo Apetyt rośnie w miarę jedzenia![]() Cytat:
Ja tak szczerze to nigdy na siebie nie żałowałam. Były miesiące,że umiałam wydać nawet 1000 zł na ciuszki, kosmetyczkę, kosmetyki...teraz już przystopowałam, ale i tak nadal pieniądze uciekają. Chociaż tłumaczę sobie,że to przez wyprawkę ![]() Wczoraj wydałam łącznie 950 zł na łóżeczko,materacyk i nianię. A trzeba jeszcze pojechać do r_p i do Ikei...
|
|
#2694 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
ja też już na nogach andzia w żłobku. wczoraj dowiedziałam się, że żłobek do którego się dostała z pozytywnych inicjatyw będzie 200m od naszego domuCytat:
|
|
|
|
|
#2695 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... pisałam ze jestem tylko po rozmowie z doula i polozna... i nie ma przeciwsskazan zadnych zebyśmy wyszli...zreszta jakoś odbywaja sie te porody w domu, nie? w angli wywalaja ze szpitala do 24h podobno.. mnie irytuja wszystkie dzieci tzn staram sie nie nawiazywac zadnego kontaktu z tymi istotkami... nie długo bede musiala![]() tzn takie maluszki mi sie podobaja (tzn takie do 4 miesiecy) wiec może za pol roku spodobaja mi sie takie do roku itd. Cytat:
dla mnie proszenie o pomoc w pierwszych dniach nie jest brakiem dojrzałości, szczególnie, ze chce wyjsc od razu po porodzie ze szpitala... ale nawet jak wyjde pozniej to nie mysle zeby to byl znak jakiegos gówniarstwa. ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
to bardzo niebezpieczne podobno jak sie szybko nie zareaguje...ale bajki pytaj bo ona wiekszy spec niz ja
|
|
|
#2696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zakazu nie mam, mi sie poprostu NIE CHCE, nie mam ochoty na , strasznie mi przykro wobec męża, bo widze, jak stara się mnie zachęcić, a ja tylko uciekam...
|
|
|
|
|
#2697 |
|
Wtajemniczenie
|
wrzuce wam moje dwa rozbrajacze codziennego życia
![]()
|
|
|
|
#2698 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Także kochana, nie denerwować się przede wszystkim, do lekarza jak najszybciej. Ty miałaś glukozę bo nie pamiętam? jak ci wyszła? Cytat:
a dziś znowu meczyk będzie ![]() Cytat:
zakupy ciuchowe ze 2 razy w miesiącu, telefony, abonamenty, tv, tablety, narzędzia tż no kuźwa cyrk cyrk. i opłat mamy ok 10 tyś zamiast 2tyś (bez jedzenia). No ale kiedy wszystko potrzebne i niezbędne ![]() dzień dobry
09 października 2013 18:45 Ninka |
|||
|
|
|
#2699 |
|
Zakorzenienie
|
Tassia absolutnie Ci tego nie sugeruję. Piszę tylko,że my tak zdecydowaliśmy.Może źle ujęłam to co chciałam przekazać
![]() A poza tym jeśli masz tak dobre relacje z T. to tylko pozazdrościć. Ja mam poprawne,ale w życiu bym nie chciała,żeby mi się kręciła przy dziecku A skoro jej nie będę prosić to nie mogę też prosić mojej mamy, bo do T. by to dotarło i jeszcze by się obraziła
|
#2700 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
![]() Siedzę z Mają i wcinamy słodkości( to nic,że jest 8:00 rano :P) Mam pytanie. Czy jest możliwe,że Ola zmieniła pozycję (była główką w dół) a ja tego nie czułam?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:53.

ale to wszyscy wiedzą 

Odebrałam wczoraj wyniki badań krwi i moczu....oczywiście nadal mam anemie mimio brania żelaza, ale martwi mnie co innego wyszedł mi cukier w moczu - 100 mg/dl. Czy któraś z Was mających cukrzyce ciążową też tak miała?

:brz ydal:

Chodzę za nim żeby buty czy spodnie sobie kupił bo juz patrzec nie moge jak on ubrany chodzi a ten mi mówi żebym ja sobie lepiej kupiła bo kobiet ama ładnie wyglądać. Ja że nie ma teraz sensu nic kupować tylko jak już dojde do siebie po porodzie a ten mi wyjeżdża to weźmiesz sobie 1000zł i moją siostre i sobie kupisz ubranie ona ci doradzi

czy Was też irytują dzieci takie 3-5 lat?
, strasznie mi przykro wobec męża, bo widze, jak stara się mnie zachęcić, a ja tylko uciekam...