|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Black bo ja tu na zdjecia sukieneczek Oliwki czekam, na filmik i jeszcze na fote tortu licze ![]() ![]()
![]() |
#2672 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na fotke Samuela tez czekamy ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2673 | ||||||
Zakorzenienie
|
dzięki bogu dziś sobota, mogę nadrabiać cały dzień
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() przynajmniej masz bułki u mnie jest deska i pod spodem bojler ![]() już mnie to powoli zaczyna dobijać, tylko, że nie umiem z tym nic zrobić... ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2674 |
Zakorzenienie
|
Bokeh ja myślę że jak wrócisz do pracy,wpadniesz w wir i wróci Ci figura
![]() Chociaż osobiście uważam że wyglądasz świetnie ![]() Dziękuje za odpowiedzi co do kaszlu. Tak też czułam ale chciałam się upewnić ![]() Dziewczyny kiedyś już o to pytałam ale nie odpowiedziałyście,być może nie wiedziałyście albo nie widziałyście więc zapytam jeszcze raz ![]() Buty takie specjalne do chodzenia to do kiedy dziecko powinno nosić? Bo zdaje sobie sprawę że te śliczne cuda z sieciowek to nie nadają się zawsze. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2675 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45043989]Dzień dobry. Wczoraj mój wieczór wyglądał tak, że położyłam młodszą, mąż karmił starszą (tzn. asystował ![]() ![]() Przeczytałam was sumiennie, ale już nie odpowiadam, bo w życiu nie nadążę ![]() Wymyśliłam, że kupię im do pokoju stolik lack i takie krzesełka: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00101056/ a stolik chyba czerwony.[/QUOTE] fajowe te krzesełka ! ![]() A mówił CI P. że sie z nim widziałam>? nawet mi blender doradzał ![]() no to nadrobiłam... jako tako, chciałam jeszcze napisać, że : Pstryku, Kubuś jest cudny ! <3 Meneq a dla mnie Yae była zawsze bardzo europejska... ![]() ![]() Ania, Marsi fajnie, że znowu dużo piszecie ![]() No i sto lat dla Julianki i Oliwki ! rośnijcie zdrowie, piekne i mądre ![]() ![]() Jeszcze Wam napiszę, że troche mi przykro, że Hania nie ma jeszcze ząbków i że nie chce chodzić ![]() Debrah, trzymam kciuki za Amelcię a Ty się nie zamartwiaj, najwazniejsze że wiesz, co może być przyczyną a to już połowa sukcesu ![]()
![]() |
#2676 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie martw sie, ona ma jeszcze czas na chodzenie! ;*
![]() ![]() |
![]() |
#2677 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kochana, u nas z chodzeniem podobnie, niby umie ale jakos strasznie sie nie rwie. Jedyna roznica jest taka, ze lubi chodzic za raczke. Ale generalnie to tak samo i mnie to nie martwi. One maja po 12 miesiecy. Za kolejne 6 bedziemy sie mogly zaczac martwic ![]() ![]() Wlasnie zrobilam ciasto, siedzi w piekarniku ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2678 |
Zakorzenienie
|
Deli wiem, że ma czas, ale duzo by to ulatwiło, np na spacerach, wkurza sie, że jest w wózku bo chce na ziemie, no a nie dam jej na ziemie, bo ona siada albo raczkuje :/ postawiona ugina nogi do siadu.
to mój łobuz dziś. Nie woże jej w trampkach, tylko z racji, że chciałam zapewnić jej trochę rozrywki stania chociażby na ławce, to wizęłam jej do zmiany trampki. Zimowych do chodzenia nie mamy ![]() ![]()
#2679 |
Zadomowienie
|
bokeh widzialam juz na fejsie, mala modelka
![]() fewciu jak na moj rozum to jak tylko dziecko zacznie chodzic, a raczej wychodzic na dwor na wlasnych nozkach ![]() ![]()
#2680 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale już chciałabym Jej takie śliczne buciki kupować ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2681 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kiedyś Marsi wklejała linka do butów, było tam parę fajnych, nie wiem co to była za strona...
![]() |
#2682 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() bokeh u mnie to samo. Wygladam gorzej niz zle ale motywacji do cwiczen brak ![]()
![]() |
#2683 |
Zakorzenienie
|
Bokeh nie mam, bo wolałam nie oglądać, żeby się nie denerwować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2684 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a w ogóle nie chwaliłam się, kupiłam śliczny stanik w oysho za 25 zł ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2685 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!
Ja tylko na chwilkę dziś, postaram się na szybko zobaczyć, co u Was słychać. Jesteśmy w trakcie przygotowań roczkowych, tzn. TZ właśnie piecze mięsko i marynuje na jutro, a ja piję kawę ![]() Odebrałam dziś tort - własnoręcznie zamówiony ![]() ![]() Dzień dość zabiegany, pojechaliśmy z Mychą w odwiedziny do babci i prababci TZ, Młoda czarowała babcie i biegała. Kochana moja ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2686 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U nas dzień jak co dzień ![]() Jak się udały urodzinki? I pokaż sukieneczki! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A Twoja królewna - śliczna! ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45043989] Wymyśliłam, że kupię im do pokoju stolik lack i takie krzesełka: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00101056/ a stolik chyba czerwony.[/QUOTE] Bardzo fajne! Też zaczynam się powoli rozgladać za stoliczkiem i krzesełkiem, ale chyba będę musiała przeorganizować pokój, a nie wiem jeszcze jak. Cytat:
Cytat:
I zazdroszczę ![]() Cytat:
![]() Ale Hanka śliczna! |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do fotelika my nie mamy auta i młoda rzadko jeżdziła... na początku był mega płacz, normalnie jakby jej się coś działo, teraz lepiej tfu tfu, ale dalej w nocy jest problem, musi mieć światelko. Nosiłam ze sobą wszystko co możliwe i pokazywałam co chwile zakazane rzeczy ![]() http://www.mosquito-sklep.pl/pl/kids...ep-unisex.html patrzcie ![]()
![]() ![]() Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2014-02-08 o 19:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2688 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
a w ogóle śliczna jest ) Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() a tyś na łeb upadła? czym ty się martwisz? umie chodzić, ale NIE chce, to nie zmuszaj, sama dojrzeje do tego że fajnie na 2 łapach jest ![]() ![]() Cytat:
my też nie mamy do chodzenia butów bo też u nas bez sensu Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2689 |
Zakorzenienie
|
Oooo to P SZAJKI pracuje na dziale z blenderami?
BOKEH pochwal sie co polecil. Od tygodnia kazdy wolny wieczor spedzam na porownywaniu tego ustrojstwa i nie moge sie zdecydowac :/ wydaje mi sie, ze niechodzeniem Hani w ogole nie powinnas sie przejmowac. Widzisz, ze potrafi. A na rozkrecenie sie ma jeszcze duuuuzo czasu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2690 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() to i ja sie pochwale ![]() kupilam niekoniecznie sliczy stanik za 9,99 na all ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ja jezdze z mezem ![]() ![]() Cytat:
-------------------------------------------- rozmowa dnia.. -Kubus, a czyj Ty jestes? Mamy? -Tati! ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2691 | ||
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nadrobiłam, się ogarnę i wrzucę Wam fotki z dzisiaj.
![]() Ja kupowałam na allegro - najpierw kupiłam sobie pełny zestaw firmy C&C, a raczej dostałam od siostry, ale lakiery mają do dupy - tzn baza jest do dupy, bo nie trzyma się paznokcia. Kolorki i top mają spoko. Później dokupiłam bazę z OPI i na niej trzymają się elegancko. Generalnie baza najważniejsza. ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też bym chciała, żeby już chodziła. No ale najwyraźniej jeszcze nie czas... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2692 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękny torcik ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2693 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
drożej... Mamy teraz huggiesy po raz pierwszy i też mi się podobają, ale kupki potrafią przeciekać na pleckach...Ale o ile dobrze pamiętam to je używałaś... Ja jednak polecam pampersy activ baby... Cytat:
Cytat:
Coś mi cytaty poucinało.... Dziękuję Wam dzieczyny za rady... Chyba oddam beniaminki/fikusy.... mogą to być one.... mam jeszcze chińską różę/ hibiskusa, ale o nim nic złego nie znalazłam,choć kojarzy mi się, że ktoś coś mi kiedyś mówił.... Coś chodziło o to, że był w domu (hibiskus) i ktoś tam chorował, jak się go pozbyli to minęło... Kurde a ja tak kocham beniaminki, hibiskus też mi się bardzo p0doba......no ale..... Psa też już poświęciłam.... Mam już dosyć... Sprzątam, wyrzucam co tylko się da..... ech ciężko jest.....bardzo źle mi z tym i wogle...... Wszystko, co było dla mnie ważne zanim pojawiła się Paulina muszę oddać bądź wyrzucić..... Nie będę więcej smęciła......myślałam,że P. pojdzie wcześnie spać i zrobię sobie domowe spa połaczone z długą relaksującą kąpielą.... niestety nic się na to nie zapowiada... Nie dośc, że idzie spać koło północy, a chodziła po 20 to wstaje nie po 8 a o 6..... no i przez pobyt w szpitalu nauczyła się, że jak śpi w dzień to ktoś musi obok niej być, jeśli nie to konic spania po 5 minutach... Próbuję ja oduczyć, ale narazie z kiepskim efektem.... Fajna sprawa mieć łóżko jak dla dorosłych, ale potem jest jak jest..... |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2694 | ||||
Zakorzenienie
|
Ciągle nadrabiam, powoli, powoli....
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2695 | ||||||
Wtajemniczenie
|
byliśmy dzisiaj na zakupach i co. obkupiłam Męża i Córkę. sobie nic
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() a Hania boska jak zawsze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Black dziękuję za odpowiedź ![]() ![]()
![]() ![]() 01.02.2013 Aniołki[*][*]25.01.2012 Edytowane przez misiaeel Czas edycji: 2014-02-08 o 21:00 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2696 | ||
Zakorzenienie
|
Znów mówiła że trzeba kontrolować a jak nie będzie poprawy to operacja
![]() Na razie wcale nie jest lepiej..... ciągle miała powiększoną tylko lewą nerkę (wodonercze lewostronne), a teraz jest też powiększona prawa nerka trochę ![]() ![]() ![]() Na usg musimy iść prywatnie bo najbliższy termin za pół roku ![]() No i w lipcu znów musi iść na scyntygrafie (te badanie które ostatnio miała zrobione). Pytam się lekarki czy do szpitala i czy ją uśpią do tego badania....a co ona ?? Że może za pół roku wyleży 40 min bez ruchu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zazdroszczę Malujemy ściany (zmieniamy kolory ![]() ![]() ![]() Bokeh, nie zamartwiaj się że Hania nie chodzi. Ma czas. Daria też nie chodzi. Hanulka śliczna ![]() piękny
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-02-08 o 21:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2697 |
Zakorzenienie
|
Zapomniałam... Znalałzłam coś takiego na jakimś forum odnośnie kwiatów doniczkowych....
Witam, niestety nie znam takiej rośliny. Natomiast nie jest wskazane aby rośliny doniczkowe znajdowały się w pokoju osoby uczulonej na zarodniki grzybów pleśniowych, gdyż w zbyt wilgotnej ziemi doniczkowej mogą rozwijać się grzyby pleśniowe a na liściach może osadzać się kurz i roztocza. Pozdrawiam, dr nauk med. Marzena Gajewska. ------------------- Członkini Polskiego Towarzystwa Alergologicznego. Absolwentka Uniwersytetu Medycznego w Lublinie z ukończoną specjalizacją II stopnia z zakresu chorób wewnętrznych oraz alergologii. Doświadczenie zawodowe zdobyte m.in. w Wojewódzkim Szpitalu Specjalistycznym w Lublinie na oddziale alergologii oraz jako asystentka na Akademii Medycznej w Lublinie. Czyli co, powinnam się pozbyć kwiatów??? Jeszcze trochę a załamię się całkowicie... najpierw pies, teraz kwiaty.... Nie dość, że ciąża z komplikacjami, wcześniactwo, to jeszcze to..... mam już serdecznie dosyć..... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2698 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dodaję fotkę tortu, a jutro wrzucę jakieś fotki do galerii w k.
![]() Tort od A do Z robiony własnoręcznie - ciasto piekłam z mamą, bo sama bym się nie wyrobiła, więc kilka placków ja zrobiłam, kilka ona. Krem dzisiaj przyprawił mnie o białą gorączkę, bo zepsuł nam się jakiś czas temu mikser i musiałam użyć takiego starego, przedwojennego. ![]() ![]() ![]() ![]() Powiem tak - roboty od cholery, ale warto! Goście byli pod ogromnym wrażeniem. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2699 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Właśnie, mam dwa pytania ![]() Czy tylko dla mnie Japończycy?Chińczycy/Koreańczycy są do siebie tak podobni? Gdzieś czytałam, że dla nas się tak właśnie wydaje ze względu na inną szerokość geogrficzną ![]() Czemu u dzieci ze związków mieszanych przeważają cechy japońskie (włosy, oczy, chyba nos też), widać, że dziecko jest mieszane ale jednak jest tak jakby "bardziej japońskie"? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() nie wiem, czy widziałaś moje pytanie... znaleźliście już pediatrę? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2700 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() z siedzeniem w foteliku nie pomogę, bo mój uwielbia jeździć (zwykle wtedy śpi) a jak się obudzi to pomaga Jego ulubiona piosenka ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:27.