Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy! - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-08, 09:36   #2641
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!

Ja je widzę codziennie w pobliskim biurze podróży na wystawie dla dzieci i bardzo mi się podobają i nie wiedziałam, że to ikea, a jednak

Zębisków macie!

Hope, to tyś jest czy żeś nie jest w końcu?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 10:22   #2642
bokeh
Zakorzenienie

melduję że żyję, mam do nadrobienia tylko perdyliard stron
Stary 2014-02-08, 10:41   #2643
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Dziewczyny czy dzieci faktycznie moga krztusić się śliną?? Blanka przez sen kaszle jak stary palacz, jak chodzi, biega, siedzi to nawet nie chrząknie. O co chodzi? Mam jej coś podawać czy nie?
Ma jeszcze katarek, może to jednak zęby?
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 10:43   #2644
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Powiedzielismy, ze jeszcze roku nie ma, to wtedy ta kobieta zrobila

to taka roznica jest miedzy Yae a pozostalymi dziecmi w jej wieku?
chodzi o wyglad?

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Witam się z rana.
Nie było mnie wczoraj cały dzień. Dalej jestem u rodziców. Tż już kończy remont. Jeszcze posprzątać musi
Wczoraj od rana lataliśmy. Od 8 do 11.30 siedzieliśmy u lekarza

nie wiem czy uda mi się nadrobić. Postaram się

co u lekarza? dowiedzieliscie sie czegos nowego?

Deli - Amelex miodzio!!!!

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość

Ja dzisiaj znalazlam dziesiatego zeba! I w jeszcze jednym miejscu bardzo opuchniete dziaselko. Dzieje sie, dzieje...
o jaaaaaaaaaaaaaaaaa, ostro!!!

bylismy ponad godz na dworzu. jejku, jak cudnie jest. po 20 stopniowych mrozach to calkiem mila odmiana

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 10:46   #2645
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Fewciu, mamy identycznie. Obstawiam ślinę.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 11:03   #2646
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy dzieci faktycznie moga krztusić się śliną?? Blanka przez sen kaszle jak stary palacz, jak chodzi, biega, siedzi to nawet nie chrząknie. O co chodzi? Mam jej coś podawać czy nie?
U nas idzie trojka i ni z tego ni z owego Yae nagle zaczela krztusic sie, wlasnie przez sen. Takze spokojnie, nic nie podawaj
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 11:15   #2647
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
myslalam ze robienie gołąbków to trudna rzecz;> jakże się pomyliłam, szybko, łatwo i pysznie

trzymam kciuki!!

to wpadaj na gołąbsa;p mniam mniam mniam

tzt pojechal, Amelka usnela a ja bede sprzątać ten syf ;] masakra;pprzez tą sesje nie sprzątałam i teraz taki bałagan ze hej ho;]

telewizor się zrąbał wrr....

plan na nastepny semestr mam do kitu;/;/
ach te oczy
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45043989]Dzień dobry. Wczoraj mój wieczór wyglądał tak, że położyłam młodszą, mąż karmił starszą (tzn. asystował ona sama je),potem poczytałam starszej - kiedy tata w domu to jedyny wieczór w sumie, kiedy na spokojnie możemy poczytać i dłużej, bo tak to Dorcia już marudzi że spać i... młoda zechciała usypiać do mnie przytulona po czytaniu, i usnęłam.

Przeczytałam was sumiennie, ale już nie odpowiadam, bo w życiu nie nadążę Dorci COŚ idzie na lewym dole, ale nie wiem czy 2 czy 3 to jest, marudna i nieodkładalność najwyższego stopnia.

Wymyśliłam, że kupię im do pokoju stolik lack i takie krzesełka: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00101056/ a stolik chyba czerwony.[/QUOTE]
fajne takie tęczowe
Cytat:
Szaja fajne, takie wesole

U nas jak Tz w pracy to jedyne wyjscie jest takie, ze najpierw trzeba uspic Lilke, bo Gabi zawsze malo i malo czytania Dwie Misie Marysie i przynajmniej jedna basn to ostatnio norma

Ja dzisiaj znalazlam dziesiatego zeba! I w jeszcze jednym miejscu bardzo opuchniete dziaselko. Dzieje sie, dzieje...
brawo za zęba
Cytat:
Hania tez się krztusi

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-08, 11:17   #2648
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

to taka roznica jest miedzy Yae a pozostalymi dziecmi w jej wieku?
chodzi o wyglad?

co u lekarza? dowiedzieliscie sie czegos nowego?

Deli - Amelex miodzio!!!!

o jaaaaaaaaaaaaaaaaa, ostro!!!

bylismy ponad godz na dworzu. jejku, jak cudnie jest. po 20 stopniowych mrozach to calkiem mila odmiana
Ja roznicy nie widze, ale wszyscy od zawsze mowia, ze wyglada i zachowuje sie dojrzalej niz rowiesnicy. W wygladzie to chyba chodzi o rysy...
Stary 2014-02-08, 11:34   #2649
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Ja roznicy nie widze, ale wszyscy od zawsze mowia, ze wyglada i zachowuje sie dojrzalej niz rowiesnicy. W wygladzie to chyba chodzi o rysy...
moze i cos w tym jest nie mam porownania
a co do wygladu to chodzilo mi o wzrost/ wage/ posture...
a jak juz jestesmy przy rysach to czy widac to (pytam typowo o wyglad zewnetrzny), ze Yae jest z mieszanego zwiazku? bo na moje oko czyba nie... jak to wyglada twoim okiem?

Stary 2014-02-08, 11:46   #2650
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
moze i cos w tym jest nie mam porownania
a co do wygladu to chodzilo mi o wzrost/ wage/ posture...
a jak juz jestesmy przy rysach to czy widac to (pytam typowo o wyglad zewnetrzny), ze Yae jest z mieszanego zwiazku? bo na moje oko czyba nie... jak to wyglada twoim okiem?
Yae w Polsce bylaby chyba poza siatka a tu jest pod wzgledem wzrostu i wagi na 50 centylu. Takze to nie o to chodzi.
Widac bardzo, ma gleboko osadzone duze i okragle oczy, zalamanie na gornej powiece (czesc Japonczykow rowniez je ma, ale dopiero w wieku dojrzewania sie pojawia), rzesy wywiniete w gore oraz wyzszy mostek nosa. Jesli jestem sama z Yae to pol na pol ludzie mysla, ze jest ze zwiazku mieszanego i typowo obcokrajowcow (sic!). Natomiast ostatnio t. byla z Yae i ludzie od razu zauwazali, ze Yae jest ha-fu (od ang. half).
Czyli Ty powiedzialabys, ze wyglada na dziecko japonskie? Z ciekawosci inne dziewczyny o opinie tez prosze.
Najsmieszniejsze jest to, ze jak ogladam zdjecia innych ha-fu z pl-jp zwiazkow, to wszystkie dzieci sa smiesznie do siebie podobne - cos dziwnego w nich jest.

Edytowane przez meneq
Czas edycji: 2014-02-08 o 11:50
Stary 2014-02-08, 11:54   #2651
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Wy się z chłopów nie nabijajcie bo ja też się nie znam Tzn kojarzę że są takie nazwiska ale jakby mnie ktoś w środku nocy o takiej np 6-7 obudził i zapytał kto to to pewnie bym nie wymyśliła albo zaczęłabym kombinować że jak znane to pewnie jacyś aktorzy

Cytat:
Jezu, dziewczyny, skad zescie wytrzasnely swoich Tztow Zazdroszcze bo moj to straszny snob i od groma kasy idzie na jego ciuchy
ja mam takiego, że muszę sama mu wybierać co ma kupić.... on daje kase a ja przy okazji wybieram, teraz kupowałam mu marynarke, jestem już taka wprawiona że trafiłam idealnie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
a skubaniec jest taki przystojny,ze hoho
juz mnie przerosł, muszę mu jakieś foto z cichacza strzelić i wrzucę do klubu
rano przed lustrem spędza więcej niz przy zadaniu domowym

Ultra- no strasznie mi się podoba, cudności

Gojka, a Ty tak nie wpadaj po ogień tylko usiądź kobieto, zrelaksuj się bo się nerwicy nabawisz
dobrze,że ze zdrówkiem lepiej, u nas też tylko nad jednym pluckiem coś słychać
się dziwisz? jak ma taka mamusię

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
A Wy poważnie tych gości od szmatek kojarzycie który co robi? W sensie że widzicie kieckę i od razu wiecie że ta jest od Jasia Kowalskiego a ta inna od Nowaka? Bo jak tak to podziwiam Ja się nie znam, pokazów nie oglądam bo uważam że nie ma na co patrzeć - banda kościotrupów z paskudnymi makijażami, szopą na głowie i przerostem trzeciego migdała (bo mają zwykle takie blade usta otwarte na rybkę) lata po scenie w takich udziwnionych ciuchach że jakbym coś takiego kupiła z innej okazji niż bal przebierańców to mąż by mnie chyba zabił śmiechem...
no coś Ty ! jedynie znam znazwy może od Chloe bym coś poznała....(wiem wiem nic Ci to nie mówi :P)

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Po badaniach młoda śpi - spłakała się bardzo;( aż ciężko utrzymać było. Mam wrażenie, że jej trudno było zaakceptować długie unieruchomienie rączki - bo przy wkłuciu w palec ani drgnęła, oglądałyśmy naklejkę "dzielny pacjent", za to uciskanie palca i trzymanie rączki - płacz niesamowity.
Biedna.

Kurdę jak mnie denerwują te bariery zewsząd... w diagnostyce jest winda, Ale taka platformowa, zamykana na kluczyk, klucz musi być w stacyjce w czasie jazdy. Na dole dzwonek, żeby zadzwonić, i wtedy z góry zejdzie ktoś z kluczykiem...
Dzwonię i dzwonię, wreszcie tata poszedł po schodach, powiedział, że prosi o windę. Czekam dalej, 10 minut, 15.. Panie kurczę nie usłyszały i bym sobie czekała do jutra gdyby nie poszedł jeszcze raz
To nasza Polska właśnie - zamiast zrobić normalną, zwykłą windę to się robi "specjalną:\" dla niepełnosprawnych, na klucz - tylko dlatego że za nią zapłaci Pfron. Kij, że ja nie mam do niej dostępu;/
... a co jakbyś nie była sama ? tragedia

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny podoba Wam się??
no fajny )

Cytat:
jejuuuuuuuuuu chce już wiosne aaaaaa! zobaczcie jaka czapunia i jakie piekne trampunie!!

http://www.hm.com/pl/product/10050?a...rticle=10050-C

http://www.hm.com/pl/product/06913?article=06913-I

przez Ciebie poszłam do h&m na Twoje szczęście nic nie kupiłam
Cytat:
Czy mogę jeszcze jeden film?? Dzisiaj wyszłyśmy na 15 min

https://www.youtube.com/watch?v=hFvIGPrHJ9U
brawo !!! ale zazdroszczę kurde u Nas ani zębów ani chodzenia (

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Mmmmmm mniam !

Za☠☠☠iaszcze

BRAWO!! Ale pięknie chodzi

Daria tak samo. Kaszek BD nie lubi.
Teraz kupiłam Darii pierwszy raz kaszkę bobovita z chrupkami ryżowymi
pyyyyyyyyyyyyyycha
też jej kupiłam ostatnio, dziś jadła :P

Cytat:
fewciu przeslodka Blaneczka

Black, fajne menu

Deli, slodkie te butki ale w zyciu bym ich nie zalozyla dziecku, ktore niedawno nauczylo sie chodzic Koszmarne sa te ich dzieciece buty jesli chodzi o wygode (przerobilam to z Gabi ).

Debrah, moze lekarz doradzi cos madrego Oby
no włąśnie... masakra same takie szmaciaki.. jakie kupujesz?

lece dalej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-08, 12:04   #2652
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Yae w Polsce bylaby chyba poza siatka a tu jest pod wzgledem wzrostu i wagi na 50 centylu. Takze to nie o to chodzi.
Widac bardzo, ma gleboko osadzone duze i okragle oczy, zalamanie na gornej powiece (czesc Japonczykow rowniez je ma, ale dopiero w wieku dojrzewania sie pojawia), rzesy wywiniete w gore oraz wyzszy mostek nosa. Jesli jestem sama z Yae to pol na pol ludzie mysla, ze jest ze zwiazku mieszanego i typowo obcokrajowcow (sic!). Natomiast ostatnio t. byla z Yae i ludzie od razu zauwazali, ze Yae jest ha-fu (od ang. half).
Czyli Ty powiedzialabys, ze wyglada na dziecko japonskie? Z ciekawosci inne dziewczyny o opinie tez prosze.
Najsmieszniejsze jest to, ze jak ogladam zdjecia innych ha-fu z pl-jp zwiazkow, to wszystkie dzieci sa smiesznie do siebie podobne - cos dziwnego w nich jest.

bosz, jak to zabrzmialo normalnie jak z jakiegos horroru
powiem tak, tak jak pisalam wczesniej nie mam porownania. nie widzialam nigdy japonskiego niemowlaka nawet jak wpisalam w wyszukiwarce to mi nic "ciekawego" nie wyskoczylo takze tego ale z wlosow na bank jest Japonka!
a podeslij jak mozesz jakas stronke z japonskimi dzieciaczkami tak dla porownania, moze wtedy zmienie zdanie

Stary 2014-02-08, 12:44   #2653
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
brawo za zęba

bokeh jak jestem w Polsce i mam mozliwosc to kupuje butki Mrugala (juz chyba kiedys pisalam). Bardzo je lubie!
Teraz dla Lili mam jedne takie typowe pierwsze butki do chodzenia, dwie pary adidasow adidasa i sandalki nike Mam nadzieje, ze wszystkie beda ok

A co do kupowania ubran dla Tztow to ostatnio wyszukalam Tztowi 3 pary jeansow z mysla, ze jak nie beda to oddamy, ale wszystkie 3 super pasowaly

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 13:11   #2654
marsi11
Zakorzenienie

Dziewczyny umiecie mi pomóc?????

chodzi mi o to,że Leo pije straaasznie dużo ok 700-1000ml dziennie plus zupki i kaszki a w nocy ok 650 ml
no i szcza tak strasznie,że w nocy przewijam go 3 razy w tym minimum raz piżamkę bo po pachy
czy znacie jakieś mega chłonne pieluchy albo pieluchomajtki????
kurcze wiem,ze to nietypowy problem ale uważam,że Leo się budzi właśnie dlatego,że mocno się obszczywa,
help me
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 13:45   #2655
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Dziewczyny umiecie mi pomóc?????

chodzi mi o to,że Leo pije straaasznie dużo ok 700-1000ml dziennie plus zupki i kaszki a w nocy ok 650 ml
no i szcza tak strasznie,że w nocy przewijam go 3 razy w tym minimum raz piżamkę bo po pachy
czy znacie jakieś mega chłonne pieluchy albo pieluchomajtki????
kurcze wiem,ze to nietypowy problem ale uważam,że Leo się budzi właśnie dlatego,że mocno się obszczywa,
help me
Kochana a Leo mauczulenie na Pampersy, bo ja osobiście uważam ze nie ma lepszych i bardziej chłonnych pieluch jak pampersy. Przerobilam wszystkie i nawet pampersy play są o kant du.ki. Pampers ma 4+, one mają chloniejsze wkłady. To moja osobista uwaga.

Wysłane z mojego MT11i przy użyciu Tapatalka
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 13:53   #2656
Delicjanka
Zakorzenienie

Nancy, wyciełam ten srodek twardy w kapuscie, wlozylam ja do goracej wody no i czekalam az zmieknie i obrywalam po kolei liscioszki ;p mieso mielone dobrze przyprawilam, dodalam ryzu. No i zawinelam w kapustke, nastepnie na dno garczka polozylam liscie, ktore mi zostaly i polozylam na nie gołąbeczki. Dolalam wody tyle, zeby byly przykryte, dodalam lisc laurowy i ziele angielskie i gotowalam do miekkosci, nastepnie dodalam koncentratu pomidorowego i doprawilam sola pieprzem czosnkiem itd. :P i tyle;p mniam mniam

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 14:00   #2657
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Kochana a Leo mauczulenie na Pampersy, bo ja osobiście uważam ze nie ma lepszych i bardziej chłonnych pieluch jak pampersy. Przerobilam wszystkie i nawet pampersy play są o kant du.ki. Pampers ma 4+, one mają chloniejsze wkłady. To moja osobista uwaga.

Wysłane z mojego MT11i przy użyciu Tapatalka
Nina- kiedyś miał na pampki,,użyłam tylko jednoego opakowania i więcej nie kupiłam ale jak był noworodkiem to używaliśmy premium care(biale opakowanie) i nic się nie działoi powiem Ci ,że rozyślam żeby na noc sprobować
ech....
Stary 2014-02-08, 14:04   #2658
meneq
Zakorzenienie

pstryczku prosze przykladowe zdjecia
https://www.google.co.jp/search?q=%E...ih=372#facrc=_
pobieznie ogladalam i natychmiast rzucilo mi sie w oczy zdjecie chlopca ze zwiazku mieszanego (mama- Japonka, tata - Niemiec)
http://mieze.exblog.jp/17520667/
i jeszcze jego starszy brat
http://mieze.exblog.jp/13645338/

Edytowane przez meneq
Czas edycji: 2014-02-08 o 14:06
Stary 2014-02-08, 14:10   #2659
marsi11
Zakorzenienie

Meneq pomożesz mi???

powiedz mi co to za bajka bo Leos uwielbia piosenkę a chcielibyśmy całą bajkę zobaczyć
http://www.youtube.com/watch?v=WUNlA3gegqc

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-08, 14:15   #2660
ania13.03
Zadomowienie

Zgadzam sie z Nina, my uzywamy pampers active fit i baby dry i NIGDY jeszcze nam pieluszka nie przemokla a Lila tez sporo siusia jak na moje oko Na pewno warto sprobowac zmienic pieluszki. W razie mozliowosci moze zmniejsz tez ilosc picia dawanego przed spaniem, zamiast mleka/ plynnej kaszki moze gesta kaszka? Sama nie wiem

U mnie dzisiaj na obiad pizzunia a dla dzieci dietetycznie - zupa krem

18.01.2013 - Lili
Stary 2014-02-08, 14:21   #2661
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Meneq pomożesz mi???

powiedz mi co to za bajka bo Leos uwielbia piosenkę a chcielibyśmy całą bajkę zobaczyć
http://www.youtube.com/watch?v=WUNlA3gegqc
To nie bajka, to tylko ta piosenka, z programu dedykowanego najmlodszym
Stary 2014-02-08, 14:22   #2662
Debrah
Zakorzenienie

Zrobilam leniwie. Z myślą ze może ona lubi maczne rzeczy skoro kiedyś zjadła makaron..

Nawet nie spróbowala. Polizala sobie raz.. za to radoche miała jak dlubala widelcem w moim talerzu. Znudzilo sie to krzyk. Koniec jedzenia.

Od rana zjadła gryz bułki, dwa kesy jajecznicy, 4 łyżki kaszy

Mam dola jak stąd do marsa, nie rozumiem nic z tego i zazdroszczę kazdej z was. Niech to sie już skończy wreszcie...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 14:28   #2663
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Zrobilam leniwie. Z myślą ze może ona lubi maczne rzeczy skoro kiedyś zjadła makaron..

Nawet nie spróbowala. Polizala sobie raz.. za to radoche miała jak dlubala widelcem w moim talerzu. Znudzilo sie to krzyk. Koniec jedzenia.

Mam dola jak stąd do marsa, nie rozumiem nic z tego i zazdroszczę kazdej z was. Niech to sie już skończy wreszcie...

Debrah nie wiem co Ci napisac, chcialam zapytac czy probowalas dawac jej parowki dla maluchow, te sokoliki o ktorych kiedys pisalam? Moze nie jest to najzdrowsze jedzenie ale zawsze cos. Moja je uwielbia. Poza tym lubi jeszcze zupy, pomidorki koktajlowe i zielony groszek a oprocz tych rzeczy i UU nic wiecej mogloby dla niej nie istniec. Przytulam Cie mocno bo wiem jak to jest jak sie czlowiek owymysla i orobi a dziecko oleje to z gory na dol

18.01.2013 - Lili
Stary 2014-02-08, 14:29   #2664
meneq
Zakorzenienie

debrah Nie zamartwiaj sie, Amelka nie da sie zaglodzic
Stary 2014-02-08, 14:33   #2665
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Zgadzam sie z Nina, my uzywamy pampers active fit i baby dry i NIGDY jeszcze nam pieluszka nie przemokla a Lila tez sporo siusia jak na moje oko Na pewno warto sprobowac zmienic pieluszki. W razie mozliowosci moze zmniejsz tez ilosc picia dawanego przed spaniem, zamiast mleka/ plynnej kaszki moze gesta kaszka? Sama nie wiem

Ja właśnie też robiłam pizzę,już zjedzona Ale mam jakieś wyrzuty sumienia że ją Zjadłam...

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 14:54   #2666
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
pobieznie ogladalam i natychmiast rzucilo mi sie w oczy zdjecie chlopca ze zwiazku mieszanego (mama- Japonka, tata - Niemiec)
Tez mi sie wydawalo, ze Yae to taka typowa Japonka, ale jak wkleilas te linki to widac roznice

swoja droga tez chcialam zapytac kiedys o to

Cytat:
Co za niesprawiedliwosc

Jestem pod wrazeniem ile Leoś pije
Ja na pewno mniej!

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 15:01   #2667
s i l v e r
Zakorzenienie

meduzza, śliczny torcik

Black, spóźnione ale szczere życzonka dla Oliwki. BUZIAKI

Black , ale ta Twoja córcia wygadana

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
Black - oglądałam Twój filmik - jaki ty masz ciepły głos! zazdroszczę, bo ja to mam piskliwo-wkur.wiający

Cytat:
Hej kochane! ! Konirc egzaminoe! ! Wszystko zaliczone hurra, tetaz siedze w samochodzie z amelka a tzt w.skarbowym oplaca fure ; p ale iestem glodna..... chyba zasluzylamm na zapiekanke ; p

Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka
GRATULACJE!!!!
Cytat:
Ile słów Wasze dzieci potrafią mówić?
tak mnie Debrah zainspirowała
Leo mówi: daj, tam,nie, tu, tata,mama, dada(pies), am
ale nie mówi juz baba i dziadzia (uwstecznił się)
Daria mówi tata, mama, baba, bam (jak się przewróci lub jak coś zrzuci), tu, tam, daj, hau (na pyt jak robi piesek), gdje (gdzie) , am i dużo dużo coś tam po swojemu
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
hej kochane
ostatnio same zle wiesci bylam u masazysty i jestem podlamana, moich plecow nie da sie wyleczyc ewentualnie podleczyc ale czeka mnie rehabilitacja i zeby nie bylo takich cyrkow jak ostatnio to zabiegi minimum raz w tygodniu albo rezygnacja z biegania, tzn tego nie powiedzial ale generalnie dopoki bede biegac to mnie te plecy beda bolec. Ogolem ze to wina plotkow bo obciazalam caly czas jedna strone plecow przez tyle lat i mam sie przyzwyczaic do bolu. A jak mnie trzasnie to albo mascie a jak nie przejdzie to proszki przeciwbolowe i od razu do niego na masaz. Takze jeszcze do mnie do konca to nie dociera ale ogolem mnie walnelo z deczka. Za tydzien jeszcze ide na konsultacje do ortopedy ale za bardzo juz nie wierze w pozytywne wiesci
o kurcze mimo wszystko trzymam kciuki za ortopede
Stary 2014-02-08, 15:39   #2668
ILLUSION
Wtajemniczenie

Pstryniu Iguś dokładnie też tak biega jak Kuba zamiast chodzić Lądowanie w zaspie zaliczyliśmy identyczne hehe, tyko że ja nie nagrałam a Ty będziesz miała co pokazywać jak młody będzie duży

Jeśli chodzi o picie to Igor tez pije wody bardzo dużo (nic innego nie chce, nie pije soczków), myślę że około 700 ml dziennie na pewno wyjdzie. No i my używamy Dadów rozmiar 5 i może z 2 razy się zdarzyło że przesikał. W dzień bardzo często trzeba pieluchę zmieniać a w nocy mam wrażenie że mało sika. Rzadko jest bardzo pełna pielucha rano.

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Aaaa jeszcze zapomniałam...patrzcie co będzie w Biedrze od 27 lutego:
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...8&d=1391863880
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...9&d=1391863880
Stary 2014-02-08, 15:42   #2669
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Nina- kiedyś miał na pampki,,użyłam tylko jednoego opakowania i więcej nie kupiłam ale jak był noworodkiem to używaliśmy premium care(biale opakowanie) i nic się nie działoi powiem Ci ,że rozyślam żeby na noc sprobować
ech....

Też uważam, że nie ma lepszych niż Pampers
Ale duuużo pije moja nie licząc mleka to moze jakieś 300 ml

Cytat:

Byłam na zabiegu relaksująco -odprężającym gorąca czekoladą Czuję się jak nowo narodzona, a moja przesuszona skóra dopiero czuje się fantastycznie
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 15:53   #2670
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
a no teraz rzeczywiscie widac roznice

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Pstryniu Iguś dokładnie też tak biega jak Kuba zamiast chodzić Lądowanie w zaspie zaliczyliśmy identyczne hehe, tyko że ja nie nagrałam a Ty będziesz miała co pokazywać jak młody będzie duży

przeslac ci filmik, wytniesz sam upadek i bedzie git! od tylu nie pozna

marsi - o zesz w morde! ale masz smoka w domu!!!!! szacun dla Leoska! moj jak wypije 100 dziennie to swieto! fajna ta pomidorowa piosenka, tez jej czasem sluchamy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości