|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
Cytat:
|
|
|
|
|
#2672 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ile w końcu płaciłaś za kosmetyki Hippa? to w najmniejszej tubce to krem z filtrem? I podkład pod materac jednak z motherhood ? Cytat:
![]() Cytat:
A Ty powiedz że ten poranny łomot był celowy żeby bardziej docenił wieczorne wyjście ![]() Cytat:
Cytat:
Spróbuj wykąpać małą w krochmalu a jakbyś smarowała jej wokół ust maścią to na początek rozmieszaj ją z nivea Cytat:
Cytat:
Super ze przyjaciółka też w ciąży praktycznie nie będzie różnicy wiekuno to czekam cierpliwie ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45624794]Już jestem W końcu jakiś radośniejszy dzień dla mnie, choć pogoda nadal do kitu Pytałam Was o opinię w kwestii wyboru nowego tematu pracy, promotorka wczoraj wieczorem w końcu odpisała ![]() Byłam dziś u położnej. Ogólnie bardzo miła babka, pogadałyśmy sobie, poopowiadała mi różne historie.. Dowiedziałam się, że w szpitalu, w którym rodziłam i teraz też będę, pracowała 12 lat, wszystkich zna, i w razie gdybym trafiła do szpitala wcześniej, czy też dopiero na poród, mam napisać jej smsa, to zadzwoni i będę zapisana w karcie jako "vip" Ponadto dowiedziałam się, że:[/QUOTE] Świetnie że promotorka wyraziła zgodę No i zazdroszczę vipowskich układów w szpitalu Dzieki dziewczyny za modele odkurzaczy. Na razie na 3 opinie 3 to Zelmery wiec już wiem w co celować. Porównując 2 wspomniane przez Was modele http://www.ceneo.pl/13088806#tab=spec i http://www.ceneo.pl/13088806#tab=spec ten pierwszy jest na prawdę wyjątkowo lekki |
||||||||
|
|
|
#2673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() potwierdzam, że odyssey jest lekki ![]() z tym, ze to prosty odkurzacz, bez bajerów
|
|
|
|
|
#2675 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45627067]wszystko pięknie ładnie, tyle że... Na mnie babydream nie działa. Na Adasia też, a mam żel do kąpieli i szampon. Szampon ujdzie, ale ten żel to tylko przy zupełnie bezproblemowej skórze. Balsam do ciała o kitu. Przynajmniej przy Adasiu[/QUOTE]
Berenika widzisz to tak jak u mnie - kosmetyki BD dla mnie sa jakies za słabe ale może dla dziecka bezproblemowego albo na potem akurat, bo skład jest własnie lajtowy
|
|
|
|
#2676 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
da się do tego modelu wpiąc fotelik? Cytat:
![]() Cytat:
![]() tak mi sie zdaje... więc kupie 1 pake big i potem chyba te nocki
|
|
#2677 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Dziewczynki za oklaski
Cytat:
potem przyjechali Jej rodzice na chwile z maleństwem i szwagierka nakarmiła dziecko w szatni Cytat:
![]() Cytat:
i coś chwile przykrywała chociażby tetrą jak była na kawie a Dominisia spała w wózku na balkonie szwagierka też nie mogła się nadziwić i Jej żal dziecka było a moja mama wręcz przeciwnie - "ściągnij Jej te skarpetki nie męcz dziecka" itp ![]() A naprawdę były takie upały, że bodziak to było już za dużo bo potrafił być cały przepocony. Cytat:
) obwijasz recepturką i dajesz słoik w ciemne i ciepłe miejsce na ok 5dni Ulepszony - wg gustu - można dodać z pół marchewki w plasterkach, selera, pietruszki, cebuli i przyprawy (pieprz, tymianek, majeranek, bazylia, ziele angielskie, liście laurowe) - ja taki zrobiłam No i żeby utrzymać systematyczność w piciu to po przelaniu soku z buraków do czystej szklanej butelki to w tym dużym robisz już kolejną turę i odstawiasz na 5dni Acha i podobno powinno się ukiszonego soku nie trzymać dłużej niż tydzień w lodówce, ale tu teorie są różne (moi rodzice twierdzą, że może stać długo). Acha i ja na ok 4-5l słój (tata miał mi dać 4l, ale ja mam wrażenie, że on większy jest ) dałam ponad 1,5kg buraków, 6 ząbków czosnku, 1 marchewkę, 1 seler, 1 pietruszkę i wody przegotowanej pół na pół z mineralną a sól do wody wlałam tak na oko 2 łyżki ![]() Cytat:
![]() A nie wiem czy już pytałam czy nie - ale masz proszek do białego czy do koloru? bo ja dziś kupiłam do białego i zastanawiam się czy muszę to użyć tylko i wyłącznie do białych ubrań czy mogę poprostu do jasnych? Cytat:
Może Twoją córę truskawki uczuliły? te co teraz są to pewnie pryskane chemią i z niewiadomego źródła ![]() Bazile jeśli tak wyglądasz z wagą +12kg to super wyglądasz i nie ma się co przejmować ![]() A ile Twój synek miał wagi jak się urodził? [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45624794] Poleca natomiast płyn do kąpieli francuskiej firmy, dostępny jest tylko w sklepach zielarskich, składa się w 96% ze składników naturalnych. Buteleczka 500ml kosztuje około 12zł jedynie, a nazywa się Corine de farne[/QUOTE] a tego żelu z tej firmy nie ma w Rossmannie? Wydaje mi się, że to jakaś nowość i od chyba 3 gazetek w Rossmannie można spotkać ![]() i pomaga? Cytat:
to może nie objadaj się za bardzo
|
|||||||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2678 |
|
Zadomowienie
|
Wizyte przekładam na czwartek bo Tż wraca i chce iść ze mną...
może uda sie dostac na 4d w piątek,było by fajnie bo tż na tym 4d był raz w 12 tyg a ja juz 3x
|
#2679 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A o tandemie nie myślałaś? jeden za drugim? też chyba 2 takie widziałam u nas w mieście właśnie dla dzieci rok po roku. I mieć go jako drugi-używany. A mieć mimo wszystko zwykły głęboki Ja będę miała już 4letnią pannicę a mimo to planuję Jej kupić buggyboard na dłuższe wypady Cytat:
ja w dniu porodu nie miałam robionej i nic stałego ze mnie nie wychodziło ![]() Dwa - nie każdy organizm oczyszcza się przed porodem. Mój np wolał oczyszczać się podczas porodu Trzy - niby one są przyzwyczajone i się podobno nie przejmują i uwagi na to nie zwracają a mi do dziś niestety utkwiła w pamięci mina jednej położnej jak musiała po mnie zwinąć zabrudzone prześcieradło ![]() Zjadłam makaron z serem i cukrem 20min temu i już jestem głodna |
||
|
|
|
#2680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zużyłam po 1/2 z hartmana i Babyono ale co organizm to inaczej
|
|
|
|
|
#2681 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I czemu akurat z nivea? jakim? baby czy zwykłym? Odeszłam już od nivea ze względu na składy. Cytat:
![]() A jak nie wykorzystasz ich w szpitalu to przydają się w domu podczas wietrzenia tyłka ![]() A po cc krwawienie jest dużo mniejsze |
||
|
|
|
#2682 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja mialam cc więc tez moze dla tego? ale no nic kupie paczke a zawsze w razie czego ktoś w aptece dokupi i doniesie
|
|
#2683 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Ale wichura u nas
prawie mnie zwiało połaziłam po lumpeksach ale kompletne pustki, niby dostawy dzisiaj a taki chłam, że szkoda gadać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2684 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myslałam o tym Twoim i Jupiterze www.ceneo.pl/13088806#tab=spec A jakie odkurzacz może mieć bajery ![]() O dokładnie To jak jest z workami do Zelmerów? Cytat:
Cytat:
a czemu masz usg dzień po dniu?Cytat:
|
||||
|
|
|
#2685 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2686 |
|
Zakorzenienie
|
Pradip, worki drogie nie są. Na początek mieliśmy te materiałowe, białe, ale one wychodzą drożej, wiec teraz kupujemy zwykłe papierowe
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2687 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2688 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Eh czytam i czytam i już mam taki mętlik w głowie... |
||||
|
|
|
#2689 |
|
Zadomowienie
|
Kakusia mama pamietała mama robiła mi wtedy cała wyprawke dla małej,ja kupiłam tylko kilka śpioszków ja nie miałam wtedy pojęcia,co gdzie,jak ile..dobrze że mama była na strazy ![]() Teraz mieszkamy osobno i o wszystkim musze mysleć ja
|
#2690 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2691 |
|
Wtajemniczenie
|
Wzmacnia krew, podnosi poziom hemoglobiny. Polecany kobietom w ciąży, bo zawiera naturalny kwas foliowy i pomaga walczyć z anemią.
|
|
|
|
#2692 | ||
|
Zakorzenienie
|
acha
ja sobie dozuję przyjemności i ustawiam usg w odstępach ![]() Cytat:
http://www.zelmer.pl/dla-domu/odkurz...iter-4000-0-ht http://www.zelmer.pl/dla-domu/odkurz...iter-4000-0-hp http://www.zelmer.pl/dla-domu/odkurz...rius-1600-3-hq http://www.zelmer.pl/dla-domu/odkurz...rius-1600-3-hq Cytat:
|
||
|
|
|
#2693 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie, a zresztą gdyby na gwałt było trzeba to zawsze pielęgniarkę o taki podkład można poprosić
ja mimo, że w torbie miałam swoje to pierwszy dostałam od położnej, więc zapas na pewno mają na czarną godzinę
|
|
|
|
#2694 |
|
Zadomowienie
|
no niestety maz w wekend wyjezdza więc jak da rade to chce od razu w piątek zrobić to 4d
|
#2695 |
|
Zadomowienie
|
karolkya kiedyś takie coś podobne mama mi robiła na anemię właśnie, a teraz przyda się jak nic, zamiast faszerować się tabletkami...
A w ogóle właśnie dziś zmarła babcia mojego męża, kobieta w zdrowiu dożyła 94 lat i po prostu odeszła... Więc jutro z samego rana jedziemy w rodzinne strony, mam nadzieję, że dobrze zniosę tę podróż bo to jednak 700 km... Ale chcę pojechać, nie chcę puścić męża samego, poza tym to ostatnia podróż przed porodem, zabierzemy "dary" od bratowej, min. łóżeczko, wanienkę ze stelażem i inne cuda... Sama już nie wiem, nawet nie mam kiedy iść zapytać lekarza czy mogę jechać, ale jak mówił, że wszystko ok to chyba nie ma przeciwwskazań? ![]() Tak więc wybaczcie, że mnie nie będzie pewnie jakiś czas... |
|
|
|
#2696 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() TŻta jeszcze nie ma, ja nie mam siły kąpać Młodej jestem klapnięta ehh. Próbuję sobie przypomnieć jak to było podczas pierwszej ciąży kiedy tych obowiązków człowiek za wiele nie miał co teraz ile ja wtedy czasu miałam i odpoczywałam kiedy chcę
Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2014-03-17 o 19:22 |
|||
|
|
|
#2697 | ||||||
|
Zadomowienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45624794]
Byłam dziś u położnej. Ogólnie bardzo miła babka, pogadałyśmy sobie, poopowiadała mi różne historie.. Dowiedziałam się, że w szpitalu, w którym rodziłam i teraz też będę, pracowała 12 lat, wszystkich zna, i w razie gdybym trafiła do szpitala wcześniej, czy też dopiero na poród, mam napisać jej smsa, to zadzwoni i będę zapisana w karcie jako "vip" Ponadto dowiedziałam się, że: - mogę sobie zażyczyć nie robienia mi lewatywy, ale tutaj kwestia, czy dam radę rodzić ze świadomością, że przy partych coś tam może ze mnie "wyskoczyć" ![]() - mogę zażyczyć sobie, aby mnie nie nacinali, nie jest to rutynowe. Ale położna sama wie, kiedy musi naciąć: wtedy ta błonka przy szanownej jak główka dziecka napiera może zrobić się sina i z czerwonymi prążkami - to znak, że zaraz popęka, więc lepiej naciąć i mieć kilka szwów, niż kilkanaście w różnych miejscach. W przypadku drugiego porodu nacinają w tym samym miejscu, co przy pierwszym. - w kwestii oliwek/balsamów: oliwek nie poleca, bo one tylko natłuszczają i zatykają pory, a nie nawilżają. Zdecydowanie lepsze są balsamy. Emolientów używamy tylko w gorszych sytuacjach - w kwestii płynów do kąpieli - emolienty podobbnie jak w przypadku balsamów. Poleca natomiast płyn do kąpieli francuskiej firmy, dostępny jest tylko w sklepach zielarskich, składa się w 96% ze składników naturalnych. Buteleczka 500ml kosztuje około 12zł jedynie, a nazywa się Corine de farne [/QUOTE] Zapomniałam, fajnie, że spotkanie udane ![]() Cytat:
??A może taką dostawkę na stojaka. My chyba taką zamówimy, może uda mi się wyczaić jakąś używkę. Mimo, że młody ma 4lata, to na dłuższe spacery jest leniwy. Poza tym mam zamiar na piechotę po niego chodzić do przedszkola, więc myślę że się sprawdzi. Cytat:
Cytat:
![]() Nie kiepskie gabaryty, tylko po prostu za duży .My mamy zelmer jupiter 4000.0HT Cytat:
Rzodkiewka niestety ta co teraz w sklepach króluje ale ratuję się kiełkami, a te już moje hodowlane![]() Podobne traumatyczne wspomnienia mamy z porodu byle by się poród skończył....Cytat:
współczuję, trzymajcie się.---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
Co do pogrubionego święta prawda |
||||||
|
|
|
#2698 |
|
Konto usunięte
|
Siedzimy z Adasiem właśnie na urodzinach u siostrzenca mojego męża, a mąż w pracy... czytam na telefonie, boli mnie kręgosłup i coś łapią mnie skurcze...
|
|
|
|
#2699 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dobrze że chcesz być przy mężu ale uważaj na siebie w czasie podróży Cytat:
i jak się sprawuje odkurzacz?
|
|||
|
|
|
#2700 | |||||
|
Zakorzenienie
|
co do podkładów to ja w szpitalu używałam po dwa naraz tak ze mnie leciało. Ale tego się nie przewidzi. Mąż dokupował mi podkłady w aptece, bo mi brakło.
Cytat:
Jest to na fotce na dole podpisanej jako "etap trzeci" http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=2010 A te duże wózki to nie wejdą mi do windy i będę mieć problem na półpiętrze. Jeszcze biorę pod uwagę też dostawkę siedzącą. Ehh... jestem taka niezdecydowana ![]() Cytat:
Nikt nie zmusza do bycia położną. Jak się nie chce oglądać kup tudzież innych wydzielin to trzeba było wybrac inny zawód ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Fajne są te stojące, tylko obawiam się, że moja jeszcze jest za mała na nie. Ona jest w wieku, że albo siedzi albo chodzi czy biega i obawiam się, że nie ustoi mi za długo. Ale może się mylę
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:32.

dostępność duża - same plusy :P
więc nie cuduję, będę kupowała w rossmanie ze zniżką 
ile w końcu płaciłaś za kosmetyki Hippa? to w najmniejszej tubce to krem z filtrem? I podkład pod materac jednak z motherhood ? 
a ja rano zrobiłam mu aferę o śniadanie Ja się na niego złoszczę, że nie pamięta żadnych dat a sama nie jestem lepsza 

musze cos kupic zeby sie uspokoic chyba
więcej pomogę jak tż wróci do domu
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

prawie mnie zwiało 
13.07.2013 

??
współczuję, trzymajcie się.