Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-17, 16:33   #2671
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
dużo łagodniejszy skład ma babydream cena niższa dostępność duża - same plusy :P
Ja teraz też zaczęłam przekopywać internet w poszukiwaniu jakiś cudeniek do mycia, żeby może coś zmienić, no i jednak wyszło, że albo Babydream albo Hipp więc nie cuduję, będę kupowała w rossmanie ze zniżką
wszystko pięknie ładnie, tyle że... Na mnie babydream nie działa. Na Adasia też, a mam żel do kąpieli i szampon. Szampon ujdzie, ale ten żel to tylko przy zupełnie bezproblemowej skórze. Balsam do ciała o kitu. Przynajmniej przy Adasiu
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 16:52   #2672
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Nawet nie pamiętam na ile mamy gwarancję, ale odkurzacz przeżył remont i wyciąganie tych wszystkich pyłów i nadal działa super, więc za ok 200 zł warto go kupić
I Dziękuję

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ale który odkurzacz miałaś na myśli?
Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
No i się chwalę. Byliśmy w sobotę z małżem na zakupach Mieliśmy zaliczkować wózek ale mężuś stwierdził że jak będą go mieli na sklepie to on od razu płaci całość i będzie z głowy. No i mieli, więc wózek już jest
Do tego trochę akcesoriów i masę kasy poszło W wózku nie było moskitiery, miałam dokupić od razu tam w sklepie i jak zwykle zapomniałam
No i teraz muszę gdzieś poszukać. Każda będzie pasować czy trzeba do modelu wózka kupować ??
Gratulacje za zakup wózka ile w końcu płaciłaś za kosmetyki Hippa? to w najmniejszej tubce to krem z filtrem? I podkład pod materac jednak z motherhood ?
Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Jakoś przetrwałam tą glukoze,w drodze powrotnej weszłam sobie do sklepu po coś na śniadanie i od razu do obiadu kupić..
W domu zrobiłam sobie herbatkę i śniadanko i podczas jedzenia ręce zaczęły mi drżeć,duszno mi się zrobiło i taka jakas słaba się zrobiłam..
Połozyłam się i przeszło drżenie ale jestem taka słabiutka jakaś.

Kurcze obawiam sie tych wyników glukozy,jutro koło 12.00 maja byc ;/
Też sie tak czułam po glukozie tylko jakieś 40 minut po jej wypiciu. Wyniki muszą byc dobre
Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Właśnie zaliczyłam wtopę miesiąca. Telewizor mi przypomniał, że mój maż ma dzisiaj imieniny a ja rano zrobiłam mu aferę o śniadanie Ja się na niego złoszczę, że nie pamięta żadnych dat a sama nie jestem lepsza
Też w tym roku zapomniałam o męża imieninach
A Ty powiedz że ten poranny łomot był celowy żeby bardziej docenił wieczorne wyjście
Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Wyrwaliśmy się w sobotę z domu. Byliśmy w "świat dziecka" i naoglądałam się wózków. Mój faworyt odpadł (czyli x-lander x-cite), zdecydowanie lepszy jest x-pulse. Jest solidniejszy (tzn. lepiej wykonany), wagą prawie się nie różnią itp. Spodobał mi się także jedo fyn, no ale gabarytami dopada. Jak tak dalej będzie wyglądało szukanie, to chyba zostaniemy przy starym
A czemu Jedo ma dla Ciebie kiepskie gabaryty?
Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
Witam się po weekendzie i dzisiejszej wizycie
Z Dzidzią wszystko w porządku, główką dalej w dół ma już ok 1,2kg szyjka trzyma, znów globulki trza brać... ale już się to tego przyzwyczaiłam, że mniej więcej co 2 wizytę coś mi wraca
Poza tym umówiliśmy się za tydzień na usg to trzecie ważne także 27 marca 10:15 trzymać kciuki
Na ostatni dzień 29tc mam +9kg i lekarz pochwalił, że waga w normie i nie jakaś duża a patrząc, że idzie to tylko w mój brzuszek to super.

Najgorsze, że nie wiem czym Ją smarować W ruch poszedł mój krem do twarzy AlantanDermoline lekki krem z alantoniną i pantenolem 5% i z pupci dość ładnie zeszło/schodzi, z policzków też zeszło, ale za to wczoraj wokół ust plamki Jej się porobiły i dziś rano skarżyła się, że Ją to swędzi mam w domu olejek lniany i ze słodkich migdałów - myślę, czy tym Ją nie smarować i w ogóle nie myć
Już zaczęłam szukać olejków do mycia dla Atopowców i wybór jest ciężki
Super że wizyta udana i Ty jesteś taka zadowolona no i za prezenty od położnej
Spróbuj wykąpać małą w krochmalu a jakbyś smarowała jej wokół ust maścią to na początek rozmieszaj ją z nivea
Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
no czekałam na taką informację
bo jak opowiadam znajomym, ze zamierzam w razie czego wozić mała latem w wózku w samym body , ewentualnie sukienka, to pukają się w czoło, że jak to, przeciez nie wolno, takie małe dziecko musi miec każda częśc ciała przykrytą
Też już się przygotowuje na ataki starszego pokolenia bo nie mam zamiaru opatulać małego od stóp do głowy w upały
Cytat:
Napisane przez choc0late Pokaż wiadomość
hej brzuchatki
troszke mnie nie bylo, podczytywalam Was ale jakos nie moglam sie wbic w rozmowe jak byla ladna pogoda to chodzilam ciagle na spacery a teraz przyszlo mi lezec w lozku caly week.. tak sie dobrze czulam z ta wiosna a lekarz kazal mi wiecej odpoczywac.. no ale fakt ze jest mi juz czasami bardzo ciezko
moje maluchy ostatnio bardzo aktywne i czesto strasznie wypychaja mi brzucho.. dzieki czemu niestety doczekalam sie pierwszego rozstepu
Wy tu o liczeniu ruchow ja sie bardziej skupiam zeby rozpoznac ktory mnie kopie i czy obydwoje po rowno jak mam liczyc po 10 na jednego? hmm..
i powiem Wam, ze wlasnie sie okazalo ze moja najblizsza przyjaciolka jest w ciazy a tak sie martwilam, ze jestem jedyna wsrod moich znajomych
a tak wogole dopadlo mnie dzis uczucie zr jestem jeszcze ze wszystkim w d..pie dla maluchow chociaz pol szafy zapchane ich rzeczami musze cos kupic zeby sie uspokoic chyba
w przyszlym tygodniu wybieramy sie ba usg, a ja sie nie moge juz doczekac.
ah ! no i mamy dzis wkoncu studniowke

Jak lekarz kazał to wypoczywaj więcej Faktycznie ciężko by było policzyć u Ciebie ruchy Super ze przyjaciółka też w ciąży praktycznie nie będzie różnicy wieku
Cytat:
My mamy zelmera, model.. więcej pomogę jak tż wróci do domu
no to czekam cierpliwie
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45624794]Już jestem W końcu jakiś radośniejszy dzień dla mnie, choć pogoda nadal do kitu Pytałam Was o opinię w kwestii wyboru nowego tematu pracy, promotorka wczoraj wieczorem w końcu odpisała Niepotrzebnie tylko się męczyłam z tym planem pracy o inspekcji sanitarnej, bo napisała, że już zajęty, ale ważne że już wiem na czym stoję. Trochę irytuje mnie fakt, że ja się tak rozpisałam, o moich problemach z materiałami, o stresach, o obronie, że wypada zaraz po moim porodzie, a ona tylko napisała, że zaproponowany przeze mnie temat jest już zajęty i wymieniła mi co zostało No ale już nie narzekam, teraz szybka decyzja i muszę się brać za plan pracy i ten nieszczęsny referat

Byłam dziś u położnej. Ogólnie bardzo miła babka, pogadałyśmy sobie, poopowiadała mi różne historie.. Dowiedziałam się, że w szpitalu, w którym rodziłam i teraz też będę, pracowała 12 lat, wszystkich zna, i w razie gdybym trafiła do szpitala wcześniej, czy też dopiero na poród, mam napisać jej smsa, to zadzwoni i będę zapisana w karcie jako "vip" Ponadto dowiedziałam się, że:
[/QUOTE]
Świetnie że promotorka wyraziła zgodę
No i zazdroszczę vipowskich układów w szpitalu

Dzieki dziewczyny za modele odkurzaczy. Na razie na 3 opinie 3 to Zelmery wiec już wiem w co celować. Porównując 2 wspomniane przez Was modele http://www.ceneo.pl/13088806#tab=spec i http://www.ceneo.pl/13088806#tab=spec ten pierwszy jest na prawdę wyjątkowo lekki A powiedzcie mi jeszcze jak z ceną i dostępnością worków do nich?
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 17:06   #2673
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość

Dzieki dziewczyny za modele odkurzaczy. Na razie na 3 opinie 3 to Zelmery wiec już wiem w co celować. Porównując 2 wspomniane przez Was modele http://www.ceneo.pl/13088806#tab=spec i http://www.ceneo.pl/13088806#tab=spec ten pierwszy jest na prawdę wyjątkowo lekki A powiedzcie mi jeszcze jak z ceną i dostępnością worków do nich?
Wkleiłaś ten sam link czy mi się wydaje??
potwierdzam, że odyssey jest lekki choć lżejszy jest elf, ale ten z kolei made in China i tylko 2 lata gwarancji
z tym, ze to prosty odkurzacz, bez bajerów
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 17:09   #2674
bluesky89
Zakorzenienie

Pradip, zelmer jupiter

Stary 2014-03-17, 17:17   #2675
Ramona_85
Zakorzenienie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45627067]wszystko pięknie ładnie, tyle że... Na mnie babydream nie działa. Na Adasia też, a mam żel do kąpieli i szampon. Szampon ujdzie, ale ten żel to tylko przy zupełnie bezproblemowej skórze. Balsam do ciała o kitu. Przynajmniej przy Adasiu[/QUOTE]

Berenika widzisz to tak jak u mnie - kosmetyki BD dla mnie sa jakies za słabe
ale może dla dziecka bezproblemowego albo na potem akurat, bo skład jest własnie lajtowy
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 17:21   #2676
sylvuniaa84
Zadomowienie

Cytat:
Wzięliśmy Tako Captiva Mohican w takiej wersji kolorystycznej z tym że na odwrót (tak gdzie jest kolor ciemny my mamy jasny, a tam gdzie jest jasny u nas jest ciemny). No i rączka do prowadzenia wózka też jest jasna

śliczny jest to jest 2w1 ? bez fotelika ?
da się do tego modelu wpiąc fotelik?

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Bella ponoć badziewna
o Canpolu słyszałam dobre opinie
a o babyono nie wiem nic

Krwawi się ponoć tak samo, bo macica się oczyszcza i obkurcza
chyba zdecyduje się na canpol

Cytat:
nie mam pojęcia, sama mam jedną paczkę belli i jedną paczkę hartmanów - do tego na 100% kupię always na noc. Baby ono oddałam koleżance za 1 razem bo ich nie zużyłam, w dotyku trochę ceratowe mi sie wydały.
Gdybym miała kupować to chyba nad canpolem bym sie zastanowiła
Nie wiem jak ma sie rodzaj porodu do oczyszczania, trzeba by zapytać może położnej?
o always nockach też myslałam,wydaje mi sie ze te big podkłady to na ten pierwszy dzień tylko potem wystarczy zwykła podpacha
tak mi sie zdaje...
więc kupie 1 pake big i potem chyba te nocki
Stary 2014-03-17, 17:34   #2677
Kakusia
Zakorzenienie

Dziękuję Dziewczynki za oklaski

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
W sierpniu prawdopodobnie będziemy mieć wesele ale nie wiem jak to będzie zostawić dwumiesięcznego dzidziusia i iść na wesele. Jakoś sobie tego nie wyobrażam. Byłyście w takiej sytuacji?
moja szwagierka była w takiej sytuacji i Jej rodzice zostali z maleństwem, a ona odciągała w łazience mleko laktatorem potem przyjechali Jej rodzice na chwile z maleństwem i szwagierka nakarmiła dziecko w szatni
Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
A taki sok z buraków moja babcia pije już dobre kilka lat i ma 88 lat a zdrowie lepsze niż nie jedna młoda. Do lekarza nie chodzi, mówi że nie wie co to ból głowy. Wszyscy jej zazdroszczą takiego zdrowia.
mów mi tak dalej mów bo mam blokadę przed wypiciem
Cytat:
no czekałam na taką informację
bo jak opowiadam znajomym, ze zamierzam w razie czego wozić mała latem w wózku w samym body , ewentualnie sukienka, to pukają się w czoło, że jak to, przeciez nie wolno, takie małe dziecko musi miec każda częśc ciała przykrytą
u mnie tylko moja teściowa nie mogła patrzeć na takie maleństwo bez ubranka i coś chwile przykrywała chociażby tetrą jak była na kawie a Dominisia spała w wózku na balkonie szwagierka też nie mogła się nadziwić i Jej żal dziecka było a moja mama wręcz przeciwnie - "ściągnij Jej te skarpetki nie męcz dziecka" itp
A naprawdę były takie upały, że bodziak to było już za dużo bo potrafił być cały przepocony.
Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Kakusia jak się kisi tego buraka? Może też coś takiego sobie zafunduję
buraczki myjesz, obierasz i kroisz na cienkie plasterki. do dużego szklanego słoja lub glinianego gara (tylko szklany lub gliniany) układasz plasterki buraka i kilka ząbków czosnku pokrojonego na plasterki - zalewasz to wszystko wodą przegotowaną (lub mineralną) z solą. Przykrywasz gazą (lub tetrą ) obwijasz recepturką i dajesz słoik w ciemne i ciepłe miejsce na ok 5dni po tym czasie przecedzasz do innego czystego słoika (np po Pysiu dużym) i trzymając w lodówce popijasz szklankę na dzień można podgrzać daną porcję ale nie wolno zagotować. To jest przepis podstawowy
Ulepszony - wg gustu - można dodać z pół marchewki w plasterkach, selera, pietruszki, cebuli i przyprawy (pieprz, tymianek, majeranek, bazylia, ziele angielskie, liście laurowe) - ja taki zrobiłam
No i żeby utrzymać systematyczność w piciu to po przelaniu soku z buraków do czystej szklanej butelki to w tym dużym robisz już kolejną turę i odstawiasz na 5dni
Acha i podobno powinno się ukiszonego soku nie trzymać dłużej niż tydzień w lodówce, ale tu teorie są różne (moi rodzice twierdzą, że może stać długo).
Acha i ja na ok 4-5l słój (tata miał mi dać 4l, ale ja mam wrażenie, że on większy jest ) dałam ponad 1,5kg buraków, 6 ząbków czosnku, 1 marchewkę, 1 seler, 1 pietruszkę i wody przegotowanej pół na pół z mineralną a sól do wody wlałam tak na oko 2 łyżki
Cytat:
Aaaaa Kakusia już ci piszę jak sprawdził mi się odplamiacz. Miałam to zrobić wczoraj ale zasnęłam z telefonem

Otóż ten Oxy z biedronki poradził sobie świetnie. Po wypraniu i wyschnięciu wczoraj chowałam ciuszki do szafy i zostało mi kilka sztuk dosłownie które muszę poprawić ale tam na tych ciuszkach plamy były tak wżarte w materiał że zeszły tylko trochę, dlatego teraz te kilka ciuszków nie będę już moczyć tylko rozrobię proszek z wodą i taką papkę będę nakładać bezpośrednio na plamę i zostawię to na ok. 15-30 minut. Ostatnio tak prześcieradło na materac i przewijak odplamiałam i śladu nie ma i nawet nic się w tym miejscu nie odbarwiło. Tak więc jestem zadowolona. Nawet odplamiła się koszulka małża z ubiegłych wakacji bo okazało się że olejek do opalania zostawił na białym materiale masakryczne żółte ślady a zauważyłam to dopiero teraz jak w szafie sprzątałam. No i koszulka jest znowu bieluśka
oo dziękuję za pamięć i recenzje
A nie wiem czy już pytałam czy nie - ale masz proszek do białego czy do koloru? bo ja dziś kupiłam do białego i zastanawiam się czy muszę to użyć tylko i wyłącznie do białych ubrań czy mogę poprostu do jasnych?
Cytat:
Sama nie wiem co to moze byc,miała tak po zmianie proszku kiedys ale z czasem przeszlo tylko płyn lenora ja uczulał...jesc tez nic nowego nie jadła...
Mam nadzieje ze to nie jakies AZS? Jak to sie objawia? Na całej skórze?
Ona ma tylko na zgieciach rak.....
Oo jadła ostatnio truskawki :/ pomidory ale to juz miała predzej mowila mi
z tego co czytałam to azs objawia się szorstkimi suchymi i błyszczącymi plackami na policzkach, wysypce na pośladkach, pachwinach i b.suchej skórze w zgięciach kolan i łokci. Do tego ból brzucha, biegunka, a u małych dzieci ulewania.
Może Twoją córę truskawki uczuliły? te co teraz są to pewnie pryskane chemią i z niewiadomego źródła

Bazile jeśli tak wyglądasz z wagą +12kg to super wyglądasz i nie ma się co przejmować
A ile Twój synek miał wagi jak się urodził?
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45624794] Poleca natomiast płyn do kąpieli francuskiej firmy, dostępny jest tylko w sklepach zielarskich, składa się w 96% ze składników naturalnych. Buteleczka 500ml kosztuje około 12zł jedynie, a nazywa się Corine de farne[/QUOTE]
a tego żelu z tej firmy nie ma w Rossmannie? Wydaje mi się, że to jakaś nowość i od chyba 3 gazetek w Rossmannie można spotkać
Cytat:
My smarujemy te chropowate poliki linomagiem
i pomaga?
Cytat:
Ostatnio złapałam fazę na rzodkiewkę. Codziennie rano zjadam pęczek, a jeszcze ostatnio nastawiłam kiełki rzodkiewki i wcinam jak królik
a to nowalijka chyba nie? pytam bo różne skrajne opinie są o nowalijkach żeby uważać na nie to może nie objadaj się za bardzo

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 17:34   #2678
sylvuniaa84
Zadomowienie

Wizyte przekładam na czwartek bo Tż wraca i chce iść ze mną...
może uda sie dostac na 4d w piątek,było by fajnie bo tż na tym 4d był raz w 12 tyg a ja juz 3x
Stary 2014-03-17, 17:34   #2679
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Jedyny który ma jakieś rozsądne wymiary i mogłam go obejrzeć na żywo to był Phil& Teds. Ale sama nie wiem - jakoś mam mieszane uczucia do tej gondoli na dole.
- druga opcja spacerówka dla starszej i nosidło. Ale to muszę kupić nowe nosidło, gdzie szybciej się wkłada i wyciąga dziecko, poza tym musi być bardziej przewiewne, bo się ugotujemy latem.
ten P&T widziałam u Nas na placu zabaw - jedna mamuśka ma i całkiem fajnie to wygląda podobne rozwiązanie ma też wózek Britax
A o tandemie nie myślałaś? jeden za drugim? też chyba 2 takie widziałam u nas w mieście właśnie dla dzieci rok po roku. I mieć go jako drugi-używany. A mieć mimo wszystko zwykły głęboki
Ja będę miała już 4letnią pannicę a mimo to planuję Jej kupić buggyboard na dłuższe wypady
Cytat:
Z tą lewatywą to podobno różnie bywa i czasem coś zostanie, a jak zostaje coś po lewatywie ( z tego co pamiętam to chodzi głownie o te robione w domu, bo chyba te szpitalne dokładniej oczyszczają) to podobno potrafi położną ochlapać i część z nich woli normalne załatwienie sprawy w bardziej stałej konsystencji Przepraszam jak ktoś własnie je obiad
Ja nie robiłam lewatywy, w szpitalu tez mi nie robili. Organizm sam się oczyścił przed porodem. Ale jak miałam skurcze to nie wiedziałam co wyjdzie to mówiłam, że może coś wyjsć ze mnie. One w ogóle się tym nie przejmowały są przyzwyczajone. Także ja też się w ogóle tym nie stresuje. To normalna rzecz, że może się przydarzyć
i tak - nie ma reguły co do konsystencji po lewatywie a bez lewatywy ja w dniu porodu nie miałam robionej i nic stałego ze mnie nie wychodziło
Dwa - nie każdy organizm oczyszcza się przed porodem. Mój np wolał oczyszczać się podczas porodu
Trzy - niby one są przyzwyczajone i się podobno nie przejmują i uwagi na to nie zwracają a mi do dziś niestety utkwiła w pamięci mina jednej położnej jak musiała po mnie zwinąć zabrudzone prześcieradło mam uraz do końca życia chyba i na wszelki wypadek to ja będę chyba tydzień przed porodem już stosować lewatywę i w szpitalu też sobie zażyczę

Zjadłam makaron z serem i cukrem 20min temu i już jestem głodna

Nasza Córunia

Stary 2014-03-17, 17:35   #2680
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
o always nockach też myslałam,wydaje mi sie ze te big podkłady to na ten pierwszy dzień tylko potem wystarczy zwykła podpacha
tak mi sie zdaje...
o właśnie tak mi wystarczyło za 1 razem, dlatego innych podkładów zaraz po porodzie się pozbyłam zużyłam po 1/2 z hartmana i Babyono
ale co organizm to inaczej
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 17:43   #2681
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Spróbuj wykąpać małą w krochmalu a jakbyś smarowała jej wokół ust maścią to na początek rozmieszaj ją z nivea
a krochmal nawilża czy wysusza?
I czemu akurat z nivea? jakim? baby czy zwykłym? Odeszłam już od nivea ze względu na składy.
Cytat:
tak mi sie zdaje...
tylko pierwszy dzień w podkładach a potem już podpaski? ojjj jednak zaopatrzyłabym się jeszcze w te podkłady tak, żeby chociaż na pierwsze 3doby po porodzie w szpitalu mieć te olbrzymy ale np wyprofilowane jak canpol bo o ile odchody poporodowe to kwestia indywidualna i nie ma reguły tak te 3dni moim zdaniem zawsze bywają naprawdę kapitalne jeśli się było nacinanym/popękanym itp
A jak nie wykorzystasz ich w szpitalu to przydają się w domu podczas wietrzenia tyłka
A po cc krwawienie jest dużo mniejsze

Nasza Córunia

Stary 2014-03-17, 17:51   #2682
sylvuniaa84
Zadomowienie

Cytat:
I czemu akurat z nivea? jakim? baby czy zwykłym? Odeszłam już od nivea ze względu na składy.

tylko pierwszy dzień w podkładach a potem już podpaski? ojjj jednak zaopatrzyłabym się jeszcze w te podkłady tak, żeby chociaż na pierwsze 3doby po porodzie w szpitalu mieć te olbrzymy ale np wyprofilowane jak canpol bo o ile odchody poporodowe to kwestia indywidualna i nie ma reguły tak te 3dni moim zdaniem zawsze bywają naprawdę kapitalne jeśli się było nacinanym/popękanym itp
A jak nie wykorzystasz ich w szpitalu to przydają się w domu podczas wietrzenia tyłka
A po cc krwawienie jest dużo mniejsze
dzwoniłam własnie do mamy i mi mówiła że tych big podkładów zuzyłam tylko z 5 szt nie więcej... ja niestety nie pamietam to było 12 lat temu
ja mialam cc więc tez moze dla tego?
ale no nic kupie paczke a zawsze w razie czego ktoś w aptece dokupi i doniesie
Stary 2014-03-17, 17:53   #2683
NecroKitty
Wtajemniczenie

Ale wichura u nas prawie mnie zwiało połaziłam po lumpeksach ale kompletne pustki, niby dostawy dzisiaj a taki chłam, że szkoda gadać

Cytat:
Pytałam również czy to, że dziecko czasem jest wg usg o tydzień "młodsze" to jest w tym jakaś zależność, że przenosi się ciążę i rodzi po terminie (utkwiły mi w głowie słowa położnej z patologii, że skoro jeszcze nie urodziłam to widocznie dziecko jeszcze nie gotowe ), ale lekarz wyjaśnił, że jeśli dysproporcja byłaby od samego początku ciąży to jest to jakaś zależność, ale jeśli na początku tygodnie ciąży zgadzały się z wiekiem dziecka wg usg a w trakcie ciąży gdzieś tam przez chwilę była różnica, to że nie ma to związku z terminem porodu tylko bardziej czy dziecko będzie większe/mniejsze.
Moja jest od początku o tydzień młodsza ale to wynika z tego, że miałam tydzień później owulację. Miałam nadzieję, że nadrobi ale nadal wg usg tp wychodzi na 27 a w om na 20. W sumie lekarka mówiła, że dobrze być gotowym już na 20-tego bo różnie to bywa

Cytat:
Napisane przez Rybka12321 Pokaż wiadomość
To super, że piszecie, że te spodenki się sprawdzają, to z pewnością się wybiorę do H&M bo mi się baaaaaaardzo podobały . Chociaż pewnie nasze konto w banku mniej się ucieszy .
Jak sobie policzyłam ile pójdzie na resztę wyprawki to stwierdziłam, że z ciuszkami stop. Na 56 i 62 mam wszystko co chciałam a reszta po porodzie bo zbankrutujemy
Stary 2014-03-17, 17:58   #2684
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Wkleiłaś ten sam link czy mi się wydaje??
potwierdzam, że odyssey jest lekki choć lżejszy jest elf, ale ten z kolei made in China i tylko 2 lata gwarancji
z tym, ze to prosty odkurzacz, bez bajerów
hehe no tak
myslałam o tym Twoim i Jupiterze www.ceneo.pl/13088806#tab=spec

A jakie odkurzacz może mieć bajery
Cytat:
Pradip, zelmer jupiter

O dokładnie
To jak jest z workami do Zelmerów?
Cytat:
chyba zdecyduje się na canpol
tak mi sie zdaje...
o canpolu słyszałam same dobre opinie podobno też po cc krwawienie jest mniejsze

Cytat:
Wizyte przekładam na czwartek bo Tż wraca i chce iść ze mną...
może uda sie dostac na 4d w piątek,było by fajnie bo tż na tym 4d był raz w 12 tyg a ja juz 3x
poczekaj na Tża niech i on się cieszy a czemu masz usg dzień po dniu?
Cytat:
Wysusza. Mnie swędziało w samej kąpieli ale jak wychodziłam z wody to ulga była duża a skóra robiła blakła i uczulenie znikało. Ja akurat używam najzwyklejszego niebieskiego nivea do ust ale chodziło mi zeby tą maść troszkę "rozcieńczyć". Jako dzieciak miałam straszne problemy właśnie wokół ust do tego stopnia że smarowałam je sterydami i długo mi się utrzymywały czerwone ślady od brody do nosa pomimo wyleczonej skóry a jak zaczęłam mieszać leki z kremem to problem zniknął i skóra nie piekła
Stary 2014-03-17, 18:04   #2685
sylvuniaa84
Zadomowienie

Cytat:
hehe no tak

poczekaj na Tża niech i on się cieszy a czemu masz usg dzień po dniu?

bo to 4d ma mi zrobić inny lekarz,chodzi o sprawdzenie serducha..
Stary 2014-03-17, 18:07   #2686
bluesky89
Zakorzenienie

Pradip, worki drogie nie są. Na początek mieliśmy te materiałowe, białe, ale one wychodzą drożej, wiec teraz kupujemy zwykłe papierowe

Stary 2014-03-17, 18:11   #2687
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
hehe no tak

O dokładnie
To jak jest z workami do Zelmerów?
Ja mam Zelmera Elf, kupiliśmy go jakies 2,5 roku temu i nic mu sie nie dzieje. A worki drogie nie są. Od czasu do czasu są w biedronce chyba 7 zl za 5 worków papierowych.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 18:12   #2688
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
dzwoniłam własnie do mamy i mi mówiła że tych big podkładów zuzyłam tylko z 5 szt nie więcej... ja niestety nie pamietam to było 12 lat temu
a mama pamiętała?
Cytat:
ja mialam cc więc tez moze dla tego?
na pewno po cc jest dużo mniejsze krwawienie bo zanim zamkną kobitkę na stole operacyjnym to ją dobrze oczyszczają
Cytat:
ale no nic kupie paczke a zawsze w razie czego ktoś w aptece dokupi i doniesie
o właśnie, to tak dostępna sprawa, że byle kto podskoczy
Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Moja jest od początku o tydzień młodsza ale to wynika z tego, że miałam tydzień później owulację. Miałam nadzieję, że nadrobi ale nadal wg usg tp wychodzi na 27 a w om na 20. W sumie lekarka mówiła, że dobrze być gotowym już na 20-tego bo różnie to bywa
no właśnie tak lekarz tłumaczył, że dysproporcja często wynika z nieregularnych lub poprostu dłuższych cyklów. Ale jeżeli jest tak od samego początku to 40t ciąży wychodzi przy tym drugim późniejszym terminie
Cytat:
Wysusza. Mnie swędziało w samej kąpieli ale jak wychodziłam z wody to ulga była duża a skóra robiła blakła i uczulenie znikało. Ja akurat używam najzwyklejszego niebieskiego nivea do ust ale chodziło mi żeby tą maść troszkę "rozcieńczyć". Jako dzieciak miałam straszne problemy właśnie wokół ust do tego stopnia że smarowałam je sterydami i długo mi się utrzymywały czerwone ślady od brody do nosa pomimo wyleczonej skóry a jak zaczęłam mieszać leki z kremem to problem zniknął i skóra nie piekła
ojj to chyba bałabym się Jej teraz krochmal robić, bo i bez tego ma suchą tą skórkę przy wysypkowych zmianach czytałam, żeby wtedy wręcz natłuszczać, mamy alergików/atopowców/azsowców to czasem polecają oliwę z oliwek i różne olejki dodawane do bardzo łagodnych żeli myjących...
Eh czytam i czytam i już mam taki mętlik w głowie...

Nasza Córunia

Stary 2014-03-17, 18:35   #2689
sylvuniaa84
Zadomowienie

Kakusia
mama pamietała nawet pamiętała w którym czasie miałam szew zakładany a ja nie pamietałam

mama robiła mi wtedy cała wyprawke dla małej,ja kupiłam tylko kilka śpioszków
ja nie miałam wtedy pojęcia,co gdzie,jak ile..dobrze że mama była na strazy

Teraz mieszkamy osobno i o wszystkim musze mysleć ja
Stary 2014-03-17, 18:40   #2690
pater86
Zadomowienie

Cytat:
buraczki myjesz, obierasz i kroisz na cienkie plasterki. do dużego szklanego słoja lub glinianego gara (tylko szklany lub gliniany) układasz plasterki buraka i kilka ząbków czosnku pokrojonego na plasterki - zalewasz to wszystko wodą przegotowaną (lub mineralną) z solą. Przykrywasz gazą (lub tetrą ) obwijasz recepturką i dajesz słoik w ciemne i ciepłe miejsce na ok 5dni po tym czasie przecedzasz do innego czystego słoika (np po Pysiu dużym) i trzymając w lodówce popijasz szklankę na dzień można podgrzać daną porcję ale nie wolno zagotować. To jest przepis podstawowy
Ulepszony - wg gustu - można dodać z pół marchewki w plasterkach, selera, pietruszki, cebuli i przyprawy (pieprz, tymianek, majeranek, bazylia, ziele angielskie, liście laurowe) - ja taki zrobiłam
No i żeby utrzymać systematyczność w piciu to po przelaniu soku z buraków do czystej szklanej butelki to w tym dużym robisz już kolejną turę i odstawiasz na 5dni
Acha i podobno powinno się ukiszonego soku nie trzymać dłużej niż tydzień w lodówce, ale tu teorie są różne (moi rodzice twierdzą, że może stać długo).
Acha i ja na ok 4-5l słój (tata miał mi dać 4l, ale ja mam wrażenie, że on większy jest ) dałam ponad 1,5kg buraków, 6 ząbków czosnku, 1 marchewkę, 1 seler, 1 pietruszkę i wody przegotowanej pół na pół z mineralną a sól do wody wlałam tak na oko 2 łyżki
Dzięki za przepis a na co ta mikstura wpływa?
Stary 2014-03-17, 18:48   #2691
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
Wzmacnia krew, podnosi poziom hemoglobiny. Polecany kobietom w ciąży, bo zawiera naturalny kwas foliowy i pomaga walczyć z anemią.
Stary 2014-03-17, 18:55   #2692
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
bo to 4d ma mi zrobić inny lekarz,chodzi o sprawdzenie serducha..
acha ja sobie dozuję przyjemności i ustawiam usg w odstępach
Cytat:
Pradip, worki drogie nie są. Na początek mieliśmy te materiałowe, białe, ale one wychodzą drożej, wiec teraz kupujemy zwykłe papierowe

Dzięki jednak tego modelu nie ma w sklepie w którym będę zamawiać chcę wybrać pomiędzy tymi
http://www.zelmer.pl/dla-domu/odkurz...iter-4000-0-ht
http://www.zelmer.pl/dla-domu/odkurz...iter-4000-0-hp
http://www.zelmer.pl/dla-domu/odkurz...rius-1600-3-hq
http://www.zelmer.pl/dla-domu/odkurz...rius-1600-3-hq
Cytat:
ojj to chyba bałabym się Jej teraz krochmal robić, bo i bez tego ma suchą tą skórkę przy wysypkowych zmianach czytałam, żeby wtedy wręcz natłuszczać, mamy alergików/atopowców/azsowców to czasem polecają oliwę z oliwek i różne olejki dodawane do bardzo łagodnych żeli myjących...
Eh czytam i czytam i już mam taki mętlik w głowie...
Ja byłam już tak umęczona ciągłym drapaniem się że próbowałam wszystkiego... Niby powinno się natłuszczać ale wtedy wyskakiwały mi maleńkie krosteczki z wodą które nie swędziały a bolały. A już najgorsze było to że nawet jak znalazłam coś co mi pomagało to skóra szybko przyzwyczajała się i przestawała reagować
Stary 2014-03-17, 18:56   #2693
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
o właśnie, to tak dostępna sprawa, że byle kto podskoczy
dokładnie, a zresztą gdyby na gwałt było trzeba to zawsze pielęgniarkę o taki podkład można poprosić ja mimo, że w torbie miałam swoje to pierwszy dostałam od położnej, więc zapas na pewno mają na czarną godzinę
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 18:58   #2694
sylvuniaa84
Zadomowienie

Cytat:
acha ja sobie dozuję przyjemności i ustawiam usg w odstępach
no niestety maz w wekend wyjezdza więc jak da rade to chce od razu w piątek zrobić to 4d
Stary 2014-03-17, 19:01   #2695
pater86
Zadomowienie

karolkya kiedyś takie coś podobne mama mi robiła na anemię właśnie, a teraz przyda się jak nic, zamiast faszerować się tabletkami...

A w ogóle właśnie dziś zmarła babcia mojego męża, kobieta w zdrowiu dożyła 94 lat i po prostu odeszła... Więc jutro z samego rana jedziemy w rodzinne strony, mam nadzieję, że dobrze zniosę tę podróż bo to jednak 700 km... Ale chcę pojechać, nie chcę puścić męża samego, poza tym to ostatnia podróż przed porodem, zabierzemy "dary" od bratowej, min. łóżeczko, wanienkę ze stelażem i inne cuda... Sama już nie wiem, nawet nie mam kiedy iść zapytać lekarza czy mogę jechać, ale jak mówił, że wszystko ok to chyba nie ma przeciwwskazań?
Tak więc wybaczcie, że mnie nie będzie pewnie jakiś czas...
Stary 2014-03-17, 19:20   #2696
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Wzmacnia krew, podnosi poziom hemoglobiny. Polecany kobietom w ciąży, bo zawiera naturalny kwas foliowy i pomaga walczyć z anemią.
dodatkowo oczyszcza wątrobę, jest pomocny przy chorobach serca, nadciśnienia, działa przeciwirusowo, polepsza jakość widzenia, jest dobry na zgagę i problemy żołądkowe i co ciekawe - wspomaga leczenie białaczki i burak jest warzywem najskuteczniej zwalczającym raka!

Cytat:
dokładnie, a zresztą gdyby na gwałt było trzeba to zawsze pielęgniarkę o taki podkład można poprosić ja mimo, że w torbie miałam swoje to pierwszy dostałam od położnej, więc zapas na pewno mają na czarną godzinę
ja właśnie pierwszy podkład dostałam od położnej jeszcze na patologii kiedy ciekneły ze mnie wody płodowe
Cytat:
mama robiła mi wtedy cała wyprawke dla małej,ja kupiłam tylko kilka śpioszków
ja nie miałam wtedy pojęcia,co gdzie,jak ile..dobrze że mama była na strazy
dlatego że zaszłaś w pierwszą ciążę jak byłaś bardzo młoda ?

TŻta jeszcze nie ma, ja nie mam siły kąpać Młodej jestem klapnięta ehh. Próbuję sobie przypomnieć jak to było podczas pierwszej ciąży kiedy tych obowiązków człowiek za wiele nie miał co teraz ile ja wtedy czasu miałam i odpoczywałam kiedy chcę

Nasza Córunia

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2014-03-17 o 19:22
Stary 2014-03-17, 19:27   #2697
majkela12
Zadomowienie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45624794]
Byłam dziś u położnej. Ogólnie bardzo miła babka, pogadałyśmy sobie, poopowiadała mi różne historie.. Dowiedziałam się, że w szpitalu, w którym rodziłam i teraz też będę, pracowała 12 lat, wszystkich zna, i w razie gdybym trafiła do szpitala wcześniej, czy też dopiero na poród, mam napisać jej smsa, to zadzwoni i będę zapisana w karcie jako "vip" Ponadto dowiedziałam się, że:

- mogę sobie zażyczyć nie robienia mi lewatywy, ale tutaj kwestia, czy dam radę rodzić ze świadomością, że przy partych coś tam może ze mnie "wyskoczyć"
- mogę zażyczyć sobie, aby mnie nie nacinali, nie jest to rutynowe. Ale położna sama wie, kiedy musi naciąć: wtedy ta błonka przy szanownej jak główka dziecka napiera może zrobić się sina i z czerwonymi prążkami - to znak, że zaraz popęka, więc lepiej naciąć i mieć kilka szwów, niż kilkanaście w różnych miejscach. W przypadku drugiego porodu nacinają w tym samym miejscu, co przy pierwszym.

- w kwestii oliwek/balsamów: oliwek nie poleca, bo one tylko natłuszczają i zatykają pory, a nie nawilżają. Zdecydowanie lepsze są balsamy. Emolientów używamy tylko w gorszych sytuacjach

- w kwestii płynów do kąpieli - emolienty podobbnie jak w przypadku balsamów. Poleca natomiast płyn do kąpieli francuskiej firmy, dostępny jest tylko w sklepach zielarskich, składa się w 96% ze składników naturalnych. Buteleczka 500ml kosztuje około 12zł jedynie, a nazywa się Corine de farne
[/QUOTE]
Zapomniałam, fajnie, że spotkanie udane

Cytat:
Ja też byłam w sobotę w Świecie Dziecka oglądać wózki

Ja to w ogóle zaczęłam mieć dylemat co kupić z uwagi na starszaka. Jakoś wcześniej nie miałam, ale zaczęłam się zastanawiać.

- oglądałam te podwójne, ale do windy mi nie wejdą, ze zniesieniem z półpiętra też będę mieć problem.
Jedyny który ma jakieś rozsądne wymiary i mogłam go obejrzeć na żywo to był Phil& Teds. Ale sama nie wiem - jakoś mam mieszane uczucia do tej gondoli na dole.
- druga opcja spacerówka dla starszej i nosidło. Ale to muszę kupić nowe nosidło, gdzie szybciej się wkłada i wyciąga dziecko, poza tym musi być bardziej przewiewne, bo się ugotujemy latem.
Ale będę chodzić pewnie też ze starszą na plac zabaw także maleństwo w nosidle będzie dla mnie mało wygodne i wypadałoby kupić gondolę, której nie mam. Wtedy mniejsze dziecko będzie sobie spało, a na starszą będę mieć oko. O ile oczywiście ta opcja spania będzie realna, bo z niektórymi dziećmi trzeba jeździć. Jak się stoi to się budzą i trzeba się nimi zająć.
Poza tym nie wiem czy moja starsza w ogóle będzie chciała jeździć w wózku. Lubi chodzić na nózkach, ale nie zawsze w tym kierunku co ja chcę i czasem to trochę trwa No i narazie odpadają dłuższe spacery.
Ja na krakowskich, a Ty??
A może taką dostawkę na stojaka. My chyba taką zamówimy, może uda mi się wyczaić jakąś używkę. Mimo, że młody ma 4lata, to na dłuższe spacery jest leniwy. Poza tym mam zamiar na piechotę po niego chodzić do przedszkola, więc myślę że się sprawdzi.

Cytat:
http://allegro.pl/superchlonne-popor...028738502.html

http://allegro.pl/canpol-supere-popo...035163414.html

http://allegro.pl/higieniczne-podkla...052456140.html

które podkłady bedą najlepsze? i ile paczek zamówić ?mam mieć cesarkę to jest róznica jakaś w krwawieniu?
Ja kupiłam w gemini te pierwsze, baby ono, ale nie wiem czy są dobre, bo ich nie używałam. Na pewno dokupię hartmanna bellę miałam poprzednio i już jej nie chcę

Cytat:
U mnie w szpitalu też nie robią lewatywy. Położna mi powiedziała że jak się chce to można samemu w domu. No ale chyba faktycznie lepiej jak wyjdzie wersja "stała" niż żeby wyciekło. Podejrzewam że w czasie porodu to będzie mi wszystko jedno i tym że coś tam wychodzi nie będę się przejmować. Głupio tylko bo mąż chce być ze mną no i widzieć pewnie nie będzie no ale to chyba czuć w powietrzu
U mnie też niestety też nie, a jakoś w domu bałam się zaaplikować, bo podobno podkręca akcję

Cytat:
A czemu Jedo ma dla Ciebie kiepskie gabaryty?

no to czekam cierpliwie
Nie kiepskie gabaryty, tylko po prostu za duży.
My mamy zelmer jupiter 4000.0HT

Cytat:

i pomaga?

a to nowalijka chyba nie? pytam bo różne skrajne opinie są o nowalijkach żeby uważać na nie to może nie objadaj się za bardzo
Pomaga, jak ograniczamy mleczko i płateczki
Rzodkiewka niestety ta co teraz w sklepach króluje ale ratuję się kiełkami, a te już moje hodowlane
Podobne traumatyczne wspomnienia mamy z porodu. Choć mi tam wszystko jedno było byle by się poród skończył....
Cytat:
A w ogóle właśnie dziś zmarła babcia mojego męża, kobieta w zdrowiu dożyła 94 lat i po prostu odeszła... Więc jutro z samego rana jedziemy w rodzinne strony, mam nadzieję, że dobrze zniosę tę podróż bo to jednak 700 km... Ale chcę pojechać, nie chcę puścić męża samego, poza tym to ostatnia podróż przed porodem, zabierzemy "dary" od bratowej, min. łóżeczko, wanienkę ze stelażem i inne cuda... Sama już nie wiem, nawet nie mam kiedy iść zapytać lekarza czy mogę jechać, ale jak mówił, że wszystko ok to chyba nie ma przeciwwskazań?
współczuję, trzymajcie się.

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Cytat:
TŻta jeszcze nie ma, ja nie mam siły kąpać Młodej jestem klapnięta ehh. Próbuję sobie przypomnieć jak to było podczas pierwszej ciąży kiedy tych obowiązków człowiek za wiele nie miał co teraz ile ja wtedy czasu miałam i odpoczywałam kiedy chcę
Też tak mam, tym bardziej jak jesteśmy cały dzień razem, tak jak dzisiaj. Czekam tylko na tż-ta
Co do pogrubionego święta prawda
Stary 2014-03-17, 19:28   #2698
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Siedzimy z Adasiem właśnie na urodzinach u siostrzenca mojego męża, a mąż w pracy... czytam na telefonie, boli mnie kręgosłup i coś łapią mnie skurcze...
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 19:32   #2699
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
no niestety maz w wekend wyjezdza więc jak da rade to chce od razu w piątek zrobić to 4d
no to zrozumiałe w takim razie
Cytat:
przykre ale o ile można tak napisać piękna śmierć dobrze że chcesz być przy mężu ale uważaj na siebie w czasie podróży
Cytat:
Nie kiepskie gabaryty, tylko po prostu za duży.
My mamy zelmer jupiter 4000.0HT
a to my właśnie przez jego wielkość zdecydowaliśmy się na Jedo i jak się sprawuje odkurzacz?
Stary 2014-03-17, 19:46   #2700
Sola1
Zakorzenienie

co do podkładów to ja w szpitalu używałam po dwa naraz tak ze mnie leciało. Ale tego się nie przewidzi. Mąż dokupował mi podkłady w aptece, bo mi brakło.

Cytat:
ten P&T widziałam u Nas na placu zabaw - jedna mamuśka ma i całkiem fajnie to wygląda podobne rozwiązanie ma też wózek Britax
A o tandemie nie myślałaś? jeden za drugim? też chyba 2 takie widziałam u nas w mieście właśnie dla dzieci rok po roku. I mieć go jako drugi-używany. A mieć mimo wszystko zwykły głęboki
Ja będę miała już 4letnią pannicę a mimo to planuję Jej kupić buggyboard na dłuższe wypady
Jak już jest opcja dla starszego dziecka to dla mnie jest ok, ale mi chodzi o gondolę i wydaje mi się, że utrudniony dostęp do dziecka jak oglądałam tak na żywo. Trzeba jakoś tak wsunąć dziecko od tyłu. No i dziecko nas nie widzi. Generalnie to nic nie widzi, bo z każdej strony jest materiał. Jak śpi to pewnie nie ma problemu, ale jak nie śpi to sama nie wiem jak to się sprawdza.

Jest to na fotce na dole podpisanej jako "etap trzeci"

http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=2010

A te duże wózki to nie wejdą mi do windy i będę mieć problem na półpiętrze.
Jeszcze biorę pod uwagę też dostawkę siedzącą. Ehh... jestem taka niezdecydowana

Cytat:

i tak - nie ma reguły co do konsystencji po lewatywie a bez lewatywy ja w dniu porodu nie miałam robionej i nic stałego ze mnie nie wychodziło
Dwa - nie każdy organizm oczyszcza się przed porodem. Mój np wolał oczyszczać się podczas porodu
Trzy - niby one są przyzwyczajone i się podobno nie przejmują i uwagi na to nie zwracają a mi do dziś niestety utkwiła w pamięci mina jednej położnej jak musiała po mnie zwinąć zabrudzone prześcieradło mam uraz do końca życia chyba i na wszelki wypadek to ja będę chyba tydzień przed porodem już stosować lewatywę i w szpitalu też sobie zażyczę

Zjadłam makaron z serem i cukrem 20min temu i już jestem głodna
Tak szczerze to nawet jak zobaczę krzywą minę to jakoś nie przejmuję się tym Nikt nie zmusza do bycia położną. Jak się nie chce oglądać kup tudzież innych wydzielin to trzeba było wybrac inny zawód

Cytat:
karolkya kiedyś takie coś podobne mama mi robiła na anemię właśnie, a teraz przyda się jak nic, zamiast faszerować się tabletkami...

współczuję

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Cytat:
Fajny przepis. Dzięki

Cytat:
Ja na krakowskich, a Ty??
A może taką dostawkę na stojaka. My chyba taką zamówimy, może uda mi się wyczaić jakąś używkę. Mimo, że młody ma 4lata, to na dłuższe spacery jest leniwy. Poza tym mam zamiar na piechotę po niego chodzić do przedszkola, więc myślę że się sprawdzi.
A to ja na Towarowej

Fajne są te stojące, tylko obawiam się, że moja jeszcze jest za mała na nie. Ona jest w wieku, że albo siedzi albo chodzi czy biega i obawiam się, że nie ustoi mi za długo. Ale może się mylę
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości