|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
poziomkka, o wersji w proszku. Tego w płynie nie testowałam. Widziałam go w biedrze na półce jednak zdecydowałam się na proszek
|
|
|
|
#2642 |
|
Zadomowienie
|
Kakusia-super, że taka udana wizyta
i że sobie pogawędziłaś z doktorkiemMajkela-jeszcze został jeden kawałek to wpadaj bo nie ręczę za siebie
|
#2643 |
|
Zadomowienie
|
eh tyle pisania i przepadlo.Poddaje sie,wybaczcie.
Weekend z Mezusiem zlecial zdecydowanie za szybko,ale pocieszam sie,ze w nastepny poniedzialek bedziemy juz w komplecie ![]() Maz odebral dzisiaj mieszkanie i wszystko pasi.Zobaczymy jak to wszystko pouklada sie w praniu. Pogratuluje juz grupowo tygodni i widzialam 2 studniowki ![]() I piekne zgrabne brzuszki ![]() Mi dzis zostalo rowne 90 dni a juz chce czerwiec![]() Sylwia dobrze,ze juz jestes po glukozie.Trzymam za wynikiWczoraj na liczniku wybilo mi 27. I z tej okazji cyknelismy zdjecie,obmierzylam sie i porownujac pomiary do pierwszej ciazy,jestem na etapie 30 tygodnia.A mialam nadzieje,ze Mala bedzie jednak mala.Liczylam na 3.5 kg ale to juz chyba zostanie moim marzeniem.A moja waga hmm 12 kg...jakos musze to przezyc
|
#2644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2645 | |||||||
|
Zadomowienie
|
malin30 za udaną wizytę
dzięki za radyTroppoSensibile za zakupy zajrzyj na stronę smyka, tam chyba mieli materacyk w promocji![]() Co do pampków, to tak jak przy synku na początku będę używać tych białych.... Co do magnezu to ja też magnezin Cytat:
![]() Cytat:
biedny psiul, współczuję nocy...Już pewnie po strachu, to chociaż potrzymam za wyniki.[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45619198]Hej, ją tak na szybko, bo muszę się szykować do położnej, ale potrzebna mi wasza opinia. Jak uważacie, o czym mogę znaleźć najwięcej materiałów i będzie w miarę proste- Inspekcja Kontroli Skarbowej, Inspekcja Farmaceutyczna, Panstwowa Straż Rybacka, czy Straż Parków?[/QUOTE] Bierz GIF bardzo ciekawy temat, dużo materiałów itp.Cytat:
ciekawe co mój powie...Cytat:
![]() Cytat:
może jakaś czekoladka albo lody na poprawę humorku![]() ![]() Cytat:
więcej pomogę jak tż wróci do domu![]() Cytat:
oczywiście za postanowienie. Ja od czwartku nie zjadłam czekolady
|
|||||||
|
|
|
#2646 | |||
|
Konto usunięte
|
Już jestem
W końcu jakiś radośniejszy dzień dla mnie, choć pogoda nadal do kitu Pytałam Was o opinię w kwestii wyboru nowego tematu pracy, promotorka wczoraj wieczorem w końcu odpisała No ale już nie narzekam, teraz szybka decyzja i muszę się brać za plan pracy i ten nieszczęsny referat ![]() Byłam dziś u położnej. Ogólnie bardzo miła babka, pogadałyśmy sobie, poopowiadała mi różne historie.. Dowiedziałam się, że w szpitalu, w którym rodziłam i teraz też będę, pracowała 12 lat, wszystkich zna, i w razie gdybym trafiła do szpitala wcześniej, czy też dopiero na poród, mam napisać jej smsa, to zadzwoni i będę zapisana w karcie jako "vip" Ponadto dowiedziałam się, że:- mogę sobie zażyczyć nie robienia mi lewatywy, ale tutaj kwestia, czy dam radę rodzić ze świadomością, że przy partych coś tam może ze mnie "wyskoczyć" ![]() - mogę zażyczyć sobie, aby mnie nie nacinali, nie jest to rutynowe. Ale położna sama wie, kiedy musi naciąć: wtedy ta błonka przy szanownej jak główka dziecka napiera może zrobić się sina i z czerwonymi prążkami - to znak, że zaraz popęka, więc lepiej naciąć i mieć kilka szwów, niż kilkanaście w różnych miejscach. W przypadku drugiego porodu nacinają w tym samym miejscu, co przy pierwszym. - w kwestii oliwek/balsamów: oliwek nie poleca, bo one tylko natłuszczają i zatykają pory, a nie nawilżają. Zdecydowanie lepsze są balsamy. Emolientów używamy tylko w gorszych sytuacjach - w kwestii płynów do kąpieli - emolienty podobbnie jak w przypadku balsamów. Poleca natomiast płyn do kąpieli francuskiej firmy, dostępny jest tylko w sklepach zielarskich, składa się w 96% ze składników naturalnych. Buteleczka 500ml kosztuje około 12zł jedynie, a nazywa się Corine de farne Jak coś mi się jeszcze przypomni, to dopiszę, póki co tyle pamiętam ![]() Cytat:
![]() ja używałam dla Adasia na początku białe, ale tylko jedynki. Potem już zielone. A teraz mamy Dady. Na żadne z nich narzekać nie mogę ![]() my używamy tylko na odparzenia i jest rewelacyjny Cytat:
i od razu kciuki za jutrzejszą glukozę ![]() Cytat:
Te wkładki kosztują niecałe 12zł w gemini, z BD jak na moją laktację były za słabe Z emulsji po wizycie u położnej rezygnuję ![]() gratulacje ![]() gratulacje
|
|||
|
|
|
#2647 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
za kolejny tydzień
|
|
#2648 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2649 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() , fajne koszule....Cytat:
![]() Za zakupy . Jaki w końcu wózek wzięliście???Cytat:
Cytat:
![]() Ja też po glukozie, nie czułam się za bardzo, uderzenia gorąca, kołatanie serducha, na wieczór przeszło.... Cytat:
Zrób na przeprosiny dobry obiadek lub kolację....Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez beat@ Czas edycji: 2014-03-17 o 14:42 |
|
|
|
|
#2651 | |||||
|
Konto usunięte
|
![]() Cytat:
gratuluję zakupu wózka w kwestii moskitiery z tego co się orientuje wszystkie są takie same i każda raczej powinna pasować ![]() Cytat:
i za wyniki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A 12kg wcale nie widać ![]() mówisz? też jakoś bardziej podobał mi się ten temat... To biorę ten, jak coś, to będzie na Ciebie ![]() |
|||||
|
|
|
#2652 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ona ma taki fason, że jeszcze chyba we wrześniu w niej wyskoczyłabym na wesele.Zawsze nosiłam 36/38 zastanawiam się czy L będzie dobra Choć chyba wolę wybrać większą i ewentualnie zwęzić niż trzymać za małą.Cytat:
![]() My smarujemy te chropowate poliki linomagiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
nawet mógłby być,ale za to żaden kolor mi się nie podoba![]() Si ![]() Cytat:
ale z nas wyrodne matki![]() Cytat:
my planujemy wyjazd sierpień/wrzesień nad morze, taaaa se możemy planować
|
|||||||
|
|
|
#2653 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Zapomniałam napisać, że jak wracałam do położnej weszłam do kolejnego dzieciowego sklepu zapytać o materacyki. I tu sytuacja przedstawia się tak: - pianka 37zł - pianka-kokos-gryka 89zł - kokos-pianka-kokos 79zł - pianka-kokos-lateks 99zł i jak ?? |
|
|
|
|
#2654 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za studniówkę ![]() Cytat:
i gratki za tc.A zgrabniutka jesteś więc spokojnie nie widać tych 12... ja wyglądam gorzej z 10
Edytowane przez karolkya Czas edycji: 2014-03-17 o 14:49 |
||
|
|
|
#2655 |
|
Zadomowienie
|
bazile piękny brzuszek, wcale nie widać tych kilogramów
a w drugiej ciąży chyba zawsze brzuszek szybciej rośnie
|
|
|
|
#2656 |
|
Zakorzenienie
|
beat@ cudny wózek
![]() Berenika_26 ceny materacy dobre, zwłaszcza tego z lateksem ![]() chocolate gratuluję studniówki no to świętujemy |
|
|
|
#2657 | ||
|
Zadomowienie
|
No to
![]() No to Cytat:
![]() Cytat:
bardzo ładny. Zazdroszczę problemu z głowy![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45625205] mówisz? też jakoś bardziej podobał mi się ten temat... To biorę ten, jak coś, to będzie na Ciebie [/QUOTE] Dobra w razie czego pisz....------------------------------ młodemu rozmrożę leniwe....Ostatnio złapałam fazę na rzodkiewkę. Codziennie rano zjadam pęczek, a jeszcze ostatnio nastawiłam kiełki rzodkiewki i wcinam jak królik
Edytowane przez majkela12 Czas edycji: 2014-03-17 o 14:59 |
||
|
|
|
#2658 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja to w ogóle zaczęłam mieć dylemat co kupić z uwagi na starszaka. Jakoś wcześniej nie miałam, ale zaczęłam się zastanawiać. - oglądałam te podwójne, ale do windy mi nie wejdą, ze zniesieniem z półpiętra też będę mieć problem. Jedyny który ma jakieś rozsądne wymiary i mogłam go obejrzeć na żywo to był Phil& Teds. Ale sama nie wiem - jakoś mam mieszane uczucia do tej gondoli na dole. - druga opcja spacerówka dla starszej i nosidło. Ale to muszę kupić nowe nosidło, gdzie szybciej się wkłada i wyciąga dziecko, poza tym musi być bardziej przewiewne, bo się ugotujemy latem. Ale będę chodzić pewnie też ze starszą na plac zabaw także maleństwo w nosidle będzie dla mnie mało wygodne i wypadałoby kupić gondolę, której nie mam. Wtedy mniejsze dziecko będzie sobie spało, a na starszą będę mieć oko. O ile oczywiście ta opcja spania będzie realna, bo z niektórymi dziećmi trzeba jeździć. Jak się stoi to się budzą i trzeba się nimi zająć. Poza tym nie wiem czy moja starsza w ogóle będzie chciała jeździć w wózku. Lubi chodzić na nózkach, ale nie zawsze w tym kierunku co ja chcę i czasem to trochę trwa No i narazie odpadają dłuższe spacery.Cytat:
Piękny brzuszek ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45624794] - mogę sobie zażyczyć nie robienia mi lewatywy, ale tutaj kwestia, czy dam radę rodzić ze świadomością, że przy partych coś tam może ze mnie "wyskoczyć" ![]() [/QUOTE] Z tą lewatywą to podobno różnie bywa i czasem coś zostanie, a jak zostaje coś po lewatywie ( z tego co pamiętam to chodzi głownie o te robione w domu, bo chyba te szpitalne dokładniej oczyszczają) to podobno potrafi położną ochlapać i część z nich woli normalne załatwienie sprawy w bardziej stałej konsystencji Przepraszam jak ktoś własnie je obiad ![]() Ja nie robiłam lewatywy, w szpitalu tez mi nie robili. Organizm sam się oczyścił przed porodem. Ale jak miałam skurcze to nie wiedziałam co wyjdzie to mówiłam, że może coś wyjsć ze mnie. One w ogóle się tym nie przejmowały są przyzwyczajone. Także ja też się w ogóle tym nie stresuje. To normalna rzecz, że może się przydarzyć ![]() ---- Co do torby ja planuję mieć ją spakowaną jakoś miesiąc przed terminem. Choć nie wiem czy nie wcześniej to będzie. Bo jak już pokupuję te podkłady poporodowe to nie wiem czy jest sens wciskać je gdzies na półkę jak można od razu do torby. |
||
|
|
|
#2659 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie przegryzałam ostatni kęs bułki
|
|
#2661 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45624794]
- w kwestii płynów do kąpieli - emolienty podobbnie jak w przypadku balsamów. Poleca natomiast płyn do kąpieli francuskiej firmy, dostępny jest tylko w sklepach zielarskich, składa się w 96% ze składników naturalnych. Buteleczka 500ml kosztuje około 12zł jedynie, a nazywa się Corine de farne [/QUOTE] aż sobie go wyguglałam z ciekawości wcale taki naturalny nie jest: bo SLS na 2 miejscu w składzie - a tu są AŻ 3 z jednej grupy (potwornie wysusza, działa drażniąco na skórę, powoduje szczypanie w oczy i to on jest odpowiedzialny za robienie piany) wysoko zapach, daleko olejek z migdałów, panthenol - ja bym nie brała SKŁADNIKI : AQUA/WATER/EAU, SODIUM LAURETH SULFATE, GLYCERIN, SODIUM CHLORIDE, DISODIUM COCOAMPHODIACETATE, PEG-7 GLYCERYL COCOATE, PEG-200 HYDROGENATED GLYCERYL PALMATE, DISODIUM LAURETH SULFOSUCCINATE, SORBITOL, CITRIC ACID, PARFUM/FRAGRANCE, STYRENE/ACRYLATES COPOLYMER, SODIUM BENZOATE, POTASSIUM SORBATE, PANTHENOL, SWEET ALMOND OIL PEG-8 ESTERS, SODIUM LAURYL SULFATE, SODIUM HYDROXIDE. |
|
|
|
#2662 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() to był żart oczywiście Cytat:
Ja wiem, że one są przyzwyczajone, itd., to samo mówiła mi dziś położna... Ale jakoś ta świadomość, że jest dużo większe prawdopodobieństwo na "wycieknięcie" dodatkowo by mnie stresowała przy porodzie... ![]() ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- to przepij teraz, żeby bułka się nie zmarnowała ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2663 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45626180]
trudno, ja już nie będę cudować... Kilka dziewczyn z majowo/czerwcowego mi go polecało.. Płyn czy balsam bez chemii w tych czasach to raczej nie istnieje, więc nie będę już cudować... Zobaczę czy się sprawdzi, najwyżej kupię inny, 12zł to nie fortuna...[/QUOTE] a to już go kupiłaś? nie no spoko, z chemią da się żyć ja jak mogę to eliminuję, albo wybieram takie, które mają tej chemii jak najmniej szczególnie przy dzieciakach
|
|
|
|
#2664 |
|
Zadomowienie
|
http://allegro.pl/superchlonne-popor...028738502.html
http://allegro.pl/canpol-supere-popo...035163414.html http://allegro.pl/higieniczne-podkla...052456140.html które podkłady bedą najlepsze? i ile paczek zamówić ?mam mieć cesarkę to jest róznica jakaś w krwawieniu?
|
#2665 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o Canpolu słyszałam dobre opinie a o babyono nie wiem nic ![]() Krwawi się ponoć tak samo, bo macica się oczyszcza i obkurcza |
|
|
|
|
#2666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdybym miała kupować to chyba nad canpolem bym sie zastanowiła ![]() Nie wiem jak ma sie rodzaj porodu do oczyszczania, trzeba by zapytać może położnej? Edytowane przez _Maya_ Czas edycji: 2014-03-17 o 16:00 |
|
|
|
|
#2667 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w szpitalu też nie robią lewatywy. Położna mi powiedziała że jak się chce to można samemu w domu. No ale chyba faktycznie lepiej jak wyjdzie wersja "stała" niż żeby wyciekło. Podejrzewam że w czasie porodu to będzie mi wszystko jedno i tym że coś tam wychodzi nie będę się przejmować. Głupio tylko bo mąż chce być ze mną no i widzieć pewnie nie będzie no ale to chyba czuć w powietrzu
![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2668 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2669 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45626534]nie, nie kupiłam go jeszcze. To jakie mają najmniej chemii, bo ja nie ogarniam tego tematu
[/QUOTE]dużo łagodniejszy skład ma babydream dostępność duża - same plusy :P Ja teraz też zaczęłam przekopywać internet w poszukiwaniu jakiś cudeniek do mycia, żeby może coś zmienić, no i jednak wyszło, że albo Babydream albo Hipp więc nie cuduję, będę kupowała w rossmanie ze zniżką
|
|
|
|
#2670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:26.

i że sobie pogawędziłaś z doktorkiem

a juz chce czerwiec
za wyniki
porownujac pomiary do pierwszej ciazy,jestem na etapie 30 tygodnia.A mialam nadzieje,ze Mala bedzie jednak mala.Liczylam na 3.5 kg ale to juz chyba zostanie moim marzeniem.

13.07.2013 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

W wózku nie było moskitiery, miałam dokupić od razu tam w sklepie i jak zwykle zapomniałam
Ja się na niego złoszczę, że nie pamięta żadnych dat a sama nie jestem lepsza 

Choć chyba wolę wybrać większą i ewentualnie zwęzić niż trzymać za małą.