Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-17, 13:38   #2641
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II

poziomkka, o wersji w proszku. Tego w płynie nie testowałam. Widziałam go w biedrze na półce jednak zdecydowałam się na proszek

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 13:41   #2642
Izetka_
Zadomowienie

Kakusia-super, że taka udana wizyta i że sobie pogawędziłaś z doktorkiem

Majkela-jeszcze został jeden kawałek to wpadaj bo nie ręczę za siebie

Michaś
02.07.2014r.
Izetka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 13:45   #2643
bazile
Zadomowienie

eh tyle pisania i przepadlo.Poddaje sie,wybaczcie.
Weekend z Mezusiem zlecial zdecydowanie za szybko,ale pocieszam sie,ze w nastepny poniedzialek bedziemy juz w komplecie
Maz odebral dzisiaj mieszkanie i wszystko pasi.Zobaczymy jak to wszystko pouklada sie w praniu.

Pogratuluje juz grupowo tygodni i widzialam 2 studniowki
I piekne zgrabne brzuszki
Mi dzis zostalo rowne 90 dni a juz chce czerwiec
Sylwia dobrze,ze juz jestes po glukozie.Trzymam za wyniki
Wczoraj na liczniku wybilo mi 27. I z tej okazji cyknelismy zdjecie,obmierzylam sie i porownujac pomiary do pierwszej ciazy,jestem na etapie 30 tygodnia.A mialam nadzieje,ze Mala bedzie jednak mala.Liczylam na 3.5 kg ale to juz chyba zostanie moim marzeniem.
A moja waga hmm 12 kg...jakos musze to przezyc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 27 tydz.jpg (79,6 KB, 33 załadowań)

bazile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 13:48   #2644
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
Weekend z Mezusiem zlecial zdecydowanie za szybko,ale pocieszam sie,ze w nastepny poniedzialek bedziemy juz w komplecie
Maz odebral dzisiaj mieszkanie i wszystko pasi.Zobaczymy jak to wszystko pouklada sie w praniu.

Wczoraj na liczniku wybilo mi 27. I z tej okazji cyknelismy zdjecie,obmierzylam sie i porownujac pomiary do pierwszej ciazy,jestem na etapie 30 tygodnia.A mialam nadzieje,ze Mala bedzie jednak mala.Liczylam na 3.5 kg ale to juz chyba zostanie moim marzeniem.
po zdjęciu zupełnie nie widać tych 12 kg, więc spokojnie mamuśka masz super figurkę
Stary 2014-03-17, 14:09   #2645
majkela12
Zadomowienie

malin30 za udaną wizytę dzięki za rady
TroppoSensibile za zakupy zajrzyj na stronę smyka, tam chyba mieli materacyk w promocji

Co do pampków, to tak jak przy synku na początku będę używać tych białych....
Co do magnezu to ja też magnezin

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Mam wrażenie że trochę się uspokoił.
Jak wyglądają u Was ruchy maleństwa. Bo mi się wydaje że moje to strasznie aktywne jest. Czy chodzę czy leże ciągle daje o sobie znać. Nie raz tak mi brzuchem wywraca że aż troszkę to boli. Raz kopie po pęcherzu, a za chwilę to z prawej, to z lewej. Też tak macie?
Jeszcze tak, bo maluchy mają dużo miejsca. Później się już uspokoją

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
I jeszcze mam koszmarną noc za sobą, nie mogłam sobie znaleźć miejsca, cały czas mnie coś bolało i jeszcze pies mi się czymś przytruł bo zwracał do 2 w nocy

Zakupiłam w końcu koszulkę nocną o taką http://allegro.pl/show_item.php?item=4043949060
jedną mam w domu a do porodu wezmę jakiś długi podkoszulek i myślę, że starczy na co dzień nie śpię w koszulach i po co ma mi to leżeć.
Fajna koszula biedny psiul, współczuję nocy...

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Trzymajcie kciuki ide na glukozę :/
Już pewnie po strachu, to chociaż potrzymam za wyniki.

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45619198]Hej, ją tak na szybko, bo muszę się szykować do położnej, ale potrzebna mi wasza opinia. Jak uważacie, o czym mogę znaleźć najwięcej materiałów i będzie w miarę proste- Inspekcja Kontroli Skarbowej, Inspekcja Farmaceutyczna, Panstwowa Straż Rybacka, czy Straż Parków?[/QUOTE]
Bierz GIF bardzo ciekawy temat, dużo materiałów itp.

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Właśnie pytałam o kopnięcia i jak to liczyć i mój to już zupełnie inne bajki naopowiadał, MUSZĘ go czuć rano po przebudzeniu i wieczorem po położeniu się spać inaczej mam się martwić a w ciągu dnia powinnam go czuć kilka razy w godz i mam się nie skupiać na liczeniu ruchów, bo i tak nie policzę dokładnie, mam go czuć co godz a już koniecznie rano i wieczorem
Brzmi to rozsądnie ciekawe co mój powie...

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
wczoraj tak w ogóle to nocowałam u siostry, chrzesniak poczęstować chciał mnie wafelkiem, a jak mu odp. ze nie mogę, że musze zdrowo się teraz odżywiac, to poszedł do kuchni cichaczem, podstawił sobie taboret przy szafce, wziął nóż, obrał banana, jabłko, pokroił i mi przyniosł, jeju jaki kochany, a ma dopiero 6 lat
idealny mężulek rośnie

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Cześć
Ja mam taki podły nastrój od wczoraj, że nie mam ochoty na nic.. jeszcze ta pogoda
No i witam się w 29 tc
może jakaś czekoladka albo lody na poprawę humorku

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Znów zwracam się do Was z prośbą O takich fajnych funkcjach pisałyście w temacie pralek ze zdążyłam już swoją znienawidzić bo nic z tego o czym pisałyście nie ma wiec teraz poproszę o Wasze rady o odkurzaczach. Szukam czegoś niedrogiego ale z dobrym filtrem bo alergik jestem straszny no i regulacja mocy by się przydała gdybym się odważyła użyć tego słynnego katarka... Co polecacie?
My mamy zelmera, model.. więcej pomogę jak tż wróci do domu

Cytat:
czemu jak ja mam zgagę to przechodzi jak jem? wolałabym mieć wstręt do jedzenia może bym nie tyła a tak zapycham się słodyczami

aha ale postanowienie mam od dzisiaj w miarę zdrowo się odżywiam i słodycze jem tylko w weekendy ale też nie za dużo, więc trzymajcie kciuki za moją silną wolę
Ja tyż tak mam niestety oczywiście za postanowienie. Ja od czwartku nie zjadłam czekolady
Stary 2014-03-17, 14:18   #2646
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Już jestem W końcu jakiś radośniejszy dzień dla mnie, choć pogoda nadal do kitu Pytałam Was o opinię w kwestii wyboru nowego tematu pracy, promotorka wczoraj wieczorem w końcu odpisała Niepotrzebnie tylko się męczyłam z tym planem pracy o inspekcji sanitarnej, bo napisała, że już zajęty, ale ważne że już wiem na czym stoję. Trochę irytuje mnie fakt, że ja się tak rozpisałam, o moich problemach z materiałami, o stresach, o obronie, że wypada zaraz po moim porodzie, a ona tylko napisała, że zaproponowany przeze mnie temat jest już zajęty i wymieniła mi co zostało No ale już nie narzekam, teraz szybka decyzja i muszę się brać za plan pracy i ten nieszczęsny referat

Byłam dziś u położnej. Ogólnie bardzo miła babka, pogadałyśmy sobie, poopowiadała mi różne historie.. Dowiedziałam się, że w szpitalu, w którym rodziłam i teraz też będę, pracowała 12 lat, wszystkich zna, i w razie gdybym trafiła do szpitala wcześniej, czy też dopiero na poród, mam napisać jej smsa, to zadzwoni i będę zapisana w karcie jako "vip" Ponadto dowiedziałam się, że:

- mogę sobie zażyczyć nie robienia mi lewatywy, ale tutaj kwestia, czy dam radę rodzić ze świadomością, że przy partych coś tam może ze mnie "wyskoczyć"
- mogę zażyczyć sobie, aby mnie nie nacinali, nie jest to rutynowe. Ale położna sama wie, kiedy musi naciąć: wtedy ta błonka przy szanownej jak główka dziecka napiera może zrobić się sina i z czerwonymi prążkami - to znak, że zaraz popęka, więc lepiej naciąć i mieć kilka szwów, niż kilkanaście w różnych miejscach. W przypadku drugiego porodu nacinają w tym samym miejscu, co przy pierwszym.

- w kwestii oliwek/balsamów: oliwek nie poleca, bo one tylko natłuszczają i zatykają pory, a nie nawilżają. Zdecydowanie lepsze są balsamy. Emolientów używamy tylko w gorszych sytuacjach

- w kwestii płynów do kąpieli - emolienty podobbnie jak w przypadku balsamów. Poleca natomiast płyn do kąpieli francuskiej firmy, dostępny jest tylko w sklepach zielarskich, składa się w 96% ze składników naturalnych. Buteleczka 500ml kosztuje około 12zł jedynie, a nazywa się Corine de farne

Jak coś mi się jeszcze przypomni, to dopiszę, póki co tyle pamiętam

Cytat:
a termometr bezdotykowy masz zamiar kupić?? Bo jakby co tam jest w dobrej cenie Microlife nc100
tak, ale będę kupować dopiero gdzieś w czerwcu, bo braknie mi funduszy

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Kupujecie białe Pampersy czy zielone?
ja używałam dla Adasia na początku białe, ale tylko jedynki. Potem już zielone. A teraz mamy Dady. Na żadne z nich narzekać nie mogę

Cytat:
To do pupy? A sudocrem kiedy używacie? Tylko na odparzenia?
my używamy tylko na odparzenia i jest rewelacyjny Doczytałam też, że pomaga na zajady, wypróbowałam, rzeczywiście działa

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Co u gina? Więc szyjka się nie skraca, ciśnienie w porządku (zresztą i tak zaczęłam je sprawdzać w domu, bo kupiliśmy własny ciśnieniomierz), wagowo jestem od początku ciąży 6 kg na plusie, czy wszystko w normie. Jutro dzwonię do lekarza, by umówić się na USG w szpitalu. We wtorek glukoza Taka ze mnie wariatka, że sama powiedziałam ginkowi, że muszę zrobić JUŻ to badanie, bo w końcu w pierwszej ciąży miałam cukrzycę. Wszystko to przez to, że mi w karcie wpisują numer tygodnia, który się skończył 6 dni wcześniej, więc lekarz widzi 24, a ja na drugi dzień zaczynam przecież 25 tc, czyli badanie wypadnie mi w 26 tygodniu.
Następną wizytę w przychodni mam 2 kwietnia i od 3 idę już na L4. Pozamykam wszystkie swoje sprawy w robocie do tego czasu.
super i od razu kciuki za jutrzejszą glukozę

Cytat:
butelki z aventu są tańsze na allegro
wkładki laktacyjnych nie znam i nie wiem ile te Twoje kosztują ale słyszałam, że te z rosmana BD też są fajne
nad tym bym się zastanowiła, no chyba, że jesteś pewna, że od początku chcesz używać
Emulsja do kąpieli Oilatum baby 500ml
Emulsja do ciała Emolium 250ml
na allegro nic nie zamawiam, więc musiałabym doliczyć koszt dostawy samej butelki, co wyjdzie mi na jedno i to samo Te wkładki kosztują niecałe 12zł w gemini, z BD jak na moją laktację były za słabe Z emulsji po wizycie u położnej rezygnuję

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Dziś 29tc 1 d
gratulacje

Cytat:
No i witam się w 29 tc
gratulacje
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 14:20   #2647
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
poziomkka, o wersji w proszku. Tego w płynie nie testowałam. Widziałam go w biedrze na półce jednak zdecydowałam się na proszek
Ja kiedyś miałam tą wersje w płynie ale wydaje mi się że jest dużo mniej wydajna jak w proszku.

Cytat:
Dziewczyno gdzie to widać te 12 kg? Nie ma co przeżywać bo zgrabnie wyglądasz. za kolejny tydzień

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 14:22   #2648
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Bazile śliczny i Ty taka chudzinka, a gdzie się podziało te 12 kilogramów
na pewno masz sprawną wagę ?
ja mam juz 7 kg na plusie i widac to po mnie, zwłaszcza po moich nogach jak balerony
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 14:24   #2649
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Dziś 29tc 1 d
Dalej siedzę w łóżku bo ja spojrzę za okno to chce się nakryć kołdrą cała... wieje szalenie i pada co jakiś czas...
ja cie kręcę, kolejna 30

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Wszystko popakować do 3 reklamówek, więc pójdę na porodówkę jak rumun

Cytat:
Napisane przez Rybka12321 Pokaż wiadomość
Ja dziś wkraczam w 7 miesiąc i III trymestr.
, fajne koszule....

Cytat:
Jej u was też tak ponuro za oknem ? Tragedia. 2 noce nie spałam tak wiało dopiero dziś się jakoś uspokoiło.

No i się chwalę. Byliśmy w sobotę z małżem na zakupach Mieliśmy zaliczkować wózek ale mężuś stwierdził że jak będą go mieli na sklepie to on od razu płaci całość i będzie z głowy. No i mieli, więc wózek już jest
Do tego trochę akcesoriów i masę kasy poszło W wózku nie było moskitiery, miałam dokupić od razu tam w sklepie i jak zwykle zapomniałam
No i teraz muszę gdzieś poszukać. Każda będzie pasować czy trzeba do modelu wózka kupować ??
U nas dalej pizga jak w kieleckim
Za zakupy . Jaki w końcu wózek wzięliście???

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
A ja zaraz wybywam, Teściowa zadzwoniła i wyciąga mnie na oglądanie dziecięcych rzeczy
Zazdraszczam

Cytat:
Jakoś przetrwałam tą glukoze,w drodze powrotnej weszłam sobie do sklepu po coś na śniadanie i od razu do obiadu kupić..
W domu zrobiłam sobie herbatkę i śniadanko i podczas jedzenia ręce zaczęły mi drżeć,duszno mi się zrobiło i taka jakas słaba się zrobiłam..
Połozyłam się i przeszło drżenie ale jestem taka słabiutka jakaś.

Kurcze obawiam sie tych wyników glukozy,jutro koło 12.00 maja byc ;/
Widzisz, nie taki straszny. Będzie dobrze, zobaczysz
Ja też po glukozie, nie czułam się za bardzo, uderzenia gorąca, kołatanie serducha, na wieczór przeszło....

Cytat:
Właśnie zaliczyłam wtopę miesiąca. Telewizor mi przypomniał, że mój maż ma dzisiaj imieniny a ja rano zrobiłam mu aferę o śniadanie Ja się na niego złoszczę, że nie pamięta żadnych dat a sama nie jestem lepsza
Nieźle, ale lepiej późno niż wcale Zrób na przeprosiny dobry obiadek lub kolację....

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Ahaa, zapomniałam jeszcze Wam napisać, że 26 kwietnia szykuje nam się wesele...nie wiem co ja na siebie założę Nie chcę wydawać kasy na nową sukienkę, starych nie założę, bo zwyczajnie się w nie nie zmieszczę, a włożyć wora na kartofle tez nie mam zamiaru. Doradźcie coś, jaki fason wybrać, żeby nie wyglądać jak hipopotam
A ja dowiedziałam się w weekend, że na początku maja mamy chrzciny, będę próbowała upolować kieckę, którą założę w maju na chrzciny, a w czerwcu na wesele. Wejdź sobie happymum

Cytat:
zdjęcia wózka nie mam bo zawieźliśmy go do moich rodziców a zanim zdążyłam cyknąć wam fotę to mężuś go złożył i w worki pochował. Ale... jak tylko zajdę do mamy to go rozłożę powolutku i pokażę
A co do reszty to dodaję zdjęcie
Stary 2014-03-17, 14:41   #2650
beat@
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
U nas dalej pizga jak w kieleckim
Za zakupy . Jaki w końcu wózek wzięliście???
Wzięliśmy Tako Captiva Mohican w takiej wersji kolorystycznej z tym że na odwrót (tak gdzie jest kolor ciemny my mamy jasny, a tam gdzie jest jasny u nas jest ciemny). No i rączka do prowadzenia wózka też jest jasna

Patrycja 28.06.2014

Edytowane przez beat@
Czas edycji: 2014-03-17 o 14:42
Stary 2014-03-17, 14:42   #2651
Konto usunięte

Cytat:
Ja dziś wkraczam w 7 miesiąc i III trymestr.

Cytat:
No i się chwalę. Byliśmy w sobotę z małżem na zakupach Mieliśmy zaliczkować wózek ale mężuś stwierdził że jak będą go mieli na sklepie to on od razu płaci całość i będzie z głowy. No i mieli, więc wózek już jest
Do tego trochę akcesoriów i masę kasy poszło W wózku nie było moskitiery, miałam dokupić od razu tam w sklepie i jak zwykle zapomniałam
No i teraz muszę gdzieś poszukać. Każda będzie pasować czy trzeba do modelu wózka kupować ??
początek niechcąco skasowałam. U mnie też ponuro i nadal wieje strasznie...

gratuluję zakupu wózka w kwestii moskitiery z tego co się orientuje wszystkie są takie same i każda raczej powinna pasować

Cytat:
Jakoś przetrwałam tą glukoze,w drodze powrotnej weszłam sobie do sklepu po coś na śniadanie i od razu do obiadu kupić..
W domu zrobiłam sobie herbatkę i śniadanko i podczas jedzenia ręce zaczęły mi drżeć,duszno mi się zrobiło i taka jakas słaba się zrobiłam..
Połozyłam się i przeszło drżenie ale jestem taka słabiutka jakaś.

Kurcze obawiam sie tych wyników glukozy,jutro koło 12.00 maja byc ;/
za glukozę i za wyniki

Cytat:
Właśnie zaliczyłam wtopę miesiąca. Telewizor mi przypomniał, że mój maż ma dzisiaj imieniny a ja rano zrobiłam mu aferę o śniadanie Ja się na niego złoszczę, że nie pamięta żadnych dat a sama nie jestem lepsza
oj tam oj tam, ciążowy budyń

Cytat:
Ahaa, zapomniałam jeszcze Wam napisać, że 26 kwietnia szykuje nam się wesele...nie wiem co ja na siebie założę Nie chcę wydawać kasy na nową sukienkę, starych nie założę, bo zwyczajnie się w nie nie zmieszczę, a włożyć wora na kartofle tez nie mam zamiaru. Doradźcie coś, jaki fason wybrać, żeby nie wyglądać jak hipopotam
mam ten sam problem, tyle że wesele 20 kwietnia...

Cytat:
Napisane przez choc0late Pokaż wiadomość
ah ! no i mamy dzis wkoncu studniowke

Cytat:
gratuluję tc A 12kg wcale nie widać

Cytat:
Bierz GIF bardzo ciekawy temat, dużo materiałów itp.
mówisz? też jakoś bardziej podobał mi się ten temat... To biorę ten, jak coś, to będzie na Ciebie
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 14:43   #2652
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Przez tydzień przytyłam kolejny kilogram też zaczynam ograniczać słodycze, bo jak tak dalej pójdzie, to się później nie rusze
EEE tam, może to H2O

Cytat:
Te z h&m są całkiem fajne, jak będę w weekend to przymierzę
Najbardziej podobają mi się te z happy mum, nawet z outletu bym coś wybrała, np:
http://www.happymum.pl/sklep3/d375a,...s_sale!!!.html

http://www.happymum.pl/sklep3/d457a,...s_sale!!!.html

http://www.happymum.pl/sklep3/d388,o...s_sale!!!.html

Boję się tylko, że nie będę w nich wyglądała tak super jak te modelki ;/ One są takie chude, a ja mam duże cyce i mogę wyglądać jak kloc...no i nie wiem co robić...
nr 2 już ją miałam wczoraj zamówić, ale nie umiem wyobrazić siebie za 2 miesiące Ona ma taki fason, że jeszcze chyba we wrześniu w niej wyskoczyłabym na wesele.
Zawsze nosiłam 36/38 zastanawiam się czy L będzie dobra Choć chyba wolę wybrać większą i ewentualnie zwęzić niż trzymać za małą.

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
Witam się po weekendzie i dzisiejszej wizycie
Z Dzidzią wszystko w porządku, główką dalej w dół ma już ok 1,2kg szyjka trzyma, znów globulki trza brać... ale już się to tego przyzwyczaiłam, że mniej więcej co 2 wizytę coś mi wraca
Poza tym umówiliśmy się za tydzień na usg to trzecie ważne także 27 marca 10:15 trzymać kciuki
Na ostatni dzień 29tc mam +9kg i lekarz pochwalił, że waga w normie i nie jakaś duża a patrząc, że idzie to tylko w mój brzuszek to super.
Super wiadomości
My smarujemy te chropowate poliki linomagiem

Cytat:
Majkela, jakiego masz robota? Bo też się za jakimś rozgladam.. a chciałabym zeby byl wielofunkcyjny, ale głównie, zeby byl taki mikser z tym ramieniem i misa. Z bosha mają fajne, ale właśnie nie wiem czy się sprawdzi. A nie chce czegoś takiego jak Kasia z Mpm
Thermo robot

Cytat:
mówiłam żebyś jeszcze jego oglądnęła mi też bardziej pulse podchodzi jest podobny stelażem do navingtona cadet a on mi się bardzo podoba od dawna
I co? kupujecie? czy jeszcze zastanawiacie się?
My w środę jedziemy na wózki a ja szukam to nowych modeli na necie
Muszę się znowu z tym przespać nawet mógłby być,ale za to żaden kolor mi się nie podoba

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
A co to za magiczny robot? Czyżby Termo miks-er?
Si

Cytat:
no czekałam na taką informację
bo jak opowiadam znajomym, ze zamierzam w razie czego wozić mała latem w wózku w samym body , ewentualnie sukienka, to pukają się w czoło, że jak to, przeciez nie wolno, takie małe dziecko musi miec każda częśc ciała przykrytą
U mnie w rodzinie jest taka sama reakcja ale z nas wyrodne matki

Cytat:
U mnie wesele będzie w połowie lipca. Na dzień dzisiejszy plan jest taki, że moi rodzice przyjadą zostać z dzieckiem, a my na kilka godzin skoczymy. Ale to plan, a rzeczywistość pokaże, wiadomo , nie mam pojęcia, czy dziecko będzie zdrowe, czy ja się będę dobrze czuła i czy mój instynkt macierzyński pozwoli mi na te kilka godzin zostawić maluszka.
Czas pokaże my planujemy wyjazd sierpień/wrzesień nad morze, taaaa se możemy planować
Stary 2014-03-17, 14:46   #2653
Konto usunięte

Cytat:
Witam się po weekendzie i dzisiejszej wizycie
Z Dzidzią wszystko w porządku, główką dalej w dół ma już ok 1,2kg szyjka trzyma, znów globulki trza brać... ale już się to tego przyzwyczaiłam, że mniej więcej co 2 wizytę coś mi wraca
Poza tym umówiliśmy się za tydzień na usg to trzecie ważne także 27 marca 10:15 trzymać kciuki
Na ostatni dzień 29tc mam +9kg i lekarz pochwalił, że waga w normie i nie jakaś duża a patrząc, że idzie to tylko w mój brzuszek to super.
super wieści

Zapomniałam napisać, że jak wracałam do położnej weszłam do kolejnego dzieciowego sklepu zapytać o materacyki. I tu sytuacja przedstawia się tak:

- pianka 37zł
- pianka-kokos-gryka 89zł
- kokos-pianka-kokos 79zł
- pianka-kokos-lateks 99zł

i jak ??
Stary 2014-03-17, 14:46   #2654
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
hej brzuchatki
troszke mnie nie bylo, podczytywalam Was ale jakos nie moglam sie wbic w rozmowe jak byla ladna pogoda to chodzilam ciagle na spacery a teraz przyszlo mi lezec w lozku caly week.. tak sie dobrze czulam z ta wiosna a lekarz kazal mi wiecej odpoczywac.. no ale fakt ze jest mi juz czasami bardzo ciezko
moje maluchy ostatnio bardzo aktywne i czesto strasznie wypychaja mi brzucho.. dzieki czemu niestety doczekalam sie pierwszego rozstepu
Wy tu o liczeniu ruchow ja sie bardziej skupiam zeby rozpoznac ktory mnie kopie i czy obydwoje po rowno jak mam liczyc po 10 na jednego? hmm..
i powiem Wam, ze wlasnie sie okazalo ze moja najblizsza przyjaciolka jest w ciazy a tak sie martwilam, ze jestem jedyna wsrod moich znajomych
a tak wogole dopadlo mnie dzis uczucie zr jestem jeszcze ze wszystkim w d..pie dla maluchow chociaz pol szafy zapchane ich rzeczami musze cos kupic zeby sie uspokoic chyba
w przyszlym tygodniu wybieramy sie ba usg, a ja sie nie moge juz doczekac.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
za studniówkę
Cytat:

Super, że mieszkanko jest i gratki za tc.
A zgrabniutka jesteś więc spokojnie nie widać tych 12... ja wyglądam gorzej z 10

Edytowane przez karolkya
Czas edycji: 2014-03-17 o 14:49
karolkya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 14:47   #2655
pater86
Zadomowienie

bazile piękny brzuszek, wcale nie widać tych kilogramów a w drugiej ciąży chyba zawsze brzuszek szybciej rośnie
Stary 2014-03-17, 14:55   #2656
Ramona_85
Zakorzenienie

beat@ cudny wózek

Berenika_26 ceny materacy dobre, zwłaszcza tego z lateksem tylko spytaj jaka grubośc poszczególnych warstw, u mnie jest 11cm gruby materac, z czego gdzies 3-4 cm lateksu, reszta to pianka

chocolate gratuluję studniówki no to świętujemy
Stary 2014-03-17, 14:58   #2657
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
No to

Cytat:
Napisane przez Izetka_ Pokaż wiadomość

Majkela
-jeszcze został jeden kawałek to wpadaj bo nie ręczę za siebie
No to będę za ok3,5h choć przy tych wiatrach to pewnie za 5 min

Cytat:
eTrzymam za wyniki
Wcale nie widać tych 12kg bardzo ładny brzuszek

Cytat:
Wzięliśmy Tako Captiva Mohican w takiej wersji kolorystycznej z tym że na odwrót (tak gdzie jest kolor ciemny my mamy jasny, a tam gdzie jest jasny u nas jest ciemny). No i rączka do prowadzenia wózka też jest jasna
bardzo ładny. Zazdroszczę problemu z głowy

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45625205]
mówisz? też jakoś bardziej podobał mi się ten temat... To biorę ten, jak coś, to będzie na Ciebie [/QUOTE]
Dobra w razie czego pisz....
------------------------------
jestem na bieżąco. Rosół już wciągnęliśmy, lecimy robić coś na drugie, może makaron z sosem młodemu rozmrożę leniwe....
Ostatnio złapałam fazę na rzodkiewkę. Codziennie rano zjadam pęczek, a jeszcze ostatnio nastawiłam kiełki rzodkiewki i wcinam jak królik

Edytowane przez majkela12
Czas edycji: 2014-03-17 o 14:59
majkela12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 14:58   #2658
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Wyrwaliśmy się w sobotę z domu. Byliśmy w "świat dziecka" i naoglądałam się wózków. Mój faworyt odpadł (czyli x-lander x-cite), zdecydowanie lepszy jest x-pulse. Jest solidniejszy (tzn. lepiej wykonany), wagą prawie się nie różnią itp. Spodobał mi się także jedo fyn, no ale gabarytami dopada. Jak tak dalej będzie wyglądało szukanie, to chyba zostaniemy przy starym
Poza tym na przymierzałam się kurtek i nic nie kupiłam, dopiero wczoraj online w c&a. Tak samo dzieciakom. Młody po przymierzał ciuchy i zamówiliśmy przez internet. Jakaś promocja jest i wychodzi taniej internetowo niż w stacjonarnym, na butach dla młodego nawet 70zł, a za kamizelkę 15zł i dostawa gratis, a młodej przewijak.
Ja też byłam w sobotę w Świecie Dziecka oglądać wózki

Ja to w ogóle zaczęłam mieć dylemat co kupić z uwagi na starszaka. Jakoś wcześniej nie miałam, ale zaczęłam się zastanawiać.

- oglądałam te podwójne, ale do windy mi nie wejdą, ze zniesieniem z półpiętra też będę mieć problem.
Jedyny który ma jakieś rozsądne wymiary i mogłam go obejrzeć na żywo to był Phil& Teds. Ale sama nie wiem - jakoś mam mieszane uczucia do tej gondoli na dole.
- druga opcja spacerówka dla starszej i nosidło. Ale to muszę kupić nowe nosidło, gdzie szybciej się wkłada i wyciąga dziecko, poza tym musi być bardziej przewiewne, bo się ugotujemy latem.
Ale będę chodzić pewnie też ze starszą na plac zabaw także maleństwo w nosidle będzie dla mnie mało wygodne i wypadałoby kupić gondolę, której nie mam. Wtedy mniejsze dziecko będzie sobie spało, a na starszą będę mieć oko. O ile oczywiście ta opcja spania będzie realna, bo z niektórymi dziećmi trzeba jeździć. Jak się stoi to się budzą i trzeba się nimi zająć.
Poza tym nie wiem czy moja starsza w ogóle będzie chciała jeździć w wózku. Lubi chodzić na nózkach, ale nie zawsze w tym kierunku co ja chcę i czasem to trochę trwa No i narazie odpadają dłuższe spacery.

Cytat:

Piękny brzuszek

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45624794]

- mogę sobie zażyczyć nie robienia mi lewatywy, ale tutaj kwestia, czy dam radę rodzić ze świadomością, że przy partych coś tam może ze mnie "wyskoczyć"
[/QUOTE]

Z tą lewatywą to podobno różnie bywa i czasem coś zostanie, a jak zostaje coś po lewatywie ( z tego co pamiętam to chodzi głownie o te robione w domu, bo chyba te szpitalne dokładniej oczyszczają) to podobno potrafi położną ochlapać i część z nich woli normalne załatwienie sprawy w bardziej stałej konsystencji Przepraszam jak ktoś własnie je obiad
Ja nie robiłam lewatywy, w szpitalu tez mi nie robili. Organizm sam się oczyścił przed porodem. Ale jak miałam skurcze to nie wiedziałam co wyjdzie to mówiłam, że może coś wyjsć ze mnie. One w ogóle się tym nie przejmowały są przyzwyczajone. Także ja też się w ogóle tym nie stresuje. To normalna rzecz, że może się przydarzyć

----

Co do torby ja planuję mieć ją spakowaną jakoś miesiąc przed terminem. Choć nie wiem czy nie wcześniej to będzie. Bo jak już pokupuję te podkłady poporodowe to nie wiem czy jest sens wciskać je gdzies na półkę jak można od razu do torby.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 15:04   #2659
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Z tą lewatywą to podobno różnie bywa i czasem coś zostanie, a jak zostaje coś po lewatywie ( z tego co pamiętam to chodzi głownie o te robione w domu, bo chyba te szpitalne dokładniej oczyszczają) to podobno potrafi położną ochlapać i część z nich woli normalne załatwienie sprawy w bardziej stałej konsystencji Przepraszam jak ktoś własnie je obiad
Ja nie robiłam lewatywy, w szpitalu tez mi nie robili. Organizm sam się oczyścił przed porodem. Ale jak miałam skurcze to nie wiedziałam co wyjdzie to mówiłam, że może coś wyjsć ze mnie. One w ogóle się tym nie przejmowały są przyzwyczajone. Także ja też się w ogóle tym nie stresuje. To normalna rzecz, że może się przydarzyć
Zgadza się, nam położna na SR mówiła że to normalne i fizjologiczne dla nich i nie zwracają na to uwagi.
Stary 2014-03-17, 15:19   #2660
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:

Właśnie przegryzałam ostatni kęs bułki
Stary 2014-03-17, 15:37   #2661
_Maya_
Zakorzenienie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45624794]
- w kwestii płynów do kąpieli - emolienty podobbnie jak w przypadku balsamów. Poleca natomiast płyn do kąpieli francuskiej firmy, dostępny jest tylko w sklepach zielarskich, składa się w 96% ze składników naturalnych. Buteleczka 500ml kosztuje około 12zł jedynie, a nazywa się Corine de farne
[/QUOTE]

aż sobie go wyguglałam z ciekawości
wcale taki naturalny nie jest: bo SLS na 2 miejscu w składzie - a tu są AŻ 3 z jednej grupy (potwornie wysusza, działa drażniąco na skórę, powoduje szczypanie w oczy i to on jest odpowiedzialny za robienie piany) wysoko zapach, daleko olejek z migdałów, panthenol - ja bym nie brała

SKŁADNIKI : AQUA/WATER/EAU, SODIUM LAURETH SULFATE, GLYCERIN, SODIUM CHLORIDE, DISODIUM COCOAMPHODIACETATE, PEG-7 GLYCERYL COCOATE, PEG-200 HYDROGENATED GLYCERYL PALMATE, DISODIUM LAURETH SULFOSUCCINATE, SORBITOL, CITRIC ACID, PARFUM/FRAGRANCE, STYRENE/ACRYLATES COPOLYMER, SODIUM BENZOATE, POTASSIUM SORBATE, PANTHENOL, SWEET ALMOND OIL PEG-8 ESTERS, SODIUM LAURYL SULFATE, SODIUM HYDROXIDE.
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 15:42   #2662
Konto usunięte

Cytat:
Berenika_26 ceny materacy dobre, zwłaszcza tego z lateksem tylko spytaj jaka grubośc poszczególnych warstw, u mnie jest 11cm gruby materac, z czego gdzies 3-4 cm lateksu, reszta to pianka
z tego co widziałam, to ta warstwa lateksowa jest najcieńsza ze wszystkich

Cytat:
Dobra w razie czego pisz....
to był żart oczywiście Mam pisać w razie czego, to znaczy, że znasz się na tym??

Cytat:
u mnie lewatywę robią tylko w szpitalu. U mnie organizm się nie oczyścił, więc na bank bez lewatywy "coś" by wyciekło Ja wiem, że one są przyzwyczajone, itd., to samo mówiła mi dziś położna... Ale jakoś ta świadomość, że jest dużo większe prawdopodobieństwo na "wycieknięcie" dodatkowo by mnie stresowała przy porodzie...

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Właśnie przegryzałam ostatni kęs bułki
to przepij teraz, żeby bułka się nie zmarnowała

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
aż sobie go wyguglałam z ciekawości
wcale taki naturalny nie jest: bo SLS na 2 miejscu w składzie - a tu są AŻ 3 z jednej grupy (potwornie wysusza, działa drażniąco na skórę, powoduje szczypanie w oczy i to on jest odpowiedzialny za robienie piany) wysoko zapach, daleko olejek z migdałów, panthenol - ja bym nie brała

SKŁADNIKI : AQUA/WATER/EAU, SODIUM LAURETH SULFATE, GLYCERIN, SODIUM CHLORIDE, DISODIUM COCOAMPHODIACETATE, PEG-7 GLYCERYL COCOATE, PEG-200 HYDROGENATED GLYCERYL PALMATE, DISODIUM LAURETH SULFOSUCCINATE, SORBITOL, CITRIC ACID, PARFUM/FRAGRANCE, STYRENE/ACRYLATES COPOLYMER, SODIUM BENZOATE, POTASSIUM SORBATE, PANTHENOL, SWEET ALMOND OIL PEG-8 ESTERS, SODIUM LAURYL SULFATE, SODIUM HYDROXIDE.
trudno, ja już nie będę cudować... Kilka dziewczyn z majowo/czerwcowego mi go polecało.. Płyn czy balsam bez chemii w tych czasach to raczej nie istnieje, więc nie będę już cudować... Zobaczę czy się sprawdzi, najwyżej kupię inny, 12zł to nie fortuna...
Stary 2014-03-17, 15:48   #2663
_Maya_
Zakorzenienie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45626180]
trudno, ja już nie będę cudować... Kilka dziewczyn z majowo/czerwcowego mi go polecało.. Płyn czy balsam bez chemii w tych czasach to raczej nie istnieje, więc nie będę już cudować... Zobaczę czy się sprawdzi, najwyżej kupię inny, 12zł to nie fortuna...[/QUOTE]

a to już go kupiłaś? nie no spoko, z chemią da się żyć
ja jak mogę to eliminuję, albo wybieram takie, które mają tej chemii jak najmniej szczególnie przy dzieciakach
Stary 2014-03-17, 15:49   #2664
sylvuniaa84
Zadomowienie

http://allegro.pl/superchlonne-popor...028738502.html

http://allegro.pl/canpol-supere-popo...035163414.html

http://allegro.pl/higieniczne-podkla...052456140.html

które podkłady bedą najlepsze? i ile paczek zamówić ?mam mieć cesarkę to jest róznica jakaś w krwawieniu?
Stary 2014-03-17, 15:54   #2665
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:

które podkłady bedą najlepsze? i ile paczek zamówić ?mam mieć cesarkę to jest róznica jakaś w krwawieniu?
Bella ponoć badziewna
o Canpolu słyszałam dobre opinie
a o babyono nie wiem nic

Krwawi się ponoć tak samo, bo macica się oczyszcza i obkurcza
Stary 2014-03-17, 15:56   #2666
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:

nie mam pojęcia, sama mam jedną paczkę belli i jedną paczkę hartmanów - do tego na 100% kupię always na noc. Baby ono oddałam koleżance za 1 razem bo ich nie zużyłam, w dotyku trochę ceratowe mi sie wydały.
Gdybym miała kupować to chyba nad canpolem bym sie zastanowiła
Nie wiem jak ma sie rodzaj porodu do oczyszczania, trzeba by zapytać może położnej?

Edytowane przez _Maya_
Czas edycji: 2014-03-17 o 16:00
Stary 2014-03-17, 15:57   #2667
beat@
Zakorzenienie

U mnie w szpitalu też nie robią lewatywy. Położna mi powiedziała że jak się chce to można samemu w domu. No ale chyba faktycznie lepiej jak wyjdzie wersja "stała" niż żeby wyciekło. Podejrzewam że w czasie porodu to będzie mi wszystko jedno i tym że coś tam wychodzi nie będę się przejmować. Głupio tylko bo mąż chce być ze mną no i widzieć pewnie nie będzie no ale to chyba czuć w powietrzu

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Patrycja 28.06.2014

Stary 2014-03-17, 16:00   #2668
Konto usunięte

Cytat:
a to już go kupiłaś? nie no spoko, z chemią da się żyć
ja jak mogę to eliminuję, albo wybieram takie, które mają tej chemii jak najmniej szczególnie przy dzieciakach
nie, nie kupiłam go jeszcze. To jakie mają najmniej chemii, bo ja nie ogarniam tego tematu
Stary 2014-03-17, 16:04   #2669
_Maya_
Zakorzenienie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45626534]nie, nie kupiłam go jeszcze. To jakie mają najmniej chemii, bo ja nie ogarniam tego tematu [/QUOTE]

dużo łagodniejszy skład ma babydream cena niższa dostępność duża - same plusy :P
Ja teraz też zaczęłam przekopywać internet w poszukiwaniu jakiś cudeniek do mycia, żeby może coś zmienić, no i jednak wyszło, że albo Babydream albo Hipp więc nie cuduję, będę kupowała w rossmanie ze zniżką
Stary 2014-03-17, 16:21   #2670
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
dużo łagodniejszy skład ma babydream cena niższa dostępność duża - same plusy :P
Ja teraz też zaczęłam przekopywać internet w poszukiwaniu jakiś cudeniek do mycia, żeby może coś zmienić, no i jednak wyszło, że albo Babydream albo Hipp więc nie cuduję, będę kupowała w rossmanie ze zniżką
u mnie w rossku HIPPy najtaniej i tak, więc podejrzewam, że będe latać do rosska i jak HIPPów nie będzie, to wezmę BD
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości