Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-25, 13:46   #2671
bijum
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX

Cytat:
Napisane przez ShrinkingViolet Pokaż wiadomość
Wow - dziewczyny, ile Wy wiecie. Sama nawet jak jeszcze byłam na bieżąco nie wiedziałam nawet połowy tego co Wy. Wszystko jawi mi się jako czarna magia na razie ale mam nadzieję, że nadrobię. W ogóle chciałam jakoś zbiórczo zacytować ale nie umiem, mam nadzieję, że nikt nie będzie miał mi tego za złe, że ta odpowiedź do niczego nie jest podczepiona.

Zdjęcia będą za parę dni - na razie mam proste (fryzjerka prostuje mi i ścina na prostych bo wg niej wtedy dokładniej widać gdzie są rozdwojone) i myślę, że to by Was nie zainteresowało. Jak umyje i ułożę to obfocę i wrzucę tu na pewno. Powiem Wam, że dawno nie miałam takich krótkich - gdy są proste jak druty to ledwo sięgają ramion czyli poleciało połowę z długości ale wole mieć krótkie i zdrowe niż długie i sianko. Pewnie jak się zakręcą to będę wyglądać jak kalafior.
E tam, krótkie loczki sa urocze O wiele bardziej mi się podobają,niż krótkie fryzury na prostych włosach. Dobrze, że masz takie podejście - nie ma co hodować zniszczonych włosów, z każdym centymetrem wyglada to coraz gorzej

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Ok wrzucam jednak już, bo miał mi kto fotę z tylu strzelić.
Dla porównania wrzuciłam jeszcze zdjęcie po poprzednim farbowaniu

E tam, dobrze jest! Faktycznie odrost nieco jaśniejszy, ale jakbyś nie powiedziała, że coś jest nie tak, to bym nie zwróciła uwagi

Zapiski z życia Włosomaniaczki

58. Moje kosmetyczne dziwactwa i sekrety.

Rozdanie u Bijum!

bijum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 14:14   #2672
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bijum Pokaż wiadomość
E tam, dobrze jest! Faktycznie odrost nieco jaśniejszy, ale jakbyś nie powiedziała, że coś jest nie tak, to bym nie zwróciła uwagi
Bo mówię, że z boku wygląda jakby tak miało być
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 15:33   #2673
Klaudenc
Moderator

Dot.: Zniszczone, kręcone włosy

Imperfecta, pierwsza fota to loczę jest mega *,* chociaź fakt, że jaśniejsze wyszły. Aczkolwiek jak kiedyś czarne naturalki zrobiłam ferią mango to po 2 miesiacach byłam jaśniutki rudy brąz jak sprało... więc może Ciebie też rozjaśniło?

U mnie z kolorami śmiesznie bo zimny odrost i ciepła reszta, ale ciemne to tak się nie rzuca w oczy ^^

Joanku - nie wiedziałam że kurkumę można na włosy, do tej pory używałam tylko w kuchni i na twarz.
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 16:20   #2674
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
Imperfecta, pierwsza fota to loczę jest mega *,* chociaź fakt, że jaśniejsze wyszły. Aczkolwiek jak kiedyś czarne naturalki zrobiłam ferią mango to po 2 miesiacach byłam jaśniutki rudy brąz jak sprało... więc może Ciebie też rozjaśniło?

U mnie z kolorami śmiesznie bo zimny odrost i ciepła reszta, ale ciemne to tak się nie rzuca w oczy ^^
Dziękuje bardzo może i u mnie tak
Stary 2014-06-25, 17:04   #2675
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Cytat:
Ok wrzucam jednak już, bo miał mi kto fotę z tylu strzelić.
Dla porównania wrzuciłam jeszcze zdjęcie po poprzednim farbowaniu
Czaderski rudy!!!!!
krolewna_smieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 17:07   #2676
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość
Czaderski rudy!!!!!
Dziękuję
Stary 2014-06-25, 17:13   #2677
blueblue now
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Witaj wśród zakręconych i zafalowanych
Proponowałabym coś proteinowego, maskę albo odżywkę, tak raz na tydzień na początek.
Ja ostatnio zachwycam się niezmiennie maską kallosa, ale nie tą latte, tylko keratynową, o tą --> https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ami-mleka.html albo tą bananową, też ma proteinki -->
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...#review-915960

Chyba że ciężko Ci będzie znaleźć, to choćby w rossmanie są odżywki isany, te duże z serii profesional, np. ta do włosów kręconych ma proteiny pszenicy --> https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...kreconych.html
Albo te maski w tubce, np jedwab w płynie, ten --> https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ur.html&next=1
To takie łatwiej dostępne

Emolientową odżywkę już masz - garniera Może czasem warto dorzucić mu jakiegoś humektantu (nawilżacza), np. kilka kropel gliceryny (dostępna w aptece, choć czasem puszy) albo coś z półproduktów, aloes zatężony, hydromanil czy mocznik
Ale to musisz sprawdzić na swoich włosach, jak tolerują humektanty, moje nie wyobrażają sobie bez nich życia.

Szampon jeśli Ci służy, niech będzie
dziękuję Ci dobra kobieto za polecenie tych masek!
Narobiłam sobie ogromną ochotę, szczególnie na tą bananową
z humektantami też będę próbować

Może wrzucę Wam moje włosy
Przy aktualnej pielęgnacji wygląda to tak:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140624712.jpg (129,7 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140624715.jpg (122,1 KB, 33 załadowań)
blueblue now jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-25, 18:08   #2678
Joanku
Zadomowienie

No cóż. Żeby hennowac to trzeba mieć żyłkę hazardzisty.
Postawiłam wszystko na heenare. Cóż...
Ja dziś przegrałam...

Nie ma co płakać, zdarza się.
Jestem jednak w szoku, ponieważ henna teoretycznie nie rozjaśnia, a wyszło mi przy skórze żółto. Z wyjściowego rudego.
cała reszta to takie ciemne brązowo-czerwonawe coś...

Psiocza tak na eld a wg mnie, wychodzi najlepiej.
Myślę teraz co robić, żeby odzyskać swój kolor.

Mam na szczęście w szafce venite na wypadek katastrofy. Więc rzucę za jakieś 3 dni.
Ehh..nie chce bawić się w kąpiel rozjasniajaca.

Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 18:21   #2679
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość
Ja dziś przegrałam...

Nie ma co płakać, zdarza się.
Jestem jednak w szoku, ponieważ henna teoretycznie nie rozjaśnia, a wyszło mi przy skórze żółto. Z wyjściowego rudego.
cała reszta to takie ciemne brązowo-czerwonawe coś...

Psiocza tak na eld a wg mnie, wychodzi najlepiej.
Myślę teraz co robić, żeby odzyskać swój kolor.

Mam na szczęście w szafce venite na wypadek katastrofy. Więc rzucę za jakieś 3 dni.
Ehh..nie chce bawić się w kąpiel rozjasniajaca.
Ło, faktycznie wyszło kiepsko.
Może zaczekaj tę dobę, może jeszcze się utleni ta henna i ściemnieje.
A co do Eld - ja farbuję tą henną już ponad 1,5 roku i nigdy mi nie wyszło nic nieprzewidywalnego. Kolor zawsze równy i zawsze tak samo rudy, nie wychodzi mi ani jaśniej, ani ciemniej w zależności od nałożenia.
Jedynie na odrostach wychodzi mi ciut inaczej, bo po prostu są ciemniejsze, ale to już nie wina henny danej firmy, tylko tego, że henna nie złapie różnych kolorów na jeden ten sam.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 18:52   #2680
vidia9
Zadomowienie

rzadko się udzielam, ale stale Wasze włoski podziwiam i ubóstwiam ostatnio na mojej top liście Iwonsia i Imperfecta - cięcie warstwowe to był bardzo dobry pomysł!
Piszę, gdyż Anwen napisała dziś na swoim blogu o propozycji spotkania dla Włosomaniaczek z Częstochowy i okolic, może pojawią się tu chętne, np. Basia? Wiem, że prócz mnie i Basi jest tu jeszcze kilka Zakręconych z okolic Czewy
vidia9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 19:28   #2681
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vidia9 Pokaż wiadomość
rzadko się udzielam, ale stale Wasze włoski podziwiam i ubóstwiam ostatnio na mojej top liście Iwonsia i Imperfecta - cięcie warstwowe to był bardzo dobry pomysł!
Piszę, gdyż Anwen napisała dziś na swoim blogu o propozycji spotkania dla Włosomaniaczek z Częstochowy i okolic, może pojawią się tu chętne, np. Basia? Wiem, że prócz mnie i Basi jest tu jeszcze kilka Zakręconych z okolic Czewy
Dziękuję

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-25, 19:29   #2682
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vidia9 Pokaż wiadomość
Bardzo mi miło dziękuję
Stary 2014-06-25, 20:29   #2683
Klaudenc
Moderator

Joanku, jeśli mogę Ci coś polecić na rudosć to jest to henna topop, którą już polecałam wcześniej i paczuszka 100g kosztuje funta, możesz kupić online jak nie masz stacjonarnie. Daje typową rudość, ja sobie nigdy nie rozjaśniałam włosów, a hennę kładłam po wcześniejszych farbowaniach rydymi czerwieniami, z tego co pamiętam palette ruby red. Tylko u mnie na telefonie kolory są takie jak rzeczywiście były, na monitorze mam wyblakłe i blade, nie wiem jak widać u Ciebie. Ogółem robiłam nią włosy z 4 razy i teraz w lutym raz to zawsze odcień był rudawy, obecnie mam taki ciemny kasztanek.
Tutaj masz efekt na moich ciemnych włosach po tej hennie rok temu:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC06395.jpg (31,9 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06364.jpg (38,7 KB, 63 załadowań)
Stary 2014-06-25, 20:54   #2684
Immoral
Rozeznanie

Joanku szok, wyszlo troche jakbys rozjasniala z ciemnego brazu z jasniejszymi odrostami, tez nigdy nie spodziewalabym sie, ze henna do rade cos takiego zrobic, szczegolnie, ze na gorze rozjasnilo, a na dole przyciemnilo No nic, nie martw, trzymam kciuki za naprawe koloru
Immoral jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 20:55   #2685
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
Joanku, jeśli mogę Ci coś polecić na rudosć to jest to henna topop, którą już polecałam wcześniej i paczuszka 100g kosztuje funta, możesz kupić online jak nie masz stacjonarnie. Daje typową rudość, ja sobie nigdy nie rozjaśniałam włosów, a hennę kładłam po wcześniejszych farbowaniach rydymi czerwieniami, z tego co pamiętam palette ruby red. Tylko u mnie na telefonie kolory są takie jak rzeczywiście były, na monitorze mam wyblakłe i blade, nie wiem jak widać u Ciebie. Ogółem robiłam nią włosy z 4 razy i teraz w lutym raz to zawsze odcień był rudawy, obecnie mam taki ciemny kasztanek.
Tutaj masz efekt na moich ciemnych włosach po tej hennie rok temu:
Ładniutki Zawsze jak chciałam mieć ciemne to marzyłam o takich Tylko, że mi nie jest do twarzy w takich ciepłych kolorach

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-25, 22:25   #2686
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Ładniutki Zawsze jak chciałam mieć ciemne to marzyłam o takich Tylko, że mi nie jest do twarzy w takich ciepłych kolorach
Moje resztki byłego koloru dziękują za miłe słowa
Ja się lepiej czuję w swoich ciemnych włosach, zdecydowanie lepiej mi pasują chociaż są chłodniejsze. Ostatnio trafiłam na fotkę we włosach do ramion i tak mi sie spodobały, że zatęskniłam. Zimne blondy są piękne, już wspominałam o tym chyba że kocham.
Wiecie co, wkurza mnie fakt że jak moje włosy coś polubią to pod koniec opakowania także jednak polubiłam się z dr, organic, pod olejowanie jest super i jako b/s fenomen dla suszu.
Stary 2014-06-25, 23:42   #2687
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Coś poszło nie tak dziewczyny, nie wiem czy to wina farby, czy to wina tego, że farba była jedna czy moich włosów, ale... nie dość, że kolor nie wyszedł jednolity co nigdy mi się nie zdarzało to wyszedł bardzo jasny wręcz nie ma za bardzo różnicy a robiłam tak samo i trzymałam tyle samo
Obstawiałabym zbyt wysoki utleniacz i następnym razem podmieniałabym na 6% . Pewności nie mam.

Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość
Ja dziś przegrałam...
To żółtko może przez żółty barwnik w cassi? Trzymam kciuki, może coś tam się utleni i wyrówna.
Stary 2014-06-26, 06:55   #2688
kateel
Zakorzenienie

Hej dziewczyny!

Kupiłam wczoraj odżywkę b/s Joanna len i rumianek. To pierwszy z polecanych kosmetyków, który wprowadziłam. Coś tam pokombinowałam też z olejem, ale jeszcze nie do końca czuję się w tym pewnie. Wstawiam zdjęcia (wybaczcie jakość, ale sama nie umiem tych włosów dobrze uchwycić), żeby pokazać jak się prezentują po nocy.
Na pierwszym zdjęciu odnoszę wrażenie, że "zbiły" się bardziej w sprężyny i skoczyły do góry przez co są krótsze.
Trzecie zdjęcie bez lampy.

Imp, brawo za ten kawałek wzniosłej poezji

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Ja nie widzę nierówności i uważam, że kolor jest ładny.
Zgadzam się

Cytat:
Napisane przez bijum Pokaż wiadomość
To samo chciałam napisać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_2831.jpg (47,5 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_2833.jpg (86,9 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_2835.jpg (55,7 KB, 34 załadowań)
kateel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 08:40   #2689
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kateel Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!

Kupiłam wczoraj odżywkę b/s Joanna len i rumianek. To pierwszy z polecanych kosmetyków, który wprowadziłam. Coś tam pokombinowałam też z olejem, ale jeszcze nie do końca czuję się w tym pewnie. Wstawiam zdjęcia (wybaczcie jakość, ale sama nie umiem tych włosów dobrze uchwycić), żeby pokazać jak się prezentują po nocy.
Na pierwszym zdjęciu odnoszę wrażenie, że "zbiły" się bardziej w sprężyny i skoczyły do góry przez co są krótsze.
Trzecie zdjęcie bez lampy.

Zgadzam się

To samo chciałam napisać
Piekne! Jedyne do czego ja bym się przyczepiła to te samotnie zwisające loczki na samym dole. To tak ma być? Pytam, bo nie znam się na takich zbitych włoskach Ja bym je pewnie ciachnęła do tych gęstych na górze;D
Stary 2014-06-26, 09:15   #2690
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Obstawiałabym zbyt wysoki utleniacz i następnym razem podmieniałabym na 6% . Pewności nie mam.
To tylko kwestia mniejszych zniszczeń, nie odcienia.
Można spróbować, ale nie wiem, czy wyjdzie równo. Rudy a mysi, nawet podobnie "ciemne/jasne", to duża różnica w kolorach i wcale nie taka prosta przy wyrównywaniu.

Cytat:
Piekne! Jedyne do czego ja bym się przyczepiła to te samotnie zwisające loczki na samym dole. To tak ma być? Pytam, bo nie znam się na takich zbitych włoskach Ja bym je pewnie ciachnęła do tych gęstych na górze;D
A ja bym ich na razie nie podcinała, tylko zobaczyła, jak się zachowają po kilku tygodniach pielęgnacji. Być może skręcą się do tych wyżej, to była dopiero pierwsza próba.
Przypomnij sobie swoją i co byś musiała sobie uciachać.
Stary 2014-06-26, 09:32   #2691
Curly81
Wtajemniczenie

Hej,

Cytat:
Kateel,
Też tak uważam,są piękne i też bym obcięła bo tak zwisają samotnie,że aż korci zrobić ,,ciach''!

Imp,nie jest żle widać,że od góry są jaśniejsze ale jak dla mnie nie rzuca się to w oczy,jak powiedziałaś to przyjrzałam się.Może na Zywo wygląda to inaczej ale na zjęciu jest ok.

Joanku,omg faktycznie coś poszło nie tak.Może faza księżyca nieodpowiednia na farbowanie .Ja tylko raz kiedyś chciałam się przefarbować.Jak miałam 16,5roku poszłam zrobić balejage i babka zrobiła mi taki jasny kolor na skroniach,że wylądało jakbym jajko sobie rozbiła na głowie .Bałam się pokazać rodzicom i chodziłam w czapce z daszkiem po domu.Po dwóch dniach ojciec zdjał mi czapkę i szok.Ale jakos musiałam isc do szkoły,wiec kupiłam szamponetkę ciemny blond i nie pamiętam już jak to robiłam ale wyszło jeszcze gorzej.Wyglądałam jakbym miała na głowie kilka farb i rudy i blond i moje ciemne pasemka.Mina nauczycielów bezcenna.Jeszcze teraz to mało kogo dziwi ale to było takie,,poważne liceum'' i był 1998 rok.Babka od polskiego czytała wiersz na lekcji i az poszedła do mnie z książką,stała recytowała i przyglądała mi się,okulary zsunęła z nosa i do mnie Ewa a tobie co się stało?

W oczekiwaniu na kolejne szczęście

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2014-06-26 o 09:34
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 09:45   #2692
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
To tylko kwestia mniejszych zniszczeń, nie odcienia.
Można spróbować, ale nie wiem, czy wyjdzie równo. Rudy a mysi, nawet podobnie "ciemne/jasne", to duża różnica w kolorach i wcale nie taka prosta przy wyrównywaniu.
O to to
Cytat:

Twoje są przepiękne ale to Ci już setki razy powtarzałam, że dałabym wiele za taki skręt też mi przeszkadzają ciut te końce wiszące, ale jak popielęgnujesz to może się zwiną a jeśli nie to ciut ciachnąć i będzie idealnie

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
Imp,nie jest żle widać,że od góry są jaśniejsze ale jak dla mnie nie rzuca się to w oczy,jak powiedziałaś to przyjrzałam się.Może na Zywo wygląda to inaczej ale na zjęciu jest ok.
W sumie na zdjęciu wygląda trochę gorzej niż na żywo
Stary 2014-06-26, 09:54   #2693
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
W sumie na zdjęciu wygląda trochę gorzej niż na żywo
Matkobosko, to w takim razie jesteś marudą roku, bo myślałam, że na odwrót i może wtedy bym zrozumiała, że coś Ci nie pasuje.
Stary 2014-06-26, 10:24   #2694
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Matkobosko, to w takim razie jesteś marudą roku, bo myślałam, że na odwrót i może wtedy bym zrozumiała, że coś Ci nie pasuje.

Już każdy wątek przyznał mi tę odznakę, miło że i tutaj się udało
Stary 2014-06-26, 10:26   #2695
Curly81
Wtajemniczenie

Imperfecto,przywołuję Cię do porządku!.

Moje włosy od wczoraj są jakieś dziwne,sypkie,gorzej się kręcą.Nie wiem o co im chodzi.Czegoś nie dostały chyba i mają focha.

Stary 2014-06-26, 10:28   #2696
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Imperfecto,przywołuję Cię do porządku!.

Jestem ostatnio wybitnie grzeczna!
Stary 2014-06-26, 10:30   #2697
martaakow
Zakorzenienie

A za to moje dzień w dzień wyglądają tak samo i to nie tak, jak bym chciała.
Nie to, że są złe, bo pewnie wiele dziewczyn sporo by dało za takie włosy - gładkie, błyszczące, lejące.
Ale one powinny falować! A nie chcą. Tylko końce mi się delikatnie wywijają.
Nawet im jakiś syf nałożyłam wczoraj zamiast odżywek, których używam na co dzień. A te nie, dalej świcom się jak psu wiadomo co. I gładkie, i uliz. Nie chcę ich takich.
Stary 2014-06-26, 11:10   #2698
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
A za to moje dzień w dzień wyglądają tak samo i to nie tak, jak bym chciała.
Nie to, że są złe, bo pewnie wiele dziewczyn sporo by dało za takie włosy - gładkie, błyszczące, lejące.
Ale one powinny falować! A nie chcą. Tylko końce mi się delikatnie wywijają.
Nawet im jakiś syf nałożyłam wczoraj zamiast odżywek, których używam na co dzień. A te nie, dalej świcom się jak psu wiadomo co. I gładkie, i uliz. Nie chcę ich takich.
ja w liceum miałam fazę na takie włosy a ,że takich nie miałam to byłam nieszczęśliwa z tego powodu a z czasem pokochałam swoje włosy.Zawsze byłam zdziwiona jako dziecko,że koleżanki mają takie ładne lejące,błyszczące włosy a ja jakie puchate,powywijane w kazdą stronę i niesforne.W 1 klasie liceum prostowałam sobie sama włosy na szczotkę i takie miałam gładkie,jak chciałam,fajny kosmetyk miałam po których robiły się takie właśnie lejące i gładkie.

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2014-06-26 o 11:11
Stary 2014-06-26, 11:16   #2699
kateel
Zakorzenienie

Dziękuję kobietki Powiem Wam, że jak wstałam rano, to byłam zachwycona. Włosy miękkie, skręt widoczny zdecydowanie lepiej, niż to było dotychczas. Co prawda jeszcze gdzieniegdzie jest susz, ale widzę różnicę w poziomie nawilżenia Chyba się polubimy z niebieską Joaśką
Wczoraj pozwoliłam im wyschnąć samodzielnie przed snem. Niestety, moja radość już się skończyła, bo jest godzina 12, a włosy się spuszyły. Zupełnie, jakby utraciły całą wilgoć.

Cytat:
O kurcze, faktycznie! To pewnie po majowym cięciu tak zostało

Cytat:
A ja bym ich na razie nie podcinała, tylko zobaczyła, jak się zachowają po kilku tygodniach pielęgnacji. Być może skręcą się do tych wyżej, to była dopiero pierwsza próba.
Przypomnij sobie swoją i co byś musiała sobie uciachać.
Póki co powstrzymam się przed cięciem

Cytat:
Kateel,
Też tak uważam,są piękne i też bym obcięła bo tak zwisają samotnie,że aż korci zrobić ,,ciach''!
Jak się nie poprawią, to je ciachnę

Cytat:

Twoje są przepiękne ale to Ci już setki razy powtarzałam, że dałabym wiele za taki skręt też mi przeszkadzają ciut te końce wiszące, ale jak popielęgnujesz to może się zwiną a jeśli nie to ciut ciachnąć i będzie idealnie
I vice versa

Cytat:
Haha
kateel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 11:34   #2700
Joanku
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję kobietki Powiem Wam, że jak wstałam rano, to byłam zachwycona. Włosy miękkie, skręt widoczny zdecydowanie lepiej, niż to było dotychczas. Co prawda jeszcze gdzieniegdzie jest susz, ale widzę różnicę w poziomie nawilżenia Chyba się polubimy z niebieską Joaśką
Wczoraj pozwoliłam im wyschnąć samodzielnie przed snem. Niestety, moja radość już się skończyła, bo jest godzina 12, a włosy się spuszyły. Zupełnie, jakby utraciły całą wilgoć.
NO TO jak lubią jakiegoś bsa to dawaj magiczne serum od razu. Ja na ten life hack wpadłam niedawno.
Atomizer, woda nalac tam bsa, żeby ładnie przez atomizer przechodziło, zamieszać, spsikac i zaraz im będzie lepiej ;D

Dziewczyny Drogie
No u mnie żółć wciąż razi. Nic się nie utlenilo, plus kolor jest zgaszony (co z jednej strony wygląda naturalniej)

Piszę z telefonu więc odniosę się do waszych komentarzy ogólnie, nie cytując. Przepraszam.

Cassi dodałam 3 łyżki stolowe na 270g heenary. Mogłabym winić też kurkumę ale, jej też było może 15g.
Plus dół pociemnial jakby na brąz więc jest to dziwne
Wracam do Eld Tycjana, już nie demonizujmy tej henny nie wiadomo jak przez jeden chemiczny barwnik. Wtedy przynajmniej byłam zadowolona i ryzyko mniejsze.
Za parę dni położe krem koloryzujacy venity na czubek i tyle. (Dobrze że kupiłam w pl na 'czarna godzinę')
Nie ma co dramatyzowac, ale jest kiepsko. Jest to zachowanie henny, którego w najśmielszych snach bym się nie spodziewała, a mam już prawie dwuletnie doświadczenie w takiej koloryzacji...
No cóż, poczekamy, zobaczymy.

Po prostu czuje się tak a teraz niezadbana...
Ten kurczakowy kolor dookoła buzi cerze nie pomaga, włosy wyglądają jak taka kiepska farba, plus brak umiejętności posługiwania się nią. Bałagan i trochę rezygnacji.
Yh.

Edytowane przez Joanku
Czas edycji: 2014-06-26 o 11:39
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości