Styczniowe mamusie 2015, cz. V - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-02, 09:40   #2671
bajlaga
Zadomowienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. V

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Bajlaga ale w aptece nie zaproponowali synbiotyku do tego duomoxu? Chodzi o to ze wybija wszystkie bakterie te złe o dobre a Ty musisz uzupełnić te dobre ...
Nie a taki synbiotyk idzie kupić bez recepty?

Kinqaa no brakuje ostatnio Ciebie na tym wątku!
mam nadzieję, że wszystkie sprawy pozałatwiasz i będzie już ok

elvira mnie bolą pięty, gdy dużo chodzę, ruszam się, uporczywy ten ból, ostatnio staram się leżeć i leżeć więc moje pięty także odpoczywają

Eirene zdrówka dla Syna

lilijka a bo sugeruję się Twoim babystrology czyli idziemy łeb w łeb? Bo u mnie też 100dniówka w sobotę
ja czasami nie umiem się podnieść z łóżka, czuję się jak połamana, robi się nieciekawie, a gdzie styczeń

Edytowane przez bajlaga
Czas edycji: 2014-10-02 o 09:43
bajlaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 09:42   #2672
dusiolka
Zakorzenienie

Ewka sorki ale nie;d i nie pytaj znowu dlaczego bo odp bedzie podobna;d

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Bajlaga oczywiscie ze tak jest bez rp takze mozesz śmiało wysłać kogoś po niego
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 09:42   #2673
TOMORROW
Zakorzenienie

hej
zajrzałam na moment i lecę do pracy, jeszcze tylko 5 dni

Cytat:
Napisane przez Martusia1499 Pokaż wiadomość
Podobno dziecko po narodzinach ma podobny rytm dnia do tego jak było w brzuchu, nie ? W takim razie mam przesr* Już od kilku dni do ok 3 w nocy nie mogę spać bo tak się ta moja żabka wierci a rano budzę się z obolałym brzuchem jakby mnie ktoś co najmniej pobił
to ja też , aktywność od 22...
TOMORROW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 09:43   #2674
Kinqaa
Zakorzenienie

Bajlaga eh trudny październik przede mną... jeszcze się nawarstwilo przed narodzinami. Ale co poradzę. ..tłumacze sobie - co będzie to będzie

Cytat:
Napisane przez ellyunia Pokaż wiadomość
przeniesiemy się do łazienki
Nie ten klimat co w salonie ale ok! Lepszy rydz niz nic :P

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 09:43   #2675
dusiolka
Zakorzenienie

Bajlaga mi plecy nawalaja szczególnie pod wieczór..nie wiem co to bedzie przez te 3mies;p
Stary 2014-10-02, 09:44   #2676
Martusia1499
Rozeznanie

ewka nic mi teraz nie przychodzi do głowy bo miałam ochotę na szyszki i tylko nimi od wczoraj się zajadam proste i szybkie
Stary 2014-10-02, 09:45   #2677
Kinqaa
Zakorzenienie

A i bryke będę miała na Boze Narodzenie pod chojanka juz ustalilismy ,ze to najodpowiedniejszy czas.

you have lost a diamond

Stary 2014-10-02, 09:46   #2678
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Szczeperka powiem Ci,ze niektóre rzeczy to bzdury po co np.w pierwszych dniach życia ja mam blokady na gniazdka i szafki zakładać w sensie ,że wiesz przed narodzinami dziecka.
Tak w jednej z tych książek napisali :P
Rada bezsensu chyba że zakładają że matki karmiące mają wielkiego lenia i nie są przytomne

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 09:47   #2679
bajlaga
Zadomowienie

Cytat:
Bajlaga mi plecy nawalaja szczególnie pod wieczór..nie wiem co to bedzie przez te 3mies;p
Jeszcze teraz nakaz leżenia to chyba się nie podniosę z łóżka aż do narodzin Młodego

ellyunia u mnie w pokoju, gdzie będzie sypialnia stoi lodówka i piec u nas remont idzie bardzo wolno, bo Tż działa sam, a tu ciągle praca, załatwianie spraw może do stycznia damy radę

Kinqaa mam nadzieję, że wszystko się poukłada
Stary 2014-10-02, 09:52   #2680
dusiolka
Zakorzenienie

Bajlaga a przez co nakaz lezenia?bo chyba nie doczytalam czegoś
Stary 2014-10-02, 09:54   #2681
bajlaga
Zadomowienie

Cytat:
Bajlaga a przez co nakaz lezenia?bo chyba nie doczytalam czegoś
Lekarz powiedział, że mam leżeć i nie wychodzić z domu, spacerować po pokoju (bo śmiałam przyjść do niego i narażać inne pacjentki na zarażenie się choróbskiem )
Stary 2014-10-02, 09:54   #2682
charliss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez allgoodthings Pokaż wiadomość
a to Pampers czy inne pieluszki?

jezu :/ wolałam nie wiedzieć. Na formaldehyd nie jestem uczulona, używałam eveline 8w1 i nic nie działo się z paznokciami. Tylko co teraz znaleźć innego co działa i jest w dobrej cenie? Palmer's ma dobre opinie. Na mustelę itp nie stać mnie :/

odpoczywaj na chorobowym dzidzia zdrowa to najważniejsze
nuna ty też odpoczywaj będzie ok.

a ja witam się z pks podjadając chrupki zakryłam się kurtką, żeby nikt nie komentował jak ciężarne się odżywiają
wczoraj ponosiłam trochę dziecko koleżanki (dwuletnie) i mi brzuch co chwile twardniał :/

z tego co ja slyszalam to mustela jeszcze gorsza chemia niz palmers, chyba ze w nowym skladzie. Ja zostaje przy moim elancylu, na allegro znalazlam za 90 zl/400 ml, w superpharm to samo 240 zl wiec jak sie kupi przez internet tak drogo nie wychodzi a nie ma zadnych swinstw w skladzie. No i mysle o Oillan Mama, jedyne co mi w nim przeszkadza to dimetikon co mi zawsze wysuszal skore. Ale tak poza tym jest niezly. A na ten moment mam tyle tych specyfikow ze nic nie bede dokupywac.

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
A i bryke będę miała na Boze Narodzenie pod chojanka juz ustalilismy ,ze to najodpowiedniejszy czas.
a dlugo sie u Was czeka na realizacje zamowienia wozka? u mnie miesiac;/wiec jak w 2 tygodniu listopada zamowie to akurat przed siwetami bede miala w domu.
charliss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 09:56   #2683
Martusia1499
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
Ją tak na szybko z tel.
O co chodzi z tym Palmers'em?
Mniej więcej o to:

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Ze strony "Sroka o"

Diazolidinyl Urea - konserwant, niestety podejrzany o toksyczność, gdyż pod wpływem temperatury może „wydzielać” formaldehyd,

Opinia:
Działanie przeciwrozstepowe ma polegać na natłuszczeniu ok jest. Szkoda że natłuszczenie okraszone PEG parabenami i jak dla mnie niedopuszczalnym Diazolidinyl Urea czyli pochodną formaldehydu. Nie polecam w ciąży.

Ja używam Palmersa ale nie czułam ciepła tam gdzie się smarowałam...
Same do końca nie wiemy ale dusiolka potwierdziła że to coś tam może się wydzielać
Stary 2014-10-02, 09:56   #2684
ewka555
Zakorzenienie

Dusiolka, okkk rozumiem

Kinqaa to trzymam kciuki, żeby wszystko poszło po Twojej myśli
no u mnie niestety pazdziernik tez bedzie nieciekawy, dlatego myślę już, żeby listopad przyszedł

Martusia kiedyś robiłam, ale już nie pamiętam jak ryż i jakoś krówki się topiło ? ?

co do pleców, to póki chodzę cały dzien, to jest ok, ale jak wieczorem się położę na plecach, to tż musi mnie na boczek przewrócić, bo jakby "zastygają mi ledźwie" haha... cóż, czuję się jak babcia
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 09:57   #2685
AsiaW**
Zakorzenienie

charliss - u mnie FL/BPD, ale nie stresuj się, sprawdziłam 2 poprzednie usg i wszystko było ok, zresztą dziecko w różny sposób się rozwija czasem głowka rośnie szybciej, mczasem nóżki, pózniej sie to wyrównuje , gdyby coś było nie tak to lekarze by nam powiedzili, niepotzrebnie wprowadziłam zamieszanie

allgoodthings, smerfetka, eirene, nuna - dziękuję

pepa - dziękuję, może też z tą wit c spróbuję

AsiaW** jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-02, 10:00   #2686
elvira44
Wtajemniczenie

Witam sie z rana, zaraz ide na sniadanko

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 10:00   #2687
smerfetka2808
Zakorzenienie

dobra idę zjeść drugie śniadanie i smigam do lekarza, mam samochód ale muszę jechac autobusem bo tam zywcem nie ma gdzie zaparkować

Martusia,kurde gdyby tak było to faktycznie wycofali by go ze sprzedaży a nie no nic będę na zmianę z oliwką jakąś uzywać może to coś da, po co oni takie świństwa dla ciężarnych robią
aa wlaśnie to już wiem dlaczego mnie rano brzuch boli od środka Mały sobie disco w nocy urządza skubaniec

Lilijka, pięknie pięknie szalony ranek jak kazdy u ciebie

Kinqa, uhuhu to prezent jak marzenie bedziesz mieć
Stary 2014-10-02, 10:03   #2688
AsiaW**
Zakorzenienie

ja się na tym nie znam, ale co z formaldehydem zwartym w lakierach do paznokci? czytam, ze prawie każda z Was maluje paznokcie w ciąży, a mój lekarz pierwsze co to zabronił mi w ciąży. No chyba, ze wszystkie wybieracie lakier bez tego składnika.

Ja nie chce żeby brzmiało to jak oskarżenia, nie znam się na tym z chemii jestem noga, tak z ciekawości się zastanawiam skoro temat formaldehydu na tapecie.

AsiaW** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 10:12   #2689
Maritxell
Zadomowienie

Dobry

Wróćmy na chwilę do podróży komunikacją miejską i ustępowania miejsca. Wsiadam sobie dziś do metra, jeszcze przed godzinami szczytu, więc wszystkie miejsca zajęte ale da się wejść do wagonu (dla dziewczyn spoza Warszawy info- nie zawsze da się wejść ). Na samym brzegu siedziała taka babcia, na oko 70 lat. I ona jedna jedyna wstaje i mówi, żebym sobie usiadła Podziękowałam jej i powiedziałam, że nie ma potrzeby ale zwątpiłam w ludzi. Mi by się na miejscu tych wszystkich ludzi wokół głupio zrobiło i by mnie chyba tyłek ze wstydu tak palił, że musiałabym wstać.
Nie jechałam daleko, spokojnie mogłam sobie postać, nigdy też się nie rzucam na wolne miejsce, ale dziś lekko...osłupiałam.

Do dziewczyn, które zaczęły już zajęcia w SR, chodzicie same czy tż Wam towarzyszą? Mi się jedynie z filmów kojarzy, że przeważnie chodzi się w parach, ale ja chyba nie widzę potrzeby zaciągania tam mojego

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-02, 10:17   #2690
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maritxell Pokaż wiadomość
Dobry

Wróćmy na chwilę do podróży komunikacją miejską i ustępowania miejsca. Wsiadam sobie dziś do metra, jeszcze przed godzinami szczytu, więc wszystkie miejsca zajęte ale da się wejść do wagonu (dla dziewczyn spoza Warszawy info- nie zawsze da się wejść ). Na samym brzegu siedziała taka babcia, na oko 70 lat. I ona jedna jedyna wstaje i mówi, żebym sobie usiadła Podziękowałam jej i powiedziałam, że nie ma potrzeby ale zwątpiłam w ludzi. Mi by się na miejscu tych wszystkich ludzi wokół głupio zrobiło i by mnie chyba tyłek ze wstydu tak palił, że musiałabym wstać.
Nie jechałam daleko, spokojnie mogłam sobie postać, nigdy też się nie rzucam na wolne miejsce, ale dziś lekko...osłupiałam.

Do dziewczyn, które zaczęły już zajęcia w SR, chodzicie same czy tż Wam towarzyszą? Mi się jedynie z filmów kojarzy, że przeważnie chodzi się w parach, ale ja chyba nie widzę potrzeby zaciągania tam mojego
masakra... ja to wątpię w młodych ludzi, w ogóle nie są nauczeni kultury, siedzą wiecznie i udają że nie widzą ciężarnych, nie widzą starszych ludzi, ważne tylko, żeby oni mieli miejsce ....

ja chodzę z moim tż. Tzn u nas w srody są wykłady teoretyczne-zajęcia dla par, i tak np. wczoraj każda po kolei podchodziła na środek i położna pokazywała różne pozycje w czasie skurczów. więc jak tż miał stanąć za mną i złapać mnie jakby pod pachy, a ja jakby kucnąć, to wszyscy się śmiali, bo tż ma 2 metry i musiał razem ze mną kucnąć :P
A w piątki mamy gimnastykę - tylko ciężarne przychodzą
Stary 2014-10-02, 10:18   #2691
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
Znacie jakiś fajny ŁATWY przepis na ciasto ?
no choinka, taką mam ochotę na ciasto i chyba muszę coś zrobić...
może w ciąży a nóż widelec moje zdolności cukiernicze się poprawiły
dzisiaj robie TAKIE

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 10:19   #2692
ewka555
Zakorzenienie

I mi się np. podoba to, że tż chodzi ze mną, bo nie ma pojęcia o dzieciaczkach, nie ma siostrzeńców, bratanków itd, więc uczy się razem ze mną Tylko się pytałam go po zajeciach, czy nadal chce być przy porodzie, to póki co potwierdza :P
Stary 2014-10-02, 10:23   #2693
justynalyp
Zadomowienie

jestem byłam na glukozie i powiem szczerze, że to było dobre. Chciałam się zarejestrować do okulisty i co słyszę, nie ma numerków, dopiero na styczeń. Zaczęłam się śmiać i mówię, wtedy to ja już po porodzie będę. Więc do lekarki z pytaniem czy mnie przyjmie tak dodatkowo. Nie ma problemu, ale czemu dopiero teraz zaczęłam o tym myśleć. Myślę sobie a kiedy miałam, 10 lat temu już się zapisać na wizytę? Powiedziałam tylko, że myślałam, że czasy się zmieniły. I mam wizytę w wolnym terminie 20 listopada. A iść prywatnie nie zamierzam, bo za cenę wizyty to kupię masę pampersów. Zmieniły się priorytety, oj zmieniły.
A te pampersy w rosmanie, to Pampersy. Ja kupiłam jedynki zielone.
A co do porodu to tak sobie myślę, żeby zrobić wszystkim psikusa i jak się zacznie, to pojadę sama do szpitala, sama urodzę i dopiero powiem, że my już rozpakowane. Ale z drugiej strony, będzie mi bardzo przykro i smutno, że samej. Ale z kolejnej strony, myślę, że jak przyjdzie co do czego to będę to miała gdzieś, z kim, gdzie, tylko będzie mnie interesowało aby jak najszybciej urodzić.
justynalyp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 10:24   #2694
Kinqaa
Zakorzenienie

Charliss ja idę bezpośrednio do sklepu ,wiec chyba muszą mieć na zapleczu w kartonach poskladane. Chyba,ze sie myle...i trzeba czekać. Ale nie sądzę ,że miesiąc

Ewka też chcę listopad uwierz...

you have lost a diamond

Stary 2014-10-02, 10:32   #2695
ellyunia
Wtajemniczenie

Dusiolka mi też dziwnie bez moich skarbów Obrączke udało mi się wcisnąć na lewą rekę

Kingaa to super wieści będziecie sie wozić

Marixtell
mój ze mna był na jednych zajęciach, a teraz chwilowo ma inne zajęcia ale niebawem wraca na zajęcia

Bajlaga mój też sam walczy z remontem dlatego tyle to u nas trwa

ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 10:33   #2696
Martusia1499
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość

Martusia kiedyś robiłam, ale już nie pamiętam jak ryż i jakoś krówki się topiło ? ?
Ryż, krówki, margaryna i kakao PYCHA w necie jest sporo przepisów
Stary 2014-10-02, 10:34   #2697
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

A mnie pachwiny mega bolą, kolebię się jak kaczka przy chodzeniu Nogi też czasem dokuczą.
Ogólnie jestem rozbita, zmęczona, przeziębiona, a trzeba jeszcze wytrzymać do 30 października.

Przyłożyłam kurtkę do tej zeszłorocznej i nie widziałam dużej różnicy. Eh nie mogę się doczekać aż mała wróci z przedszkola, ja wieczorem z pracy i będę mogła jej to przymierzyć.
Cytat:
Napisane przez bajlaga Pokaż wiadomość
lilijka a bo sugeruję się Twoim babystrology czyli idziemy łeb w łeb? Bo u mnie też 100dniówka w sobotę
a kiedy miałaś ostatnią @?
smerfetka hehe lubię "ubierać" małą w Lidlu w ich ciuchy. Bluzki są dobrej jakości, kurtka też nam się sprawdziła w zeszłym roku. Miałam jeszcze chętkę na komplet bielizny, ale na teraz ma, a że te były ciemnych kolorów, to jednak wolę się wstrzymać, bo na wiosnę to jaśniejsze kolorki.
Staram się kupować dla niej coś na wyrost w rozmiarze. Bo jak śmiga to nie mam problemu, że trzeba wszystko na raz kupić i coś już w szafie jest.
Marixtell to zależy, czy Twój Tż będzie chciał być przy porodzie rodzinnym. Bo niektóre szpitale wymagają zaświadczenia o tym, że było się razem na SR. Mój nie był ani razu. Chociaż ja miałam taką położną, która powiedziała, że wystarczy aby mąż pojawił się tylko raz i da zaświadczenie.
Co do ustępowania miejsc. To właśnie zawsze te 70-latki schorowane ustępują, reszta ma to w nosie, albo nagle udaje, że świat betonu jest fascynujący
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

5.02.2011 Córka 52cm, 2500g
2.01.2015 Syn 56cm, 3300g

lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 10:35   #2698
Eirene1987
Zakorzenienie

synek ciągle wymiotuje... samą wodą i żółcią i flegmą... jak mu nie przejdzie jadę z nim o 16 do pediatry. pije dużo ale zaraz wymiotuje tą wodę. dałam mu nawet trochę coli powiedział że lepiej a za chwilę znów brzuch boli. teraz znów usypia...

Cytat:
Napisane przez pepa_ Pokaż wiadomość
Eirene biedny ten Twoj malutki- dorosly jak sie meczy przy chorobie, a takich dzieciaczkow to juz wogole szkoda, miejmy nadzieje ze chorobsko niedlugo odpusci
mi tak go szkoda że masakra

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
biedny Nawadniaj go
pije co chwilę wodę, co rzygnie to popija wodę mam nadzieję że to starczy...

Cytat:
Napisane przez bajlaga Pokaż wiadomość
Eirene zdrówka dla Syna

Cytat:
Napisane przez Maritxell Pokaż wiadomość
mi też ostatnio staruszka ustąpiła miejsca tzn chciała a 3 facetów siedziało i głowa w inną stronę buraki

co do sr ja chodziłam z mężem

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 10:36   #2699
Martusia1499
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość

Martusia,kurde gdyby tak było to faktycznie wycofali by go ze sprzedaży a nie no nic będę na zmianę z oliwką jakąś uzywać może to coś da, po co oni takie świństwa dla ciężarnych robią
aa wlaśnie to już wiem dlaczego mnie rano brzuch boli od środka Mały sobie disco w nocy urządza skubaniec
No właśnie od dawna mnie to zastanawia dlaczego do kosmetyków dla dzieci i ciężarnych pakują takie badziewie ? Przecież osoby robiące te kosmetyki na pewno się na tym znają więc świadomie nam wciskają takie świństwa ?
Stary 2014-10-02, 10:37   #2700
elvira44
Wtajemniczenie

Simonee ten mam:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (170,9 KB, 16 załadowań)

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości