Marcowe Mamy 2015 cz. VI - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-19, 08:09   #2671
Tepsa
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
jakie rozmiary maaasz?
tylko M-ki były
Stary 2015-01-19, 08:11   #2672
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
tylko M-ki były
oby inna mamusia skorzystała
Stary 2015-01-19, 08:16   #2673
ksylwia
Zadomowienie

Macie może zdjęcia tych koszul z biedry?
ksylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 08:19   #2674
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
swoją drogą jak się będziecie zabezpieczać podczas kp?
tak ogólnie to dużo zależy od porodu, bo jak będę miała CC to wiadomo, że trzeba rok odczekać z kolejnym dzieckiem. A jak będę rodzić SN to po jakimś pół roku chcemy się starać o drugie dziecko (jeszcze na urlopie macierzyńskim, żebym w ogóle nie wracała do pracy) więc zobaczę jaki poród i wtedy jeśli CC to zapytam lekarza co proponuje, a jak SN to tylko prezerwatywa
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 08:21   #2675
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Tusiowe literki chyba troszke duze beda ale to dopiero polowa
jakie śliczne literki przecież nie jest określony rozmiar literek, każda robi takie jak jej pasują jak już je skończysz i będą wisieć to się pochwal

Stary 2015-01-19, 08:21   #2676
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ksylwia Pokaż wiadomość
Macie może zdjęcia tych koszul z biedry?
http://olx.pl/oferta/koszule-nocne-d...tml#d75bcc65a4 ja mam tylko szare
Stary 2015-01-19, 08:28   #2677
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Ale to miłe ze wspominasz

Dzisiaj obchodzimy urodziny 2 miesiac juz minął

Kruszynka rośnie w oczach, jest cały czas na maseczce z tlenem, ale coraz mniej go potrzebuje, dzisiaj juz 23% było wiec ładnie i blisko juz do 21% - tak jak jest w normalnym powietrzu
brawa dla Helenki super dzielna dziewczynka

nie wiem czy któraś już Cię o to pytała, jeśli powielam pytanie to mi wybacz ale czy badania wykazały dlaczego Helenka tak wczas się urodziła??

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Cytat:
tylko M-ki były
szkoda, że ja już kupiłam sobie na allegro bo chętnie bym od Ciebie odkupiła

Stary 2015-01-19, 08:38   #2678
JoaMro
Raczkowanie

Cytat:
rośnie nam pannica oby tak dalej
dziewczyny ogłoszenie parafialne mam do upchnięcia 3 szt. koszul z biedry za dychacza te ciązowe do karmienia, byłam dziś rano i wziełm dla siebie 2 sztuki a resztę jak coś odstapię, któras reflektuje bo jak coś idę zwrócić
A to ja bym bardzo chętnie z jedną odkupiła, napiszę zaraz na pw.
Stary 2015-01-19, 08:49   #2679
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
lesyeux jak twoje samopoczucie dzisiaj
niunia gdzie jestes Mam nadzieje ze wszystko ok
A u mnie zaczeły sie chyba zaparciatrzeb zrobic grecką sałatke po niej jestem zawsze lżejsza o kilka kg czuje sie taka nabuzowana

Dziekuje że pytasz

A co do awantury z Tż, wczoraj była
Ma 31 lat a rozum taki malutki jak łepek szpilki
My wczoraj u mojej sis byli. A on upił sie, a ja prosiłam by przestał, z teściem mojej siostry i spał na kanapie jak pijak wstyd jak nic. Pojechał ze mną a tak jakby bezemnie u obcych ludzi.... bo moja sis u tesciów mieszka a ten spał tam z 5h!!! Jak mżna jechac w gosci i spac u kogos bo sie nawaliło
Już w świeta była podobna sytuacja, dostał 2szanse i zmarnował ją.nigdy już ze mną nie pojedzie
Jak ma zryty beret

niunia ona co do ruchów, to moja malenka też ostatnio grzeczna. W nocy to aż czasami mam stracha bo ani drgniepewnie śpi, bo mamusia spokojna toi córcia zrelaksowana. Ale już z rana jak wstałam to czuje ją jak ske kreci, kopie, i wypycha
Teraz tak jest
A ja wizyta za tydzien 27 stycznia po 6 tygodnich
Ciekawe co tam u Zosi

......................... ......................
A ja dzisiaj prasowanie
A na obiad rosół i lane kluski

A i witam sie dzisiaj
Stary 2015-01-19, 08:52   #2680
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Nouvelle Dużo radości, cierpliwości i pięknych chwil razem. Gratuluję!

Dziewczyny, dziś tż przywiózł łóżeczko (pożyczone od kolegi). Nie ma nietety stelaża na baldachim, chyba tak to się nazywa. Czy mogę go dokupić na allegro? Będzie pasował? Pościel mam właśnie z taki baldachimem nad głową.
A to chyha lepiej ze nie ma. Ja nie wiem nic z dosw.bo nie mielismy ale jak czytalam w necie i kolezanki opowiadaly to mowily ze baldachim to zlo...tylko zbiera kurz.

Cytat:
Tusiowe literki chyba troszke duze beda ale to dopiero polowa

kurcze na komorce nie widze. Na pewno sa piekne. Ja sie zabralam za listerki rowniez ale ze wzgledu na chorobe w domku poszlo to w odstawke

Cytat:
Dziewczyny, trzymajcie kciuki, jadę do rodzinnego po L4, myślę, że to już czas by pójść na zwolnienie (34 tydzień). W sumie mogłabym pracować, ale mam dwa projekty prywatnie do ogarnięcia i w sumie wyprawka ani dla mnie ani dla malucha nie gotowa bo ciągle nie mam czasu.

Jeszcze wrócę do łóżeczka... oki stelaż dokupię pewnie na allegro. Problem mam jeszcze jeden - z materacem. Chciałaby kupić jakiś, ale wymiar jest jakiś nietypowy - 53x112 cm. W związku z tym mam 2 pytania:
1) jaki materac polecacie (kokosowy, lamelowy..)
2) czy któraś z Was kupowała materac na wymiar? Polecacie jakiś sklep?
Materac zdexydowanie najlepszy dla dziecka to lateksowy.
Ja dla D.mialam gryka - kokos bo sie zasugerowalam ze niby musi byc twardy a teraz czytajac i rozmawiajac terapeutami dowiedzialam sie ze tak twardy jak gryka kokos to jednak przestarzaly poglad. Tzn.nic sie nie stanie ale wygodniejsze sa materace dla dzieci...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 09:02   #2681
tout-petit-fille
Zadomowienie

Witam się z Wami poniedziałkowo

niunia_ona wreszcie masz upragnione klucze Gratulacje

ksylwia pewnie ktoś już zdążył odpowiedzieć- jak najbardziej stelaż możesz dokupić na allegro.

mama_kasia88 zabiłaś mnie rurkami po 22 Mój TŻ ma ze mną dobrze, bo w ciągu dnia sama nakupuję łakoci i do wieczora mi wystarcza

mon9 sto lat dla Helenki!!

crystal25 literki giganty! Nie mogę doczekać się zdjęcia efektu na ścianie

Przewinęły się dodatkowe 3 tematy: golenia, rozstępów i prasowania - jakże zbieżne
U mnie przez brzuszek coraz ciężej z tym pierwszym, muszę używać memory, żeby wszędzie się "odpicować".
Rozstępów nie mam (póki co) i mam nadzieję, że już się obejdzie. Zobaczymy jeszcze jak będziemy chudnąć, bo wtedy też jest prawdopodobne, że się zrobią. Smaruję się codziennie BabyDream'em czasem dwa razy dziennie

A z prasowaniem zawzięłam się i jednego dnia pojechałam wszystkie wyprane ciuszki, pieluszki, etc. Nie lubię z resztą robić na raty, bo mam wtedy coraz mniejszą motywację

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

lesyeux jesssssssssus maria jak ja tego nienawidzę
I najgorsze jest to, że nie wytłumaczysz w większości przypadków. Ja już na głos w towarzystwie zwracam uwagę TŻ jak widzę, że zaczyna przeginać. I nie popuszczę. Wszyscy wokół mogą mówić swoim pijackim tonem "daaj sppoooooookój, no coooooo ty", mam to gdzieś- jeszcze im się dostanie
W końcu to JA mam wrócić z tą osobą do domu i to JA czuję się odpowiedzialna za tą osobę.

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-19, 09:11   #2682
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Witajcie
Mon9- wszystkiego dobrego dla Helenki,jeszcze trochę i będziecie się sobą cieszyć w domku

Widzę, że został poruszony temat antykoncepcji po porodzie, sama jeszcze nie wiem co wybiorę ale na pewno na jakąś metodę się zdecyduję bo dwójka dzieci w zupełności mi wystarczy i na trzecie dziecko na pewno się nie zdecydujemy.
A u mnie imprezowe 3 tygodnie się zapowiadają, najpierw dzień babci i dziadka, później urodziny teścia, 31.01. roczek synka mojej siostry, a 8.02 wyprawiam 5 urodzinki córki i stwierdziłam że potem mogę rodzić, nie wiem jak ja to wytrzymam bo jak dłużej siedzę to plecy i brzuch bolą, najwyżej przyjedziemy tylko na chwilę myślę że każdy to zrozumie.

Co do ruchów, to mój synek od paru dni strasznie się wypina i rozpycha czasami to nie wiem jak mam się ułożyć żeby nie bolało, dziwne uczucie.
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 09:21   #2683
luzna25
Zadomowienie

Dziewczyny przepraszam, że tu o tym piszę ale muszę się wyżalić. Siostra mojej mamy dzisiaj rano zmarła. 61 lat. W czerwcu zaczęli ją badać w kierunku raka i taką mamy służbę zdrowia, że odsyłali ją od jednego do drugiego lekarza. Podobno rak nie był złośliwy. Chemie dostała tylko raz. Drugiej już nie zdążyli bo miała złe wyniki...
I gdzie jest ta opieka onkologiczna, że w ciągu 9 tygodni od diagnozy do leczenia??
jestem strasznie rozgoryczona...

z góry przepraszam jak będę Was w tym tygodniu zaniedbywać, ale na pewno kuzynka będzie potrzebowała pomocy....

Stary 2015-01-19, 09:33   #2684
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny przepraszam, że tu o tym piszę ale muszę się wyżalić. Siostra mojej mamy dzisiaj rano zmarła. 61 lat. W czerwcu zaczęli ją badać w kierunku raka i taką mamy służbę zdrowia, że odsyłali ją od jednego do drugiego lekarza. Podobno rak nie był złośliwy. Chemie dostała tylko raz. Drugiej już nie zdążyli bo miała złe wyniki...
I gdzie jest ta opieka onkologiczna, że w ciągu 9 tygodni od diagnozy do leczenia??

z góry przepraszam jak będę Was w tym tygodniu zaniedbywać, ale na pewno kuzynka będzie potrzebowała pomocy....
Tak mi przykro, wyrazy współczucia dla ciebie i twoje rodziny
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 09:47   #2685
olajakzam
Raczkowanie

Cytat:
dziewczyny ogłoszenie parafialne mam do upchnięcia 3 szt. koszul z biedry za dychacza te ciązowe do karmienia, byłam dziś rano i wziełm dla siebie 2 sztuki a resztę jak coś odstapię, któras reflektuje bo jak coś idę zwrócić
szkoda ze nie L

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-19, 10:01   #2686
niunia_ona
Zakorzenienie

luzna25 bardzo mi przykro(
to smutne że taka nasza polska służba zdrowia jest (

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 10:03   #2687
kruszynkaa88
Rozeznanie

Dzień dobry
Hmm o antykoncepcji tak- my będziemy tylko prezerwatywkę, z racji tego, że mam problemy hormonalne to nie chcę dodatkowo hormonami się faszerować, tylko brać te na tarczycę co biorę A na pewno antykoncepcja będzie bo mi Tż już gaworzy, że bez gumeczki ani rusz, bo trzeba dom rozbudować i się czegoś dorobić

Kurczę, dzisiaj fiku miku i wiecie co... bez sensu żadnej frajdy nie miałam, brzuszek mi przeszkadzał, dyskomfort w cipulince ehh, powiedziałam, że do porodu inaczej się o niego zatroszczę, a fiku miku jak dojdę do siebie po porodzie- oj wtedy będzie porządnie

Pogoda dzisiaj straszna, ponuro, szaro ehh...

W końcu mi napisali, że wysłali wózek teraz czekać na kuriera z wózkiem, i listonosza z pościelą, butelkami i skarpetkami z grzechotką
I jestem happy bo x-lander mi odpisał, że promocję do wózków terra obowiązują też sklepy internetowe i będę mieć torbę i mufkę za 1 zł

Dzisiaj idę do pepco w poszukiwaniu balerinkowatych kapci do szpitala obym tylko dzieciowe rzeczy ominęła duuużym łukiem, bo pieniędzy nie ma, a jestem skłonna wydać ostatnie groszena brzdąca
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 10:15   #2688
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
jakie rozmiary maaasz?
Ja biorę resztę, która ci zostanie.
Już pisze na priva

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 10:16   #2689
olajakzam
Raczkowanie

my też zakaz fiku miku ale jakoś się mężem trzeba zająć bo do stanu normalnego zanim się dojdzie to hohohohoh jeszcze tylko ciekawe jak my wytrzymamy kobietki?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-19, 10:17   #2690
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
Oj nie to zacytowałam. Biorę co masz z pocałowaniem ręki

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 10:18   #2691
ewka5891
Zakorzenienie

Dzien dobry

My jesCze lezymy w lozku tzn synek jeszcze spi w nocy pierwszy raz nie goraczkowal i mam nadzieje, ze dzisiaj bedzie juz sie dobrze czuł

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
No ja do kuratorium się umówilam na dopiero 28 stycznia ale może coś się ruszy w mojej sprawie.
Mam nadzieje, że wyjdzie na Twoje!

Cytat:
tylko M-ki były
Jak masz jeszcze jedną na zbyciu to ja jestem chętna. Oczywiscie pokryje wszystkie koszty pokryje.

Cytat:

Bardo mi przykro wyrazy współczucia dla rodziny

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 10:21   #2692
smv
Zakorzenienie

A ja wczoraj fikalam z mężem tak spontanicznie. Nie było to to co kiedyś ale miło Ale po tym wszystkim i porodzie to oj niech uważa na mnie ;D

Byłam w sklepach szukać kosmetyków Hipp niestety nigdzie-ani rossman, Carrefour, Inter marche i kaufland-pusto... Może kiedyś do Tesco pojadę ale mam 30km i nie chce mi się jechać zwłaszcza ze może nie być. Kupiłam tylko linomag płyn bobini i krem na niepogode hippa bo to jedyne co znalazłam heh..
Zjadłam dwie bułki zagryzlam ciastkami i zelkami masakra czuje się jak świnka heh..

Luzna bardzo mi przykro z powodu śmierci Twojej cioci. Życzę wam siły!
Stary 2015-01-19, 10:28   #2693
aaakarolina
Wtajemniczenie

dzień dobry
ja byłam rano oddać siuśki do badania, mam nadzieję, że nic złego mi tam nie wyjdzie
TŻ przyniósł mi do salonu wszystkie torby z ciuszkami, zaraz przyjeżdza mamcia i będziemy ogarniać

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
No ja do kuratorium się umówilam na dopiero 28 stycznia ale może coś się ruszy w mojej sprawie.
powodzenia! mam nadzieję, że uda Ci się coś wywalczyć

Cytat:
Dziewczyny, trzymajcie kciuki, jadę do rodzinnego po L4, myślę, że to już czas by pójść na zwolnienie (34 tydzień). W sumie mogłabym pracować, ale mam dwa projekty prywatnie do ogarnięcia i w sumie wyprawka ani dla mnie ani dla malucha nie gotowa bo ciągle nie mam czasu.
no mam nadzieję, że dostaniesz to L4, już Ci się należy

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
A u mnie zaczeły sie chyba zaparciatrzeb zrobic grecką sałatke po niej jestem zawsze lżejsza o kilka kg czuje sie taka nabuzowana

Dziekuje że pytasz

A co do awantury z Tż, wczoraj była
Ma 31 lat a rozum taki malutki jak łepek szpilki
My wczoraj u mojej sis byli. A on upił sie, a ja prosiłam by przestał, z teściem mojej siostry i spał na kanapie jak pijak wstyd jak nic. Pojechał ze mną a tak jakby bezemnie u obcych ludzi.... bo moja sis u tesciów mieszka a ten spał tam z 5h!!! Jak mżna jechac w gosci i spac u kogos bo sie nawaliło
Już w świeta była podobna sytuacja, dostał 2szanse i zmarnował ją.nigdy już ze mną nie pojedzie
Jak ma zryty beret
ehh lanie mu się tylko należy mój to już zawsze pyta czy może coś się napić i nigdy teraz dużo nie pije. Na razie jeszcze pozwalam, ale niedługo będzie już zakaz, bo w każdej chwili będzie potrzebny jako kierowca. Ale na szczęście zdaje sobie z tego sprawę

Cytat:

przykro mi kochana trzymajcie się
Stary 2015-01-19, 10:38   #2694
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
tak ogólnie to dużo zależy od porodu, bo jak będę miała CC to wiadomo, że trzeba rok odczekać z kolejnym dzieckiem. A jak będę rodzić SN to po jakimś pół roku chcemy się starać o drugie dziecko (jeszcze na urlopie macierzyńskim, żebym w ogóle nie wracała do pracy) więc zobaczę jaki poród i wtedy jeśli CC to zapytam lekarza co proponuje, a jak SN to tylko prezerwatywa

O ja też właśnie chciałam tak zrobić że na macierzyńskim starać się o drugą ciążę
Z tym, że mi wisiało kiedy się uda więc od początku sie nie zabezpieczaliśmy, ale w moim przypadku karmienie okazało się mega antykoncepcyjne bo mimo, że na końcu karmiłam zaledwie 2x to i tak okres dostałam i pierwszą owulację dopiero 1,5 mies.po zakończeniu karmienia....

Cytat:

Bardzo mi przykro.
Niestety nasza służba zdrowia jest do d....
Powiem Wam dziewczyny że jak Wam się dzieciaczki porodzą i ( odpukać) zachorują to wtedy baardzo mocno odczujecie jak bardzo do d...
Bo zauważyłam, że sporo pediatrów nie do końca umie stawiać diagnozy.
Rodzica pytają czy dziecko ma temp. ( zamiast zmierzyć), czy kaszle , jaki kaszel etc...generalnie wywiad z rodzicem a oni sami najczęściej tylko osłuchają i zajrzą w gardło...i czasami jak rozmwiam z mamami czerwiec 2013 to takie diagnozy- kwiatki idą, że hej...a najgorzej jak juz antybiotyki idą w ruch tzn. co chwila na coś antybiotyk...mówie Wam, jak będziecie mamami to będziecie lepszymi pediatrami w stawianiu diagnoz i doborze sposobów leczenia niż oni.

Tak sobie czytam, że dochodzą do Was wózki i zazdraszczam. Ja co prawda będę miła nową gondolę ( bo nie używaliśmy), ale ja to jak patrze na wózki w sklepach i na str.internetowych to tak wiele mi sie podoba że mogłabym chyba zmieniać co miesiąc

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 10:39   #2695
ewka5891
Zakorzenienie

Lesyeux, mąż zachował sie strasznie. U kogos w gościach tak sie zalatwic, wstyd ja bardzo nie lubię picia na umór. Jak jesteśmy u kogos i ktoś postawi drinka czy cos to Tz tez wypije ale zawsze ma świadomość, że jestem z synem i musi wyglądać normalnie.
Jeszcze chwila i skończy sie u nas picie, bo nigdy nie wiadomo kiedy poród sie zacznie a jak ja sobie sama ewentualnie poradzę, to juz synek nie, wiec trzeba sie 'poświęcić' (zle słowo ale dla niektórych to tak jest) dla rodziny.

Odchodząc od sytuacji nie lubię jeszcze jak kobieta ledwo co urodziła (leży biedna i potrzebuje pomocy) a facet juz nawalony z kolegami, bo przecież mu sie syn urodził i jak tego nie opije to sie swiat zawali

Synek

Stary 2015-01-19, 10:41   #2696
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:

ojej faktycznie fatalnie działa ta służba zdrowia. U mnie póki co tfu tfu nikt nie chorował na raka, ale myslałam, że ten nowy program lepiej działa, a tu taka lipa
Stary 2015-01-19, 10:51   #2697
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Lesyeux, mąż zachował sie strasznie. U kogos w gościach tak sie zalatwic, wstyd ja bardzo nie lubię picia na umór. Jak jesteśmy u kogos i ktoś postawi drinka czy cos to Tz tez wypije ale zawsze ma świadomość, że jestem z synem i musi wyglądać normalnie.
Jeszcze chwila i skończy sie u nas picie, bo nigdy nie wiadomo kiedy poród sie zacznie a jak ja sobie sama ewentualnie poradzę, to juz synek nie, wiec trzeba sie 'poświęcić' (zle słowo ale dla niektórych to tak jest) dla rodziny.

Odchodząc od sytuacji nie lubię jeszcze jak kobieta ledwo co urodziła (leży biedna i potrzebuje pomocy) a facet juz nawalony z kolegami, bo przecież mu sie syn urodził i jak tego nie opije to sie swiat zawali
Mój Tż też ma ostatnie dni na piwkowanie przed tv, od połowy lutego już może zapomnieć i sam o tym dobrze wie, bo miesiąc wcześniej musi być w pełnej gotowości psychicznej i fizycznej A biedny teraz od tygodnia nie pali, bo postanowił rzucić dla synka i nerwusek się zrobił, dumna jestem, że tak podchodzi do tego Ale nerwus teraz trochę jest, ale ja spokojna, bo wiem, że dla nałogowego palacza to nie jest lada wyzwanie
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-19, 10:58   #2698
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:

Bardzo współczuję. Trzymaj się.
Zetknęłam się z rakiem w bliskiej rodzinie - bezradność ..... to najgorsze.
U mnie tez trochę zmartwień, męża brat w szpitalu od wczoraj. Na razie badania robią na neurologii, czekamy.

Mon9 uściski dla córeczki. Ślicznie sobie mała radzi, oby tak dalej, to już niedługo będzie z Wami w domu

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
Mój Tż też ma ostatnie dni na piwkowanie przed tv, od połowy lutego już może zapomnieć i sam o tym dobrze wie, bo miesiąc wcześniej musi być w pełnej gotowości psychicznej i fizycznej A biedny teraz od tygodnia nie pali, bo postanowił rzucić dla synka i nerwusek się zrobił, dumna jestem, że tak podchodzi do tego Ale nerwus teraz trochę jest, ale ja spokojna, bo wiem, że dla nałogowego palacza to nie jest lada wyzwanie
Wytrwałości dla Tż. Mój rzucił 5lat temu, a teraz wiem że od jakiegoś czasu zdarza mu się popalać jak nie widzę Nie cierpię papierosów
kasia_adm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 11:04   #2699
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość

Wytrwałości dla Tż. Mój rzucił 5lat temu, a teraz wiem że od jakiegoś czasu zdarza mu się popalać jak nie widzę Nie cierpię papierosów

Moj rzucił papierosy ponad 2 lata temu. Teraz popala czasami epapierosa no i czasami przy alkoholu wyjdzie z kimś na 1 fajkę. Ja bardzo nie lubię tego zapachu i ogólnie jestem przeciwnikiem palenia. A najbardziej nie lubię jak kobieta pali, według mnie strasznie to wyglada

Synek

Stary 2015-01-19, 11:09   #2700
kasia_adm
Rozeznanie

Pisałyście o antykoncepcji po urodzeniu. Jeśli będę kp to pewnie pigułki anty, są chyba takie jednoskładnikowe, nie szkodliwe przy kp. Potem myślę, że wrócę do normalnych tabletek. U mnie sprawdziły się super, także ze względów zdrowotnych. Bez pigułek mam ciągle nawracające torbiele i ciągły stres. Takze ja na pewno będe rozmawiała z lekarzem, żeby coś mi dopasował. Nie chciałabym rezygnować z kp. Ale tez muszę pamiętać o swoim zdrowiu.

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Moj rzucił papierosy ponad 2 lata temu. Teraz popala czasami epapierosa no i czasami przy alkoholu wyjdzie z kimś na 1 fajkę. Ja bardzo nie lubię tego zapachu i ogólnie jestem przeciwnikiem palenia. A najbardziej nie lubię jak kobieta pali, według mnie strasznie to wyglada
Tak zapach masakra. Mój Tż zawsze się dziwi, że bez problemu wyczuję że palił. Mam strasznego czuja na ten zapach. Dobrze, że nie popala mi w domu, wie że to grozi mega awanturą. Zresztą wszyscy wiedzą, że u mnie w domu nie wolno palić i nie ma pod tym względem zmiłuj się
kasia_adm jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości