|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ozdoby świąteczne
Co sie stało.? nic nie moge znaleźc. jakby nie ten watek. ;|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2672 |
Rozeznanie
|
Moje najnowsze pracki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2673 |
Zadomowienie
|
Dot.: BOŻE NARODZENIE - ozdoby, dekoracje, inspiracje i pomysły
Alicja jeśli chodzi o taką jak wkleiła Integra to daj znać to podeślę to co ja mam
![]() |
#2674 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2675 |
Wtajemniczenie
|
no! Teresko! sliczniutkie te gwiazdkowe prace ![]() ![]()
![]() |
#2676 |
Zakorzenienie
|
a moj mąż dostanie nietypowy prezent w tym roku na mikołaja albo na święta... bony własnoręcznie przeze mnie wykonane... np na seks bez względu na wszystko, ból głowy itd... albo bon na słodkie całuski, albo na masaż plecków, albo na smyranie, albo na pizze, albo na dzień bez bielizny... niekoniecznie z każdego dostanei po jednym bonie, niektóre może kilka... będzie miał to wszystko ładnie zapakowane, wrzucę do ładnego pudełeczka, na tych bonach prócz tego co za nie dostanie, jeszcze pięknie je ozdobię, moze niektóre moim zdjęciem... i myślę, że mąż z pomysłu będzie zachwycony, z prezentu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2677 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Prawa autorskie do niego masz zastrzeżone czy może można kiedy zmałpowac ?? ![]() ![]() Teresko wspaniałości same ![]()
![]() |
![]() |
#2678 |
Zakorzenienie
|
nie no jak najbarzdiej napisalam to tutaj by inne osoby skorzystaly
praktycznie darmowy prezent a ile uciechy moze sprawic moze ktos jeszcze ma pomysly na takie prezenty? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2679 |
Raczkowanie
|
Pomysł na takie bony jest zakopany gdzieś w tym wątku. Na zdjeciu jest widoczny kupon na myjnie samochodową. oczywiście taka, własnoreczną. xP
Wyżej juz prosiłam o pomysły na wypełnienie takiej karteczki. niestety nie dostałam odpowiedzi. wiec jeszcze raz prosze. nie mam meża ani chłopaka więc powyższe pomysły niestety się na nic nie nadają. szkoda, bo fajne...^^ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2680 |
Zakorzenienie
|
a to nawet nie wiedzialam, ja sama na to wpadlam... a dla kogo niby mialyby byc te bony?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2681 |
Rozeznanie
|
Dot.: Boże Narodzenie - Inspiracje
Hehe ja sama raz dostałam takie bony od mojego mężczyzny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2682 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Teresko śliczne prace ![]()
![]() |
![]() |
#2683 |
Zakorzenienie
|
Ten pomysl z bonami jest rewelacyjny - cos podobnego bylo na watku z ciekawymi i zwariowanymi pomyslami na prezenty - a jak czytam opis bassienkaw to az mnie kotci wiec chyba i ja w tym roku zrobie TZ taki upomiek
![]()
![]() |
#2684 |
Zakorzenienie
|
wątek ciekawe i zwariowane pomysły tak? a istnieje jeszcze? z checia bym tam zajrzała
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2685 |
Raczkowanie
|
a więc: moi rodzice mają rocznice i cała rodzina sie zjeżdza do nas. myśle o takich uniwersalnych kuponach z myślą o cioci jak i babci lub wujku. np. jedna darmowa kawa albo coś takiego. mam pustkę w głowie dlatego proszę o inpirację. ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2686 |
Zadomowienie
|
Super pomysł z bonami!!!
![]() Chyba w tym roku wykorzystam ten pomysł... ____________________ Moja galeria ![]() http://www.wizaz.pl/gallery/browseim...&userid=377225 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2687 |
Raczkowanie
|
przyznaję że wątek rewelacyjny itp itd wiadomo
![]() ja osobiście mam dwa sprawdzone pomysły, 1) dla fanów czekolady i ładnych łyżeczek: otóż potrzeba kilku/nastu łyżeczek, takich do herbaty, topimy czekoladę w kąpieli wodnej następnie nakładamy na łyżeczki, zostawiamy do zastygnięcia, na dokładkę każdą łyżeczkę wypada zapakować w celofan, żeby czekolada się nie popsuła, wszystko przewiązać kokardkami, włożyć do ozdobnego pudełka/kubka itp i prezent gotowy! 2) tzw miscellanies czyli dajemy komuś ładny zeszyt, raczej gruby, raczej gładki, kartki w kratkę psują efekt, własnoręcznie ozdobiony, w środku wpisujemy jakiś wiersz, cytat itp i dodajemy kartkę z wytłumaczeniem że dawno dawno temu każdy posiadał taki zbiór własnoręcznie przepisanych fragmentów wierszy, książek, pięknych słów, żeby o nich nie zapomnieć itp. sama prowadzę taki zeszyt w którym zapisuję piękne cytaty i co tylko chcę. należy zaznaczyc, że to nie jest pamiętnik. może komuś się takie pomysły przydadza.
![]() |
#2688 |
Rozeznanie
|
miscellanies - nigdy nie słyszałam o czymś takim, ale napewno wykorzystam! świetny pomysł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2689 |
Raczkowanie
|
Dot.: Boże Narodzenie - Inspiracje PREZENTY
jako że wątek bożonarodzeniowy bardzo mnie zainteresował, przejrzałam mój zeszyt z pomysłami i znalazłam kilka nowych
1. na przykład dla mamy/babci/kuzynki? kalendarz, oczywiście ładny, najlepiej dosyć duży, taki w formie zeszytu rzecz jasna, i do środka wpisujemy przy datach urodziny cioci zosi, imieniny wujka jaśka, rocznica slubu marty i tomka itp itd. tak żeby wszystko było na miejscu i ładnie opakowane a przy okazji mama/babcia/kuzynka skorzysta z kalendarza 2. dla kogoś kto dużo podróżuje, worki na bieliznę, czystą i brudną, ładnie obszyte, ze wstążką, podpisane. na pewno przyjemniej będzie sięgnąć po stanik, który nie leży w foliówce, tylko w ładnym materiałowym woreczku. 3. zamiast kalendarza zeszyt z przepisami, wszystko ładnie przepisane itp, żeby się przyjemnie piekło. i na koniec 4. bon /już wspomniany/ ale na kino lub teatr, osobiście co roku robię taki prezent rodzicom, drukuję opisy filmów, podaję godziny seansów itp itd i oni sobie wybierają. w środku oczywiście kasa na bilety. no i trzeba wcześniej te bilety zarezerwować a oni tylko sobie idą i kupują. lub nawet nie tak, tylko np poprosić żeby wybrali film, a my kupujemy bilety. u mnie pomysł się sprawdza.
![]() |
#2690 |
Zadomowienie
|
Przeczytałam o zeszycie z przepisami i ja mam swój pomysł na coś takiego:
segregator A5 z folijkami. Na każdej stronie kartki przepis (może być napisany odręcznie lub wydrukowany bądź wycięty z gazety i naklejony na kartkę), kartki wkładamy w folijki i do segregatora. Można również zrobić zakładki odnośnie tematów przepisów. ![]() Takie rozwiązanie jest bardzo praktyczne, bo: 1. podczas pieczenia, gotowania nic nie zachlapiemy 2. w każdej chwili z całości możemy wyjąć wybrany przez nas przepis i nie musimy ciągać się z wielkimi księgami kucharskimi. Sama coś takiego mam i jest o wiele praktyczniejsze od zeszytu. ![]() _____________________ Moja galeria ![]() http://www.wizaz.pl/gallery/browseim...&userid=377225 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2691 |
Raczkowanie
|
barbianka masz racje, Twoja modyfikacja zeszytu jest o niebo praktyczniejsza! i nie ma problemu ze skończonym zeszytem. de segregatora właściewie zawsze można coś dołożyć
![]()
![]() |
#2692 |
Zakorzenienie
|
a ja chyba w tym roku stworzę kalendarze dla jednych i drugich rodziców ścienne, na każdy miesiąc inny obrazek z miksem zdjęć od nich, naszej córeńki a ich wnuczki,nas, z komentarzami, z zaznaczonymi datami urodzin/imienin itd
![]() ![]() mąż dostanie na pewno bony,ale nie wiem czy to na święta czy na mikołaja mu sprezentuje, zobaczę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2693 |
Raczkowanie
|
W ten "piękny" jesienny dzień nudziło mi się więc postanowiłam,że zeskanuje zimowy numer "Świata kobiety"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2694 |
Raczkowanie
|
Od zeszłego roku śledzę te wątki widzę, że Wy już działacie, ja też się muszę wziąść do roboty
![]() Dodam kika zdjątek tak przy okazji ![]() Ta ostatnia mnie zauroczyła ![]()
... Edytowane przez siostra9 Czas edycji: 2008-10-20 o 11:46 Powód: dodanie zdjęć |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2695 |
Rozeznanie
|
A ja wymyśliłam sobie że w tym roku zrobie ekologiczną choinkę i wszystki ozodoby (oprucz lampek) mam zamiar zrobić sama z dziecmi w domu .Mam w planie zasuszyc pomaranicze, pierniczki upiec, łancuch z popkornu, aniołki z papieru, szyski mamy już nazbierane .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2696 |
Przyczajenie
|
A więc ponieważ ja nie mam pomysłów proszę Was o pomoc.
Potrzebuję jakiegoś pomysłu na prezent no mikołajkowy dla jednej aktorki ![]() Chciałam właśnie zrobić coś fajnego od fanów i nie wiem co wymyślić. Na pewno chciałabym aby to było coś niesamowicie ciekawego, czego na pewno nie ma. Wiecie co można podarować takiej osobie? Będę wdzięczna za pomoc. Myślałam , żeby zebrać wszystkie wycinki z gazet, wywiady z nią i zrobić jakąs ciekawą księgę, album z tym. Aktorka ta posiada także dwójkę maluszków. Córeczka - 2, 5 r i synek kilka miesięcy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2697 |
Raczkowanie
|
justyna27a może zwykły łańcuch z pasków kolorowego papieru poklejonych w kółka, takie naprawdę retro
![]() ![]() znam jeszcze jeden sposób na robienie łańcucha, ale chyba trudno będzie tu wyjaśnić. potrzeba nam dwóch pasków papieru w różnych kolorach, końce sklejamy pod kątem prostym I------------- (a) I I I (b) i po kolei przekładamy pasek a nad b, następnie b nad a, z powrotem a nad b i b nad a i tak aż się skończy pasek. otrzymujemy bardzo ciekawe coś ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2698 |
Raczkowanie
|
Cześć
Czy mogłabym jeszcze poprosić o skan tej książeczki z początku tego wątku? Mam nadzieję, że to nie bedzie duży kłopot. Byłabym "dozgonnie" wdzięczna ![]() nuna100@wp.pl Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2699 |
Raczkowanie
|
Ja też bym chciala skany tej książeczki
Edytowane przez Alicja6 Czas edycji: 2008-12-17 o 07:13 Powód: już znalazlam kiedys w innym watku |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2700 |
Rozeznanie
|
Mekinking znam te ozdoby też je robiłam w dziecinstwie
![]() Wizażowe mamy podzielcie sie co kupujecie dziecią pod choinke bo ja nie mam pomysłu .Cos ciekawego dla dziewczynki siedmioletniej, nie chce juz kupować jej kolejnej zabawki. Zastanawiam sie nad toaletką taką maciupką bo nie mam miejsca że by wstawić mebelek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.